Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 12. 2012 12:35

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XVI.

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

erem, tak si ten řidičák bude muset udělat a koupit si auto. nic jinýho asi nenadělá, když to je jak říkáš.
kamarádky kluk taky neměl řidičák ani auto, ale potřeboval to kvůli dojíždění do práce, tak si ho udělal. v létě než si řidičák udělal, dojížděl na kole, dost daleko, ale byl rád, že tu práci má a nechtěl o ni přijít. mezi tím si dělal řidičák a pořídil si starší auto.

koupi si auto???Za co si koupi auto?Ridicak stoji 10 tisic a stare auto minimalne 30 tisic+ pojisteni a ja nevim co vsechno se plati
Navic je tu byt kde musi kazdy mesic platit 7 tisic.Najemnik se mu odstehuje,protoze i on prisel o praci a podporu nedostane,protoze je po skole a nema odpracovany rok.Takze na to zustava sam,uz hned prvni mesic na podpore bude mit syn problem zaplatit za byt.

erem a chceš říct, že tvůj syn, kterej už nějákou dobu dělá, nemá vůbec žádné úspory va to všechno utratil do poslední vindry, aniž by myslel na zadní vrátka ? vždy prakticky celou dobu bydlel v podstatě s vámi, ty výdaje nebyly tak velký, dokud nezačal žít v bytě sám. mně je jasný, že mladí si rádi někam zajdou, něco si koupí, ale tak to opravdu vůbec nic nedával bokem ?
já vím, kolik stojí řidičák erem, ale myslím si, že by se to dalo .. něco by si dal on, ty mu třeba s dědou nedávejte k vánocům kraviny, ale přispějte mu právě na ten řidičák.
a co se týká toho auta - to se prostě nedá nic dělat. pořád lepší jak sedět doma na zadku a brečet, že nemá jak do práce, ne ?

Bohuzel neusetril nic.Utratil to za bydleni ,jidlo,marjanku a nechci domyslet za co vsechno....ani na sebe si nekoupil ani ponozky.
K vanocum jsme mu koupili obleceni,deda mu nekupuje nic.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#27 20. 12. 2012 12:35

holcina
♥♥♥♥♥♥-

To by si nechal líbit málokdo. Erem, a začne kluk hned hledat atd., s tím jeřábem by to taky nebylo špatný, a je to kdekoliv. Nemá žádný závazky, že by se nemohl odstěhovat pryč. Živit ho - no nějakou krátkou dobu ano, dýl určitě ne, to bych jasně řekla

Není tady

#28 20. 12. 2012 12:36

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

No tak Erem, promiň,ale aby mi přítel dával nuž na krk, at si rozmyslím, jestli on nebo syn. Tak by jel. To bych si nenechala líbit. Jen jestli z něho nedělá tak trochu grázla on.

Nedela.S mym synem byli problemy a ne maly.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#29 20. 12. 2012 12:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

No tak co si budeme povídat. Není až tak velká výjimka mladých, že neušetří nic. Já když jsem si začala vydělávat a bydlela v podnájmu,taky jsem nic neušetřila.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#30 20. 12. 2012 12:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, jenže tohle mᚠtěžký. je to prostě blbá situace pro všechny. erem jako máma prostě bude kluka vždycky chránit. jenže jejímu příteli si taky není co divit, co tu erem za ty roky psala, tak on synek byl taky pěknej dáreček.
přiznám se, že já bych nad dospělým klukem, co na nic nesáhne, je sprostej na mámu a ještě nedej bože zhulenej, taky neskákala radostí dva metry dvacet.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#31 20. 12. 2012 12:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

To by si nechal líbit málokdo. Erem, a začne kluk hned hledat atd., s tím jeřábem by to taky nebylo špatný, a je to kdekoliv. Nemá žádný závazky, že by se nemohl odstěhovat pryč. Živit ho - no nějakou krátkou dobu ano, dýl určitě ne, to bych jasně řekla

Ted jsem te nepochopila.Co by si nechal libit malokdo?

Není tady

#32 20. 12. 2012 12:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

To jo Pavli, to mᚠpravdu, ale já osobně bych nechtěla,aby si do toho přítel montoval a zasahoval. Vždyt Erem psala, jak kluka i holky buzeruje, jak musí mít všechno narovnaný do komínku. Jo jasně, každý má chyby.
Já bych si to s klukem vyříkala sama, je to můj syn, bych mu jednu vlepila, že by si divil. Erem dělá hodnou mámu, čeká až to za ní vyříká někdo jinej.
Pořád někomu ustupuje,aby nebyla ona ta špatná. Ale to už je povahou.

Není tady

#33 20. 12. 2012 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

On o tom nechce ani slyset,ze by tu kluk bydlel... Mam pry na vybranou bud syn nebo on
Hele... nebydlí takhle náááhodou on ve TVÉM/vašem domě? Že si osobuje právo rozhodovat o tom, kdo další tam bydlet ne/bude? Mimochodem - on ti taky nedává moc na vybranou, co se jeho matky tejče, že...
Krom toho mu je houby do toho, jestli dospělej kluk ne/spí a ne/jí - soudím, že on by si do podobnejch záležitostí taky mluvit nenechal.
Vi,ze jeho chovani by stejne sklouzlo do starych koleji.
Jo pán je jasnovidec... to jsem netušila...
No hlavně, že to tak dobře VÍ.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#34 20. 12. 2012 12:41

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Ted jsem te nepochopila.Co by si nechal libit malokdo?

Nůž na krk, já nebo syn. Ale já bych synka nebrala domů, jen a začne brzy zase pracovat, třeba se naučí myslet trochu dopředu. Můj mladej taky není kdovíjaký šetřílek, chtějí se bavit, užívat si, ale už teď přemýšlí aspoň trochu dopředu, co by dělal kdyby byl bez práce

Není tady

#35 20. 12. 2012 12:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

koupi si auto???Za co si koupi auto?Ridicak stoji 10 tisic a stare auto minimalne 30 tisic+ pojisteni a ja nevim co vsechno se plati
Navic je tu byt kde musi kazdy mesic platit 7 tisic.Najemnik se mu odstehuje,protoze i on prisel o praci a podporu nedostane,protoze je po skole a nema odpracovany rok.Takze na to zustava sam,uz hned prvni mesic na podpore bude mit syn problem zaplatit za byt.

erem a chceš říct, že tvůj syn, kterej už nějákou dobu dělá, nemá vůbec žádné úspory va to všechno utratil do poslední vindry, aniž by myslel na zadní vrátka ? vždy prakticky celou dobu bydlel v podstatě s vámi, ty výdaje nebyly tak velký, dokud nezačal žít v bytě sám. mně je jasný, že mladí si rádi někam zajdou, něco si koupí, ale tak to opravdu vůbec nic nedával bokem ?
já vím, kolik stojí řidičák erem, ale myslím si, že by se to dalo .. něco by si dal on, ty mu třeba s dědou nedávejte k vánocům kraviny, ale přispějte mu právě na ten řidičák.
a co se týká toho auta - to se prostě nedá nic dělat. pořád lepší jak sedět doma na zadku a brečet, že nemá jak do práce, ne ?

Bohuzel neusetril nic.Utratil to za bydleni ,jidlo,marjanku a nechci domyslet za co vsechno....ani na sebe si nekoupil ani ponozky.

no, já nemyslela teď, když žije sám, to je mi jasný, že toho moc nešetřit nemohl, spíš dobu, kdy dělal a bydlel s vámi.
je blbý, že si nic neodkládal. dneska není doba na to, aby si člověk mohl dovolit utratit všechno a nic neušetřit, pokud je z čeho. nikdy nevíš, co tě potká.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#36 20. 12. 2012 12:44

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, vlepila? Dospělému muži? va Nu, asi to máte v genech, když tobě vlepí ve tvém věku tvá máma. va

V dnešní době není nic zvláštního, když si člověk, obzvláště mladý, začínající, neušetří. Tak to prostě dneska je. Platy jsou nízké a živobytí drahé. Spousta lidí a rodin žije bohužel od výplaty k výplatě.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#37 20. 12. 2012 12:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Sprostě sem ted u kafe sežrala zbytek lískových oříšků. dumbom a ted jsem si uvědomila,že je budu asi ještě potřebovat na ozdobu. dumbom

Není tady

#38 20. 12. 2012 12:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

no, já nemyslela teď, když žije sám, to je mi jasný, že toho moc nešetřit nemohl, spíš dobu, kdy dělal a bydlel s vámi.
je blbý, že si nic neodkládal. dneska není doba na to, aby si člověk mohl dovolit utratit všechno a nic neušetřit, pokud je z čeho. nikdy nevíš, co tě potká.

To pracoval za 8 tisic z toho 3500 kc daval nam.

Není tady

#39 20. 12. 2012 12:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusičko, vlepila? Dospělému muži? va Nu, asi to máte v genech, když tobě vlepí ve tvém věku tvá máma. va

V dnešní době není nic zvláštního, když si člověk, obzvláště mladý, začínající, neušetří. Tak to prostě dneska je. Platy jsou nízké a živobytí drahé. Spousta lidí a rodin žije bohužel od výplaty k výplatě.

Nereaguj na mě Majkafo ano.
Ano, kdyby byl na mě hnusnej a říkal mi sprostě,tak bych mu jednu vlepila. Nenechala bych to řešit přítele, je to mezi mnou a mým synem. Ovšem těžko tohle řešit,když už je kluk dospělej.

Není tady

#40 20. 12. 2012 12:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

To jo Pavli, to mᚠpravdu, ale já osobně bych nechtěla,aby si do toho přítel montoval a zasahoval. Vždyt Erem psala, jak kluka i holky buzeruje, jak musí mít všechno narovnaný do komínku. Jo jasně, každý má chyby.
Já bych si to s klukem vyříkala sama, je to můj syn, bych mu jednu vlepila, že by si divil. Erem dělá hodnou mámu, čeká až to za ní vyříká někdo jinej.
Pořád někomu ustupuje,aby nebyla ona ta špatná. Ale to už je povahou.

no hele, já teď budu za megeru, ale já bych taky trvala na tom, že budou mít děcka pořádek. já prostě bordel nesnáším a erem sama říká, že na pořádek není, myslíš, že k tomu vedla svý děti, nebo že to teda okoukali ?
navíc ano, ono se hezky říká, aby do toho přítel nezasahoval, ale erem má s přítelem společnou domácnost. a do toho, kdo v ní bude bydlet, si myslím, má přítel co mluvit. zvl᚝, pokud s klukem jsou jen potíže.

Upravil(a) PPavlaa (20. 12. 2012 12:47)

Není tady

#41 20. 12. 2012 12:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ano Pavli, Ty mᚠpořádek ráda, já taky, jsme na to z domova zvyklý. Jenže Erem to nevadí, psala to tu sama. A najednou přijde její přítel a začne jim to tam přehazovat. Jasně, kompromisy. Ale on za to ten kluk až tak nemůže, když ho to Erem nenaučila,když byl malý.

Není tady

#42 20. 12. 2012 12:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Sprostě sem ted u kafe sežrala zbytek lískových oříšků. dumbom a ted jsem si uvědomila,že je budu asi ještě potřebovat na ozdobu. dumbom

lol

Není tady

#43 20. 12. 2012 12:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ma papiry na motorovou pilu a na jerab.
http://www.spravnykrok.cz/mapa_stranek/ … abnik.html

dusičko, vlepila? Dospělému muži? Nu, asi to máte v genech, když tobě vlepí ve tvém věku tvá máma.
Ono taky záleží na tom, jestli se jako dospělý muž/dopělá žena chová.
Pokud se projevuje jako nedospělec, není se co divit, že rodič zareaguje na úrovni rodič-dítě a ne jako rovnoprávný dospělý vůči témuž.
V dnešní době není nic zvláštního, když si člověk, obzvláště mladý, začínající, neušetří.
Hm... a co když přijde nějaká mimořádka? Co bys poradila?

Není tady

#44 20. 12. 2012 12:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

er, ok. je mi jasný, že těžko by dával bokem tisíce. ale něják si říkám, že třeba to pětikilo měsíčně by ho nezabilo, kdyby odložil. není to moc, ale všechno je lepší jak nic. časem mohl mít třeba na ten řidičák a nebrečet, že není na papíry, ani auto. ale jasně, ti mladí nad tím takhle asi dneska nepřemýšlí.

Není tady

#45 20. 12. 2012 12:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ma papiry na motorovou pilu a na jerab.
http://www.spravnykrok.cz/mapa_stranek/ … abnik.html

dusičko, vlepila? Dospělému muži? Nu, asi to máte v genech, když tobě vlepí ve tvém věku tvá máma.
Ono taky záleží na tom, jestli se jako dospělý muž/dopělá žena chová.
Pokud se projevuje jako nedospělec, není se co divit, že rodič zareaguje na úrovni rodič-dítě a ne jako rovnoprávný dospělý vůči témuž.
V dnešní době není nic zvláštního, když si člověk, obzvláště mladý, začínající, neušetří.

Helco dekuji za odkaz na stranky.Budeme hledat.Papiry teda dostane,az 2 ledna,protoze smlouvu ma do konce prosince.

Není tady

#46 20. 12. 2012 12:57

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

er, ok. je mi jasný, že těžko by dával bokem tisíce. ale něják si říkám, že třeba to pětikilo měsíčně by ho nezabilo, kdyby odložil. není to moc, ale všechno je lepší jak nic. časem mohl mít třeba na ten řidičák a nebrečet, že není na papíry, ani auto. ale jasně, ti mladí nad tím takhle asi dneska nepřemýšlí.

Vim,ze nepremysli a,ze setrit mohl obvzlast ted,kdyz mel 13 tisic,ale on me vzdycky odpovedel,ze chce zit.
Ale jsem moc rada za ty stranky co me dala Helena urcite se budou hodit.

Není tady

#47 20. 12. 2012 12:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Papiry teda dostane,az 2 ledna
No a? To mu přece nebrání v tom, aby se začal zajímat už teď. Třeba někde někdo končí taky k poslednímu prosinci.
im,ze nepremysli a,ze setrit mohl obvzlast ted,kdyz mel 13 tisic,ale on me vzdycky odpovedel,ze chce zit.
Tak jsi ho měla zkásnout... big_smile Třeba jen o tisícovku, pět stovek a ukládat mu je sama. Ono se dá "žít" i za míň...

Upravil(a) helena (20. 12. 2012 13:00)

Není tady

#48 20. 12. 2012 12:59

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

eremuruss napsal(a):

jaspinn napsal(a):

Erem - to bude dobrý - dneska jsou mladí daleko pružnější než kdysi my a jsou schopní a ochotní za prací i dojíždět - pokud teda chtějí.
Držím palce, a co nejdříve něco najde:)

Dojizdet ano,ale nema auto ani ridicak ani jeho kamarad ktery prisel o praci take.A spojeni do zamestnani vlakem ci autobusem nelze,protoze se nedostane s odpoledni smeny.

já to myslela tak, že dojíždět třeba týdně - exmanžel takhle jezdil 5 let, a to už jsme měli malé děti, ale nic jiného nezbývalo - přes týden byl pryč a na víkend jezdil domů smile

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží nᚠsvět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#49 20. 12. 2012 13:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Já bych neporadila nic. Každý případ je jiný.
Budu řešit až svou konkrétní situaci, kdyby taková nastala.

A když se ptáš, co bys poradila ty, heleno?

Není tady

#50 20. 12. 2012 13:02

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Papiry teda dostane,az 2 ledna
No a? To mu přece nebrání v tom, aby se začal zajímat už teď. Třeba někde někdo končí taky k poslednímu prosinci.
im,ze nepremysli a,ze setrit mohl obvzlast ted,kdyz mel 13 tisic,ale on me vzdycky odpovedel,ze chce zit.
Tak jsi ho měla zkásnout... big_smile Třeba jen o tisícovku, pět stovek a ukládat mu je sama. Ono se dá "žít" i za míň...

va Zkásnout? Co bys dělala ty, heleno, kdyby se tvé dítě "zkásnout" nenechalo? smile
To jsou rady. To se to radí, když to člověk nemusí řešit prakticky. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí