Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1001 24. 3. 2013 13:51

kostka
♥♥♥♥---

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XVI.

U nás to tak není, my máme plastová okna od začátku, máme kompletně rekonstruovaný 100let starý dům, zatím nikde plíseň, Ale hodně větráme, a hodně topíme. Doufám, že se ani neobjeví, protože mám poci, že je snad všude kolem nás :-( např. nám obrostlo plísní dřevo uskladněné ve dřevníku.
Tu plíseň mají u rodičů mého muže, ale jak to řeší, nevím. Vloni měnili špaletová okna za plastová a když jsme tam byli kolem Vánoc, jen jsem koukala, jak mají odstavěný nábytek, odtažené koberce a zelené kouty.

Není tady

#1002 24. 3. 2013 19:41

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíte. A mně se okna ani nerosí, ani nemlží. Ale tady nejde jen o tu vlhkost, ale i o CO2 a další výpary - chemikálie z různých věcí v domácnosti - lepidla, nátěry, ze všeho se uvolńují chem. látky. Navíc my konkrétně jsme na radonu....Myslím, že opravdu není nad přirozené odvětrávání. Kdysi jsem četla, že dnes se vše utěsńuje kvůli úsporám, ale dříve se žilo v domech zdravěji, jelikož vše špatné unikalo komínem, dveřmi, okny..Prostě výměna vzduchu.
Považuji to za logické, proto se té výměně oken tak bráním a stará opečovávám.
Někteří z mých sousedů měli okna také v pořádku, ale měnili je jen proto, že se jim je nechtělo šroubovat.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1003 24. 3. 2013 19:44

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já moc netopím, ale větrám, to jo. A plíseň nemám.

Upravil(a) Modroočka (24. 3. 2013 19:44)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#1004 24. 3. 2013 20:06

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Judyna napsal(a):

Dušičko, já šla prvně na dvouhodinovou procházku a ta mě tak nabila, že jsem se i přes zimu pustila do oken.
Ano, mám ještě dřevěná šroubovací okna, bydlím sice v cihlovém domě, ale je to myslím stejný typ co býval v panelácích (pro Vil).
Snažím si ta okna udržet co nejdéle. Mně se do těch plastových vůbec nechce a dřevěná jsou přece jen drahá. Naštěstí mám ty svoje ještě v pořádku. Ale to šroubování je fakt hrůza. Taky je hrůza sehnat někoho na opravu žaluzií.

Asi už vím, jaké okna máš. Jsou to tato: http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-tr … zivot.html (čtvrtá fotografie odvrchu)? Tato okna mi přijdou velmi nepraktická, nedá se tam např. umístit síka.

Plastových bych se nebála, máme je a nemůžu si je vynachválit. Jen ta výměna byla dost hrozná (strašný binec).

Ja si je teda vynachvalit nemuzu vubec,protoze v byte 40 let plisen nebyla.Jen co jsme vymenili spaldove okna za plastove mame v kazde mistnosti plisen.Okna jsou rano orosena.Tuto zkusenost ma i znama co zije v panelaku a loni jim menili okna za plastova.Jsou totalne na hov....

U nás pár lidí také brečelo, ale bylo to tím, že moc funěli a bylo jich v bytě moc a moc kytek a zvířátek smile  Ale už si nestěžují, tak se to asi usadilo. Vnitřní rosení a vlhko prý způsobuje fakt totální utěsnění, moc kytek, moc vaření ..    Takže zatopit, sednout si k pc a nefunět. :-)
Mě se tedy orosilo zevnitř pouze jednou kuchyňské a to jsem dala vařit kotel vody a zapomněla na něj..  vissla
Otvírám v zimě maximálně na vypuštění kočky na balkon, když moc drápe a pak, abyych jí pustila do bytu. Mikroventilaci mám jen občas v noci.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#1005 25. 3. 2013 8:42

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jsem od šesti vzhůru, z toho mám radost, že jsem se tak brzo vzbudila, z čeho ale nemám vůbec radost, je to, že opět sněží usch.

Není tady

#1006 25. 3. 2013 11:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, u nás taky. Mám obavy, že se oteplí až na Vánoce :-)

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1007 25. 3. 2013 12:06

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jo, u nás taky. Mám obavy, že se oteplí až na Vánoce :-)

Já si už pomalu začínám říkat, jestli se toho oteplení dožiju (sebevraždu nemám v plánu páchat, jen pro informaci) big_smile.

Není tady

#1008 25. 3. 2013 14:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

kostka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

V loznici nam kape rano s oken voda jak jsou okna orosena,probudi nas kapky vody.

jestli to taky nebude tím, jak jsi někde psala, že míváte ráno v domě jen 16st...
taky máme plastová okna, občas dole cca 1-2 cm orosení, zvl᚝ při velkém mrazu venku.
Tchánovci pořídili plastová okna do 30let starého domu a najednou ve všech koutech plíseň. Ona ta špaletová okna přece jen tolik netěsnila a byla tam přirozená výměna vzduchu, i když utíkalo zase teplo...

Tohle je nejcastejsi problem. 

Jinak me se rosi taky mame uplne normalni jako v panelaku sroubovaci. Dokonce mame dvoje dvere na balkon, prodklene az k podlaze. Barak je beton asi ze 70 let.
Okna mame vlhly skoro do jede tretiny.

V minulem byte me majiel vymenil jedno stare okno za nove a to bylo perfektni, nikdy ani stopa po vlhnuti, zato ty stare okna byly orosene. Takze je to kvalitou okna.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#1009 25. 3. 2013 14:27

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

U nas take jemne snezi. Hnus.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí