3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Tak my máme dneska taky úspěch...Krytof udělal asi 3 kroky úplně sám, od Lukyna ke mně. Nábytku se jetě nepustí a nepřejde si, ale kdy ho Luká pustí, tak jde sám ke mně....teda, kdy je to tak ty tři krůčky. Ale i to se počítá. Mám z něj radost. Kluky sice nepředběhl, ty chodili dřív, ale alespoň pár krůčků. Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, ne se pustí nábytku sám. Myslím, e si jetě chvíli počkáme.....
Jo a má novou zábavu. Narve si ruku celou do krku a dáví se s ní....přijde mu to hrozně zábavný!
Není tady
A Kaly, gratuluju k plazení.....teď u to bude jen zdokonalovat! Brzy bude litovat, e se tolik přemísuje a táááák rychle.
Není tady
Kaly, to je super Styl neře, to se vystříbří. ádnej učenej z nebe nespad (nesplazil se).
Ivule, posílám jednu gratulaci i k vám
Upravil(a) Korin (12. 12. 2012 23:44)
Není tady
Holky já jsem tak ráda, e u leze. Sice ho furt nosim pryč od květináče od suáku na prádlo kde stahuje to dlouhé co jsou ručníky a ryfle. Nejraději má psa tu tahá za ocas a ui a pak tady má menel od kámoe počítač, který spravuje tak pak jetě ten. Tam se mu líbí ty barevné kabely. Tak lítám a tahám ho od někud.
Konečně.
Upravil(a) Kaly (13. 12. 2012 11:08)
Není tady
Holka moná mám blbý dotaz. Ale mateřská mi končí ve chvíli kdy mi přestane chodit rodičák??
Není tady
Kaly gratuluju k plazení
mateřská u ti musela dávno skončit, je 28 týdnů, a záleí kdy si nastoupila před porodem, jestli 6 nebo 8 týdnů. a pak ti začal chodit rodičák, musela si jít o něj poádat ne?
Ivule, gratuluju k prvním krůčkům
Korin, je fajn e ses trochu uklidnila, jsou věci které prostě nejsme schopní změnit a trápením se nezlepí. Drte se, určitě se vechno brzy srovná
mojí mamku dnes pustili z nemocnice a vypadá to e vechna vyetření dopadla dobře, take zhoubný byl jen ten "kus" co jí vzali. Ve ostatní je čisté, vem se nám moc ulevilo. Moná bude muset párkrát preventivně na ozářky, ale to je pořád ta lepí varianta. Take vánoce snad budou opravdu v klidu
Upravil(a) gall (14. 12. 2012 21:33)
Není tady
Gall samozřejmně jsem myslela tohle. Celé se to nazývá mateřská dovolená a to trvá do kdy?? Nebudu přece s prckem doma bůh ví jak dlouho. Něco jsem četla o třech letech věku dítěte. Co znamená, e jak budou Matesovi tři musím na pracák. A co kdy popírám rodičák do čtyř let? To jsem doma čtyři roky? Nebo i přes to musím v těch tří letech?
Není tady
Kaly, celé se to nenazývá mateřská, tedy dle zákona Teď jsi na rodičovské dovolené a její délku určuje sama. Během rodičovské má nárok na 220 000 Kč, podle toho, jak rozvrhne jejich čerpání, bude dlouho doma. Myslím, e můe být doma a 4 roky s tím, e ti stát bude platit pojitění. Dřív to bylo tak, e pokud sis zvolila třeba 2letou variantu a pak se rozhodla zůstat s dítětem doma déle, stát ti platil do určitého věku dítěte pojitění, ale jiné peníze u jsi nedostala. Na tom se asi nic nezměnilo. Jiná věc je, jak dlouho je zaměstnavatel povinen dret ti místo (předpokládám, e stále platí rok v té stejné pozici a 3 roky obecně, i kdy třeba jinou pozici?)
Gall, mamce drím palce, jsem moc ráda, e to vypadá dobře.
Není tady
Ahoj holky,
tak jak se máte v předvánočním shonu? Pečete?
Já mám 4 druhy, jetě chci vosí hnízda a končím. U tak je to úspěch, s tou naí potvorou věčně přisátou na mý noze toho stejně víc ani nejde...nebo jde, ale po večerech a tak, ale to mi moc neba u.
Dárečky u také skoro máme, jetě nějaké drobnosti, pak jen zabalit.
Co budete dávat prckům na tědrovečerní véču? Já asi br. kai (protoe tu má nejradi), do toho zamíchám nějakou tu zeleninku a maso asi kuřecí.
Gall, tak to super, e to tak dopadlo s mamkou, určitě vám vem spadl kámen ze srdce a lepí dárek jste dostat nemohli
Gratuluju vem k pokrokům, u nás novýho nic, jen se víc a víc vzteká V poslední době je umění jí přebalit.
Mějte se krásně a moc se nehoňte
Není tady
Ahoj Ell,
u nás se peče po večerech, a dáme malého spát. Pak se navečeříme... take začnem něco dělat tak o půl 10 Máme 7 druhů, jetě přidáme dvoje nepečené (manelova specialita) a hotovo. Neplánovala jsem na letoek velké pečení, ale nějak se nám to zvrhlo. Pravda je, e jsem z toho celkem utahaná, natěstí Tomík ráno nespěchá na vstávání. Resp. kdy ho nakojím, nechá se přemluvit, take pak vstanem a třeba v 9. Bez manelovy aktivní účasti by pečení vůbec nelo.
Dárky převáně mám(e), nebo aspoň vymylené. Letos jsem hodně vyuila nákup přes internet.
tědrovečeři jsem zatím neřeila, brkae je dobrý nápad.
Dneska se nám vyklubal 5. zub, horní jednička. Je poněkud lopatkovitá (dědictví po mně), tak se to neobelo bez pláče.Byla jsem odpoledne u zubařky, hned se ptala na synka a u je objednaný na leden na prohlídku.
Začiná mě bolet kojení, nejde jen o kousání, ale jsem taková obolavěná. Chtěla jsem kojit do roka a půl, moná tak dlouho nevydrím.
Přeblaování je boj i u nás, často je nutné zakleknutí
Není tady
Ell tak Maty bude mít na večeři bramborovou kai a rybu. Ryby u normálně můou.
Není tady
Ahoj holky,
hlásím se zase po delí době. Je to teď pěkná hoňka, obdivuju vechny z vás, co jste se vrhly na pečení. Já nepeču a rozhodně péct nebudu. Mamka něco napekla a dokonce nějaké mrkvové cukroví i pro Krytofa.
Po mém radikálním rozhodnutí ohledně nočního spaní a krmení u nás dolo k rapidnímu zlepení. Větinou u se spí, občas se v noci jednou vzbudí a pobrekává, ale během 10 minut usne. Jen vstává relativně brzo.
Korin, závidím spaní do 9... to se mi opravdu jetě nikdy s ním nestalo... Vstává tak kolem 6, spí dřív.
Zubů má 8, vechny s velkými problémy venku.
Na nohavice se mi věí neustále, u jsem z toho fakt unavená. Nemám ani chvilku pro sebe. Ale to asi vechny z nás, co?
U dokáe ujít docela velkou vzdálenost, ale musí jít sám a nesmí ho nikdo lákat, jinak se vrhá dopředu. Ale stále převauje lezení.
Jídlo se u nás moc nezlepilo. Furt bojuje s obědama. Má hodně omezený repertoár - rajčatovou polívku, boloňskou omáčku a rajskou. Jetě dýňová polívka mu jede.
Ke tědrovečerní večeři dostane to samé, co jindy. Krupičku s kojeneckým mlíkem s banánem.
Není tady
Ahoj Ell, zdravím To jste frajerky, e u máte tolik napečeno. Já pekla minulý týden troje cukroví - vanilk. rohlíčky, linecké slepované a perníčky. Tendle týden jetě chci upéct plněné ořechy a končím. Stejně toho je pak hodně a nikdo to nejí
Dárky jsme dokoupili dneska, u mi zbývá jen balicí papír, na ten jsem nějak zapomněla
S úklidem se neinýruju, stejně budem o vánocích jen my čtyři, nějaké návtěvy nečekáme a hlavně - já uklízím a za mnou chodí Emička a uklízí jaksi opačně, potvora
Já uklidím věci do skříně, ona za mnou skříň otevře, vyhází věci zpátky na zem, pak si to přehazuje přes hlavu a roznáí to po bytě. Já povysávám, ona rozlape suenky, vysype křupky, dneska pomazala wavky tvarohem
Take je veselo, ale musí se to brát sportovně.
My máme zubáky asi pořád tři, ukázat je nechce a včera jsem jí áhla do pusy a kousla mě Natěstí mi na noze nevisí, je samostatňák, pohraje si i sama, leccos si udělám. Naučila se ukazovat ručičkou, e chce na houpačku, vypadá to jako kdy hajluje
Beze slova jen zvedne ruku na znamení.
Na tedrovečerní večeři budem mít klasicky salát s řízkem a chlap chce kousek kapra, Emička bude mít asi lososa s bramborem, jinou rybu si netroufám kvůli kostem.
Není tady
Ahoj holky, mám hlavně dotaz. To prořezávání zubů moje starí děti ani nepocítily, ale Matý má u druhý den dost vysokou celodenní horečku a očividně se mu tlačí jednička. Má a skoro bouli. Samosebou je plačtivý, uslintaný a mrzutý. Do jaké míry jsou tyto potíe jetě normální? A jak poznám, e je třeba něco patně? Myslím zánět v dásni, nebo třeba nějak hodně křivý zoubek a tak?
Gall, super, mamina bude v pohodě Často na vás myslím, jak válčíte:)
Ivule, to jsem se nasmála vaemu opatrnému testování čokolády
Alexxandro, Emička je prostě pracant a jetě si to umí uít. Taky si někdy hodím hadr na podlahu na hlavu, třeba mě ten úklid bude víc bavit. Rozhodně to taky teď zkusím při vyklízení skříní. Taka tam má takové kusy, jetě z osmdesátek, e budou na hlavě velmi efektní No Matý ač v horečce, odpoledne u nevydrel, jako správný workoholik a pečlivě vyskládal vechny CD ze stojanu na konferenční stolek. Raději jsem ho mimořádně nechala, aby se mu nepřitíilo. Pak jetě z vyndal ty dělící poličky a protoe já se pomalu a neefektivně probírala starými výpisy v lavici, přiloil ruku k dílu a během tří minut bylo ve vyházeno na podlahu a pod stůl. Masakr.
Korin, jetě jsem chtěla tohle k té hypotonii. Já taky hodně slýchala, e je Pavel líný a flegmatický a na jednu stranu jsem mu gratulovala s ohledem na nai ílenou a neurotickou celou rodinu z obou stran. Mohu tě ujistit, e mu to bohuel nezůstalo. A taky je pravda, e to, jak jsem se s ním natrápila a nastrachovala tenkrát, jakoby mi dnes a vlastně od té doby, co začal rozum brát, stonásobně (nejméně) vracel. To, jak jsem se kolikrát styděla, e jetě nesedí, nechodí, byl mi nepříjemný kadý kontakt s jinými dětmi, protoe jsem jen čekala, a se někdo zeptá, kolik mu je....a srovná ho se svým standartním dítětem Teď odcházím rudá rozpaky z třídní schůzky, protoe není učitel, který by ho nechválil. Nebo mne na ulici zdraví cizí lidi, protoe on hrál tady v divadelním představení a oni mne znají přes něj...To jsou takové věci, za které mi ta Vojtovka a ty příerný botičky stály
Jani, zdravím, jak u vás ty problémy se zubama? Já mám pořád nakročeno k doktorce. Kdyby tu nebyly netovice a virový zápal plic u tam letíme. Toliko zkuená trojmatka
Kaly, gratulace k lezení, jak s baráčkem? Nebo jsem přehlédla?
Kočky dobrou, Matý u tam zase kňourá
Není tady
Kat, taky to muze byt sesta nemoc. Projevuje se tri z ctyri dni horeckou, pak teplota opadne a dite se vysype. Pokud ma teplotu a ne horecku, tak bych pockala. Pokud ma horecku, zavolala bych doktorce zitra.
U nas nebyla u zubu teplota, ale proknourane tri tydny a ruce neustale v puse.
U nas se taky pomaha s "uklidem". Ja davam pradlo do pracky, on ho hned vyndava. Ja davam pradlo z pracky do lavoru, on na zem. Ja vytiram podlahu a on se mi racha v kyblu. Minule do nej nestrezene chvili vlezl obema nohama. No na zabiti.
Není tady
Kat, děkuju. Moc. Někam si to zkopíruju a budu se k tomu vracet, a na mě padne chmura.
Svého mue bych ohodnotila jako rtuovitého flegmatika (činorodý, pracovitý, nicméně málokdy ho donutím dělat to, co povauju za nutné, v době, kdy to povauju za nutné), já jsem nervák. Uvidíme, kam se to přehoupne u Toma.
Myslím, e třeba u nás ty poslední teploty byly k zubům. Jeden den k 38, dalí ke 39°. Třetí den jsem měla v úmyslu jít k dr., neúspěně chytala moč (měla jsem nastudováno, e zánět ledvin a močových cest se u dětí někdy projevuje jen horečkou, taky jsem se vyděsila pokadé, kdy si sáhl na ucho - monost zánětu středního ucha...) Jeliko měl ale u vzorových 36,3 nakonec jsem nikam nela ani nevolala. To u se mu toti parádně nalily dásně, byly pod nimi vidět obrysy horních jedniček. Jedna se dneska (tj. asi za 10 dní) prodrala ven. Dva dny poté se ovem osypal. Asi reakce na ávu, protoe estou nemoc nemá standardní dítě 2x.
Být tebou, tak dr. zavolám a poradím se s ní. Ta moje se mě při posledním volání rovnou ptala na kontakt se estou nemocí a doporučila sráet horečku pod 38 °C.
Tak jsem právě opět krmila. Doufám, e tohle noční buzení je k zubům a nestane se z něj zvyk...
Není tady
Díky holky, estou jsem taky vygooglila, taky mi to tak přilo...No, moc radost nemám, dvaadvacátého máme jet k mojí mamině pro cukroví, abych byla taky vzorná, aspoň naoko. Teda jestli mám teda záčít péct...To bude vopruz a hnus Dnes má jen 37,5 bez odečtu, ale já tomu naemu pípáku teploměru moc nevěřím. Mně zásadně naměří 34,5. Ale v podpaí
Tam to nedoporučují. Tak nemám adekvátní srovnání.
Ty jo, vodu v kýblu a v umyvadle taky miluje. A nutí mne, abych ho učila z hrnečků a ze sklenic. On nic nevypije, jen si uívá ten pocit, e je velký. Taky u se takto pokusil o opaření kávou Jak jsem po ránu rozespalá, podcenila jsem jeho ďábelskou rychlost. Natěstí to u bylo jen teplé, ale málem mne ranila mrtvice. Taka se mi v tom oku snail udělat nějaké kázání, tak jsem mu musela oznámit, e kdyby lidi nedělali chyby, nestala by se nikdy ádná nehoda. Natěstí pak u mlčel, jinak bych mu musela připomenout, jak mu Matý na zahradě vyskočil po hlavě z cestovní postýlky.
Není tady
Ahojky
tak u nás včera proběhly dva velmi opatrné a velmi nejisté krůčky od stolku ke mně, děsně se tomu řehnila, ale do večera pak u nic. Tak si to asi nechá pod stromeček
u nás je to ílené, vichni tři jsme na hromadě, Johanka má ílenou rýmu, furt jí tečou proudy z nosu, nemůe spát, nechce jíst, jen kvičí řve a sápe se po mě jsem z ní ílená, nic neudělám, ale Vojtu obstarat musím tak občas jí tu vláčím za sebou řvoucí. Ale udělat večeři jednou rukou prostě neumím
dr. u jí dala na tu rýmu fenistil jestli to není alergie, ale mám pocit e ani to nezabírá. I kdy snad dneska se blýská na lepí časy, v noci spala celkem dobře (jinak je co hodinu vzhůru se vzteklým řevem - mám co dělat abych na ní neřvala taky ) a teď u spí dvě hodiny na chodbě v kočáře, snad u to bude lepí. Já konečně uklidila kuchyň, dozdobila cukroví a měla čas na Vojtu. Ten má rýmu hnusnou zelenou take do kolky nechodí, je astný jak blecha u ho podezřívám e si tu rýmu pěstuje schválně aby tam nemusel
já mám atb, mám hrozný kael, včera jsem se a dusila tak jsem la k dr. no snad to bude brzy lepí, takhle mizerně u mi léta nebylo
Ell, já pekla, mám asi 6 druhů, větinou po večerech. Jeden večer jsem udělala těsta a pak postupně peču jak mám čas. Jetě na mě v lednici čekají vanilkové rohlíčky (u asi 14 dní)
Kat, pití z hrnečku je u nás taky velmi oblíbená zábava. Snad jediná co jí donutí na chvíli přestat kńourat s těma digi teploměrama je to opruz, v zadečku jetě jak tak, ale na podpadí mám starý klasický rtuák a zapla bůh za něj. Jetě jsem měla takový na čelo, tem mi změřil na kadé straně čela i veprostřed jinou teplotu
tak el do koe.
jinak na nějaký vánoční úklid jsem rezignovala , budu ráda kdy 23. vysaju a vytřu, beztak tu pořád křoupe něco pod nohama, to bych musela mít furt vysavač v ruce a jak mám linku zapatlanou, radi se ani nedívám
uívejte si krásně předvánoční čas
jo Kat, prosím tě to si ty v tom avataru? nebo má nějakou utajenou dceru? vypadá tam tak na 15 kočko
byli jsme se fotit tak kdybyste se chtěli podívat http://galkaci.rajce.idnes.cz/profifoto_prosinec_2012/
Upravil(a) gall (18. 12. 2012 11:33)
Není tady
Gall, gratulace k přechodu Taky takhle začal a taky pak nijak nepospíchal, nic je nehoní.
Fotky jsou nááádnerné, tak oduevnělé. Vichni máte straně krásné oči. A sluí vám to! Ta fotka jak jste spolu s Johankou zblízka, nebo ty Vojtovy černobílé, detailní, to je fakt luxus.
Upravil(a) katerffina (18. 12. 2012 12:38)
Není tady
Gall, fotky jsou nadherne :-)
Jinak oni to chozeni neuspechavaji a to je dobre. Krystof taky prechazi, pousti se cim dal vic, ale o chuzi se mluvit neda. A to uz ma par prvnich kroku za sebou docela dlouho.
Dneska byla bouracka s rohem postele, ma modrinu a krvavy slic na tvari. Ve ctvrtek jdeme k cesky doktorce, ta si bude o nas myslet, ze ho tyrame. Budu ji jeste odevzdavat tu mesic a pul starou zprau z Motola s hospitalizaci s otresem mozku.
Není tady
Kat ta moje fotka s Johankou zblízka je fakt hezká jen musela slečna fotografka dost retuovat
mě teda
Vojta se vůbec fotit nechtěl, pořád byl tak nějak na odchodu jediný v čem se chtěl fotit byl nákupní vozík ve kterým tak vozili spisy
Jani myslím e doktoři jsou zvyklí na horí věci, kdytak můe říct e u toho otřesu mozku si nebyla, e hlídal někdo jiný
Není tady
Kater jetě nevíme. Snad do konce roku zjistíme.
Není tady
Gall, fotky jsou nádherný!!! Krásná rodinka, dětičky mi přijdou jako přes kopírák, skoro dvojčata
Sluí vám to moc
Emča se taky poutí jen poskrovnu, je dost opatrná. Ale třeba umí dlouho stát bezdračky, dokonce i tancuje, ona je vůbec veliká tanečnice, stačí jí k tomu jakákoliv hudba a u se kolíbe. Dneska jsem se řezala, protoe pila mlíko a něco v TV hrálo, tak si sedla a pijíc flaku se u toho kolíbala do rytmu, hlavu zakloněnou, protoe v sedě to jinak nejde - vypadala jako piják z hospody (s mlíkem)
apropo, přimněly jste mi, e mám vytaené celý den máslo na těsto na ořechy tak já to jdu dodělat
dám to do ledničky a upeču zítra, dnes na to prdím, ale a mi nelukne máslo
Není tady
Jojo děti máme nádherný, díky za pochvaly, ale kde jsme je my příerky vzali, to nevím
já právě dopekla vanilkové rohlíčky, jen jsem půlku upekla přes den a kus těsta nechala na lince pak k tomu dohnětla zbytek z lednice a Dan mi tvrdí e to smrdí já vůbec nic necítím, nemám čich ani chu tak čekám a to vychladne aby to ochutnal jestli to chutná jako dopolední várka
bych se kopla e jsem to vyndané nevyhodila
jetě e to bylo poslední
Alex Johanka taky tancuje na ní u je hrozně vidět e by ráda chodila, v ruce si pořád něco přenáí take klasicky u neleze ale "chodí" po kolenou
Není tady
Holky u se mu ten zub proklubal.
Gall, taky jsem jednou upekla syrečkové cukroví. to je nepříjemný s tím čichem a chutí Hlavně abyste se toho zbavili. A nepřesolí kapra.
Alexx, ona ti pije sama? A nerozlévá? To je ikula. Matý trvá na tom, e flaku drím já, hrnek on Můj hrnek.
Tak to vypadá, e výlet 22.12. proběhne a cukroví bude!! Vánoce jak má být!!
jani, jak vy teď s jídlem? já včera dočítala podzimňata, ovem při tom objemu jsem neměla anci, tak nevím. Co jí? A spí teda podle knihy? s tím lincem, to je právě zákon schválnosti, oni si před návtěvou doktora vdycky něco musí udělat. Prevíti, sebekodi.
Holky, naposled , co jim dáváte k vánocům? A kde to kupujete?
Není tady