6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Som 2 mesiace rozvedená, pričom posledný rok manelstva sme s bývalým ili len formálne. City tam u neboli.
Teraz o čo ide. Mám kamaráta, s ktorým sa poznáme 20 rokov. Je to neuveritežné, ale tudovali sme spolu na strednej aj vysokej kole a sme spolu v práci v jednej kancelárii ako kolegovia. On je slobodný. Vdy som cítila, e ma má rád, mono aj trochu viac ako kamarátku, ale ja som si vdy drala citový odstup, nedávala som mu iadne nádeje do vzahu a on mi nestál v ceste. Teraz sa ale priamo vyjadril, e chce plnohodnotný vzah a vyznal mi lásku.
Je to naozaj dobrý človek, nekonfliktný, vdy mi zo vetkým pomohol aj s tým o čo som ho nepoiadala, viem sa s ním porozpráva ako s nikým iným. Snaí sa vychádza dobre aj s mojou dcérkou, aj keď sa zatiaž stretli len pár krát.
Problém je v tom, e ja do neho zamilovaná nie som. Váim si ho, som mu vďačná za pomoc a podporu, ale fyzicky ma nepriahuje. Dá sa za takýchto okolností vybudova trbalý vzah, alebo je to dopredu odsúdené na zánik.
V minulosti som bola 2 x vežmi zažúbená, ten druhý krát do bývalého, lene keď zamilovanos odoznela a spadli ruové okuliare, neostalo toho dos na astný spoločný ivot. Lene či by to bolo iné takto vzaté z druhej strany?
Není tady
kdy se tě dotkne, uhne, nebo ti jeho dotyky nevadi? voní ti? podle mne neni zamilovanost zasadni (ja se zamilovavam az po nekolika tydnech/mesicich chozeni), ale pokud tam neni dotykova sympatie a ta zakladni chemie (ze si proste vonite navzajem), tak to fungovat nebude...
P.S: tvrdi se, ze pokud zena bere antikoncepci, ma zkreslene vnimani toho, zda ji partner "voni"
Není tady
Zatím jsi byla jenom zamilovaná. Počkej si na vztah, kde bude cítit lásku. Nemá kam spěchat. Má dcerku, věnuj se jí a jednou to přijde. A třeba i s tímto tvým kamarádem, kdoví?
Není tady
Já bych řekla, e asi moc chce se zamilovat do kamaráda, ale nejde to. Po mých zkuenostech bych řekla, e ta zamilovanost nepřijde, jakmile tam není ta jiskra, není to ono. Zůstaň s kámoem kámoka, přijde ten pravý, uvidí. Nespěchej.
Není tady
sanyhobby, vztah dvou lidí by měl být postaven na trochu jiných základech, neli pouze na tom, e si partnera "váím" a jsem mu "vděčná" K plnohodnotnému vztahu je třeba něco navíc - oboustranná fyzická přitalivost a touha po druhém partnerovi sdílet s ním nejen intimno, ale i podstatnou část ivota. A jakmile to u jednoho z partnerů chybí, je to patné
Kdybys do něčeho podobného la, byl by to z Tvé strany jenom "vztah z rozumu" a vztahy z rozumu - pokud jsou partneři jetě poměrně mladí a mají celý ivot před sebou - rozhodně nejsou tím pravým ořechovým. Nemusí těsně po rozvodu sahat hned po první nabídce, která se Ti naskytne, je lepí vyčkávat, pozorovat, čekat a mezitím si utříbit mylenky ohledně budoucího vztahu
Drím palce
Není tady
ako poveda... Tá chémia môe prís, ale ak neprila za 20 rokov, tak tomu nedávam vežké ance... a bez nej je partnerský vzah jednoducho ochudobnený, lebo ona ho robí takým pecifickým a jedinečným. Take koda sa o to pripravi... Na druhej strane chápem Tvoje rozčarovanie po tom, čo Ti táto príalivos priniesla vzah, ktorý sa rozpadol. ako radi v tejto situácii...
Není tady
Ďakujem za názory. Ja som mu aj včera na rovinu povedala, e nedokáem ís do vzahu s ním. Aspoň nie zatiaž a tie dos pochybujem, e sa to niekedy bude iné.
U aj kôli tomu, e mi bývalý robí peklo kôli majetkovému vysporiadaniu. Zmyslel si sumu, ktorú mu mám vyplati (nereálnu a ničím nepodloenú) a ak tak neurobím do dvoch mesiacov, vyhráa sa mi vypálením domu, e dá peniaze niekomu aby sa so mnou porátal (nepovedal priamo zlykvidoval). Aj dnes bol za mnou v práci a vrieskal na mňa, vyhráal sa, atď. Proste som na nejaký vzah tak zatrpknutá, e a mi je samej z toho zle.
Není tady
mně teda překvapuje, jak jsi psala, e i kdy jsi cítila, e tě má asi rád víc jak kamarádku, e sis drela citový odstup a tak. fakt jsem netuila, e to jde. vdycky jsem si myslela, e citový odstup si můu dret vůči někomu, u koho cítím, e by to mohlo sklouznout právě ve víc, jak je to kamarádství. ale vůči někomu, kdo pro mně není víc jak jen kamarád ?
jinak si myslím, e dopředu nemůe vědět, jestli se to i u tebe nepřeklopí časem v něco víc. zatím bych řekla, e je brzy na cokoliv, nechala bych to být a časem by to buď přilo, nebo nepřilo.
Není tady
Nebolo to vedomé. Keď sa fyzicky priblíil, automaticky som ustúpila. Bol to reflex. A je to tak stále.
Není tady
sany, já nerozuměla tomu citovému odstupu. to, o čem píe je fyzický :-)
ale je to vlastně jedno :-)
jsi rozvedená teprve dva měsíce, na nějáký váný vztah je asi stejně brzy. to by mohl pochopit i on.
Není tady
sanyhobby napsal(a):
Nebolo to vedomé. Keď sa fyzicky priblíil, automaticky som ustúpila. Bol to reflex. A je to tak stále.
tohle mluví jasně.
jednou jsem řeila podobnou situaci. Mu byl teměř ideal, moc o mě stál - jene nic jsem necitila. Hodně dlouho jsem o tom přemýlela ( třeba e časem ....) , jene jen pomylení nějakého fyzického kontaktu mi bylo nepříjemné. Nakonec jsem se ním rozela.
Není tady
agewo, já nevím, jestli se dá srovnávat to, o čem píe ty a to, o čem píe ona.
Není tady
Ako to pokračuje. Môj tu zmieňovaný kamarát sa začal ponúka s rôznymi výpomocami. Nikdy som ho o nič neprosila, ale sám aktívne zisoval a doslova sa vnucoval, e mi pomôe s tým a s tým a ihneď aj obstaral. Netvrdím, vežakrát mi to padlo vhod, lebo by som sa o to sama musela postara oveža pracnejie, ale asi som to mala utnú v začiatku. Keďe som sa aj tak nemala k ničomu a finančnú kompenzáciu odmietol, začal na mňa tlači s návtevami u mňa. Proste sa sám pozval pod rôznou nepodstatnou zámienkou a nemal sa k odchodu a kým som mu ja trapne nepovedala, e u musíme ís (musela som ho odvies a privies, lebo ku mne sa obyčajným autom nedá dosta), lebo ete potrebujem ís tam a tam. Čakal e mu budem počas jeho návtevy vyvára (priiel na celý deň), snail sa ku mne fyzicky priblíi, atď. Takto sa to pár krát opakovalo a som mu rovno povedala, e o vzah nemám záujem. Večer mi napísal sms, e on sa ma tak žahko nevzdá.
Take teraz posledné dni sedíme v kancelárii, ja cítim vežkú nervozitu a a odpor k nemu. Utínam akékožvek jeho pokusy o pomoc s hocičím a komunikujem len vežmi stručne. Chcela som k nemu by fér, bolo mi ho žúto, ale vôbec sa mi nepáči ako sa zachoval, veď jasne videl, e z mojej strany nie je záujem. Pripadá mi doterný a nátlakový
Není tady
Tak to ses dostala do ílené situace - sedí v kanclu s jedním bláznem a druhý(býv.)tam na tebe občas přijde vřískat.Asi bych snad začala uvaovat o sbalení fidlátek a přesunout se pro ty dva neznámo kam:D,ne bych s jedním či druhým přila k fyz.újmě nebo do blázince.
Nejvíc se můe člověk ztrapnit právě tak jak píe,e to dělá tvůj kolega;k takovým lidem ze začátku cítíme spí lítost,která se díky jejich neoblomnosti a vtíravosti časem změní na nenávist.
Jsem zvědavá - kde to prosím tě bydlí,e ani nazpět není schopen dospělý muský sám od tebe odejít?
Není tady
Pokud byl u Tebe několikrát a nelíbilo se Ti to-proč přiel znovu? Jaké měl třeba zímky, jak píe? A na celý den?????????????
Není tady
posledné dni sedíme v kancelárii, ja cítim vežkú nervozitu a a odpor k nemu
V první řadě - existuje reálná monost změny kanceláře? Bez nějakýho velkýho vysvětlování, pokud mono... a s určitou jistotou, e na tebe "nemůe" po pracovní stránce.
No a kdyby začal vyvádět, pak vybalit, e důvodem stěhování bylo jeho obtěování (v zaměstnání - o návtěvách ani zmínky)... es mu nechtěla udělat ostudu, ale...
I kdy je fakt, e sis na to tak trochu zadělala sama
Upravil(a) helena (1. 2. 2013 20:49)
Není tady
sanyhobby napsal(a):
Ako to pokračuje. Môj tu zmieňovaný kamarát sa začal ponúka s rôznymi výpomocami. Nikdy som ho o nič neprosila, ale sám aktívne zisoval a doslova sa vnucoval, e mi pomôe s tým a s tým a ihneď aj obstaral. Netvrdím, vežakrát mi to padlo vhod, lebo by som sa o to sama musela postara oveža pracnejie, ale asi som to mala utnú v začiatku. Keďe som sa aj tak nemala k ničomu a finančnú kompenzáciu odmietol, začal na mňa tlači s návtevami u mňa. Proste sa sám pozval pod rôznou nepodstatnou zámienkou a nemal sa k odchodu a kým som mu ja trapne nepovedala, e u musíme ís (musela som ho odvies a privies, lebo ku mne sa obyčajným autom nedá dosta), lebo ete potrebujem ís tam a tam. Čakal e mu budem počas jeho návtevy vyvára (priiel na celý deň), snail sa ku mne fyzicky priblíi, atď. Takto sa to pár krát opakovalo a som mu rovno povedala, e o vzah nemám záujem. Večer mi napísal sms, e on sa ma tak žahko nevzdá.
Take teraz posledné dni sedíme v kancelárii, ja cítim vežkú nervozitu a a odpor k nemu. Utínam akékožvek jeho pokusy o pomoc s hocičím a komunikujem len vežmi stručne. Chcela som k nemu by fér, bolo mi ho žúto, ale vôbec sa mi nepáči ako sa zachoval, veď jasne videl, e z mojej strany nie je záujem. Pripadá mi doterný a nátlakový
By fér v tejto situácii podža mňa znamená poveda by na rovinu "Sorry, teraz učtie nemám záujem o iaden vzah a neviem, či niekedy budem ma záujem o vzah s tebou.... Si mi sympatický, ale ako kamarát." A súcit podža mňa nie je bohvieaký cit, hlavne nie vo vzahu, ktorý by mal by rovnocenný - či u partnerský, alebo kamarátsky. Súcit môe ma človek so zahodeným teňaom alebo s niekým v krízovej situácii, komu chcem/môem pomôc, prípadne s mojou zlatou babičkou, ktorá dostala Alzheimera, ale v takýchto vzahoch to dobrotu nerobí.
Není tady
Povedala som mu jasne, e nechcem vzah a e k nemu necítim viac ako kamarátstvo. No on sa nechce vzda. Tvrdí e má rád len mňa a nedokáe milova iadnu inú enu :-(
Dnes má dovolenku, tak mám v práci kžud, ale od zajtra to začne zas. Výmena kancelárií zatiaž nie je moná. Pred tým bol aspoň často v teréne, ale teraz väčinu času sedí v kancli oproti mne :-(.
Bývam na samote, mám tam zlú prístupovú cestu, ja by som sa ale vozi nenechala. Buď by som prila sama za niekým koho mám rada (len za jeho súhlasu), alebo by som proste nela.
Není tady
Tvrdí e má rád len mňa a nedokáe milova iadnu inú enu
To je ale jen a jen jeho problém.
Ovem začla bych si dávat větí pozor - tyhle typy můu bejt nebezpečný.
ja by som sa ale vozi nenechala
Jak vidí, on tyhle zábrany nemá... ale proč ho k sobě sakra vozí? Aby ti "nezávazně vypomáhal"?
Upravil(a) helena (4. 2. 2013 10:00)
Není tady
U ho nevozím. Bolo to asi 3 x a brala som to ako kamarátsku výpomoc. Lene som prila na to, e on to tak neberie, navye zámerne naahoval a nedokončoval prácu aby mal zámienku prís ete raz, čakal navarený obed, atď.
Nie, radej si zavalám majtrov, zaplatím a mám kžud a uetrené spústu času a nepríjemností.
Nechcela som by k nemu krutá, ale ono je asi lepie radej nebra ohžady a rázne si veci vyriei.
Není tady