|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Dobrý den, jsme rozvedeni, moji synové 16 a 9 let jsou v mé péči, máme stanovený styk s otcem. Bývalý manžel si našel novou přitelkyni s dcerou - 10 roků - bydlí všichni v 2-pokojovém bytě. Můj 16-letý syn, když má jít k otci a spát tam s nimi, tak vyloženě trpí. Ten mladší syn si hraje s dcerkou přítelkyně exmanžela, je ještě přizpůsobivější, tomu to nevadí. Můj dotaz zní : má 16-letý kluk právo říct, že k otci chce třeba jen na návštěvu, ale ne na delší pobyt? Nebo musí být plnoletý? S exmanželem není žádná domluva. Děkuji za odpověď Anita
Není tady
Nevím to určitě, ale myslím, že od 15-ti let si dítě může říci, co chce. Pokud by to otec nerespektoval, může to jít přes soud a ten rozhodne ve prospěch dítěte a pak už bude muset otec respektovat rozhodnutí. Řeší to kamarádka a myslím, že to říkala takhle....držím palce, ať se dohodne syn s tátou po dobrém.

Není tady
Ivule napsal(a):
Nevím to určitě, ale myslím, že od 15-ti let si dítě může říci, co chce. Pokud by to otec nerespektoval, může to jít přes soud a ten rozhodne ve prospěch dítěte a pak už bude muset otec respektovat rozhodnutí. Řeší to kamarádka a myslím, že to říkala takhle....držím palce, ať se dohodne syn s tátou po dobrém.
aby ses nedivila. teď jsme měli případ, že soud nařídil styk s dohledem u 16 holky, která se nechtěla stýkat s otcem. a věř tomu, že holka nechtěla k otci 
Není tady
Jinak se musí ale do 18-ti let řídit podle rozhodnutí rodičů, takže když se s otcem nedohodne, pomůže jen ten soud, který přihlédne k synově přání. Do 18-ti let to jinak nejde. Buď syn vydrží, nebo budete muset jít přes soud...a to není moc příjemné.

Není tady
Jí vím, někdy se člověk diví, co je možné!

Není tady
Ivule napsal(a):
Jinak se musí ale do 18-ti let řídit podle rozhodnutí rodičů, takže když se s otcem nedohodne, pomůže jen ten soud, který přihlédne k synově přání. Do 18-ti let to jinak nejde. Buď syn vydrží, nebo budete muset jít přes soud...a to není moc příjemné.
nebo ne:kapitulation:
Není tady

Soudy jsou soudy. Ale rodina - to jsou hlavně lidé. A vztahy jsou vůbec to nejsložitější na to světě vezdejším...
Děti umí být tvrdohlavé. - Myslíte si, že lze puberťákům poroučet? - Myslíte, že poslechnou nějaký blbý soud, nějaký pitomý rozsudek načmáraný na papíře?
Radím: Rodičové, netlačte na ty děti zbytečně moc. - Sami trochu brzděte a zapojte rozum.
Vysvětlujte svým dětem, že jste se rozešli proto, aby byl spokojený a šťastný každý z vás dvou.
Nejenom táta, anebo máma. - OBA chcete jeden pro druhého to nejlepší !!!
Rozchody nejsou snadné pro nikoho, chce to čas...

Není tady

Anita napsal(a):
Můj dotaz zní : má 16-letý kluk právo říct, že k otci chce třeba jen na návštěvu, ale ne na delší pobyt? Nebo musí být plnoletý? S exmanželem není žádná domluva. Děkuji za odpověď Anita
Anito, ty sama jsi vyrovnaná s odchodem tvého manžela? - Poznají to děti z tvého jednání?
Jsi-li moudrá, tak už víš, že láska se nedá nařizovat.
A jestli jsi ho kdy milovala...
bylo by velkým vítězstvím Tvého ducha (nad hmotou), kdybys svému ex-manželovi jeho novou partnerku opravdu ze srdce přála. - Děti to poznají. - Věř tomu.
Mimochodem: I tobě to pomůže najít si své štěstí! 
Není tady
Vachu napsal(a):
Soudy jsou soudy. Ale rodina - to jsou hlavně lidé. A vztahy jsou vůbec to nejsložitější na to světě vezdejším...
Děti umí být tvrdohlavé. - Myslíte si, že lze puberťákům poroučet? - Myslíte, že poslechnou nějaký blbý soud, nějaký pitomý rozsudek načmáraný na papíře?![]()
Radím: Rodičové, netlačte na ty děti zbytečně moc. - Sami trochu brzděte a zapojte rozum.
Vysvětlujte svým dětem, že jste se rozešli proto, aby byl spokojený a šťastný každý z vás dvou.
Nejenom táta, anebo máma. - OBA chcete jeden pro druhého to nejlepší !!!
Rozchody nejsou snadné pro nikoho, chce to čas...![]()
prosím tě, co to tady meleš ?!?
Není tady
Vachu napsal(a):
Anita napsal(a):
Můj dotaz zní : má 16-letý kluk právo říct, že k otci chce třeba jen na návštěvu, ale ne na delší pobyt? Nebo musí být plnoletý? S exmanželem není žádná domluva. Děkuji za odpověď Anita
Anito, ty sama jsi vyrovnaná s odchodem tvého manžela? - Poznají to děti z tvého jednání?
Jsi-li moudrá, tak už víš, že láska se nedá nařizovat.
A jestli jsi ho kdy milovala...bylo by velkým vítězstvím Tvého ducha (nad hmotou), kdybys svému ex-manželovi jeho novou partnerku opravdu ze srdce přála. - Děti to poznají. - Věř tomu.
![]()
Mimochodem: I tobě to pomůže najít si své štěstí!

Není tady
aprill napsal(a):
Ivule napsal(a):
a co by bylo, kdyby tam syn nešel i přes nařízení soudu ?
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vachu napsal(a):
Soudy jsou soudy. Ale rodina - to jsou hlavně lidé.
Rozchody nejsou snadné pro nikoho, chce to čas...![]()
prosím tě, co to tady meleš ?!?
Hele, Pavlo, uklidni se. - Nevím jak ty, ale já mám za sebou rozvod. - A žena před i po rozvodu děti hodně ovlivňovala.
Roky jsem se musel bez nich skoro úplně obejít (a ony beze mne).
A vidíš - dnes už se vídáme. Ne často, ale třeba narozeniny už spolu slavíme. Moje i ty jejich.
A moje ex už má konečně taky partnera a děti jsou dospělé a tak se na to dívají už hodně rozumně.
Ale podle mne je ex o hodně připravila. A zcela zbytečně.
No jo, není to (bohužel) v našem životě jako ve "Step by Step", kde se asi našli vdovec s vdovou,
každý se 3 dětmi...
... a kde šlo jen o to, jak se snést navzájem... 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Ivule napsal(a):
a co by bylo, kdyby tam syn nešel i přes nařízení soudu ?
No co by bylo - hlavně velká spousta negativní energie kolem dvou (věkem) dospělých lidí... 
Není tady
vachu, tady nejsi na psychologickém, ale na právním a fakt nechápu, proč tady kážeš jako kazatel, na to se tě nikdo neptal.
a už vůbec tady prosím tě nepromítej svý zkušenosti s bývalkou, tady je to o něčem jiným, ty se to prostě snažíš celý hodit na matku toho kluka 
Není tady

Anita napsal(a):
... má 16-letý kluk právo na revoltu vůči otci, který opustil maminku a šel si za cizí ženskou?
A má 16-letý kluk vůbec právo na to být puberťákem (a postavit si hlavu)?
Právně nic nezpochybňuji, lidsky skoro všechno.
Jak jsem napsal - lidské vztahy jsou na tomhle světě vůbec to NEJSLOŽITĚJŠÍ!
Právně je to přitom tááák jasné !!! - Ale chceš snad puberťáka lámat v kole???
Jak má otec, matka přesvědčovat dospívajícího puberťáka, aby něco dělal proti své svobodné vůli ???
Když ho budete svým způsobem znásilňovat (jako rodiče), můžete si z něho vymlátit leda vzdor, či pohrdání...
Myslím si já.
- No, ale třeba se mýlím...
Nakonec: můžeme tu plkat jak dlouho chceme - ale: copak si ten 16-letý kluk nebude zjišťovat u kamarádů, jestli musí
rodiče a rozsudek bezpodmínečně poslouchat, anebo jestli si může či nemůže postavit hlavu? - Vážně si myslíte, že naše děti nemají svůj vlastní svět???
Upravil(a) Vachu (26. 12. 2012 18:54)
Není tady
Vachu napsal(a):
Anita napsal(a):
... má 16-letý kluk právo na revoltu vůči otci, který opustil maminku a šel si za cizí ženskou?
No, ono jestli spíš nebude problém v malém bytě a velkém množství "cizích" lidí v něm. Byt je dvoupokojový, předpokládám, že jeden bude obývat desetiletá holka a ten druhý dospělá žena - kam se má (nejen) přes noc uklidit 16-letý kluk? Troufám si hádat, že v nechuti zůstávat přes noc bude nemalou roli hrát jeho stud. Mně by taky nebylo příjemné přespávat na návštěvách v bytech, kde bych v pokoji musela spát s osobou opačného pohlaví.
Není tady
já bych 16 letýho kluka nelámala na celý víkend a nechala ho jen při těch návštěvách, když mu to tak vyhovuje, už jen proto, že je mu 16 .. už má svoje zájmy a nechce třeba trávit celý víkend s tatínkem.
jinak souhlasím s lesanou.
Není tady

Lesana napsal(a):
Vachu napsal(a):
Anita napsal(a):
No, ono jestli spíš nebude problém v malém bytě a velkém množství "cizích" lidí v něm. Byt je dvoupokojový, předpokládám, že jeden bude obývat desetiletá holka a ten druhý dospělá žena - kam se má (nejen) přes noc uklidit 16-letý kluk? Troufám si hádat, že v nechuti zůstávat přes noc bude nemalou roli hrát jeho stud. Mně by taky nebylo příjemné přespávat na návštěvách v bytech, kde bych v pokoji musela spát s osobou opačného pohlaví.
Lesano, pokud dobře počítám, tak o víkendových návštěvách je v bytě 2+1 nasáčkováno celkem pět lidí: přítelkyně, její dcera, otec, šestnáctiletý kluk a jeho devítiletý bratr.
A pokud je to klasický panelákový byt, nedivím se, že tam jsou všichni poskládaní jako sardinky a staršímu klukovi to vadí 
Není tady
Určitě se v tomhle obrátit na soud, pokud s otcem není žádná domluva. Možna by také nebyla špatná návštěva dětského psychologa, která by tu vaši zadost mohla podpořit. Ptala ses syna, proč tam nechce spát? Nevím, jake jsou vztahy syna s otcem, ale ten soud by je mohl trochu posramotit:( jak často musí spát syn u otce?
Není tady
Kiara napsal(a):
Lesana napsal(a):
Vachu napsal(a):
A má 16-letý kluk vůbec právo na to být puberťákem (a postavit si hlavu)?No, ono jestli spíš nebude problém v malém bytě a velkém množství "cizích" lidí v něm. Byt je dvoupokojový, předpokládám, že jeden bude obývat desetiletá holka a ten druhý dospělá žena - kam se má (nejen) přes noc uklidit 16-letý kluk? Troufám si hádat, že v nechuti zůstávat přes noc bude nemalou roli hrát jeho stud. Mně by taky nebylo příjemné přespávat na návštěvách v bytech, kde bych v pokoji musela spát s osobou opačného pohlaví.
Lesano, pokud dobře počítám, tak o víkendových návštěvách je v bytě 2+1 nasáčkováno celkem pět lidí: přítelkyně, její dcera, otec, šestnáctiletý kluk a jeho devítiletý bratr.
A pokud je to klasický panelákový byt, nedivím se, že tam jsou všichni poskládaní jako sardinky a staršímu klukovi to vadí
Taky se mu nedivím
Není tady
Taky se mu nedivím a tatínek by měl mít rozum a netrvat na tom:-(
Není tady
holcina napsal(a):
Taky se mu nedivím a tatínek by měl mít rozum a netrvat na tom:-(
někdy musíme dělat i to co se nám nechce 
Není tady
aprill, jojo, to je fakt, ale to máš jako bych chtěla po svém pubertálním synkovi aby se mnou strávil celý víkend, když vím, že o to nemá zájem. Malýmu dítěti se věnuješ, ale synek co - má tam svůj PC nebo je nucen jít do ZOO?
Není tady
holcina napsal(a):
aprill, jojo, to je fakt, ale to máš jako bych chtěla po svém pubertálním synkovi aby se mnou strávil celý víkend, když vím, že o to nemá zájem. Malýmu dítěti se věnuješ, ale synek co - má tam svůj PC nebo je nucen jít do ZOO?
vůbec netušíme co tam hošík dělá.....
ale rozhodně ho neubude , když s otcem stráví víkend. te´d se mu nechce k otci, pak se mu nebude chtít do školy, pak se mu nebude chtít chodit do práce .....¨
a není všechno jenom o PC
Upravil(a) aprill (26. 12. 2012 20:40)
Není tady
To je fakt, nevíme jak ten čas tráví. Ale chtít po klukovi aby trávil víkend v obýváku s rodinkou...dělal by to i doma? Nebo ho tam otec chce za každou cenu, protože to řekl soud?
Není tady