Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 2. 1. 2013 16:33

Hana F - redaktorka
Moderátor

Hugh Jackman a Russell Crowe v muzikálu Bídníci

Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena  Bonham Carter a boj, sen, naděje, láska. Pět jmen unikátních, populárních herců a  čtyři podstatná jména charakterizují nový muzikál Bídníci /Les Miserables/, oscarového režiséra Královy řeči Toma Hoopera.

Jde o největší muzikálový fenomén současné doby. Upřímně řečeno, ani ve snu by mě nenapadlo, že jeden ze současných nejoblíbenějších hrdinů nejenom filmového plátna Hugh Jackman, je schopen tak čistě zpívat!

Ve chvíli, kdy bývalý galejník Jean Valjean /Hugh Jackman/ je propuštěn na podmínku, skutečně netuší, že jeho stínem se stává fanaticky posedlý inspektor Javerte.

Více o filmu zde: http://www.babinet.cz/clanek-14183-film … dnici.html

Není tady

#2 7. 1. 2013 19:48

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: Hugh Jackman a Russell Crowe v muzikálu Bídníci

Pani...ehm....redaktorko....vase recenzicky jsou dost divny, mylsite to vazne?

Anna Karenina jako archetyp DNESNI (????????????) zeny? COZE? 

A ted neumite napsat ani 4 radky o filmu, kde jsou tri hlavni postavy a jste schopna tam udelat chybu v jejich jmenech. jen ziram.

PS : proc jste redaktorka?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#3 2. 3. 2013 15:37

světýlko
♥♥♥♥---

Sahleb, tak nevím, jestli se s Tebou bude paní redaktorka bavit, na mě vůbec nereagovala. A taky mi přijde dovné, že každý film je nově založeným tématem, když povětšinou nejsou žádné reakce...no nic.

Šoupnu Ti sem svoji "kritiku", co jsem dala na csfd - pokud Tě ten film zajímá. Jak je to vlastně s Tebou - viděla jsi to? Mimochodem, oc Anny Hathaway přeji toho oscara, zasloužila si ho.

Bídníci 2012
Tak rozporuplné pocity jsem dlouho neměla: za jaký konec to teď vzít? Zápory? Zkrátit nejméně o půl hodiny (nějaké písničky snad vyměnit za dialogy, třeba by film více pospojovaly a nepůsobil by tolik jako série pěveckých vystoupení.) Spád Moulin Rouge to vážně nemá a v případě tohoto filmu je mi to obzvláště líto.
Crow - řekl si, že už doma jednoho Oscara má a dal si deset knedlíků a pivo. S výrazem klidného sedláka odstál roli bez jakéhokoliv pokusu zahrát alespoň v jedné scéně zaníceného pronásledovatele Javerta - to mě fakt mrzelo, že se na to vykašlal.
Pak mě trošku rušil pocit, že herecky výborný Marius možná nemá tu správnou orientaci (ale třeba se pletu).
Ve většině rolích herci nenadchli, ani neurazili, zpěv nebyl excelentní, ale dal se unést. Víc mi, jako člověku, který tenhle muzikál dobře zná a miluje, vadilo nedodržení melodie: buď se v muzikálu mluví nebo zpívá - a tohle "něco mezi" je komolením obojího. Můj zážitek byl poznamenaný ještě zklamáním, na kterém tvůrci nemají podíl - a sice nízkou hlasitostí. To si prostě tu krásnou hudbu vůbec neužijete! Tam, kde měla být tišší, jsme skoro nastavovali uši a famózní gradace nemohly jaksepatří vyniknout (zkuste si pustit muzikál potichu, zní to skoro jako kulisa) Těším se, až si to jednou zopakuji pořádně nahlas.
Hugh Jackmana nepovažuji za herce století, ale svoji zřejmě životní roli zvládl se ctí a myslím, že už víc dát nemohl.
Anne je neskutečná !!  Její dechberoucí výkon překonal všechna má očekávání  a píseň "I dreamed a dream" ještě nikdy nebyla tak obrovská a srdcervoucí.
Tvůrcům filmu se podařilo zachovat původní poselství díla a síla příběhu mě (přes všechnu kritiku) provází už tři dny. 80%
(16.1.2013)

Upravil(a) světýlko (2. 3. 2013 15:48)

Není tady

#4 5. 3. 2013 14:52

Hana F - redaktorka
Moderátor

sahleb napsal(a):

Pani...ehm....redaktorko....vase recenzicky jsou dost divny, mylsite to vazne?

Anna Karenina jako archetyp DNESNI (????????????) zeny? COZE? 

A ted neumite napsat ani 4 radky o filmu, kde jsou tri hlavni postavy a jste schopna tam udelat chybu v jejich jmenech. jen ziram.

PS : proc jste redaktorka?

Vy máte evidentně nějaký problém, že by nenaplněné ambice?   Ten problém vám zabraňuje i pořádně číst jména.

Není tady

#5 10. 3. 2013 18:05

Františka Škutová
♥♥-----

Film se mi moc líbil. Anne tam podala skvělý výkon a zaslouženě získala Oskara.

Není tady

#6 18. 3. 2013 21:56

Hana F - redaktorka
Moderátor

Františka Škutová napsal(a):

Film se mi moc líbil. Anne tam podala skvělý výkon a zaslouženě získala Oskara.

Díky za názor.

Není tady

#7 18. 3. 2013 22:40

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

světýlko, tvá kritika mě nadzvedla z křesla. Taková snůška nesmyslů.
Russel Crow zahrál svou životní roli. Svým výkonem zastínil i Hugha Jackmana. Pro mě bylo až neuvěřitelné, jak roli Javerta neskutečně nádherně a s obrovským vložením se do ní ztvárnil. Nebudu se rozepisovat, ale Bídníci se náramně povedli. Budou patřit do zlatého fondu mých filmů.
Jo, a ty bys měla chodit na filmy do pořádného kina a ne někam, kde ani neumí pořádně promítnout nádherný film se správnou hlasitostí. A než začneš kritizovat, tak si pak nejdříve uvědom, žes špatným výběrem místa, kdes film zhlédla a ovlivněna nekvalitním promítnutím tak mistrovského díla a také svým neopodstatněným očekáváním přesné kopie muzikálu poškodila jeho jméno svou nesmyslnou a neuváženou kritikou dokonce na csfd. Měla by ses zamyslet, než něco takového zplodíš.

Upravil(a) Eva. (19. 3. 2013 8:27)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#8 19. 3. 2013 0:08

světýlko
♥♥♥♥---

Milá Evi, to jak jsem to prožívala, je moje prožívání - a stejně jako každý na csfd můžu napsat, jak se to právě mně  líbilo nebo nelíbilo a proč. Tak to tam chodí a nikoho by nenapadlo jinému psát, že jeho - byť naprosto opačné hodnocení - je snůška nesmyslů. Jen se zájmem čteme, jak to vidí druzí. Mohla by ses tam zaregistrovat a zkusit to - to by byla pro Tebe zajímavá zkušenost.dudlik  Ten film  neprožívám takhle, abych tím Tebe nebo někoho jiného uspokojila.dumbom To je Tvé právo cítit to jinak, ale těžko mi to můžeš cpát dumbomgloria  Kdybys takhle reagovala na csfd, tak Tě pošlou někam smile S dovolením Croweho  životní role z mého pohledu byl Gladiátor.
Anne byla úžasná, Jackman tak dobrý, že  byl nominován na Oscara, Croweho sepsuli i v USA, tak bys mohla jít vynadat akademii, že to vidí špatně a že si ho ani nevšimli. Zato o jeho pěvecké nedostatečnosti a prkenné sveřeposti jsem i později četla poměrně dost, takže nejen já, která zpívám, poznám, že on to moc neumí.
Jinak mé hodnocení je ještě docela laskavé - pokud bys věnovala čas uznávaným kritikům, tak film většinou velmi  kritizovali a ocenili ho mezi 45 až 60%, na csfd. filmu téměř 5000 lidí dalo 77%, tak mi tu netvrď, že jsem ho se svými  80% poškodila smile

Upravil(a) světýlko (19. 3. 2013 0:45)

Není tady

#9 19. 3. 2013 7:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Podle mě byl pěvecký a pak i herecký výkon Russela Crowa tak famózní, že jsem zírala "s otevřenou pusou", kde se to v něm vzalo.
Btw zřejmě čteš jiné recenze k Bídníkům, než já. wink A věnovat čas kritikům? Už samotný název kritici mluví za své. Já raději píšu své názory, než bych se prvoplánově pojmenovala kritikem a pak mermomocí dostála svému zaškatulkování. smile
Ty víš, že nejsem na csfd registrována? dudlik A že nevím, jak to tam chodí? Domněnky, domněnky. big_smile
Nezapomeň vybírat lepší kino pro svou návštěvu filmových představení. wink

Není tady

#10 19. 3. 2013 8:30

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Řekla bych, že toto jsou slova, vystihující podstatu, nádheru a mistrovství Bídníků:
Hooper nadřadil herectví nad studiovým hudebním účinkem a přítomní herci hrají tedy přesně to, co právě zpívají. Zakuckání, křik i šepot, ba i posmrkávání nebo polykání slz tam patří a nejednou je to fascinující zážitek.

Upravil(a) Eva. (19. 3. 2013 8:31)

Není tady

#11 19. 3. 2013 9:49

světýlko
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Podle mě byl pěvecký a pak i herecký výkon Russela Crowa tak famózní, že jsem zírala "s otevřenou pusou", kde se to v něm vzalo.
Btw zřejmě čteš jiné recenze k Bídníkům, než já. wink A věnovat čas kritikům? Už samotný název kritici mluví za své. Já raději píšu své názory, než bych se prvoplánově pojmenovala kritikem a pak mermomocí dostála svému zaškatulkování. smile
Ty víš, že nejsem na csfd registrována? dudlik A že nevím, jak to tam chodí? Domněnky, domněnky. big_smile
Nezapomeň vybírat lepší kino pro svou návštěvu filmových představení. wink

Evi, ano, nemyslím, že jsi aktivní na csfd, protože by ses podle toho trochu kultivovaně chovala k ostatním názorům. smile  Ale třeba Tvé nadšení pro Bídníky tohle změní.
Jinak "filmový kritik" je v podstatě novinářské označení - tedy ne pro samozvané, ale pro novináře, kteří píšou tzv. kritiku k dílu. A ta kritika může film rozcupovat nebo naopak chválit - to je pochvalná kritika. Kritika se tomu ale říká v každém případě. Asi proto, že ti lidé hodnotí i slabosti díla - ale píší své názory, ne názory někoho jiného. Takové články, neboli recenze, se pak jmenují třeba: "Bídníci dělají filmovou revoluci bídně". A na rozdíl od nás za tento novinářský útvar dostávají i plat smile
Jinak jsem ráda, že se Ti to líbilo, my určitě patříme k nadšenější části publika.smile

Upravil(a) světýlko (19. 3. 2013 10:14)

Není tady

#12 19. 3. 2013 17:13

elena007
♥♥♥♥♥♥-

svetylko: S dovolením Croweho  životní role z mého pohledu byl Gladiátor

Z meho spis John Nash ve filmu A Beautiful Mind. Gladiator byl v podstate akcni film a tam se klade duraz spis na akci, na nejake fajnove herectvi uz mene. Ale bez  Crowea by to byl film naprosto prumerny, to je fakt.

Les Miserables jsem jeste neivdela, jen ukazky. A  podle nich se mi zda, ze domaci kino bude stacit. Obavam se, ze to bude (z meho pohledu) prvoplanova hra na city epickych rozmeru tzv. tear-jerker.
Knihu jsem samozrejme cetla, o to to bude horsi. smile

Upravil(a) elena007 (19. 3. 2013 17:15)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí