27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
tasse1 napsal(a):
Duho, u se těím :-)
Taky mě u napadlo navrhnout nějakou společnou akci tady v tomto kraji. Na babinetu jsem četla o srazíku, který měly holky někde v Praze (či Brně?) a dle reakcí je vidět, e to bylo fajn :-), sely se u víckrát.
Vlastně ani téměř nevíme, odkud vechny pocházíme...
Holky, která z vás by přila na srazík do Ostravy?
Já se hlásím ... určitě přijdu.
Eva36 napsal(a):
Holky, přestaňte u s tím stěováním! Proč to těm chlapům trpíte? Proč se tomu podvolujete? Postěovat si je dobrý, na chvilku to pomůe, ale pak se vrátíte do toho vaeho reálu a jste tam, kde jste byly. Přemýlejte, jestli takový ivot chcete a jestli ne, tak s tím něco dělejte. To můete jen vy samy, nikdo vám v tom neporadí. Maximálně někdo přidá svou zkuenost, ale hnout s tím budete muset vy samy. Jasné je, e vai povedení muíčci s danou situací nic dělat nebudou, jim to vyhovuje...Holky, říkají vae děti, e zůstanou s otcem, kdy se odstěhujete? No a co? Je to sice ze začátku příerná představa (taky jsem máma), ale popravdě řečeno - dítě má rodiče vdy dva a chce větinou být s oběma. Kde je psáno, e vám nebude líp, i kdy děti zůstanou u táty a vy je budete vídat? Mně se osvědčuje střídavá péče (po týdnu, syn 11 let), ze začátku jsem byla jako ílená,jen to manel vyslovil....ale můj syn si to přál a já tak nemohla být proti.....a je mi líp, bez manela a kadý druhý týden bez dítěte. Voláme si kadý večer a navíc nebydlíme daleko od sebe a mně je fakt mnohem líp, ne kdy jsme byli vichni pohromadě...Holky, ten pocit, e vás má někdo rád, ten přijde. Ale a po pocitu, e máte rády vy sebe samy, e máte sebeúctu....dokud tohle nebude, tak s vámi bude chlap zacházet tak, jak zachází....bohuel....tolik má zkuenost.
Já si myslím, e ten můj za sebou dost podstatnou změnu. Jde to vidět, je to ale na dlouhé psaní. A nezlob se na mě, ale ivot se synem ve střídavé péči si nedokáu ani představit. Je to hrozné a kromě toho ex ho do střídavé péče nechce, nemá ani kde bydlet. To by snad mohlo přicházet v úvahu, kdybychom oba někoho měli, kdybychom bydleli kousek od sebe. Nedovedu si představit řeit kolu, musel by ho snad vozit, přaitom pracovní dobu má od 6. Kadý to má jiné a nejde to tak napsat No a co. Můj syn je k tomu vemu straně citlivý a vechno moc proívá, asi to má po mě. Střídavá péče nepřipadá v úvahu. Tady na Ostravsku se ije trochu jinak, chodím do práce na 6 a nemám auto a tak je to tady u větiny z nás.
kornoutek napsal(a):
Tak tohle jsem přesně proívala taky, několik let a najednou jsem zjistila, e si vystačím na ve úplně sama, e ho nepotřebuji a dávala jsem mu jasně najevo, e nejsem nějaká chudinka, která, kdy ode mne odejde, se sesype...začala jsem chodit ven, cvičit, nala si kmarádky, kamarády, hodně jsem se změnila...a on něco zaregistroval ( světe div se ) a najednou byl doma častěji a častěji, u ho v práci nic nedrelo, začal se těit domů a já najednou zjistila, e mám zpátky toho chlapa, do kterého jsem se zamilovala...
drím ti palce...
Není to zvlátní, mám pocit, e pod tímhle jménem jsem četla názor, e nedokáe být věrná. To se pak nevěra manela lehce odpoutí, kdy oba dělají toté.
Jak je miki, něco nového? Ozve se?
Není tady
DUHA napsal(a):
Sapphire napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Sapphire: Tvoje výhra je, e u ví, kde byla chyba....ukázala jsi chlapovi, e ho "nepotřebuje". Ukázala jsi, e je zbytečný....kadý potřebuje mít pocit, e je pro druhého důleitý. ...... tak hledají, kde by se zase uplatnili.....
To u mi je ted jasné,ale reagovala jsem kvůli tomu ,e něco podobného se tu větinou radí.......
Taky jsem toho názoru, e důvod si najde vdy, kdy chce, i kdyby to měl doma ve zlatě. Ten můj řekl, em u nic nechybělo, ale prostě proč ne, kdy to dělají vichni.
Děvčata, pokud to ten vá dělá, protoe to dělají vichni, tak jste při sňatku padly na vola, bohuel. Nemá svůj názor, či snad dokonce se stydí za to, e je věrný...? No co s takovým chlapem?....Uznejte, e jste při výběru sáhly vedle...
Není tady
DUHA napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Holky, přestaňte u s tím stěováním! .......zkuenost.
Já si myslím, e ten můj za sebou dost podstatnou změnu. Jde to vidět, je to ale na dlouhé psaní. A nezlob se na mě, ale ivot se synem ve střídavé péči si nedokáu ani představit. Je to hrozné a kromě toho ex ho do střídavé péče nechce, nemá ani kde bydlet. To by snad mohlo přicházet v úvahu, kdybychom oba někoho měli, kdybychom bydleli kousek od sebe. Nedovedu si představit řeit kolu, musel by ho snad vozit, přaitom pracovní dobu má od 6. Kadý to má jiné a nejde to tak napsat No a co. Můj syn je k tomu vemu straně citlivý a vechno moc proívá, asi to má po mě. Střídavá péče nepřipadá v úvahu. Tady na Ostravsku se ije trochu jinak, chodím do práce na 6 a nemám auto a tak je to tady u větiny z nás.
Taky jsem si střídavou péči neuměla představit. O to víc mě tvalo, e ji manel chce, protoe on se za dobu manelství vůbec o dítě a o mě nezajímal, nechodil domů a najednou chtěl střídavou péči! Byla jsem v oku a hrozně vzteklá, jaký jeví najednou zájem (pravděpodobně aby se ukázal před novou partnerkou, jiný důvod jsem nenala Ale jsem toho názoru, e pokud otec není asociál, tak má dítě právo mít oba rodiče (to je vlastně blbost - i kdy otec je asociál, tak to dítě má právo toho otce mít....). Proto, kdy jsem rozhodovala o péči, tak jsem se syna opatrně ptala, jde o dítě, tak má mít monost se vyjádřit. Nejhorí je, kdy dospělí rozhodnou o něm a bez něj...Zjistila jsem (jak jinak), e svého otce miluje a e chce být i s ním....tady se střídavá péče jevila jako ta, kterou dítě utrpí při rozchodu rodičů nejméně. U nás je to jiné - býv. manel má kde bydlet, kola je 20 minut městskou dopravou, nae bydlitě jsou vzdálena asi taky tak 20 minut busem, s manelem komunikujeme mailem nebo SMSkami a snaíme se dodrovat pravidla sluného chování (i kdy někdy bych ho
)...Je pravda, e moje dítě je celkem zodpovědné a v 11 letech se na něj můe člověk spolehnout, e nejen zvládne dojídět do koly, ale e tam opravdu pojede a nebude se někde zaívat...Já to trochu nervózně sice jistím ze zálohy - večer si s ním volám a do koly si taky občas cinknu. Nenápadná kontrola musí být...
Upravil(a) Eva36 (8. 3. 2006 13:52)
Není tady