29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Teda vy jste toho nakecali? Na 4 v tom jsem se dívala na netu, začíná to být ještě zajímavější :-) Farmářka se mi líbí a porod koncem pánevním asi nebyl sranda, když jak jsem pochopila z řečí tatínka - tělíčko bylo venku a hlavička nešla ven! Na druhou stranu: Mohli ji nechat rodit na porodní stoličce, to je ta nejlepší poloha, když dítě moc nejde ven.
Ze mě děti lítají a mám to dané geneticky, babička vyprávěla, že taky rodila na 1 zatlačení, matka taky. Mě teda při prvním porodu v tlačení zastavili, aby mě mohli nastřihnout (šmejdi), takže šel až na druhé. Prabába byla z 12-ti dětí, všechny porozené OK doma, takže asi něco jsem zdědila dobře.
Není tady
Dito, odpusť zvědavost, ale jen chci potvrdit, zda si do mozaiky skládám správně: ty jsi odjela za Francouzem a pak už tam zůstala?
Obdivuju...já jsem na taková dobrodružství asi příliš usedlý srab.
Není tady
Já bych dnes už taky byla srab, moc jsem četla o tom, jak některé odjela za milým za hranice a skončila v bordelu (nedobrovolně).
Nicméně v mládí jsem byla taky neopatrná, jela jsem s kámoškou do Španělska busem, kde všude jsme spali a u koho raději nepopisuju (snad zázrakem nás nikdo neznásilnil) a zpět jsme jeli stopem španělským kamionem s rumunským řidičem. Ani mobil jsme s sebou neměli.
Není tady
Ami...my začínáme na A,tak sme záměrně hledali končící na jiný písmeno
Holči, paráda nemyslíte,holky, že nám to nějak podezřele vychází podle přání?
...a mám taky kamarádku (dovolímsi tvrdit, že i přes vzdálenosti- nejlepší )...jela do Anglie jako au-pair, před tím, než měla jet domů, seznámila se (přes seznamnku na netu) s čechem s ktrým se domluvila, že se za ním vrátí, nejde si práci a zůstane tam...jenže zjistila, že to nebude to pravý (věčný hádky, házení věcí z okna atd ), tak si našla přes inzerát jinýho ze Skotska(zase čech), neměla kam jít, tak se za ním za 3 dny vydala...no, sou spolu do teď, plánujou svatbu a až vydělaj nějakou pořádnou korunu, tak se vrátí, má rozestavěný dům někde u Ostravy...byla tu už několikrát, právě si pořídili druhýho psa a je šťastná jak blecha....samozřejmě všecko nám vyprávěla "až pak" a rodiče to snad ani do teď neví...prostě, sme holky naivní, ale ono to někdy vyjde
Není tady
elisabeti napsal(a):
Dito, odpusť zvědavost, ale jen chci potvrdit, zda si do mozaiky skládám správně: ty jsi odjela za Francouzem a pak už tam zůstala?
Obdivuju...já jsem na taková dobrodružství asi příliš usedlý srab.
jj byla jsem sialena. Ale klidne bych to dneska udelala znova, to ja zas mam takovou dobrodruznou povahu. Znala jsem ho par mesicu pres net (mmch. seznamili jsme se 11.9.2001 na ICQ ) a v kvetnu 2002 jsem si za materskou na ukor zaplaceni najmu (tenkrat cca 4000 kc) koupila jizdenku na autobus a jela jsem. V cervenci jsem se uz stehovala.
Strasne rada na tohle obdobi vzpominam
Není tady
Dita.L napsal(a):
elisabeti napsal(a):
Obdivuju...já jsem na taková dobrodružství asi příliš usedlý srab.jj
byla jsem sialena. Ale klidne bych to dneska udelala znova, to ja zas mam takovou dobrodruznou povahu. Znala jsem ho par mesicu pres net (mmch. seznamili jsme se 11.9.2001 na ICQ ) a v kvetnu 2002 jsem si za materskou na ukor zaplaceni najmu (tenkrat cca 4000 kc) koupila jizdenku na autobus a jela jsem. V cervenci jsem se uz stehovala.
Strasne rada na tohle obdobi vzpominam
Není tady
Čau holky..
dneska sem se vůbec nevyspala....sem si připadala jak velryba, nemohla sem usnout a holky se tam jaksi motaly (spíš teda ta vrchní)...jak to máte se spaním vy? já se chci vidět za měsíc ještěže sem nám na vánoce nadělila matrace, aspoň, že ty záda už nejsou taková hrůza
Není tady
Dituš, hlavně že to dobře dopadlo a je to chlap který uživí i početnou rodinu.
Sluní, mě se spí výborně, trochu ponocuju, ráno vypravím synka do školy a pak spím i do 9:00 i s Aničkou, která je taky noční sova a dospává ráno.
Není tady
Zacko, tak moc držím palce ať to vyjde Ostatním samozřejmě taky
Sluni, zatím se mi spí dobře - dokud nedostávám kopance od dítka z vnějšku . I jsem se kolikrát přistihla, že spím na břiše
Upravil(a) Holčička (29. 1. 2013 14:47)
Není tady
Dituš, ty jsi střelec, ale super, že to vyšlo a našla jsi super chlapa. Tys uměla francouzsky? Myslím že jsi ve Fr. nebo si to pletu? já mám dost blbou paměť.
Sluní tak to chápu, ale Terezie Admková třeba ... nádhera. Nakonec se mi ta Terezie líbí víc než Tereza... budu o tom uvažovat ale času dost, než Vás doženu, to bude trvat
Není tady
Ahoj holky
zravim vas v novem chlivku:-)
My jsme nemocni,mala ma 39, ach jo, a neco leze i na me, snad to prekonam, je to opruz, uz aby bylo jaro!
Není tady
Jo, Amites, my máme ještě spoustu času, že ?
Pavli, tak se opatruj, prý horečky nad 38 jsou v těhotenství nebezpečné.. U nás lehli s chřipkou taky všichni, ségra, švagr, synovec... Je mi to líto, že za nimi nemůžu, ale nedá se nic dělat. Snad už ty epidemie poleví. I když teď s tím oteplením nevím, nevím...
Není tady
Sluni, spani des a hruza. Vecer nemuzu usnout, v noci couram na wc a rano nemuzu rozlepit oci. Chodim pak s pidatama po O
Amit, jj ve Francii. Neumela jsem ani pipnout, takze prvni dva roky probihala komunikace v anglictine. Kdyz jsem se vdavala, rozumnela jsem starostovi asi tak ctvrtinu toho co rikal a ze mam rict "oui" jsem tak nejak odhadla spis podle vlastniho instinktu.
Jo a Terezie Adamkova je furt lepsi nez Sehrezada Demeterova nebo Kevin Lakatos (sleduju Denik a narozena miminka )
Pavlus, chripka?
Babu, cim jsou horecky nebezpecne? Ja se ptala doktora na to co mam delat, kdyz dostanu horecku. Rekl mi, ze bych musela bud lezet v porodce a nebo aspon chodit na kontrolni utz prcka ale vic mi uz nevysvetloval.
Pavla s Lucikem sli dneska domu, tak jsem zvedava, jak to zvladnou doma.
Jo a dneska mi bylo opet receno, ze nerict, ze jsem tehu, tak by to dotycne vubec nenapadlo Pry vypadam jako otekla zizala
Tak nevim, kdy me konecne lidi v autobuse zacnou poustet sednout.
Není tady
Holčí to je krásné miminko. Jak jsi tam dala tu fotku? já jsem antitalent na PC
Není tady
Ami, Ditu..Adámkovic nebude, sme Andrlíkovic budou to mít holky dlouhý, ale co už, stejnak se vdají
Holči, paráda
Holky, byla sem na Linkolnovi...a za mě dobrý...docela i tichej film, že si holky pospaly
Není tady
Dituš, co jsem četla tak vysoké teploty v těhu jsou nebezpečné pro mozek miminka, proto asi je nutná hospitalizace a srážení teplot čím se dá, jinak na doma: Paralen a zábaly.
Na mě taky něco leze, jo jo, skoro měsíc jsem byla zdravá a je tu nachlazení nanovo, doufám, že kašel nemůže posunovat miminko směrem dolů.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Teda vy jste toho nakecali? Na 4 v tom jsem se dívala na netu, začíná to být ještě zajímavější :-) Farmářka se mi líbí a porod koncem pánevním asi nebyl sranda, když jak jsem pochopila z řečí tatínka - tělíčko bylo venku a hlavička nešla ven! Na druhou stranu: Mohli ji nechat rodit na porodní stoličce, to je ta nejlepší poloha, když dítě moc nejde ven.
Ze mě děti lítají a mám to dané geneticky, babička vyprávěla, že taky rodila na 1 zatlačení, matka taky. Mě teda při prvním porodu v tlačení zastavili, aby mě mohli nastřihnout (šmejdi), takže šel až na druhé. Prabába byla z 12-ti dětí, všechny porozené OK doma, takže asi něco jsem zdědila dobře.
Na sílu genetiky taky věřím. Já měla těhotenství na chlup stejné jako moje máma, od ekzému na břiše, přes přírustek váhy po všechny porodní komplikace. Dokonce i délka porodu byla na čtvrt hodiny stejná!
Není tady
...jsem teď hodně spavá, když můžu, taky si dávám po obědě dácha...rozčiluje mě to, ale nevím, zda to přičíst těhotenství nebo celkové zesláblosti. Klasická chřipka se mi zatím vyhýbá, i když celou rodinu pokácela, takže je dost možné, že manifestuje atypicky právě tou slabostí.
O nebezpečí horeček jsem neslyšela, děkuju za upozornění. To abych si fakt dávala bacha, zatím jsem ty chřipky brala na lehkou váhu - když už mám po tom prvním trimestru.
Holči, když na mě z UTZ takhle vykouklo moje dítě, docela jsem se vyděsila.
Není tady
elisabeti napsal(a):
Holči, když na mě z UTZ takhle vykouklo moje dítě, docela jsem se vyděsila.
Já taky, ale víš jak - teď už jsem ostřílený mazák
Amites, já fotky dávám tak, že je nahraji na resize.like.cz (nesmí mít víc než 2MB a jméno bez diakritiky), a pak zkopíruješ ten řádek, co začíná a končí [im.g]blablabla.jpg[/im.g] a vložíš to sem.
Ono se po nějaké době ten obrázek sám smaže, takže nikde nebloudí po netu.
Sluní, taky se na něj chystáme
Jo a od včera mi někdo bublá v břiše
už naprosto nezaměnitelně
Upravil(a) Holčička (30. 1. 2013 8:12)
Není tady
Gratuluji k pohybům, Holči!!! Vetřelcovská fotečka super!
Mi se zdá, že už cítím taky nějaké šimrání, spíše lechtání, ale nevím, no, jsem jak prvorodička, už si zase nic nepamatuji Proto budu čekat na pořádný šťouchanec!
Ráno jsem byla na odběrech a vyřídit příspěvek na screening a vitamíny, tak jsem brzy vstávala a už teď jsem zralá do postele Navíc mám rýmu jako trám. No, ještě, že se mi vyhýbá ta chřipajzna.
S porodem nevím, zeptám se mamky, jak dlouho rodila, ale něco na té genetice určitě bude. Já jsem rodila poprvé 16 hodin. Jak psala Eli, místy jsem upadala do mikrospánku (nebo spíše mikrokómatu), místy už jsem fakt nemohla, protože jsem nespala kvůli poslíčkům už dva předchozí dny. A ten konec mám celý zamlžený, byla jsem jak zfetovaná, pořád mi něco píchali, nějaká atb, pak něco na znovurozjetí kontrakcí a bůhvíco... Mám dokonce v mlze, když mi dali malého na bříško a na kojení Jen mám dojem, že malý neplakal, tak jsem se hystericky ptala, zda je v pořádku... no hrůza. Snad ten druhý porod bude pohodovější a rychlejší.
Nechaly jste si dávat epidurál, holky? Já ano.
Není tady
Díky Holčí až budu mít foto, zkusím to
Já vše měla naky nachlup stejné jako máma, jen teda ona po prvním porodu zhubla pod původní váhu, já taky, a po druhém ona zůstala kulatá a já nezůstanu Já půjdu snad zase zpět na svou předtěhu. váhu
doufám
Není tady
Ahoj babizny.
Taky souhlasim s genetikou. Já se narodila koncem panevnim přesně jak to bylo v tom 4 v tom s Miky s tím rozdílem že jsem nebyla třetí ale první ( a jediné ) dítě. V době neultrazvuku se ten císař asi ještě moc neresil. Nevím jak dlouho to mámě trvalo ale odhadem bych řekla takových 20 hodin.
Ja měla 24 hodin 22 hodin bez epiduralu a s epiduralem kryštofa 36 hodin.
Pavla rodila celkem dva dny a po 26 hodinách opravdu silných kontrakci byla otevřená na 2 cm. Proto ten císař. Onama ale Vv dělohy.
S Ajou jsem chodila od 8 měsíce na akupunkturu a brala jsem honeopatika na urychlení otevírání a byla jsem úplně dojata tou změnou. Dva dny před porodem jsem ještě neměla ani zkráceny cipek. Den před porodem jsem měla 4 hodiny lehké posliky a když jsem dojela po hodině a půl kontrakci do porodky byla jsem uz otevřena na 4 cm, dostalajsem okamžitě epidural a po čtyřech hodinách byla Aji venku.
Rozhodně jdu na akupunkturu znova.
Není tady
Holčí ten predatorek je ti podobnej. Nebude to tvůj syn ? ,
Upravil(a) Dita.L (30. 1. 2013 9:44)
Není tady