18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám dceru v 8.třídě. Ve kole mají stále staré klecové atny pro celou třídu, nemají vlastní skříňku. áci si správně mají podle kolního řádu odnáet bačkory po vyučování domů. Samozřejmě tahat denně přezůvky sebou se nikomu nechce, take spousta áků si nechává bačkory v atně. Dceři se u ale ztratily za poslední měsíc dvoje přezůvky a u mě to tve. Učitelka řekla, e si je tam nechávají na vlastní nebezpečí, tudí to není problém koly. Myslíte, e kola za to opravdu nenese zodpovědnost?
Dceři jsem řekla, a si prostě nosí ty bačkory domů, ale prý ne, nebude sebou denně tahat bačkory, je to prý "trapárna". Navíc u mě nebaví prát ty ponoky, kterýma pak vytírá kolu. Teď chodila 2 dny v ponokách, ne sme stihli koupit nový přezůvky, take zase mě to čeká. Osobně mi to vadí, e je nutí chodit v ponokách, kdy nemají přezůvky, kamarádka mi říkala, e u nich ve kole mají kadý svou skříňku a áci se nemusí vůbec přezouvat, tak nevím proč se zde z toho dělá takový problém, e by chodili v botách. Jak to chodí ve kolách vaich dětí a jaký máte na to názor? Jinak budu vděčná za rady, jak domluvit dceři.
Není tady
myslím, e kola za to nese odpovědnost...pokud to nemá přímo ve kolním řádu,e si áci přezůvky nosí domů.
Pokud nemá a po ácích chce, aby se přezouvali, tak jim musí zajistit místo, kam si dají boty a přezůvky..
přezůvky se jí ztratí,i kdy je má v nějakém sáčku zavěené, nebo je tam prostě někde pohodí pod lavičku?
Není tady
áci si správně mají podle kolního řádu odnáet bačkory po vyučování domů... Myslíte, e kola za to opravdu nenese zodpovědnost?
Nenese, pokud to má skutečně uvedeno ve kolním řádu - viz zák. č. 561/2004 Sb., § 22
(1) áci a studenti jsou povinni
b) dodrovat kolní a vnitřní řád a předpisy a pokyny koly a kolského zařízení k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimi byli seznámeni,
c) plnit pokyny pedagogických pracovníků kol a kolských zařízení vydané v souladu s právními předpisy a kolním nebo vnitřním řádem.
Na to, e zákony se mají dodrovat, dcera asi neuslyí (i kdy by měla)... co takhle, kdyby si ty bačkůrky přítě zacvakala sama?
Není tady
u nás taky děti (syn je ve třetí třídě) přinesly v prosinci lísteček, e dle kolního řádu si mají odnáet přezůvky denně domů, ale kola jim bude umoňovat nechávání v atně za podmínky, e budou mít boty v plátěném pytlíku pověené - aby se neztrácely a v atně pořád nebyl bugr...
jinak, taky mají klece a jsem pro přezouvání - nelíbí se mi představa, e je celý den v uzavřené botě, nato teď v zimní...
Není tady
u nás to dopadlo tak, e ze aten pro první stupeň, se vybudovala druina a tak se vichni mačkají v atnách pro druhý stupeň..prvňáci mají klece pro kadou třídu zvlá, ostatní jsou tam A i B a nekteré třídy mají klec pro A,B i C..take je děs..bačkory se asi moc neztrácí, ale pokud nejsou v sáčku, bývají rozkopány i mimo kóje a pak se blbě hledají
U aten je velká krabice na " ztráty a nálezy"..nemá tvá dcera ve kole podobné místo, kam se dávají nalezené věci.
protoe si říkám, kdo by měl zájem na tom, ukrást někomu bačkory
Není tady
Právě, e kola to přímo v řádu má, jak jsem psala. Myslela jsem, jestli nenese zodpovědnost i přesto a není to snaha se vykroutit. Bačkory nechávala tak, jak bylo místo, ty atny jsou opravdu titěrné pro celou třídu. Ztráty a nálezy tam pokud vím jsou ve formě odpadního pytle u aten, ale předpokládám, e se tam snad podívala.
Není tady
jestli nenese zodpovědnost i přesto a není to snaha se vykroutit
Provozovatel koly odpovídá za kodu na věcech odloených při účasti na činnosti koly, tedy na činnosti kolou přímo organizované, popřípadě z účelu a povahy provozu koly vyplývající.
Odpovědná by tedy kola byla za ztrátu během vyučování, krouků a podobně... ale fakt neodpovídá za to, e slečna odmítá nosit si denně bačkory.
Není tady
ano, přesně to jsem chtěla napsat, pokud by se jí ztratily boty v době vyučování, tak by kola odpovědnost nesla, i kdyby si tam 100x napsala ceduli na zeď, e ne..
Není tady