|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Podával se v tom "pekle" i alkohol?
Není tady
Eva. napsal(a):
Podával se v tom "pekle" i alkohol?
Jo, u ségry, ale nebudu to svádět na alkohol. Stojím za názorem,že alkohol neomlouvá.
Ale tohle není poprvé.
Většinou máme problém, když jsme všichni tři spolu - máma,já a ségra. Tak mě přijde,jakoby na mě před ségrou hledala chyby. Přitom když jsme sami dvě, tak se mě snaží pochopit (i já ji), řekne mi kritiku, přijmu ji, je to ok.
Asi je problém ve mně, že to tak nějak beru.
Jsem starší sourozenec, od dětství víc protěžovanej, víc se ode mě čekalo, bezchybnost, dokonalost. Ségra to v tomhle měla lehčí.
Myslela jsem si,že už to máme s mámou pořešené, ona se mě omluvila za to,že ségru upřednostnovala přede mnou,protože já jsem byla taková šikovná, bezproblémová, ale ségra hubená,mrnavá, nosila brýle.
Jo a když jsme se ségrou jen my dvě, je to v poho,kecáme o všem možným
Není tady
Dusicko mela jsem to s mamou taky tak.Sice me facku nedala,ale zase pred detma me rekla,ze jsem krava a jinak me urazela a ponizovala.Tri mesice jsem s ni nemluvila,neprisla jsem.Pak jsme se setkali v marketu a oslovila me prvni a byl to jiny clovek jakou jsem ji neznala.Za par dni to bylo ve starych kolejich.
Není tady
Před dětma mě neschazuje. My si celkově rozumíme. Můžem si povídat o čemkoliv, o vaření,pletení, zahrádce, dětech. Tohle jsou vyjímečné situace. A mě to mrzí.
Ale já přijdu za ní první a omluvím se.
Není tady
Tak už to mám s mamkou vyřešený 
Sem se omluvila
Prý jsem měla pravdu,to mi nebere, ale neumím někdy to říct normálně, říkám moc emotivně. (vím, můj problém) a že jsem po tátovi, že jsem dlouho ticho a pak vyjedu .Ale že za to nemůžeme, že to máme v genech. A že mě bere takovou jaká jsem.
Takže dobrý. Spadl mi kámen ze srdce. Je mi líp.
Není tady
Dušičko, jako bych se viděla. 
Není tady
dusička napsal(a):
Tak už to mám s mamkou vyřešený
Sem se omluvila
Prý jsem měla pravdu,to mi nebere, ale neumím někdy to říct normálně, říkám moc emotivně. (vím, můj problém) a že jsem po tátovi, že jsem dlouho ticho a pak vyjedu .Ale že za to nemůžeme, že to máme v genech. A že mě bere takovou jaká jsem.
Takže dobrý. Spadl mi kámen ze srdce. Je mi líp.
na druhou stranu, když tě tedy matka bere jaká jsi, mohla mít i ona ohled a odpustit si říkat sestře blud, když jsi u toho - měla vědět, že ti to způsobí emoce - já tě v tomhle chápu - nejdřív chce a pak vypráví musela jsem - taky by mě to naštvalo a řekla bych totéž, co ty - nepřijde mi to drzé ani v nejmenším. jako drzé mi přijde spíš to, co řekla matka - lež, aby se zalíbila
Upravil(a) Háňa* (6. 12. 2012 13:23)
Není tady
Háňo, ano, jenže ona už se nezmění. Nevím, proč se chce zalíbit před ségrou. Ale to už řešit nebudu, akorát si těma emocema přivádím bolest. Prostě se musím naučit to neřešit. 
A dík
Není tady
Dusi a nejste na tom emočně tak nějak stejně?:-) Máma je taky od rány, to si ani neumím představit:-)
Není tady
musela jít s náma na čerty... čekali jsme venku 15 minut, než dorazila, a pak jsme hnali
Tak máma zdržuje a ještě se u ségry vymlouvá... a když jsi na ni hubatá, ona ti klidně přes tu pusu dá... 
dusi, kdybych nevěděla, kolik ti je, tipla bych si pubertální slečnu 
Není tady
dusička napsal(a):
Háňo, ano, jenže ona už se nezmění. Nevím, proč se chce zalíbit před ségrou. Ale to už řešit nebudu, akorát si těma emocema přivádím bolest. Prostě se musím naučit to neřešit.
A dík
Tak jasně - sebe ošéfuj, abys neměla bolest - to je hlavní
- Tvá matka je dospělá žena, stejně tak jako ty - vlastně dělá to samé, stačí si vzít z ní příklad
- stará se v první řadě o sebe, své emoce a svůj obraz.
moje dělá totéž, ale ne tak vyhraněně - dělá to s bratrem nám oběma na střídačku - bolest z toho nemáme, spíš zábavu ......... ikdyž teda nevím, jestli to není ještě smutnější mít z vlastní matky místo úcty srandu
Není tady
Hani - s úsměvem jde všechno líp a určitě lepší to tak řešit než se naštvávat. A to přeci nevylučuje úctu.
Heli - jojo, jsem jak pubertačka, když se nechám vytočit. Chyba na mojí straně. 
Holči - ne že jsem po tátovi, já jsem prostě po mámě. Si pamatuju, když jsem byla v té pubertě, tak jsme se dohadovali, a táta nám říkal, nehádejte se, jste obě stejný.
Ale jinak si rozumíme.
Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 14:20)
Není tady

Dusičko a proč ses ty omlouvala? Nerozumím.
Není tady
Barborka napsal(a):
Dusičko a proč ses ty omlouvala? Nerozumím.
nechci aby jsme byly rozhádaný a byla to i moje vina,neměla jsem se nechat rozhodit
Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 16:33)
Není tady

Vidím, že vlákno si vesele žije svým vlastním životem... (?)

Není tady
Vachu ale nejsem 
Vlákno se jmenuje Jak se zavděčit rodičům.
Není tady

dusička napsal(a):
Dneska je Jitky, svátek mojí ségry. Ale mamka chtěla být s náma, s nejmladší vnučkou, a tak jsme šli do pekla. Užívala si to, byla jsem ráda, že tam je s náma.
Měla jsem na mysli toto peklo, když jsem se ptala, jestli se tam podával alkohol.
Nic ve zlém, dusičko, ale už po několikáté mám pocit, žes psala pod vlivem.
Není tady

dusička napsal(a):
Jo, u ségry, ale nebudu to svádět na alkohol. Stojím za názorem,že alkohol neomlouvá.
Ale tohle není poprvé.
Většinou máme problém, když jsme všichni tři spolu - máma,já a ségra. Tak mě přijde,jakoby na mě před ségrou hledala chyby. Přitom když jsme sami dvě, tak se mě snaží pochopit (i já ji), řekne mi kritiku, přijmu ji, je to ok.
Jsem starší sourozenec, od dětství víc protěžovanej, víc se ode mě čekalo, bezchybnost, dokonalost. Ségra to v tomhle měla lehčí.
Myslela jsem si,že už to máme s mámou pořešené, ona se mě omluvila za to,že ségru upřednostnovala přede mnou,protože já jsem byla taková šikovná, bezproblémová, ale ségra hubená,mrnavá, nosila brýle.
Jo a když jsme se ségrou jen my dvě, je to v poho,kecáme o všem možným
Asi nevíš, co znamená slovo protěžovanej.
Protěžovaná byla dle tvého popisu tvá sestra, ne ty.
Není tady
Eva. napsal(a):
dusička napsal(a):
Dneska je Jitky, svátek mojí ségry. Ale mamka chtěla být s náma, s nejmladší vnučkou, a tak jsme šli do pekla. Užívala si to, byla jsem ráda, že tam je s náma.
Měla jsem na mysli toto peklo, když jsem se ptala, jestli se tam podával alkohol.
Nic ve zlém, dusičko, ale už po několikáté mám pocit, žes psala pod vlivem.
No tak mám hrubku. Má tam být tvrdé y. Jako samý ženský, máma, já, holka. Já jak píšu rychle ,protože od bbn odbíhám, nepřemýšlím nad pravopisem. Jo,někdy projedu zpětně,co jsem napsala a opravím. Ale to je jedno. Vím to o sobě, ale nepíšu tu diktát.
A peklo bylo pro děti. Na našem zámku ve sklepě. Byl tam připravený program pro děti, maminky, i babičky (alkohol se tam nepodával)
Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 18:14)
Není tady
Eva. napsal(a):
dusička napsal(a):
Ale tohle není poprvé.
Jo a když jsme se ségrou jen my dvě, je to v poho,kecáme o všem možnýmAsi nevíš, co znamená slovo protěžovanej.
Protěžovaná byla dle tvého popisu tvá sestra, ne ty.
Možná to bylo uplně jinak. A je to už ted jedno. sem dospělá, ségra taky. Máma vychovávala jak nejlíp uměla. A vím jistě, že nás milovala obě dvě.
Není tady

Neměla jsem na mysli gramatiku ani pravopis.
Není tady
Eva. napsal(a):
Můžeš mi prosím Tě říct, co si tedy měla na mysli?
Upravil(a) dusička (6. 12. 2012 18:21)
Není tady
Tak to tu čtu a napadlo mě upřesnit. Peklo není žádná hospoda (do hospody chodím vyjímečně jednou za uherák
) Peklo bylo ve sklepě - sklep - představ si normální sklep na zámku, nízké stropy, tmavé chodby, osvětlené červenými lampičkami, na zemi sláma, dřevěné lavice a na nich seděli Čerti a hráli mariáš. Taky kotlík, a na konci chodby Mikuláš a Andílkové . (psala jsem to v chlívku o vánocích - o MIkuláši)
Není tady
dusička napsal(a):
Jsem starší sourozenec, od dětství víc protěžovanej bla bla bla ségru upřednostnovala přede mnou
zřejmě to, že nevíš co znamená protežovanej
Není tady

dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Můžeš mi prosím Tě říct, co si tedy měla na mysli?
Psaní z cesty, nejen na tomto vlákně. A chování z cesty. Konkrétně to dohledávat nebudu.
Není tady