Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 6. 12. 2012 18:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: jak se zavděčit rodičům

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Eva. napsal(a):

Neměla jsem na mysli gramatiku ani pravopis.

Můžeš mi prosím Tě říct, co si tedy měla na mysli?

Psaní z cesty, nejen na tomto vlákně. A chování z cesty. Konkrétně to dohledávat nebudu.

Všechno se vším souvisí. Jen možná mám rychlé kombinace myšlenek (jojo to jsme se ségrou stejný) a ostatní kolikrát koukaj, proč mluvíme uplně o něčem jiném? a přeci to má souvislost,která se nám šrotuje v hlavě s tím, o čem se mluví. Ale do hlavy nám nikdo nevidí. Njn , alkohol dělá svý big_smilebig_smilebig_smile  . To by bylo na světě alkoholiků. lol

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 6. 12. 2012 18:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

dusička napsal(a):

Jsem starší sourozenec, od dětství víc protěžovanej  bla bla bla  ségru upřednostnovala přede mnou

zřejmě to, že nevíš co znamená protežovanej

Možná že protěžovaný je špatný slovo.
Měla jsem na mysli,že ode mě víc očekávala, chtěla abych byla dokonalá, nejlepší , kritizovala mě. Ségru ne. Takhle jsem to myslela.
A mamka ségru neupřednostnovala. To jsem taky napsala špatně. Jak už jsem psala, prostě se jí věnovala víc než mě. Když jsme šli večer spát, seděla u ní na posteli, u mě ne. Já byla ta samostatná, bezproblémová holka.
Ale nemůžu říct,že by se mě nevěnovala.
Naučila mě ruční práce, ještě třeba v pubertě když jsem plakala, ležela jsem jí hlavou na klíně a hladila mě. To je těžký písemně vysvětlovat.

Není tady

#78 6. 12. 2012 18:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Dneska je Jitky, svátek mojí ségry. Ale mamka chtěla být s náma, s nejmladší vnučkou, a tak jsme šli do pekla. Užívala si to, byla jsem ráda, že tam je s náma.

Měla jsem na mysli toto peklo, když jsem se ptala, jestli se tam podával alkohol.
Nic ve zlém, dusičko, ale už po několikáté mám pocit, žes psala pod vlivem.

Co je na tom z cesty?
Mamka mohla jít k ségře popřát a nemusela přeci chodit s námi do pekla. Peklo je jednou za rok zrovna tak jako je jednou za rok svátek Jitky. Prostě chtěla stihnout obojí a stihla. smile

Není tady

#79 6. 12. 2012 18:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem neuvedla nic, o čem si myslím, že je z cesty.
Děláš si domněnky.

Jsi v pořádku, dusičko?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#80 6. 12. 2012 18:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Děláš si domněnky.

Jsi v pořádku, dusičko?

A Ty jsi v pořádku?
Zatučnila si větu, u které ses ptala, jestli jsem byla ovíněna, a pak si psala, jestli něco nepiju,když mluvím z cesty. To nejsou domněnky, tak jsem Tě pochopila.
Ale to je jedno, hlavní je,že jsem to s mamkou vyřešila a že už nám je zase fajn.
To Ty ale stejně nepochopíš, jaký mám vztah s mamkou.

Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 18:53)

Není tady

#81 6. 12. 2012 18:53

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

Děláš si domněnky.

Jsi v pořádku, dusičko?

hlavně, že jsi v pořádku ty vissla

Není tady

#82 6. 12. 2012 18:53

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Tak to tu čtu a napadlo mě upřesnit. Peklo není žádná hospoda (do hospody chodím vyjímečně jednou za uherák big_smile ) Peklo bylo  ve sklepě - sklep - představ si normální sklep na zámku, nízké stropy, tmavé chodby, osvětlené červenými lampičkami, na zemi sláma, dřevěné lavice a na nich seděli Čerti a hráli mariáš. Taky kotlík, a na konci chodby Mikuláš a Andílkové . (psala jsem to v chlívku o vánocích - o MIkuláši)

Dusičko, proč máš pořád takovou potřebu se objahovat, omlouvat, vysvětlovat, upřesňovat?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#83 6. 12. 2012 18:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Už nemám Lenno, už jsem napsala Majkafě svoje. Prostě asi si přeju,aby bylo mezi lidma jasno,když si nerozumí,jak to kdo myslel

Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 18:55)

Není tady

#84 6. 12. 2012 18:56

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

musela jít s náma na čerty... čekali jsme venku 15 minut, než dorazila, a pak jsme hnali
Tak máma zdržuje a ještě se u ségry vymlouvá... a když jsi na ni hubatá, ona ti klidně přes tu pusu dá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
dusi, kdybych nevěděla, kolik ti je, tipla bych si pubertální slečnu http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Souhlasím s Helenou. Jsi dospělá ženská, ale v popisované situaci ses tak vůbec nechovala. Jakoby ses cítila před mamkou stále jako dítě?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#85 6. 12. 2012 18:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

helena napsal(a):

musela jít s náma na čerty... čekali jsme venku 15 minut, než dorazila, a pak jsme hnali
Tak máma zdržuje a ještě se u ségry vymlouvá... a když jsi na ni hubatá, ona ti klidně přes tu pusu dá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
dusi, kdybych nevěděla, kolik ti je, tipla bych si pubertální slečnu http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Souhlasím s Helenou. Jsi dospělá ženská, ale v popisované situaci ses tak vůbec nechovala. Jakoby ses cítila před mamkou stále jako dítě?

No zřejmě jo, začala hudrovat a já se nechala zatáhnout do její hry, a hrála jsem harantíka. Proto píšu,že to byla i moje chyba.
Ale už je zas dobře.

Není tady

#86 6. 12. 2012 18:57

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Už nemám Lenno, už jsem napsala Majkafě svoje. Prostě asi si přeju,aby bylo mezi lidma jasno,když si nerozumí,jak to kdo myslel

Já si toho všimla vícekrát - že se často omlouváš či vysvětluješ. A asi nejen tu na diskusích, viz. tvá omluva mamce.

- Gary Smith

Není tady

#87 6. 12. 2012 18:59

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

LENNNA napsal(a):

helena napsal(a):

No zřejmě jo, začala hudrovat a já se nechala zatáhnout do její hry, a hrála jsem harantíka. Proto píšu,že to byla i moje chyba.
Ale už je zas dobře.

Dobře na jak dlouho? Pokud se tak v její přítomnosti cítíš, stále jako dítě, tak asi to nebude naposledy. Spíš by stálo za to s tím něco dělat, přijít na to proč - teda pokud ti to vadí.

- Gary Smith

Není tady

#88 6. 12. 2012 19:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Neptala jsem se, jestlis  byla ovíněna. Já tento způsob nepoužívám.
Pod vlivem nemusí být člověk pouze po požití vína.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#89 6. 12. 2012 19:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

dusička napsal(a):

Já si toho všimla vícekrát - že se často omlouváš či vysvětluješ. A asi nejen tu na diskusích, viz. tvá omluva mamce.

Podle mýho hádky vznikaj jen blbým nedorozuměním. A já nejsem hádající se typ. Tedy ne že se hádat neumím, ale raději řeším problém v klidu, bez emocí.

Není tady

#90 6. 12. 2012 19:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

dusička napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Ale už je zas dobře.

Dobře na jak dlouho? Pokud se tak v její přítomnosti cítíš, stále jako dítě, tak asi to nebude naposledy. Spíš by stálo za to s tím něco dělat, přijít na to proč - teda pokud ti to vadí.

Ne Lenno, to byla ojedinělá vzácná situace,která se fakt objeví jednou za čas. Jsme skoro denně v kontaktu a cítím se normálně jako dospělá ženská. To problém nemám. A jak jsem psala, v přítomnosti ségry se to občas stává. (ale taky kecáme všichni tři v poho).

Není tady

#91 6. 12. 2012 19:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Podával se v tom "pekle" i alkohol?

Eva. napsal(a):

Neptala jsem se, jestlis  byla ovíněna. Já tento způsob nepoužívám.
Pod vlivem nemusí být člověk pouze po požití vína.

Co to na mě tady Majkafo zkoušíš?
Jdi do háje se svýma psychologickýma úvahama.

Není tady

#92 6. 12. 2012 20:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Dusi, kliiiiiid:-) prostě jste s mámou stejné, obě ty emoce občas nezvládáte. Když se nebudeš chovat jako dítě nebude mít důvod tě vychovávat

Není tady

#93 6. 12. 2012 20:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Dusi, kliiiiiid:-) prostě jste s mámou stejné, obě ty emoce občas nezvládáte. Když se nebudeš chovat jako dítě nebude mít důvod tě vychovávat

smile přesně tak, stejně je legrace, že celej život se vlastně člověk učí smile

Není tady

#94 6. 12. 2012 20:24

holcina
♥♥♥♥♥♥-

jasně, jinak by to byla nuda:-)

Není tady

#95 6. 12. 2012 20:55

h.darja
♥------

Děkuju moc za rady. k něčemu se ještě málo vyjádřím. Bylo tu např psané, že to ,že sem nebyla těhotná, je brané jako kladné - že to je vtipné tvrzení.. no, ono já mám 9 bratranců a každý má prcka, někteří i víc, s kterými nežijí - prostě se to stalo, problém, ale někdo to za nás vyřeší - takže v naší rodině je to docela plus :-) Ikdyž - já vím...
Závislá sem, to je pravda, psychicky jak na našich tak partnerovi. Dál jen-nedělám si co chci, pouze přítel je něco, přes co vlak nejede. a že je neprespektivní... je, hrozně, jenže to si uvědomuje jen hlava ( jen vsuvka - před ním sem měla partnera, no vlivného podnikatele - taky špatně doma...víte, ano ,můžu odejít,, v tom není takový problém -jako materialní. nahradní praci mám, bydlení by taky nebylo neřešitelné i za mých podmínek. Jde spíš o ten psichycký problém... chtěla bych aby mě pustili po dobrém, třeba mi nepomáhali a nechali mě se fakt starat jen o sebe, ale aby a to přistoupili bez výčitek, bez odsouzení - chápete jak to myslím.. nemate s tím někdo zkušenosti?
Díky moc! Strašně si vážím ,že na to reagujete!!!

Není tady

#96 6. 12. 2012 21:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Darjo já se omlouvám,že jsem Ti zakecala vlákno. Dlouho ses neozvala

Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 21:25)

Není tady

#97 6. 12. 2012 21:11

h.darja
♥------

jééé, to sou fakt super komentáře některý ! Vlastně všechny , moc si cením toho ,že píšete. Já se tedy omlouvám ,že založím vlakno a pak sem nepsala, ale byla sem celou středu mimo "Dosah síte" . Sem strašně ráda, že spousta píšete, že ste to měli podobné a podařilo se vám se z toho dostat! u mě je asi problém ten můj vděk vůči nim. nikdy mě nerozmazlovali ,ale zajistili mi vše co sem potřebovala, na veřejnosti stojí za mnou , nikdy mě neschodili - to je užasný - ovšem jakmile se zaklapnou dveře domova, tak to přijde - sajgon za blbiny :-) jo sem asi moc vděčná a přijde mi jako nehorázná drzost odejít, když tam kde jsem ,jsem diky jejich pomoci. Já nevim jestli to nepíšu jako nejakej fanatik ,asi jo , tak to ale uplně není. stále prostě přemýšlím jak to udělat aby mi dali volnost dobrovolně bez hádek, to asi nejde ale no :-(
Holky fakt moc všem děkuju! Ani sem netušila jak moc to pro mě bude morální podpora - slyšet názory nezaujatých...

Není tady

#98 6. 12. 2012 21:13

h.darja
♥------

to Dušička - sem ráda ,že to tu žije a zakacela si to k tématu ! nebejt toho, tak je tu mnohem mín komentářu, což by byla škoda :-)

Není tady

#99 6. 12. 2012 21:19

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

h.darja napsal(a):

přijde mi jako nehorázná drzost odejít

darjo, tohle je přece hloupost! Jaká nehorázná drzost? Tohle je přece naprosto přirozený vývoj všech lidí na světě, že jakmile děti dospějí, tak se stěhují od rodičů pryč do vlastního! Jak kvůli tomu můžeš cítit výčitky a bát se toho? Odchod z rodného hnízda je přece přirozený, snad každý mladý člověk chce žít ve svém a po svém. A ty to potřebuješ myslím jako sůl, jen najít tu odvahu! Držím pěsti!

- Gary Smith

Není tady

#100 7. 12. 2012 9:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

přijde mi jako nehorázná drzost odejít, když tam kde jsem ,jsem diky jejich pomoci
Takže zas jen hledáš způsob "jak se zavděčit", jak dosáhnout odchodu "suchou cestou".
Možná bys měla popřemejšlet PROČ ti tak záleží na tom, aby tě "pustili po dobrém... bez výčitek, bez odsouzení". Zdá se mi, že se bojíš "ublížení" - jen nevím, jestli se ten strach týká rodičů nebo tebe.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí