Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 10. 1. 2013 17:38

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: nevlastni dcera 8 let

holcina napsal(a):

Tohle by mělo být naopak. tatínek by měl zakazovat, ty podporovat. Až bude v pubertě omlátí ti o hlavu, že nejsi její matka tak se do ní nemáš montovat. Dělala jsem to samý:-)

Nechapu, proc matka nema diteti neco, co neni spravne a sama to za nespravne povazuje, zakazovat a cekat jak rozhodne otec. To je ktere stoleti ???????

To, ze nejsem jeji biologicka matka s tim nema nic spolecneho.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#77 10. 1. 2013 17:42

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

To myslíš vážně? Chtít po dítěti z francouzsky mluvící země aby bylo nadšené z Popelky? I u nás jsou z Popelky unešení spíš ti "starší" než děti

Nevim proc se divis. je to pohadka bratri Grimmu, mezinarodne znama. A je velmi znama samozrejme ve francouzsky mluvicich zemich jako "Cinderella".  A moje nevlastni dcera ji zna.

Ten cesky film si mezitim oblibila a jeji konicek se jmenuje Jurasko.

Ano, pohádku zná, ale to 40 staré zpracování nebývá pro dnešní děti zábavné. Mě se v dětství taky nelíbily staré pohádky, třeba Sůl nad zlato s Werichem, dnes ji miluju. Už jsem četla, že si ji oblíbila, vidíš jak se ti daří:-)

Není tady

#78 10. 1. 2013 17:44

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

Tohle by mělo být naopak. tatínek by měl zakazovat, ty podporovat. Až bude v pubertě omlátí ti o hlavu, že nejsi její matka tak se do ní nemáš montovat. Dělala jsem to samý:-)

Nechapu, proc matka nema diteti neco, co neni spravne a sama to za nespravne povazuje, zakazovat a cekat jak rozhodne otec. To je ktere stoleti ???????

Podle mě to má společného hodně. Ty nejsi její matka. A nemluvím o tom, že máš čekat co otec. Ale ty základní pravidla by měl nastavit on a ty to podporovat.

Není tady

#79 10. 1. 2013 17:45

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Sahleb, mě by zajímalo, proč se tady vlastně na něco ptáš. Vždyť ty máš přece dávno jasno.
Tvoje výchova (která mě připadá spíš hodná dámy s letitou praxí v nápravném zařízení) je přece ta jediná správná,
a jak jsi tak hezky napsala -  Zakazovat ji samozrejme budu a to konsekventne a rozhodla jsem se zaradit rychlost.

Bylo ti tady několikrát taktně naznačeno, že ty asi nejsi ta, která by měla něco striktně zakazovat a přikazovat, protože jsi pro ni cizí ženská, ale měl by to, když už, dělat hlavně její otec.
Ale ty se chováš, jako buldozer.

Jen je mi docela líto té malé. A víš ty co?  Mě spíš slovo perverze naskakuje při čtení tvých příspěvků než při tom, když si malá holka namatlá pusu šminkama.

Aha, je ti lito te male? hm.......

takze mam diteti dovolit vysedavat pred televizi, chodit spat okolo pulnoci, vstavat, kdy se ji zachce, cpat se kolou a cokolaou lkazdy den, nakupovat ji, na co si ukaze? Kazdy tyden par panenek a dalsich hracek? Brat si impulsovne veci, ktere ji nepatri.......tak to je chudinka, kdyz  ji to nedovolim. 

S tim se neda nic delat. Budes to muset akceptovat.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#80 10. 1. 2013 17:48

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

Podle mě to má společného hodně. Ty nejsi její matka. A nemluvím o tom, že máš čekat co otec. Ale ty základní pravidla by měl nastavit on a ty to podporovat.

Tohle by mělo být naopak. tatínek by měl zakazovat, ty podporovat Tahle veta plati jen pro nebiologickou matku? Biologicka muze?  To jsem nevedela.

Tatinek ji zakazuje presne to co ja, a vyzaduje abych to konsekventne dodrzovala. Je z ni jese vic na vetvi.  Ona takova driv vubec nebyla. je z jeji vychovy silne rozcarovan.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#81 10. 1. 2013 17:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Vilemína napsala.
Dušičko, myslím, že v druhé či třetí třídě mi nestačila čtvrt hodina k přípravě do školy. Občas jsme dostali na úkol se naučit básničku, myslím, že nefungoval systém "dnes je úkol z matiky, tak nemůže být z češtiny".
Asi si to určuje každý učitel sám. U nás to takto fungovalo. Jak za mě, za ségry, tak i u staršího a mladšího kluka. Do třetí třídy na střídačku úkol z matiky nebo z češtiny. Ten nezabral víc jak 15 minut.
Básnička byla a byl na ní týden čas. Já jsem se jí tedy učila na poslední chvíli, za 10 minut zmáknutou (starší syn taky).Mladší měl trochu problémy, tak se učil každý den jeden verš.
Jo a co jsem dělala já a naučila jsem k tomu kluky. Učit se do zrcadla. Koukat do zrcadla a mluvit. Funguje to a líp se pamatuje. Ted v dospělosti jsem o tom četla i článek.
No dobře tak maximálně půl hodiny a to ne každý den

Upravil(a) dusička (10. 1. 2013 17:56)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#82 10. 1. 2013 17:52

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Ano, pohádku zná, ale to 40 staré zpracování nebývá pro dnešní děti zábavné. Mě se v dětství taky nelíbily staré pohádky, třeba Sůl nad zlato s Werichem, dnes ji miluju. Už jsem četla, že si ji oblíbila, vidíš jak se ti daří:-)

Proc generalizujes ?  jak vis , ze to neni zabavne. Ji se  to libi, a hodne.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#83 10. 1. 2013 17:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

modrovous napsal(a):

Sahleb, mě by zajímalo, proč se tady vlastně na něco ptáš. Vždyť ty máš přece dávno jasno.
Tvoje výchova (která mě připadá spíš hodná dámy s letitou praxí v nápravném zařízení) je přece ta jediná správná,
a jak jsi tak hezky napsala -  Zakazovat ji samozrejme budu a to konsekventne a rozhodla jsem se zaradit rychlost.

Bylo ti tady několikrát taktně naznačeno, že ty asi nejsi ta, která by měla něco striktně zakazovat a přikazovat, protože jsi pro ni cizí ženská, ale měl by to, když už, dělat hlavně její otec.
Ale ty se chováš, jako buldozer.

Jen je mi docela líto té malé. A víš ty co?  Mě spíš slovo perverze naskakuje při čtení tvých příspěvků než při tom, když si malá holka namatlá pusu šminkama.

Aha, je ti lito te male? hm.......

takze mam diteti dovolit vysedavat pred televizi, chodit spat okolo pulnoci, vstavat, kdy se ji zachce, cpat se kolou a cokolaou lkazdy den, nakupovat ji, na co si ukaze? Kazdy tyden par panenek a dalsich hracek? Brat si impulsovne veci, ktere ji nepatri.......tak to je chudinka, kdyz  ji to nedovolim. 

S tim se neda nic delat. Budes to muset akceptovat.

Nikdo nepíše, že by si jí to měla dovolovat a nechat jí vysedávat celý den. Ale promiň, když holka přijde ze školy, může si půl hodky dáchnout u televize, i kdyby dávali ty stupidní seriály. Je to pro ní odpočinek.
Asi Sahleb nevíš, co je to perverze.
To,že holka si hraje doma na princeznu a maluje se, není dle mého perverzní. Pleteš si pojmy. dumbom

Není tady

#84 10. 1. 2013 17:56

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

Tohle by mělo být naopak. tatínek by měl zakazovat, ty podporovat Tahle veta plati jen pro nebiologickou matku? Biologicka muze?  To jsem nevedela.

Tatinek ji zakazuje presne to co ja, a vyzaduje abych to konsekventne dodrzovala. Je z ni jese vic na vetvi.  Ona takova driv vubec nebyla. je z jeji vychovy silne rozcarovan.

Ano, on je v tom totiž velký rozdíl

Není tady

#85 10. 1. 2013 17:57

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

Jo, tak buď ráda:-) ze svého okolí vím, že to děti nebaví, tyhle staré pohádky

Není tady

#86 10. 1. 2013 17:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

V první řadě bych se jí snažila udělat režim aby se nenudila. Ne zákazama, ale přilákat jí na něco zajímavějšího.
A Sahleb - je trapný říkat, já ¨jsem si nedovolila zapnout televizi, tak holka si to taky nebude dovolovat.
Je, jak tchán nebo můj táta řvali,když viděli, jak kluci ovládají odmala pouštění dvd. Měli svou hromádku pohádek.
Horší jsou jiné věci , nedělala bych z toho vědu.

Není tady

#87 10. 1. 2013 18:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

Tak třeba Popelku holka miluje. Byly i časy, kdy na ní koukala každý den.
Ale ted třeba furt dokola kouká na Barbie zpěvačku. (umí všechny písničky) jo podle Sahleb stupidní film. Je to od Disney a i mně se líbí.
No a taky holka dostala od JEžíška česací hlavu. Holka může česat vlasy, dělat účesy a malovat ji. K tomu byly i šminky. I babička si vyhrála. I já. stolt Je tohle taky Sahleb pervezrní? vissla

Není tady

#88 10. 1. 2013 18:04

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

No to je docela skoda. Cim to bude ?
Grimmovy pohadky jsou proste pro deti a jsou inteligentni. Taky se uz dlouho traduji a jsou proste kulturni dedictvi.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#89 10. 1. 2013 18:05

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

Tak třeba Popelku holka miluje. Byly i časy, kdy na ní koukala každý den.
Ale ted třeba furt dokola kouká na Barbie zpěvačku. (umí všechny písničky) jo podle Sahleb stupidní film. Je to od Disney a i mně se líbí.
No a taky holka dostala od JEžíška česací hlavu. Holka může česat vlasy, dělat účesy a malovat ji. K tomu byly i šminky. I babička si vyhrála. I já. stolt Je tohle taky Sahleb pervezrní? vissla

Neznam film o Barbie zpevacce. To ze dite cese panenku neni perverzni.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#90 10. 1. 2013 18:08

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

V první řadě bych se jí snažila udělat režim aby se nenudila. Ne zákazama, ale přilákat jí na něco zajímavějšího.
A Sahleb - je trapný říkat, já ¨jsem si nedovolila zapnout televizi, tak holka si to taky nebude dovolovat.
Je, jak tchán nebo můj táta řvali,když viděli, jak kluci ovládají odmala pouštění dvd. Měli svou hromádku pohádek.
Horší jsou jiné věci , nedělala bych z toho vědu.

Ona se neudi. Rezim ma. ma 6 hodin skoly denne a uci se 3 jazyky. Jen na okraj.  Proc si myslis,  ze se nudi?

Me proste vadi, ze si osmitely dite namisto jinech veci, ktere jsou na programu samo bez dovoleni zapne televizi a doslova cumi na cokoliv i na reklamy. Vetsina mych znamych kvuli urovni vysilani televizi nema.

Upravil(a) sahleb (10. 1. 2013 18:13)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#91 10. 1. 2013 18:15

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Já se tě zeptám ještě jednou: proč jsi vlastně tuhle diskuzi založila?

Ve výchově máš zjevně jasno, tvoje poněkud gestapácké metody patrně vyhovují i tvému manželovi, tak co vlastně chceš slyšet?
Že tvoje nevlastně dcera je perverzní rozmazlený fracek, který si drze bez tvého laskavého svolení pouští odpoledne televizi a přesmíru si sladí čaj??

Nebylo by divu, kdybys tady za pár let zakládala další vlákno pod názvem: Dcera se chytla party a fetuje, nebo něco v podobném duchu.

A ano, napíšu to ještě jednou, je mi té holčičky líto. Ne proto, že by měla mít nastavené nějaké hranice a respektovat určitá pravidla, ale z toho tvého přístupu k ní... Z toho, jak o ní mluvíš, jako by ani nešlo o dítě, ale o zvířátko, které je potřeba vycvičit, aby poslouchalo na povel.
Jde mi z tebe mráz po zádech. Brrr.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#92 10. 1. 2013 18:17

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

holcina napsal(a):

sahleb napsal(a):

No to je docela skoda. Cim to bude ?
Grimmovy pohadky jsou proste pro deti a jsou inteligentni. Taky se uz dlouho traduji a jsou proste kulturni dedictvi.

Proč mi to říkáš? Já nevím čím to je, prostě jsou pro ně staré. Moje děti taky letos neviděli snad žádnou pohádkou, budiž jim odpuštěno, že jsou dospělé:-)

Není tady

#93 10. 1. 2013 18:19

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Holcino rilkam to proto, jako odpoved na tvoje, ze to deti dneska nebavi. To mi pripad skoda. Co se stalo, ze deti nebavi pohadky.....

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#94 10. 1. 2013 18:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlasím s Modrovousem ,napsal to výstižně
Takhle to na mě taky působí Sahleb.Jak to píšeš.
Jen tak mmch,ona maluje nejenom tu panenku,ale i sebe.
Manžel byl třeba zklamaný,že klukům nebavil film Cesta do pravěku. On ho jako dítě miloval.
Ze starých filmů si holka oblíbila např. Přijela k nám pouť.

Není tady

#95 10. 1. 2013 18:23

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Holcino rilkam to proto, jako odpoved na tvoje, ze to deti dneska nebavi. To mi pripad skoda. Co se stalo, ze deti nebavi pohadky.....

Bože roll psala jsi, jak tě štve, že se jí nelíbí Popelka ne? Tak píšu, že to je běžné

Není tady

#96 10. 1. 2013 18:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Je mi té holčičky moc líto. Jestli má maminku, která ji miluje, snad se k ní brzy vrátí zpět.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#97 10. 1. 2013 18:44

posel
♥♥♥----

dusička napsal(a):

Manžel byl třeba zklamaný,že klukům nebavil film Cesta do pravěku. On ho jako dítě miloval.

tak to tady tak pročítám a vidím, že děti z rodin, kde není vlastní táta a máma, to mají vždycky těžší. čeká tě běh na dlouhou trať, uvidíš, jestli v sobě najdeš k té holčině lásku.  ale pokud to nezvládneš teď do jejích deseti let, nemaluj si, že zvládneš pubertu a dospívání. respekt si ještě nikdo nikdy nevydobyl jakýmkoliv nátlakem a jednáním z pozice síly. obě se musíte prostě naučit spolu vycházet a hledat v té druhé to dobré. asi vás nespojí názor na umělé nehty, ale něco se určo najde.

Není tady

#98 10. 1. 2013 18:49

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Je mi té holčičky moc líto. Jestli má maminku, která ji miluje, snad se k ní brzy vrátí zpět.

Mám úplně stejné pocity. albert

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#99 10. 1. 2013 18:53

holcina
♥♥♥♥♥♥-

posel napsal(a):

dusička napsal(a):

tak to tady tak pročítám a vidím, že děti z rodin, kde není vlastní táta a máma, to mají vždycky těžší. čeká tě běh na dlouhou trať, uvidíš, jestli v sobě najdeš k té holčině lásku.  ale pokud to nezvládneš teď do jejích deseti let, nemaluj si, že zvládneš pubertu a dospívání. respekt si ještě nikdo nikdy nevydobyl jakýmkoliv nátlakem a jednáním z pozice síly. obě se musíte prostě naučit spolu vycházet a hledat v té druhé to dobré. asi vás nespojí názor na umělé nehty, ale něco se určo najde.

jojo, já žila s tátou od tří let, jako dítě žádný problémy a v pubertě jsem mu dala pořádně sežrat, že není můj.

Není tady

#100 10. 1. 2013 19:45

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Pohádky bratří Grimmů jsou děsnej horor, drsné a hrůzostrašné. Na noční můry. Kam se hrabe Erben...Ty bych dětem zrovna moc nedopřávala.

k tomu malování - ve kterém věku je podle tebe, Sahleb, správné získat zkušenost s barvičkami, sladěním oblečení? Kdy může holčička beztrestně zkusit všechno (tedy doma, na veřejnost asi takhle nechodí), aby později věděla, co jí sluší, co je "decentní" a tak...Ale stejně se obsah pojmu decentní bude lišit u tebe a u ní, to jinak nejde.

Neměla bys holčičku cepovat, ale láskyplně vést. Jak jinak chceš vychovat samostatnou, sebevědomou osobnost s vlastním názorem?

Souhlasím velmi s Modrovousem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí