18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Snad nejhorí, co nevěru provází, je ta nejistota. Manel mi le i tam, kde by vůbec nemusel. I kdyby mi zase byl věrný, tak u mu nikdy nebudu věřit. To je asi jediná moje jistota. Ve začalo před dvěma lety, kdy mu nastoupila o 18 let mladí, svobodná, pohledná a hlavně tíhlá sekretářka. Dalím jejím plusem je to, e bydlí kousek od nás (cca 5 minut autem). Ji několikrát, kdy tvrdil, e musí zůstat v práci déle (i 16 hodin) jsem ho v práci sháněla, ale nikdo tam ji nebral telefon. Bohuel nebyl k zastiení ani na mobilu. Kdy jde s kolegy z práce posedět, tak se vdy nějakým záhadným způsobem stane, e se s ní v restauraci potká. Dokonce se jim tyto náhody daří i na opačném konci města. Kdy se zeptám, jestli byl posedět s ní, tak mi tvrdí, e jí vůbec nedával vědět, ale e se úplnou náhodou potkali. Přísahal, e u ní doma nikdy nebyl, ale kdy jsme kupovali lampu, tak prohlásil, e přesně takovou má ona doma. Je to prostě slaboch, který se bojí odejít (měl by kam, protoe ona má vlastní byt). Asi před měsícem prohlásil, e se ji rozhodnul, e chce zůstat se mnou. Já mu ale nevěřím ani tohle. Vlastně mu nevěřím vůbec nic. Ve, co mi řekne, ji automaticky v hlavě rozebírám ... je to tentokrát pravda ... není to pravda. Dá se s tím vyrovnat?
Já jsem proila něco podobného, z lásky jsem uvěřila mnohokrát, ale bylo to stále stejné, rozvod byl jediným osvobozením a cestou za něčím čistčím, bez lí.
Není tady
Miki,
pokud sama nebude chtít, tak Tě ta nejistota nakonec"seere". A Ty nebude tím, kdo zvítězil. Dokud nepřivře za minulostí vrátka a bude si sypat sůl do rány, tak Ti bude čím dál hůř. Věř mi, mluvím z vlastní zkuenosti.
Není tady
Tak tohle přesně pociuji a taky nevím, jak z toho ven. Prostě nevěřím a věřit asi nebudu, snaím se, ale prostě mi to nedá a při kadé příleitosti si na to vzpomenu. Nevím jestli le nebo s i vymýlí nebo vechno tají. A nedokáu zapomenout na minulost a na to vechno, co mi navykládal. O poslední vím dost, i jak ten sex probíhal, je to noční můra, protoe se mnou to nikdy nemůe zaít. A potom mám věřit, e to zase nebude vyhledávat? Dokáou zapomenout na vechno. kdy se nějaká objeví a je mu nakloněna, najednou zůstane hluchý a slepý. Slyela jsem mnoho slibů, e zůstane s náma a změní se. Ale jak věřit, e to tak zůstane? A na to přijde, dej mi prosím vědět , ale nepřijímám radu, udělej tlustou čáru, zapomeň na to, co se stalo. Někdo to prostě umí, já ne. Někdo si to vyříká a je klid, já jsem to proívala hrozně. O jednom řeení vím, vymýt mozek a nevědět. Musím taky hodně chtít, kdy chci, tak to jde, věřím, ale po čase se k tomu vrátím a řeím a zase jenom řeím.
DUHA napsal(a):
Tak tohle přesně pociuji a taky nevím, jak z toho ven. Prostě nevěřím a věřit asi nebudu, snaím se, ale prostě mi to nedá a při kadé příleitosti si na to vzpomenu. Nevím jestli le nebo s i vymýlí nebo vechno tají. A nedokáu zapomenout na minulost a na to vechno, co mi navykládal. O poslední vím dost, i jak ten sex probíhal, je to noční můra, protoe se mnou to nikdy nemůe zaít. A potom mám věřit, e to zase nebude vyhledávat? Dokáou zapomenout na vechno. kdy se nějaká objeví a je mu nakloněna, najednou zůstane hluchý a slepý. Slyela jsem mnoho slibů, e zůstane s náma a změní se. Ale jak věřit, e to tak zůstane? A na to přijde, dej mi prosím vědět , ale nepřijímám radu, udělej tlustou čáru, zapomeň na to, co se stalo. Někdo to prostě umí, já ne. Někdo si to vyříká a je klid, já jsem to proívala hrozně. O jednom řeení vím, vymýt mozek a nevědět. Musím taky hodně chtít, kdy chci, tak to jde, věřím, ale po čase se k tomu vrátím a řeím a zase jenom řeím.
Tlustou čáru mi také navrhoval ... uděláme tlustou čáru a na vechno zapomenem ... nejde to, nefunguje to. Pro mě je prostě hrozná představa, e těch 23 let manelství mi asi pořád lhal. Jen jsem nevěděla, nebo spí nechtěla vědět, netuila ... teď, kdy si tak ty roky promítám zpátky, tak vidím spoustu věcí, které jsem přehlíela. Měla jsem si jich vimnout u tenkrát. Byla jsem za blbce, kterému se dá lhát a který na nic nepřijde.
Pokud se ty li opakují, není za čím udělat tlustou čáru to by ji musela dělat kadý měsíc a tady síly jednou dojdou.
Není tady
Pripadate mi jak male deti. Chcete zarucni list na zbozi a odmitate se smirit s prostym faktem, ze je uz hodne dlouho nejak pouzivate a zaruka davno vyprsela. Vasi muzi vam davaji odpovedi na vase otazky, ktere slyset chcete, mate jim za zle, ze se snazi ci nesnazi. Prece neni dulezite, co delaji a rikaji oni, ale co delate vy. Vy mate v ruce klic. Bud jak rika Irenka, nenechavat se obelhavat a odejit, nebo jak rika Sofi, udelat tlustou caru a zacit znovu. Treti moznost neni. Neni zadny kouzelny proutek, kterym mavnete a ztracena duvera se zazrakem obnovi, je jen tvrda prace na vztahu a na te se museji podilet oba. Jinak je to ztrata casu.
I kdyby vam muz klecel denne 24 hodin u nohou, budete se uzirat tim, kde a u koho prave poletuji jeho myslenky.... Perete se damy se svym egem, ne s manzelovou neverou. Nemate dostatek sebeucty a sebelasky, proto s vami tak zameta on i vase emoce. Mejte se vic rady, duverujte hlavne sobe a pak najdete tu ztracenou duveru a nebo silu odejit, uzavrit jednu etapu sveho zivota, ktera prece nebyla jen spatna, neni tedy treba se za ni stydet, a zacit znovu s nekym lepsim.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Pokud se ty li opakují, není za čím udělat tlustou čáru to by ji musela dělat kadý měsíc a tady síly jednou dojdou.
Má pravdu, nedělala bych nic jiného, ne dělala čáry. Snaím se ít vlastní ivot, chodím do fitka, nepospíchám z práce domů, ale musím se přiznat, e mě vůbec nic nebaví. Dělám to jen proto, abych se někde zdrela a nebyla taková ta "jistota", kterou stejně vdy doma najde. Moc bych ho chtěla zpátky, ale asi to opravdu nedokáu. Kdy u si říkám, e na vechno zapomenu, tak se zase objeví nějaký důkaz o tom, e le. Já bych hrozně ocenila a dokonce jsem mu to i několikrát řekla, kdyby prostě zavolal, e jde se sekretářkou nakupovat nebo na kafe, ale on to nedokáe. Pak je mi prostě hrozně, kdy je vidím spolu. Naposledy, kdy jsem je viděla u kasy v hypermarketu (chodí do stejného jako já, protoe bydlíme vichni na jednom sídliti), tak jsem vzala mobil a zavolala mu. Nevzal to a pak se doma omlouval, e zrovna stál frontu ve spořitelně, e to vzít nemohl. Kdy jsem mu řekla, e jsem je viděla, tak mi odpověděl, e mi sháněli dárky k narozeninám (mám je a za dva měsíce). Prostě nedokáe říct nic po pravdě. Mě ale nic jiného, ne ta pravda, z této situace nepomůe. Nechce to pochopit. Prostě mi tím dává znát, e si mě absolutně neváí.
Hrozně jednoduché řeení ... odejít. Ale ono to není zas tak snadné. Mám vzít dceru a psa a sehnat si podnájem? Mám mu říct, a si jde? Nebo ... mám se s ním rozvést a pořád s ním být v jedné domácnosti?
Proč si takhle kazit ivot, nevím jestli máte děti nebo ne, jak máte vyřeené bydlení, ale pokud nepomohla domluva, navrhni ultimátum, řekni mu , co bude, kdy ho poruí a potom to bude muset ale dodret, jinak si Tě nebude váit u vůbec, sama u sebe si zhodno, jestli je pro Tebe tak cenný, e takové pitomé jednání bude trpět i dál, ivot je moc krásný a zajímavý a snad jedině kvůli dětem člověk dělá kompromisy, jinak se má ít naplno a ne čekat na dalí nepříjemnost.
Není tady
Vlastně nyní to čtu, e máte dceru, no a co vyměnit byt za dva mení?
Není tady
Milá miki, a co ty jsi? Kus hadru, kus nábytku, který u, poněkud omelý, musí se vyměnit za nový kus? Já bych ho vykopla, a by letěl. Pandorraa má pravdu, není třetí cesty - buď mu bude věřit a bude s ním, nebo ho prostě opustí. A já, kdy by mi takhle průhledně lhal, bych ho opustila u dávno. Proč s ním jsi? Co by ti chybělo? Jeho pinavé ponoky? Jeho li? I v jednom bytě můete bydlet jako dva cizí lidé.....proč se nechává zneuívat? Musí si rozhodnout sama, v čem se bude cítit dobře. Co bys chtěla? ....zkus si odpovědět.....no a teď - na kom závisí, jestli dostane to, co chce? .....Ano, na tobě přeci. Na tobě! Pokud nemůu změnit skutečnost (livý manel třeba), tak změním svůj postoj ke skutečnosti (z postoje "nikdy ho neopustím, miluji ho přeci" na postoj "co bych s tím lhářem prolhaným ztrácela čas a připravovala se o monost ít svůj astný ivot")....nejde to snadno, ale jde to. Zvládne to, uvidí. I já to zvládla, bude líp, věř mi. Ale tu cestičku si k tomu lepímu musí najít ty sama....
Není tady
miki napsal(a):
Irenka21 napsal(a):
Má pravdu, nedělala bych nic jiného, ne dělala čáry. Snaím se ít vlastní ivot, chodím do fitka, nepospíchám z práce domů, ale musím se přiznat, e mě vůbec nic nebaví. Dělám to jen proto, abych se někde zdrela a nebyla taková ta "jistota", kterou stejně vdy doma najde. Moc bych ho chtěla zpátky, ale asi to opravdu nedokáu. Kdy u si říkám, e na vechno zapomenu, tak se zase objeví nějaký důkaz o tom, e le. Já bych hrozně ocenila a dokonce jsem mu to i několikrát řekla, kdyby prostě zavolal, e jde se sekretářkou nakupovat nebo na kafe, ale on to nedokáe. Pak je mi prostě hrozně, kdy je vidím spolu. Naposledy, kdy jsem je viděla u kasy v hypermarketu (chodí do stejného jako já, protoe bydlíme vichni na jednom sídliti), tak jsem vzala mobil a zavolala mu. Nevzal to a pak se doma omlouval, e zrovna stál frontu ve spořitelně, e to vzít nemohl. Kdy jsem mu řekla, e jsem je viděla, tak mi odpověděl, e mi sháněli dárky k narozeninám (mám je a za dva měsíce). Prostě nedokáe říct nic po pravdě. Mě ale nic jiného, ne ta pravda, z této situace nepomůe. Nechce to pochopit. Prostě mi tím dává znát, e si mě absolutně neváí.
Mám pocit, e tohle jsem psala já. Jak je moné, e to máme tak stejné a e máme tak stejné pocity? Je to úplně o mě
miki napsal(a):
Hrozně jednoduché řeení ... odejít. Ale ono to není zas tak snadné. Mám vzít dceru a psa a sehnat si podnájem? Mám mu říct, a si jde? Nebo ... mám se s ním rozvést a pořád s ním být v jedné domácnosti?
Tak tohle jsem já, rozvedená a ijící neustále v jedné domácnosti. Je to vechno taky o penězích, o dětech. Podle někoho je jednoduché si sehnat podnájem. Řekla jsem synovi, e se odstěhujeme, řekl mi, e zůstane s otcem. NA podnájem nemám peníze. Jetě nějaké řeení? A co kdy slibuje změnu, co kdy se chce změnit, kdy se rozhodl s Tebou zůstat, Tak to cítím já doma. Zkus si to otočit, co kdyby Ty jsi se chtěla změnit a on Ti to nechtěl věřit? Taky jsem si začla vlastně s ním ít svůj ivot a docela to zatím klape. Zaměstnala jsem ho hodně se synem, nikam nechodí, v úvahu přichází jen dopoledne a práce. Ale i tam se mohou dít věci, to víme. Nespěchám domů, i kdybych se měla jen procházet po obchodech. Ach jo, máme to tak stejné. Určitě se ozvi, jak jsi na tom a jak pokračuje.
Holky to musí být tedy ivot pod psa, já jsem v té době měla molé chlapečky a neměla jsem čas přemýlet, ale vy to musíte mít pekelné, to není ivot, to je přeívání. Drím palce, a se z toho nějak dostanete.
Není tady
DUHA napsal(a):
miki napsal(a):
Tak tohle jsem já, rozvedená a ijící neustále v jedné domácnosti. Je to vechno taky o penězích, o dětech. Podle někoho je jednoduché si sehnat podnájem. Řekla jsem synovi, e se odstěhujeme, řekl mi, e zůstane s otcem. NA podnájem nemám peníze. Jetě nějaké řeení? A co kdy slibuje změnu, co kdy se chce změnit, kdy se rozhodl s Tebou zůstat, Tak to cítím já doma. Zkus si to otočit, co kdyby Ty jsi se chtěla změnit a on Ti to nechtěl věřit? Taky jsem si začla vlastně s ním ít svůj ivot a docela to zatím klape. Zaměstnala jsem ho hodně se synem, nikam nechodí, v úvahu přichází jen dopoledne a práce. Ale i tam se mohou dít věci, to víme. Nespěchám domů, i kdybych se měla jen procházet po obchodech. Ach jo, máme to tak stejné. Určitě se ozvi, jak jsi na tom a jak pokračuje.
Duho, nejsi z Prahy?
miki napsal(a):
DUHA napsal(a):
miki napsal(a):
Duho, nejsi z Prahy?
Ne nejsem, jinak bychom se asi setkaly, co? Jsem z Ostravy, trochu z ruky:-(
MIKI psala jsi, e by Ti měl raději říct, e jde na kafe s někým. Nevím, jestli toto je taky řeení, já to mám takhle domluveno, ale věř, e to taky není ono.Řekne mi, e byl tam a tam na kafi, samozřejmě dopoledne a pak to ve mě hlodá, kolik má vlastně času. Teď jsem si skoro jistá, e s nikým nespí, ale jak tomu věřit dál. Vím, jaké to je, kdy je spolu vidí a ena opravdu pozná, kdy jde jen o kamarádku a kdy jde o něco více a nejhorí je potom poslouchat ty jejich výmluvy a výmysly, to opravdu člověk uvauje o IQ. Je to těké, je toho tolik, co by jsem chtela napsat, ale zabírá to spoustu času a připadá mi to pořád dokola. Jetě jsem Ti chtěla napsat, myslím si, e pokud je mezi nimi větí věkový rozdíl, tak jednoho krásného dne to přijde a nebudou si tak dokonale rozumět. Vím o čem píu, zaila jsem to, měla jsem o 18 let starího přítele, byl pozorný, hodný a věděl, co chce. To mi imponovalo, protoe doma jsem měla nevyzralého kluka, který myslel jen na sebe. Jene pomalu to přelo do stereotypu a pán se přestal snait a v tom přiel ten generační rozdíl. Takové stařecké zvyky, nechci říct, e byl starý, ale pro mě asi ano. Hodně se změnil po padesátce, říká se to a nastaly problémy. Nechci nic přivolávat, ale co kdy ta jeho kopretinka bude chtít dítě, je ochoten to ve absolvovat znovu od začátku?
Holky, přestaňte u s tím stěováním! Proč to těm chlapům trpíte? Proč se tomu podvolujete? Postěovat si je dobrý, na chvilku to pomůe, ale pak se vrátíte do toho vaeho reálu a jste tam, kde jste byly. Přemýlejte, jestli takový ivot chcete a jestli ne, tak s tím něco dělejte. To můete jen vy samy, nikdo vám v tom neporadí. Maximálně někdo přidá svou zkuenost, ale hnout s tím budete muset vy samy. Jasné je, e vai povedení muíčci s danou situací nic dělat nebudou, jim to vyhovuje...Holky, říkají vae děti, e zůstanou s otcem, kdy se odstěhujete? No a co? Je to sice ze začátku příerná představa (taky jsem máma), ale popravdě řečeno - dítě má rodiče vdy dva a chce větinou být s oběma. Kde je psáno, e vám nebude líp, i kdy děti zůstanou u táty a vy je budete vídat? Mně se osvědčuje střídavá péče (po týdnu, syn 11 let), ze začátku jsem byla jako ílená,jen to manel vyslovil....ale můj syn si to přál a já tak nemohla být proti.....a je mi líp, bez manela a kadý druhý týden bez dítěte. Voláme si kadý večer a navíc nebydlíme daleko od sebe a mně je fakt mnohem líp, ne kdy jsme byli vichni pohromadě...Holky, ten pocit, e vás má někdo rád, ten přijde. Ale a po pocitu, e máte rády vy sebe samy, e máte sebeúctu....dokud tohle nebude, tak s vámi bude chlap zacházet tak, jak zachází....bohuel....tolik má zkuenost.
Není tady
Tak tohle jsem přesně proívala taky, několik let a najednou jsem zjistila, e si vystačím na ve úplně sama, e ho nepotřebuji a dávala jsem mu jasně najevo, e nejsem nějaká chudinka, která, kdy ode mne odejde, se sesype...začala jsem chodit ven, cvičit, nala si kmarádky, kamarády, hodně jsem se změnila...a on něco zaregistroval ( světe div se ) a najednou byl doma častěji a častěji, u ho v práci nic nedrelo, začal se těit domů a já najednou zjistila, e mám zpátky toho chlapa, do kterého jsem se zamilovala...
drím ti palce...
Není tady
Pandorro, tleskám!!!!
Velmi kvalitní příspěvek!! Je to tak. Někdo k tomu dojde po pár zkuenostech, někdo po letech a někdo NIKDY.
Co tady holky píí - e se snaí atd. - není to zřejmě doopravdy.( Spí nějak přeít tento den ..a třeba zítra ten "můj" příjde s kytkou, slíbí, pochopí, změní se..atd...). Ve skutečnosti řeí JEHO ivot. Ne svůj. A to je straná koda. Víte co jde ze ivota vechno získat !!!! Co lze vechno zaít?? Vemu se otevřít, přijímat i dávat, vidět slyet, poznávat, dokazovat si, třeba i prohrát bitvičku, ale dalí vyhrát, vechno zkouet, roziřovat si obzory absolutně ve vem....... no fantazie....
HOLKY !! Jděte na to!! ÚSMĚV OD UCHA K UCHU, DOKÁETE TO!!!
Sapphire: Tvoje výhra je, e u ví, kde byla chyba....ukázala jsi chlapovi, e ho "nepotřebuje". Ukázala jsi, e je zbytečný....kadý potřebuje mít pocit, e je pro druhého důleitý. Vsadím se, e tys toho svého chlapa potřebovala,ne? Jen jsi to neuměla dát najevo. Já existenčně chlapa taky nepotřebuju, vystačím si, uivím se, ikovná jsem, na co nejsem, to si zvládnu zaplatit...ale potřebuju mít pocit bezpečí, spolehnutí, ...prostě to, co v normálním vztahu chlap dát umí a ena to bere často jako samozřejmost (vdy já mu dávám toté)....ale dnení chlapi u nemůou lovit mamuty a jak jinak mají oni poznat, e ten mamut se změnil na tichou podporu drahé polovičky, kdy mu to ta polovička neumí sdělit?...oni jsou troinku natvrdlí v tomhle....a jak začnou být "zbyteční", tak hledají, kde by se zase uplatnili.....
Není tady
ena, která řeí lhaní a popřípadě nevěru, musí mít předevím úctu k sobě a jednat promyleně, zbrklosti se v dnením světě nevyplácejí, nenechat si nic líbit, neznamená odtáhnout s holou ....
Není tady
Sapphire napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Sapphire: Tvoje výhra je, e u ví, kde byla chyba....ukázala jsi chlapovi, e ho "nepotřebuje". Ukázala jsi, e je zbytečný....kadý potřebuje mít pocit, e je pro druhého důleitý. Vsadím se, e tys toho svého chlapa potřebovala,ne? Jen jsi to neuměla dát najevo. Já existenčně chlapa taky nepotřebuju, vystačím si, uivím se, ikovná jsem, na co nejsem, to si zvládnu zaplatit...ale potřebuju mít pocit bezpečí, spolehnutí, ...prostě to, co v normálním vztahu chlap dát umí a ena to bere často jako samozřejmost (vdy já mu dávám toté)....ale dnení chlapi u nemůou lovit mamuty a jak jinak mají oni poznat, e ten mamut se změnil na tichou podporu drahé polovičky, kdy mu to ta polovička neumí sdělit?...oni jsou troinku natvrdlí v tomhle....a jak začnou být "zbyteční", tak hledají, kde by se zase uplatnili.....
To u mi je ted jasné,ale reagovala jsem kvůli tomu ,e něco podobného se tu větinou radí,take ne vdy to platí.Já si osobně myslím,e at se chová , jak chce ,vdy si ten druhý najde důvod k nevěře.
Taky jsem toho názoru, e důvod si najde vdy, kdy chce, i kdyby to měl doma ve zlatě. Ten můj řekl, em u nic nechybělo, ale prostě proč ne, kdy to dělají vichni.
tasse1 napsal(a):
Duho, Miki, úplně vám rozumím, zaívám skoro toté :-(
Duho, jestli bys chtěla, mohly bychom se v Ostravě sejít... Byla bych ráda. Pokecáme :-)
To by bylo super, e bychom se domluvily mimo tuto diskusi? Budu jen ráda a kdo má autko, je vítán :-))))))