29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Kdo zvládnete zklidnit vášně a alespoň trochu přemýšlet, tož čtěte:
http://www.marigold.cz/item/rozdelena-s … dvoji-lide
Hezky napsané a pravdivé. Shrnuje to vesměs co říkám už delší dobu. Dualita je v naší realitě hluboce zakořeněna a to i tam, kde by měla být už překonána. Je to ono dělení na já a oni, jeden nahoře, jeden dole, jeden kopáč, druhá manažer atd. Je to příznak hlubokého zabřednutí do materialismu, zapomnění, nevědomí. Není však jednotlivce bez celku a opačně, není nahoře bez toho dole atd. Lidé se posunou dále, až pochopí, že jsme stejné podstaty, že jsme jedno, že jsme tu pro sebe navzájem, že jsme jeden tým, že jsme vždycky byli, jen na to zapomněli. Kdo neviděl krásný film z roku 1927 Metropolis, doporučuji.
Upravil(a) KALIK (29. 1. 2013 19:46)
Není tady
Tak si říkám, jestli ty volby nebyly zmanipulovaný...
"Kdo vyhraje prezidentské volby? Slonice vybrala Zemana!" (Blesk 17. září 2012)
Upravil(a) helena (30. 1. 2013 8:01)
Není tady
Přičinlivý pan Jakl, tajemník velkého amnestátora, složil song k pobavení příznivců jeho následníka:Známka panku. Hodně to vypovídá o panu Jaklovi ... co to asi vypoví o voličích pana Zemana?
Není tady
O Jaklovi to vypadá stále totéž - měl by z Hradu zamířit rovnou do Bohnic.
Mohlo by to něco vypovídat o téměř voličích pana Jakla.
O voličích Zemana to nevypovídá vůbec nic, s touhle fantasmagorií ani tímhle magorem nemají nic společného.
Není tady
No o těch, co to šíří sítěmi jako obrovskou srandu a majstrštyk pana Jákla něco možná jo ... snad jich moc není.
Čoveče, Zeman říkal cosi o tom, že by hradní personál ponechal a neměnil ... no pokud měl na mysli i tajemníka, tak se obávám, že si to teď hodně rychle rozmyslel :-)
Není tady
Tak já myslím, že je nejlepší vykašlat se na spekulace a počkat si, co opravdu udělá. Sice žádné ohromující překvapení neočekávám, ale dala bych mu ten obvyklý čas hájení.
Za to TOPka, ta už se s tou fiskální unií, bo jak se to jmenuje, už předvedla. Zase přitlačili Nečase ke zdi a vypadá to, že jim to vyjde. Takže budeme platit nejen svoje, ale i cizí dluhy. Penízky udělají hezky kolečko: banky budou dál pujčovat neukázněným dlužníkům a dostanou je zpět od těch, kteří ukáznění jsou skrze POMOC z fondů Unie. Je to chytře vymyšlený, takhle by se mi taky líbilo podnikat
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Přičinlivý pan Jakl, tajemník velkého amnestátora, složil song k pobavení příznivců jeho následníka:Známka panku. Hodně to vypovídá o panu Jaklovi ... co to asi vypoví o voličích pana Zemana?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak já myslím, že je nejlepší vykašlat se na spekulace a počkat si, co opravdu udělá. Sice žádné ohromující překvapení neočekávám, ale dala bych mu ten obvyklý čas hájení.
Za to TOPka, ta už se s tou fiskální unií, bo jak se to jmenuje, už předvedla. Zase přitlačili Nečase ke zdi a vypadá to, že jim to vyjde. Takže budeme platit nejen svoje, ale i cizí dluhy. Penízky udělají hezky kolečko: banky budou dál pujčovat neukázněným dlužníkům a dostanou je zpět od těch, kteří ukáznění jsou skrze POMOC z fondů Unie. Je to chytře vymyšlený, takhle by se mi taky líbilo podnikat
Krom Britů jsme poslední, kdo to nepodepsal a postavení Velké Británie rozhodně nemáme ... obávám se, že v tomto případě není zbytí ... ikdyž se mi to taky nelíbí. TOPka na to samozřejmě tlačí, protožeje prounijní a budoucí prezident podpis přislíbil už minulý týden, protože je též prounijní a přes všechny zápory i pragmatik, narozdíl od prezidenta minulého ... Nelíbí se mi to, nelíbí a nelíbí
... ale je to jediné, co s tím mohu dělat ... ještě teda mohu doufat, že se v příštích volbách proberou Němci a udělají v tom ordnung
Není tady
Tak Němci se asi těžko proberou, když i jejich bankám v tom lítají peníze jejich důchodců, spořitelů, investorů....
Je to nikde nekončící bordel.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak Němci se asi těžko proberou, když i jejich bankám v tom lítají peníze jejich důchodců, spořitelů, investorů....
Je to nikde nekončící bordel.
No to sice lítají ... ale uvědomuješ si, že ty průšvihy zatím sanovali hlavně Němci? Víš co, my zatím vždycky dostávali více, než jsme odvedli ... zatím na celé té srandě vyděláváme, ale Němci naopak ... pro ty je EU hrubě ztrátový podnik. Tam velmi záleží na tom, jak u nich dopadnou volby, protože pokud dají silný mandát svojí pravici, tak to může taky celé nabrat úplně jiný směr ...
Ještě jinak - Británii určitě začnou, s ohledem na to jejich referendum o setrvání, činit různé ústupky ... ale my jsme úplně v jiné pozici ... Británie Unii prostředky poskytuje, my je čerpáme ... sice šíleným způsobem na úrovni banánových republik, ale to už je naše blbost.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Je to nikde nekončící bordel.No to sice lítají ... ale uvědomuješ si, že ty průšvihy zatím sanovali hlavně Němci?
Míšo, s tímhle na mne nechoď.
Německé banky nikdo nenutil, aby poskytovaly úvěry Řecku, Španělsku a nevím komu ještě. Podpořit spotřebu jinde, znamená podpořit i výrobu doma. Čím zaostalejší země s koupě chtivým obyvatelstvem, které chce všechno hned teď a klidně si na to i půjčí, tím jistější kšefty. Ovšem jen do chvíle, kdy se dluhy musejí začít splácet.
Tohle je prostě systémový kruh - past - ve které nakonec prostě skončí všichni a nejsou tam žádný "zlý" ani "hodný" hoši.
(fuj hrubka )
Upravil(a) Pandorraa (30. 1. 2013 17:06)
Není tady
Přesně tak. Němec na zadlužování svých sousedů založil svoji prosperitu. To je ta proexportní politika. Když chci vyvážet, musí existovat někdo, kdo to koupí a koupí to jen ten, co to sám nevyrobí. Jedno bez druhého nemůže existovat. Jedno potřebuje druhé, levá pravou, hlava ruce, jinak to prostě nefunguje. Německo jede na dluh, jen je v jiné formě a peníze, které dostává od ostatních zemí za svoje výrobky musí zase vracet do koloběhu, jinak to časem prostě krachne. Stejné je to s nynější krizí, kdy se koloběh zadrhnul a spěje to ke krachu. Stejné je to v přírodě, prostě všude.
Není tady
Nezapomeňte na to, že 83% našeho exportu jde do EU a třetina přímo do Německa ... a díky exportu se naše ekonomika drží na jakés takés úrovni. Takže je otázkou, jestli být za chytrolíny, kteří ví vše nejlíp ... byť si teda taky myslím, že v tomto případě máme pravdu ... nebo táhnout za jeden provaz s ostatními státy a vyhrabat se z toho obrovského průšvihu společně ... Mně se fiskální unie bytostně nelíbí, je to zcela proti mému přesvědčení, ale stejně by se mi asi nelíbily důsledky naší izolace, kterou s nadšením využijí Poláci a Slováci ... ono to totiž v konečném důsledku vyjde vcelku nastejno ... Např. náš německý partner už nám několikrát naznačil, že by byl rád, kdybychom měli raději sídlo v Blavě a najeli na juráše ... a obávám se, že v tom není ojedinělý.
A k novým trhům, o kterých mluvil třeba ten Zeman ... znáte to přísloví o vrabci v hrsti, že jo?
Upravil(a) Míša Kulička (30. 1. 2013 17:11)
Není tady
Jistěže v tom nejedou sami. Německo není izolovaný ostrov. Všichni jednou na stejných základech, principech. Je nesmysl stavět čistě na exportu. Cesta je jako vždy ve středu, ve vyrovnanosti, vyváženosti. Jeden není víc než druhý, páč jedno druhé potřebuje. Nic není izolované, vše je celek.
Není tady
Jenže bohužel, v posledních letech táhne naši ekonomiku hlavně export ... dělat v tuto chvíli ofuky je prostě blbost
Upravil(a) Míša Kulička (30. 1. 2013 17:14)
Není tady
Ekonomika založená na exportu je strašně závislá právě ne tom exportu, tedy na něčem, co nemůže sama ovládat. Je to závislost a tudíž riziko. U nás je to závislost na Německu. Německo je závislé na tom, že ostatní budou od nich kupovat. Jinak to prostě fungovat v globálu nebude. Lepší je mít maximálně soběstačnou ekonomiku a dováže jen skutečně to nezbytné.
Není tady
Jistě, svět je již globální a vyhrabat se z toho můžeme jen spoluprací a pochopením.
Není tady
To jsou všechno krásné fráze jak z učebnice, Kaliku ... ale praxe je prostě někde jinde.
Osobně si myslím, že je čas přestat okopávat jůnii kotníky a začít spolupracovat, protože když spolupracuješ a vznášíš návrhy a připomínky, tak občas býváš i vyslyšen ... jsou tu přece i menší země, než je ČR a jsou brány vážně ... jenže když kolem sebe akorát prskáme a povýšeně poučujeme jak Klaus, tak se nedivme, že nás odmítají byť jen vyslyšet ... Když Klaus mluvil v europarlamentu, většina poslanců raději odešla ... a to měl v mnohém pravdu, jenže forma prostě byla nesnesitelná.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Nezapomeňte na to, že 83% našeho exportu jde do EU a třetina přímo do Německa ... a díky exportu se naše ekonomika drží na jakés takés úrovni. Takže je otázkou, jestli být za chytrolíny, kteří ví vše nejlíp ... byť si teda taky myslím, že v tomto případě máme pravdu ... nebo táhnout za jeden provaz s ostatními státy a vyhrabat se z toho obrovského průšvihu společně ... Mně se fiskální unie bytostně nelíbí, je to zcela proti mému přesvědčení, ale stejně by se mi asi nelíbily důsledky naší izolace, kterou s nadšením využijí Poláci a Slováci ... ono to totiž v konečném důsledku vyjde vcelku nastejno ... Např. náš německý partner už nám několikrát naznačil, že by byl rád, kdybychom měli raději sídlo v Blavě a najeli na juráše ... a obávám se, že v tom není ojedinělý.
A k novým trhům, o kterých mluvil třeba ten Zeman ... znáte to přísloví o vrabci v hrsti, že jo?
Možná by bylo, Míšo, dobré podívat se na to, co my vlastně do toho Německa - Unie HLAVNĚ vyvážíme - výraz "montovna" ti jistě není cizí.
Nu a ty trhy.... ony zas tak "nové" nejsou. Většinou jsme je před lety opustili a hádej, kdo se tam velmi rychle zabydlel - možná díky i tomu našemu "montování".
Obávám, se, že i to montování nám dlouho nevydrží, protože staří fachmani pomalu vymírají a noví, díky představě, že všichni budou manažeři a podnikatelé, prostě nejsou. A dlouho ani nebudou, jestli kdy vůbec!
Dehonestace dělnických a řemeslných profesí je tak fatální, že už roky nejsou lidi, není učňovské školství...
Pochopitelně, že v tom jedeme všichni společně. Už jsme tu stokrát řekla, že something is routhink in Denmark.
Co s tím, zatím nikdo neví, protože každý nabízí jen různé obměny toho, co už jednou nefungovalo.
Jedni chtějí znárodňovat a návrat komančů, druzí by nejradši všechny "neschopné se o sebe postarat" = podnikat zahnali kamsi do nikam.
No, uvidíme. Však my na to po čase přijdeme
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Jenže bohužel, v posledních letech táhne naši ekonomiku hlavně export ... dělat v tuto chvíli ofuky je prostě blbost
Jasně.
A zvát na Hrad dalajlámu pochopitelně taky.
Zato rozlišovat bezpečný a nebezpečný alkohol, to se muší, muší, muší, páč kam by státní pokladna přišla, že?
Njn.... já fakt nevím, co tu dělám, ve vesmíru je tolik světů a já skončím zrovna tady! ()
Není tady
KALIK napsal(a):
Lepší je mít maximálně soběstačnou ekonomiku a dováže jen skutečně to nezbytné.
Jo, to už tvrdil Colbert, takže to už tu taky bylo a houby houby, zlatá rybko
Není tady
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politi … litika_wag
S tím leze v mnohém souhlasit.
Některým to ještě nedošlo, takže preference TOPky jdou nahoru... Já opravdu nevím jaký je rozdíl mezi lidmi, které vkládají své naděje do téhle strany a mezi těmi, kteří je vkládají do Zemana...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Lepší je mít maximálně soběstačnou ekonomiku a dováže jen skutečně to nezbytné.
Jo, to už tvrdil Colbert, takže to už tu taky bylo a houby houby, zlatá rybko
V rámci stávajícího systému nic lepšího nevymyslíš, rybko
Není tady