Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#526 9. 9. 2014 21:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Povídejme si o všem možném

Přeji hezký večer.
Tak já to teda možná někdy zkusím, tu jízdu na koni. Zatím je to tak, že mladí občas jezdí na koni a já s kočárkem smile Já zatím hlídám děti. Dcera jezdí už od základky. Na střední škole chodila do oddílu, a tam nám rodičům vždy před Vánocemi připravovali krásný program, nacvičili s koňmi čtverylku, v divadle si půjčili kostýmy, podával se svařák, bylo to moc příjemné zastavení v předvánočním čase. Kdysi jsem byla s dcerou na koňském dni v hřebčíně Kladrubech nad Labem. Mám na to krásné vzpomínky. Na Slovensku jsme zase byli na dni otevřených dveří v hřebčíně v Topolčiankach.
EDNO, děkuji za fotku. Moc hezký už teď. Prosím tě, co je to ten zavlažovací obrubník? Jak to funguje?
marviko, to je mi líto s těmi houbami, takový práce. Já na houby nechodím, bojím se sama do lesa a neznám je. Ale ráda je jím smile Letos jsem si pochutnala u rodičů a nejmladší sestra mi nasušila na zimu do bramboračky, tak se mám dobře. smile
Dnes jsem byla cvičit H.E.A.T. Chodím jednou týdně a teď jsem začala pátý rok. Sama sebe jsem překvapila, že už chodím tak dlouho. Zítra jdu na první hodinu jógy pro úplné začátečníky 50+, jsem na to zvědavá. smile
Přeji vám dobrou noc a zítra hezký den.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#527 9. 9. 2014 21:28

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

marvika napsal(a):

Ahojky všem, Edno zítra držím palce! Já byla dneska opět na houbách, tu poslední várku mi albert v záchvatu pomoci upražil na uhlíky (byl po tahu a "myslel"), takže košík nakrájených hub je na černo a skončili v koši. Ale neboj, dneska jsem přinesla další koš, pořád rostou!!! Nevíte kde sehnat neloupané papíráky (ořechy) ? Na netu jsou, ale zdaleka, já potřebuju cca 15 kg - jsme velká rodina a poštou mi to přijde jako moc těžký balík. Evo, jestli máš možnost, tak to na koni zkus - je to krása. My jezdíme jen občas, většinou s vnoučaty při procházce, v žádným klubu nejsme, ale náš Jirka to měl jako terapii. Sice se bál, ale postupně se uvolnil a teď, když jdu s vnoučaty, tak ho beru s sebou.
Jinak mi dcery naplánovaly aktivity - od pondělka chodím na jogu, v úterý s vnukama na 2 hodiny do bazénu, na zbytek prý ještě něco vymyslí. Tak jsem je utnula, že mi to stačí. Očesala jsem jablka, budu zavařovat strouhaný na štrůdly (do mrazáku už se mi nic nevejde). Zítra musím k holiči a na kosmetiku, v pátek bude velká sláva na podniku, tak abych nedělala ostudu vissla Dobrou noc...

Ořechy papíráky miluju:P,když se zadaří a k pár se jich  dostanu,sedím u toho tak dlouho,dokud je všechny nezdlábnu-musí být čerstvé a olupuju tu žlutou kůžičku,je to moc veliká a vzácná mnamka.Na pečení si klidně nějaké obyč.vyloupané vlašáky koupím,na to být specielně papíráky teda nemusí,alespon pro mě teda.

Není tady

#528 10. 9. 2014 11:45

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

EDNA napsal(a):

Zdravím, ne všechny, kteří sem přispěli.
Taky budu jednou sedět a kochat se zahrádkou, ale protože tu byl štěrkový úhor, když jsme dům vloni koupili, jak by se některé dočetli nazpět, kdyby četli vše. Chtěli jsme si vytvořit aspoň ostrůvek zeleně a kytiček i na tom malém pozemku, který k domu patří, když se tu sejdeme, abychom měli na co koukat s potěšením.
Byla jsem zvyklá na obrovskou zahradu s kusem lesa a tak bych tu nerada čučela do šedého štěrku a nic nedělala!!!!!
S domem je vždycky nekončící práce a kdo to zná ví o čem mluvím. Když jsme bydleli v bytě, taky jsme přijeli z chalupy a přes týden nic nedělali jen seděli na balkóně s pár truhlíkama! Jezdili jsme na dovolené i k moři a po našich krajích.
Ale když máme práci na baráku i okolo, tak dovolené musí počkat. Až bude hotovo, budou zase dovolené. Nedokázali bychom žít v neopraveném domě a zplundrovaném pozemku!  a místo práce jezdit po dovolených. To nevím, kdo by to tak udělal !! To pochopili i moje dospělé děti!
Se jen divím, když je to tu tak nezáživné na témata, proč sem teda pořád někdo chodí to tu číst. To mi teda hlava nebere.
Když mě to nebaví, tak si čtu to co mě baví a zajímá.
Přijde mi to podobné, jako s rádii, stále si tam někteří posluchači stěžují na některé pořady, nebo častěji hrané skladby. Rádií je u nás stovky frekvencí, proč si nenaladím jiné  radio,  a prudím moderátory telefonováním a psaním sms, co to vysílají ?
Nepřipadá vám to stejné?

No nic necháme si už kazit náladu!!!!
Jinak pro ty koho to zajímá  smile  : jsme zprovoznili včera část zavlažovacího obrubníku, aby nám rychleji vyrostla tráva. Ale včera tu lilo jako z konve, tak jsme to ani nemuseli zatím spouštět.
Evi foto mini zahrádky pošlu e-mailem, máš-li, nebo soukromě, aby to tu zase někoho nepohoršilo.
Hani taky bych si nedělala výčitky s víkendem, taky už jsme oslavovali o prázdninách všichni u staršího syna s grilováním a popíjením víckrát a nic jsem si nevyčítala. Odpočívat a relaxovat se musí.
Marviko, klid a pohodu a nezapomeň mi sušit ty houby, tady stále ještě nerostou  big_smile
Mějte se moc hezky !!

Tak s tímhle jako majitelka nemovitostí,z toho 2 rd nemohu souhlasit.Jeden z těch rd je starý a jde to s ním k šípku,tady by se opravdu člověk nezastavil a bydleli jsme v něm 17 let,byla to jedna velká nekončící robota.Proto jsme si nechali postavit nový,bezúddržbový a bezbariérový už na stará kolena. Nechápu lidi,kteří jdou na stáří ještě dotakových rošád se starším domem,kde je třeba makat,ale každý to máme jiné holt.Dovolené a fajn pohodvoý život se odsouvat donekonečna nedají,každý máme tu svoji svíčku,která jednou a def.zhasne.wink

Není tady

#529 10. 9. 2014 18:52

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, mám radost. Naše Ivanka dnes udělala konkurs do folklorního souboru. tummenupp Konečně bude někde využívat své neustále zpívání a tančení. A konečně ji snad někdo dá tak zabrat, že nebudeme neustále poslouchat - pojď si zazpívat a zatancovat.stolt
Dneska u nás spí i s Lukáškem a zrovna jsem je odložila ke Zdeňkovi a kytaře. Ivanka zpívá a Lukášek nejspíš usne. Zítra jdeme do ZOO, pokud bude hezky. Až do konce týdne pracujeme na zahradě, takže nejspíš sem kouknu až v neděli.
Mějte se hezky.smilestorstark

Není tady

#530 11. 9. 2014 6:11

marvika
♥♥♥♥♥♥-

Hani, tak to Ti přeju, malá se vytancuje a vyzpívá, ale neboj, doma to určitě nepřestane fuckyou Já taky dělám na zahrádce, konečně nepálí sluníčko, tak můžu. Alespoň se odreaguju z práce. Včera jsme šli s dětma na žaludy, dneska budou ve škole něco vyrábět, tak jsem zvědavá na ty výtvory. Hezký den..

Není tady

#531 12. 9. 2014 7:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Hani, to je skvělý, blahopřeji. Kolik let je Ivance?
Středeční jóga pro začátečníky 50+ byla příjemná, těším se na další. Včera jsem byla u nás v divadle na hře Prachy! Hrál tam Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Nela Boudová... Už dlouho jsem neviděla v divadle nic tak pěkného a tolik se nezasmála.
Na tento víkend nás pozvala bývalá kolegyně, která je už v důchodu, na chalupu. Těšily jsme se na opékání buřtů na ohni, na houby a tak, ale počasí nám zřejmě nebude moc přát pro venkovní aktivity. Ale my se zabavíme i uvnitř. Moc se těším, některé bývalé kolegyně uvidím po delší době.
Přeji vám hezký víkend.par

Není tady

#532 12. 9. 2014 8:26

olasik
Zablokovaný

Jaku napsal(a):

EDNA napsal(a):

!

Tak s tímhle jako majitelka nemovitostí,z toho 2 rd nemohu souhlasit.Jeden z těch rd je starý a jde to s ním k šípku,tady by se opravdu člověk nezastavil a bydleli jsme v něm 17 let,byla to jedna velká nekončící robota.Proto jsme si nechali postavit nový,bezúddržbový a bezbariérový už na stará kolena. Nechápu lidi,kteří jdou na stáří ještě dotakových rošád se starším domem,kde je třeba makat,ale každý to máme jiné holt.Dovolené a fajn pohodvoý život se odsouvat donekonečna nedají,každý máme tu svoji svíčku,která jednou a def.zhasne.wink

To máš teda pravdu , my bydleli v domě,kterej děda-zedník postavil pro svojí rodinu ,  takže poctivě všechny detaily, ale stejně tam byly pořád nějaký opravy .
Musím říct, že taky nechápu lidi ,kteří odsouvají dovolené na "někdy v budoucnu ",protože je ještě potřeba udělat tohle a tamto . Mám takovou kamarádku a ta nebyla na dovče 30 let z takových příčin . Lidi prostě neumějí žít no.

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#533 12. 9. 2014 8:40

marvika
♥♥♥♥♥♥-

Já bych zase nemohla žít někde, kde nebude vidět taky moje práce. A je zcela normální, že si každý chce svoje okolí přizpůsobit sobě. Někdo se narodil ve "vatě" tak se jen dívá jak někdo jiný dělá to, co si on vymyslí, no a někdo si to udělá raději svýma rukama, protože ho ta práce těší.

Není tady

#534 12. 9. 2014 10:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tohle vlákno a jeho 3 pisatelky mám ráda právě proto, že si tady povídají o svém životě a žádná z nich neřeší život jiné, jak by to podle ní ne/měla dělat, ale akceptuje to tak, jak to je.
Když by někdo chtěl poradit, tak se zeptá. Nevyžádané rady a kritiky tady dle mého názoru nemají místo. I když někteří mají pocit, že ano.
Mnohým nám chybí pokora a akceptování života jiných takového, jaký je. Jiní nemají povinnost chovat se podle našich představ. Tady se hodně učím, jak se k sobě VZÁJEMNĚ chovat, jak se VZÁJEMNĚ akceptovat, a za to Edně, marvice a Haně moc děkuji.

Upravil(a) Eva. (12. 9. 2014 12:51)

Není tady

#535 12. 9. 2014 10:40

olasik
Zablokovaný

Tak nikdo neříká, jak má žít druhej člověk,  ale je skutečně zajímavý , jak některý lidi žijí chudý život na zážitky a podněty a prožijí ho až do konce a pak možná litujou, že to nebylo jinak .Prostě z toho neumí vystoupit . To je hodně poučný , vidět to u druhých lidí .

Třeba pro mě je naprosto neuvěřitelný a nemyslitelný, že by mi dcery "naplánovaly aktivity ".
Moje dcera si sice na mě občas otevře pusu , protože toho má moc ,ale nikdy by si nedovolila mi říct, v uterý budeš chodit s vnuky na plavání.......hodně opatrně se zeptá ,nechtěla bys, nebo co kdybychom.......atd ........
Já si svoje aktivity plánuju sama a běda, kdyby někdo zkusil mi plánovat život , to by si celá rodina myslela, že zrovna upad na hlavu .
Jediný, co je možný mi naplánovat, je koupit mi víkend na venkově v příjemným penzionku.......to beru.

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#536 12. 9. 2014 10:48

marvika
♥♥♥♥♥♥-

A Ty si myslíš, že jsem nesvéprávná jen proto, že mi dcery něco naplánovaly? Já na jogu chtěla chodit a že jsem nabídla, aby vnučka s astmatem chodila se mnou a vybrala si termín-je na tom něco podle tebe špatně? Chodím 1x v týdnu plavat a že s sebou beru vnoučata, která už umí plavat, ale dcery je nechtějí pustit samotné - to je špatně? Naplánovaly mi dobu, kdy mají jejich děti čas a nemají jiné kroužky. Jsem babička, nestydím se za to a svá vnoučata mám ráda a ráda s nimi trávím volný čas a když je to možné, tak při nějaké činnosti, která baví nás všechny a ne při "povinných " návštěvách. Ty se u nás nepěstují. Tak si své poznámky nech.

Není tady

#537 12. 9. 2014 12:44

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Tohle vlákno a jeho 3 pisatelky mám ráda právě proto, že si tady povídají o svém životě a žádná z nich neřeší život jiné, jak by to podle ní ne/měla dělat, ale akceptuje to tak, jak to je.
Když by někdo chtěl poradit, tak se zeptá. Nevyžádané rady a kritiky tady dle mého názoru nemají místo. I když někteří mají pocit, že ano.
Mnohým nám chybí pokora a akceptování života jiných takového, jaký je. Jiní nemají povinnost chovat se podle našich představ. Tady se hodně učím, jak se k sobě chovat, jak se akceptovat, a za to Edně, marvice a Haně moc děkuji.

Jak SE akceptovat se učit nemusíš,to už ty umíš velmi dobře,bude jen otázkou času,než tě vyštípaji i odsud,páč tohle není tvůj styl a jak sama správně píšeš,sebeakceptování ti opravdu jde,ovšem nikoli od tebe k jiným,tam už máš velký problém.

Není tady

#538 12. 9. 2014 12:46

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

Tak nikdo neříká, jak má žít druhej člověk,  ale je skutečně zajímavý , jak některý lidi žijí chudý život na zážitky a podněty a prožijí ho až do konce a pak možná litujou, že to nebylo jinak .Prostě z toho neumí vystoupit . To je hodně poučný , vidět to u druhých lidí .

Třeba pro mě je naprosto neuvěřitelný a nemyslitelný, že by mi dcery "naplánovaly aktivity ".
Moje dcera si sice na mě občas otevře pusu , protože toho má moc ,ale nikdy by si nedovolila mi říct, v uterý budeš chodit s vnuky na plavání.......hodně opatrně se zeptá ,nechtěla bys, nebo co kdybychom.......atd ........
Já si svoje aktivity plánuju sama a běda, kdyby někdo zkusil mi plánovat život , to by si celá rodina myslela, že zrovna upad na hlavu .
Jediný, co je možný mi naplánovat, je koupit mi víkend na venkově v příjemným penzionku.......to beru.

Ano,takové plánování taky ještě snesu:D

Není tady

#539 12. 9. 2014 13:45

EDNA
♥♥♥♥♥--
Místo: Středočeský kraj

Pro olasik:

Podle čeho soudíš, že někteří lidé žijí "chudý život" ? Vždyť je na každém, aby dělal co ho baví a zajímá a každý má jiné možnosti!!
Když budeš mít páteř v háji a po operaci ploténky, tak si těžko budeš chodit do posilovny a na masáže, protože si ta operovaná záda žádný masér už nedovolí masírovat. Zbyde ti plavání turistika....
Ani na kole se jezdit nedá a na dlouhé cesty autem už to taky není. Ano možná litujou, že nejdou zdraví jako ostatní, co mohou vše.
Když o tom dámy nic nevíte, proč to či ono je tak jak je, proč do toho stále vstupujete?
Nehledě na to, že  KDYŽ bude někdo chtít poradit Jak žít, určitě se zeptáme!
Každý máme jiné představy o životě i o tom, co bychom chtěli, nebo si přáli.
Nikdo neví co vše má ten druhý dobrého, ale i zlého za sebou a tím se priority člověku dost mění, takže , jak říkám, když nevíš, nech být!

Evi, děkujeme za tvoje slova a nedej se odradit.   smile

Upravil(a) EDNA (12. 9. 2014 13:49)

"Nikdo se mě neptal, jestli se chci narodit, tak ať mi nikdo neříká jak mám žít! "
                                                                                          (neznámý autor)

Není tady

#540 12. 9. 2014 15:21

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Toto vlákno na žádost uživatelky tímto uzavírám.
Edno, marviko, Hani a Evo. během chvilky vám zašlu soukromou zprávu s dalšími instrukcemi.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí