Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 21. 12. 2012 9:48

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XVI.

helena napsal(a):

I když by bydlelo samo stejně, jako už nějakou dobu bydlí syn erem? Na základě čeho bys po něm požadovala přiměřenou část z jeho příjmů? Neplácej nesmysly, heleno. Btw požadovat můžeš.
"Nějakou dobu"? Pár měsíců, pokud si dobře pamatuju... od jara? Od léta?
Mimo to jsem měla na mysli dobu, kdy bydlel kluk u mámy - v tom případě není nutný uvažovat "na základě čeho bys po něm požadovala" - to je snad jasný.
A btw - možná bys svůj nesouhlas mohla vyjadřovat kultivovaněji... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png V jednadvaceti jsou to většinou ještě "finanční nemluvňata", který chtějí všechno hned, bez ohledu na to, co bude zejtra... aneb "ono to nějak dopadne"...

proc by ho mela porad vodit za rucicku, na svoju budoucnost by mel myslet on, ne zase mama
agewo, když se o tu budoucnost nedovede postarat sám, mělo by se mu dostat pomoci. Ne voděním za ručičku, to je na nic, spíš naučením, jak na to.
Blbý je, že když dopadne do hnoje, málokterej rodič dítko nechá, aby se vyhrabalo samo...

vzhledem k tomu, ze mam obe "deti" v tomhle veku a znam i jejich kamarady, tak ti musm rict, ze to neni pravda. Zbytecne je podcenujete. Hodne z nich to ma uz docela dobre srovnane. To jen my matky v nich vidime maale deti. konec koncu v jejich veku jsem byla vdana, mela dve deti a o financich uz taky dost vedela-

Není tady

#102 21. 12. 2012 9:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

vymysli reseni a ji ho jen prednese...
... aby mohla obratem vysvětlovat, proč to ale takhle nejde lol
zatim je nic konstruktivniho NENAPADLO, co s tim
Tohle mě taky zaráží... takový čekání na zázrak. Když můžu počítat s tím, že mi nebude prodloužena smlouva, tak se budu zajímat a hledat dávno před tím datem... nanejvejš se stane, že se zaměstnavatel rozmyslí a tomu potencionálnímu se slušně omluvím.
v jejich veku jsem byla vdana, mela dve deti a o financich uz taky dost vedela
Protože jsi vědět více méně musela... wink
Jenomže když je dítko naučený, že nanejvejš "dá něco domů" a zbytek vejdělku má na svoji zábavu - protože máma nakrmí, vypere, trenky koupí - pak je něco špatně. A buď si jistá, že jsem taky od svých dětí věděla, jak někteří jejich spolužáci takhle žijou ze dne na den.

Upravil(a) helena (21. 12. 2012 9:52)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#103 21. 12. 2012 10:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Obojí je špatně, i dávat podmínky typu "já nebo on" i říct, "ty mi do toho nemᚠco kecat". Ani jedna věta by se v tom vztahu neměla objevit

stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#104 21. 12. 2012 10:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

to jo Helo, ale to už prostě druhá věc, že takhle pořád ustupuje.
fakt je prostě ten, že já bych se necítila dobře s někým, kdo mi řekl, že nemám co do čeho mluvit, protože je to jeho dům a on si může dělat co chce. ale to říkám prostě za sebe, x dalších lidí to může mít jinak.

Jasně Pavli, já s Tebou podstatě souhlasím, jenže by tam měla být ta rovnováha.Aby si přítel Erem kladl podmínky a bylo všechno po jeho?. Ale Erem to asi takto vyhovuje. Mně by osobně tedy hodně moc nakrklo kdyby mi řekl, bud to on nebo syn. I když jsou děti někdy problémový, tak při tomhle bych fakt řádila. Neříkala bych,odejdi, je to  můj dům,nemᚠdo toho co kecat. To ne, asi by mě to tedy hodně mrzelo od něho a přemýšlela bych,jestli mě má vůbec rád.

Ja teda chápem aj jeho, ale aj Erem... On je príliš kategorický, ale poviem pravdu, že vyhliadka býva s nezamestnaným, huliacim, drzým a lenivým mladíkom, ktorý doma nehne prstom a Erem okolo neho skáče ako okolo zlatého težaa - to by ma tiež nepotešilo. Iné je navštevova sa a iné je vraca sa do zahuleného domova (ja som nádejný astmatik, ja by som  s niekým, kto doma hulí, proste nebývala) s otráveným harantom.

Sel, přesně tak.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#105 21. 12. 2012 10:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

ty řeči, že je to její dům a jen oba bude rozhodovat, se mi nelíbí
No, podle toho, co píše erem, snaží se rozhodovat převážně její partner a ona (možná pro "klid v rodině") většinou ustoupí... čímž mu jednak potvrzuje, že on dělá dobře, druhak uvolňuje další a další území.

to jo Helo, ale to už prostě druhá věc, že takhle pořád ustupuje.
fakt je prostě ten, že já bych se necítila dobře s někým, kdo mi řekl, že nemám co do čeho mluvit, protože je to jeho dům a on si může dělat co chce. ale to říkám prostě za sebe, x dalších lidí to může mít jinak.

me neprijde, ze ustupuje. me to spis pripada, ze ji vyhovuje, ze nekdo jin resi za ni, vymysli reseni a ji ho jen prednese.
jen se podivejte ....syn nema praci, zatim je nic konstruktivniho NENAPADLO, co s tim. Jen ceka, kdo ji co poradi ( dokonce i link posle), pak se teprve tim zabyva.

agewo, já nevím, erem byla roky sama a všechno, co přišlo, musela řešit ona sama, nikdo jiný to za ni neudělal. nepřjide mi, že by byla zase taková, že by se neuměla k ničemu rozhoupat, ale je možný, že po těch letech, kdy všechno leželo na ni, je teď prostě ráda, když se ta zodpovědnost přenese na někoho jinýho.

Není tady

#106 21. 12. 2012 10:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Pokud si pamatuju, synek dostal nějaký prachy od babičky? Řidičák i starý auto mohl dávno mít, ale chce si žít po svý tak a si žije jak umí

prachy dostal, to je pravda. bylo to v tom jeho docela divokým období a řešit teď zpětně, co by mít už mohl nebo nemohl je zbytečný.jsou prostě pryč tak nemá smysl se zabývat tím, co by kdyby.
a to co říkᚠje sice fakt, ale zase - kolik rodičů tohle udělá, většinous e prostě snažíš tomu děcku nějákým způsobem pomoct. o tu práci nepřišel vlastní vinou a já myslím, že to, že teď nemá peníze, prostředky, nic, bude možná poučení do budoucna i pro něj, že se nevyplácí všechno rozfofrovat a neřešit, co bude zítra.

Není tady

#107 21. 12. 2012 10:39

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Jo, o práci nepřišel vlastní vinou, ale jak dlouho věděl, že mu končí smlouva? A pokud mám závazky v podobě třeba bytu řeším dopředu, ne až...

Není tady

#108 21. 12. 2012 10:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pokud mám závazky v podobě třeba bytu řeším dopředu, ne až...
Ono to všeobecně souvisí s tím, co se píše na šokovacím - "bydlím v jeho bytě, on si našel druhou, já jsem na MD, nemám ani korunu, co mám dělat" - nepřipravenost na jakýkoliv malér, který může i nezaviněně nastat.
Jen si myslím, že ausgerechnet takovýhle "poučení do budoucna" je až příliš krutý.

Není tady

#109 21. 12. 2012 11:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Erem - já bych se synovi do toho nemíchala. Já vím,je to blbý,ale Ty s tím stejně nic neuděláš. On je dospělý, chtěl byt, musí se naučit být zodpovědný.
KDyby přišel s tím,jeslti by u Vás mohl bydlet,že byt pronajme,(aspon aby nemusel platit ten nájem) tak bych ho vzala bydlet. I kdyby měl přítel kecy.
Psala si,že je kluk pracovitý, tak bych se nebála toho, že se bude válet a nic nedělat. Určitě sežene práci. Neboj se o něj.

Najemni byt nemuzes pronajmout.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#110 21. 12. 2012 11:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale můžeš tam, samozřejmě se souhlasem majitele, mít podnájemníka.

Není tady

#111 21. 12. 2012 12:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

pokud mám závazky v podobě třeba bytu řeším dopředu, ne až...
Ono to všeobecně souvisí s tím, co se píše na šokovacím - "bydlím v jeho bytě, on si našel druhou, já jsem na MD, nemám ani korunu, co mám dělat" - nepřipravenost na jakýkoliv malér, který může i nezaviněně nastat.
Jen si myslím, že ausgerechnet takovýhle "poučení do budoucna" je až příliš krutý.

To je Heli přece něco úplně jinýho, matku na MD beru jako "hájenou" a tu zodpovědnost za ni má chlap. U mě. Ale asi to tak nefunguje

Není tady

#112 21. 12. 2012 12:24

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ted premyslim,jestli mu socialka neco da na bydleni.Nebo jak to resi ty co jsou bez prace a presto bydli.To by jsme byl narod bezdomovcu.Zivit by jsme kluka zivili,kdyby socialka zaplatila bydleni,ale jak to je nevim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#113 21. 12. 2012 12:26

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, proboha proč by ho živil stát? A se živí sám ne? Spoustu rad jsi tu dostala, ale já vím - dojíždět za prací nejde, jít pracovat na druhou stranu republiku taky ne.  Jinak se počítá do dávek poslední čtvrtletí? A podporu mít bude, kdyby šel na rekvalifikaci tak i vyšší

Není tady

#114 21. 12. 2012 12:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Ted premyslim,jestli mu socialka neco da na bydleni.Nebo jak to resi ty co jsou bez prace a presto bydli.To by jsme byl narod bezdomovcu.Zivit by jsme kluka zivili,kdyby socialka zaplatila bydleni,ale jak to je nevim.

bude mít nárok na podporu v nezaměstnanosti dumbom, takže z toho si  snad může zaplatit nájem, ne?

Není tady

#115 21. 12. 2012 12:38

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, syn kdysi zkoušel, když dodělal školu, že jeho kámoši jsou doma, na ÚP a v pohodě. U nás mu to neprošlo. My nebudem živit mladýho, zdravýho chlapa. Navíc vidí, že ač je otec v ID snaží se pracovat kde se dá. Takže jsme řekli buď si na jakým úřadě chceš, ale změníš si bydliště, bez řečí. Tenkrát jsme si vyslechli, že jsme fakt drsní rodiče a že bysme to fakt udělali:-) jo, udělali

Není tady

#116 21. 12. 2012 12:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ale me se jedna o dobu,kdyz

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

bude mít nárok na podporu v nezaměstnanosti dumbom, takže z toho si  snad může zaplatit nájem, ne?

Podporu bude mit 8 tisic s toho 7 tisic zaplati za byt.Ale me se jedna o dobu,kdyz mu ta castka podpory na ten byt stacit nebude.

Upravil(a) eremuruss (21. 12. 2012 12:47)

Není tady

#117 21. 12. 2012 12:58

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

eremuruss napsal(a):

Najemni byt nemuzes pronajmout.

Eremuruss , prostim te, najemni byt se da bezne a bez problemu pronajimat.  Staci oznamit majiteli, ten to naprostou vetsinou povoli.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#118 21. 12. 2012 12:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Ale me se jedna o dobu,kdyz

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Podporu bude mit 8 tisic s toho 7 tisic zaplati za byt.Ale me se jedna o dobu,kdyz mu ta castka podpory na ten byt stacit nebude.

když co?

Není tady

#119 21. 12. 2012 13:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

matku na MD beru jako "hájenou" a tu zodpovědnost za ni má chlap
Což neznamená, holčino, že by se na to měla spolíhat. Nejde jen o to, že ji opustí... může nastat X dalších situací, kdy bude nucena se nějakým způsobem postarat sama - a to mám na mysli, když říkám, že nějaké minimální zajištění by měl mít každej, nezávisle na tom, zda ne/má partnera, práci, bydlení a tak dál. Aspoň takový, aby nezůstal s prázdnejma rukama, ale nějak přežil ten první náraz.

Zivit by jsme kluka zivili,kdyby socialka zaplatila bydleni
Jak "živit"? Jak "sociálka zaplatila"? Neměl by se mladej a zdravej kluk v první řadě starat sám?
Tím nechci říct, že se na něj máte úplně vykašlat... ale zatím nějak nepíšeš, že chlapec si aktivně hledá nový zaměstnání - spíš o tom, jak by nemohl dojíždět, nemá řidičák...

Není tady

#120 21. 12. 2012 13:16

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ale tajně si šetřit z plínek je pro mě už hodně mimo:-( asi je to i tím, že jsem se vždycky mohla na toho chlapa spolehnout a naopak

Není tady

#121 21. 12. 2012 13:49

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

No tak Erem, promiň,ale aby mi přítel dával nuž na krk, at si rozmyslím, jestli on nebo syn. Tak by jel. To bych si nenechala líbit. Jen jestli z něho nedělá tak trochu grázla on.

Dusicko tummenupp MOJE REC!!!! 

Tohle by bylo pro me naprosto neunosny.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#122 21. 12. 2012 14:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

matku na MD beru jako "hájenou" a tu zodpovědnost za ni má chlap
Což neznamená, holčino, že by se na to měla spolíhat. Nejde jen o to, že ji opustí... může nastat X dalších situací, kdy bude nucena se nějakým způsobem postarat sama - a to mám na mysli, když říkám, že nějaké minimální zajištění by měl mít každej, nezávisle na tom, zda ne/má partnera, práci, bydlení a tak dál. Aspoň takový, aby nezůstal s prázdnejma rukama, ale nějak přežil ten první náraz.

heleno, tys psala, že nemůžeš od svého muže odejít mimo jiné i proto, že bys neutáhla bydlení sama...
Jak jsi ty myslela na zadní vrátka? ...
Myslím, že člověk, co sám nemá otevřená zadní vrátka, by si je měl nejdříve otevřít a ne mít tolik řečí, jako ty, co by měli dělat jiní...
Ale chápu, že ono se to mnohem lépe radí jiným, než dělá.

Upravil(a) Eva. (21. 12. 2012 14:17)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#123 21. 12. 2012 14:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tys psala, že nemůžeš od svého muže odejít mimo jiné i proto, že bys neutáhla bydlení sama
To sis zřejmě moje psaní špatně vyložila http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#124 21. 12. 2012 14:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Je to možné.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#125 21. 12. 2012 14:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ach Ty domněnky. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí