|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
To si zrejme vubec nepochopila... Ale ty nechapes o cem pisu.
sahleb, jak vidím, nejsem jediná, kdo tě nechápe 
Že by závada byla někde jinde?
Není tady
Sahleb, možná tomu nebudeš věřit, ale v životě většiny z nás, holčiček, existuje moment, kdy jsme se zmalovaly, nebo spíš počmáraly maminčinou rtěnkou (já jsem jí při té příležitosti vysypala i opečovávaný a hýčkaný francouzský pudr). Některé o tom máme dokonce jako důkaz foto. K holčičkám to patří, a dají se v tomhle směru už odmala vychovávat ke vkusu, ladění a podobně.
Proč si žádná z žen okolo tebe (švagrové, sestřenice, tety a tak) nelakují nehty? Třeba i bezbarvým lakem, po manikúře? Vždyť to dělají i královny, hraběnky, diplomatky.....Nemusíš mi odpovídat, jen mi to přijde divné, takové jakoby nesvobodné.
Není tady
Daphné napsal(a):
Proč si žádná z žen okolo tebe (švagrové, sestřenice, tety a tak) nelakují nehty? Třeba i bezbarvým lakem, po manikúře? Vždyť to dělají i královny, hraběnky, diplomatky.....Nemusíš mi odpovídat, jen mi to přijde divné, takové jakoby nesvobodné.
Jen jedna otázka pro diskutantky: Víte, jestli si ženy z vašeho příbuzenstva nějak upravují nehty? Já ne. A v životě by mě to ani nezajímalo. Říkam, je to nějaká sekta nebo komunita uznávající jiný způsob života. Zakladatelka je v podávání svých názorů velmi agresivní a takhle se chovají vyznavači skoro všech ideologií.
Není tady

dusička napsal(a):
Je to smutný,že si Sahleb nebyla rozmazlovaná. Ono to totiž je někdy krásné a neuškodí to. Hřejivá náruč je to nejlepší na světě.
Babicky tedy jsou na rozmazlovani? Na rozdil od rodicu? nebo rodice rozmazluji taky? nebo rodice nesmi?
Mezi nami je ten rozdil, ze u tebe ma slovo rozmazlovani jiny pojem nez u me. Rozmazlovani je podle me, treba kupovani cokolady kazdy den, spani az o pulnoci. Tedy pro me to ma trochu negativni vyznam.
Pro me absence rozmazlovani neznamena v zadnem pripade absenci hrejive naruce. A naopak hrejiva naruc pro me nerovna se rozmazlovani. Hrejive neruce a naruci jsem mela dostatecne. Dokonce hojne i od otce, ktery by mel byt ten "zly".
Není tady

Daphné napsal(a):
Sahleb, možná tomu nebudeš věřit, ale v životě většiny z nás, holčiček, existuje moment, kdy jsme se zmalovaly, nebo spíš počmáraly maminčinou rtěnkou (já jsem jí při té příležitosti vysypala i opečovávaný a hýčkaný francouzský pudr). Některé o tom máme dokonce jako důkaz foto. K holčičkám to patří, a dají se v tomhle směru už odmala vychovávat ke vkusu, ladění a podobně.
Me nelakovani nehtu neprijde nesvobodne naopak velmi velmi svobodne.
Není tady
Sahleb, místní matky ti nerozumí. Možná bys jim měla popsat, jaký se styl výchovy ve Švýcarsku, protože ten není tak "volný" jak u nás a je tam velký konzervativizmus oproti nám. Tedy nevím, v jakém kruhu se pohybujete.
Třeba tady neví, že tam nesmí být v jednom pokoji holka a kluk (a třeba už to neplatí).
O 3 jazyky bych se nebála, mezi dětmi se to naučí (vyrůstala jsem ve dvoujjazyčném prostředí a pak se učila další jazyky) a žádné tiky z toho nemám. Je to výhoda umět od dětství vícero jazyků najednou.
Colu nepovoluji ani já, nemusí se děti opičit po USA a cpát do sebe ty kalorie. V 8-mi letech jít spát o půlnoci není normální. Ani v pubertě a dle mne ani v Čechách.
Má dcera měla tu česací-malovací hlavu a na té se vyřádila. V Holandsku se malují rády,jsou tam neustále nějaké oslavy a všichni jsou modří, oranžoví nebo tak, ale jinak se moc nemalují. To ji přejde, kolem sebe to neuvidí a když si hraje na prinzecnu, tak ať. Jinak ne a milion barbín taky ne. Mantinely určujete Vy. Ptej se okolí ve Švýc., ne v Cz.
Jestli zažila co zažila, bude ráda, že je u Vás v stabilitě, kde ji nikdo nemlátí a ráda si zvykne na nové rodinné "móresy". Děti jsou kruté, ale jak se naučí jazyk, vše půjde.
Nevím, proč bys pro ní měla být cizí. Jestli ji máš ráda a ona tebe, tak jste prostě rodina. I vlastní dítě dává rodičům sežrat v puběrtě všechno.....
Není tady

dusička napsal(a):
Ono je totiž Andrej rozmazlování a rozmazlování.
Třeba když rodiče něco zakážou a babička to porušuje to už je rozmazlování. - podkopávání autority.
Rozmazlování myslím - mazlení, dvojtá porce zmrzliny, a tak....
ANO ! Tohle jsem myslela, kdyz jsem napsala, ze me babickamoc. nerozmazlovala! Presne.
Pro me rozmazlovani ale neni mazleni. Tim se preci nikdo nemuze rozmazlovat.
Není tady

miaa napsal(a):
Sahleb, místní matky ti nerozumí. Možná bys jim měla popsat, jaký se styl výchovy ve Švýcarsku, protože ten není tak "volný" jak u nás a je tam velký konzervativizmus oproti nám. Tedy nevím, v jakém kruhu se pohybujete.
Třeba tady neví, že tam nesmí být v jednom pokoji holka a kluk (a třeba už to neplatí).
O 3 jazyky bych se nebála, mezi dětmi se to naučí (vyrůstala jsem ve dvoujjazyčném prostředí a pak se učila další jazyky) a žádné tiky z toho nemám. Je to výhoda umět od dětství vícero jazyků najednou.
Colu nepovoluji ani já, nemusí se děti opičit po USA a cpát do sebe ty kalorie. V 8-mi letech jít spát o půlnoci není normální. Ani v pubertě a dle mne ani v Čechách.
Má dcera měla tu česací-malovací hlavu a na té se vyřádila. V Holandsku se malují rády,jsou tam neustále nějaké oslavy a všichni jsou modří, oranžoví nebo tak, ale jinak se moc nemalují. To ji přejde, kolem sebe to neuvidí a když si hraje na prinzecnu, tak ať. Jinak ne a milion barbín taky ne. Mantinely určujete Vy. Ptej se okolí ve Švýc., ne v Cz.
Jestli zažila co zažila, bude ráda, že je u Vás v stabilitě, kde ji nikdo nemlátí a ráda si zvykne na nové rodinné "móresy". Děti jsou kruté, ale jak se naučí jazyk, vše půjde.
Nevím, proč bys pro ní měla být cizí. Jestli ji máš ráda a ona tebe, tak jste prostě rodina. I vlastní dítě dává rodičům sežrat v puběrtě všechno.....
Mila mio
asi jsem to mela udelat hned. Vidim, ze mas stejny nazor jako ja. ja jsem tu za bacharku, bez spetky lasky, ktera dite nanavidi. Dokonce ze ji vyprovodim v neznamem prostredi kilometra pul do skoly je pro diskutujici prisne negativni. Proste ji chci mi silene pod kontrolou, si mysli......Vubec jim nedojde, ze nevi, kde je skola a kudy se k i dostane.
Az tady bude nejaky svatek ., tak ji klidne namalujeme. Nebo ji nechame na,malovat. O tom , ze by tu nesmely byt holka a kluk v jednnom pokoji nic nevim. Neni mi to znamo.
Ve skole si vede dobre, matiku umi lip nez ostatni. Rada se uci. A rada se uci se mnou.
Není tady

jarena napsal(a):
Jen jedna otázka pro diskutantky: Víte, jestli si ženy z vašeho příbuzenstva nějak upravují nehty? Já ne. A v životě by mě to ani nezajímalo. Říkam, je to nějaká sekta nebo komunita uznávající jiný způsob života. Zakladatelka je v podávání svých názorů velmi agresivní a takhle se chovají vyznavači skoro všech ideologií.
O pribuznych to vim, stykam se s nimi uz pres 40 let. Toho si proste clovek vsimne, jak a jestli se lici. nebo vubec ne. Kde je problem?
me pripada agresivni zrovna tohle:
To že se tvoje děti opovržlivě vyjadřují o tom, kdybys měla zájem si nevhat udělat gelové nehty n e n í o těch gelových nehtech. Je to o těch dětech, které jsi vychovala k obrazu svému, chápeš? Co se mají děti co vyjadřovat opovržlivě k tvým nehtům?
Ty si vubec neppochopila, ze se nevyjadruji o me, protoze nemuzou, kdyz zadne nikdy nenosim. To je uplne mimo.
Upravil(a) sahleb (11. 1. 2013 13:45)
Není tady

sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Je to smutný,že si Sahleb nebyla rozmazlovaná. Ono to totiž je někdy krásné a neuškodí to. Hřejivá náruč je to nejlepší na světě.
Babicky tedy jsou na rozmazlovani? Na rozdil od rodicu? nebo rodice rozmazluji taky? nebo rodice nesmi?
Mezi nami je ten rozdil, ze u tebe ma slovo rozmazlovani jiny pojem nez u me. Rozmazlovani je podle me, treba kupovani cokolady kazdy den, spani az o pulnoci. Tedy pro me to ma trochu negativni vyznam.
Pro me absence rozmazlovani neznamena v zadnem pripade absenci hrejive naruce. A naopak hrejiva naruc pro me nerovna se rozmazlovani. Hrejive neruce a naruci jsem mela dostatecne. Dokonce hojne i od otce, ktery by mel byt ten "zly".
Přečetla jsem si vlákno a z té tvojí hřejivé náruče mě mrazí.
Chudák holka.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Proč by měl být otec zlý? Je někde psaný,že otec má být ten zlý? Nějak nerozumím Sahleb.
Ano souhlasím s Tebou, rozmazlovat není mazlení. Mazelní je mazlení.
Výchova není jen o striktních zákazech. A věř, že to rozmazlování není. (nemyslím mazlení)
Není tady
sahleb napsal(a):
miaa napsal(a):
Nevím, proč bys pro ní měla být cizí. Jestli ji máš ráda a ona tebe, tak jste prostě rodina. I vlastní dítě dává rodičům sežrat v puběrtě všechno.....Mila mio
asi jsem to mela udelat hned. Vidim, ze mas stejny nazor jako ja. ja jsem tu za bacharku, bez spetky lasky, ktera dite nanavidi. Dokonce ze ji vyprovodim v neznamem prostredi kilometra pul do skoly je pro diskutujici prisne negativni. Proste ji chci mi silene pod kontrolou, si mysli......Vubec jim nedojde, ze nevi, kde je skola a kudy se k i dostane.
Az tady bude nejaky svatek ., tak ji klidne namalujeme. Nebo ji nechame na,malovat. O tom , ze by tu nesmely byt holka a kluk v jednnom pokoji nic nevim. Neni mi to znamo.
Ve skole si vede dobre, matiku umi lip nez ostatni. Rada se uci. A rada se uci se mnou.
Co to tady meleš Sahleb? Ty si moje slova brala jak se TI hodila. Vůbec jsem nepsala, že ji nemáš odvádět a vyprovázet. NElži tady
Fakt seš trapná. Přebíráš si všechno co se TI hodní do krámu
Není tady

dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Pro me absence rozmazlovani neznamena v zadnem pripade absenci hrejive naruce. A naopak hrejiva naruc pro me nerovna se rozmazlovani. Hrejive neruce a naruci jsem mela dostatecne. Dokonce hojne i od otce, ktery by mel byt ten "zly".Proč by měl být otec zlý? Je někde psaný,že otec má být ten zlý? Nějak nerozumím Sahleb.
Výchova není jen o striktních zákazech. A věř, že to rozmazlování není. (nemyslím mazlení)
Ano, to se tu psalo. Asi ti to uteklo, pry jsem zla ale ja. vychova neni kjen o striktnich zakazech? Aha , diky, to me dodnes nenapadlo. Fakt, jeste ze si mi to napsala. Na to bych do smtri neprisla. 
Není tady
miaa napsal(a):
Mioo - tak tohle jsem fakt netušila.
To jsou moresy, no jiný kraj jiný mrav.
Ale Sahleb píše o své rodině, jak byla ona vychovávaná, tak to je jako vzor, nepíše nic o tom, že by to bylo ve Švýcarsku jinak než tady.
A jde tedy o to - nemalovat - protože v USA mámy děti dost malují a dělají z nich dospělé. Tak tohle tolerovat nebudu. (jenže ono všeho je příliš). Já myslela,že tu mluvíme o běžném dětském malování.
Nepít colu - protože jí děti pijou v USA, a po USA se nebudeme opičit. 
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
Pro me absence rozmazlovani neznamena v zadnem pripade absenci hrejive naruce. A naopak hrejiva naruc pro me nerovna se rozmazlovani. Hrejive neruce a naruci jsem mela dostatecne. Dokonce hojne i od otce, ktery by mel byt ten "zly".Proč by měl být otec zlý? Je někde psaný,že otec má být ten zlý? Nějak nerozumím Sahleb.
Výchova není jen o striktních zákazech. A věř, že to rozmazlování není. (nemyslím mazlení)Ano, to se tu psalo. Asi ti to uteklo, pry jsem zla ale ja. vychova neni kjen o striktnich zakazech? Aha , diky, to me dodnes nenapadlo. Fakt, jeste ze si mi to napsala. Na to bych do smtri neprisla.
KDyž udělám dětem mantinely, neznamená to,že jsem zlá. Ani matka ani otec. Ty totiž zle píšeš. Proto.
prostě Tvoje písmenka na mě vyřazujou studeně, puritánsky.
Není tady

sahleb napsal(a):
jarena napsal(a):
O pribuznych to vim, stykam se s nimi uz pres 40 let. Toho si proste clovek vsimne, jak a jestli se lici. nebo vubec ne. Kde je problem?
me pripada agresivni zrovna tohle:
To že se tvoje děti opovržlivě vyjadřují o tom, kdybys měla zájem si nevhat udělat gelové nehty n e n í o těch gelových nehtech. Je to o těch dětech, které jsi vychovala k obrazu svému, chápeš? Co se mají děti co vyjadřovat opovržlivě k tvým nehtům?
Ty si vubec neppochopila, ze se nevyjadruji o me, protoze nemuzou, kdyz zadne nikdy nenosim. To je uplne mimo.
Sahleb,neber to prosím ve zlém,ale taky by mě zajímalo,jestli nejste třeba členy nějaké sekty nebo náboženství.Opravdu je jinak pro diskutující těžké se orientovat.
Není tady
Třeba když rodiče něco zakážou a babička to porušuje to už je rozmazlování.
Ale no tak... (skoro) všichni jsme jako malí zažili, že babička povolila něco, co se u rodičů nesmělo... od toho babičky jsou 
Jen je třeba znát míru - dítě s dietou nebudu cpát zakázaným jídlem, ale vnoučeti, který doma denně (například) meje nádobí, to klidně přes víkend "odpustím" nebo mu povolím číst přes večerku 
Upravil(a) helena (11. 1. 2013 13:56)
Není tady
Mám kamarádku ve Švýc., i jsem tam byla u ní a i viděla, že její dcera se 4-mi dětmi měla pro každé dítě 1 pokoj. Bylo mne řečeno, že tedy zřejmě byl takový předpis (mé info je z r. 1992), že děti různého pohlaví nesmí být v1 pokoji. To se mne nelíbilo, ale akceptuji zvyky země.
Doprovázet dítě do/ze školy je normální, i kdyby nebylo daleko a chodila bych s ní denně, klidně i další rok, pokuď to situace vyžaduje.
Jste spolu krátce, vše si sedne. Sama píšeš, že už to je lepší, dej tomu čas. Jestli ti nedělá vysloveně naschvály, bude to dobrý. Snahu mátě obě, resp. všichni, tak vydrž, chce to trpělivost.Svatou.
Není tady
Mila mio
KDO TI TOHLE NAPSAL? Jsi normální? Meleš jak kolovrátek, tvoje myšlenkové pochody jsou úplně z cesty. Ještě ti to nikdo nikdy neřekl? Ty musíš mít se svými názory problémy jak hrom. Fakt je mi tě líto.
Není tady

dusička napsal(a):
Co to tady meleš Sahleb? Ty si moje slova brala jak se TI hodila. Vůbec jsem nepsala, že ji nemáš odvádět a vyprovázet. NElži tady
Psala jsem o tom, ze i ja mam program, protoze musim holku vyprovodit a dojit pro ni, a to jsem psala jen tak mimochodem. Proste to tak je. Pribyly mi proste i povinnosti. Tak jsem to myslela.
TyDusicko ale to povazujes za negativni, napsala jsi toto:
"dusička napsal(a):
Sahleb - přijde mi ta Tvoje výchova hnusně omezená.
že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, ........."
Tak jsem to uvedla. Hnusne omezena vychova podle tebe, je , kdyz holku rano doprovodim v ji neznamem meste do skoly. A ted jeste lzu. Me proste ani nenapadlo, ze to muze byt pro nekoho hnus.
Upravil(a) sahleb (11. 1. 2013 13:59)
Není tady

Je rozdíl vychovávat dítě vlastní a dítě. které dostaneš v 8 letech. Se svými dětmi jste si vytvořili vlastní řeč, vlastní gesta, vlastní způsob soužití. Proto i zákazy můžeš dávat, děti tě zají. Ta holčička tě nezná. Na místě je pochopení, vždyť ta aklimatizace pro tak malé dítě musí být šílená. Místo laskavé náruče smršť zákazů a z tvé strany cítím velký chlad. Ty ji máš jako úkol.
Není tady

jarena napsal(a):
Mila mio
asi jsem to mela udelat hned. Vidim, ze mas stejny nazor jako ja. ja jsem tu za bacharku, bez spetky lasky, ktera dite nanavidi. Dokonce ze ji vyprovodim v neznamem prostredi kilometra pul do skoly je pro diskutujici prisne negativni. Proste ji chci mi silene pod kontrolou, si mysli......Vubec jim nedojde, ze nevi, kde je skola a kudy se k i dostane.KDO TI TOHLE NAPSAL? Jsi normální? Meleš jak kolovrátek, tvoje myšlenkové pochody jsou úplně z cesty. Ještě ti to nikdo nikdy neřekl? Ty musíš mít se svými názory problémy jak hrom. Fakt je mi tě líto.
"dusička napsal(a):
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Psala jsem o tom, ze i ja mam program, protoze musim holku vyprovodit a dojit pro ni, a to jsem psala jen tak mimochodem. Proste to tak je. Pribyly mi proste i povinnosti. Tak jsem to myslela.
TyDusicko ale to povazujes za negativni, napsala jsi toto:
"dusička napsal(a):
Tak jsem to uvedla. Hnusne omezena vychova podle tebe, je , kdyz holku rano doprovodim v ji neznamem meste do skoly. A ted jeste lzu. Me proste ani nenapadlo, ze to muze byt pro nekoho hnus.
Jdu to najít co jsem psala.
Ptala jsem se Tě v tom příspěvku, co děláte spolu krom toho,že ji vyprovázíš,jak se jí doma věnuješ, jestli si s ní hraješ. Nepřekrucuj Sahleb. 
Není tady

dusička napsal(a):
KDyž udělám dětem mantinely, neznamená to,že jsem zlá. Ani matka ani otec. Ty totiž zle píšeš. Proto.
prostě Tvoje písmenka na mě vyřazujou studeně, puritánsky.
TO JSEM NEPSALA JA!!!!!!!! 

Není tady
dusička napsal(a):
že s ní jdeš, pak s ní zase přijdeš, že ji tohle zakážeš, tohle zakážeš.
Nic nepíšeš o společném hraní, o společném prožitku, zážitku.
Jaký máte spolu vztah? Pohladíš jí? Přitulíš jí? Nebo seš odměřená,protože si najela na zákazy. Promin, že to říkám, ale jak píšeš, tak mi to přijde od Tebe jednání jak studenej čumák.
Tady mám ten příspěvek.
Nikde jsem nenapsala,že je trapný že jí vyprovázíš. špatně čteš.
Hnusně omezená - zákazy,příkazy.
Věnuješ se jí, když jí vyprovázíš ze školy.
Ptala jsem se Tě na to, Ty si mi neodpověděla, a překrucuješ.
Není tady