19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Přeji hezký večer.
Tak já to teda moná někdy zkusím, tu jízdu na koni. Zatím je to tak, e mladí občas jezdí na koni a já s kočárkem Já zatím hlídám děti. Dcera jezdí u od základky. Na střední kole chodila do oddílu, a tam nám rodičům vdy před Vánocemi připravovali krásný program, nacvičili s koňmi čtverylku, v divadle si půjčili kostýmy, podával se svařák, bylo to moc příjemné zastavení v předvánočním čase. Kdysi jsem byla s dcerou na koňském dni v hřebčíně Kladrubech nad Labem. Mám na to krásné vzpomínky. Na Slovensku jsme zase byli na dni otevřených dveří v hřebčíně v Topolčiankach.
EDNO, děkuji za fotku. Moc hezký u teď. Prosím tě, co je to ten zavlaovací obrubník? Jak to funguje?
marviko, to je mi líto s těmi houbami, takový práce. Já na houby nechodím, bojím se sama do lesa a neznám je. Ale ráda je jím Letos jsem si pochutnala u rodičů a nejmladí sestra mi nasuila na zimu do bramboračky, tak se mám dobře.
Dnes jsem byla cvičit H.E.A.T. Chodím jednou týdně a teď jsem začala pátý rok. Sama sebe jsem překvapila, e u chodím tak dlouho. Zítra jdu na první hodinu jógy pro úplné začátečníky 50+, jsem na to zvědavá.
Přeji vám dobrou noc a zítra hezký den.
Není tady
marvika napsal(a):
Ahojky vem, Edno zítra drím palce! Já byla dneska opět na houbách, tu poslední várku mi
v záchvatu pomoci uprail na uhlíky (byl po tahu a "myslel"), take koík nakrájených hub je na černo a skončili v koi. Ale neboj, dneska jsem přinesla dalí ko, pořád rostou!!! Nevíte kde sehnat neloupané papíráky (ořechy) ? Na netu jsou, ale zdaleka, já potřebuju cca 15 kg - jsme velká rodina a potou mi to přijde jako moc těký balík. Evo, jestli má monost, tak to na koni zkus - je to krása. My jezdíme jen občas, větinou s vnoučaty při procházce, v ádným klubu nejsme, ale ná Jirka to měl jako terapii. Sice se bál, ale postupně se uvolnil a teď, kdy jdu s vnoučaty, tak ho beru s sebou.
Jinak mi dcery naplánovaly aktivity - od pondělka chodím na jogu, v úterý s vnukama na 2 hodiny do bazénu, na zbytek prý jetě něco vymyslí. Tak jsem je utnula, e mi to stačí. Očesala jsem jablka, budu zavařovat strouhaný na trůdly (do mrazáku u se mi nic nevejde). Zítra musím k holiči a na kosmetiku, v pátek bude velká sláva na podniku, tak abych nedělala ostuduDobrou noc...
Ořechy papíráky miluju:P,kdy se zadaří a k pár se jich dostanu,sedím u toho tak dlouho,dokud je vechny nezdlábnu-musí být čerstvé a olupuju tu lutou kůičku,je to moc veliká a vzácná mnamka.Na pečení si klidně nějaké obyč.vyloupané vlaáky koupím,na to být specielně papíráky teda nemusí,alespon pro mě teda.
Není tady
EDNA napsal(a):
Zdravím, ne vechny, kteří sem přispěli.
Taky budu jednou sedět a kochat se zahrádkou, ale protoe tu byl těrkový úhor, kdy jsme dům vloni koupili, jak by se některé dočetli nazpět, kdyby četli ve. Chtěli jsme si vytvořit aspoň ostrůvek zeleně a kytiček i na tom malém pozemku, který k domu patří, kdy se tu sejdeme, abychom měli na co koukat s potěením.
Byla jsem zvyklá na obrovskou zahradu s kusem lesa a tak bych tu nerada čučela do edého těrku a nic nedělala!!!!!
S domem je vdycky nekončící práce a kdo to zná ví o čem mluvím. Kdy jsme bydleli v bytě, taky jsme přijeli z chalupy a přes týden nic nedělali jen seděli na balkóně s pár truhlíkama! Jezdili jsme na dovolené i k moři a po naich krajích.
Ale kdy máme práci na baráku i okolo, tak dovolené musí počkat. A bude hotovo, budou zase dovolené. Nedokázali bychom ít v neopraveném domě a zplundrovaném pozemku! a místo práce jezdit po dovolených. To nevím, kdo by to tak udělal !! To pochopili i moje dospělé děti!
Se jen divím, kdy je to tu tak nezáivné na témata, proč sem teda pořád někdo chodí to tu číst. To mi teda hlava nebere.
Kdy mě to nebaví, tak si čtu to co mě baví a zajímá.
Přijde mi to podobné, jako s rádii, stále si tam někteří posluchači stěují na některé pořady, nebo častěji hrané skladby. Rádií je u nás stovky frekvencí, proč si nenaladím jiné radio, a prudím moderátory telefonováním a psaním sms, co to vysílají ?
Nepřipadá vám to stejné?
No nic necháme si u kazit náladu!!!!
Jinak pro ty koho to zajímá: jsme zprovoznili včera část zavlaovacího obrubníku, aby nám rychleji vyrostla tráva. Ale včera tu lilo jako z konve, tak jsme to ani nemuseli zatím spoutět.
Evi foto mini zahrádky polu e-mailem, má-li, nebo soukromě, aby to tu zase někoho nepohorilo.
Hani taky bych si nedělala výčitky s víkendem, taky u jsme oslavovali o prázdninách vichni u starího syna s grilováním a popíjením víckrát a nic jsem si nevyčítala. Odpočívat a relaxovat se musí.
Marviko, klid a pohodu a nezapomeň mi suit ty houby, tady stále jetě nerostou
Mějte se moc hezky !!
Tak s tímhle jako majitelka nemovitostí,z toho 2 rd nemohu souhlasit.Jeden z těch rd je starý a jde to s ním k ípku,tady by se opravdu člověk nezastavil a bydleli jsme v něm 17 let,byla to jedna velká nekončící robota.Proto jsme si nechali postavit nový,bezúddrbový a bezbariérový u na stará kolena. Nechápu lidi,kteří jdou na stáří jetě dotakových roád se starím domem,kde je třeba makat,ale kadý to máme jiné holt.Dovolené a fajn pohodvoý ivot se odsouvat donekonečna nedají,kadý máme tu svoji svíčku,která jednou a def.zhasne.
Není tady
Děvčata, mám radost. Nae Ivanka dnes udělala konkurs do folklorního souboru. Konečně bude někde vyuívat své neustále zpívání a tančení. A konečně ji snad někdo dá tak zabrat, e nebudeme neustále poslouchat - pojď si zazpívat a zatancovat.
Dneska u nás spí i s Lukákem a zrovna jsem je odloila ke Zdeňkovi a kytaře. Ivanka zpívá a Lukáek nejspí usne. Zítra jdeme do ZOO, pokud bude hezky. A do konce týdne pracujeme na zahradě, take nejspí sem kouknu a v neděli.
Mějte se hezky.
Není tady
Hani, tak to Ti přeju, malá se vytancuje a vyzpívá, ale neboj, doma to určitě nepřestane Já taky dělám na zahrádce, konečně nepálí sluníčko, tak můu. Alespoň se odreaguju z práce. Včera jsme li s dětma na aludy, dneska budou ve kole něco vyrábět, tak jsem zvědavá na ty výtvory. Hezký den..
Není tady
Hani, to je skvělý, blahopřeji. Kolik let je Ivance?
Středeční jóga pro začátečníky 50+ byla příjemná, těím se na dalí. Včera jsem byla u nás v divadle na hře Prachy! Hrál tam Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Nela Boudová... U dlouho jsem neviděla v divadle nic tak pěkného a tolik se nezasmála.
Na tento víkend nás pozvala bývalá kolegyně, která je u v důchodu, na chalupu. Těily jsme se na opékání buřtů na ohni, na houby a tak, ale počasí nám zřejmě nebude moc přát pro venkovní aktivity. Ale my se zabavíme i uvnitř. Moc se těím, některé bývalé kolegyně uvidím po delí době.
Přeji vám hezký víkend.
Není tady
Jaku napsal(a):
EDNA napsal(a):
!
Tak s tímhle jako majitelka nemovitostí,z toho 2 rd nemohu souhlasit.Jeden z těch rd je starý a jde to s ním k ípku,tady by se opravdu člověk nezastavil a bydleli jsme v něm 17 let,byla to jedna velká nekončící robota.Proto jsme si nechali postavit nový,bezúddrbový a bezbariérový u na stará kolena. Nechápu lidi,kteří jdou na stáří jetě dotakových roád se starím domem,kde je třeba makat,ale kadý to máme jiné holt.Dovolené a fajn pohodvoý ivot se odsouvat donekonečna nedají,kadý máme tu svoji svíčku,která jednou a def.zhasne.
To má teda pravdu , my bydleli v domě,kterej děda-zedník postavil pro svojí rodinu , take poctivě vechny detaily, ale stejně tam byly pořád nějaký opravy .
Musím říct, e taky nechápu lidi ,kteří odsouvají dovolené na "někdy v budoucnu ",protoe je jetě potřeba udělat tohle a tamto . Mám takovou kamarádku a ta nebyla na dovče 30 let z takových příčin . Lidi prostě neumějí ít no.
Není tady
Já bych zase nemohla ít někde, kde nebude vidět taky moje práce. A je zcela normální, e si kadý chce svoje okolí přizpůsobit sobě. Někdo se narodil ve "vatě" tak se jen dívá jak někdo jiný dělá to, co si on vymyslí, no a někdo si to udělá raději svýma rukama, protoe ho ta práce těí.
Není tady
Tohle vlákno a jeho 3 pisatelky mám ráda právě proto, e si tady povídají o svém ivotě a ádná z nich neřeí ivot jiné, jak by to podle ní ne/měla dělat, ale akceptuje to tak, jak to je.
Kdy by někdo chtěl poradit, tak se zeptá. Nevyádané rady a kritiky tady dle mého názoru nemají místo. I kdy někteří mají pocit, e ano.
Mnohým nám chybí pokora a akceptování ivota jiných takového, jaký je. Jiní nemají povinnost chovat se podle naich představ. Tady se hodně učím, jak se k sobě VZÁJEMNĚ chovat, jak se VZÁJEMNĚ akceptovat, a za to Edně, marvice a Haně moc děkuji.
Upravil(a) Eva. (12. 9. 2014 12:51)
Není tady
Tak nikdo neříká, jak má ít druhej člověk, ale je skutečně zajímavý , jak některý lidi ijí chudý ivot na záitky a podněty a proijí ho a do konce a pak moná litujou, e to nebylo jinak .Prostě z toho neumí vystoupit . To je hodně poučný , vidět to u druhých lidí .
Třeba pro mě je naprosto neuvěřitelný a nemyslitelný, e by mi dcery "naplánovaly aktivity ".
Moje dcera si sice na mě občas otevře pusu , protoe toho má moc ,ale nikdy by si nedovolila mi říct, v uterý bude chodit s vnuky na plavání.......hodně opatrně se zeptá ,nechtěla bys, nebo co kdybychom.......atd ........
Já si svoje aktivity plánuju sama a běda, kdyby někdo zkusil mi plánovat ivot , to by si celá rodina myslela, e zrovna upad na hlavu .
Jediný, co je moný mi naplánovat, je koupit mi víkend na venkově v příjemným penzionku.......to beru.
Není tady
A Ty si myslí, e jsem nesvéprávná jen proto, e mi dcery něco naplánovaly? Já na jogu chtěla chodit a e jsem nabídla, aby vnučka s astmatem chodila se mnou a vybrala si termín-je na tom něco podle tebe patně? Chodím 1x v týdnu plavat a e s sebou beru vnoučata, která u umí plavat, ale dcery je nechtějí pustit samotné - to je patně? Naplánovaly mi dobu, kdy mají jejich děti čas a nemají jiné krouky. Jsem babička, nestydím se za to a svá vnoučata mám ráda a ráda s nimi trávím volný čas a kdy je to moné, tak při nějaké činnosti, která baví nás vechny a ne při "povinných " návtěvách. Ty se u nás nepěstují. Tak si své poznámky nech.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tohle vlákno a jeho 3 pisatelky mám ráda právě proto, e si tady povídají o svém ivotě a ádná z nich neřeí ivot jiné, jak by to podle ní ne/měla dělat, ale akceptuje to tak, jak to je.
Kdy by někdo chtěl poradit, tak se zeptá. Nevyádané rady a kritiky tady dle mého názoru nemají místo. I kdy někteří mají pocit, e ano.
Mnohým nám chybí pokora a akceptování ivota jiných takového, jaký je. Jiní nemají povinnost chovat se podle naich představ. Tady se hodně učím, jak se k sobě chovat, jak se akceptovat, a za to Edně, marvice a Haně moc děkuji.
Jak SE akceptovat se učit nemusí,to u ty umí velmi dobře,bude jen otázkou času,ne tě vytípaji i odsud,páč tohle není tvůj styl a jak sama správně píe,sebeakceptování ti opravdu jde,ovem nikoli od tebe k jiným,tam u má velký problém.
Není tady
olasik napsal(a):
Tak nikdo neříká, jak má ít druhej člověk, ale je skutečně zajímavý , jak některý lidi ijí chudý ivot na záitky a podněty a proijí ho a do konce a pak moná litujou, e to nebylo jinak .Prostě z toho neumí vystoupit . To je hodně poučný , vidět to u druhých lidí .
Třeba pro mě je naprosto neuvěřitelný a nemyslitelný, e by mi dcery "naplánovaly aktivity ".
Moje dcera si sice na mě občas otevře pusu , protoe toho má moc ,ale nikdy by si nedovolila mi říct, v uterý bude chodit s vnuky na plavání.......hodně opatrně se zeptá ,nechtěla bys, nebo co kdybychom.......atd ........
Já si svoje aktivity plánuju sama a běda, kdyby někdo zkusil mi plánovat ivot , to by si celá rodina myslela, e zrovna upad na hlavu .
Jediný, co je moný mi naplánovat, je koupit mi víkend na venkově v příjemným penzionku.......to beru.
Ano,takové plánování taky jetě snesu:D
Není tady
Pro olasik:
Podle čeho soudí, e někteří lidé ijí "chudý ivot" ? Vdy je na kadém, aby dělal co ho baví a zajímá a kadý má jiné monosti!!
Kdy bude mít páteř v háji a po operaci ploténky, tak si těko bude chodit do posilovny a na masáe, protoe si ta operovaná záda ádný masér u nedovolí masírovat. Zbyde ti plavání turistika....
Ani na kole se jezdit nedá a na dlouhé cesty autem u to taky není. Ano moná litujou, e nejdou zdraví jako ostatní, co mohou ve.
Kdy o tom dámy nic nevíte, proč to či ono je tak jak je, proč do toho stále vstupujete?
Nehledě na to, e KDY bude někdo chtít poradit Jak ít, určitě se zeptáme!
Kadý máme jiné představy o ivotě i o tom, co bychom chtěli, nebo si přáli.
Nikdo neví co ve má ten druhý dobrého, ale i zlého za sebou a tím se priority člověku dost mění, take , jak říkám, kdy neví, nech být!
Evi, děkujeme za tvoje slova a nedej se odradit.
Upravil(a) EDNA (12. 9. 2014 13:49)
Není tady
Toto vlákno na ádost uivatelky tímto uzavírám.
Edno, marviko, Hani a Evo. během chvilky vám zalu soukromou zprávu s dalími instrukcemi.
Není tady