6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dataline napsal(a):
Můj příběh je podobný, jako spousta jiných, přesto si vás dovolím poádat o radu, protoe sama si u rady nevím. S partnerem jsme 8 let, máme syna 2,5 roku. Po narození syna začal partner podnikat, věnoval se hlavně rozjídění svého podniku a já se věnovala synovi. Postupně jsme se více navzájem vzdalovali, já neustále sama se synem, on neustále v práci. Neuměli jsme o tom mluvit, já byla natvaná, e s námi netráví čas, e ve podřizuje práci, on byl natvaný, e já jsem natvaná. Začali jsme se hádat, a jsem mu jednoho dne řekla, aby el, e jsem stejně na ve sama a e mi bude bez něj lépe. Neodeel, ale hádky se stupňovaly, padala ostrá slova, zejména z mé strany, partner se umí lépe ovládat, nikdy po mě nekřičel, nikdy mi nenadával. Znovu jsem několikrát řekla, at odejde, e u to s ním nezvládám, e chodí domů jen přespat. Asi po třech měsících tohodle kolotoče hádek odeel. Nic si nevzal, jen pár triček a prádlo. Přespával v práci, s námi se příli nestýkal, objevil se jednou za 10-14 dní, maximálně na hodinu a zase odjel. Můj estý smysl dokonale zafungoval, e je v tom jiná ena, ale on to neustále zapíral, jene vechno jednou praskne...byla v tom ena, o deset let mladí ne on (je mu 37 let) svobodná matka s 8letým dítětem. Byl to pro mě ok, straný. I kdy jsem ho vlastně vyhodila, tohle jsem nečekala. Ale musela jsem fungovat kvůli syna, přes den jsem byla astná maminka, dělala jsem ve proto, aby syn nijak nestrádal, hráli jsme si, jezdili na výlety, jakoby v naem ivotě nenastala ádná změna, a v noci jsem koukala do stropu a brečela do poltáře.
Protoe jsem nevěděla, jak reagovat na synovy otázky ohledně tatínka a jeho návtěv, nechtěla jsem a nechci ublíit zejména synovi, navtěvovala jsem i psychologa, kde jsme tuhle situaci rozebírali, ale stejně si nevím rady.
Začala jsem si plánovat ivot jako svobodná matka s dítětem, postupně jsem se se vím vyrovnala a po 6 měsících partner přiel. S tím, e chce s námi být, vztah má definitivně vyřeený, atd. Měla jsem jedinou podmínku, aby ukončil vekerý kontakt s tou enou. Souhlasil a věřím, e to i dodruje. Zpočátku k nám chodil denně na návtěvu, po měsíci a půl zůstal a ijeme zase společně. Začátek byl v pohodě, hodně jsme si vysvětlili, vyříkali, bylo to mezi námi krásné, po vech stránkách, i v sexu.
Partner je milý, stará se, pomáhá mí. Tráví s námi čas, dává mi najevo svoji náklonnost, letmým polibkem, pohlazením, objetím, v noci se někdy vzbudím a zjistím, e mě drí za ruku, a spoustu dalích hezkých maličkosti....
teď si asi říkáte, co teda jetě chci. Vechno to vypadá, jakoby se nic nestalo, ale stalo. Je to pořád ve mě. I kdy on mi tvrdí, e to nebyla nevěra, e jsem ho vyhodila, pro mě to nevěra byla. ijeme spolu u od září a já se s tím nedokáu vyrovnat. Jen na to pomyslím, u mi tečou slzy (právě teď). Kdykoli mě obejme, tak mě napadne, zda ji taky tak objímal. V noci se vzbudím a přemýlím, zda se mu o ní zdá, atd atd. Zkouela jsem si s ním o tom promluvit, řekl mi, e on to má definitivně vyřeeno, e dodruje nulový kontakt, co mi slíbil a ve je jen v mé hlavě a musím si to srovnat sama. Ale mě to prostě nejde. Poslední měsíc s ním u nemůu ani spát, mám obrovský blok.
Jak jste to měly vy, které jste překonaly nevěru, spraví se to, chce to delí čas???
Jak se zbavit těch mylenek na ni v mé hlavě???
a co jsi vlastně čekala? e bude do smrti čekat, jestli nezmění názor a nevezme ho zpátky?
moná by sis měla připustit, e k jeho vztahu s jinou enou jsi velkou měrou přispěla i ty. Pokud on ho u ukončil a ty stále na ten vztah myslí a chce o něm mluvit - můe to vá vztah hosně zhorit.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem - no a?
Asi ve vztahu bylo něco patně.
Je to ponaučení. Hledání .
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.dusičko, já z tebe mám pocit, e ty názory občas mění podle toho, jak se zrovna probudí. není to tak dlouho, co jsi psala, e by ti představa manela s jinou enou dobře nedělala.
myslím si, e v tomhle sama nemá jasno, sorry. ono je to jiný, kdy to řeí pouze teoreticky taky, e jo.
osobně bych chtěla vidět tenhle tvůj nadhled, kdyby u vás opravdu o něco takového lo a nebyl to pouze jednorázový úlet.
Pavli proč bych se měla trápit dopředu a představovat si chlapa v objetí jiné eny? Mám zkuenost. Doslechla jsem se,e by mi byl "asi " nevěrný. Ale neřeila jsem to. No to ví, e kdy jsem to slyela árlila, nebylo mi to jedno. Ale s manelem jsem to nerozebírala. Proto píu, e dát na to, jak se chlap chová, jak to cítí.
Asi mluvím o něčem jiném.
Není tady
Pavli - psala jsem zakladatelce vlákna, e tím,e se bude trápit a představovat si, co bylo, tak to rovnou můe zabalit. U nemá na co árlit. Co bylo bylo. Ted je ted.
Není tady
Dataline napsal(a):
Děkuji za vae názory a rady.
Pokusím se na některé otázky odpovědět.
Povauji to za nevěru, protoe partner odeel, ná vztah nijak neukončil, neodstěhoval si věci, nic. Kdy přiel za synem, ptala jsem se, jestli ijeme v odloučení, nebo jsme se rozeli, nebo jak naí situaci nazvat, nevěděl. Na otázku zda má jinou enu vdy tvrdil, e nemá. Tuila jsem e má, nepátrala jsem, ale samo se to provalilo. Take to podle mě byla nevěra, probírala jsem to i s psychologem, taky řekl, e to nevěra je. Asi záleí na úhlu pohledu....
Koníčků mám dost, přes den se zabavím, jednak se synem, dodělávám si nejaké odborné způsobilosti, abych mohla začít po MD pracovat, take hlava zaměstnanaá a a , ale přesto se ty pitomé mylenky vkrádají...
Fungujeme v pohodě, bavíme se o vem, nyní se společně těíme na Vánoce, snaím se, ale je to ve mně, zkrátka to chce asi více času. Mě hlavně zajímá, zda se tohle dá časem nějak vytěsnit a ít, jakoby tahle epizoda nebyla, nevím, jak to nazvat.
Mňa by viac ne fyzická nevera trápilo to PREČO k nej dolo a AKO tomu predís dio budúcna... ako vylepi VÁ vzah. Alebo a len mrzí, e ty si ten rozchod/nerozchod nevyuila?
(Mmch, ja to za neveru nepovaujem - ty si ho fakticky vyhnala, poslala rpeč - a čo si čakal? e bude u do smrti sám?
Není tady
eremuruss napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem - no a?
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.Clovek ktery miluje neni v objeti jineho muze ci zeny.
Mas trochu jiny nazor na lasku.
Človek môe ma rád dokonca aj dvoch žudí naraz....
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem - no a?
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.dusičko, já z tebe mám pocit, e ty názory občas mění podle toho, jak se zrovna probudí. není to tak dlouho, co jsi psala, e by ti představa manela s jinou enou dobře nedělala.
myslím si, e v tomhle sama nemá jasno, sorry. ono je to jiný, kdy to řeí pouze teoreticky taky, e jo.
osobně bych chtěla vidět tenhle tvůj nadhled, kdyby u vás opravdu o něco takového lo a nebyl to pouze jednorázový úlet.Pavli proč bych se měla trápit dopředu a představovat si chlapa v objetí jiné eny? Mám zkuenost. Doslechla jsem se,e by mi byl "asi " nevěrný. Ale neřeila jsem to. No to ví, e kdy jsem to slyela árlila, nebylo mi to jedno. Ale s manelem jsem to nerozebírala. Proto píu, e dát na to, jak se chlap chová, jak to cítí.
Asi mluvím o něčem jiném.
počkej, kdo kde říká, aby ses něčím trápila dopředu ?
a dusičko, na nějáké "asi" nehraju.
navíc nezlob se, ale fakt jen teoretizuje, co by kdyby. to se pak ostatním radí hezky.
Není tady
"asi" píu proto,e jsem u toho nebyla.
Pavli - od začátku píu, aby se netrápila dopředu.
Protoe zakladatelky vlákna manel je s ní, milenku nemá.
Není tady
ale ona se netrápí dopředu, ona se trápí tím, co bylo. nevěrou, která proběhla. jestli se to dá brát jako nevěra, kdy pána v podstatě pustila k vodě.
Není tady
A kdy se v tom budu pořád hrabat, řeit, co bylo, tak to je začátek konce. Manel je s ní, miluje jí. Můe být trpělivý, ale ... Jestlie mu začne Dataline vyčítat, předhazovat. Při milování - vlastně se nemůe milovat, protoe myslí na to, jak objímal jinou. Nechci malovat čerta na zeď, ale to je krok k tomu,aby si nael jinou milenku.
Já vím Pavli, mně se to kecá.
Není tady
fakt ale je, e mě nepřijde, e by se něčím provinil, vyhodila ho, prostě si někoho nael. asi nemohla čekat, e si to bude do smrti dělat sám.
Není tady
Také si myslím, e tohle nevěra nebyla. Nejsou manelé. Dataline ho vyhnala. Netvořili pár ve chvíli, kdy si pán nael jinou enu, kdy o něj matka jeho dítěte a jeho přítelkyně nejevila zájem a odehnala ho. O nevěře tady mluvit nelze.
Lidská mysl si někdy vytváří podivné konstrukce. Peklo nemusí existovat. Dovedeme si ho vytvořit zcela spolehlivě my sami v naich hlavách.
Upravil(a) Eva. (16. 12. 2012 16:14)
Není tady
Dataline napsal(a):
Fungujeme v pohodě, bavíme se o vem, nyní se společně těíme na Vánoce, snaím se, ale je to ve mně, zkrátka to chce asi více času. Mě hlavně zajímá, zda se tohle dá časem nějak vytěsnit a ít, jakoby tahle epizoda nebyla, nevím, jak to nazvat.
Vytěsnit se to pochopitelně dá. Můe na to dokonce i zapomenout. Ovem ve chvíli,kdy to bude nejmíň čekat a potřebovat, to na tebe zase vybafne a nejspí tě to seere.
Vytěsňování není cesta.
Spí bys to měla přijmout.
Prostě to tak je a u se to neodestane.
Podvedl tě.
Připravila jsi mu k tomu nakonec ty sama ty nejideálnějí podmínky.
Uil si to.
Nu a zhodnotil, e to není to, co potřebuje.
e v tom nechce pokračovat.
Vrátil se a chce být s tebou.
Chce s tebou přes to vechno, co udělal on a co jsi udělala ty, budovat dál vzájemný vztah.
S ČÍM má tedy ve skutečnosti problém?
Před co to nastrkuje ten nápis NEVĚRA, abys se mohla tvářit, e TO je ten problém a ne nic jiného?
Hm?
Není tady
Eva. napsal(a):
Také si myslím, e tohle nevěra nebyla. Nejsou manelé. Dataline ho vyhnala. Netvořili pár ve chvíli, kdy si pán nael jinou enu, kdy o něj matka jeho dítěte a jeho přítelkyně nejevila zájem a odehnala ho. O nevěře tady mluvit nelze.
Lidská mysl si někdy vytváří podivné konstrukce. Peklo nemusí existovat. Dovedeme si ho vytvořit zcela spolehlivě my sami v naich hlavách.
nj, ona dataline asi spí čekala, e po tom vyhazovu začne její partner řeit její nespokojenost, jejich nefungující vztah, e se bude snait to dát něják do pořádku a ne to, e si najde enskou.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Lidská mysl si někdy vytváří podivné konstrukce. Peklo nemusí existovat. Dovedeme si ho vytvořit zcela spolehlivě my sami v naich hlavách.nj, ona dataline asi spí čekala, e po tom vyhazovu začne její partner řeit její nespokojenost, jejich nefungující vztah, e se bude snait to dát něják do pořádku a ne to, e si najde enskou.
proc by mel resit JEJI nespokojenost ? nekolikrat ho vyhodila se slovy, ze ho vlastne nepotrebuje .zrejme po nekolika mesicich hadek (kdy sama priznava, ze to byla hlavne ona kdo v hadkach pouzival silna slova) A pokud to opravdu cekala, proc mu to tedy nerekla ?
Není tady
jeimarjá, agewo, proč proč proč. proč se na to ptá do pr.dele mně ? píu, co mně napadlo, evidentně s moností, e si tak rychle najde enskou nepočítala.
Není tady
werena30 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tvůj partner s tím nic nenadělá i kdyby se na hlavu postavil.
Se klidně na hlavu stavět můe nebo tam být nemusí vůbec v tomhle rozpoloení je úplně jedno co dělá. Si matně pamatuju,e se mě manel v tomhle stavu ptal, jaký chci kachlíčky do nový koupelny. Naprosto bezmylenkovitě jsem na jedny ukázala (vdy se stejně rozvedeme,tak proč se mě ptá na takový kraviny) a teď budu mít přítích 20 let pěkně hnusnou koupelnu .
Tomu nerozumim. On vecne pryc a ty nastvana a frustrovana....a on ti predelava koupelnu a jeste se te pta, co jako si do ty koupelny prejes. No s takovym bych se nerozvedla a dost bych si ho vazila. Nebo je manzel budujici koupelnu podle prani manzelky blb? Ja jsem nezazila, tak se ptam. zazila jsem uplne neco jineho....napr. kdyz jsem nakoupila (ze sveho samozrejme) a polozila lino, dostala sjem vynadano , ze jsem nevymalovala, jsem jako byla lina jako prase.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
jeimarjá, agewo, proč proč proč. proč se na to ptá do pr.dele mně ? píu, co mně napadlo, evidentně s moností, e si tak rychle najde enskou nepočítala.
Pavli - já bych řekla,e Agewa nereaguje na Tebe
Ty si prostě dle mého vyjádřila správně,co Dataline očekávala od svého přítele.
Prostě neumíme občas říct věci na rovinu. A tak řekla - vypadni ode mě - to mělo jako znamenat - obejmi mě.
Upravil(a) dusička (16. 12. 2012 21:00)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Lidská mysl si někdy vytváří podivné konstrukce. Peklo nemusí existovat. Dovedeme si ho vytvořit zcela spolehlivě my sami v naich hlavách.nj, ona dataline asi spí čekala, e po tom vyhazovu začne její partner řeit její nespokojenost, jejich nefungující vztah, e se bude snait to dát něják do pořádku a ne to, e si najde enskou.
No to urcite.
Není tady
sahleb napsal(a):
werena30 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tvůj partner s tím nic nenadělá i kdyby se na hlavu postavil.
Se klidně na hlavu stavět můe nebo tam být nemusí vůbec v tomhle rozpoloení je úplně jedno co dělá. Si matně pamatuju,e se mě manel v tomhle stavu ptal, jaký chci kachlíčky do nový koupelny. Naprosto bezmylenkovitě jsem na jedny ukázala (vdy se stejně rozvedeme,tak proč se mě ptá na takový kraviny) a teď budu mít přítích 20 let pěkně hnusnou koupelnu .
Tomu nerozumim. On vecne pryc a ty nastvana a frustrovana....a on ti predelava koupelnu a jeste se te pta, co jako si do ty koupelny prejes. No s takovym bych se nerozvedla a dost bych si ho vazila. Nebo je manzel budujici koupelnu podle prani manzelky blb? Ja jsem nezazila, tak se ptam. zazila jsem uplne neco jineho....napr. kdyz jsem nakoupila (ze sveho samozrejme) a polozila lino, dostala sjem vynadano , ze jsem nevymalovala, jsem jako byla lina jako prase.
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pavli - já bych řekla,e Agewa nereaguje na Tebe
Ty si prostě dle mého vyjádřila správně,co Dataline očekávala od svého přítele.
Prostě neumíme občas říct věci na rovinu. A tak řekla - vypadni ode mě - to mělo jako znamenat - obejmi mě.
no jo, ale reagovala na můj příspěvek
Není tady
Eva. napsal(a):
Jetě nikdy jsem neslyela o tom, e na nevěru musí být partneři sezdaní, jinak to není nevěra
Není tady
Přesně tak, nečekala jsem, e si najde jinou. Čekala jsem, e přehodnotí svůj postoj k rodině a k práci, několikrát jsem jej o to ádala....
Byla to dlouhodobá frustrace ve vztahu. Byla jsem se synem stále sama, vstávala v noci, starala se, uklízela, vařila. Peníze ádné nebyly, ve co vydělal vráel zpět do podnikání. ili jsme jen z mojí MD. Bohuel paradox byl v tom, e na nás neměl ádný čas, ale kdykoliv se ozvali kamarádi, čas se vdy nael, klidně i na 3 dny. Pokud jsem se ohradila, e bych chtěla, aby i s námi strávil 3 dny, nemohl, neměl čas. Začarovaný kruh.
Opravdu nejsem nevděčná, snaila jsem se jeho práci tolerovat, zpočátku jsme mu pomáhala s papíry, ale kdy si vzal do nájmu dalí hospodu a já byla poslední, kdo se o tom dozvěděl, to byla asi ta pověstná poslední kapka. Jeliko předtím neměl ádný čas, s novou hospodou jezdil u opravdu jen přespat a pro čisté prádlo.
Není tady
Dataline - ale to bylo.
Ted na Tebe, na Vás čas má.
Co pořád řeí?
Chybama se přeci kadý učí. On utekl do náruče jiné eny. Zjistil,e miluje Tebe a vrátil se.
Ted fungujete.
Čeho se bojí?
Není tady
Napsala jsem to proto, e nechci vypadat jako nevděčná potvora, která vyhodí milujícího vzorného mue. Prostě jsme v té době byli pro něj navíc, břemeno.....sám to později, kdy jsme zvaovali, zda budeme zase spolu ít, přiznal.
te´d na nás čas má, dokonce to funguje tak, jak jsem ho kdysi ádala, aby kdy má práce moc, nemá čas, klidně a se jí věnuje, ale pak si udělá čas na nás třeba celý den, dva, jak bude chtít. teď to najednou jde.
Co řeím? Strach. Strach z toho, e momentálně nedokáu na 100% věřit. Strach, e moná tohle nikdy nepřekonám, připoravilo mě to o iluze o lásce a věrnosti na celý ivot. Já jsme prostě takový hlupák, který na tohle věří
Není tady
Dataline - strach má velké oči.
A jestlie na to bude myslet, akorát si to přivolá.
Momentálně nedokáu věřit.
Iluze o lásce a věrnosti
Dle mého Dataline byla chyba v obou. Jak v Tobě,tak v přítelovi. Neuměli jste ani jeden najít spolu řeč. On si na Vás neudělal čas,Ty si ho vyháněla, on odeel.
Udělej za tím tlustou čáru. Uívej si co je teď.
Dle mého TI nevěrný nebyl.
Upravil(a) dusička (16. 12. 2012 22:40)
Není tady