Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 7. 12. 2012 11:45

annie
♥♥♥♥♥♥-

Re: jak se zavděčit rodičům

Jestli to není jistý způsob "pohodlnosti"...
Nechat všechno na rodičích, sice trpíš, ale patřičně si to okomentuješ, oni rozhodují, oni platí a když se něco potentuje, tak vlastně ty nic, ty muzikant.
Jediný druh revolty, který jsi proti jejich chování podnikla, je tvůj přítel.
Není to jednoduché, ale ani zas tak složité.
Líbí se ti, jak to je, jen si občas chceš postěžovat, zanadávat, fajn, zůstaň...
Nelíbí se ti, začni věci měnit. Co třeba začít prací? Nebo zas bude tisíc důvodů, proč to nejde? vissla

Není tady

#102 7. 12. 2012 11:49

annie
♥♥♥♥♥♥-

Každý začátek je těžký. Po dobrém to nepůjde. Ale jsi dospělá a rodiče tě jednou musí začít respektovat. U nás to bylo sakra těžké, ze strany tchánů padly hlášky, které jim doteď nemůžu odpustit.
Doteď slyším tchána:"nemám syna", když se můj manžel rozhodl od nich odstěhovat. Je to už deset let, sice dodnes vztah není dobrý a asi ani nebude, ale žijeme si spokojeně a podle sebe. My nekecáme do ničeho jim, oni zase nám, ale občas nějaký pokus je.
Všechno jde...

Není tady

#103 7. 12. 2012 17:01

sandra
♥♥♥♥♥♥-

h.darja napsal(a):

jééé, to sou fakt super komentáře některý ! Vlastně všechny , moc si cením toho ,že píšete. Já se tedy omlouvám ,že založím vlakno a pak sem nepsala, ale byla sem celou středu mimo "Dosah síte" . Sem strašně ráda, že spousta píšete, že ste to měli podobné a podařilo se vám se z toho dostat! u mě je asi problém ten můj vděk vůči nim. nikdy mě nerozmazlovali ,ale zajistili mi vše co sem potřebovala, na veřejnosti stojí za mnou , nikdy mě neschodili - to je užasný - ovšem jakmile se zaklapnou dveře domova, tak to přijde - sajgon za blbiny :-) jo sem asi moc vděčná a přijde mi jako nehorázná drzost odejít, když tam kde jsem ,jsem diky jejich pomoci. Já nevim jestli to nepíšu jako nejakej fanatik ,asi jo , tak to ale uplně není. stále prostě přemýšlím jak to udělat aby mi dali volnost dobrovolně bez hádek, to asi nejde ale no :-(
Holky fakt moc všem děkuju! Ani sem netušila jak moc to pro mě bude morální podpora - slyšet názory nezaujatých...

Darjo, co přesně máš na mysli "když tam kde jsem ,jsem diky jejich pomoci". Máš na mysli to, že ti dali práci, která tě nebaví a kde se nudíš a jsi tam jen kvůli nim a pak taky pokojík, ve kterém žiješ od mala a vůbec tam žít nechceš?

Není tady

#104 8. 12. 2012 10:33

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

h.darja napsal(a):

Děkuju moc za rady. k něčemu se ještě málo vyjádřím. Bylo tu např psané, že to ,že sem nebyla těhotná, je brané jako kladné - že to je vtipné tvrzení.. no, ono já mám 9 bratranců a každý má prcka, někteří i víc, s kterými nežijí - prostě se to stalo, problém, ale někdo to za nás vyřeší - takže v naší rodině je to docela plus :-) Ikdyž - já vím...
Závislá sem, to je pravda, psychicky jak na našich tak partnerovi. Dál jen-nedělám si co chci, pouze přítel je něco, přes co vlak nejede. a že je neprespektivní... je, hrozně, jenže to si uvědomuje jen hlava ( jen vsuvka - před ním sem měla partnera, no vlivného podnikatele - taky špatně doma...víte, ano ,můžu odejít,, v tom není takový problém -jako materialní. nahradní praci mám, bydlení by taky nebylo neřešitelné i za mých podmínek. Jde spíš o ten psichycký problém... chtěla bych aby mě pustili po dobrém, třeba mi nepomáhali a nechali mě se fakt starat jen o sebe, ale aby a to přistoupili bez výčitek, bez odsouzení - chápete jak to myslím.. nemate s tím někdo zkušenosti?
Díky moc! Strašně si vážím ,že na to reagujete!!!

Pokud někdo někomu vyčítá, že si chce žít svůj život po svém nebo ho za to dokonce odsuzuje, je to chyba v něm - to on má problém, ne ten druhý - takže není nejmenší důvod se bát žít po svém jenom proto, že by to někomu snad mohlo vadit - pokud rodiče potřebují loutku, kup jí jim k Vánocům - wink

Není tady

#105 8. 12. 2012 11:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Darjo, rodice ti vzdy budou "kecat"do zivota. Maji na to pravo, protoze jsou to tvoji rodice a ty navzdy budes jejich dite. Chtit po nich, aby te pustili "dobrovolne" je hodne detinske a vypovida to jen o tom, ze tobe se nechce dospet a prevzit za sebe zodpovednost. Protoze jen tak budes schopna se na to rodicovske "kecani" do zivota podivat s laskou a zcela dospele si stejne udelas to, co chces ty sama. Nejspis te jeste ceka nekolik drzkopadu, nez ti to dojde, prestanes obvinovat rodice, kteri ti starostlivost a lasku projevuji tak, jak to umeji a ne tak, jak tobe by se to libilo.
Proste to rozsekni a necekej, ze ti rodice pomohou. Oni delaji, co umeji. Prestan na nich viset a vezmi svuj zivot do svych rukou.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#106 8. 12. 2012 11:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Háňo, ano, jenže ona už se nezmění. Nevím, proč se chce zalíbit před ségrou. Ale to už řešit nebudu, akorát si těma emocema přivádím bolest. Prostě se musím naučit to neřešit. tillfreds
A dík

Nemyslim, ze se matka chce nekomu zalibit. Ona jen reaguje na tve chvani. A kdyz se chvas jako pubertalni fracek, tak ti proste jedna prileti. Dokonce to na me pusobi, ze je to nejaka podvedoma dohoda mezi vami dvema... Obe delate neco, co byste uz davno nemely.
Dusi, je rozdil byt na matce zavisla (a dozadovat se jakkoliv jeji jakekoliv pozornosti) a nebo byt ve sfere vlivu matky, tedy v zenske energii.
(omluva za preklepy, pisu z telefonu)

Není tady

#107 8. 12. 2012 13:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pan děkuju
napadlo mě, že i když říkám,že na ségru nežárlím,tak na ni třeba někdy žárlím? I když samo že bezdůvodně. Mám to vyřešené.  tillfreds

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#108 9. 12. 2012 17:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nu, velká Dušička to má vyřešené, ta malá v tobě ani náhodou.... sad

Není tady

#109 9. 12. 2012 19:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Nu, velká Dušička to má vyřešené, ta malá v tobě ani náhodou.... sad

Budu muset malou dušičku pohladit. stolt
No dneska měl tatka svátek, tak jsme se celá rodina sešly. Švárou jsme řešili takové ty věci, že děti jsou v dnešní době nevychované a tak. Prostě každý jsme na to měli jiný názor. Mamka do mě začala hustit ať jsem ticho. Jsem se usmála a řekla, neboj mami, my se jenom škádlíme, nehádáme se. Jako by změkla, a bylo všechno ok. stolt
Takže pro dnešek dobrý

Není tady

#110 9. 12. 2012 23:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vachu napsal(a):

h.darja napsal(a):

Ahoj! Nějak nevim jak dal...  Mám partnera, kterého ze srdce miluji, bohužel je problemový - kdysi klopýtl a dnes má dluhy a zázemí téměř žádné. Práci sice má ,ale potřeboval by se dostat do osobního bankrotu, jelikož jinak je jeho situace neřešitelná...  ta přednáška o tom jakou dělam rodině ostudu a jak si to vubec dovoluju- hrozná! Jsem závislá kráva, která se nechala zblbnout největšim blbečkem v okolí ... Jedna urážka střídá druhou, poté dostávám už vynadáno i za věci s tím vubec nesouvisejícimi. vlastně není den kdy by se na mě kvuli něčemu neřvalo. Sem nemožná a zpusobuju jen problémy ... chtěla jsem si najít bydlení a jinou práci - práci našla, ale ten řev to ste neviděli! Sem nevděčná, blbá, a nemám přemejšlet nad kravinama ... sem v háji... je mi strašně , nebyl ste na tom někd někdo stejně? já nevím - copak si to fakt zasloužím?

