Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 20. 12. 2012 21:57

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XVI.

eremuruss napsal(a):

To pracoval za 8 tisic z toho 3500 kc daval nam.

Hm, tak z takového platu se opravdu žádné zázraky dělat nedají, potažmo si z něho ještě vytvářet nějaké úspory hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#77 20. 12. 2012 22:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

helena napsal(a):

On o tom nechce ani slyset,ze by tu kluk bydlel... Mam pry na vybranou bud syn nebo on
Hele... nebydlí takhle náááhodou on ve TVÉM/vašem domě? Že si osobuje právo rozhodovat o tom, kdo další tam bydlet ne/bude? Mimochodem - on ti taky nedává moc na vybranou, co se jeho matky tejče, že...
Krom toho mu je houby do toho, jestli dospělej kluk ne/spí a ne/jí - soudím, že on by si do podobnejch záležitostí taky mluvit nenechal.
Vi,ze jeho chovani by stejne sklouzlo do starych koleji.
Jo pán je jasnovidec... to jsem netušila...
No hlavně, že to tak dobře VÍ.

erem, já bych si ohledně přítele v tomhle směru dupla. S klukem byly problémy - a ne malé - ale teď kluk bez vlastního přičinění přišel o práci. Kluk se nemusí hned stěhovat k Tobě, ale kdyby jeho nezaměstnanost trvala delší dobu, asi bych ho jako máma hodně podpořila. Dá rozum, že by kluk musel sekat latinu a nesměly by v jeho životě figurovat žádné drogy stolt

MMCH zdá se mi, že Tvůj přítel už trošku překračuje hranice butter Pokud vím, bydlíš ještě pořád "ve svém" a přítel Ti nemá co dávat nůž na krk viz "buď syn nebo já". Už to, že si k Tobě domů vodí svého syna, který Tě na sociální síti kdysi hrubě urážel je dost na hraně a to, že k Tobě nesmí v tyto hodiny na návštěvu Tvoje vlastní dcera - to už bych vůbec nedovolila, aby to zašlo takhle daleko dumbom

Tvůj dům je Tvůj dům a o tom, kdo a kdy tam bude/nebude docházet na návštěvy nebo kdo tam s Tebou bude/nebude bydlet bys měla rozhodovat výlučně Ty. A partner by měl mít pouze poradní hlas, ne Ti něco ve Tvém vlastním domě  diktovat nebo nařizovat dumbom

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#78 21. 12. 2012 8:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

I když by bydlelo samo stejně, jako už nějakou dobu bydlí syn erem? Na základě čeho bys po něm požadovala přiměřenou část z jeho příjmů? Neplácej nesmysly, heleno. Btw požadovat můžeš.
"Nějakou dobu"? Pár měsíců, pokud si dobře pamatuju... od jara? Od léta?
Mimo to jsem měla na mysli dobu, kdy bydlel kluk u mámy - v tom případě není nutný uvažovat "na základě čeho bys po něm požadovala" - to je snad jasný.
A btw - možná bys svůj nesouhlas mohla vyjadřovat kultivovaněji... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

proc by ho mela porad vodit za rucicku, na svoju budoucnost by mel myslet on, ne zase mama
agewo, když se o tu budoucnost nedovede postarat sám, mělo by se mu dostat pomoci. Ne voděním za ručičku, to je na nic, spíš naučením, jak na to. V jednadvaceti jsou to většinou ještě "finanční nemluvňata", který chtějí všechno hned, bez ohledu na to, co bude zejtra... aneb "ono to nějak dopadne"...
Blbý je, že když dopadne do hnoje, málokterej rodič dítko nechá, aby se vyhrabalo samo...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#79 21. 12. 2012 8:08

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Skuhrám, máme asi marodnýho kocoura:-( skoro celý den byl venku nebo zalezlý, teď přišel a je skleslý, zvrací, nechce se se mnou bavit:-( tak přemýšlím co mu může být

Přeji panu kolegovi brzké uzdravení.

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#80 21. 12. 2012 8:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

eremuruss napsal(a):

Syn vcera prisel o praci.Neprodlouzili mu smlouvu.Je to treti vlna propousteni v tomto podniku.Ted jich bylo 80.Tady v tom kraji nema nejmensi nadeji sehnat praci.Jediny podnik ktery to tady tak nejak drzel,uz propustil od leta pres 300 lidi.
Ted ma ten byt...hruza pomyslet co bude dal.sad

Do bytu pôjde bývať dcéra - alebo vy - a syn sa niekam odsťahuje za prácou, kde jej je viac... Robí sa to tak všade, hlavne v hladových oblastiach (a že ich máme dosť aj na Slovensku). Je to nemilé, Erem, ale proste to treba brať ako výzvu niečo zmeniť, niečo urobiť a prispôsobiť sa... keď sa nedá inak.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#81 21. 12. 2012 8:20

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

helena napsal(a):

On o tom nechce ani slyset,ze by tu kluk bydlel... Mam pry na vybranou bud syn nebo on
Hele... nebydlí takhle náááhodou on ve TVÉM/vašem domě? Že si osobuje právo rozhodovat o tom, kdo další tam bydlet ne/bude? Mimochodem - on ti taky nedává moc na vybranou, co se jeho matky tejče, že...
Krom toho mu je houby do toho, jestli dospělej kluk ne/spí a ne/jí - soudím, že on by si do podobnejch záležitostí taky mluvit nenechal.
Vi,ze jeho chovani by stejne sklouzlo do starych koleji.
Jo pán je jasnovidec... to jsem netušila...
No hlavně, že to tak dobře VÍ.

erem, já bych si ohledně přítele v tomhle směru dupla. S klukem byly problémy - a ne malé - ale teď kluk bez vlastního přičinění přišel o práci. Kluk se nemusí hned stěhovat k Tobě, ale kdyby jeho nezaměstnanost trvala delší dobu, asi bych ho jako máma hodně podpořila. Dá rozum, že by kluk musel sekat latinu a nesměly by v jeho životě figurovat žádné drogy stolt

MMCH zdá se mi, že Tvůj přítel už trošku překračuje hranice butter Pokud vím, bydlíš ještě pořád "ve svém" a přítel Ti nemá co dávat nůž na krk viz "buď syn nebo já". Už to, že si k Tobě domů vodí svého syna, který Tě na sociální síti kdysi hrubě urážel je dost na hraně a to, že k Tobě nesmí v tyto hodiny na návštěvu Tvoje vlastní dcera - to už bych vůbec nedovolila, aby to zašlo takhle daleko dumbom

Tvůj dům je Tvůj dům a o tom, kdo a kdy tam bude/nebude docházet na návštěvy nebo kdo tam s Tebou bude/nebude bydlet bys měla rozhodovat výlučně Ty. A partner by měl mít pouze poradní hlas, ne Ti něco ve Tvém vlastním domě  diktovat nebo nařizovat dumbom

kiaro, já s tebou v podstatě souhlasím, ale ty řeči, že je to její dům a jen oba bude rozhodovat, se mi nelíbí. sice to tak je, ale jednou jsou partneři a takový jako že ty jsi u mně, tak budeš držet hubu a krok, to se mi nelíbí. na mně by mohl ten druhej tohle zkusit a to by viděl ten fofr, jakým bych se od něj stěhovala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#82 21. 12. 2012 8:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

holcina napsal(a):

Skuhrám, máme asi marodnýho kocoura:-( skoro celý den byl venku nebo zalezlý, teď přišel a je skleslý, zvrací, nechce se se mnou bavit:-( tak přemýšlím co mu může být

big_smilebig_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#83 21. 12. 2012 8:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ty řeči, že je to její dům a jen oba bude rozhodovat, se mi nelíbí
No, podle toho, co píše erem, snaží se rozhodovat převážně její partner a ona (možná pro "klid v rodině") většinou ustoupí... čímž mu jednak potvrzuje, že on dělá dobře, druhak uvolňuje další a další území.

Není tady

#84 21. 12. 2012 8:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

helena napsal(a):

Papiry teda dostane,az 2 ledna
No a? To mu přece nebrání v tom, aby se začal zajímat už teď. Třeba někde někdo končí taky k poslednímu prosinci.
im,ze nepremysli a,ze setrit mohl obvzlast ted,kdyz mel 13 tisic,ale on me vzdycky odpovedel,ze chce zit.
Tak jsi ho měla zkásnout... big_smile Třeba jen o tisícovku, pět stovek a ukládat mu je sama. Ono se dá "žít" i za míň...

va Zkásnout? Co bys dělala ty, heleno, kdyby se tvé dítě "zkásnout" nenechalo? smile
To jsou rady. To se to radí, když to člověk nemusí řešit prakticky. smile

Ano, zkásnout. Môj bratranec je bohužiaľ typ, ktorý utratí celú výplatu, či zarába 10,000 alebo 60,000 (a že má reálne bližšie k tomu druhému číslu, to mi môžete evriť...): Takže aj ja som tet radila, ešte keď bol slobodný a bez záväzkov, aby mu vzala kartu k účtu a pravidelne, mesačne ulievala menší obnos bokom; on by to ani nezistil a mal by našetrené. No ale ona sa tiež upejpala, takže keď si zarobil na decko, sťahovali sa aj s drahou bývať k tete, ktorá ich potom čiastočne aj živila... tongue A dnes - ani nehovorím, to je donebavolajúce (ale tých detí majú teda už podstatne viac). Kto chce kam...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#85 21. 12. 2012 8:29

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

To pracoval za 8 tisic z toho 3500 kc daval nam.

Hm, tak z takového platu se opravdu žádné zázraky dělat nedají, potažmo si z něho ještě vytvářet nějaké úspory hmm

Bohužel, takovéto platy nejsou u nás výjimkou. Člověka pak "zahřeje na duši", když si přečte, že průměrný plat v republice je asi 23 tisíc... sad
Hlavně že ti šmejdi v parlamentu si jeden den bez mrknutí oka odhlasujou víc peněz pro sebe, a druhý den zvýšení DPH... to je fakt na usch ...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#86 21. 12. 2012 8:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Naše první pomoc na vše je tee trea

stolt Aj keď - ako analgetikum je lepšia tá slivka, ale aspoň štyri deci.... tongue

Brita

Není tady

#87 21. 12. 2012 8:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jeden den bez mrknutí oka odhlasujou víc peněz pro sebe, a druhý den zvýšení DPH
Bližší košile, než kabát... a jak se nechal jeden z nich slyšet, ze čtyřiceti táců se fakt žít nedá... to má přeci každá asistentka s maturitou http://fora.babinet.cz/img/smilies/usch.gif...

ako analgetikum je lepšia tá slivka
No... nebo druhá možnost - bolí to dál, ale po pár panácích už je to člověku fuk http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#88 21. 12. 2012 8:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

No, podle toho, co píše erem, snaží se rozhodovat převážně její partner a ona (možná pro "klid v rodině") většinou ustoupí... čímž mu jednak potvrzuje, že on dělá dobře, druhak uvolňuje další a další území.

to jo Helo, ale to už prostě druhá věc, že takhle pořád ustupuje.
fakt je prostě ten, že já bych se necítila dobře s někým, kdo mi řekl, že nemám co do čeho mluvit, protože je to jeho dům a on si může dělat co chce. ale to říkám prostě za sebe, x dalších lidí to může mít jinak.

Není tady

#89 21. 12. 2012 9:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

fakt je prostě ten, že já bych se necítila dobře s někým, kdo mi řekl, že nemám co do čeho mluvit, protože je to jeho dům a on si může dělat co chce. ale to říkám prostě za sebe, x dalších lidí to může mít jinak.

Jasně Pavli, já s Tebou podstatě souhlasím, jenže by tam měla být ta rovnováha.Aby si přítel Erem kladl podmínky a bylo všechno po jeho?. Ale Erem to asi takto vyhovuje. Mně by osobně tedy hodně moc nakrklo kdyby mi řekl, bud to on nebo syn. I když jsou děti někdy problémový, tak při tomhle bych fakt řádila. Neříkala bych,odejdi, je to  můj dům,nemáš do toho co kecat. To ne, asi by mě to tedy hodně mrzelo od něho a přemýšlela bych,jestli mě má vůbec rád.

Upravil(a) dusička (21. 12. 2012 9:04)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#90 21. 12. 2012 9:06

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

holcina napsal(a):

lol pan kolega dostal injekci, asi sežral něco nevhodnýho, tak bacha.-) dnes už je lepší, sice neřádí, ale u hlazení už i vrněl

Není tady

#91 21. 12. 2012 9:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

Jasně Pavli, já s Tebou podstatě souhlasím, jenže by tam měla být ta rovnováha.Aby si přítel Erem kladl podmínky a bylo všechno po jeho?. Ale Erem to asi takto vyhovuje. Mně by osobně tedy hodně moc nakrklo kdyby mi řekl, bud to on nebo syn. I když jsou děti někdy problémový, tak při tomhle bych fakt řádila. Neříkala bych,odejdi, je to  můj dům,nemáš do toho co kecat. To ne, asi by mě to tedy hodně mrzelo od něho a přemýšlela bych,jestli mě má vůbec rád.

ale jo, já to beru. však oni se něják dohodnou. nebo ne a pak spolu nebudou. co už.

Není tady

#92 21. 12. 2012 9:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já bych se necítila dobře s někým, kdo mi řekl, že nemám co do čeho mluvit, protože je to jeho dům
Já ti rozumím... jenže ty to vidíš z úhlu někoho, kdo by (pravděpodobně http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) partnerovi nekladl ultimáta typu "když nebude po mým, tak odejdu".

Není tady

#93 21. 12. 2012 9:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Obojí je špatně, i dávat podmínky typu "já nebo on" i říct, "ty mi do toho nemáš co kecat". Ani jedna věta by se v tom vztahu neměla objevit

Není tady

#94 21. 12. 2012 9:21

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Syn vcera prisel o praci.Neprodlouzili mu smlouvu.Je to treti vlna propousteni v tomto podniku.Ted jich bylo 80.Tady v tom kraji nema nejmensi nadeji sehnat praci.Jediny podnik ktery to tady tak nejak drzel,uz propustil od leta pres 300 lidi.

Do bytu pôjde bývať dcéra - alebo vy - a syn sa niekam odsťahuje za prácou, kde jej je viac... Robí sa to tak všade, hlavne v hladových oblastiach (a že ich máme dosť aj na Slovensku). Je to nemilé, Erem, ale proste to treba brať ako výzvu niečo zmeniť, niečo urobiť a prispôsobiť sa... keď sa nedá inak.

My mame predelany barak investovali jsme do nej nemaly peniz.Tak z nej zase neodejdeme.Dcera ma svuj byt z balkonem po kterym touzila takze ta do bytu take nepujde.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#95 21. 12. 2012 9:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

Ja teda chápem aj jeho, ale aj Erem... On je príliš kategorický, ale poviem pravdu, že vyhliadka bývať s nezamestnaným, huliacim, drzým a lenivým mladíkom, ktorý doma nehne prstom a Erem okolo neho skáče ako okolo zlatého teľaťa - to by ma tiež nepotešilo. Iné je navštevovať sa a iné je vracať sa do zahuleného domova (ja som nádejný astmatik, ja by som  s niekým, kto doma hulí, proste nebývala) s otráveným harantom.

Brita

Není tady

#96 21. 12. 2012 9:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Erem - já bych se synovi do toho nemíchala. Já vím,je to blbý,ale Ty s tím stejně nic neuděláš. On je dospělý, chtěl byt, musí se naučit být zodpovědný.
KDyby přišel s tím,jeslti by u Vás mohl bydlet,že byt pronajme,(aspon aby nemusel platit ten nájem) tak bych ho vzala bydlet. I kdyby měl přítel kecy.
Psala si,že je kluk pracovitý, tak bych se nebála toho, že se bude válet a nic nedělat. Určitě sežene práci. Neboj se o něj.

Není tady

#97 21. 12. 2012 9:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

My mame predelany barak investovali jsme do nej nemaly peniz.Tak z nej zase neodejdeme.Dcera ma svuj byt z balkonem po kterym touzila takze ta do bytu take nepujde.

No tak ten byt proste pusťte a pošlite ho za prácou (alebo nech chodí na týždňovky). Určite nemáte ľahkú situáciu - ale práve rpeto nemá zmysel čakať na zázrak, ale skôr sa aktívne rozhýbať a niečo urobiť. Keď treba, tak aj radikálny krok. S prácou to v najbližšej dobe lepšie nebude, to ti nebudem klamať.

Brita

Není tady

#98 21. 12. 2012 9:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ted přemýšlím,že pronajímat by asi byt nešel, když je od města. Pokavad nebude na nájem,stejně ho Erem budete muset pustit. Ono zas něco zlý je pro něco dobrý. Kluk může prakticky kamkoliv za prací, ubytovnu sežene,na víkend pojede k TObě.

Není tady

#99 21. 12. 2012 9:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

helena napsal(a):

me neprijde, ze ustupuje. me to spis pripada, ze ji vyhovuje, ze nekdo jin resi za ni, vymysli reseni a ji ho jen prednese.
jen se podivejte ....syn nema praci, zatim je nic konstruktivniho NENAPADLO, co s tim. Jen ceka, kdo ji co poradi ( dokonce i link posle), pak se teprve tim zabyva.

Není tady

#100 21. 12. 2012 9:47

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Pokud si pamatuju, synek dostal nějaký prachy od babičky? Řidičák i starý auto mohl dávno mít, ale chce si žít po svý tak ať si žije jak umí

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí