Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#201 11. 1. 2013 14:05

jarena
♥♥♥----

Re: nevlastni dcera 8 let

Mimochodem s temi sminkami. Moje deti mi uz  pred lety solidarne- jak to nekdy umi - sdelili , ze nepripada v uvahu abych si nekdy dala udelat ty plasticky nehty.  I takovy pohled je mozny.  Bylo v jejich proslovu znat opovrzeni

Říkáš, že se nevyjadřují o tobě? Je to citace z tvého příspěvku.  To ti děti říkají co si máš oblékat, jak se česat atd. jinak je opovržení? Fakt to není nějaká sekta?

Není tady

#202 11. 1. 2013 14:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

KDyž udělám dětem mantinely, neznamená to,že jsem zlá. Ani matka ani otec. Ty totiž zle píšeš. Proto. usch prostě Tvoje písmenka na mě vyřazujou studeně, puritánsky.

TO JSEM NEPSALA JA!!!!!!!!
kapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulation

Ale Ty děláš mantinely zákazama a příkazama a ještě se strašně u toho rozčiluješ.
Mantinely jdou totiž udělat mile a s úsměvem a s pohlazením rock

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#203 11. 1. 2013 14:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

miaa napsal(a):

Mám kamarádku ve Švýc., i jsem tam byla u ní a i viděla, že její dcera se 4-mi dětmi měla pro každé dítě 1 pokoj. Bylo mne řečeno, že tedy zřejmě byl takový předpis (mé info je z r. 1992), že děti různého pohlaví nesmí být v1 pokoji. To se mne nelíbilo, ale akceptuji zvyky země.
Doprovázet dítě do/ze školy je normální, i kdyby nebylo daleko a chodila bych s ní denně, klidně i další rok, pokuď to situace vyžaduje.
Jste spolu krátce, vše si sedne. Sama píšeš, že už to je lepší, dej tomu čas. Jestli ti nedělá vysloveně naschvály, bude to dobrý. Snahu mátě obě, resp. všichni, tak vydrž, chce to trpělivost.Svatou.

Me to prislo taky uplne normalni, ze ji doprovazim, je to pres kilometr a hodne slozite.

Je to s ni kazdy den lepsi. Ve skole je nadsena, ma kamaradky a vita kazde nove zkusenosti. Uz chtela zustat v druzine, presto ze neni prihlasena. Takze je to pozitivni.

Samozrejme nepije kolu, sladi primerene, neji cokolady (vzit si do skoly sladkosti nenitak jako tak dovoleno), nesedi pred televizi a chodi brzo a bez problemu spat.  Nedela absolutne zadne naschvaly.

Problemy, ktere jsem popsala v prvnim prispevku,  za tech partydnu bez jakehokoliv natlaku jaksi vymizely. Vubec ji nenutim, vsechno dela sama.

PS: ten zakon ve Svycarsku neznam. treba exiastuje, ja jsem taky mela pro deti dva pokoje.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#204 11. 1. 2013 14:10

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ale Ty děláš mantinely zákazama a příkazama a ještě se strašně u toho rozčiluješ.

Ty jsi byla u nas doma? Odkud vis, ze se rozciluju? To je jen tvoje pomerne casta fantazie.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#205 11. 1. 2013 14:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

jarena napsal(a):

Mimochodem s temi sminkami. Moje deti mi uz  pred lety solidarne- jak to nekdy umi - sdelili , ze nepripada v uvahu abych si nekdy dala udelat ty plasticky nehty.  I takovy pohled je mozny.  Bylo v jejich proslovu znat opovrzeni

Říkáš, že se nevyjadřují o tobě? Je to citace z tvého příspěvku.  To ti děti říkají co si máš oblékat, jak se česat atd. jinak je opovržení? Fakt to není nějaká sekta?

kapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulation

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#206 11. 1. 2013 14:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Ty jsi byla u nas doma? Odkud vis, ze se rozciluju? To je jen tvoje pomerne casta fantazie.

Cítím to z Tvých písmenek. Nemusíš řvát ale uvnitř si naštvaná. I ted když děláš za sebou tolika smajlíků. Jasně, do hlavy Ti nevidím, jen Ti píšu, co z Tvých písmenek vyzařuje.

Upravil(a) dusička (11. 1. 2013 14:13)

Není tady

#207 11. 1. 2013 14:14

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Dusicko napsala jsi:

Sahleb - přijde mi ta Tvoje výchova hnusně omezená. že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, že ji tohle zakážeš, tohle zakážeš.

Z toho jsem vyvodila ze to vidis negativne, ale ty to naopalk vidis pozitivne, Diky.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#208 11. 1. 2013 14:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Cítím to z Tvých písmenek. Nemusíš řvát ale uvnitř si naštvaná. I ted když děláš za sebou tolika smajlíků. Jasně, do hlavy Ti nevidím, jen Ti píšu, co z Tvých písmenek vyzařuje.

Coz se ovsem odehrava jen v tve hlave, to musis uznat, ne?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#209 11. 1. 2013 14:17

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Třeba když rodiče něco zakážou a babička to porušuje to už je rozmazlování.
Ale no tak... (skoro) všichni jsme jako malí zažili, že babička povolila něco, co se u rodičů nesmělo... od toho babičky jsou big_smile
Jen je třeba znát míru - dítě s dietou nebudu cpát zakázaným jídlem, ale vnoučeti, který doma denně (například) meje nádobí, to klidně přes víkend "odpustím" nebo mu povolím číst přes večerku wink

No to u nas nedela babicka, to delam ja sama. lol

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#210 11. 1. 2013 14:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Dusicko napsala jsi:

Sahleb - přijde mi ta Tvoje výchova hnusně omezená. že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, že ji tohle zakážeš, tohle zakážeš.

Z toho jsem vyvodila ze to vidis negativne, ale ty to naopalk vidis pozitivne, Diky.

Jo Ty si mě špatně pochopila. Nevím proč. vissla

Není tady

#211 11. 1. 2013 14:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Coz se ovsem odehrava jen v tve hlave, to musis uznat, ne?

Nevím, možná kdybychom se bavili v reálu, bylo by to všechno jiný. Asi se navzájem nechápeme.

Není tady

#212 11. 1. 2013 14:19

jarena
♥♥♥----

sahleb napsal(a):

jarena napsal(a):

kapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulationkapitulation

Co prosím znamenají to smajlíci? Jsem v tomto ohledu nezkušená. Že by jsi se vzdávala? Nevěřím!

Není tady

#213 11. 1. 2013 14:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

sahleb napsal(a):

jarena napsal(a):

Jen jedna otázka pro diskutantky: Víte, jestli si ženy z vašeho příbuzenstva nějak upravují nehty? Já ne. A v životě by mě to ani nezajímalo. Říkam, je to nějaká sekta nebo komunita uznávající jiný způsob života. Zakladatelka je v podávání svých názorů velmi agresivní a takhle se chovají vyznavači skoro všech ideologií.

O pribuznych to vim, stykam se s nimi uz pres 40 let.  Toho si proste clovek vsimne, jak a jestli se lici. nebo vubec ne. Kde je problem?

me pripada agresivni zrovna tohle:

To že se tvoje děti opovržlivě vyjadřují o tom, kdybys měla zájem si nevhat udělat gelové nehty  n e n í   o těch gelových nehtech. Je to o těch dětech, které jsi vychovala k obrazu svému, chápeš? Co se mají děti co vyjadřovat opovržlivě k tvým nehtům?

Ty si vubec neppochopila, ze se nevyjadruji o me, protoze nemuzou, kdyz zadne nikdy nenosim. To je uplne mimo.

Sahleb,neber to prosím ve zlém,ale taky by mě zajímalo,jestli nejste třeba členy nějaké sekty nebo náboženství.Opravdu je jinak pro diskutující těžké se orientovat.

Ano, jsem clenem sekty, nelakuji si nehty.  Moje matka byla  lekarka, takze tam to absolutne nejde. 

Mimochodem jsem mluvila o kolegynich v praci. ty si je taky nelakuji a jak jsem rekla, gelove nehty si u nas muze"dovolit" jen uklizecka.  Je to bezva holka, z Dominikanske republiky, ma krasny prizvuk.

Jestli je tohle tezke kvuli orientaci, tak nevim co s tim.
Ty jsi jeste nevidela zenu, tera si proste nelakuje nehty?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#214 11. 1. 2013 14:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

sahleb napsal(a):

Dusicko napsala jsi:

Jo Ty si mě špatně pochopila. Nevím proč. vissla

Ja ti to jeste jednou  vysvetlim.

POkiud mi nekdo odepise, takto: ]Sahleb - přijde mi ta Tvoje výchova hnusně omezená. že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, že ji tohle zakážeš, tohle zakážeš ....", tak si z toho odvodim, ze ma neco proti tomu doprovazeni ditete.

A nepochopila jsem a neporozumela jsem, ze ty to doprovazenim temito slovy vitas a nic proti nemu nemas.  Tak to je.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#215 11. 1. 2013 14:36

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jestli tomu dobře rozumím, tak tu došlo k nedorozumění.

Ty jsi Sahleb napsala stručně, věcně a spíše s negativním citovým zabarvením, co ti vadí na chování tvé nové malé nevlastní dcerky. V tvých slovech převládala negativa, protože jsi chtěla psát jen o problémech a jak je řešit.

Ostatní děvčata, majíc před očima artefakt Popelky, Marušky a jiných děvčat trpících pod jhem zlých macech, z toho odvodily, že jiné vrstvy, než ta, kterou jsi uvedla, ve vašem vztahu neexistují a podle toho zareagovaly.

A od té doby je to jeden o voze a druhý o koz. Já myslím, že kdyby ta debata nevedla tak vyhroceně, že bychom se v zásadě všechny shodly na tom, že děti potřebují nějaký řád, že není vhodné, aby chodily zmalované do školy, ale na druhé straně se dá pochopit, že to děvčata v tomto i mladším věku zkouší, že je chyba, když dítě čumí na TV a do PC od rána do večera, ale druhý extrém taky není dobrý a rodiče jsou od toho, aby našli správnou míru a tak ...

Z posledních tvých reakcí cítím aj zájem o tu holčičku, aj radost z ní a hrdost na ní ... a to je moc dobře a držím vám palec.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#216 11. 1. 2013 15:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já děkuju, že jsme normální a že jsme si to dokázaly vysvětlit. stolt

Není tady

#217 11. 1. 2013 16:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Bude ta výchova také o lásce, přitulení se, společném programu a nebo jen o zákazech? Je to dítě. Víš, abyste se jednou nedivili, že dorazíte domů .... a holka nikde. Nepřeji vám to, fakt ne.

Ja jsem uvedla sve problemy, ktere jsem sama v detstvi nemela a u mych deti taky ne.  Ani naznakem. kdybych se namalovala ve 13 rodice by byli v soku a ucitele taky urcite.

Jsem proste prekvapena, ze 8 lete dite se chova spis jako 13 leta pubertacka; jsem prekvapena, ze je zvykla si sladit 14 kostkami caj, jsem prekvapena ze zna - pardon- jen debilni  filmy pro teenagery. Ja jsemsi nesmela sam a pustit televizi ani ve 13. Jsem prekvapena, ze  ma v hlave ty svoje  bedny malovatek,  ze chodi spat o pulnoci. To jsem proste nikdy nezazila a ze deti znam dost.  Cili si myslim ze j spravne tohle naraz zatrhnout.  Muj chot je stejneho nazoru. 

Uz kupodivu se to zmenilo podstatne k lepsimu. Toho, ze by zdrhla se nebojim. nebo se mam bat a dovolit ji zkazit si zuby, mit cuckrovku a choditv osmi letech  s namalovanym obocim a rty a s nalakovanymi nehty?

Me je lito takoveho ditete, ze mu nic napriklad nerikaji pohadky jako Tri orisky pro Popelku. Ja jsem mela tento film vyjimecne a jako za odmenu.

PS: mam tu nejake fotky s jejimi sestrenicemi a tetami. Musim rici, ze ve me hrklo. proste tam vypadaji jako reklama na specialni dum. Fakt a doslova.

Uz zase ty tri orisky pro popelku.Sahleb kdy konecne pochopis,ze dnesnim detem se libi jine pohadky.Proc te holce vnucujes co se libi tobe.Ty ses prava macecha.Pro tebe je to cizi dite taky se podle toho chovas.Moje mama se take nikdy nelicila a  ja se nalicila hned  prvni den co jsem vylezla ze zakladky A licim se dodnes

Upravil(a) eremuruss (11. 1. 2013 16:44)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#218 11. 1. 2013 17:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Eva. napsal(a):

Je mi té holčičky moc líto. Jestli má maminku, která ji miluje, snad se k ní brzy vrátí zpět.

Mám úplně stejné pocity. albert

Take mam stejne pocity.Ma zkazene detstvi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#219 11. 1. 2013 17:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

sahleb napsal(a):

Miso kulicko

To co delam, je samozrejme moje rozhodnuti, to co jsem tu nadhodla, (nechodit spat o pulnoci atd.) proste povazuji za spravne,  ale nedelala bych to nikdy, kdyby to nechtel jeji otec.  Ten je z ni paf.  Zmenila se negativne.
Otec ani ja nejsme prisni, ale nenechame ji sedet pred televizi, a necpeme ji sladkostmi, nekupujeme ji kazdy den hracky, nekoupime ji rasenku nebo rtenku. Opravdu dokazu temihle zasadami rozcilit tolik lidi?

To co pises je omyl, neco sis spletla, ja ji absolutne nezakazuji pohadky v jeji rodne reci, naopak, ja jsem ji pohadky zprostredkovala. Shanela jsem ji knizky, Rozhlasove hry a filmy, aby ji nebylo smutno.  Jeji otec ji nedal nikdy najevo, ze to co bylo driv, bylo spatne. Ze jeji matka cokoliv delala spatne. Ani slovo.

Jeii milovana maminka neni jeji milovana maminka.
Ta holka prosi nejmene 2 roky po telefonu, aby sem mohla prijet, je to odlozene a neustale odkladane dite, ktere nemelo zadny rad.  A ziskala si tak jen neprijemne manyry, prevzate od starsich ne dobre vychovanych lidi, sve dost hrube nejake xxxx-sestrenice, ktera ji pred odjezdem z pleziru zrazila ze schodu. Pak nasledoval pobyt na intenzivni stanici.  Hematom mozny. Nemela uz kam jit. 

Jako malou ji vychovaval muj manzel. Pak odejel a dite bylo predavano leta po pribuznych.

Po mamince se ji mozna styska, ale zatim si vubec neprala ji kontaktovat.  Pred definitivnim odcestovanim pres more do cizich kraju se s matkou 2 tydny nevidela. Matka nemela zajem. To se uz tahne od jejiho narozeni.

Vubec ji nezakazuji to co bylo jeji, naopak, delam ji ji jidlo, jeji otec je ten nejneznejsi tatinek.  Tuli se k sobe furt. 

Jistota a bezpeci je predevsim v konsekventni vychove, ne v dovolovani vseho mozneho. Nebo si fakt myslis, ze cpat ji cukrem, cokoladou, kolou, davat ji spat okolo pulnoci, nechat ji sedet od rana pred televizi a koupit ji rtenku je to co nazyvas laska a bezpeci? Ja vim, ze si to nemyslis.
Koupila jsem ji garderobu, ze ktere je u  vytrzeni. Jeli jsem spolu do Prahy a strasne se jit o tam libilo. Zorganizovala jsem msi ve Sv. Vite. Byla stastna, navstevy u pribuzenstva byly bajecny. Na vsechny se tesila. Vsechny okouzlila. Se vsemi navazala okamzite bezva kontakt.

Muj dotaz byl, zda maji ostatni zkusenost s tim, s cim jsem mela problem v privnim tydnu. Dneska zadne problemy nemame, nemohu si vzpomenout.  Nikdy bych ji neuhodila, driv byla bita bezne.

Zatim to s ni vypada bezva.

Sahleb,

jednak písmenka zkreslují a druhak, kdybys na začátku napsala to, co píšeš teď, bylo by možná mnoho reakcí jiných.

Vemu to z druhé strany - mám dceru, která se ráda zdobila už od ranného dětství. Už ve školce dostala od babičky dětské šminky a samozřejmě je hned zkoušela ... její kamarádky ve školce i ve škole také. Takže ano - je to normální i u tak malých holčiček ... vč. producírování před zrcadlem, zkoušení maminčiných šatů, lodiček apod. ... Ještě bych dodala, že já se téměř nemaluju a pokud výjimečně ano, tak si už nějakých 10 let půjčuju malovátka já od ní, nikoliv naopak ... Mimochodem, existují antialergenní šminky pro děti. Byly to jediné šminky, po kterých se má dcera osypala.

Kupování hraček, sladkostí apod. ... jak jsi tak popisovala její život, tak je dost dobře možné, že je to důsledek citové deprivace ... možná, že se s jinými projevy rodičovské lásky, než s dárky, moc často nesetkávala, nevím ... ale bylo by dobré brát to v potaz ... to neznamená, že jí máš kupovat vše, na co si vzpomene ... ale já měla s dcerou takovou hru - při nákupu dostala svoji desetikačku - buď si něco malého sama koupila, nebo ji ušetřila na příště k další desetikačce ... a měla hnedle větší výběr ... naučilo jí to spořit a přemýšlet nad tím, co si koupí ... a omezilo to takové to "maminko, já chci ...".

TV a PC ... až po splnění úkolů a na přesně vymezený čas. Na prvním stupni ZŠ si dcera kroužkovala v programu, co chce vidět, vybírala vcelku rozumě,  takže jsem jí to schválila ... a pak nebyl problém s tím, že si TV zapla sama bez dovolení ...

Spaní - nevím, jestli to není důsledek třeba rozdílného časového pásma nebo tak něco ... mě trvalo po pouhých 10 dnech v Mexiku dva měsíce, než jsem si srovnala biologické hodiny zpět ... dlouho jsem nemohla usnout před 3. hodinou ranní ... Atd. atd. ... dohody, kompromisy určitě to nemáte jednoduché ani jedna ... ale z tvé strany bude potřeba mnoho trpělivosti, vstřícnosti a lásky. Držím palec. hjarta

I moje dcera,kdyz byla mozna v druhe tride dostala ode mne detske malovatka k vanocum.Mela s toho radost.Rada chodila v mojich botech na podpadku doma nebo venku s kamaradkou si vzali na sebe dlohe saty,boty na podpadku do kterych jim byla volna pulka boty.Namalovali se a hrali si na princezny.Dnes je holce 20 let.Saticky na ni nevidim.Chodi jen v mikinach a riflich.Po sminkach ani pamatky,obcas pouzije tuzku na linky.Tu holcicku kterou jsem s ni chtela mit hned od narozeni same maslicky,saticky s ni rozhodne nemam.

Není tady

#220 11. 1. 2013 17:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Jestli tomu dobře rozumím, tak tu došlo k nedorozumění.

Ty jsi Sahleb napsala stručně, věcně a spíše s negativním citovým zabarvením, co ti vadí na chování tvé nové malé nevlastní dcerky. V tvých slovech převládala negativa, protože jsi chtěla psát jen o problémech a jak je řešit.

Ostatní děvčata, majíc před očima artefakt Popelky, Marušky a jiných děvčat trpících pod jhem zlých macech, z toho odvodily, že jiné vrstvy, než ta, kterou jsi uvedla, ve vašem vztahu neexistují a podle toho zareagovaly.

A od té doby je to jeden o voze a druhý o koz. Já myslím, že kdyby ta debata nevedla tak vyhroceně, že bychom se v zásadě všechny shodly na tom, že děti potřebují nějaký řád, že není vhodné, aby chodily zmalované do školy, ale na druhé straně se dá pochopit, že to děvčata v tomto i mladším věku zkouší, že je chyba, když dítě čumí na TV a do PC od rána do večera, ale druhý extrém taky není dobrý a rodiče jsou od toho, aby našli správnou míru a tak ...

Z posledních tvých reakcí cítím aj zájem o tu holčičku, aj radost z ní a hrdost na ní ... a to je moc dobře a držím vám palec.

Dekuji Miso Kulicko, ja jsem proste nahradila par problemu, ktere me udivily.  Pozitiva jsem neuvadela, proste protoze mi nedelaji  nedelaly starosti.  Holcka na me udelala dojem, ze je uz tak 13 leta.  Tatinek z toho byl vytocen jeste vic nez ja. Proto jsem se ptala.

Samozrejme mam radost, po par tydnech je naprosto vymenena a uz zna nejmene 200 slov v nemcine a absolutne se nestydi mluvit. To po jednom tydnu skoly. Ma kamaradky a do skolyl chodi sama. Oslavily jsme to cokoladou.

Mas pravdu.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#221 11. 1. 2013 18:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Eremuruss ta pohadka se Safrankovou je jeji oblibena. Dekuji za nazor.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#222 11. 1. 2013 23:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Sahleb - přijde mi ta Tvoje výchova hnusně omezená.
že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, že ji tohle zakážeš, tohle zakážeš.
Nic nepíšeš o společném hraní, o společném prožitku, zážitku.
Jaký máte spolu vztah? Pohladíš jí? Přitulíš jí? Nebo seš odměřená,protože si najela na zákazy. Promin, že to říkám, ale jak píšeš, tak mi to přijde od Tebe jednání jak studenej čumák.

Zakazala jsem ji veci, ktere se k diteti nehodi. Jdu s ni do skoly, protoze ji doprovazim . NEZNA TO TADY, proboha. Rano je tma a je to nejmin kilometr a dost slozite.   Vzdyt tu bydli jen par tydnu. Ji se to libi, mame z toho legraci. Co je na tom hnusneho?

O spolecnem hrani nepisu, protoze to neni zadny, ABSOLUTNE ZADNY problem.  Nepisu tu nas denni program, ale jen o problemech , ktere neznam. JE to jasny? POMOOOOOOOC  kapitulation

Hlavne by som jej všetko vysvetlila a zdôvodnila, aby nemala dojem, že je v pasťáku, ale skôr v domácnosti inej, ako je tá/tie, kde bola doetraz, a kde sú proste iné pravidlá - ale rovnako láskyplní ľudia, ktorí CHCÚ s ňou žiť (a nie že MUSIA) a chcú mať pekný spoločný život. Ja som prišla k 5-ročnému hovotému synovi a uisťujem ťa, že šok to bol ešte väčší, lebo mladý pán mal už vtedy oisté deprivácie, traumy, vychovávali ho prevážne inštitúcie ako týždňové jasle a týždňová škôlka - ale utriaslo sa to, viac-menej a skôr alebo neskôr, ale utriaslo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#223 11. 1. 2013 23:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

miaa napsal(a):

Sahleb, já s tvou výchovou souhlasím. Jiná země, jiná rodina, jiná výchova. Počítám, že byla někde v arabským zemích.
Prostě si zvykne, když bude mít láskyplnou rodinu. Asi jí chyběl otec a asi s vámi chce být. Anebo musí být. Podstatné je, že jste s manželem zajedno.
Držím ti palce. Ty si teď "náhradní" matka, zřejmě nastálo, tak bude prostě žít dle vašich pravidel. To je jako být u babičky, tam se může vše, doma ne. V její původní rodině to bylo jinak, teď je to prostě tak, jaká je vaše filozofie výchovy.

Dekuji mioo, ze souhlasis.Jo, jsem macecha a zrejme nastalo.

Nebudu uvadet odkus je,a le neni to "jina zeme", je to jen a jen rodina, ktera takhle negativne vychovava, zda se dite bude malovat v sedmi letech a nebo jeste drove. Pro me je to perverzni.  Pro me je normalni, ze treba petileta holcicka se nemaluje.

Otec ji chybel a chce s nim byt. Uz dlouhe mesice mu po telefonu neustale rikala, ze se chce odstehovat k nemu.  Zvladla to perfektne.

POdle dusicky je moje vychova jako v pastaku. Ataky  hnusna. Pro me je to neuveritelny.

Jiank ja jsem osobne u babicky nejak zvlast rozmazlovana nebyla. Ani doma. Naopak, jako priklad dam jen,  ze zmrzlinu jsem dostala jednou rocne na prazdninach. Televize neexistovala, bezne jsem chodila pesky denne 4-6 km nekdy i vice.  Spat se chodilo brzo.  Nejlepsi odmena a pohoda byla jeji cteni pohadek.

Moja osemročná neter si maľuje nechty (nejakým detským lakom) ale inak sa nemaľuje, asi by jej to ani nedovolili. Bavili sme sa o tom, ja som jej vysveltila, prečo si myslím, že to považujem za privčasné, a ona mi vysvetlila, prečo sa jej to páči. Nie som jej matka, ale mám ju veľmi rada a snažím sa na ňu pôsobiť z tej pozície, ktorú mám... a fakt ťažko sa mi vysvetľuje, prečo si nemaľovať nechty, keď ja si nehcávam rásť od 12tich a maľujem si ich (aj keď decentne) od cca 15tich. big_smile Proste trpím na nechty, tak to je, bolo a bude. Nie som ľahká ženská, nie som mondénna bohémka, len sa mi páčia dlhšie, upravené a namaľované nechty. Má to tak aj moja teta a teraz moja neter... nemusí za tým byť nič zvrhlé, zlé ani nemravné. A zistiť sa to dá jedine vysvetľovaním a debatou (hoci aj s 8-ročným deckom), nie zákazom. Zakázať jej to samozrejme môžeš, ale tým problém akurát odložíš do doby, až si bude môcť robiť, čo chce... alebo až bude môcť utiecť, aby si tie nechty namaľovala.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#224 11. 1. 2013 23:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

Proc te zajima, jestli ji to vysvetlujeme?
Protože vidím rozdíl mezi "nesmíš, protože" a "nesmíš!".

Když jsem byla malá, ani jsme televizi doma neměli... což přece neznamená, že bych tím argumentovala, když se moje děti chtěly koukat.
A jinak to, co píšeš, nebejvalo před lety zas tak neobvyklý - ostatně ty taky pereš na valše, jako naše babičky?

Ja vidim taky rozdil mezi  "nesmíš, protože" a "nesmíš!". Zcela urcite. 

Tim, ze jsme doma nemeli televizi a kdyz jsme ji meli jsem si pred ni nemohla sedout a koukat, kdy se mi zachtelo (podle me tam davaji a hlavne davali velmi zridla neco slusneho) , jsem chtela naznacit, ze dite k vyvoji televizi nepotrebuje.

Ve mem okoli je asi 50% lidi, kteri televizi nemaji a detem ji samozrejme nikdy nepousti.  Nikomu to neschazi.
A neperou ve valse.

Muj puvodni dotaz byl, ze tohle mi vadi, kdyz dite vstane z posltele a pusti si samo televizi a  CUMI a pritom ani nevi co davaji, proste jen konzumuje zcela pasivne cokoliv.

No tak to chce ale vstať skôr, zabaviť ho alebo mu vymyslieť činnosť - prípadne ju zdieľať s ním. Nie každé 8-ročné dieťa sa vie zabaviť samo, skôr by som povedala, že to je výnimka. potrebuje impulzy zovnku. Čo spolu robíte tkato cez víkendy ráno?
(Zakázať je najjednoduchšie, ale najmenej účinné, lepšie je ponúknuť niečo iné, čo to prebije...)

Brita

Není tady

#225 11. 1. 2013 23:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

Nechapu, proc matka nema diteti neco, co neni spravne a sama to za nespravne povazuje, zakazovat a cekat jak rozhodne otec. To je ktere stoleti ???????

To, ze nejsem jeji biologicka matka s tim nema nic spolecneho.

Podle mě to má společného hodně. Ty nejsi její matka. A nemluvím o tom, že máš čekat co otec. Ale ty základní pravidla by měl nastavit on a ty to podporovat.

Tohle by mělo být naopak. tatínek by měl zakazovat, ty podporovat Tahle veta plati jen pro nebiologickou matku? Biologicka muze?  To jsem nevedela.

Tatinek ji zakazuje presne to co ja, a vyzaduje abych to konsekventne dodrzovala. Je z ni jese vic na vetvi.  Ona takova driv vubec nebyla. je z jeji vychovy silne rozcarovan.

Sorry, ale po pár týždňoch NIE SI jej matka, nech si namýšľaš čokoľvek... Pri nebiologickom dieťati to chce z mojich skúseností čas, trpezlivosť, veľa obojstranných zatnutí zubov, veľa zvykania, pokusov a omylov... ale to koniec-koncov možno aj pri biologickom, len tam to ide pozvoľna. Mmch, tebe sa tuším tvoje deti narodili dospelé, ako to tu čítam big_smile a s odložením plienok rátali goniometrické funckie a čítali Bibliu pre deti a Schopenhauera smile .

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí