Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 3. 2006 16:21

miki
Host

Dá se zase věřit?

Snad nejhorší, co nevěru provází, je ta nejistota. Manžel mi lže i tam, kde by vůbec nemusel. I kdyby mi zase byl věrný, tak už mu nikdy nebudu věřit. To je asi jediná moje jistota. Vše začalo před dvěma lety, když mu nastoupila o 18 let mladší, svobodná, pohledná a hlavně štíhlá sekretářka. Dalším jejím plusem je to, že bydlí kousek od nás (cca 5 minut autem). Již několikrát, když tvrdil, že musí zůstat v práci déle (i 16 hodin) jsem ho v práci sháněla, ale nikdo tam již nebral telefon. Bohužel nebyl k zastižení ani na mobilu. Když jde s kolegy z práce posedět, tak se vždy nějakým záhadným způsobem stane, že se s ní v restauraci potká. Dokonce se jim tyto náhody daří i na opačném konci města. Když se zeptám, jestli byl posedět s ní, tak mi tvrdí, že jí vůbec nedával vědět, ale že se úplnou náhodou potkali. Přísahal, že u ní doma nikdy nebyl, ale když jsme kupovali lampu, tak prohlásil, že přesně takovou má ona doma. Je to prostě slaboch, který se bojí odejít (měl by kam, protože ona má vlastní byt). Asi před měsícem prohlásil, že se již rozhodnul, že chce zůstat se mnou. Já mu ale nevěřím ani tohle. Vlastně mu nevěřím vůbec nic. Vše, co mi řekne, již automaticky v hlavě rozebírám ... je to tentokrát pravda ... není to pravda. Dá se s tím vyrovnat?

#2 6. 3. 2006 16:28

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Dá se zase věřit?

Já jsem prožila něco podobného, z lásky jsem uvěřila mnohokrát, ale bylo to stále stejné, rozvod byl jediným osvobozením a cšestou za něčím čistčím, bez lží.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 6. 3. 2006 17:00

SOFI
♥♥♥♥---

Miki,
pokud sama nebudeš chtít, tak Tě ta nejistota nakonec"sežere". A Ty nebudeš tím, kdo zvítězil. Dokud nepřivřeš za minulostí vrátka a budeš si sypat sůl do rány, tak Ti bude čím dál hůř. Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti.

Není tady

#4 6. 3. 2006 17:16

DUHA
Host

Tak tohle přesně pociuji a taky nevím, jak z toho ven. Prostě nevěřím a věřit asi nebudu, snažím se, ale prostě mi to nedá a při každé příležitosti si na to vzpomenu. Nevím jestli lže nebo s i vymýšlí nebo všechno tají. A nedokážu zapomenout na minulost a na to všechno, co mi navykládal. O poslední vím dost, i jak ten sex probíhal, je to noční můra, protože se mnou to nikdy nemůže zažít. A potom mám věřit, že to zase nebude vyhledávat? Dokážou zapomenout na všechno. když se nějaká objeví a je mu nakloněna, najednou zůstane hluchý a slepý. Slyšela jsem mnoho slibů, že zůstane s náma a změní se. Ale jak věřit, že to tak zůstane? Až na to přijdeš, dej mi prosím vědět , ale nepřijímám radu, udělej tlustou čáru, zapomeň na to, co se stalo. Někdo to prostě umí, já ne. Někdo si to vyříká a je klid, já jsem to prožívala hrozně. O jednom řešení vím, vymýt mozek a nevědět. Musím taky hodně chtít, když chci, tak to jde, věřím, ale po čase se k tomu vrátím a řeším a zase jenom řeším.

#5 6. 3. 2006 17:22

mik
Host

DUHA napsal(a):

Tak tohle přesně pociuji a taky nevím, jak z toho ven. Prostě nevěřím a věřit asi nebudu, snažím se, ale prostě mi to nedá a při každé příležitosti si na to vzpomenu. Nevím jestli lže nebo s i vymýšlí nebo všechno tají. A nedokážu zapomenout na minulost a na to všechno, co mi navykládal. O poslední vím dost, i jak ten sex probíhal, je to noční můra, protože se mnou to nikdy nemůže zažít. A potom mám věřit, že to zase nebude vyhledávat? Dokážou zapomenout na všechno. když se nějaká objeví a je mu nakloněna, najednou zůstane hluchý a slepý. Slyšela jsem mnoho slibů, že zůstane s náma a změní se. Ale jak věřit, že to tak zůstane? Až na to přijdeš, dej mi prosím vědět , ale nepřijímám radu, udělej tlustou čáru, zapomeň na to, co se stalo. Někdo to prostě umí, já ne. Někdo si to vyříká a je klid, já jsem to prožívala hrozně. O jednom řešení vím, vymýt mozek a nevědět. Musím taky hodně chtít, když chci, tak to jde, věřím, ale po čase se k tomu vrátím a řeším a zase jenom řeším.

Tlustou čáru mi také navrhoval ... uděláme tlustou čáru a na všechno zapomenem ... nejde to, nefunguje to. Pro mě je prostě hrozná představa, že těch 23 let manželství mi asi pořád lhal. Jen jsem nevěděla, nebo spíš nechtěla vědět, netušila ... teď, když si tak ty roky promítám zpátky, tak vidím spoustu věcí, které jsem přehlížela. Měla jsem si jich všimnout už tenkrát. Byla jsem za blbce, kterému se dá lhát a který na nic nepřijde.

#6 6. 3. 2006 17:39

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Pokud se ty lži opakují, není za čím udělat tlustou čáru to by ji musela dělat každý měsíc a tady síly jednou dojdou.

Není tady

#7 6. 3. 2006 17:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pripadate mi jak male deti. Chcete zarucni list na zbozi a odmitate se smirit s prostym faktem, ze je uz hodne dlouho nejak pouzivate a zaruka davno vyprsela. Vasi muzi vam davaji odpovedi na vase otazky, ktere slyset chcete, mate jim za zle, ze se snazi ci nesnazi. Prece neni dulezite, co delaji a rikaji oni, ale co delate vy. Vy mate v ruce klic. Bud jak rika Irenka, nenechavat se obelhavat a odejit, nebo jak rika Sofi, udelat tlustou caru a zacit znovu. Treti moznost neni. Neni zadny kouzelny proutek, kterym mavnete a ztracena duvera se zazrakem obnovi, je jen tvrda prace na vztahu a na te se museji podilet oba. Jinak je to ztrata casu.
I kdyby vam muz klecel denne 24 hodin u nohou, budete se uzirat tim, kde a u koho prave poletuji jeho myslenky.... Perete se damy se svym egem, ne s manzelovou neverou. Nemate dostatek sebeucty a sebelasky, proto s vami tak zameta on i vase emoce. Mejte se vic rady, duverujte hlavne sobe a pak najdete tu ztracenou duveru a nebo silu odejit, uzavrit jednu etapu sveho zivota, ktera prece nebyla jen spatna, neni tedy treba se za ni stydet,  a zacit znovu s nekym lepsim.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#8 6. 3. 2006 17:56

miki
Host

Irenka21 napsal(a):

Pokud se ty lži opakují, není za čím udělat tlustou čáru to by ji musela dělat každý měsíc a tady síly jednou dojdou.

Mᚠpravdu, nedělala bych nic jiného, než dělala čáry. Snažím se žít vlastní život, chodím do fitka, nepospíchám z práce domů, ale musím se přiznat, že mě vůbec nic nebaví. Dělám to jen proto, abych se někde zdržela a nebyla taková ta "jistota", kterou stejně vždy doma najde. Moc bych ho chtěla zpátky, ale asi to opravdu nedokážu. Když už si říkám, že na všechno zapomenu, tak se zase objeví nějaký důkaz o tom, že lže. Já bych hrozně ocenila a dokonce jsem mu to i několikrát řekla, kdyby prostě zavolal, že jde se sekretářkou nakupovat nebo na kafe, ale on to nedokáže. Pak je mi prostě hrozně, když je vidím spolu. Naposledy, když jsem je viděla u kasy v hypermarketu (chodí do stejného jako já, protože bydlíme všichni na jednom sídlišti), tak jsem vzala mobil a zavolala mu. Nevzal to a pak se doma omlouval, že zrovna stál frontu ve spořitelně, že to vzít nemohl. Když jsem mu řekla, že jsem je viděla, tak mi odpověděl, že mi sháněli dárky k narozeninám (mám je až za dva měsíce). Prostě nedokáže říct nic po pravdě. Mě ale nic jiného, než ta pravda, z této situace nepomůže.  Nechce to pochopit. Prostě mi tím dává znát, že si mě absolutně neváží.

#9 6. 3. 2006 17:59

miki
Host

Hrozně jednoduché řešení ... odejít. Ale ono to není zas tak snadné. Mám vzít dceru a psa a sehnat si podnájem? Mám mu říct, a si jde? Nebo ... mám se s ním rozvést a pořád s ním být v jedné domácnosti?

#10 6. 3. 2006 18:05

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Proč si takhle kazit život, nevím jestli máte děti nebo ne, jak máte vyřešené bydlení, ale pokud nepomohla domluva, navrhni ultimátum, řekni mu , co bude, když ho poruší a potom to budeš muset ale dodržet, jinak si Tě nebude vážit už vůbec, sama u sebe si zhodno, jestli je pro Tebe tak cenný, že takové pitomé jednání budeš trpět i dál, život je moc krásný a zajímavý a snad jedině kvůli dětem člověk dělá kompromisy, jinak se má žít naplno a ne čekat na další nepříjemnost.

Není tady

#11 6. 3. 2006 18:08

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Vlastně nyní to čtu, že máte dceru, no a co vyměnit byt za dva menší?

Není tady

#12 6. 3. 2006 18:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Milá miki, a co ty jsi? Kus hadru, kus nábytku, který už, poněkud omšelý, musí se vyměnit za nový kus? Já bych ho vykopla, až by letěl. Pandorraa má pravdu, není třetí cesty - buď mu budeš věřit a budeš s ním, nebo ho prostě opustíš. A já, když by mi takhle průhledně lhal, bych ho opustila už dávno. Proč s ním jsi? Co by ti chybělo? Jeho špinavé ponožky? Jeho lži? I v jednom bytě můžete bydlet jako dva cizí lidé.....proč se nechávᚠzneužívat? Musíš si rozhodnout sama, v čem se budeš cítit dobře. Co bys chtěla? ....zkus si odpovědět.....no a teď - na kom závisí, jestli dostaneš to, co chceš? .....Ano, na tobě přeci. Na tobě! Pokud nemůžu změnit skutečnost (lživý manžel třeba), tak změním svůj postoj ke skutečnosti (z postoje "nikdy ho neopustím, miluji ho přeci" na postoj "co bych s tím lhářem prolhaným ztrácela čas a připravovala se o možnost žít svůj šastný život")....nejde to snadno, ale jde to. Zvládneš to, uvidíš. I já to zvládla, bude líp, věř mi. Ale tu cestičku si k tomu lepšímu musíš najít ty sama....

Není tady

#13 6. 3. 2006 19:26

DUHA
Host

miki napsal(a):

Irenka21 napsal(a):

Mᚠpravdu, nedělala bych nic jiného, než dělala čáry. Snažím se žít vlastní život, chodím do fitka, nepospíchám z práce domů, ale musím se přiznat, že mě vůbec nic nebaví. Dělám to jen proto, abych se někde zdržela a nebyla taková ta "jistota", kterou stejně vždy doma najde. Moc bych ho chtěla zpátky, ale asi to opravdu nedokážu. Když už si říkám, že na všechno zapomenu, tak se zase objeví nějaký důkaz o tom, že lže. Já bych hrozně ocenila a dokonce jsem mu to i několikrát řekla, kdyby prostě zavolal, že jde se sekretářkou nakupovat nebo na kafe, ale on to nedokáže. Pak je mi prostě hrozně, když je vidím spolu. Naposledy, když jsem je viděla u kasy v hypermarketu (chodí do stejného jako já, protože bydlíme všichni na jednom sídlišti), tak jsem vzala mobil a zavolala mu. Nevzal to a pak se doma omlouval, že zrovna stál frontu ve spořitelně, že to vzít nemohl. Když jsem mu řekla, že jsem je viděla, tak mi odpověděl, že mi sháněli dárky k narozeninám (mám je až za dva měsíce). Prostě nedokáže říct nic po pravdě. Mě ale nic jiného, než ta pravda, z této situace nepomůže.  Nechce to pochopit. Prostě mi tím dává znát, že si mě absolutně neváží.

Mám pocit, že tohle jsem psala já. Jak je možné, že to máme tak stejné a že máme tak stejné pocity? Je to úplně o mě

#14 6. 3. 2006 19:34

DUHA
Host

miki napsal(a):

Hrozně jednoduché řešení ... odejít. Ale ono to není zas tak snadné. Mám vzít dceru a psa a sehnat si podnájem? Mám mu říct, a si jde? Nebo ... mám se s ním rozvést a pořád s ním být v jedné domácnosti?

Tak tohle jsem já, rozvedená a žijící neustále v jedné domácnosti. Je to všechno taky o penězích, o dětech. Podle někoho je jednoduché si sehnat podnájem. Řekla jsem synovi, že se odstěhujeme, řekl mi, že zůstane s otcem. NA podnájem nemám peníze. Ještě nějaké řešení? A co když slibuje změnu, co když se chce změnit, když se rozhodl s Tebou zůstat, Tak to cítím já doma. Zkus si to otočit, co kdyby Ty jsi se chtěla změnit a on Ti to nechtěl věřit? Taky jsem si začla vlastně s ním žít svůj život a docela to zatím klape. Zaměstnala jsem ho hodně se synem, nikam nechodí, v úvahu přichází jen dopoledne a práce. Ale i tam se mohou dít věci, to víme. Nespěchám domů, i kdybych se měla jen procházet po obchodech. Ach jo, máme to tak stejné. Určitě se ozvi, jak jsi na tom a jak pokračuješ.

#15 6. 3. 2006 22:18

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Holky to musí být tedy život pod psa, já jsem v té době měla molé chlapečky a neměla jsem čas přemýšlet, ale vy to musíte mít pekelné, to není život, to je přežívání. Držím palce, a se z toho nějak dostanete.

Není tady

#16 7. 3. 2006 7:54

miki
Host

DUHA napsal(a):

miki napsal(a):

Tak tohle jsem já, rozvedená a žijící neustále v jedné domácnosti. Je to všechno taky o penězích, o dětech. Podle někoho je jednoduché si sehnat podnájem. Řekla jsem synovi, že se odstěhujeme, řekl mi, že zůstane s otcem. NA podnájem nemám peníze. Ještě nějaké řešení? A co když slibuje změnu, co když se chce změnit, když se rozhodl s Tebou zůstat, Tak to cítím já doma. Zkus si to otočit, co kdyby Ty jsi se chtěla změnit a on Ti to nechtěl věřit? Taky jsem si začla vlastně s ním žít svůj život a docela to zatím klape. Zaměstnala jsem ho hodně se synem, nikam nechodí, v úvahu přichází jen dopoledne a práce. Ale i tam se mohou dít věci, to víme. Nespěchám domů, i kdybych se měla jen procházet po obchodech. Ach jo, máme to tak stejné. Určitě se ozvi, jak jsi na tom a jak pokračuješ.

Duho, nejsi z Prahy?

#17 7. 3. 2006 11:58

DUHA
Host

miki napsal(a):

DUHA napsal(a):

miki napsal(a):

Duho, nejsi z Prahy?

