|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vilemína napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jo, šiju, vždycky jsem šila, nevím, jestli se to vyplatí, tak to neberu, když něco chci a nemůžu to sehnat, tak si to ušiju. Nepoužívám střihy, šiju tak nějak od oka
jen na kalhoty, ale ty už nešiju. Teď spíš bytovej textil.
Umět šít na šicím stroji je jeden z mých snů. Snad se mi ho podaří někdy splnit.
Babička měla takový ten šlapací, občas mě na něm nechala prošívat staré látky nebo papír, za dohledu. Budu je babička téměř deset let po smrti.
Ja na slapaci masine obsivala kluka,kdyz byl maly a nebyli sekace.Sila jsem mu mikinky a teplacky z plyse a bavlny co me nosila mamka domu z prace.Tam to meli na utirani stroju.
Není tady
Mám starou singrovku po babičce, šlapací. Ale když potřebuju vyměnit zip, zašít montérky atd., nosím to jedné šikovné paní u nás, za pár korun to zvládne levou zadní. Já zvládnu tak zapošít závěs
Není tady
konečně doma a v posteli
Není tady

aprill napsal(a):
konečně doma a v posteli
a sama? 
Není tady
Mikeš napsal(a):
aprill napsal(a):
konečně doma a v posteli
a sama?
jj, sama
Není tady
Někdy je lepší být v posteli sama:-)) pokud už se tam nacpal nějaký bacil
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jo, šiju, vždycky jsem šila, nevím, jestli se to vyplatí, tak to neberu, když něco chci a nemůžu to sehnat, tak si to ušiju. Nepoužívám střihy, šiju tak nějak od oka
jen na kalhoty, ale ty už nešiju. Teď spíš bytovej textil.
Umět šít na šicím stroji je jeden z mých snů. Snad se mi ho podaří někdy splnit.
Babička měla takový ten šlapací, občas mě na něm nechala prošívat staré látky nebo papír, za dohledu. Budu je babička téměř deset let po smrti.Ja na slapaci masine obsivala kluka,kdyz byl maly a nebyli sekace.Sila jsem mu mikinky a teplacky z plyse a bavlny co me nosila mamka domu z prace.Tam to meli na utirani stroju.
Byly, resp. začínaly se objevovat! Jsem aspoň o čtyři roky starší než tvůj syn a ve školce jsem nosila spoustu oblečení ze sekáče, kousek od babiččina bydliště jeden byl (babička bydlela dá se říct ve středu Brna, ne ale v pěší zóně). Je možné, Erem, že u vás tehdy ještě žádný nebyl.
Není tady
Vilemína napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Babička měla takový ten šlapací, občas mě na něm nechala prošívat staré látky nebo papír, za dohledu. Budu je babička téměř deset let po smrti.Ja na slapaci masine obsivala kluka,kdyz byl maly a nebyli sekace.Sila jsem mu mikinky a teplacky z plyse a bavlny co me nosila mamka domu z prace.Tam to meli na utirani stroju.
Byly, resp. začínaly se objevovat! Jsem aspoň o čtyři roky starší než tvůj syn a ve školce jsem nosila spoustu oblečení ze sekáče, kousek od babiččina bydliště jeden byl (babička bydlela dá se říct ve středu Brna, ne ale v pěší zóně). Je možné, Erem, že u vás tehdy ještě žádný nebyl.
Ne, nebyli zacali u nas,az kdyz se narodila dcera v roce 1992.
Není tady
Vcera jsem se pustila do cteni knizky po sve mamce.A to do knizky od Vlasty Javoricke a opravdu me kniha nadchla.Nikdy bych neverila,ze je to tak hezke cteni z dob davno minulych.Vzdycky me mamka rikala,abych si ty knihy precetla,ze je to pekne cteni a ja jen ohrnovala nos a ted ji musim dat za pravdu.Mam doma spoutu knih od teto spisovatelky takze se je budu snazit precist vsechny.
Není tady

Erem, co to je za čtení, to je taková ta "červená knihovna"?
Já jsem četla Děti Arbatu a chci se pustit do Soustroví Gulag, ale nemám čas. Já totiž když vezmu knížku, jsem schopná číst furt a pořád a všechno ostatní jde stranou. Teď jsem četla spíš něco "lehčího".
Není tady

eremuruss napsal(a):
Vcera jsem se pustila do cteni knizky po sve mamce.A to do knizky od Vlasty Javoricke a opravdu me kniha nadchla.Nikdy bych neverila,ze je to tak hezke cteni z dob davno minulych.Vzdycky me mamka rikala,abych si ty knihy precetla,ze je to pekne cteni a ja jen ohrnovala nos a ted ji musim dat za pravdu.Mam doma spoutu knih od teto spisovatelky takze se je budu snazit precist vsechny.
Javořickou znám.... teda ne že bych jí četla, ale kolegyně v práci má maminku té je přes osmdesát a ta jí má moc ráda.... vrací se v nich do svého dětství. No a já jsem po své mamce taky našla jednu knížku od ní, tak jsem jí ji půjčila. Mno asi se do ní taky kouknu 
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já jsem četla Děti Arbatu a chci se pustit do Soustroví Gulag, ale nemám čas. Já totiž když vezmu knížku, jsem schopná číst furt a pořád a všechno ostatní jde stranou. Teď jsem četla spíš něco "lehčího".
Neni to cervena knihovna je to o drivejsim zivote lidi z roku 1920.Stoji za to si to precist jak tezky zivot lide meli.Je tam popisovan milostny zivot lidi v techto dobach.Odlisny zivot bohatych a chudych lidi.No precetla jsem vcera celou knihu o 346 strankach.Ted ctu dalsi knihu od teto spisovatelky a take krasna
http://www.jasminka.cz/kniha/vlasta-jav … ivota.html
Není tady
pomněnka napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Javořickou znám.... teda ne že bych jí četla, ale kolegyně v práci má maminku té je přes osmdesát a ta jí má moc ráda.... vrací se v nich do svého dětství. No a já jsem po své mamce taky našla jednu knížku od ní, tak jsem jí ji půjčila. Mno asi se do ní taky kouknu
Opravdu stoji za to se do knih od teto spisovatelky zacist.Moje mamka tyto knihy sbirala takze mam mozna vsechny.Mamka me vzdycky rikala,ze kdyby nahodou zemrela,aby jsme ty knihy nikdy nevyhazovali.Prani se ji splnilo a i to,ze ja tyto knihy budu po dlouhe dobe cist.Moje tchyne je,uz ma prectene ,postupne jsem ji je pujcovala ke cteni.
Není tady
Javořická mě nebaví, ale proč ne. Erem, to je fajn, že jsi knížky nevyhodila
Není tady

Mam novou dceru ode dneska, je strasne hezka.
Vubec se mi nepodoba, samozrejme...ehmmmm.....A na to, ze ji neni ani 10 let je docela suverenni. Letela pres noc letadlem, poprve v zivote jen s oficialnim doprovodem do nezname zeme, vsechno zvladla a ze vseho je nadsena i snih, zimu. Nakupy, beze slova mi pomohla s varenim. Fajn.
Není tady
sahleb napsal(a):
Vubec se mi nepodoba, samozrejme...ehmmmm.....A na to, ze ji neni ani 10 let je docela suverenni. Letela pres noc letadlem, poprve v zivote jen s oficialnim doprovodem do nezname zeme, vsechno zvladla a ze vseho je nadsena i snih, zimu. Nakupy, beze slova mi pomohla s varenim. Fajn.
Tak to je super. Tak ať si užije i vy užijete Vánoce.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Já jsem četla Děti Arbatu a chci se pustit do Soustroví Gulag, ale nemám čas. Já totiž když vezmu knížku, jsem schopná číst furt a pořád a všechno ostatní jde stranou. Teď jsem četla spíš něco "lehčího".Neni to cervena knihovna je to o drivejsim zivote lidi z roku 1920.Stoji za to si to precist jak tezky zivot lide meli.Je tam popisovan milostny zivot lidi v techto dobach.Odlisny zivot bohatych a chudych lidi.No precetla jsem vcera celou knihu o 346 strankach.Ted ctu dalsi knihu od teto spisovatelky a take krasna
http://www.jasminka.cz/kniha/vlasta-jav … ivota.html
Javořická je taková Rosamunda začátku minulého století - majorátní pán a chudá, leč skromná a hodná prostá dívka, velká láska a velká protivenství, šťastný leč většinou naprosto nerealistický konec....
Není to úplný škvár, ale také to není žádná hlubokomyslná literatura. Je to příjemné a i docela poučné čtení.
Každopádně máš, erem, po mamince doma malý poklad, protože knihy Javořické dnes mnoho lidi vyhledává jako sběratelský artikl.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Já jsem četla Děti Arbatu a chci se pustit do Soustroví Gulag, ale nemám čas. Já totiž když vezmu knížku, jsem schopná číst furt a pořád a všechno ostatní jde stranou. Teď jsem četla spíš něco "lehčího".Neni to cervena knihovna je to o drivejsim zivote lidi z roku 1920.Stoji za to si to precist jak tezky zivot lide meli.Je tam popisovan milostny zivot lidi v techto dobach.Odlisny zivot bohatych a chudych lidi.No precetla jsem vcera celou knihu o 346 strankach.Ted ctu dalsi knihu od teto spisovatelky a take krasna
http://www.jasminka.cz/kniha/vlasta-jav … ivota.htmlJavořická je taková Rosamunda začátku minulého století - majorátní pán a chudá, leč skromná a hodná prostá dívka, velká láska a velká protivenství, šťastný leč většinou naprosto nerealistický konec....
Není to úplný škvár, ale také to není žádná hlubokomyslná literatura. Je to příjemné a i docela poučné čtení.
Každopádně máš, erem, po mamince doma malý poklad, protože knihy Javořické dnes mnoho lidi vyhledává jako sběratelský artikl.
Mam za sebou druhou knihu a mohu rict,ze obe knihy jsou si velice podobne v tom jak chuda divka by se chtela bohate vdat a ani v jedne knize to nevyslo.Tak jako to nevychazi doopravdy v zivote.
Není tady
sahleb napsal(a):
Tomu nerozumim??Jaka dcera tu si adoptovala?
Není tady

Já se přiznám, že Vlastu Javořickou mám velmi ráda. Dokonce mám i její původně šestidílnou autobiografii, ke které se opakovaně vracím - škoda jen, že mi chybějí první dva díly, protože si celou ságu kdysi odvezl BM a někomu je půjčil, načež ten někdo už je samozřejmě nevrátil 
Knížky Vlasty Javořické doma samozřejmě také mám, ale už to nejsou originály, jsou to knihy vydané v devadesátých letech po sametové revoluci 
Není tady

Mám radost, že mám napečeno, uklizeno, nakoupené dárky...
Těším se na pondělí, jdeme s mým přítelem do kina na Hobita. 1. díl Hobita je pro mě krásným dárkem k letošním Vánocům.
Není tady
Kiara napsal(a):
Já se přiznám, že Vlastu Javořickou mám velmi ráda. Dokonce mám i její původně šestidílnou autobiografii, ke které se opakovaně vracím - škoda jen, že mi chybějí první dva díly, protože si celou ságu kdysi odvezl BM a někomu je půjčil, načež ten někdo už je samozřejmě nevrátil
Knížky Vlasty Javořické doma samozřejmě také mám, ale už to nejsou originály, jsou to knihy vydané v devadesátých letech po sametové revoluci
Vsak ja mam take to nove vydani.Stare nemam zadne.Mamka je zacala sbirat,az kdyz byla v nejakem tom kniznim klubu.Ale asi mam vsechny co jsou.
Upravil(a) eremuruss (15. 12. 2012 18:30)
Není tady
Eva. napsal(a):
Těším se na pondělí, jdeme s mým přítelem do kina na Hobita. 1. díl Hobita je pro mě krásným dárkem k letošním Vánocům.
Ja nemam jeste nic udelano jelikoz jsme vsichni nemocny.Ale doufam,ze v pondeli zadelam na cukrovi a od uterka zacnu pect.Mam totiz odpoledni.
Není tady
sahleb napsal(a):
Přeji hezké sžívání
Není tady
Eva. napsal(a):
Tak dárky ještě nemám, jinak už taky nachystáno.
majko, on už je to přítel? :-)
Není tady