Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 18. 12. 2012 9:59

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: CHAT : Co nás v politice pálí 9

helčo, on je občas najde plebs i v managééérských botách  tongue

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#127 18. 12. 2012 9:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

co asi může velké chlapy vést k tomu, aby na přímé oslovení vůbec nijak nereagovali ???
Co například obava z toho, že pán by si chtěl (na rozdíl od nich) popovídat?

Šéfové čelí podvodům zaměstnanců
Jasně... a rodiče s kantory čelí podvodům dětí, revizoři čelí podvodům cestujících a stát čelí podvodům svých příslušníků (a naopak, samozřejmě lol)
Někoho očůrat se pořád ještě považuje za "vítězství"...

helčo, on je občas najde plebs i v managééérských botách
No jejda - ale v tomhle případě jsem měla na mysli ty "líný, nemyslící, píchačkama řízený", který nejsou hodni... wink

Upravil(a) helena (18. 12. 2012 10:04)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#128 18. 12. 2012 10:10

meduza
♥------

Vachu napsal(a):

Petr100 napsal(a):

meduza napsal(a):

Vachu a pandoro,vaše příspěvky označím takto:dumbomZávist vám jak to seno čouhá z bot...  Ani vás nemusím znát osobně,abych z nich odvodila,že jste pouze .........

Vítám tě do našeho klubu, ale teď to pěkně schytáš. :-)

Ne, proč? big_smile - Daphné to vystihla docela pěkně...  dal jsem k dispozici své pozorování (trochu pravda s nadsázkou) a ať si to každý přebere, jak chce.  cool storstark

Pro dokreslení ještě přidám zážitek ze sedačkové lanovky na Dolní Moravě (stalo se to letos tuším tak začátkem března = na konci loňské zimní sezony) - byl jsem tam se svým synovcem (já na lyžích, on na snowboardu) - nasedli jsme na sedačku spolu se dvěma dospělými lyžaři: Říkám: "Dobrý den, pánové, prosím vás nevíte, zda nahoře ta cesta doprava lesem vede k vedlejší sjezdovce?" ... ale neodpověděli mi (?!)  sad  ...  jako kdybychom tam s nimi vůbec nebyli, jako kdyby je vůbec nikdo neoslovil, jako kdybych byl duch, kterého nikdo nemůže vidět ani slyšet...

Podívali jsme se na sebe (já se synovcem) - oba jsme pokrčili rameny (viděl jsem mu na očích otázku, možná taky zadržoval vyprsknutí smíchy - puberťák jeden!) ... dál jsme tedy už jeli mlčky a já po zbytek cesty nahoru v duchu přemítal, co asi může velké chlapy vést k tomu, aby na přímé oslovení vůbec nijak nereagovali ??? va

P.S.: Ti dva pak spolu po sjetí z lanovky normálně mluvili, tedy nebyli hluší ani němí... gloria
(pouhé "Nevím" bych taky považoval za odpověď) - Njn... už ani na těch horách to není, co bývalo?!  dumbom
Krásný den všem - a aby vám lidi na slušné oslovení aspoň 1 slovem odpovídali!  stolt

Tak tohle nechápu,navíc byli hned dva jak píšeš va
Já tedase s lidmi bavím ráda kdykoli je příležitost,vyhýbám se cíleně jen vyloženě ožralům - na takové štěká i náš pes.

K těm horám - já si zas kolikrát na tůře říkám,čím to,že na horách lidi zdraví ty druhé pořád jak o dušu-když se míjím třeba na běžkách či pěšky,až mi to fakt kolikrát zase začíná lézt na nervy - když člověk už nestačí popadat dech nebo se musím soustředit na sjezd a do toho abych nasadila kolikrát úsměv a odpovídala na pozdrav.Protože to mi zae nedá,když mě někdo pozdraví,abych se chovala jako hulvát,to ne.Ale si fakt říkám,proč se takhle vstřícně lidi k sobě nechovaj i v ulicích,na těch horách je kolikrát toho zdravení až moc:godlike:

Není tady

#129 18. 12. 2012 10:31

meduza
♥------

helena napsal(a):

těch méně schopných a hl.líných přemýšlet... vždy je jednodušší se nechat řídit
Máš povahy, kterým "být řízen" naprosto vyhovuje... a nemusí to být pokaždé jen jejich leností či nechopností, ale třeba jen tím, že si při svojí práci nepřejí být "obtěžováni" ještě šéfováním.

Dovol dotaz - ty si komplet ve všem vystačíš sama??? Bez toho plebsu? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Na jednu stranu píšu o tom,že kdo si nechce krčit hřbet pod zaměstnaneckými nařízeními,nechť ho zvedne a jde dělat sám na sebe - za tím si stojím;ALE - naštěstí to není hromadná záležitost a je stále nadbytek lidí,co se jim nechce moc myslet a jsem samozřejmě ráda,že takovýto -plebs jak píšeš - je,díky němu nemusím nikam ráno na kole ukrajina a můžu v pohodě chodit kdy se mi zachce např.se psem na procházku,na první pohled by se dalo říct,že jsem sama svým pánem.Vlastně jsem,ale musím přitom velmi kulantně a přitom rázně jednat s lidmi a držet je v určitých mantinelech,kteří mi tento život umožňují.Znám totiž z vl.zkušenosti moc dobře,že pokud nad některými lidmi skutečně není držen tvrdě bič a povolí se jim,netrvá dlouho a tvé benevolence hned zneužijí a napravování škody potom fakt stojí za to.
Takže těm zaměstnavetelům,kteří mají píchačky či cokoli jiného a to jsou snad téměř všichni,se opravdu není co divit.Lidem se nemůže dávat najevo nějaká nadřazenost nad nimi (i když by zvlášt u některých člověk moc chtěl),není s nimi vůbec lehká práce a správný manager je především ten,kdo s grácií dosahuje svých cílů a lidé pod ním jsou taktéž spokojeni.A to se mi daří.smile

Není tady

#130 18. 12. 2012 10:38

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zaplaťpřírodě, že máme schopné a  inteligentní zaměstnance, kterým je jasné, že chyba není v nás, jakožto jejich zaměstnavatelích, ale právě ve vydřidušském státě, který je měsíc co měsíc odírá o 50% z toho, co si u nás vydělají, aniž by za to měli adekvátní náhradu např. v podobě nemocenských dávek (které jim hradíme ve 100% výši také my, bo nikdo nebyl nemocen déle, jak 14 dní) ...
Ovšem předcházela tomu léta důsledné selekce, protože pokud máme jako firma fungovat a prosperovat, tak si musíme navzájem rozumět a důvěřovat, a to se né s každým zaměstnancem daří ... rozhodně ne s těmi, kteří znají jen svá práva a povinnosti více či méně opomíjejí ... gloria

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#131 18. 12. 2012 10:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

musím přitom velmi kulantně a přitom rázně jednat s lidmi a držet je v určitých mantinelech
No tak... já zrovna nemyslela ty, kteři ti "tento život umožňují"... respektive ty, nad nimiž je tvou něžnou ručkou "držen tvrdě bič".
Ona existuje další množina lidí, pracujících "na píchačky", bez kterých bys měla život podstatně složitější... ale obávám se, že ta je pod tvojí rozlišovací schopností - pokud ti teda například sanitka nebo hasiči nepřekážejí v cestě za nákupama tongue

kteří znají jen svá práva a povinnosti více či méně opomíjejí
Ale Kuli... ta radost, když se je povede "eliminovat" big_smile a zbude zdravý jádro. Ostatně mám zkušenost, že občas podobný spolupracovníky vykouše kolektiv sám wink

Upravil(a) helena (18. 12. 2012 10:52)

Není tady

#132 18. 12. 2012 15:58

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Ale Kuli... ta radost, když se je povede "eliminovat" big_smile a zbude zdravý jádro. Ostatně mám zkušenost, že občas podobný spolupracovníky vykouše kolektiv sám wink

Jj, páč ani zaměstnancům se nelíbí pracovat za různé zašíváky a šméčkaře a v podstatě na ně doplácet ... a když jim dojde trpělivost, dávají to najevo dost důrazně ... "Po žních k Turkovi, nebo jdu já" a tak tomu podobně big_smile

Upravil(a) Míša Kulička (18. 12. 2012 15:59)

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#133 18. 12. 2012 18:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

meduza napsal(a):

ale musím přitom velmi kulantně a přitom rázně jednat s lidmi  a držet je v určitých mantinelech,kteří mi tento život umožňují.Znám totiž z vl.zkušenosti moc dobře,že pokud nad některými lidmi skutečně není držen tvrdě bič a povolí se jim,netrvá dlouho a tvé benevolence hned zneužijí

Ty jsi majitelka lidskýho cvičáku, jo? va Doufám, že kouříš tlustý doutníky lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#134 18. 12. 2012 18:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Zaplaťpřírodě, že máme schopné a  inteligentní zaměstnance, kterým je jasné, že chyba není v nás, jakožto jejich zaměstnavatelích, ale právě ve vydřidušském státě, který je měsíc co měsíc odírá o 50% z toho, co si u nás vydělají, aniž by za to měli adekvátní náhradu např. v podobě nemocenských dávek (které jim hradíme ve 100% výši také my, bo nikdo nebyl nemocen déle, jak 14 dní) ...
Ovšem předcházela tomu léta důsledné selekce, protože pokud máme jako firma fungovat a prosperovat, tak si musíme navzájem rozumět a důvěřovat, a to se né s každým zaměstnancem daří ... rozhodně ne s těmi, kteří znají jen svá práva a povinnosti více či méně opomíjejí ... gloria

A o tom to, Míšo, je.
Kdo ví, co chce, přímou cestou si za tím jde a nikomu nešlape po hlavě, ten to obyčejně i dostane.
Taková firma - její vedení - k sobě obyčejně přitáhne stejně zodpovědné lidi, jako jsou sami. Stejně zodpovědné, pracovité a slušné. I když si v takové firmě šéf tyká s uklizečkou, tak oba vědí, kde je jejich místo, kdo je kdo a nikdo nic nezneužívá.

Ti ostatní,kteří nemají takovou autoritu, charisma, nemají vizi a hlavně to vůbec neumějí, ti pak potřebují bič. Pochopitelně firmy se stovkami zaměstnanců to mají ještě trochu jinak. Tam je eliminace flákačů složitější.

Pro mě je největší trága "podnikatel", kterému vymyla mozek svými motivačními školeními nějaká společnost, která používá síťový marketink. Nemám nic proti síťovému marketinku, je mnohde produktivní a na místě, ale je to masakr.
Nejhůř to zvládají lidí s malým sebevědomím, kteří najednou děsně vyrostou...
Jsou firmy, které svoje lidi dokonce školí značně agresivně, na což pak doplácejí především senioři - například neustálé telefonáty a nabízení úúúúýžasných nových tarifů za nejasných podmínek ap..parádní lov lebek.

Vím dobře, o čem mluvím, na začátku devadesátých  let jsem byla u toho jako školitel a vedoucí týmů. Vím přesně, jak to celé vznikalo a jak se to dělá. A proto taky zcela neomylně poznám každého "podnikatele", který si touhle nalejvárnou v jakékoliv podobě prošel. Tohle lidé za svou hloupost a omezenost nemůžou. Byla jim úspěšně implantovaná do hlavy a oni si ji sami neumějí "odinstalovat".
Halt, dělali jsme tehdy FAKT dobrou práci big_smile big_smilebig_smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#135 18. 12. 2012 18:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

musím přitom velmi kulantně a přitom rázně jednat s lidmi a držet je v určitých mantinelech
No tak... já zrovna nemyslela ty, kteři ti "tento život umožňují"... respektive ty, nad nimiž je tvou něžnou ručkou "držen tvrdě bič".
Ona existuje další množina lidí, pracujících "na píchačky", bez kterých bys měla život podstatně složitější... ale obávám se, že ta je pod tvojí rozlišovací schopností - pokud ti teda například sanitka nebo hasiči nepřekážejí v cestě za nákupama tongue

Helčo, já tě stejně miluju tummenuppbig_smilestolt

Není tady

#136 18. 12. 2012 18:55

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Si ještě dovolím malou poznámku - ten bič v podobě píchaček vyžaduje taky stát prostřednictvím zákoníku práce ... my je nemívali ... ale vraj je to dnes nezbytnost nejdůležitější a platili bychom pokutu ... no že si je pánové vyplňují jednorázově na konci měsíce je druhá věc, že smile

Není tady

#137 18. 12. 2012 19:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míšo, máš opravdu štěstí, pracuješ ve firmě, která "si láme hlavu" se zákoníkem práce stolt
Klobouk dolů. Je dobře, že takové firmy jsou, alespoň je šance, že se zákoník práce bude měnit tak, aby měřil stejně jak zaměstnavatelům, tak zaměstnancům.

Upravil(a) Pandorraa (18. 12. 2012 19:37)

Není tady

#138 18. 12. 2012 20:11

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Asi žijeme každá v jiném světě, Pan, protože já ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si s ním hlavu nelámal ... ony stačí pokuty za chyby, které nemám šanci ohlídat ... tak alespoň ať mám v pořádku věci, které v mých silách jsou, byť jsou to kraviny.

Není tady

#139 18. 12. 2012 21:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Asi žijeme každá v jiném světě, Pan, protože já ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si s ním hlavu nelámal ... ony stačí pokuty za chyby, které nemám šanci ohlídat ... tak alespoň ať mám v pořádku věci, které v mých silách jsou, byť jsou to kraviny.

To asi žijeme. Nebo je to spíš o zkušenostech. Máme obě jiné.
Či jak ohodnotíš například pracovní dobu od 3:00 do 17:00? Pracovní cestu, kdy zaměstnanec stabilně nocuje několik dní v kumbále za provozovnou bez možnosti se osprchovat?
Stabilně pouze noční směny?
Atd. atd.
Takové věci se prostě dějí.
A ne vždy to zaměstnanec může vyřešit tak, že si najde jinou práci.
Dnes už to dávno není vždy o tom, že práci nemá jen ten, komu se nechce pracovat.

Nikde netvrdím, že je to tak VŠUDE.
Nikde netvrdím, že problémy mají jen zaměstnanci. Výše jsem už napsala, že i mezi nimi se najdou "hovada".

Ty jsi někde dala obrázek, jak dítko dostane hračku, kterou vyrábějí čínské děti.
Je celkem legrační, že nad těmito obrázky se dojímáme, ale o tom, co se nám děje přímo pod nosem, nechceme nic slyšet. Naprosto to odmítáme, protože tyl idi jsou jen líný, neschopný, vymejšlej si, blá blá..
To se raději okecá jen oním: když nechce hrbit hřbet, může jít jinam.
Myslím, že to by autorky těhle keců dost koukaly, kdyby ráno naběhly pro rohlíky a ony by na krámě nebyly..nebo kdyby chtěly vyvenčit psa a musely se nejprve probrodit vlastními odpadky..atd. atd.

Neúcta k jakékoliv lidské práci je jen znakem malosti blba, který ji navenek projevuje rádoby chytrými, ale ve skutečnosti nekonečně hloupými vyhlášeními.

Není tady

#140 18. 12. 2012 21:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ten zaměstnanec si to ale nemusí nechat líbit a ty to víš.
Kam se ztratilo všechno to, cos nás učila?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#141 18. 12. 2012 22:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eva. napsal(a):

Jistě. Nemusí, může jít na pracák a na jeho místo přijde někdo jiný, kterému se stane totéž. Takže co to řeší? Ty sis asi nevšimla, že já teď neřeším zaměstnance, ale firmu, která nedodržuje zákoník práce. O tom byla mezi mnou a Míšou řeč.

Nu a pokud jde o zaměstnance, tak jsem vás taky učila, že každý má své lekce, které potřebují pro svůj růst. Takže z tohoto pohledu je vlastně všechno v pořádku. Až tu lekci nebude potřebovat, jistě si najde práci ve firmě, kterou nebude šéfovat hovado.

Není tady

#142 18. 12. 2012 22:14

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

To asi žijeme. Nebo je to spíš o zkušenostech. Máme obě jiné.
Či jak ohodnotíš například pracovní dobu od 3:00 do 17:00? Pracovní cestu, kdy zaměstnanec stabilně nocuje několik dní v kumbále za provozovnou bez možnosti se osprchovat?
Stabilně pouze noční směny?
Atd. atd.

Njn, Pan, každá práce má něco ... já kdysi v kravíně pracovala od 2.00 do 7.00 a od 14.00 do 19.00 vč. so a ne ... střídala jsem se s BM, takže jsme se tehdy téměř nevídali ... vydržela jsem to jen půl roku, dokud se mi nepodařilo najít jiné místo. Ale zemědělci tak bohužel musí pracovat dodnes, protože mlíkaři jezdí na šestou ... a zvířata na zákoník práce též kašlou, potřebují své ...

A když si vemu sebe dnes - stabilně dělám od 8.00 do 18.00, abych všechno stíhala ... a pokud si vezmu dovolenou, nebo jsem nemocná, tak potom i od 7.00 do 20.00 jako třeba dnes a víkendy ... potřebovala bych k sobě někoho min. na půl úvazku, ale nejsme schopni ho zaplatit. Bráchové i otec dělají též na doraz ... "nerodinné" zaměstnance k ničemu takovému nenutíme, ale oni jsou nám většinou ochotni vyjít vstříc sami, když je to potřeba.

Někdy prostě zaměstnavatel nemá šanci dodržovat ZP ... buď by byl permanentně ve ztrátě, nebo by nasadil takové ceny, že by na trhu neměl šanci.

Není tady

#143 18. 12. 2012 22:22

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Eva. napsal(a):

Jistě. Nemusí, může jít na pracák a na jeho místo přijde někdo jiný, kterému se stane totéž. Takže co to řeší? Ty sis asi nevšimla, že já teď neřeším zaměstnance, ale firmu, která nedodržuje zákoník práce. O tom byla mezi mnou a Míšou řeč.

Nu a pokud jde o zaměstnance, tak jsem vás taky učila, že každý má své lekce, které potřebují pro svůj růst. Takže z tohoto pohledu je vlastně všechno v pořádku. Až tu lekci nebude potřebovat, jistě si najde práci ve firmě, kterou nebude šéfovat hovado.

No ták smile K čemu pak ty poraženecké řeči a pesimizmus? smile Vždy je vše, jak má být a v každé chvíli všichni děláme věci, jak nejlépe umíme. A jak už někdo psal, konec je známý. Je to smrt. A je jen na nás, jakými cestičkami k němu kdo z nás dojde. smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#144 18. 12. 2012 22:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míšo, dostáváš za svou práci cca 13 tisíc?
Buduješ rodinou firmu, že? Vytváříš rodinné stříbro...

Zaměstnanec tuhle přidanou hodnotu prostě nemá.
A to, že respektuje specifika firmy, to je právě ta loajalita, o které se bavíme. Oboustranná.

Já jsem přesvědčená, že na světě je nesmírně důležitá rovnováha.
V těchto případech, kdy ta loajalita z jedné či druhé strany nefunguje, mi prostě chybí.

Není tady

#145 18. 12. 2012 22:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eva. napsal(a):

No ták smile K čemu pak ty poraženecké řeči a pesimizmus? smile Vždy je vše, jak má být a v každé chvíli všichni děláme věci, jak nejlépe umíme. A jak už někdo psal, konec je známý. Je to smrt. A je jen na nás, jakými cestičkami k němu kdo z nás dojde. smile

Majko, znovu to zopakuji: jsem zodpovědná za to, co říkám, nejsem zodpovědná za to, jak si to kdo přebere.
Píšu o tom, co kolem sebe pozoruji, pokud můj text vnímáš jako poraženecké řeči a pesimizmus, já s tím nic nenadělám.

Není tady

#146 19. 12. 2012 0:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Míšo, dostáváš za svou práci cca 13 tisíc?
Buduješ rodinou firmu, že? Vytváříš rodinné stříbro...

Zaměstnanec tuhle přidanou hodnotu prostě nemá.
A to, že respektuje specifika firmy, to je právě ta loajalita, o které se bavíme. Oboustranná.

Já jsem přesvědčená, že na světě je nesmírně důležitá rovnováha.
V těchto případech, kdy ta loajalita z jedné či druhé strany nefunguje, mi prostě chybí.

Byly chvíle, kdy jen minimální mzdu smile ...

Je to celé o ceně práce, Pan. Pokud budu z každé koruny odvádět další korunu státu, tak si nikdy nebudu moct vyskakovat ... buď budu dělat za dva a budu mít postačující plat ... nebo budu dodržovat ZP a dosáhnu akorát na tu minimální mzdu. Zákoník práce + související předpisy vč. daňových totiž zaměstnance nechrání, ale naopak - vedou právě k tomuto efektu - udržují lidi buď v nízkopříjmových kruzích, nebo přepracované, nebo postižené kombinací obého ... jako ostatně všechny sociální regulátory. Ty totiž rozhodně nevedou k rovnováze, ale naopak prohlubují spory mezi lidmi, mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, mezi ziskovým a neziskovým sektorem atd. atd. ... a odvádí tak pozornost od skutečných příčin, nad kterými tím pádem přemýšlí jen málokdo.

Př.: Ten o kom mluvíš stojí svého zaměstnavatele 26 tis. ... To vůbec není málo ... kolik jich je v té firmě? Ona totiž není sranda když musíš na každý měsíc zajistit pár set tisíc jen na mzdy, nájem, materiál, PHM a bohvječo ještě vč. toho nehorázného papírování a školení, které tě čeká od nástupu prvního zaměstnance ... A pokud je ten někdo schopen toto všechno zajistit, tak není blbec ... možná jen v tom, že není svým lidem schopen vysvětlit situaci. Málokterého podnikatele vede k "odírání" zaměstnanců zlá vůle ... ale většinu nutí k témuž stát.

Není tady

#147 19. 12. 2012 6:57

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To víme všichni... až na to, že někdy je nutný zvolit, jak už jsem mnohokrát řekla, ze všech mizernejch řešení to nejmíň špatný.
Ono to "nemusení" (a nejen v zaměstnání) vypadá dost jinak z pohledu člověka, pro kterýho odchod z nevyhovující práce znamená jen a jen změnu místa... a podstatně jinak pro toho, kterýmu to způsobí vážný existenční potíže - a on to dobře ví.

možná jen v tom, že není svým lidem schopen vysvětlit situaci
Kuličko, ono se blbě vysvětluje něco, co sám zaměstnavatel jaksi není schopen pobrat tongue
Čímž nemyslím z hlediska jeho případné tuposti, ale prostého selského rozumu... ten na některé veletoče státu prostě nestačí... skurt

Upravil(a) helena (19. 12. 2012 7:01)

Není tady

#148 19. 12. 2012 12:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Je to celé o ceně práce, Pan. Pokud budu z každé koruny odvádět další korunu státu, tak si nikdy nebudu moct vyskakovat
.....

A vidíš, Míšo, já si myslím, že tohle není jen o odvodech státu, ale i o tom, jak je firma úspěšná.
Takže prostě jsou i firmy, které "si vyskakovat" mohou.
Prostě lidé v nich táhnou za jeden provaz a dovedou si vydělat.
Všichni.

Míša Kulička napsal(a):

Př.: Ten o kom mluvíš stojí svého zaměstnavatele 26 tis. ... To vůbec není málo ... kolik jich je v té firmě? Ona totiž není sranda když musíš na každý měsíc zajistit pár set tisíc jen na mzdy, nájem, materiál, PHM a bohvječo ještě vč. toho nehorázného papírování a školení, které tě čeká od nástupu prvního zaměstnance ... A pokud je ten někdo schopen toto všechno zajistit, tak není blbec ... možná jen v tom, že není svým lidem schopen vysvětlit situaci. Málokterého podnikatele vede k "odírání" zaměstnanců zlá vůle ... ale většinu nutí k témuž stát.

Nu..teď bych řekla, že si zase trochu stěžuješ ty... Za všechno vždy přece nemůže ten "zlý stát".
Je to tak jednoduché na něj všechno svádět...

Nu a situaci lidem můžeš vysvětlovat jak chceš, ale když na jedné straně utahuješ šrouby a na druhé nesmyslně rozhazuješ, tak je to stejně zbytečné. Oni ani ti zaměstnanci nejsou blbý a plýtvání prostředky ve firmě kolikrát umějí sami posoudit.
Když budeš například prodavačkou v obchodě, do kterého ti majitel bude neustále cpát sto housek denně, ačkoliv by si mohl spočítat, že ty jich tam tolik prodáš maximálně za týden, tak tě pak už těžko obalamutí zlým státem, když ti na konto ztrát v prodeji na platě sebere tisícovku.... Neřku-li když tě začne obviňovat, že se tak málo prodává kvůli tvé neschopnosti nabízet housky v obci, která má bratru padesát čísel.

Těch variant je prostě x.
A že je to složité - vydělat na všechny ty odvody a daně, uhlídat veškerou tu zbytečnou byrokracii a zvládnout zdejší/unijní "papírový fašismus", to mi nemusíš vysvětlovat. Vím to moc dobře.

Podnikatelé naříkají na stát, zaměstnanci na podnikatele.
Přitom obě skupiny jsou na jedné lodi a řítí se na ten stejný útes, že?
Je mnohdy dost tristní pozorovat, jak si vzájemně podrážejí nohy...

Není tady

#149 19. 12. 2012 12:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

možná jen v tom, že není svým lidem schopen vysvětlit situaci
Kuličko, ono se blbě vysvětluje něco, co sám zaměstnavatel jaksi není schopen pobrat tongue
Čímž nemyslím z hlediska jeho případné tuposti, ale prostého selského rozumu... ten na některé veletoče státu prostě nestačí... skurt

Oni někteří zaměstnavatelé nestačí ani na SVÉ vlastní veletoče, natož pak na ty státní hmm

Není tady

#150 19. 12. 2012 13:24

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

Pandoro kolik máš v SOUČASNÉ  době zaměstnanců?

Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí