27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den vem.
Mám dotaz. Po rozvodu mi na mé jméno zůstaly dvě půjčky. Doplacené budou za tři roky. Chceme si ted vzít s manelem hypotéku. Chci, ale doloit, e půjčky i kdy jsou na mé jméno platí bývalý manel. Na sebe si je napsat nemůe má exekuci.
Stačilo by mi nějaké čestné prohláení třeba s ověřeným podpisem, e mi dává určitou finančí částku.
Nebo jak tuto situaci vyřeit.
Vem předem děkuji za rady.
Není tady
Kaly, obávám se, e to je sloitá situace. Vidím, e má malé dítě, tudí jsi zřejmě na MD bez příjmu. Příjem z rodičovské dovolené banky zajímá jen z poloviny. U to je patné pro hodnocení bonity.
Dále úvěry: v registrech dluníků jsou úvěry na Tebe a čestné prohláení Tvého bývalého manela, e dluh platit bude za Tebe, kdy je navíc v exekuci, bude banku zajímat maximálně jako "malé bezvýznamné plus", to Ti nepomůe. Pokud si chcete vzít s manelem hypotéku, tak ty jsi spoluadatel a do výpočtu bonity se počítáte oba a mínusové poloky jsou i vyivované děti a tvoje dluhy. Tvůj manel bude muset mít vyí příjem, abyste hypotéku dostali, nebo je tu dalí řeení: nějaký spoludluník, spoluadatel (ručitel) jako bonitní a jetě poměrně mladí rodiče a nebo někdo jiný, ručení nějakou jinou hodnotnou nemovitostí (=zástave nemovitosti bance).
Nebo by tu bylo řeení rozdělení SJM s manelem a on by bral hypotéku na sebe, ale pozor, stejně by mu ji nedali hned, ale třeba a za rok, banky nemají rády účelové rozdělení SJM. Ty bys navíc riskovala, e v případě rozvodu s manelem bys odela s "holým zadkem". Take rozdělení SJM taky nedoporučuji.
Sama hypotéky lidem vyřizuji, ale přiznám se Vá případ by byl pro mě dost oříek. Pokud Tvůj manel má sluný příjem, můe mi třeba napsat do SZ více: příjem, výi splátek, jak velkou hypotéku chcete brát..., počet dětí a já spočítám, co mi řekne kalkulačka bonity nějaké banky, kolik by Vám asi půjčily... Do bank přímo se raději ptát nechoď a nebo pokud ano, nic nepodepisuj a neukazuj občanku. Jakmile jim jednou ukáe občanku a oni Ti spočítají prescoring bonity a podívají se do registru dluníků, ihned o tom bude záznam v registru viditelný dalích asi 5 let a kadá dalí zamítnutá půjčka je dalí malé mínus v registru dluníků...
Není tady
Já v ádném registru dluníků nejsem!!! BM mi měsíčně platí na půjčky take je to příjem tak se to tak snad brát musí, e mi dává pravidelně peníze.
Není tady
V registru dluníků jsou úplně vichni, kteří mají půjčku, kreditku a dostávájí známky jako ve kole za splácení.
http://www.mesec.cz/clanky/centralni-re … kusenosti/
Není tady
Kaly, je to tak, jak píe Eva - toto není příjem, který ti finanční instituce uzná... některé banky ale mají poměrně nízké nároky na příjmy a mohli byste u nich projít i přes to vecko, nebo by jetě mohlo být řeením stáhnout staré půjčky s tou novou do jedné... ale jednoduché to rozhodně nebude...
Není tady
To by taky lo, pokud by Vám nyní hypo nedali, rozloit půjčku ex-manela do více let, sníit tím splátku. Zkusila bych hypotéku poptat i v té bance, kde ta půjčka je.
Není tady
Tak půjčka u je tak na osm let a u tak se na ni dost prodělalo. A mám ji u spořitelny a tam hypotéku rozhodně nechci. U spořky právě ruím učet. Straná banka.
Není tady
Jestli chcete kvalitní půjčky tak mám typ na portál, kde inzerenty ověřují - sama od nich půjčku mám. Kdyby měl nekdo zájem tak jsou na odkazu
inzerce půjček
Není tady
Kaly napsal(a):
Tak půjčka u je tak na osm let a u tak se na ni dost prodělalo. A mám ji u spořitelny a tam hypotéku rozhodně nechci. U spořky právě ruím učet. Straná banka.
No pokud to jetě řeíte, můete se podívat i na jiné typy hypoték, někde se toho řeí méně, ne u klasické "české" hypotéky, třeba u americké hypotéky nemusíte dokládat účel. Různé hypotéky se dají porovnat v této aplikaci: http://www.hypotecnikalkulacka.cz/, je to docela praktické.
Není tady
My u máme vyřeeno. Hypotéku jsme bez problému dostali.
Není tady
Já mám zařízenou hypotéku přímo přes developera. Měla jsem celkem kliku. Můu doporučit, pokud si kupujete novostavbu, a u dům či byt a je tam monost vyřízení hypotéky, minimálně domluvit aspoň 1 schůzku a dozvědět se podmínky. Dostala jsem výhodnou sazbu a odpadlo mi hodně lítání po bankách. Můete vyzkouet jejich kalkulačku: http://www.yitkoti.cz/yit_domov/sluzby- … inancovani
Není tady