6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můj příběh je podobný, jako spousta jiných, přesto si vás dovolím poádat o radu, protoe sama si u rady nevím. S partnerem jsme 8 let, máme syna 2,5 roku. Po narození syna začal partner podnikat, věnoval se hlavně rozjídění svého podniku a já se věnovala synovi. Postupně jsme se více navzájem vzdalovali, já neustále sama se synem, on neustále v práci. Neuměli jsme o tom mluvit, já byla natvaná, e s námi netráví čas, e ve podřizuje práci, on byl natvaný, e já jsem natvaná. Začali jsme se hádat, a jsem mu jednoho dne řekla, aby el, e jsem stejně na ve sama a e mi bude bez něj lépe. Neodeel, ale hádky se stupňovaly, padala ostrá slova, zejména z mé strany, partner se umí lépe ovládat, nikdy po mě nekřičel, nikdy mi nenadával. Znovu jsem několikrát řekla, at odejde, e u to s ním nezvládám, e chodí domů jen přespat. Asi po třech měsících tohodle kolotoče hádek odeel. Nic si nevzal, jen pár triček a prádlo. Přespával v práci, s námi se příli nestýkal, objevil se jednou za 10-14 dní, maximálně na hodinu a zase odjel. Můj estý smysl dokonale zafungoval, e je v tom jiná ena, ale on to neustále zapíral, jene vechno jednou praskne...byla v tom ena, o deset let mladí ne on (je mu 37 let) svobodná matka s 8letým dítětem. Byl to pro mě ok, straný. I kdy jsem ho vlastně vyhodila, tohle jsem nečekala. Ale musela jsem fungovat kvůli syna, přes den jsem byla astná maminka, dělala jsem ve proto, aby syn nijak nestrádal, hráli jsme si, jezdili na výlety, jakoby v naem ivotě nenastala ádná změna, a v noci jsem koukala do stropu a brečela do poltáře.
Protoe jsem nevěděla, jak reagovat na synovy otázky ohledně tatínka a jeho návtěv, nechtěla jsem a nechci ublíit zejména synovi, navtěvovala jsem i psychologa, kde jsme tuhle situaci rozebírali, ale stejně si nevím rady.
Začala jsem si plánovat ivot jako svobodná matka s dítětem, postupně jsem se se vím vyrovnala a po 6 měsících partner přiel. S tím, e chce s námi být, vztah má definitivně vyřeený, atd. Měla jsem jedinou podmínku, aby ukončil vekerý kontakt s tou enou. Souhlasil a věřím, e to i dodruje. Zpočátku k nám chodil denně na návtěvu, po měsíci a půl zůstal a ijeme zase společně. Začátek byl v pohodě, hodně jsme si vysvětlili, vyříkali, bylo to mezi námi krásné, po vech stránkách, i v sexu.
Partner je milý, stará se, pomáhá mí. Tráví s námi čas, dává mi najevo svoji náklonnost, letmým polibkem, pohlazením, objetím, v noci se někdy vzbudím a zjistím, e mě drí za ruku, a spoustu dalích hezkých maličkosti....
teď si asi říkáte, co teda jetě chci. Vechno to vypadá, jakoby se nic nestalo, ale stalo. Je to pořád ve mě. I kdy on mi tvrdí, e to nebyla nevěra, e jsem ho vyhodila, pro mě to nevěra byla. ijeme spolu u od září a já se s tím nedokáu vyrovnat. Jen na to pomyslím, u mi tečou slzy (právě teď). Kdykoli mě obejme, tak mě napadne, zda ji taky tak objímal. V noci se vzbudím a přemýlím, zda se mu o ní zdá, atd atd. Zkouela jsem si s ním o tom promluvit, řekl mi, e on to má definitivně vyřeeno, e dodruje nulový kontakt, co mi slíbil a ve je jen v mé hlavě a musím si to srovnat sama. Ale mě to prostě nejde. Poslední měsíc s ním u nemůu ani spát, mám obrovský blok.
Jak jste to měly vy, které jste překonaly nevěru, spraví se to, chce to delí čas???
Jak se zbavit těch mylenek na ni v mé hlavě???
Není tady
Zatím co tvůj partner tu enu u z vaeho ivota propustil, ty ji tam stále tahá zpět, neije v přítomnosti, ale v minulosti.... To nemůe pro TEBE dobře dopadnout. Vyhledej dobrého psychologa a najdi příčinu, proč si stále tak kodí - u jsi o partnera a také otce tvého dítěte jednou přila a teď dělá vechno proto, aby se to stalo znovu. To není o tvém partnerovi, to je o tobě.
Protoe to ve TVÉ hlavě jsou samé katastrofické scénáře... To TY pořád ije něco, co BYLO....a to pro TEBE to stále JE.
Tvůj partner s tím nic nenadělá i kdyby se na hlavu postavil. Není v jeho moci tě přesvědčit, e něco NENÍ....
Navíc, jak si dovoluje ho obviňovat z nevěry?
To je stejné, jako bys někomu, kdo i tvým přičiněním hladoví, stále dokola nabízela například svůj oběd a pokud by ho tedy snědl, tak ho obviňovala z toho, e ty má teď hlad. Není to tak trochu vlastně i tvoje pýcha, která tě dovedla tam, kde jsi? A s tím nikdo jiný ne ty opravdu nic neudělá.
Není tady
V takové situaci jsem byla taky. Jen dítě jsem měla jetě trochu mení.
On věčně pryč. Já natvaná, frustrovaná doma. Kdy byl doma, tak jsem mu to vyčítala a . . . konec u byl logický.
Slepit to trvalo několik let, ale jde to.
A rada? Popros ho o trpělivost, mluv s ním, najdi si koníček, který vytíí hlavu, jednou do týdne nebuď doma a jdi si někam uít zábavy. Pokud to nepomůe zkuste třeba manelskou poradnu nebo psychologa.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tvůj partner s tím nic nenadělá i kdyby se na hlavu postavil.
Se klidně na hlavu stavět můe nebo tam být nemusí vůbec v tomhle rozpoloení je úplně jedno co dělá. Si matně pamatuju,e se mě manel v tomhle stavu ptal, jaký chci kachlíčky do nový koupelny. Naprosto bezmylenkovitě jsem na jedny ukázala (vdy se stejně rozvedeme,tak proč se mě ptá na takový kraviny) a teď budu mít přítích 20 let pěkně hnusnou koupelnu .
Není tady
werena30 napsal(a):
A rada? Popros ho o trpělivost, mluv s ním, najdi si koníček, který vytíí hlavu, jednou do týdne nebuď doma a jdi si někam uít zábavy. Pokud to nepomůe zkuste třeba manelskou poradnu nebo psychologa.
Tohle je moc hezké
Nu a ta koupelna ti bude prostě připomínat, jak moc jsi byla........ nu, jak to říct...vak ty ví
Není tady
Neumím ti poradit. Kadý jsme jedinečný exemplář a tak si musíme ten svůj způsob, jak se sami se sebou a s tím, co nás potkalo, uvnitř porovnat.
Já jsem se s nevěrou mého BM tenkrát srovnat neuměla, chovala jsem se hrozně. Celkem brzy odeel k ní. Myslím si, e tenkrát bych na to vůbec neměla, kdyby se vrátil, jak se s jeho nevěrou v sobě vyrovnat. Je to velmi těké. Kolem sebe vidím, e větina těch, co se k sobě po nevěře vrátili, se následně dříve nebo po letech rozela.
Není tady
Eva. napsal(a):
Neumím ti poradit. Kadý jsme jedinečný exemplář a tak si musíme ten svůj způsob, jak se sami se sebou a s tím, co nás potkalo, uvnitř porovnat.
Já jsem se s nevěrou mého BM tenkrát srovnat neuměla, chovala jsem se hrozně. Celkem brzy odeel k ní. Myslím si, e tenkrát bych na to vůbec neměla, kdyby se vrátil, jak se s jeho nevěrou v sobě vyrovnat. Je to velmi těké. Kolem sebe vidím, e větina těch, co se k sobě po nevěře vrátili, se následně dříve nebo po letech rozela.
Ja to vidim jako Majka.Neznam jediny par kde byla nevera,ze by spolu zustali.
Není tady
Já znám několik párů, záleí větinou na tom podváděném jak se s tím srovná. Holky u poradily, drím palce
Není tady
A já zase říkám,e vechno zlé je pro něco dobré.
V maneslství jsem byla nevěrná já. (nelituju, ani se neobviňuju,prostě ) a zjistila jsem,e svého manela miluju. e mi chlapi ostatní nic neříkaj.
Jo mám ráda flirt - nevinný,ale jak to sklouzlo do intimností, tak nic moc. Já vím, chyba je ve mně.
Prostě co takhle ít přítomností, proč řeit co bylo? jestli jí objímal? No a co? Tak jí objímal. Miluje tebe, s Tebou chce být, tak co řeí.
Erem - a já zase znám spousta párů co díky nevěře vztah upevnili
Není tady
holcina napsal(a):
Já znám několik párů, záleí větinou na tom podváděném jak se s tím srovná. Holky u poradily, drím palce
Jak kdy. Ze začátku asi ano. Jestli kouká na Obchodák, tak jako kdybych se viděla v Dáe.
Není tady
dusička napsal(a):
V maneslství jsem byla nevěrná já. (nelituju, ani se neobviňuju,prostě ) a zjistila jsem,e svého manela miluju. e mi chlapi ostatní nic neříkaj.
Jo mám ráda flirt - nevinný,ale jak to sklouzlo do intimností, tak nic moc. Já vím, chyba je ve mně.
Prostě co takhle ít přítomností, proč řeit co bylo? jestli jí objímal? No a co? Tak jí objímal. Miluje tebe, s Tebou chce být, tak co řeí.
I kdyz o te nevere vedel ten druhy?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já jsem se s nevěrou mého BM tenkrát srovnat neuměla, chovala jsem se hrozně. Celkem brzy odeel k ní. Myslím si, e tenkrát bych na to vůbec neměla, kdyby se vrátil, jak se s jeho nevěrou v sobě vyrovnat. Je to velmi těké. Kolem sebe vidím, e větina těch, co se k sobě po nevěře vrátili, se následně dříve nebo po letech rozela.Ja to vidim jako Majka.Neznam jediny par kde byla nevera,ze by spolu zustali.
erem, to já znám zase víc párů, které spolu zůstaly i přes provalenou nevěru. Dokonce jsem slyela i o manelství, ve kterém manelka překousla nejen nevěru, ale i nemanelské dítě
Ono je to asi opravdu kus od kusu ...
Není tady
Erem - no a?
Asi ve vztahu bylo něco patně.
Je to ponaučení. Hledání .
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.
Není tady
Děkuji za vae názory a rady.
Pokusím se na některé otázky odpovědět.
Povauji to za nevěru, protoe partner odeel, ná vztah nijak neukončil, neodstěhoval si věci, nic. Kdy přiel za synem, ptala jsem se, jestli ijeme v odloučení, nebo jsme se rozeli, nebo jak naí situaci nazvat, nevěděl. Na otázku zda má jinou enu vdy tvrdil, e nemá. Tuila jsem e má, nepátrala jsem, ale samo se to provalilo. Take to podle mě byla nevěra, probírala jsem to i s psychologem, taky řekl, e to nevěra je. Asi záleí na úhlu pohledu....
Koníčků mám dost, přes den se zabavím, jednak se synem, dodělávám si nejaké odborné způsobilosti, abych mohla začít po MD pracovat, take hlava zaměstnanaá a a , ale přesto se ty pitomé mylenky vkrádají...
Fungujeme v pohodě, bavíme se o vem, nyní se společně těíme na Vánoce, snaím se, ale je to ve mně, zkrátka to chce asi více času. Mě hlavně zajímá, zda se tohle dá časem nějak vytěsnit a ít, jakoby tahle epizoda nebyla, nevím, jak to nazvat.
Není tady
Lepí je přijmout, vyrovnat se s tím, co se stalo, poučit se, ne vytěsňovat. Oni se pak ti nevyřeení kostlivci zase někdy ze skříně vyvalí, kdy si je nepořeíme a jenom je schováme.
Není tady
Dataline napsal(a):
Mě hlavně zajímá, zda se tohle dá časem nějak vytěsnit a ít, jakoby tahle epizoda nebyla, nevím, jak to nazvat.
Manelovi to trvalo asi tak rok. Tak sa netráp, je to ete čerstvé.
Není tady
Podle mě pomůe čas a Ty se zkus nevracet do minulosti a ij teď- vdy píe, e manel je k Tobě pozorný..uívej si to.
Není tady
Podle mě se to nedá nikdy vytěsnit a ít tak, jako by to nebylo. Stalo se to a ty to ví. Zapomenout se nikdy nedá, jen odpustit a vyrovnat se s tím. Na emoce, které se podle mě ovládnout vůlí nedají, pomůe čas a to, jak se k sobě budete chovat.
Není tady
dusička napsal(a):
Erem - no a?
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.
Clovek ktery miluje neni v objeti jineho muze ci zeny.
Mas trochu jiny nazor na lasku.
Není tady
erem, ivot leckdy není takhle jednoduchý, jak jsi napsala.
Podle toho by vycházelo, e člověk, který nemiluje, není v objetí partnera, kterého nemiluje.
Ty miluje svého partnera? Nebo s ním ije kvůli materiálním výhodám a abys nebyla sama?
Názory na lásku jsou různé.
Ale láska je jedna.
Spousta lidí "je v objetí" těch, které nemilují, a není "v objetí" těch, které milují.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já jsem se s nevěrou mého BM tenkrát srovnat neuměla, chovala jsem se hrozně. Celkem brzy odeel k ní. Myslím si, e tenkrát bych na to vůbec neměla, kdyby se vrátil, jak se s jeho nevěrou v sobě vyrovnat. Je to velmi těké. Kolem sebe vidím, e větina těch, co se k sobě po nevěře vrátili, se následně dříve nebo po letech rozela.Ja to vidim jako Majka.Neznam jediny par kde byla nevera,ze by spolu zustali.
znám takové páry. to co říká mi přijde jako hloupost.
Není tady
dusička napsal(a):
tak já bych neřekla, e ty, co znám, by si něco nevěrou upevnili. spí bych řekla, e věrnosti nepřikládali zas a takový význam.
Není tady
dusička napsal(a):
Erem - no a?
dusičko, já z tebe mám pocit, e ty názory občas mění podle toho, jak se zrovna probudí. není to tak dlouho, co jsi psala, e by ti představa manela s jinou enou dobře nedělala.
myslím si, e v tomhle sama nemá jasno, sorry. ono je to jiný, kdy to řeí pouze teoreticky taky, e jo.
osobně bych chtěla vidět tenhle tvůj nadhled, kdyby u vás opravdu o něco takového lo a nebyl to pouze jednorázový úlet.
Upravil(a) PPavlaa (16. 12. 2012 12:38)
Není tady
eremuruss napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem - no a?
Proč bych měla árlit a představovat si,e manel je v objetí jiné eny? Kdy cítím ,e mě miluje? Jo, moná e byl, no a. Nezjiuju. Vím, co cítím.Clovek ktery miluje neni v objeti jineho muze ci zeny.
Mas trochu jiny nazor na lasku.
chlapi klidně můou jednu enskou milovat a a spát s jinými. pro spoustu z nich je sex a láska něco jinýho. mají to tak i některý enský.
Není tady
Dataline napsal(a):
Děkuji za vae názory a rady.
Pokusím se na některé otázky odpovědět.
Povauji to za nevěru, protoe partner odeel, ná vztah nijak neukončil, neodstěhoval si věci, nic. Kdy přiel za synem, ptala jsem se, jestli ijeme v odloučení, nebo jsme se rozeli, nebo jak naí situaci nazvat, nevěděl. Na otázku zda má jinou enu vdy tvrdil, e nemá. Tuila jsem e má, nepátrala jsem, ale samo se to provalilo. Take to podle mě byla nevěra, probírala jsem to i s psychologem, taky řekl, e to nevěra je. Asi záleí na úhlu pohledu....
Koníčků mám dost, přes den se zabavím, jednak se synem, dodělávám si nejaké odborné způsobilosti, abych mohla začít po MD pracovat, take hlava zaměstnanaá a a , ale přesto se ty pitomé mylenky vkrádají...
Fungujeme v pohodě, bavíme se o vem, nyní se společně těíme na Vánoce, snaím se, ale je to ve mně, zkrátka to chce asi více času. Mě hlavně zajímá, zda se tohle dá časem nějak vytěsnit a ít, jakoby tahle epizoda nebyla, nevím, jak to nazvat.
partner odeel, nebo jsi ho několikrát vyhodila? Mě můj partnet vyhazovat, tak zcela logicky to znamená, e ON ( tady TY) vztah ukončuje.
Není tady