18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
U nás to tak není, my máme plastová okna od začátku, máme kompletně rekonstruovaný 100let starý dům, zatím nikde plíseň, Ale hodně větráme, a hodně topíme. Doufám, e se ani neobjeví, protoe mám poci, e je snad vude kolem nás :-( např. nám obrostlo plísní dřevo uskladněné ve dřevníku.
Tu plíseň mají u rodičů mého mue, ale jak to řeí, nevím. Vloni měnili paletová okna za plastová a kdy jsme tam byli kolem Vánoc, jen jsem koukala, jak mají odstavěný nábytek, odtaené koberce a zelené kouty.
Není tady
No vidíte. A mně se okna ani nerosí, ani nemlí. Ale tady nejde jen o tu vlhkost, ale i o CO2 a dalí výpary - chemikálie z různých věcí v domácnosti - lepidla, nátěry, ze veho se uvolńují chem. látky. Navíc my konkrétně jsme na radonu....Myslím, e opravdu není nad přirozené odvětrávání. Kdysi jsem četla, e dnes se ve utěsńuje kvůli úsporám, ale dříve se ilo v domech zdravěji, jeliko ve patné unikalo komínem, dveřmi, okny..Prostě výměna vzduchu.
Povauji to za logické, proto se té výměně oken tak bráním a stará opečovávám.
Někteří z mých sousedů měli okna také v pořádku, ale měnili je jen proto, e se jim je nechtělo roubovat.
Není tady
Já moc netopím, ale větrám, to jo. A plíseň nemám.
Upravil(a) Modroočka (24. 3. 2013 19:44)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Judyna napsal(a):
Duičko, já la prvně na dvouhodinovou procházku a ta mě tak nabila, e jsem se i přes zimu pustila do oken.
Ano, mám jetě dřevěná roubovací okna, bydlím sice v cihlovém domě, ale je to myslím stejný typ co býval v panelácích (pro Vil).
Snaím si ta okna udret co nejdéle. Mně se do těch plastových vůbec nechce a dřevěná jsou přece jen drahá. Natěstí mám ty svoje jetě v pořádku. Ale to roubování je fakt hrůza. Taky je hrůza sehnat někoho na opravu aluzií.Asi u vím, jaké okna má. Jsou to tato: http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-tr … zivot.html (čtvrtá fotografie odvrchu)? Tato okna mi přijdou velmi nepraktická, nedá se tam např. umístit síka.
Plastových bych se nebála, máme je a nemůu si je vynachválit. Jen ta výměna byla dost hrozná (straný binec).Ja si je teda vynachvalit nemuzu vubec,protoze v byte 40 let plisen nebyla.Jen co jsme vymenili spaldove okna za plastove mame v kazde mistnosti plisen.Okna jsou rano orosena.Tuto zkusenost ma i znama co zije v panelaku a loni jim menili okna za plastova.Jsou totalne na hov....
U nás pár lidí také brečelo, ale bylo to tím, e moc funěli a bylo jich v bytě moc a moc kytek a zvířátek Ale u si nestěují, tak se to asi usadilo. Vnitřní rosení a vlhko prý způsobuje fakt totální utěsnění, moc kytek, moc vaření .. Take zatopit, sednout si k pc a nefunět. :-)
Mě se tedy orosilo zevnitř pouze jednou kuchyňské a to jsem dala vařit kotel vody a zapomněla na něj..
Otvírám v zimě maximálně na vyputění kočky na balkon, kdy moc drápe a pak, abyych jí pustila do bytu. Mikroventilaci mám jen občas v noci.
Není tady
Jsem od esti vzhůru, z toho mám radost, e jsem se tak brzo vzbudila, z čeho ale nemám vůbec radost, je to, e opět sněí .
Není tady
Jo, u nás taky. Mám obavy, e se oteplí a na Vánoce :-)
Není tady
Judyna napsal(a):
Jo, u nás taky. Mám obavy, e se oteplí a na Vánoce :-)
Já si u pomalu začínám říkat, jestli se toho oteplení doiju (sebevradu nemám v plánu páchat, jen pro informaci) .
Není tady
kostka napsal(a):
eremuruss napsal(a):
V loznici nam kape rano s oken voda jak jsou okna orosena,probudi nas kapky vody.
jestli to taky nebude tím, jak jsi někde psala, e míváte ráno v domě jen 16st...
taky máme plastová okna, občas dole cca 1-2 cm orosení, zvlá při velkém mrazu venku.
Tchánovci pořídili plastová okna do 30let starého domu a najednou ve vech koutech plíseň. Ona ta paletová okna přece jen tolik netěsnila a byla tam přirozená výměna vzduchu, i kdy utíkalo zase teplo...
Tohle je nejcastejsi problem.
Jinak me se rosi taky mame uplne normalni jako v panelaku sroubovaci. Dokonce mame dvoje dvere na balkon, prodklene az k podlaze. Barak je beton asi ze 70 let.
Okna mame vlhly skoro do jede tretiny.
V minulem byte me majiel vymenil jedno stare okno za nove a to bylo perfektni, nikdy ani stopa po vlhnuti, zato ty stare okna byly orosene. Takze je to kvalitou okna.
Není tady
U nas take jemne snezi. Hnus.
Není tady