Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 2. 1. 2013 12:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: CHAT : Co nás v politice pálí 9

No hezky to ten náš nejvyšší pták vymyslel. Nejvyšší čas najít si nějakýho Lotranda a vyučit se řemeslu, jestli teda už není půl hodiny po dvanácté...
http://zpravy.idnes.cz/amnestie-osvobod … _domaci_hv

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#177 2. 1. 2013 13:44

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Njn, na poslední chvíli udělal, co mohl ... teď už snad o jeho "kvalitách" nepochybuje vůbec nikdo. Je to hnus, velebnosti.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#178 2. 1. 2013 13:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jediná kvalifikace na Hrad, do parlamentu a vůbec do politiky:
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hy … 29.9.2012/

Není tady

#179 2. 1. 2013 18:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Ráda bych se vrátila k tomu, jak tu kdosi "tvrdil", že z EU dostáváme mnohem víc, než do EU dáváme (a tudíž tedy máme toho využívat)
Ono nejde pouze o ty sumy, co se oficiálně převexlují sem a tam, jde o další a další vysoké částky peněz v řádech miliard, které náš český poplatník platí EU. (viz přístav Hamburg, ptákoviny, které by běžný občan , pokud by mohl, tak by nedělal, další hladové chřtány úředníků EU, projekt vysokoškoláci/ironicky bych řekla - minimálně 3 kusy do každé rodiny/, ekologické "projekty", záruky za dlužníky - kteří své dlkuhy stejně nesplatí - ale od toho tu jsme my, atd.) a to ještě při dalším posílení a semknutí v EU zacvákáme mnohokrát více. Třeba - že jen tak vložímě do jakéhosi fondu stovky miliard a pokud je náhodou nevložíme, tak ještě zaplatíme pokuty a penále.

Já jen doufám, že se celá EU rozpadne jak domeček z karet a každá země se z toho marasmu bude prodírtat ven na vlastní pěst, což bude to nejlepší, co nás může potkat. Ono se ani těm bohatším němcům nebude pořád chtít dotovat dlužníky, takže to bude chvíli doutnat...a pak to blafne, jak saze v komíně.

A ještě k tomu Franzovi - ano, zaslechla jsme Franzovo, že by chtěl mít jako svého poradce Kohouta - fajn, to by možná mohlo trochu zmírnit škody - ale jde o to, zda by si nechal vůbec poradit. A proč si už od něj nenechal poradit dříve, nebo proč už s ním "nehodil" řeč o ekonomice v momentě, kdy tedy se rozhodl pro kandidaturu? nemusel by ze sebe dělat takového "trotla", jakého ze sebe udělal v posledním rozhovoru nad Evropskou Uniií.
Ps. domnívám se, že P.Kohout, pokud by tedy byl za EU, tak by byl pouze za myšlenky volného obchodu, svobodného trhu práce a zboží - nikoliv za to, co se "buduje" v EU právě teď - Spojené státy evropské s jednou vládou, jedním parlamentem, jedním prezidentem, jednou ústavou, jednou vlajkou a jednou hymnou. Tzn. bez dotací, bez regulací, bez protěžování - ostatně vpodobném duchu i píše své články.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#180 2. 1. 2013 20:14

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Tady takové přehledné shrnutí z FB:

Václav Klaus v novoročním projevu

- poukázal na ztrátu "respektu k poctivé práci" a amnestoval manažery Union banky (130 000 lidí okradeno o 17 miliard korun) a aktéry kauzy H-Systém (1000 lidí okradeno o miliardu),

- promluvil o "hluboké degradaci úcty" a "kulturnosti" a amnestoval piráta silnic Trpišovského,

- zkritizoval negativistický populismus a amnestoval rasisty z DSSS,

- postěžoval si, že si vzájemně nevěříme, a amnestoval gang soudce Berky, který ukradl čtvrt miliardy korun.

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#181 2. 1. 2013 20:16

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamčo, na předchozí straně máš článek o současném trendu v EU. Je pro nás více než zajímavý ... myslím, že v kontextu volby Franze s Kohoutem v zádech by to nebylo vůbec špatné.

Není tady

#182 2. 1. 2013 22:50

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

K prezidentově amnestii:

Ještě jednou si přečtěte v jednotlivých bodech znění amnestie a posuďte v čem spočívá její skandálnost. O čem vypovídají případy, kdy je nějaký skutečný korupčník souzen déle než 8 let, kdy dostane méně než 12 měsíců nebo jen podmíněný trest? Můžeme z toho také vyvodit následující: Existuje tu pár lidí, které se podařilo usvědčit a dostali tak směšně nízké tresty (přestože legislativa umožňuje tvrdší potrestání), že proto nelze vypsat amnestii vlastně na nikoho. Není tohle pádný úhel pohledu na údajnou „skandálnost“?

Není spíše skandální rozhodování soudů o výši trestů, než-li o plošné amnestii v mírném režimu, kdy se amnestie nevztahuje na násilné tr. činy a recidivisty?
Proto považuji za manipulační např. i spoty v TV, kdy romy stojící před vězením se ptají, na koho tam čekáte - na bratra, bratrance - oni tu byli za čórky...
Ke korupčním kauzám jsem se již vyjádřila (viz. skandálně nízké tresty - skándální je tedy spíše rozhodnutí soudů!) - a znova si přečtěte ten rozsah amnestie - čeho se to týká, kolik lidí to "zasáhne" a v mediích se hovoří asi o 13-ti korupčních aferách (mnozí z toho už udělali hotovou věc), které nejprve budou mít být prozkoumány, zda se na to amnestie vztahuje, a zda v celém rozsahu....

Ale i tady u některých lidí, o kterých si i přes občasnou názorovou nejednostnost myslím, že to mají v hlavě v pořádku a nenechají se vláčet medii...jsem se trochu sekla  - ta jejich okamžitá reakce, to jasné zklamání nad rozhodnutím .... dumbom

http://vorovka.blog.idnes.cz/c/313878/K … lismu.html

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#183 2. 1. 2013 22:55

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

K předchozímiu příspěvku o EU jsem "zapoměla" dodat článek...

http://machpetrmach.blog.idnes.cz/c/248 … liard.html

Není tady

#184 3. 1. 2013 7:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tady takové přehledné shrnutí
Dovolím si k němu doplnit "poznámku pod čarou":
http://i.idnes.cz/13/011/org/MBB4848b3_amnestie.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#185 3. 1. 2013 10:29

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

... Ale i tady u některých lidí, o kterých si i přes občasnou názorovou nejednostnost myslím, že to mají v hlavě v pořádku a nenechají se vláčet medii...jsem se trochu sekla  - ta jejich okamžitá reakce, to jasné zklamání nad rozhodnutím .... dumbom

http://vorovka.blog.idnes.cz/c/313878/K … lismu.html

Zklamčo, nechtěj po mně, abych věřila tomu, že Klaus se rozhodl pro takto rozsáhlou amnestii z nějakého soucitu a naivity. Pokud někdo udělal krok k osvobození lidí, kteří selhali a ublížili mnoha jiným, třeba i naivním střádalům, tak je to pokyn, ano dělejte to dál, já vás z toho nakonec dostanu. Klaus si nikdy neodpustil možnost kritizovat Havlovu amnestii, tak proč kua dělá to samé? U něj to přece nemůže být a ani není chyba naivního začátečníka, který si špatně spočítal dopady svého počínání. Ten důvod je jasně zřetelný a je velká škoda, že zrovna tento člověk je představitelem pravicového myšlení, protože ho svým jednáním neustále diskredituje.

"Amnestie je nesystémový krok a vláda by měla říci, jaké chystá systémové změny, aby amnestie nemusela být využívána." Petr Mach

Není tady

#186 3. 1. 2013 10:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#187 3. 1. 2013 11:31

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míšo - přes 7000 lidí se tato amnestie týká. nejchtěj mi říct, že i ty patříš mezi ty, které dostatečně zpracovala mediální masáž (viz. nadherná masáž v článku, co sem dala helena...něcoi v tom smyslu - jste blbý, měli jste krást taky)

Zkus si tady poslechnout ministra Blažka, co říká.
Co se týče odškodnění - pokud byl někdo odsouzen a součástí byla i náhrada škody - bude škodu hradit.
Pokud někdo nebyl pravomocně odsouzen, je na něj pohlíženo, jako na nevinného - podle evropského práva, které jsme taktéž podepsali, je již 6 let trvající soudní spor neúnosně dlouhý, preezident to prodloužil na 8 let a zárověeň snížil délku odsouzení z 12-ti na 10 let. Navíc - a to si mnoho z vás asi neuvědomuje - to, co kdo nakradl, už dávno není tady a I KDYBY byl ten dotyčný uznán vinným (bůh ví kdy - třeba i za dvacet let?) a měl by zaplatit škodu, už z něj poškozený asi těžko něco dostane. Naopak, pokud by tito se pustili do sporu s ČR za neúměrné soudní procesy, ještě by ČR zaplatila mnoho peněz navíc a návdavkem by bylo celé soudní řízení z vyšší pravomoci zastaveno. A teď - o kolik těch mediálně předžvejkaných věcí se jedná? V té celé mase 7000 amnestovaných? Bradáčová mluvila o 13-ti

A co takhle - odpuštění hříšníkům? Nějaký ten akt smíření a odpuštění? To by mnohým z vás (duchovně na výši) mělo něco říkat, ne? Nebo mi snad nechcete tcrdit, že vám jde o prachy? lol

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci … ne-jednou/

Upravil(a) Zklamaná (3. 1. 2013 11:33)

Není tady

#188 3. 1. 2013 11:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pokud byl někdo odsouzen a součástí byla i náhrada škody - bude škodu hradit
http://www.novinky.cz/domaci/289184-pre … skody.html
A co takhle - odpuštění hříšníkům?
Kterým? Těm, kteří pášou "drobnou kriminalitu" (aneb hezky česky "čórkařům"), nebo těm, kteří už si mohou odpustky zaplatit?

Není tady

#189 3. 1. 2013 12:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Kterým? Těm, kteří pášou "drobnou kriminalitu" (aneb hezky česky "čórkařům"), nebo těm, kteří už si mohou odpustky zaplatit?

S odpuštěním je to vždycky těžké pro toho, kdo si plete pojmy s dojmy.
Odpuštění z "viníka" nikterak nesnímá zodpovědnost za to, co provedl.
Takže například matka dvou dětí, kterým jejich otec dluží několik set na výživném a tváří se, že je to OK, on se na jejich výchově a nákladech na život podílet nemusí, sice může tomu chudákovi odpustit, že se chová jak idiot, může se oprostit od všech negativních emocí a atavismů vůči němu, nicméně neexistuje jediný "duchovní" natož "neduchovní" důvod, proč dál netrvat na tom, aby své dluhy vůči dětem zaplatil a převzal svůj díl zodpovědnosti za jejich minimálně materiální zabezpečení.

Bohužel pan prezident svou amnestií ukázal, že dluhy se nemusejí platit a to nejen o vánocích, ale ani dluhy vlastním dětem. Matky tak odkázal na civilní, nikoliv trestní spory, kde jsou šance zase o něčem jiném, soudy se budou nadále protahovat a jedeme dál, nocí černou kol temných skal!
Smutné.

Není tady

#190 3. 1. 2013 13:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Odpuštění z "viníka" nikterak nesnímá zodpovědnost za to, co provedl.
No vždyť... "Podle Polčáka mohlo být odškodnění obětí jednou z podmínek amnestie: "Zaráží mě, že prezident nezvážil postavení právě poškozených a že pachatelům podmínku nestanovil.""
(http://www.top09.cz/co-delame/medialni- … 11824.html)
A je mi úplně jedno, jestli to říká Petr nebo Pavel...

Jinak už tu máme první výsledky
"Po jediné noci na svobodě se dva amnestovaní vězni z Valdic ocitli znova před policií. Jeden z nich je podezřelý, že během zapíjení svobody v restauracích stihl ukrást barmanovi peníze a pokoušel se vloupat do cizího auta.

Upravil(a) helena (3. 1. 2013 13:03)

Není tady

#191 3. 1. 2013 13:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nejsem si jistá, heleno, ale myslím, že kdo byl pravomocně odsouzen, škodu nahradit musí.
Kdo úspěšně protahoval soudní jednání, na toho je, dle vyjádření pana Jakla, třeba nahlížet jako na nevinného a žádné podmínky mu přece stanovovat nelze.
Má to samozřejmě svou logiku. Sice v případě UB, H-systému, neplacených alimntů ap. sice notně zvrácenou, ale za to hradní.
Alespoň nám zase jednou jasně řekli, kdo je kdo.

Není tady

#192 3. 1. 2013 16:46

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ten kreslený vtip "zločincům amnestii, slušným lidem reformu" vystihuje vše.
Klaus svoje pohrdání právem vyjádřil už dříve dostatečně. Přízviska Tuneldědek se už asi nezbaví.
Hezky to shrnula Míša v příspěvku 180.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#193 3. 1. 2013 18:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tady takové přehledné shrnutí z FB:

Václav Klaus v novoročním projevu

- poukázal na ztrátu "respektu k poctivé práci" a amnestoval manažery Union banky (130 000 lidí okradeno o 17 miliard korun) a aktéry kauzy H-Systém (1000 lidí okradeno o miliardu),

- promluvil o "hluboké degradaci úcty" a "kulturnosti" a amnestoval piráta silnic Trpišovského,

- zkritizoval negativistický populismus a amnestoval rasisty z DSSS,

- postěžoval si, že si vzájemně nevěříme, a amnestoval gang soudce Berky, který ukradl čtvrt miliardy korun.

Vyborne shrnuto, mela jsem stejny pocit, z jeho novorocnoho projevu je mi spatne. Trapne a lzive a vycurane poucovani a bilancovani. A ted tohle.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#194 3. 1. 2013 20:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Míšo - přes 7000 lidí se tato amnestie týká. nejchtěj mi říct, že i ty patříš mezi ty, které dostatečně zpracovala mediální masáž (viz. nadherná masáž v článku, co sem dala helena...něcoi v tom smyslu - jste blbý, měli jste krást taky)

Zklamčo, já ani nepotřebovala mediální masáž. Okamžitě po projevu jsme s mužem začali počítat, koho všeho se ta amnestie bude týkat, protože nám bylo okamžitě jasné, že k ní starý pán nepřistoupil jen tak z plezíru, ale že je třeba zamést stopy. Přece si nenechá svůj budoucí luxusní důchod narušovat nějakými nepříjemnými kauzami. Z té amnestie jsou nakřivo úplně všichni, kromě hradního pána, jeho Melodyboys a těch 7 tisíc, co se svezli s Klausovými kamarádíčky ... Nic ti na tom nesmrdí?

Není tady

#195 3. 1. 2013 21:01

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Okamžitě po projevu jsme s mužem začali počítat, koho všeho se ta amnestie bude týkat...

Včera večer jsem ve zprávách viděl jednu cikánku, která už to spočítané měla big_smile a čekajíc před branou věznice radostně oznámila do kamery, že "mam tam muža i brata" big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#196 3. 1. 2013 21:03

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mě se nechce věřit, že kvůli kamarádíčkům jde ven dalších x tisíc grázlů:-( ještě bych chápala nějaké nedbalostní provinění, ale tohle:-(

Není tady

#197 3. 1. 2013 22:53

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

pokud byl někdo odsouzen a součástí byla i náhrada škody - bude škodu hradit
http://www.novinky.cz/domaci/289184-pre … skody.html

Helčo - důležité jke slovo ODSOUZEN. Tudíž je vayřknut verdikt, jsou vyřknuty náhrady škod. Jestliže něco nebylo v řádu téměř deseti let (8 let) ukončeno, ano, tady souhlasím, že není vynesen žádný verdikt, takže není ani viník, není ani škoda - ale jak říkal ministr Blažek, jsou jisté možné cesty, jak se své náhrady škody domoci. Ale jistě uznáš tu maličnost, že až tak daleko si pisálkové rudá¨ých štvavých novinek nevidí - a o diskutujících pod článkem ani nemluvě.

Měla jsem na mysli to klasické smíření a odpuštění - něco v tom duchu, jak se třeba radí všem podvedeným - jistě, to není má parketa, já dávám nože na krk a dávám i podmínky - ale některým zdějším duchnám by to mělo přeci něco říkeat, ne? Když se můžou odpustit a smířit se s podvody jedni, proč by to nemohli učinit i ti druzí - mějte a najděte v sobě tu sílu, o které se tu tak stále dokola "žvaní" (jistě chápeš helčo, že tím nemířím na tebe - jsou tu jiní odborníci) vissla

Není tady

#198 3. 1. 2013 23:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a jak jsem mohla očekávat, jedni ani neví, o čem je amnestie, ale už do toho tahají chudáky děti. Tak znovu a pro ty "tupé" roll otec neplatič je z vězení propuštěn, ale svých dluhů vůči svým dětem zproštěn není (nechápu tyhle vyštudýrovaný exempláře - to jsou přesně ty typy, co tu akorát podrývají. Pochopila bych , že by tuhle ptákovinu vyslovil nějaký nedouk, ale tohle....? Nejde o žádné odpouštění dluhů.

Není tady

#199 3. 1. 2013 23:08

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Fakt mě někdy připadá, že tu je plno býků, supících před červeným hadrem.
Tady máte vyjádření prezidenta na některé otázky a na mediální kauzy, o kterých někteří s jistotou už ví, že to bylo tak a ne jinak, počktejte si na úplné skončení. Právě že ty některé mediálně známé kauzy budou mít dohry ještě u soudů, protože se musí (ono se to totiž ještě ani neví) prozkoumat, zda na to amnestie se vztahuje, či nikoliv. jenže celý národ má prostě jasně (to musí být všude křiš´tálových koulí) - ale na soudech to ještě neznají....

http://www.klaus.cz/clanky/3269

Upravil(a) Zklamaná (3. 1. 2013 23:09)

Není tady

#200 3. 1. 2013 23:27

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a ještě bych jen malý dovětek chtěla říct - k těm dlouhým kauzám. Máte před očima jen pár mediálních kauz, ale jsou tu kauzy i jiné, které také trvají roky a mnohdy se ten člověk dobere spravedlnosti až u Nejvyššího, nebo dokonce až Ústavního soudu - a je tu i mnoho kauz, které směřují do Štrasburku. Uvědomte si jednu věc, že "něco" musí ti soudci dělat špatně, když se nedokáží shodnout na některých jasných věcech - a nebo  tedy na jednu věc pohlížejí nejstejným zrakem (ani ne podobným). Oprostěte se od mediálně známých kauz a vnímejte ostatní kauzy. Těch amnestovaných má být kolem 7 tisíc - a nejsou to všichni "kamarádíčkové" pana prezidenta. A jestli se někomu nezdá, že amnestie se týká zrovna něčeho, co by amnestováno nemělo být (z morálního hlediska(, tak nehledejte vinu u prezidenta, hledejte ji tam, kde souci dávali podmínky, nebo velmi nízké tresty. Tam hledejte viníky toho, že velké kauzy byly takto souzeny.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí