29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
2013
Slunicko
26 let, doma Lukášek 4roky
snažení o druhé mimi 3,5 roku, zadařilo se těsně před odesláním do CAR
TP 28.5.2013, budou to holčičky Viktorie & Terezie
Elisabeti
věk: 28; status: vdaná 4 roky
těhotenství: druhé (náhlé a šokující) další děti: Anna Zahara (1 rok)
// jsem nevyčkávala (objeveny tedy až po dlouhodobějších nevolnostech na sklonku 1. trimestru)
TP 4.6. bude to holčička – pravděpodobně Marieta
Isabel
Isabel (29 let)
Doma už máme holčičku(*září 2011)
TP 14.6.2013 – chlapeček
Kasiopea
čekáme: druhátko
TP: 17. 6. 2013
holka nebo kluk: nevíme vybraná jména: holčička - zatím nevíme/kluk – Honza
Eva4444
Bude to 3.dítko (doma kluk 8 l., holčička 2,5 r.)
Pohlaví: nevíme Jména: nevíme
TP: 19.6. dle MS
Holcicka
druhé miminko (doma Daniela *duben/2011)
TP 19.6.2013, je to chlapecek, jména: Ondřej/???
Dita.L
čeká páťátko (nehoda není náhoda )
TP: 20.6.2013
je to chlapecek
vybraná jména Denis
Zacka
Těhu druhé, doma chlapeček (*podzim 2011)
Pohlaví: překvápko, Jména: zatím nevíme
TP: 24.6.
Pavlinka81
čekáme 2.dítko(doma holcicka 2roky a 2mesice)
Pohlavi: nevime Jmena: zatim nevime
TP: 11.7.dle MS
Babucha
Čekáme druhé miminko (doma Lukášek - nar. září 2010)
TP 17.7.2013
je to holcicka, jméno Elen
Amites
Bude to 2.dítko (doma holka 7let), nepovedené 3 zamlklé těhu, revize v roce 2009, 2010, 2011. Nakonec asi pomohlo ředění krve
Je to chlapecek Jména: nevíme
TP: 18.7. dle MS
Homeopatika kdyz nejde spat:
nux vomica
arsenicum album
seia off
gelseium
coffea cruda
ignatia amara od vseho 15 ch.
brat: nechat si udelat mix pripadne brat od vseho 5 kulicek pred spanim.
Homeopatika kdyz boli panev:
arnica montana 9ch
murex purpurea 15ch
ruta graveolens 9 ch
brat: 4x denne od vseho 5 kulicek
Homeopatika na zkraceni a uvolneni prvni doby porodni:
caulophylum
brat kazdych 30 minut 5 kulicek
Homeopatika k rekonvalescenci po porodu:
příprava k porodu: ARNICA MONTANA 15CH- měsíc před termínem 5gr tohoto léku denně zajistí přípravu porodních cest a působí preventivné na únavu a případná poranění během porodu. Při odjezdu do porodnice je vhodné namíchat homeop. léky do lahve s neperlivou vodou (0,5l) a to : 10gr ARNICA MONTANA 15CH a 10gr ACTAEA RACEMOSA 15CH. takto připravený roztok popíjet po doušcích celou 1. dobu porodní
STRAPHYSAGRIA 15CH - plánovaný porod císař. řezem -5gr den před operací a pokračovat 5gr/1xdenně i po operaci do dobrání celé tuby
Do porodnice je dobré vzít si s sebou RICINUS COMMUNIS 5CH - podporat vorby mléka - na rozběhnutní kojení, pokud k němu nedojd epřirozeně po přiložení dítěte k prsu - 5gr/každou hodinu až do spuštení tvorby. Pokud dojde v období kojení k dočasnému snížení tvorby mléka, postačí 3x denně nasadit 5gr, při dostatečné laktaci vysadit.
rekonvalescence po porodu: přirozenou cestou: ARNICA MONTANA 15CH+SEPIA 15CH (lze najednou 5+5 gr 1x denně po celé šestinedělí) císařský řez: ARNICA MONTANA 15CH+ STAPHYSAGRIA 15CH (lze najednou 5+5gr 1x denně po celé šestinedělí) při výrazných projevech k výše uvedeným lékům: COCCULUS INDICUS 15CH při extrémním pocitu únavy, slabosti s nevolností, pocitu závrati a nedostatku spánku (5gr každé ráno) CHINA 9 CH - žena je po porodu velmi vyčerpaná, bledá, slabá, popř má anémii a nízký tlak (5gr/3xdenně-je vhodné vybrat 2tuby léku) PHOSPHORICUM ACIDUM 15CH - vyčerpání fyzické i psychické, které se projeví padáním vlasů (5gr/ 1x denně-vhodné vybrat 2 tuby, vlasové folikuly se regenerují 6-8 týdnů)
http://hla-homeopatie.cz/cs/311-homeopa … orodnictvi
Upravil(a) Dita.L (23. 4. 2013 10:50)
Není tady
Holky à je ze mě bàbr.
Maly Luciano se narodil cisarem cca pred hodinou. Vazi 2,9 kg à meri 50 cm.
Maminka i pide jsou v poradku
Není tady
Dituš, gratuluji, ať jsou v pořádku, to jsi ale mladá babička.
Není tady
Děkuju.
Jj já měla 19 a Pavla bude mít 19 za čtrnáct dní.
Upravil(a) Dita.L (25. 1. 2013 20:27)
Není tady
Gratuluji, Dito!!!
Není tady
Děkuju holky
Není tady
Ditus gratuluji!
Isy: gratulace este jednou k chlapeckovi a Eli k holcicce!
Hlavne at mame ty detatka zdrave. Ja se budu objednavat na velky utz pristi tyden, ale stejne nechame prekvapko!
Po tydnu jsem vas docetla ale samozrejme jsem uz zapomela co jsem chtela napsat. Byli jsme na dovci a krasne jsem si odpocinula. Mimco uz taky citim krasne kopkat, mam doma i ten mini dopler na srdicko ale zatim jsem neposlouchala. Minule tehu jsem ho vyuzila dost, pri krvaceni atd to jsem byla dvakrat na pohotovosti a srdicko bylo vzdy takove ujisteni.
Tak a jdu se vrhnout na tu hromadu pradla
Není tady
no to je super Ditu, blahopřeju, jsi fakt velmi mladá babička, ale aspoň budeš s vnukem moci probírat věci a budeš mu ještě rozumět
Není tady
Dituš - píšu SZ ohledně nástěnky. edit: Tak nakonec přes FB, abych Ti nezahltila soukr.zprávy
Ostatní - trochu jsem to porovnala, mám v tom chaos a chtěla jsem mít pořádek a je mi jasné, že naše babča má teď jiné myšlenky
Chybí tam některé info, tak to kdyžtak doplňte mně nebo Dituli.
u Amites tam nemáme nic (kolikáté dítě, měsíc a rok narození předchozích, TP, pohlaví dítka, vybraná jména)
A u Zacky a Elisabeti chybí TP (a nechce se mi to počítat z vašich metříků)
A pokud se na nástěnce (ať už na opravené nebo na staré, kdo ví kdy se sem Dituš dostane) někdo chybí, tak mi to všechno napište taky, ať vás tam doplním
Upravil(a) Holčička (27. 1. 2013 13:39)
Není tady
Já poprosím opravit TP na 17.7., děkuji
Není tady
Aha, já stále nejsem členem
takže
Amites
Bude to 2.dítko (doma holka 7let), nepovedené 3 zamlklé těhu, revize v roce 2009, 2010, 2011. Nakonec asi pomohlo ředění krve
Pohlavi: nevime
Jmena: nevime
TP: 18.7. dle MS
Upravil(a) Amites (27. 1. 2013 15:24)
Není tady
ahoj babizny
Holci, nastenka je super. Uz je zkopirovana.
Me prave odjeli Ostravaci, Bara je v porodnici, B koupe pidata, tak jdu si udelat caj a aspon pul hodky relaxovat.
Není tady
Dito, gratuluju! Takže chlapečkovský předvoj? Nejstarší dcera bydlí s vámi? Jen si s úsměvem představuju tu smečku drobečků...
Holči, díky za preciznost. Termín porodu mám 4.6., pohlaví: holka, jméno: pravděpodobně Marieta
Není tady
čau holky
tak my včera udělali krok kupředu a vymysleli jména... Dorotkami nakonec neprošla, chlapi mě přehlasovali (a to sem říkala jedno jméno já, jedno táta...nakonec jedno táta, jedno Luky
)
takže Holči:
uzt ve 20tt ok
pohlaví: holky
jména: Viktorie+ Terezie
Upravil(a) slunicko (27. 1. 2013 19:32)
Není tady
Slunicko: Terezka je pro mě stejně krásné, možná ještě krásnější jméno, než Dorotka takže mě se to líbí! a Elisabeti jméno pro holčičku Marieta taky, mooc!
Amites: chudinko, sis užila, než ses toho druhátka dočkala
Není tady
Tak jsem to opravila a Ditě poslala - já tu mám dnes a zítra mamku, tak mám trochu volno
heč
Krásná jména jste vybraly, fakt My se snad už zítra dozvíme pohlaví
no je to jedno, hlavně aby byl prcek OK. Jsem trochu vyhoukaná, že necítím pohyby
Není tady
Holči neboj, ty pohyby můžeš začít cítit i později, i když už jsi druhorodička. Můžeš mít třeba placentu na přední straně. Určitě je všechno v pořádku. Zítra přeji pohodovou kontrolu a ať se ukáže pohlaví!
My se jmény stále váháme, počkáme do toho utz ve 20.tt a pak asi začneme přemýšlet důkladněji.
Není tady
Koukaly jste na dokument, holky?
Není tady
a musím se jenom smát tomu, jak uboze vedle Abela působí Jakub se svou snahou o světáctví. Kontrast nenucené kultivovanosti a totálního buranství je dokonalý.
A jinak mi dnešní díl připomněl jednu podstatnou věc: jak strašně se bojím porodu!
Není tady
Holci: preji krasny utz a este lepsi zpravy, jsem zvedava co to bude. Neboj ty pohyby prijdou, presne jak psala Babu. A jmena holcicek se mi fakt libi. My jsme meli favorita Annu ale nevim, rika se ze Anny jsou nestastne a fakt co znam tak maji tezke osudy, vetsinou opilce atd. Pro kluka zatim vubec nevim ale casu dost, asi to nechame na posledni chvili.
Není tady