|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1 … 34 35 36 37 38 … 40

Dituš, látkovky na 5. dítě? Já jsem látkovala na doma 3 měs. s oběma, museli mít široké balení, ale u 3. neplánuju ani to. Jinak látkovky se dříve normálně vyvářeli v hrnci i na 100 St. a moje pračka vyváří na 95 St.
Na cvičení po porodu jsem četla zajímavý odkaz na nějaké pomůcky - vibrační kuličky, že prý kromě toho posílení svalstva, si ženská to cvičení ještě užije :-). Tak to mě zaujalo, protože na klasické kogelovi cviky jsem neměla moc trpělivost a byla nedůsledná, prostě nuda... Jen abych nekoupila nějakou blbost...
Není tady
Ahoj holky...
za nás teda počůrávání v noci (ne já - Luky)...co vy jako zkušené matky...dávat čůrat v noci? chodíme než jdeme spát...ttaky sem četla, že když už v noci, tak budit úplně, ne jen napůl, že to děti spíš učí čůrat ve spánku...jenže Luky je spáč, toho nevzbudí ani buzení 
jinak já toho mám teda už plný kecky...kolena mě bolí, záda mě bolí, beru železo=zácpa, vykouknul mi jeden hem., tak docela bolestivá zácpa, v noci nespím, holky se teda docela melou, že to i bolí a začínám lehce otíkat...ale nestěžuju si, každej mě chválí, jak to zvládám
já vím, že mi bude po bříšku smutno a za chvilku budu brečet u fotek, ale už se faaaakt těším, až budou venku 
a Dituš, kdybys něco potřebovala o plínkách, já jdu do toho i se dvojkama, taky vidím, jak si všichni klepou na čelo, ale když už mám po Lukym takovou výbavu, tak proč to nezkusit
sama sem zvědavá 
holky, jak se těší vaši starší na miminko? my dneska čekali na jídlo a vedle nás seděla paní s malou holčičkou, a Luky z ní celou dobu nemohl, já seděla zádama a pořád mě upozorňoval, ať se otočím, že má takový malý nožičky, takový malý ručičky, prostě byl z ní hotovej 
Není tady
Eví to jsou venusiny kulicky à co psali je pravda.
kdyžbbudete šikovní uzijes si je i s manželem.
Ja mám najednou chuť ty latkovky pořídit. Věnovat se tomu jak za starých časů. Latkovkama jsem začínala tak s nima i končit. Víc práce ale užiju si to všechno kolem miminka.

Není tady
Sluni ja bych si latkovky asi na dvojky neporidila ale zase než jsem je vzala tak jsem paní vypovídala a říkala že neprebaluje celou plenu po každém vycurani ale jen mění ty proužky. Tak si myslím že to se s dvojkama zas zvládnout dá.

Není tady

Teda, do teď jsem pracovala, to jsem dnes byla pilná.
Sluníčko, koukám, že si těhotenství zrovna neužíváš. No u nás se těší na miminko starší synek, Anička se spíš těší, že bude pomáhat, ale když dojde řeč na to, že bude miminko spát se mnou v posteli a kojit se, tak to má námitky, že ona bude taky, to bude žárlivka. S nočním pomočováním dítek neporadím, u synka se vyskytlo jen při nějaké změně, takže ze stresu (nástup do školky, zahraniční dovolená...).
Asi bych se řídila tou radou budit, ale úplně a když o nejde, tak bych omezila večerní pití.
Není tady
Dituš, je vidět, že se člověk neustále vyvíjí
Když si vzpomenu, jak jsi byla proti látkovkám, když jsme se zmínili ze začátku na jarňatech
Ale nakonec jsi Alex taky měla částečně v látce, že jo? Jestli si dobře pamatuju.
S čůráním neporadím - ani s jedním. Dadů je stále v plínkách
s hysterickým "vztahem" k nočníku i WC a mě to naštěstí netrápí (ťukám na dřevo
). Za to mám stále výtok, takže se bez několika slipek denně neobejdu.
jak s MS...
Ty vibrační kuličky mají i v DM, dokonce je na ně slevový kupón v té těhuklubové knížce
( a teď jsem si vzpomněla na Ditinu "asistovanou masturbaci" po porodu s Alex
- to bylo na podobném principu, že?)
Upravil(a) Holčička (18. 4. 2013 8:05)
Není tady
Holčí jó. To bylo u kinesiterapeutky s tou elektrickou sondou. 
Princip těch kuliček je ten že se zavedou, a pokud nejsou stažené panevni svaly tak postupně zase vyklouznou takže se musí nepřetržitě stahovat a tím se posiluje. A dobře dělají tím jak o sebe narážejí a vybrujou. Ona je totiž v té plastové kulucce menší kovová 
Aja teď zvládá částečně deni nocnik, a Kryštof ma plenkove kalhotky na noc. Já to noční pocuravani prostě neresim.
Add latkovky. Holčí asi máš pravdu že se člověk stále vyvíjí
aja měla jen kalhotky a ctvercovky a jen když se začala učit na nocnik a jen občas. Kalhotky jsou růžový tak jsem chtěla na denise jiný a jak jsem viděla ten inzerát tak jsem dostala dojem že vzhledem k tomu že budu mít poslední příležitost je vyzkoušet tak prostě musím.
Třeba by mi jednou bylo líto že jsem to neudělala. A když se na ně nastvu tak je zas prodám.

Není tady
Mimochodem. Paní dává k plenkám i nějakou vodičku ze zeleného čaje. Nějak jsem nepochopila k čemu to je.... Kdo to ví?

Není tady
Ditu, není to olejíček do kyblíku kde budeš plínky skladovat, aby to nesmrdělo
?
jinak já mám plínky po Lukym a teď sem dokupovala hodně itti bitti, tyx sou jak říkáš, přeměníš jen ten vnitřek a nemusíš celou plínku...jen doufám, že nebudem mít nějaký hrozný široký balení, ale četla sem, že se tomu dá pomoct i šátkováním....
jin ak holky, změnili sme dr a sem teda naprosto nadšená, s Lukym to umí, že se k ní těší, věnuje se nedonošencům, což bude asi náš případ a hlavně je homeopatka pro děti i dospělý....takže několik much jenou ranou 
Není tady
Sluní, tak to je prima změna paní Dr.. Snad nebudete tu péči o nedonošence potřebovat 
Na kyčle určitě pomůžeš šátkem 
Jsem zpět z kontroly - vše OK, na výtok jsem dostala nějaký globule na noc. Ale co víc - dostala jsem už papíry do porodnice a na potvrzení mateřské 
Už se to fakt asi blíží 
Plínky pojedu ve čtvercích a Flipkách. Jsem tak zvyklá a je to minimální investice.
Není tady

Ahoj holky,
vy co budete kupovat jednorazove plinky, jaka je dobra cena? Uz si to vubec nepamatuju...ted meli v globusu tu velkou krabici za cca 650kc, to mi prijde dost, pamatuju si, ze jsem kdysi kupovala v Lidlu krabici za 499....
Není tady

Pavlínko, oni ty krabice pořád zmenšují co do počtu plen (alespoň pampers), takže napiš, kolik je v tom plenek :-)
Po zkušenostech s Aničkou, která se oprudila po všech jednorázovkách kromě pampers už ani jiné nekupuju a teď jsem ráda, že jsem na www.eva.cz našla za dobrou cenu ty pampers premium.
Mám látkovky čtvercovky a posledně jsem je balila tak nějak nešikovně, měla jsem moc velké kalhotky... klukovi by to určitě proteklo, jaké kalhotky k plenkám za rozumnou cenu doporučujete ke čtvercovkám pro novorozence? Možná to nakonec zkusím i u 3. dítka alespoň přes léto (když už asi víc než 100 ks čtvercovek mám...)
Upravil(a) eva4444 (18. 4. 2013 12:47)
Není tady
Sluní, k tomu čůrání: psala jsem to už na diskuzi "dětičky", takže kopíruju:
Nechci to zakřiknout, ale ťuk ťuk na dřevo - už přes týden jsme v noci suchý a SÁM si dojde! Zkoušeli jsme ještě kineziologii (bez úspěchu) a pak jsem našla na netu enuretický alarm ("čůrací" alarm) a jsem z toho paf, jak to zafungovalo. První týden mokro a řev alarmu a najednou - doslova ze dne na den! Sucho, klid a sám se budí a sám si chodí. Neuvěřitelné. Tak nám držte palce, ať to zvládnem.
A fakt jsme to zvládli! Za tu dobu ( cca 2 měsíce) jsme měli jen 1 nehodu - předevčírem, jinak se sám budí a chodí sám na WC. Alarm jsme odložili po 3 týdnech. Jediná nevýhoda je, že už nám nespí do 8-9h, ale budí se mezi 6,30-7h.
Jo a jsou mu teď 4,5 roku. Jen mě mrzí, že jsem mu to nepořídila dřív, mohli jsme si všichni ušetřit nervy.
Není tady
Zuzii1 napsal(a):
Sluní, k tomu čůrání: psala jsem to už na diskuzi "dětičky", takže kopíruju:
Nechci to zakřiknout, ale ťuk ťuk na dřevo - už přes týden jsme v noci suchý a SÁM si dojde! Zkoušeli jsme ještě kineziologii (bez úspěchu) a pak jsem našla na netu enuretický alarm ("čůrací" alarm) a jsem z toho paf, jak to zafungovalo. První týden mokro a řev alarmu a najednou - doslova ze dne na den! Sucho, klid a sám se budí a sám si chodí. Neuvěřitelné. Tak nám držte palce, ať to zvládnem.
A fakt jsme to zvládli! Za tu dobu ( cca 2 měsíce) jsme měli jen 1 nehodu - předevčírem, jinak se sám budí a chodí sám na WC. Alarm jsme odložili po 3 týdnech. Jediná nevýhoda je, že už nám nespí do 8-9h, ale budí se mezi 6,30-7h.Jo a jsou mu teď 4,5 roku. Jen mě mrzí, že jsem mu to nepořídila dřív, mohli jsme si všichni ušetřit nervy.
zuzi, teda čumím, co všechno dneska jde
proštuduju to, díky!
Není tady
já tu nemám čas být a tady se probírají takové důležité věci jako kuličky
(ehm, taky jsem si jako Holčička všimla, co to v té slevové knížce DM je a kulila jsem bulvy
) takže jako si je mám koupit?
nebo?
s čůráním neporadím, u nás noc ok, nehody vznikají jen když není prostě čas dojít si včas - jako např. v neděli - dcera si tak zarytě hrála s holčičkou na hřišti, že pak přiběhla za mužem, nohy do kříže a už to teklo 
já látkovky kupovat nebudu, ale ceny jednorázových Pampers (jiné taky kupovat nechci) teď už dávno neznám ... spíš zas začnu koukat do letáků a kupovat, když budou v akci (jako jsem to udělala tuhle v Makru)
jinak jsem dál pokročila v nakupování, koupila jsem si kojící podprsenky, kojící polštář (resp. obojí je na cestě ke mně), stahovací poporodní pás, pak jsem nechala balík v lékárně a v drogerii, no dá se říct, že víc jak 3/4 věcí mám nakoupených (teď už bude zbývat jen oblečení)
na látkovky fakt odborník nejsem, ale nebude ten zelený čaj něco proti opruzeninám? ... nebo pak ho vypít, no 
Upravil(a) Kasiopea (18. 4. 2013 20:50)
Není tady
čau holky,
tak dneska v noci mě normálně probudily bolesti, že sem přemýšlela, jestli vzbudit tátu...ani jedna ze všech tří poloh co zvládnu nebyla ta pravá, pořád tvrdlo břicho a docela to bolelo...tak sem se šla vyčůrat, najíst a od tří už tu čumákuju...zatím ok...ale sakra! ONO SE TO BLÍŽÍ!!! ráno pro jistotu dobalím tašku

Není tady
Sluni to není dobrý. Já byla tou dobou taky vzhůru ale bolestí to nebylo.
Nechceš zajít za gyndr, pro jistotu?
Ještě by mohli holky tak dva týdny vydržet co?
Včera se ke mě dostala krásná věta z Japonska . " porod (život) je jako východ slunce. Nejde ani zastavit, ani urychlit"

Není tady
Ditu, ale jak sem vstala, tak v poho...najedla sem se, 2x vyčůrala a břicho netvrdne, holky se melou...jak manža vstane, zkusím zalehnout a kdyby něco, jedu s Lukym na kontrolu k dr, tak bych se stavila do nemocnice, dneska má ambulanci dr, co zastupuje mýho dr, takže by se to i hodilo 
Není tady
Pavlínko, určitě si přepočítávej cenu za jednu plínku (oni by ji u toho měli udávat, abys nemusela chodit s kalkulačkou).
Pro Dádulu běžně kupuji okolo 5,- včera se mi zadařilo za 4,20. Doufám, že u těch mimi plínek to bude tak o kačku levnější, alespoň. Ale nehledala jsem zatím. Čekám na finanční injekci.
Holky, s jakými papíry kam? Mám doma žádost o PPM, co mi dali včera u Dr. a pak papír (pro sociálku???) Potvrzení nároku na dávky (fialový pruh nahoře). Kdo ví kam s čím nejdřív? žádost posílám zaměstnavateli, jasně, ale nebudou to na sociálce (nosí se to tam?) chtít vidět taky? Já už si to nepamatuju 
Není tady
Holvi z neni to na tech papirech nejakym minipismem napsany?
Sluni, ja to tak mela s Ajou. Ve dve hodiny rano jsme jeli na pohotovost, v sedm to prestalo, dalsi den mi bylo blbe od zaludku a na dalsi den jsem zacala rodit 

Není tady

Ahoj holky, přikládám odkaz na krásný a pravdivý článek, co umí dítko hned po porodu:
http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi … m=carousel
Není tady
Holčí já už si ani nepamatuju, že se nějaké papíry dávají
teď jsem to řešila s nemocenskou, tak si to pak dám znova z nástupem na PPM. Ale pokujd máš zaměstnavatele, vše bych dala jemu 
já to řeším i za zaměstnavatele a to je fakt sranda.... podle mě jsou zaměstnavatelé chudáci. Nejen s vyplácením nemocenské 21 dnů, ale s tou byrokracií, která je musí zabít sama o sobě....
Není tady
Ditu...trošku mi to příde jakoby zaražený větry, včera sem teda měla na oběd žampionovou omáčku, jedla sem ji prakticky celej den, tak mě to tam možn á tlačí...no, zkusím osvědčenou kombinaci, abych se vyprázdnila a uvidím
jo a usla sem, ale zas mě probudilo tvrdý břicho...
Pavli, já nesla do práce jen ukončení neschopenky a papír na PPM...
Není tady

Ahoj holky,
uz si tu cenu nepamatuju, budu to muset zacit sledovat....
Dnes jsem sla do Lidlu, meli tam nejake tehu obleceni, chtela jsem si koupit tilko za 99 a uz byly vsechny pryc 
Sluni, no uz to muze byt kazdou chvilku, stejne si dobra, zes t s dvojcatama tak dlouho vydrzela 
Není tady
Ahoj kočky. Teď jsem viděla v Intersparu, že mají plenky č. 3, 1ks za 3,80 Kč, což si myslím je dost dobrá cena. Já hlavně ale pokukuju po newborn a dvojkách..
Sluni, jak je??
S těmi papíry taky nevím. Já nastupuji vlastně z jedné mateřské na druhou... musím se někde poptat, co a jak.
Není tady
Stránky: 1 … 34 35 36 37 38 … 40