Víš, každý normální rodič se piplá s dětmi od malička až po jejich dospělost a chce pro ně po celou dobu jejich života jen to nejlepší. Tak to prostě je.
Představ si sebe v roli rodiče ... dcera se ti spustí s takovým zkrachovalcem... (V porodních bolestech jsi to přivedla na svět, roky ses o to starala, těch starostí, probdělých nocí...  a teď tohle?!) - Jak by ses asi cítila?
Vážně bys svojí dceři přála takového partnera? dumbom ... No jo, no... sad

Ja by som svojmu dieťaťu hlavne priala šťastie, aj keby to bolo INÉ šťastie, než aké si predstavujem JA, aj s INÝM človekom, než akého si predstavujem ja. Môj nevlastný syn je vyše tisíc kilometrov ďaleko, má vzťah úplne iný, než aký by som mu želala (a obávam sa, že ani nie je úplne šťastný) a nejako sa pracovne stále odkláňa od toho, čo by som preňho videla ako ideál ja. big_smile Ale po všetkom, čo si preskákal, je pomerne šťastný, a to je najdôležitejšie. Viditeľne a citeľne šťastnejší, než býval, a po rozhovore s jeho bývalými kamarátmi a spolužiakm ividím, že určite aj šťastnejší, než by mohol byť tu... Bohužiaľ. Howgh!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#111 9. 12. 2012 23:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, keď mi otec po promócii (a že som doštudovala pomerne úspešne a mala už nájdenú aj prácu) oznámil, že som čierna ovca rodiny a že som bola sľubné dieťa, ale že som ich (=rozumej, oboch rodičov) veľmi sklamala, tak sa vo mne po prvý raz niečo zlomilo a povedala som mu, že - KONEČNE! - že sa žiadne dieťa nenarodilo nato, aby plnilo očakávania rodičov, a že jeho sklamanie je JEHO problém... lol Zíral ako puk, ale pomohlo to, celkovo... Podotýkam, že som už vtedy nebývala u našich, ale u partnera, naši ma na vysokej čiastočne živili, ale fakt len čiastočne, a vzápätí som nastúpila do zamestnania. Nepila som, nedrogovala, neprostituovala, mala som prospechové štipko a privyrábala si podľa možností, ale furt to nestačilo - furt som ne- a neplnila ich očakávania.. až pohár pretiekol. Bola to úľava. A vzťahy sa o dosť vyčistili...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#112 9. 12. 2012 23:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Eva. napsal(a):

Neměla jsem na mysli gramatiku ani pravopis.

Můžeš mi prosím Tě říct, co si tedy měla na mysli?

Psaní z cesty, nejen na tomto vlákně. A chování z cesty. Konkrétně to dohledávat nebudu.

Ja jej rozumiem. Nebude chyba skôr v prijímači, Majka/Eva/Žena?

Brita

Není tady

#113 10. 12. 2012 7:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

rodice ti vzdy budou "kecat"do zivota. Maji na to pravo, protoze jsou to tvoji rodice a ty navzdy budes jejich dite.
To, že mám na něco právo přece ještě neznamená, že se výkonu tohoto práva musím domáhat... natož pak  "navždy" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#114 10. 12. 2012 8:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A ještě mě napadlo.
Může mamka žárlit na mě jako na dceru? Vzpomněla jsem si totiž na to, jak jednou řekla tátovi, ta holka je celá po Tobě, Ty se v ní vydíš, je to Tvůj miláček. vissla
Ale přitom táta mamku miluje. Nepodkopávali autorutu. Stáli při sobě.
Je to prostě zajímavý na tomhle světě.

Není tady

#115 10. 12. 2012 10:15

Adriana70
♥♥♥♥---

Dusička,neviem teda,či je tam žiarlivost na teba zo strany matky,ale mne tam vychádza len to,že mamu niečím irituješ.mám ten pocit.

Není tady

#116 10. 12. 2012 10:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Adriana70 napsal(a):

Dusička,neviem teda,či je tam žiarlivost na teba zo strany matky,ale mne tam vychádza len to,že mamu niečím irituješ.mám ten pocit.

Já vím,čím jí irituju. Do puberty jsem byla hodná holčička,která poslechla na slovo,která neodmlouvala. No ale pak jsem začala vystrkovat růžky a mít svůj názor. A už jsem nebyla a nejsem ta hodná holka. stolt
Ale jak už jsem psala, ve čtyřiceti letech jsem jiná než ve dvaceti. Neobhajuju svůj názor. Teda někdy. Stále se učím. Tím to bude. Když jsem v klidu a mlčím, neirituju.

Není tady

#117 10. 12. 2012 10:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

dusičko, neřekla bych, že na Tebe maminka žárlí. Spíš se mi zdá, že z Tebe nějakým způsobem vyvěrá snaha svoji matku nějakým způsobem "předělávat", protože ji nechceš přijmout takovou, jaká doopravdy je. Když se Ti to nedaří, chováš se trucovitě jako malé dítě a zbytečně tak zavdáváš příčinu ke střetům, načež maminka už si Tě na to konto zaškatulkovala jako "potížistku", čili jako dceru, se kterou jsou jenom problémy a podle toho se k Tobě i chová stolt

Zkus ubrat, bez svoji matku jako dospělého člověka, který má právo být takový, jaký je a pokud Ti kontakty s matkou činí problémy, poněkud je omez až do té doby, dokud se matka neuklidní. A Ty sama příště važ slova a dvakrát měř, než jednou řízneš smile protože mi to připadá, že konkrétně při jednání s matkou vždycky něco vyhrkneš, aniž bys přemýšlela o důsledcích svého jednání a pak se divíš nad následky wink

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#118 10. 12. 2012 10:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jo, nestěžuju si.
Máme se s mamkou rády, dokážeme kecat hodiny , rozumíme si. Ale musím se naučit neprosazovat, napadlo mě,že chci být středem pozornosti. roll no ne moc dobrá vlastnost. Nemyslím tím v kolektivu ve společnosti, tam nejsem,tam jsem spíš pozorovatel. ALe doma. Někdy jsem jak tajfun.

Není tady

#119 10. 12. 2012 10:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro - děkuju par
Přesně vystižené. Já jsem to napsala vlastně v předešlém příspěvku stejně akorát jinými slovy.
Ano,jsem horká hlava a dřív než přemýšlím, mluvím. Pak mě mamka usměrňuje. A mám to. stolt
Obdivuju mamku za její diplomacii. To já neumím.
Ale děkuju,že jste to tady se mnou rozebrali, chybama se člověk učí.

Není tady

#120 10. 12. 2012 12:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

rodice ti vzdy budou "kecat"do zivota. Maji na to pravo, protoze jsou to tvoji rodice a ty navzdy budes jejich dite.
To, že mám na něco právo přece ještě neznamená, že se výkonu tohoto práva musím domáhat... natož pak  "navždy" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Tak o tom žádná.
To je všechno o zákonu akce a reakce, o tom, že tlak způsobuje protitlak big_smile

Takže nechala bych to na těch rodičích, spolehla se na jejich rodičovskou lásku, která je přítomna i když ji nevidím, a reagovala dospěle, nikoliv dětsky - to jest nedohadovala se, dělala, co uznám za vhodné a nesla si za to zodpovědnost stolt

Není tady

#121 10. 12. 2012 12:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

A ještě mě napadlo.
Může mamka žárlit na mě jako na dceru? Vzpomněla jsem si totiž na to, jak jednou řekla tátovi, ta holka je celá po Tobě, Ty se v ní vydíš, je to Tvůj miláček. vissla
Ale přitom táta mamku miluje. Nepodkopávali autorutu. Stáli při sobě.
Je to prostě zajímavý na tomhle světě.

Pokud to tak opravdu je - bývá to tak málokdy -  je to mezi ní a otcem, to se nesnaž řešit.

Není tady

#122 10. 12. 2012 12:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Adriana70 napsal(a):

Já vím,čím jí irituju. Do puberty jsem byla hodná holčička,která poslechla na slovo,která neodmlouvala. No ale pak jsem začala vystrkovat růžky a mít svůj názor. A už jsem nebyla a nejsem ta hodná holka. stolt
Ale jak už jsem psala, ve čtyřiceti letech jsem jiná než ve dvaceti. Neobhajuju svůj názor. Teda někdy. Stále se učím. Tím to bude. Když jsem v klidu a mlčím, neirituju.

Duči, já tam necitím iritování.
Spíš máma reaguje na to, co jí ukážeš.
Když dospělou ženu, je v klidu, když dítě, začne tě "rovnat".
Myslím, že jsi na matčině mínění pořád ještě příliš závislá....

Není tady

#123 10. 12. 2012 12:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Ale jo, nestěžuju si.
Máme se s mamkou rády, dokážeme kecat hodiny , rozumíme si. Ale musím se naučit neprosazovat, napadlo mě,že chci být středem pozornosti. roll no ne moc dobrá vlastnost. Nemyslím tím v kolektivu ve společnosti, tam nejsem,tam jsem spíš pozorovatel. ALe doma. Někdy jsem jak tajfun.

Duši, příjde mi, že ty jsi uvízla v období, kdy dcery se svými matkami soutěží..... Tím si projdeme všechny, učíme se tak.
Uvízly jste v něm nejspíš obě...
Matka už by tě neměla usměrňovat, jsi stejně jako ona dospělá žena. Nejspíš i jí se líbí to dítě v tobě, které si koleduje sem tam o pár facek. Možná bys jí měla vrátit její důstojnost - nesnažit se být chytřejší než ona a na druhou stranu ji ukázat, že už si umíš poradit a není třeba se o tebe bát.

Upravil(a) Pandorraa (10. 12. 2012 12:13)

Není tady

#124 10. 12. 2012 12:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím, že jsi na matčině mínění pořád ještě příliš závislá.
No to je asi fakt, i když bych řekla, že jsme se nezasekly na jednom místě.
Naučila jsem se za poslední dva roky mámy nebát. Protože paradoxně jsem se bála jí, když něco udělám blbě, ona mi vynadá. KDyž půjdu na schůzku s někým, ona mě to bude vymlouvat.
Ale už se nebojím. stolt Jojo, stala jsem se dospělou.
A já si dělám věci po svým.
Jen někdy když vstupuju do "nebezpečné" řeky slyším v hlavě ten hlas. maminka by měla na tu věc jiný názor, víš,že mámy maj pravdu,jen to člověk nechce vidět, vidí to,až když to prožije.
Takový jako mě to přijde to našeptávání že mě znejistí.
Možná bys jí měla vrátit její důstojnost - nesnažit se být chytřejší než ona
A to já nedělám. Vím,že je moje mamka moudrá žena.
Já bych řekla, že se ted mým úkolem je učit se od ní té diplomacie.
Ženskou taktiku už myslím zvládám. stolt
Duši, příjde mi, že ty jsi uvízla v období, kdy dcery se svými matkami soutěží..
Ne ne, nesoutěžím s ní. Jen ona se stále omlouvá jako třeba že tohle nestíhá tak rychle jako já, že jsem šikovnější než ona, ale to není pravda.

Upravil(a) dusička (10. 12. 2012 12:30)

Není tady

#125 10. 12. 2012 15:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, to tvé již několikrát opakované v souvislosti s matkou i sestrou - dokážeme kecat hodiny, nic nevypovídá. Spousta lidí spolu "dokáže kecat hodiny"...
Fakt kecat? Lidé toho nakecají...
Nebo si o něčem hlubším povídat? ...

Upravil(a) Eva. (10. 12. 2012 15:09)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí