Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 11. 1. 2013 10:32

werena30
♥♥♥♥---

Jak to vyřešit?

Tentokrát nemám v záloze problém žádné kamarádky, ale vlastní průšvih. Podařilo se mi nečekaně otěhotnět (než začnete moralizovat o bezpečnosti, tak HA ani cizí tělesa nesnesu a tak jsme používali méně účinný přípravek, u kterého bohužel vizuálně nepoznáte,že selhal). A i když jsme se dohodli, že v případě takové nehody si mimčo necháme, když došlo opravdu na lámání chleba, jsme oba dost na pochybách.
Jinak jsme manželé skoro 6 let, máme jedno dítě, druhé dítě uživíme, když si odpustíme nadstandard .Tohle rozhodnutí budu brát jako definitivní v otázce, jestli mít jedno nebo dvě děti. Je mi jasné,že nikdo nemůže rozhodovat za mě, ale třeba mi tu ještě přihodíte argumenty k pro i proti, které mě nenapadly.

Není tady

#2 11. 1. 2013 10:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Jak to vyřešit?

Jaké je proti? že nebude nadstandart?
Já vidím samé pro - sourozenec nebude jedináček,bude veseleji.
Nechápu důvody proti. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 11. 1. 2013 10:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

wereno, vzhledem k nevěře tvého manžela ve vašem ještě poměrně krátkém manželství bych velmi zvažovala druhé dítě s tímto muže

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#4 11. 1. 2013 11:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Co bylo bylo. Každý dělá chyby.
Důležité je, jestli je ted vztah v pohodě, a jestli se milují. Když si odpustili, proč na to myslet.
Nemít dítě s partnerem kvůli tomu,že mi byl nevěrný? vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#5 11. 1. 2013 12:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Když už je dítě na cestě, tak bych ho přijala. Zvlášť když jste na to tak trochu připraveni. Buď ráda, že to jde, dnes, kdy je tolik párů, co se o dítě snaží. Dvě děti jsou super.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 11. 1. 2013 13:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

wereno, vzhledem k nevěře tvého manžela ve vašem ještě poměrně krátkém manželství bych velmi zvažovala druhé dítě s tímto muže

V tomto s tebou souhlasim,ale na druhou stranu,kdyz je dite pocato urcite bych si ho nechala.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#7 11. 1. 2013 14:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já teda nevím - ale označovat těhotenství jako "vlastní průšvih" a "nehodu" mi nepřijde jako dobrej začátek pro úvahu nechat/nenechat... a jestli navíc OBA pochybujete, taky se časem můžete dopracovat k "postarej se - já ho nechtěl/a"...
Můžeš mi prosím vysvětlit, co znamená "když si odpustíme nadstandard"? Lépe řečeno - CO si budete muset "odpustit"?

A aniž bych chtěla moralizovat, dovolím si podotknout, že existuje i přípravek, u kterého vizuálně poznáte, že selhal... prakticky okamžitě tongue

Upravil(a) helena (11. 1. 2013 14:07)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 11. 1. 2013 18:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som si ho nechala, ale to som ja... o tvojej situácii viem primálo. Zvážila by som pocity, racionálne argumenty, podebatovala s mužom a až potom sa rozhodla...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 12. 1. 2013 1:15

werena30
♥♥♥♥---

Judyna napsal(a):

Když už je dítě na cestě, tak bych ho přijala. Zvlášť když jste na to tak trochu připraveni. Buď ráda, že to jde, dnes, kdy je tolik párů, co se o dítě snaží. Dvě děti jsou super.

Jsem ráda,že někdo sdělil i pozitivní zkušenost s dvěma dětma.

Není tady

#10 12. 1. 2013 2:09

werena30
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Já teda nevím - ale označovat těhotenství jako "vlastní průšvih" a "nehodu" mi nepřijde jako dobrej začátek pro úvahu nechat/nenechat... a jestli navíc OBA pochybujete, taky se časem můžete dopracovat k "postarej se - já ho nechtěl/a"...
Můžeš mi prosím vysvětlit, co znamená "když si odpustíme nadstandard"? Lépe řečeno - CO si budete muset "odpustit"?

A aniž bych chtěla moralizovat, dovolím si podotknout, že existuje i přípravek, u kterého vizuálně poznáte, že selhal... prakticky okamžitě tongue

Tak nebudu se tvářit,že jsem z toho odvázaná. Zatím mám nevolnosti, které mi nedovolí pracovat a totálně mě vyřadily z provozu a to je velký průšvih! Mám svoje závazky, které nezmizely a nezmizí ze dne na den. Nehledě na to,že máme oba s manželem rozpracované dlouhodobé projekty, které nás stály několik let práce a jsou tímto ohroženy. Takže jsi to docela vystihla s tím přehazováním si dítěte, ale ve smyslu, že nebude čas zvládnout vše najednou a bude to chtít asi hodně tvrdé kompromisy. Manžel zatím v této otázce mlčí a nechce se nijak vyjádřit.To, co zmínila Eva beru taky na vědomí.
Myslím, že jsme ještě oba hrozně zaskočený.A to, že já se ploužím po bytě jako zombie a on mlčí tomu radostnou atmosféru nedodává, i když jsme v tomhle ohledu měli původně jasno.

Nadstandard neřeš, prostě hlady neumřem.

Není tady

#11 12. 1. 2013 8:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

werena, tady nejde přece o pozitivní zkušenosti se dvěma dětmi, ale o tvou konkrétní situaci.
Dvě děti jsou moc prima, pokud je to možné, já bych jedináčka nechtěla a nechtěla bych ani děti s velkým věkovým rozdílem. Takhle se mi to i splnilo.
Na tvém místě už dle mého názoru není co řešit. Nejsem zastáncem interupcí, jen v nejnutnějších případech, třeba u zdravotního rizika.
Ale můj názor je ten, že s mužem, kde byla ztracena (a opět pracně získána?) důvěra ve vztahu, bych už byla opatrná. Ale pokud počítáš s tím, že můžeš s dětmi zůstat sama, tak je to v pohodě. Ostatně, nikdo z nás neví, co bude dál. A třeba právě vám to vyjde.

Není tady

#12 12. 1. 2013 9:52

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Eva. napsal(a):

V tomto s tebou souhlasim,ale na druhou stranu,kdyz je dite pocato urcite bych si ho nechala.

Holky, obě se nezlobte, ale tohle bych nenapsala. Tím spíš, že jedna měla a druhá pořád má milence ženáče. Takže v podstatě je to "nedůvěryhodný" muž. To teda, pardon, od vás sedí.
Pokud Werena s manželem zůstala, tak si to zřejmě vyjasnili a ona mu odpustila, tím, že s ním zůstala, počítá s ním ve svém dalším životě. Takže když už je dítko na cestě, proč si ho nenechat. Pokud jim to nějak zásadně negativně neovlivní život.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#13 12. 1. 2013 9:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a já jsem podruhé otěhotněla nečekaně, z mé strany jsem dítě, druhý, moc chtěla, BM nechtěl, dokonce chtěl, abych šla na potrat. Ale nakonec jsem si druhý děcko prosadila, měli jsme ho a byla jsem ráda. Jedno dítě, no, dvě jsou lepší. Dítě se se sourozencem naučí dělit se, má společníka, kamaráda. A pro rodiče, pokud to jen trochu jde, tak dvě děcka jsou fajn. Já jsem ráda, že mám dvě a ne jen jedno. Wereno, je to jen na tobě.
V mém věku už bych dítě na svět nepřivedla, jsem už stará na dítě, taky jsem chráněná, dobře, ale kdybych byla mladší, dítě bych si nechala.

Není tady

#14 12. 1. 2013 11:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočko, pro mě je rozdíl s nedůvěryhodným mužem (co se týče věrnosti) žít a mít s ním dítě. Teď jde o mě a pak už i o to děťátko.
Ale každý máme jiná měřítka.
Ale s mým nedůvěryhodným mužem bych ráda děťátko měla, ale letos už mi bude 50. Tak jme raději rozumní kvůli zdravotním důvodům. Pro mě nedůvěryhodný není. Mě za celou dobu, co jsme spolu, nezklamal.

werena si může přečíst naše pohledy, ale rozhodnout se stejně musí podle sebe.

Upravil(a) Eva. (12. 1. 2013 11:52)

Není tady

#15 12. 1. 2013 12:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Jo a já jsem podruhé otěhotněla nečekaně, z mé strany jsem dítě, druhý, moc chtěla, BM nechtěl, dokonce chtěl, abych šla na potrat. Ale nakonec jsem si druhý děcko prosadila, měli jsme ho a byla jsem ráda. Jedno dítě, no, dvě jsou lepší. Dítě se se sourozencem naučí dělit se, má společníka, kamaráda. A pro rodiče, pokud to jen trochu jde, tak dvě děcka jsou fajn. Já jsem ráda, že mám dvě a ne jen jedno. Wereno, je to jen na tobě.
V mém věku už bych dítě na svět nepřivedla, jsem už stará na dítě, taky jsem chráněná, dobře, ale kdybych byla mladší, dítě bych si nechala.

tohle nebývá vždy pravidlem.

jinak souhlasím, že dvě jsou lepší jak jedno.

Upravil(a) PPavlaa (12. 1. 2013 12:53)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#16 12. 1. 2013 12:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

wereno, teď už mi přijde pozdě zvažovat, zda dítě ano či ne, když už je na cestě. máte jen jedno, uživíte se, jsi zdravá (předpokládám), čert vem nadstandard, já bych o tom, dát ho pryč, vůbec nepřemýšlela.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#17 12. 1. 2013 18:15

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Pokud bych měla nejaké obavy a nedůvěru v partnera, tak bych si promyslela, zda bych se připadne dokázala uživit sama s detmi. Také bych zvážila svůj vek. Nevím, kolik ti je, ale záleží především na tom,  co ty chceš a jak to ty citis. Držím palce:)

Není tady

#18 13. 1. 2013 13:20

werena30
♥♥♥♥---

sandra napsal(a):

Pokud bych měla nejaké obavy a nedůvěru v partnera, tak bych si promyslela, zda bych se připadne dokázala uživit sama s detmi.

To právě nedokázala. Nemám práci, kam bych se mohla po MD vrátit. Dokonce jsem ještě ani nesplatila to, co jsem si půjčila na to, co dělám. stejně tak jsem závislá na hlídání babiček a nejsem si jistá, jestli zvládnou ( a taky chtějí) hlídat k jednomu dítěti ještě mimino.

Není tady

#19 13. 1. 2013 13:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

werena30 napsal(a):

sandra napsal(a):

Pokud bych měla nejaké obavy a nedůvěru v partnera, tak bych si promyslela, zda bych se připadne dokázala uživit sama s detmi.

To právě nedokázala. Nemám práci, kam bych se mohla po MD vrátit. Dokonce jsem ještě ani nesplatila to, co jsem si půjčila na to, co dělám. stejně tak jsem závislá na hlídání babiček a nejsem si jistá, jestli zvládnou ( a taky chtějí) hlídat k jednomu dítěti ještě mimino.

hm, takže tady od toho bych se odpíchla

Není tady

#20 13. 1. 2013 13:51

Kaly
♥♥♥♥♥♥-

Tak jak tak čtu. Odvázání s mimina nejste. Evidentně nikdo ho nechce. Zmiňuješ nadstandard, kterého se nechcete moct vzdát jinak bys ho nezmiňovala. Práce se vzdát nechceš protože na chlapa se nemůžeš spolehnout.
No já si myslím, že tady není co řešit. Sice se ptáš, ale vypichuješ samé proti protože je hledáš. Sama už si rozhodnutá.

Dvě děti jsou super jedno taky.

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-295336d7541c47e580859b35566058e6.png

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-e3854670bf9a70497e74d154d28b6035.png

Není tady

#21 13. 1. 2013 14:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

werena30 napsal(a):

sandra napsal(a):

kdyby lidi měli už dopředu uvažovat, že spolu nebudou a ženská na to bude sama, tak to aby si dítě nepořizoval snad nikdo. protože co kdyby, že jo ..
jinak si myslím, že když budeš na mateřské, tak na co hlídání babiček ?

ale jak psala kaly, ty už jsi rozhodnutá, tak je zbytečný se v tom nimrat. příště si dej pořádnou antikoncepci, když nejsi schopná nést následky toho, čekat dítě s někým, s kým nevěříš v nějákou budoucnost.

Není tady

#22 13. 1. 2013 14:58

werena30
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

Příští rok státnicuju.To bych bez babiček a dvěma dětma nezvládla.

Jinak mému muži docela věřím, že kdybychom se rozešli, tak nás hlady umřít nenechá, protože už jsme se jednou takhle rozešli. To je naopak trochu výhoda.

Není tady

#23 13. 1. 2013 15:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nemám práci, kam bych se mohla po MD vrátit. Dokonce jsem ještě ani nesplatila to, co jsem si půjčila na to, co dělám. stejně tak jsem závislá na hlídání babiček a nejsem si jistá, jestli zvládnou ( a taky chtějí) hlídat k jednomu dítěti ještě mimino.
Podle mýho názoru jsi víceméně rozhodnutá... a jen bys to potřebovala "posvětit", aby sis případně mohla říkat "poradila jsem se"...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#24 13. 1. 2013 15:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

werena30 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Příští rok státnicuju.To bych bez babiček a dvěma dětma nezvládla.

Jinak mému muži docela věřím, že kdybychom se rozešli, tak nás hlady umřít nenechá, protože už jsme se jednou takhle rozešli. To je naopak trochu výhoda.

jo tak to asi sama ne, ale zase je to jen na určitej čas ..

Není tady

#25 13. 1. 2013 17:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Nemám práci, kam bych se mohla po MD vrátit. Dokonce jsem ještě ani nesplatila to, co jsem si půjčila na to, co dělám. stejně tak jsem závislá na hlídání babiček a nejsem si jistá, jestli zvládnou ( a taky chtějí) hlídat k jednomu dítěti ještě mimino.
Podle mýho názoru jsi víceméně rozhodnutá... a jen bys to potřebovala "posvětit", aby sis případně mohla říkat "poradila jsem se"...

Jenže tím si jaksi případný výčitky "neospravedlní", rozhoduje se Werena, ne my.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí