29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Majko, to jsem někde napsala?
Mmch: tebe dnes někdo na hranicích zastřeli nebo tě za názory odvleče do gulagu?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mmch: tebe dnes někdo na hranicích zastřeli nebo tě za názory odvleče do gulagu?
My víme že jsi zde nejchytřejší.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mmch: tebe dnes někdo na hranicích zastřeli nebo tě za názory odvleče do gulagu?My víme že jsi zde nejchytřejší.
Týýý jo, to vypadá, jako by ti to vadilo.
Nesouvislosti dávat do souvislostí je dost blbej manévr.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mmch: tebe dnes někdo na hranicích zastřeli nebo tě za názory odvleče do gulagu?My víme že jsi zde nejchytřejší.
Týýý jo, to vypadá, jako by ti to vadilo.
Nesouvislosti dávat do souvislostí je dost blbej manévr.
Ale nevadí, mám rád chytré lidi. S nejchytřejšími je to již horší. My jsme na tom skoro stejně. Já dávám nesouvislosti do souvislostí, ty zase souvislosti do nesouvislostí.
Není tady
Jóóó, Peře, to je věc názoru a zároveň to není o ničem jiném, než o kapacitě vědomí. Prostě ji máš jinou, než já.
Já zase chytré lidi nijak nepreferuji, nikdy totiž nevíš, kam se ta jejich chytrost vrtne.
Já mám ráda lidi inteligentní a vnímavé
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ona za to nemůže.
Tak to se pleteš. Já beru plnou odpovědnost za to, co říkám. I za to, že nehodlám nikoho vodit za ruku a násilím mu otvírat oči. Nechám mu jeho názor, dokud sám nedospěje k jeho změně. O to může i nemusí. Je to jeho boj a je mi to jedno.
Ty to snad máš jinak?
Klasika : straw man fallacy
DODATEK : Coz se pomerne casto opakuje, kdyz je Pandorrrra na neco konkretniho tazana.
Upravil(a) sahleb (17. 12. 2012 19:13)
Není tady
Načnu trochu jiný soudek:
Nevím jak vy, ale já mám velmi nemilý dojem, že se naše země navrací k poměrům panujícím v první republice...
Přibýbá nezaměstnaných, ubývá pracovních příležitostí. Přibývá bezdomovců. Filmy (seriály) jsou plné scén ze života těch lepších lidí, herců, lékařů, členů rodin majitelů firem (nejen Rubešovi ale i mnozí další).
Na internetu mnozí diskutující otevřeně vyjadřují své pohrdání nad zaměstnanci - být zaměstnancem je vlastně hanba, nedej Bože dokonce ve školství, v nesoukromém zdravotnictví, na úřadě nebo ve státních službách...
Už to vážně vypadá tak, že úctu si zaslouží jen majitelé firem (a jejich děti) - protože jedině ti jsou naprosto spolehliví, asi dokonce pracují dobrovolně (pro radost), jsou zcela přirozeně pilní a taky ani nepotřebují žádnou pracovní smlouvu... Neberou si ani žádnou dovolenou - na lyžařském svahu nebo na pláži u moře neodpočívají, nemohou, protože oni přece i zde řídí svoji firmu svým manažerským mobilním telefonem...
Všichni zaměstnanci jsou líná pakáž, docházku do práce jim musí hlídat píchačky, nebo aspoň kniha docházky, nechtějí pracovat víc jak 8,9 či 10 hodin, nechtějí pracovat o sobotách a nedělích, často chodí zbytečně k lékaři, berou si nezodpovědně dovolenou a na dovolené nechtějí nic dělat ani řešit, nechtějí si s sebou dokonce ani brát služební telefon (?!), na plážích se jen líně povalují, na lyžařských svazích bezstarostně skotačí ...
Tož tak...
Vidíte to kolem sebe taky, anebo si jen něco nalhávám...
S tím, jak skončila éra komunistů, už nikdo nikdy neuvidí a neuslyší žádnou pochvalu za dobrou práci? - Každému zaměstnanci patří jen kritika anebo peníze (mzda) - co taky jinýho by ještě chtěli???
Není tady
Vachu, to co jsi popsala, je bohužel hodně častý jev....kolem je spousta taky-podnikatelů, kterým ale kouká sláma z bot, kteří si myslí, že jejich zaměstnanci jsou jejich otroci, kteří jsou jim cele vydáni na pospas a kteří by jim měli líbat ruce za to, že je VŮBEC zaměstnali...Dívají se na ně s opovržením a myslí si, že jsou něco víc než oni.
Tihle podnikavci mají obyčejně problém s fluktuací svých zaměstnanců, s tím, aby platili svým lidem včas mzdu a vůbec dostáli svým dalším závazkům. Jejich "eldoráda" často končí v likvidaci. Ovšem to jim nebrání v tom, aby nenastartovali zase nějaké další "letadlo" a neušili na lidi další boudu. Jednu firmu zlikvidují a založí jinou, se stejnou filozofií a obyčejně i stejným koncem.
Znám podnikatele, který svou velmi dobře prosperující firmu zlikvidoval jen díky tomu, že si nevážil lidí, kteří mu ji svou prací pomohli vybudovat. Dojel na svou nadutost a hamižnost a dnes je ve firmě prakticky sám. Sám se dokonce zase musel postavit k mašině a sám maká, aby se vůbec nějak uživil. A to mu bylo za těžko důstojně zaplatit lidi, kteří mu svou kvalifikovanou prací vydělávali miliony. Všichni do jednoho mu během tří let utekli. On prostě zapomněl, že i když je špičkový manažer, tak práci, kterou zajistil a dohodl, ve finále stejně někdo musel ve špičkové kvalitě udělat... Přecenil sám sebe a podcenil druhé.
Na druhé straně znám ale i soukromé firmy, které si svých zaměstnanců váží. Investují do nich a za jejich práci a loajalitu je nadstandardně odměňují.
Ty, jako zaměstnanec sice musíš počítat s tím, že se MŮŽE stát, že tě šéf vyruší i na tvé dovolené a bude po tobě něco chtít, ale na druhé straně máš jistotu, že tvé nasazení ocení. Především tím, že si tvé práce skutečně váží, pak také takovými "samozřejmostmi", jako je pravidelná mzda, včas zaplacené pojištění, i 5 týdnů dovolené, fond FKSP, home office ap.
Tyhle firmy většinou řídí lidé, kterým jejich majetek nespadl do klína ani jako dědictví, restituce a nebo ho nevyvexlovali, ale skutečně investovali své nápady, um a práci. Ti žádné píchačky a ponižování druhých k tomu, aby se cítili důležití, nepotřebují. Ti také se svými zaměstnanci žádné potíže nemají, jejich lidé žijí a dýchají s firmou a za firmu, jsou její přirozenou součástí.
Ti ostatní - a to na obou stranách: jak zaměstnanci tak zaměstnavatelé - se chovají jako hovada a mají plnou hubu keců, které jsme už nakonec taky slyšeli: kdo nepracuje, ať nejí.
Smutné.
Není tady
Vachu a pandoro,vaše příspěvky označím takto:Závist vám jak to seno čouhá z bot...
Ani vás nemusím znát osobně,abych z nich odvodila,že jste pouze zakomplexované zaměstnankyně,ne-li už vedené na pracáku.
Co brání takovým jako jste vy zvednout svůj hřbet zpod toho biče otrokářů a začít pracovat jen a jen na sebe a být také řízena jen a jen sebou,být k o n e č n ě sama sobě svým šéfem a taky začít konečně posléze tak jako ti,jimž to tady tak strašně závidíte svoji firmu řídit třeba z Malediv m a n a g e r s ký m mobilem?????
Není tady
meduza napsal(a):
Vachu a pandoro,vaše příspěvky označím takto:
Závist vám jak to seno čouhá z bot...
Ani vás nemusím znát osobně,abych z nich odvodila,že jste pouze zakomplexované zaměstnankyně,ne-li už vedené na pracáku.
Co brání takovým jako jste vy zvednout svůj hřbet zpod toho biče otrokářů a začít pracovat jen a jen na sebe a být také řízena jen a jen sebou,být k o n e č n ě sama sobě svým šéfem a taky začít konečně posléze tak jako ti,jimž to tady tak strašně závidíte svoji firmu řídit třeba z Malediv m a n a g e r s ký m mobilem?????
Já teda čtu něco docela jiného (že jsou jak dobří zaměstnavatelé i zaměstnanci a spolupracují každý ze své pozice ke společnému prospěchu (i když je jich bohužel asi méně, než bychom si přáli), tak i ti...jaksi....druzí) a výsledek tvých domněnek mě překvapil. Zase se nejspíš potvrzuje, že každý filtruje informace svými zkušenostmi, očima a rozhledem. Na tom není nic špatného, ale je to jen tvoje osobní domněnka, nic víc. Zrovna tak jako moje, taky se můžu mýlit.
Není tady
meduza napsal(a):
Vítám tě do našeho klubu, ale teď to pěkně schytáš. :-)
Není tady
sahleb napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ona za to nemůže.
Tak to se pleteš. Já beru plnou odpovědnost za to, co říkám. I za to, že nehodlám nikoho vodit za ruku a násilím mu otvírat oči. Nechám mu jeho názor, dokud sám nedospěje k jeho změně. O to může i nemusí. Je to jeho boj a je mi to jedno.
Ty to snad máš jinak?Klasika : straw man fallacy
DODATEK : Coz se pomerne casto opakuje, kdyz je Pandorrrra na neco konkretniho tazana.
Na to jsi přišla teprve nyní?
Není tady
Co brání takovým jako jste vy zvednout svůj hřbet...
Možná to, že (jak už tu bylo Xkrát řečeno) "pracovat jen a jen na sebe" jednoduše nemůžou všichni.
Třeba jen proto, že i manageři potřebujou "personál"...
Není tady
helena napsal(a):
Možná to, že (jak už tu bylo Xkrát řečeno) "pracovat jen a jen na sebe" jednoduše nemůžou všichni.
Třeba jen proto, že i manageři potřebujou "personál"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
přesně,hřebíček uhozen na hlavičku; ano tohle je velmi oblíbená věta (ta poslední) a ještě mnohá jiná velmi podobná zdůvodnění těch méně schopných a hl.líných přemýšlet,to totiž hodně bolí a vždy je jednodušší se nechat řídit.A jelikož má každá mince 2 strany a jitrnice s jelitem dokonce strany 2,tak na té druhé straně najdou tito méně schopní pak i ten bič v podobě píchaček!
Upravil(a) meduza (18. 12. 2012 9:02)
Není tady
Ti zaměstnanci jsou fakt chudáci. Tedy těch 16% do stovky.
Šéfové čelí podvodům zaměstnanců
Celých 84 % vedoucích pracovníků a šéfů firem má zkušenosti s výmluvami a různými triky ze strany svých podřízených zaměstnanců. Vyplývá to z nejnovější ankety televizní stanice Spektrum a agentury OPENN.
http://www.novinky.cz/kariera/287014-se … nancu.html
Není tady
meduzo:
ale jsou tu i tací osvícení, co z (prý) managerského postu jdou raději trávu přežvykovat a to proto, že se jim v hlavě rozsvítilo nechtějí být jako "oni" viď Ó Jasná
Tito samozvaní manageři se většinou rekrutují z obíhačů a naháněčů stavebního spoření, kde jim kdosi "nakukal" že každý je tím managerem.
Vítám tě tady a doufám, že se nestaneš členkou Ovčí farmy - squadra navětřila novou čerstvou krev a hodlá omladit stádo
Není tady
Petře - no jistě, to jsou ti, co si myslí, že pečení holubi lítají do huby.
Už je slyším, jak řvou, že je na ně páchán podvod ze stran šéfstva, pokud ti si zahrají na personál.
Není tady
meduza napsal(a):
helena napsal(a):
Třeba jen proto, že i manageři potřebujou "personál"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifpřesně,hřebíček uhozen na hlavičku; ano tohle je velmi oblíbená věta (ta poslední) a ještě mnohá jiná velmi podobná zdůvodnění těch méně schopných a hl.líných přemýšlet,to totiž hodně bolí a vždy je jednodušší se nechat řídit.A jelikož má každá mince 2 strany a jitrnice s jelitem dokonce strany 2,tak na té druhé straně najdou tito méně schopní pak i ten bič v podobě píchaček!
Vidím v tomto příspěvku povýšení nad dělnickým lidem? Mmch nejde tu o řízení,ani o píchačky. Jo,takže dělnický lid je méně schopný. Hm.
Jojo, fakt jo.
Není tady
Meduza je ukázkou toho, jak si někteří šéfové váží svého zaměstnance.
Není tady
meduza napsal(a):
Ale bóže, děvče, tos nám to ale dala.
Odvozuješ co ti síly stačí, ale víš houby a odvozuješ jen podle sebe, protože nic jiného neznáš.
Až prochodíš alespoň pár metrů v mých MANAGÉÉÉÉRSKÝCH botách, tak pak tě budu brát vážně, takhle mě jen bavíš.
Potrefená husa, co?
No nic, ono se jich jistě ozve ještě víc Budeš v houfu INDIVIDUALISTU
Nakonec s tím jsem ten příspěvek i psala, bylo mi hned jasné, že některým se zatmí před očima a přečtou si jen tu první část, tu druhou prostě už nepoberou
Není tady
helena napsal(a):
Třeba jen proto, že i manageři potřebujou "personál"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Jj, různých nás pánbožko má, jak říká Sel. A tak je to správně
Nikdo z nás nemůže jen soutěžit, také by se měl naučit spolupracovat.
A vypadá to, že i ti, kterým to ještě nedoteklo, se to prostě naučit budou muset Jinak bude brzy po nich.
Není tady
těch méně schopných a hl.líných přemýšlet... vždy je jednodušší se nechat řídit
Máš povahy, kterým "být řízen" naprosto vyhovuje... a nemusí to být pokaždé jen jejich leností či nechopností, ale třeba jen tím, že si při svojí práci nepřejí být "obtěžováni" ještě šéfováním.
Dovol dotaz - ty si komplet ve všem vystačíš sama??? Bez toho plebsu?
Není tady
Petr100 napsal(a):
meduza napsal(a):
Závist vám jak to seno čouhá z bot... Ani vás nemusím znát osobně,abych z nich odvodila,že jste pouze .........
Vítám tě do našeho klubu, ale teď to pěkně schytáš. :-)
Ne, proč? - Daphné to vystihla docela pěkně... dal jsem k dispozici své pozorování (trochu pravda s nadsázkou) a ať si to každý přebere, jak chce.
Pro dokreslení ještě přidám zážitek ze sedačkové lanovky na Dolní Moravě (stalo se to letos tuším tak začátkem března = na konci loňské zimní sezony) - byl jsem tam se svým synovcem (já na lyžích, on na snowboardu) - nasedli jsme na sedačku spolu se dvěma dospělými lyžaři: Říkám: "Dobrý den, pánové, prosím vás nevíte, zda nahoře ta cesta doprava lesem vede k vedlejší sjezdovce?" ... ale neodpověděli mi (?!) ... jako kdybychom tam s nimi vůbec nebyli, jako kdyby je vůbec nikdo neoslovil, jako kdybych byl duch, kterého nikdo nemůže vidět ani slyšet...
Podívali jsme se na sebe (já se synovcem) - oba jsme pokrčili rameny (viděl jsem mu na očích otázku, možná taky zadržoval vyprsknutí smíchy - puberťák jeden!) ... dál jsme tedy už jeli mlčky a já po zbytek cesty nahoru v duchu přemítal, co asi může velké chlapy vést k tomu, aby na přímé oslovení vůbec nijak nereagovali ???
P.S.: Ti dva pak spolu po sjetí z lanovky normálně mluvili, tedy nebyli hluší ani němí...
(pouhé "Nevím" bych taky považoval za odpověď) - Njn... už ani na těch horách to není, co bývalo?!
Krásný den všem - a aby vám lidi na slušné oslovení aspoň 1 slovem odpovídali!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Ti zaměstnanci jsou fakt chudáci. Tedy těch 16% do stovky.
Šéfové čelí podvodům zaměstnanců
Vyplývá to z nejnovější ankety televizní stanice Spektrum a agentury OPENN.
No jo, Petře, jenže podle mě média, zvl. od doby, kdy tuhle zem vede tahle úžasná vláda, zveřejňují pouze průzkumy, které jsou možná tak (dobré) pro horních 10 000, nikoli však pro zbylých 9 990 000... ... a to je o čem tu od včerejška píšu - že tolik lidí v ČR může mít pocit, že vůbec neexistujeme, že naše pocity, názory, radosti ani starosti nikoho v parlamentu ani v médiích nezajímají...
Není tady