29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dituš, ty brďo, já rodila 3 hodiny i s cestou V porodnici mám do 10 minut na sále. Vlastně jen - zatlačte - a šup. Takže jestli nebudu mít stejný porod i teď, tak budu fakt překvapena co to je porod.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Holčí ten predatorek je ti podobnej. Nebude to tvůj syn ? ,
![]()
Jj, podoba tam je, viď
Jinak ano . je to můj syn smailík, co by se až nezdravě dmul pýchou tu není
Není tady
Amites, tak to teda závidím a doufám, že tak tentokrát proběhne i u nás
Není tady
Holčičko: gratuluji ke š'touchancům, konečně se mladý pán rozhoupal , krásná fotka, já mám skoro stejnou, mimi taky kouká zepředu, ale je tam zvěčněno celé, i s nožičkami
Dito: ne že bych chtěla nějak snižovat účinky akupunktury, ale není to tím, že Aja byla 4.? já jen že moje švagrová má 4 děti a to čtvrté dítko měla podobně rychle na světě (plus má i celkově podobné zkušenosti s délkou jako ty) ... a jaká jsi brala homeo? taky jsem brala homeo a vezmu si je zas, rodila jsem dva dny, od píchnutí vody mi slibovali až 12 hodin do porodu, tak jsem si je pak vzala a trvalo to "jenom" 3 hodiny
Babucho: epidurál jsem neměla
Není tady
Kasi tak to bylo taky dobrý místo 12 jen 3, ale ty dva dny předtím, to mi tam nesedí
Já na tom sále volala, že chci taky epidurál, ale všichni se smáli, že se dává 3 hodiny před porodem Jenže já si řkala, když tvrdí teď porodíte, tak jsem myslela, že začíná běžet ta doba 12 a více hodin, co se rodí
Normálně jsem myslela, že mi ho dají asi později, pak řekli zatlačte a mě došlo, že můj vysněný epidurál nebude
Není tady
Holky, které máte malé děti a stále pobíráte rodičák. Nevíte, jak to je s jeho převáděním? Já jsem totiž po porodu nastoupila do zaměstnání, ale mateřskou a rodičák jsem pobírala z titulu OSVČ. Můžu na to plynule navázat? (A budu dál mít vysoký vyměřovací základ nebo se mi to automaticky zkrouhne?)
No, ale ohledně toho zaměstnání - plánovala jsem, že bych tedy přesedlala na mateřskou jako OSVČ - a zaměstnání bych nepřerušovala (jen bych si vzala v červnu dovolenou)? Jenže teď na schůzi na mě vytasili informaci, že na mateřskou musím nastoupit u nich???
Není tady
Taky jsem šla bez epidurálu. Tak trochu nedobrovolně. V době po dávce oxytocinu, kdy jsem o něj s pláčem prosila, už to prý nešlo. Což mi tedy vůbec nebrání v tom, abych se teď chlubila, jak jsem statečná.
Není tady
Je u nas bylo teď správné drämo. Kryštof vzal telefon a povedlo se mu volat babičce. Ta chtěla k telefonu mě a on ji řekl ze spím bo koukají na pohádky a ja se valim. Tchýně myslela ze volá o pomoc ze je mi zlé a vyburcovala půl family.
Není tady
Blbost. Epidural se dava pri otevření na 3 cm a po každé hodině a půl když se bolesti vrací se přidá další dávka anestetika až do porodu. Známá dojela zas do porodky uz otevřena na 7 cm a dostala ho taky, nikdo ji neřekl ze je pozdě.
Kasi tak teď jsi mě podesila. Jestli páté půjde rychle a epidural nestihnu případně porodim cestou tak mě trefí. ale na sále jsem měla pa co dělá tu akupunkturu. Nešla mi odrodit placenta tak mi pichla do nohy a břicha pět jehlicek aza 5 minut byla pl venku.
Na homeo si fakt nepamatuju ale až si je nechám předepsat řeknu vám.
Není tady
Amites: no je to ízi ve čtvrtek ráno jsem v 8 nastoupila do porodnice na indukci, dostala jsem tabletu, celej den a noc jsem se svíjela křížovými bolestmi, v pátek ráno další tableta, peklíčko zesilovalo, někdy v 11:15 mi píchli vodu a pak, když jsem se ptala, jak dlouho to ještě může trvat, řekli "to vám nikdo neřekne, až 12 hodin" ... a dcera byla venku ve čtvrt na tři
no ale stejně jsem z toho vyšla výborně, když si vezmu, že v pátek ráno při té druhé tabletě jsem se ptala, jak dlouho mi míněj dávat ještě tablety - to říkali, že do neděle a v neděli půjdu na císaře ( nedokážu si představit, jak bych to přežila ještě další 2 dny a noci ... fakt ne ...)
Dito: tak či tak, máš páťátko, tak to v žádném případě nebude horší než čtvrtě ... a homeo napiš, až budeš vědět
Upravil(a) Kasiopea (30. 1. 2013 10:50)
Není tady
Tak jsem zpět z kontroly, byla jsem na triplech. Mimi je ok, velké na 16tt, takže super. Jen teda pohlaví vůbec vidět nebylo takže si musím počkat na velký UTZ v Gennetu. A to je až za měsíc
Před gyndou jsem byla u zubařky, ta mi píchla injekci na přední zuby a mě vytekly slzy. Od zubaře jsem letěla na gyndu a tam jsem si pak při odchodu všimla, že mám komplet rozmazané oči chodila jsem tam jak frajerka a vypadala jsem jak Monster High
Není tady
Amit nas říkáme Zoro mstitel :-D
Není tady
Zdravim vas vsechny
Ami, gratuluju ke kontrole a mesic brzy utece a treba prcek zadecek ukaze
Umrtveni prednich zubu znam, je to hoooodne neprijemny Ale zasmala jsem se Tvy prihode s rozmazanyma ocima:lol:
Ja jsem asi vyjimka, moje mamka vyprdla ctyri deti a uplne v pohode a ja jsem Adelku musela nakonec porodit cisarem, neprosla moji panvi. Bylo to hrozny, cely den bolesti po minute, po dvou, otevirala jsem se strasne pomalu a pak kdyz uz jsem byla na 10cm tak dalsi dve hodiny kdy jsem silela bolesti se nic nedelo. Doktori se ve hrabali po lokty a pak usoudili, ze to nepujde. Jeste dva dny po porodu jsem vypadala jak kdyz me nekdo serezal. Prvni dva dny jsem skoro vubec nejedla a nespala, nez jsem se z toho vzpamatovala.
Epidural jsem mela dvakrat, poprve kdyz jsem musela porodit ve 23tt - dali mi ho az po jedenacti hodinach ukrutnych bolesti, k tomu mi napichly ten oxytocin a miminko bylo za 15 minut venku.
Podruhe u Adelky mi ho pichli nekdy v pulce a vubec nezabral, naopak mela jsem pocit, ze bolesti jeste zesilily Za pul hodiny mi dali jeste jednu davku a zase nic.
Ted napotreti jestli budu rodit normalne, tak si ho asi zase necham pichnout a budu doufat, ze pomuze a ze porodim rychle I kdyz pry epidural porod zpomaluje...
Upravil(a) Isabel (30. 1. 2013 19:08)
Není tady
Jo, tak u nás genetika taky moc nefunguje...mamka - 5 dětí, prý trhání zubů bylo horší...ségra - 3 děti, ještě předporodem mi trvdila, ať nemám strach, že rychloporody máme "v krvi"...a jak sem dopadla? porod skoro 24 hodin a po něm tak vyřízená, že sem skoro omdlívala...finále si nepamatuju vůbec...co máme sem se dozvěděla až odpoledne, když mi Lukyho dovezli a přečetla sem si ten papírek, co měl na ruce
Ami...takže závidím
Teď si nějaký naděje nedělám...takže neplánuju...ono asi ani nemá smysl přemýšlet, co jak bude, jenom bych chtěla kojit...tak doufám, že se mi to podaří
Není tady
Tak ja mam dnes po utz, snad vse v poradku, vysledky budu vedet az po kontrole u dr.
Isy: taky budes zkouset normalni porod? Uz jsi se o tom bavila s dr? Ja jo a ze mi to doporucuje tak snad to dobre dopadne.
Není tady
Při prvním porodu jsem žadonila o epidurál,když jsem byla na 8 cm. Do těch 8 cm jsem se ještě usmívala. To mi samozřejmě řekli, že už je pozdě a možná do 15-ti minut byl malý na světě.
U druhého mě přijali s "poslíčky" na pokoj, ne na hekárnu, tak jsem koukala na TV, dostala oběd, pak přituhlo, tak jsem šla do sprchy až už jsem to nevydržela a zařvala si, tak se přišli kouknout-otevřená zcela a pak to byl fofr ten přechod na sál asi 20m, asi 5x mi PA řekla, ať hlavně netlačím, asi se bála, aby mimino ze mě nevypadlo na chodbě, na sál jsem to teda stihla v pohodě dojít, najednou mi bylo tak dobře, když jsem věděla, že se blíží finále :-). Jen jsem porodila tak rychle, že nestihli pode mnou vystlat tou podložkou, tak měli hodně co uklízet, to jsem si říkala, ještě že nerodím doma :-), takového nepořádku.
Není tady
Evi, to je jeden z důvodů (ne ten hlavní) proč bych nechtěla rodit doma ani za nic - kdo by to pak jako uklízel???
Zacko a co na UTZ? Opravdu to bude překvápko? Máš můj obdiv, já bych to nevydržela
Já epidurál neměla - brečela jsem že ho chci, tvrdili, že už je moc pozdě a po pěti hodinách se Dadů narodila
Koukala sem dneska na 4vtom porod farmářky jsem celej prořvala
ještě že to rozdělovali reportážemi z Kanady a "oduševnělým tatínkem" - to je vůl, prej svou roli splnil a pak pomůže v pubertě
Upravil(a) Holčička (30. 1. 2013 20:09)
Není tady
Holky, jen pro pobavení . Koukněte od 20:30 minuty: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 … 310-taxik/
Zacko, ty jsi byla na tom utz ve 20.tt někde jinde, než u své dr? Mi ta naše nic neříkala, pozvala mě jen k sobě
Upravil(a) Babucha (30. 1. 2013 20:37)
Není tady
Zacko, zatim jsme se o porodu jeste poradne nebavili, jen mi dr. rekl ze zacatku tehotenstvi, ze pokud jsem neporodila dite, ktery melo 3,38 kg at nepocitam, ze porodim druhe. Ze vetsinou neprojdou petikilovy deti, ale u me to bude asi nejaky zadrhel v panvi. Rekl mi at s cisarem pocitam a kdyz videl muj oblicej, tak rekl, ze jeste uvidime. Tak nevim podle ceho bude soudit, asi pred porodem podle odhadu vahy mimca.
Není tady
Babu
Isabel, to je mi líto
Jo a Amites, u ás říkáme "Ozzy"
- to k těm krajovým rozdílům
Není tady
tak hlavně, že vsi všechny umíte přestavit jak jsem vypadala. Já myslela, že se propadnu... a to jsem se tak nesla
Není tady
Babu: jo tady se chodi do laboratoro utz delaji vyskolene technicky a pak se to posila k dr. A to v Cechach vam zavidim, ze vam to dr krasne ukaze, vysvetli atd. Me taky ukazou mimi ale az po 20 minutovem mereni a to jen tady je hlava, ruce, nozicky, zaludek atd 2 minuty, ale jestli je v poradku s tebou o tom nesmi mluvit.
Isy: taky me budou urcite premerovat panev a bude zalezet na vaze taky, tak se uvidi.
Pro holky: mela jsem cisare kvuli poloze ditka, byl obracene. Zjisteno az po terminu. Ten muj alternativni dr totiz posila na utz jen ve 12 a 20 tydnu a pak az po terminu. Prcek mel odhad 4 kg a porod koncem panevnim nedoporucovali, hrozilo potrhani vazu rucicek, priduseni atd... Tak jsem to obrecela a sla na cisare. Druhy zkusim normalne jestli bude vse schvaleno.
Není tady
Zacko, to mi nějak uniklo, ty nebydlíš v ČR? A kde bydlíš, pokud se můžu zeptat? Teda, ale jít jen 3x na utz za celé těhotenství, to mi přijde málo...
Není tady