Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 19. 1. 2013 12:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak to vyřešit?

wereno, držím palce. Ať se rozhodnete jakkoliv. I když chápu, že to je těžké. Já otěhotněla podruhé neplánovaně, bylo mi 19, bylo synovi 7 měsíců. Bydleli jsme v jedné cimře u rodičů a my se rozhodli, že si miminko nenecháme. I když to konečné rozhodnutí bylo na mě. Objednala jsem se do nemocnice, přijela tam a řekla, že to ruším. Než se naše dcerka narodila pořídili jsme domek, opravili, přestěhovali. Když byla téměř dospělé a řešili jsme nějaké problémy kineziologií tak i tohle vyplulo na povrch. Omluvila jsem se jí a v duchu snad už tisíckrát. A musím říct, že jsem měla téměř 15 let v podvědomí co jsem to chtěla udělat.

Není tady

#52 19. 1. 2013 16:55

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Moje mamka otěhotněla neplánovaně když mi bylo 6 měsíců. A bráchu si nechala.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#53 19. 1. 2013 18:24

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

wereno, držím palce. Ať se rozhodnete jakkoliv. I když chápu, že to je těžké. Já otěhotněla podruhé neplánovaně, bylo mi 19, bylo synovi 7 měsíců. Bydleli jsme v jedné cimře u rodičů a my se rozhodli, že si miminko nenecháme. I když to konečné rozhodnutí bylo na mě. Objednala jsem se do nemocnice, přijela tam a řekla, že to ruším. Než se naše dcerka narodila pořídili jsme domek, opravili, přestěhovali. Když byla téměř dospělé a řešili jsme nějaké problémy kineziologií tak i tohle vyplulo na povrch. Omluvila jsem se jí a v duchu snad už tisíckrát. A musím říct, že jsem měla téměř 15 let v podvědomí co jsem to chtěla udělat.

Holcino hezke.Kde se dela ta kineziologie?A co to vubec je?
Kdyz tak premyslim mozna se hodne podepsalo na synovi,ze jsem touzila po holcicce.Cele tehotenstvi jsem verila,ze nosim dceru.Zklamani pro me bylo,ze to byl kluk.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#54 19. 1. 2013 18:28

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, zagůgli a mrkni. Určitě i v tvém okolí někoho dobrého najdeš

Není tady

#55 19. 1. 2013 18:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

erem to fakt myslíš vážně, že tohle bylo to, co se na něm podepsalo ?
nezlob se, ale jak tě tak tady čtu už nějákej ten pátek, tak bych teda to, co se na něm podepsalo, viděla úplně někde jinde ... já teda zírám, že to hledáš zrovna tady.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#56 19. 1. 2013 18:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pavli, môže to byť JEDNA z vecí, nie jediná... ale záleží na tom, kto to ako silno prežíva...

Upravil(a) Selima (19. 1. 2013 19:50)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#57 19. 1. 2013 19:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

nezlob se, ale jak tě tak tady čtu už nějákej ten pátek, tak bych teda to, co se na něm podepsalo, viděla úplně někde jinde ... já teda zírám, že to hledáš zrovna tady.

No ja nevim,hledam,uz vselico ja vim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#58 20. 1. 2013 0:10

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Moje zkušenost.
Mám 3 děti, z toho jen prostřední bylo plánované a moc chtěné.  "Vybrala sis mě , mami, ...tak si to užij, matko!!!!!" ....byla jsem z něho na cvokhaus, ale vše se srovnalo  , jen to mnoho let trvalo hjarta. graterhjarta
Tady jsem nejvíc musela projevit mateřskou lásku v její plné síle, včetně samice ochranitelky, netušila jsem, že jsem něčeho podobného schopná,přestože jsem na děti byla dost přísná, byly hlasy, že až tvrdá. Ale to je jiný příběh.
Dvě děti byly neplánované. A jsem neskonale vděčná -nevím komu a čemu, že je mám. Každé dítě je úplně jiné, teď , s odstupem let vidím a záměrně sleduji, co mi které dítě dalo, co jsem se od něho naučila.
A to třetí, jsem si rozhodla sama byli jsme u toho oba," a já to dítě donosím, ať se ti to líbí, nebo ne, drahý muži".
"Je to moje tělo a ty jsi nikdy nebyl se svým tělem přerušit těhu, nic o tom nevíš , nic nevíš, co žena prožívá, když je po..."
Dobře jsem udělala, toto dítě mě naučilo milovat zvířata, nebát se psů, objevit koně, umět se krásně tulit... a už nevím, co ještě.
Jo a ještě mi jako důchodkyni nabídlo takovou maličkost- střechu nad hlavou gloria.
Starší mi rozumí, jak vysoko se takový krok cení.
Tvou volbu ti nezávidím, ale  dej prostor svému srdci,... co ti říká ??
Na doplnění, rozhodla jsem si i o osudu prvního dítěte.  Byla jsem svobodná, bez peněz, bydlela jsem ve společném bytě s někým- žena s dítětem), daleko od rodičů a jejich pomoci a přesto jsem do toho šla a moc jsem se těšila a své svobodné bříško nosila).
Mé první " holčičce je dost přes třicet a je moje  úžasná učitelka. Zdůrazňuji to třetí proto, že dvě je taková česká norma a třetí je  pro někoho až moc. Ale nikdy nevíš, kolik členů tvoje rodina bude mít. A jakým směrem se tvůj život bude ubírat.
Z jednoho plánovaného mohou být dvoj či trojčata a je najednou všechno úplně jinak a jinde. 
A hlavně- všechno je  jak má být, jenže toto poznání přijde třeba až za 10 či 15 let.
Pro mladé lidi prostě nepředstavitelné, ale je to tak.

Není tady

#59 20. 1. 2013 10:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pavli, môže to byť JEDNA z vecí, nie jediná... ale záleží na tom, kto to ako silno prežíva...

já teda na tohle moc nevěřím. ale neříkám, že to tak nemůže být, že jo.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#60 20. 1. 2013 10:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No ja nevim,hledam,uz vselico ja vim.

možná bych hledala taky, kdo ví smile

Není tady

#61 20. 1. 2013 14:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Moje zkušenost.
Mám 3 děti, z toho jen prostřední bylo plánované a moc chtěné.  "Vybrala sis mě , mami, ...tak si to užij, matko!!!!!" ....byla jsem z něho na cvokhaus, ale vše se srovnalo  , jen to mnoho let trvalo hjarta. graterhjarta

I muj syn byl velice chteny a planovany,ale jako dcera ne syn.

Není tady

#62 20. 1. 2013 14:28

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ja byla neplanovane a zpocatku nechtene dite. Pak pry uz chtene, bohuzel ze srovnani chovani me matky ke me a k me mladsi zcela chtene sestre to pravda nebyla. Podvedome rozdily delala (dela ) stale. duvod jsem zjistila v 11 letech, pochopila nekdy ve 20. presto to hodne dlouho bolelo a stalo me to i hodne slz.

Není tady

#63 20. 1. 2013 14:34

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

eremuruss napsal(a):

Já tady toto myšlení nepochopím, mě to chvilkama připadá až jako rouhání. Co je to za myšlení...jooo chtěla jsem dítě, ale dceru roll  Proč? Není nejdůležitější to, aby bylo dítě zdravé? Ach jooo. Já to ještě snad pochopím u druhého dítka, dobře ... mám syna, tak kéž by druhé byla dcera .... ale řešit toto u prvního? Byla jsem dvakrát těhotná, ale todle jsem fakt nikdy neřešila. Ani u prvního, ani u druhého dítěte.

Není tady

#64 20. 1. 2013 14:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Andreo, není vše tak černobílé, jak se zdá tobě.
Můžou být spousty důvodů, proč si přát syna/dceru. Žes to neřešila ty, neznamená, že to neřeší/li jiní.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#65 20. 1. 2013 14:44

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Eva. napsal(a):

Můžou být spousty důvodů, proč si přát syna/dceru. Žes to neřešila ty, neznamená, že to neřeší/li jiní.

Ano, máš pravdu, mé priority byly opravdu jinde.

Není tady

#66 20. 1. 2013 14:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jsme tři sestry. Můj tatínek pořád toužil po synovi. A pak říkal - aspoň první vnoučátko kdyby byl kluk. Možná jsem tím byla ovlivněna. I jsem si celý život (i teď) přála mít staršího bráchu. Proto jsem si přála mít syna. Ne nějak úpo*ně, ale tak potichoučku jsem si to prostě přála.

Má nejmladší sestra také nebyla plánována a je moc fajn, že je tady. Ani jedno z mých dětí nebylo plánováno, obě přišly nečekaně a díkybohu, že je mám. stolt Moc jsem si ještě přála třetí - holčičku Elišku. Před skoro 3 měsíci se mi narodila vnučka Eliška. smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#67 20. 1. 2013 14:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

andrea má pravdu, je to rouhání.
a aby se to jednou těm, kteří takhle uvažovali, škaredě nevrátilo.

Není tady

#68 20. 1. 2013 17:40

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já když jsem byla těhotná poprvé, moc jsem si přála holčičku. Měla jsem s otěhotněním problémy a bála jsem se, že budu mít jen to jedno dítě, takže jsem chtěla holčičku. Je fakt, že jsem si říkala, hlavně, ať je to zdravé. Ale v koutku duše jsem si tu holčičku moc přála.

Není tady

#69 20. 1. 2013 18:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

AndreaP. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Já tady toto myšlení nepochopím, mě to chvilkama připadá až jako rouhání. Co je to za myšlení...jooo chtěla jsem dítě, ale dceru roll  Proč? Není nejdůležitější to, aby bylo dítě zdravé? Ach jooo. Já to ještě snad pochopím u druhého dítka, dobře ... mám syna, tak kéž by druhé byla dcera .... ale řešit toto u prvního? Byla jsem dvakrát těhotná, ale todle jsem fakt nikdy neřešila. Ani u prvního, ani u druhého dítěte.

stolt tummenuppstolt

Já byla ráda, že jsem po prodělaných zdravotních periperiích, pobytech v nemocnicích a lázních vůbec otěhotněla a jediné, po čem jsem toužila bylo zdravé dítě stolt A abych ještě uvažovala nad tím, jestli bych radši holčičku nebo kluka - takové úvahy bych ve své situaci považovala za rouhání. Já byla připravena očekávané dítě milovat bez ohledu na to, zda to bude holčička nebo chlapec a jediné, co jsem si přála, aby bylo děťátko zdravé.

Mně to připadá, erem, že jsi nechtěla ani tak dítě, jako živou panenku podle svých představ ... vissla

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#70 20. 1. 2013 18:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

stolt tummenuppstolt

Já byla ráda, že jsem po prodělaných zdravotních periperiích, pobytech v nemocnicích a lázních vůbec otěhotněla a jediné, po čem jsem toužila bylo zdravé dítě stolt A abych ještě uvažovala nad tím, jestli bych radši holčičku nebo kluka - takové úvahy bych ve své situaci považovala za rouhání. Já byla připravena očekávané dítě milovat bez ohledu na to, zda to bude holčička nebo chlapec a jediné, co jsem si přála, aby bylo děťátko zdravé.

Mně to připadá, erem, že jsi nechtěla ani tak dítě, jako živou panenku podle svých představ ... vissla

Sveho syna jsem milovala hned od chvile,kdy me ho prinesli na pokoj.Rychle jsem zapomnela na to,ze to neni holciccka.Uz v porodnici jsem mu pletla modrou soupravicku,protoze jsem mela napletene vsechno pro holcicku.Kazdy me totiz rikal,ze tu holcicku mit budu,podle flekateho obliceje a bricha. smile
Dceru jsem nikdy pred synem neuprednostnovala spise to bylo naopak,protoze syn byl tichy,nesmeli ....

Upravil(a) eremuruss (20. 1. 2013 18:45)

Není tady

#71 20. 1. 2013 19:35

werena30
♥♥♥♥---

agewa napsal(a):

ja byla neplanovane a zpocatku nechtene dite. Pak pry uz chtene, bohuzel ze srovnani chovani me matky ke me a k me mladsi zcela chtene sestre to pravda nebyla. Podvedome rozdily delala (dela ) stale. duvod jsem zjistila v 11 letech, pochopila nekdy ve 20. presto to hodne dlouho bolelo a stalo me to i hodne slz.

Zažila jsem si to samé. Jen moje máma se nikdy neobtěžovala se s tím tajit. Myslím, že jsem se z toho nikdy úplně nevyhrabala. Třeba s dcerou si pořád musím připomínat, že bych jí měla pohladit a obejmout. Není to pro mě úplně přirozené hmm . I tohle v tom rozhodování hraje roli.

Není tady

#72 20. 1. 2013 19:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

eremuruss napsal(a):

Sveho syna jsem milovala hned od chvile,kdy me ho prinesli na pokoj.Rychle jsem zapomnela na to,ze to neni holciccka.Uz v porodnici jsem mu pletla modrou soupravicku,protoze jsem mela napletene vsechno pro holcicku.Kazdy me totiz rikal,ze tu holcicku mit budu,podle flekateho obliceje a bricha. smile
Dceru jsem nikdy pred synem neuprednostnovala spise to bylo naopak,protoze syn byl tichy,nesmeli ....

erem, moje druhé dítě měl být kluk big_smile Byla jsem 2x na ultrazvuku u dvou různých lékařů a ti mi sdělili, že očekávané dítě bude taky chlapeček. Tak jsem uvěřila s tím, že ultrazvuk je přece jen spolehlivý z osmdesáti procent, nechala jsem si výbavičku po prvorozeném chlapečkovi a konečného překvapení jsem se dočkala až na porodním sále big_smile

Je zajímavé, že jsem začala rodit a už během porodu jsem věděla - neptej se mě jak, ale prostě jsem to věděla - že tohle dítě nebude chlapeček, ale navzdory lékařským předpovědím holčička stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#73 20. 1. 2013 19:56

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

erem, moje druhé dítě měl být kluk big_smile Byla jsem 2x na ultrazvuku u dvou různých lékařů a ti mi sdělili, že očekávané dítě bude taky chlapeček. Tak jsem uvěřila s tím, že ultrazvuk je přece jen spolehlivý z osmdesáti procent, nechala jsem si výbavičku po prvorozeném chlapečkovi a konečného překvapení jsem se dočkala až na porodním sále big_smile

Je zajímavé, že jsem začala rodit a už během porodu jsem věděla - neptej se mě jak, ale prostě jsem to věděla - že tohle dítě nebude chlapeček, ale navzdory lékařským předpovědím holčička stolt

Me to na ultrazvuku nerekli,ja si to vsugerovala,ze to bude holcicka.Pri druhem diteti,bylo dite zase otocene takze to nebylo videt.Uz jsem v holcicku nedoufala.Rikala jsem si,ze takove stesti mit nebudu.Kdyz se me dcera narodila byla jsem poprve v zivote na sebe pysna.

Není tady

#74 20. 1. 2013 19:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

werena30 napsal(a):

agewa napsal(a):

Zažila jsem si to samé. Jen moje máma se nikdy neobtěžovala se s tím tajit. Myslím, že jsem se z toho nikdy úplně nevyhrabala. Třeba s dcerou si pořád musím připomínat, že bych jí měla pohladit a obejmout. Není to pro mě úplně přirozené hmm . I tohle v tom rozhodování hraje roli.

tak třeba to vůbec tím být nemusí, někdo prostě není dotykový, co už.

Není tady

#75 20. 1. 2013 20:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

jojo, kamarád na tom byl podobně, taky podle ultrazvuku měli mít druhý dítě kluka, těšil se moc a když se pak narodila holka, tak mu teda pěkně padla brada big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí