29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Evi, taky bych koupele nedelala. Homeo jsou lepsi
Sluni, aha, ja vim, ze dvojky se rodi prirozene jedno hlavou druhe KP bez problemu, ale jestli mas uzkou panev, tak je CS lepsi. Pri predstave, ze se ti jedna zasekne je mi dost ouzko
Není tady
Dita.L napsal(a):
Sluni, aha, ja vim, ze dvojky se rodi prirozene jedno hlavou druhe KP bez problemu, ale jestli mas uzkou panev, tak je CS lepsi. Pri predstave, ze se ti jedna zasekne je mi dost ouzko
No právě a pak se mi ani nechce jednu rodit normálně a druhou CS...zase nemusím mít všecko
Není tady
slunicko napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Sluni, aha, ja vim, ze dvojky se rodi prirozene jedno hlavou druhe KP bez problemu, ale jestli mas uzkou panev, tak je CS lepsi. Pri predstave, ze se ti jedna zasekne je mi dost ouzkoNo právě a pak se mi ani nechce jednu rodit normálně a druhou CS...zase nemusím mít všecko
Na odkazy jsem nekoukala, ale mrknu na ně.
Co se týče péče po nástřihu (já byla šitá snad až na zádech ) tak jsem kombinovala intim.pěnu na mytí s TeaTreeOilem a mazala jsem Mithra gelem - a sprchovala jsem to minimálně 3xdenně. A celkem dobré - nebolelo to. Ale i tak jsem teda seděla až za dva týdny
O tom, že je poloha na zádech nevhodná pro těhule jsem věděla - taky mi to nedělá dobře. Jen informace neprošla dostatečně mozkem a já si to prostě nespojila s tím, že by to mohlo mít i vliv na tep miminka
Jo a ještě - jak jsem tu plašila s tím papírem s fialovým pruhem tak ten je pro ČSSZ;) Ale nejdřív se musí poslat žádost o mateřskou zaměstnavateli, aby to na tam měli podle čeho kontrolovat.
edit: jsem si spletla úřady - sorry za demenci ale už jsem to opravila.
Upravil(a) Holčička (23. 4. 2013 12:02)
Není tady
Sluni, není to tato brožurka?
http://svethomeopatie.cz/repository/150 … ky_web.pdf
Holči, takže stačí nahlásit v práci, že čekáme další a pokračuji v RD? Já mám poslat žádost zaměstnavateli - jakou, to je ten papír s fial.pruhem? A ten papír si vyzvednu kde, na sociálce? Já jsem na tyhle věci fakt pako..
Upravil(a) Babucha (23. 4. 2013 11:54)
Není tady
Od doktora jsem dostala "Žádost o peněžitou pomoc v mateřství" - tu pošlu zaměstnavateli. A pak vezmu ten papír "Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku" a donesu na ČSSZ -je ke stažení i tady.
Není tady
slunicko napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Sluni, aha, ja vim, ze dvojky se rodi prirozene jedno hlavou druhe KP bez problemu, ale jestli mas uzkou panev, tak je CS lepsi. Pri predstave, ze se ti jedna zasekne je mi dost ouzkoNo právě a pak se mi ani nechce jednu rodit normálně a druhou CS...zase nemusím mít všecko
No ale zase se ma vsechno vyzkouset
Není tady
a kdyz mluvite o papirech. Dneska mam opet zkusenost s ceskym uradem. Nemuzeme, nejde, nemate narok, nelze nepujde..... az jsem se nas..... a rikam "Tak me poradte, co mam delat aby to slo" a pani mi sekla s telefonem
Není tady
Dito, no to teda no comment...Ja mam taky dobrej pribeh, kamaradka ma za manzela hodne uspesneho fotbalistu, a kdyz volala kvuli RP na UP, tak pani na ni zacla stekat, ze ona moc dobre vi,kdo je a ze teda kdyby bylo na ni, tak ji zadny RP neda, mazec, co??
Diky za tipy na zacpu, ja jsme dost nevysiraci tip, muzu snist meloun,+ tresne +jogurt a zapit to mlikem a nic se nedeje
Není tady
jj, Pavli, tak to je taky husty
Bare konci pas, takze jsem volala ze to vyridi deda pres plnou moc a pry mam prijet. Tak rikam ze jsem v rizikovce a nemuzu, tak pry at jedu na konzulat do Parize
ze po Francii mi rizikovka nevadi. Mam to 2 hodiny v TGV a pak metrem pres mesto ale to asi takovy problem nebude.
Si rikam, ze kdybych porodila v Parizskem metru, tak bych tam hned nekde zasedla jako Rumunky a treba bych na tom jeste jako opustena s miminem nejakej ten eurac trhla nez by dojela zachranka
Sluni, to je adrenalin
Upravil(a) Dita.L (23. 4. 2013 12:56)
Není tady
Pavlínko, tak to je teda mazec. Paní na úřadě si asi neuvědomuje, že úspěšný fotbalista jistě odvádí na sociálním poj. více, než co kdy na RP pro vlastní děti vybere a ještě navíc je ta paní na ÚP i z jeho daní placená.
Není tady
na rizikovce výlety po Francii nevadí, jo?! krůta ... to by si za rámeček nedala
a Evo ... hehehe, přesně tak, tenhle typ lidí nemá absolutní ánung o tom, kolik někteří jedinci odvedou státu na daních (= rozuměj kolik daněmi a sociálním poj. skutečně "živí" lidí) ... lepší fakt držet ústa, jelikož to by soudného člověka co si umí dát 2 a 2 dokupy musela ranit mrtvice z tohohle způsobu uvažování
Není tady
Holky, už jste četli o lotosovém porodu? To je zase nějaká novinka, která mě šokovala, myslela jsem si, že vím o "alternativách" dost, ale tohle mě dostalo (v negativním slova smyslu). O co jde? Jsou šílenkyně, které věří, že dítě se nemá od placenty odstříhávat vůbec a čekají i déle než týden, než (sušená) placenta odpadne sama.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am … centrum.cz
Není tady
Evi: no je to masakr, ale uz jsem slysela a videla i nejaky porad ze si zenske nechavaji svoji placentu ususit a pak se to mele a ji jak homeopatikum, pry maji zenske potom hodne energie, zadne poporodni deprese atd..
Ceske urady: myslim ze se to trochu zlepsilo ale jednani s ceskyma uradama v cizine je katastrofa, proste ta mentalita je jina, este nedozrali.
Není tady
Placenta obsahuje hodně hormonů podporujíciho rozjetí laktace. Proto jí žerou třeba krávy, ale že bych ji musela mít doma.....
A to neodstrihovani placenty dorazilo od afrických kmenů.
To je zase hit
Není tady
já jsem slaboch, ani to nebudu číst, protože mě to natahuje... nevím proč...
Můj kočár nedorazil ze Španělska... prostě ho prý nenaložili na kamion.... nevím, proč to mám tak složité. Proč nejdu do krámu a nekoupím ten, který tam leží a běží Prý mi ho možná dodají za 2měs. ... což možná vyjde, možná ne, ale jisté to stejně není.... španělsko prý zatím nemá dost kusů...
Není tady
Amit, kliiiiiiiiiiid. Ja si vcera objednala kalendar pro tatu v Cr a dneska rano jsem dostala mailem Vase zakazka je stornovana. Tecka.
My nestvou ty penize, ktere mi doufam vrati ale budou cestovat, ale ta prace s tim, abych vybrala fotky ktere urcite jeste nema, nejsou stare atd.
asi erekce na slunci ^^
Upravil(a) Dita.L (24. 4. 2013 10:07)
Není tady
Asi
mám pocit, že mi dneska Dadů zatápí jak už dlouho ne - a do toho se mi mele v břiše snad chobotnice - jde to do všech stran. grrrrr
Dituš, u kde jsi dělala kalendář?
Není tady
Ditu a jak to vy mate ve Francii, vy tam nemate trvaly pobyt, nebo obcanstvi, ze musis pas vyrizovat u nas?
Jo, o tom lotosovem porodu jsem nekde cetla, a taky ze ty zensky jsou s deckama v nejake komunite, koji je snad to 6 let, brrrrrrr, tak to nemusim....
Není tady
Holci 24 print, nebo tak nejak. Volala jsem a v pohode. Meli chybu v systemu, takze se jim nenahraly fotky. Odeslala jsem ho znuvu a napsali mi, ze uz je vsechno v poradku a neni problem
Pavli,no ja mam obcanstvi obe a Fr doklady (o ceske nestojim ) ale holkam jsem nechala obcanstvi ceske a Fr pro ne odmitla. Chtela jsem, aby se rozhodly samy az jim bude 18. U Pavli jsem moc rada, ze ho nema, protoze ten jeji ;... si ted nemuze narokovat Fr obcanstvi pres ni. ale u Bary me to obcas stve. Do spousty zemi potrebuje viza, ja ne. Do USA viza jsou pro me napriklad viza jen formalita vyrizena pres internet (ne ze bychse tam hrnula, USA me nicim nelaka ) kdezto pro Baru je to problem. Kdyz tam B letel, nemohl ji vzit s sebou
Hodne cestujeme a Barus je zkratka omezovana s ceskym pasem. Napriklad kdyz jsme byli v Chorvatsku, nechala jsem B tenkrat jeste jen Krystofa a s Barou jsem vyrazila lodi do Benatek na vylet. Italsti celnici muj fr pas ani neotevreli a u Barineho studovali snad i prazdne stranky
Není tady
Ditu, a to by byl problém to Barče zařídit dodatečně? Nebo nechce ona?
Tak alespoň, že to vyšlo na podruhé. Vím, jaká je s tím práce. Teď budu dělat velkou fotoknihu Danielce 0 - 2roky (aby měla sama jako jedináček) a nedovedu si představit, že by ta práce měla přijít nazmar. Já dělám přes Fotolab ale holky z Jarňat jedou skoro všechny přes 24print
Dala jsem si dvacet popíjím horké kafe a začíná mi být fajn. Doufám, že i Dadů se vyspinká do růžova.
K "lotosu": představa, že žiju se svou "vnitřností" odumírající na světle mě teda docela nakopává a ještě z toho vyrobit něco, co bych měla jíst (polykat - homeo), tak to skutečně není nic pro mne
Ale Evi, díky za osvětu - zase jsem o něco radši, že žiju v civilizovaném a svobodném světě.
Upravil(a) Holčička (24. 4. 2013 13:44)
Není tady
Holči, co se týče porodů, žijeme sice v ČR v civilizovaném světě, ale svobodném ne až tak, když porod doma znamená pro PA, která by se toho účastnila pokutu 1 mil. Kč (ovšem že oni to obchází, jako že byli na návštěvě u těhule a ta zrovna v tu chvíli měla překotný porod a pak pokutu neplatí). Já bych teda doma rodit nechtěla, ale ani bych v tom nějaké nebránila... No a byla by to asi komedie, kdybych chtěla rodit doma a ještě placentu nechávala v košíčku se solí další týden, to by naše pediatrička asi nerozdýchala :-) No to bych taky nedala. Moje známá posílala mailem fotku kromě miminka i ustřižené pupeční šňůry dítka srovnané do tvaru srdíčka. Asi to mělo být hezké, ale mě to přišlo dost ošklivé. Placentu ve formě homeopatických kapslí bych možná i spolkla, ostatně v lécích jsou větší hnusy ani o tom nevíme a z placenty se vyrábí i kosmetika (např. pomáda na rty s placentou byla velice známá). Jinak mimčo je v břiše nějak dobře narolované, byly doby asi před měsícem, kdy jsem nemohla udělat dřep, protože jsem měla pocit, že se mi tlačí pánevní dno někam ven, jako by to mimino mělo vylézt a dnes jsem 2 hod. dopoledne dřepěla a plela jahody a úplně v pohodě.
Není tady
Holci no prave ze ted uz to nejde. Kdyz jsem zadala o obcanstvi, bylo to udelane tak ze holky se "svezou" se mmnou, ale ted kdybych pozadala dodatecne tak uz potrebuji souhlas otce, s tim nemluvim (jinak mohl Barus vyridit OP on a poslat, coz neudela ) a musela bych podepsat, ze je vzdavam obcanstvi Cr coz zase nechci ja. Tak to ted museji vydrzet do 18 let. Pavla jeste nepozadala.
na ten 24print mi dala odkaz Misa, a musim teda rict, ze jsem spokojena s tim, jak to dopadlo, jsou ochotni. I do telefonu,i pres email.
Evi ono je to tezky s porodama doma. co neni vyresene je vlastne zodpovednost za mimino. Kdo ji ma? Doktor, PA, matka..... vsichni nebo nikdo? Kdyz doktor nabidne nejakou lecbu ma ji matka moznost odmitnou, kdyz matka navrhne zpusob porodu, ma doktor moznost odmitnou a zakony jsou tvorene na ochranu pacienta (rodicka i dite ) a je tezke v tom najit balanc. Tak s tim nikdo halt nechce nic mit.
Zjednodusene receno.
Ty problemy s Denyskem nemam, jak je napric, tak nikam netlaci, ale snad se umoudri pred porodem
Není tady
holky, tak já mám kočár.... konečně přestanu otravovat
jak mi volala baba, že nedodali modrý, ale jen černý, tak se spletla a dodali jen modrý !!!!
http://www.babyplanetonline.es/articulo … -bebe/1001
takže já jsem ok a nadšená
Upravil(a) Amites (24. 4. 2013 19:18)
Není tady
jo a zatím jsme hlavou dolů, vše ok a rosteme pěkně, já už mám přes 65kg no ale mimo častého tvrdnutí je vše jak má být a pinďour tam je pořád
Není tady