Ne nejsem, jinak bychom se asi setkaly, což? Jsem z Ostravy, trochu z ruky:-(

#18 7. 3. 2006 12:08

DUHA
Host

MIKI psala jsi, že by Ti měl raději říct, že jde na kafe s někým. Nevím, jestli toto je taky řešení, já to mám takhle domluveno, ale věř, že to taky není ono.Řekne mi, že byl tam a tam na kafi, samozřejmě dopoledne a pak to ve mě hlodá, kolik má vlastně času. Teď jsem si skoro jistá, že s nikým nespí, ale jak tomu věřit dál. Vím, jaké to je, když je spolu vidíš a žena opravdu pozná, když jde jen o kamarádku a kdy jde o něco více a nejhorší je potom poslouchat ty jejich výmluvy a výmysly, to opravdu člověk uvažuje  o IQ. Je to těžké, je toho tolik, co by jsem chtela napsat, ale zabírá to spoustu času a připadá mi to pořád dokola. Ještě jsem Ti chtěla napsat, myslím si, že pokud je mezi nimi větší věkový rozdíl, tak jednoho krásného dne to přijde a nebudou si tak dokonale rozumět. Vím o čem píšu, zažila jsem to, měla jsem o 18 let staršího přítele, byl pozorný, hodný a věděl, co chce. To mi imponovalo, protože doma jsem měla nevyzralého kluka, který myslel jen na sebe. Jenže pomalu to přešlo do stereotypu a pán se přestal snažit a v tom přišel ten generační rozdíl. Takové stařecké zvyky, nechci říct, že byl starý, ale pro mě asi ano. Hodně se změnil po padesátce, říká se to a nastaly problémy. Nechci nic přivolávat, ale co když ta jeho kopretinka bude chtít dítě, je ochoten to vše absolvovat znovu od začátku?

#19 7. 3. 2006 13:55

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Holky, přestaňte už s tím stěžováním! Proč to těm chlapům trpíte? Proč se tomu podvolujete? Postěžovat si je dobrý, na chvilku to pomůže, ale pak se vrátíte do toho vašeho reálu a jste tam, kde jste byly. Přemýšlejte, jestli takový život chcete a jestli ne, tak s tím něco dělejte. To můžete jen vy samy, nikdo vám v tom neporadí. Maximálně někdo přidá svou zkušenost, ale hnout s tím budete muset vy samy. Jasné je, že vaši povedení mužíčci s danou situací nic dělat nebudou, jim to vyhovuje...Holky, říkají vaše děti, že zůstanou s otcem, když se odstěhujete? No a co? Je to sice ze začátku příšerná představa (taky jsem máma), ale popravdě řečeno - dítě má rodiče vždy dva a chce většinou být s oběma. Kde je psáno, že vám nebude líp, i když děti zůstanou u táty a vy je budete vídat? Mně se osvědčuje střídavá péče (po týdnu, syn 11 let), ze začátku jsem byla jako šílená,jen to manžel vyslovil....ale můj syn si to přál a já tak nemohla být proti.....a je mi líp, bez manžela a každý druhý týden bez dítěte. Voláme si každý večer a navíc nebydlíme daleko od sebe a mně je fakt mnohem líp, než když jsme byli všichni pohromadě...Holky, ten pocit, že vás má někdo rád, ten přijde. Ale až po pocitu, že máte rády vy sebe samy, že máte sebeúctu....dokud tohle nebude, tak s vámi bude chlap zacházet tak, jak zachází....bohužel....tolik má zkušenost.

Není tady

#20 7. 3. 2006 14:06

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

Tak tohle jsem přesně prožívala taky, několik let a najednou jsem zjistila, že si vystačím na vše úplně sama, že ho nepotřebuji a dávala jsem mu jasně najevo, že nejsem nějaká chudinka, která, když ode mne odejde, se sesype...začala jsem chodit ven, cvičit, našla si kmarádky, kamarády, hodně jsem se změnila...a on něco zaregistroval ( světe div se ) a najednou byl doma častěji a častěji, už ho v práci nic nedrželo, začal se těšit domů a já najednou zjistila, že mám zpátky toho chlapa, do kterého jsem se zamilovala...
držím ti palce...

Není tady

#21 7. 3. 2006 15:29

ada
Host

Pandorro, tleskám!!!!

Velmi kvalitní příspěvek!! Je to tak. Někdo k tomu dojde po pár zkušenostech, někdo po letech a někdo NIKDY.
Co tady holky píší - že se snaží atd. - není to zřejmě doopravdy.( Spíš nějak přežít tento den ..a třeba zítra ten "můj" příjde s kytkou, slíbí, pochopí, změní se..atd...). Ve skutečnosti řeší JEHO život. Ne svůj. A to je strašná škoda. Víte co jde ze života všechno získat !!!! Co lze všechno zažít??  Všemu se otevřít, přijímat i dávat, vidět slyšet, poznávat, dokazovat si, třeba i prohrát bitvičku, ale další vyhrát, všechno zkoušet, rozšiřovat si obzory absolutně ve všem....... no fantazie....
HOLKY !! Jděte na to!! ÚSMĚV OD UCHA K UCHU, DOKÁŽETE TO!!!

#22 7. 3. 2006 16:03

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sapphire: Tvoje výhra je, že už víš, kde byla chyba....ukázala jsi chlapovi, že ho "nepotřebuješ". Ukázala jsi, že je zbytečný....každý potřebuje mít pocit, že je pro druhého důležitý. Vsadím se, že tys toho svého chlapa potřebovala,ne? Jen jsi to neuměla dát najevo. Já existenčně chlapa taky nepotřebuju, vystačím si, uživím se, šikovná jsem, na co nejsem, to si zvládnu zaplatit...ale potřebuju mít pocit bezpečí, spolehnutí, ...prostě to, co v normálním vztahu chlap dát umí a žena to bere často jako samozřejmost (vždy já mu dávám totéž)....ale dnešní chlapi už nemůžou lovit mamuty a jak jinak mají oni poznat, že ten mamut se změnil na tichou podporu drahé polovičky, když mu to ta polovička neumí sdělit?...oni jsou trošinku natvrdlí v tomhle....a jak začnou být "zbyteční", tak hledají, kde by se zase uplatnili.....

Není tady

#23 7. 3. 2006 18:40

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Žena, která řeší lhaní a popřípadě nevěru, musí mít především úctu k sobě a jednat promyšleně, zbrklosti se v dnešním světě nevyplácejí, nenechat si nic líbit, neznamená odtáhnout s holou ....

Není tady

#24 7. 3. 2006 18:49

DUHA
Host

Sapphire napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Sapphire: Tvoje výhra je, že už víš, kde byla chyba....ukázala jsi chlapovi, že ho "nepotřebuješ". Ukázala jsi, že je zbytečný....každý potřebuje mít pocit, že je pro druhého důležitý. Vsadím se, že tys toho svého chlapa potřebovala,ne? Jen jsi to neuměla dát najevo. Já existenčně chlapa taky nepotřebuju, vystačím si, uživím se, šikovná jsem, na co nejsem, to si zvládnu zaplatit...ale potřebuju mít pocit bezpečí, spolehnutí, ...prostě to, co v normálním vztahu chlap dát umí a žena to bere často jako samozřejmost (vždy já mu dávám totéž)....ale dnešní chlapi už nemůžou lovit mamuty a jak jinak mají oni poznat, že ten mamut se změnil na tichou podporu drahé polovičky, když mu to ta polovička neumí sdělit?...oni jsou trošinku natvrdlí v tomhle....a jak začnou být "zbyteční", tak hledají, kde by se zase uplatnili.....

To už mi je ted jasné,ale reagovala jsem kvůli tomu ,že něco podobného se tu většinou radí,takže ne vždy to platí.Já si osobně myslím,že at se chovᚠ, jak chceš ,vždy si ten druhý najde důvod k nevěře.

Taky jsem toho názoru, že důvod si najde vždy, když chce, i kdyby to měl doma ve zlatě. Ten můj řekl, žem u nic nechybělo, ale prostě proč ne, když to dělají všichni.

#25 7. 3. 2006 18:55

DUHA
Host

tasse1 napsal(a):

Duho, Miki, úplně vám rozumím, zažívám skoro totéž :-(
Duho, jestli bys chtěla, mohly bychom se v Ostravě sejít... Byla bych ráda. Pokecáme :-)

To by bylo super, že bychom se domluvily mimo tuto diskusi? Budu jen ráda a kdo má autko, je vítán :-))))))

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí