6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
miaa napsal(a):
Já jsem tlusté lidi taky nechápala, kdy jsem měla 56 kg a myslela si, e sport ve vyřeí a e jsou třeba jen líní. Dnes kdy mám o cca 35 kg víc, u chápu, co způsobí léky, nemoce. Navíc mám zpomalený metabolizmus, co jsem asi kdysi neměla. Jsem ráda,e nemám potíe se títnou lázou, protoe pak bych váila o hodně víc a ty lidi zato nemůou. Stydí se, stejně jako já. Nejsem ráda v této kůi nebo těle, snaím se s tím něco dělat, ale u to nějak nejde. Zaila jsem v busu pani, která byla tak objemní, e kdy se zastavila, protoe autobus by narván, tak u se nikdo nepohnul ani dopředu ani dozadu a nikdo víc u nemohl nastoupit. Tak se jedna slečna postavila, paní si sedla. Pak sice vytékala ze sedadla, ale alespoň mohly lidi dál nastupovat... Bylo dost fuj, být na ní nalepená, resp. namáčknutá. Mé mylenky směřují jen k tomu zbonému přání: zhubnout.
Letět se 100 kg, to mne připadá absolutně normální.
To verim , mam taky nejakych 50 + a po 40. jsem pribrala cca 10 kg a neslo to shodit , i kdyz musim priznat , ze uplne maximum jsem proto neudelala .
Není tady
Eva. napsal(a):
Já si také myslím, e není ádný člověk na světě, který by MUSEL váit víc ne řekněme 100 kg. e by musel nutně jíst tolik, aby mu takhle stoupala váha. Stejně jako ádný člověk na světe NEMUSÍ kouřit, pít alkohol, brát drogy... Podle mě je dokonce lehčí míň jíst, ne se vyléčit ze závislosti na kouření, alkoholu, drogách. Je přece lehké trávit den jinak, ne cpaním se nadměrným mnostvím jídla, i kdyby měl člověk nevím jaké zdravotní problémy...
Jen chtít a najít to správné řeení.
Obézní člověk si halt musí za svou váeň k jídlu nést následky stejně, jako kadý jiný za své váně, které nedokáe ovládnout. Třeba si připlatit za dalí sedadlo v letadle. Nebo letět takovým letadlem či luxusnějí třídou, kam se prostě vejde.
Tak musí brát v potaz tak výku. Můj brácha měří 192 cm, má mohutnějí kostru a váha 100 kg je pro něj ideální. On, kdy byl hodně vyhublý, tak měl BMI okolo 25, co u je hranice mezi tíhlostí a nadváhou. Jinak se posuzuje 150 cm ena a téměř dvoumetrový chlap.
K vytučněnému. Můj bratr je váně psychicky nemocný. Na začátku léčby bral čtyři měsíce Zyprexu, po ní přibral cca 30 kg. Na začátku léčby byl kost a kůe, dle tabulek BMI měl ideální váhu na svou výku (tady je vidět, jaká je blbost se skriktně dret tabulek). Za asi rok a půl po Zyprexe, kterou měl u dávno vysazenou, se dostal do stavu, kdy jen leel a nejevil absolutně o nic zájem. Je to dva roky a pamatuju si na to velmi přesně. Vrátil se z psychiatrické léčebny, kde byl hospitalizovaný měsíc. Najednou měl tolik energie, plánů, e zhubne, týden chodil střídavě plavat a do posilovny, vydrelo to ale jen týden nebo deset dní. Pak z ničeho nic energie opadla a on opravdu jen leel v posteli, měl zapnutou televizi a ani se na ni nedíval, nechtěl se ani umýt, nic. Psychiatr mu nasadit Mirtazapin a opět během krátké doby íleně přibral. Teprve tento rok v létě se převánou část těch kil podařilo zhubnout. S odstupem času to hodnotí bratr tak, e kdy bral Zyprexu a pak Mirtazapin, měl takové neovladatelné chutě, neustálý hlad, rady, e má jíst zeleninu, to vechno jsme zkoueli, jene ho to absolutně nezasytilo. Jak po Zyprexe, tak po Mirtazapinu spousta lidí straně přibere, i kdy se snaí hlídat, to prostě nejde. Psychiatři tyto léky nasazují proto, e na psychiku ihned snad kadému zaberou. Vím, e je brácha specifický případ, ale psát, Majko (Evo.), e stačí chtít, tak to vdy neplatí. Nemám to ráda, nedá se to aplikovat na vechny. Větina morbidně obézních lidí si za to můe sama, brácha nevypadal jako morbidně obézní, ale ty bys mu jistě taky řekla, e stačí chtít. Hned, jak Zyprexu a po čase Mirtazapin vysadil, ihned přestal míň jíst. Jinak mám vypozorované, e hodně psychicky nemocných lidí přibere. Existuje opačná skupina lidí, ale těch lidí, co nemůou jíst, není tolik.
Není tady
Grainne napsal(a):
holcina napsal(a):
Ono je logické, e závislost na jídlě se zvládá hůř ne třeba kouření. Protoe kdy teda nechci tak si nezapálím, nekoupím si cigára, nejpůjdu do hospody, kde mě to třeba svádí. Ale jíst se musí pořád a o to je to těí
tak to je asi vec nazoru, pro mne tedy uplne opacne - nekoupit si cigara tedy opravdu nestaci
kdy nechce tak samozřejmě nestačí. Ale jíst se musí
Není tady
Je spousta nemocí, při kterých jde váha nahoru. Ne vichni tlustí za to můou. ono se to lehce říká, kdy má člověk 50kilo i s botama
Není tady
kdy má člověk 50kilo i s botama
Jednu takovou znám přes třicet let, pořád je stejná a e by ji to nějak těilo, to teda ne-e. Sice nemá problém v letadle, ale zas si celej ivot přeje mít alespoň trochu figuru jako enská.
Není tady
Můj synek by taky rád přibral, cpe se vím moným a prostě nepřibere. Kadý má jiný metabolismus a léky ho dokáou pořádně zabrzdit
Není tady
holcina napsal(a):
Grainne napsal(a):
holcina napsal(a):
Ono je logické, e závislost na jídlě se zvládá hůř ne třeba kouření. Protoe kdy teda nechci tak si nezapálím, nekoupím si cigára, nejpůjdu do hospody, kde mě to třeba svádí. Ale jíst se musí pořád a o to je to těí
tak to je asi vec nazoru, pro mne tedy uplne opacne - nekoupit si cigara tedy opravdu nestaci
kdy nechce tak samozřejmě nestačí. Ale jíst se musí
jíst ano, ale normálně , ne se cpát .
Není tady
helena napsal(a):
kdy má člověk 50kilo i s botama
Jednu takovou znám přes třicet let, pořád je stejná a e by ji to nějak těilo, to teda ne-e. Sice nemá problém v letadle, ale zas si celej ivot přeje mít alespoň trochu figuru jako enská.
zaleí kolik měří , já mam cca 160 a něco přes 50 kg a ensky si připádám . Kdy jsem měla 60 byla jsem u opravdu tlustá .
Není tady
Grainne napsal(a):
holcina napsal(a):
Grainne napsal(a):
tak to je asi vec nazoru, pro mne tedy uplne opacne - nekoupit si cigara tedy opravdu nestacikdy nechce tak samozřejmě nestačí. Ale jíst se musí
jíst ano, ale normálně , ne se cpát .
grainne, myslím, e nerozumí, jak to holčina myslela.
Není tady
Jen naváu na svůj příspěvek. Jsem si vědoma toho, e větina tlustých lidí (mezi ně se v podstatě řadím i já, mám mohutnou kostru, silné kosti, iroká ramena a jsem vysoká, ale nadváhu mám taky) si za svoji nadváhu můe sama (je to důsledek jejich přeírání), existuje ale malé procento lidí, kteří za to zkrátka nemohou. A některé léky dokáí rozhodit metabolismus, viz případ mého bratra, nabral hodně kil, ale taky v sobě zadroval vodu.
Majčina (Evina.) slova, e STAČÍ CHTÍT a e na světě nikdo nemusí váit více ne 100 kg, mi připomněla primáře neurologie jedné brněnské nemocnice. Ten leta vykřikoval, e kdyby pacienti cvičili jako on, tak nemají housery a jiné problémy se zády, tím vlastně naznačoval, e si ty vechny problémy způsobili svou leností. Primář zestárnul a jednoho dne dostal i on housera a chodil zkroucený jako paragraf. Od té doby u mlčel. A druhý případ. Otec dost trpí na housery, zvlátě v létě, kdy je průvan a nebo někde klimatizace. Občas ho to tak bolí, e musí chodit na infuze, léky mu zkrátka u nepomáhají. Jedno léto ho opět bolela záda, otcův dnes ji bývalý kolega v práci (mimochodem starí ne můj otec) poznamenal, e to je jen otázka psychiky, e si tu bolest jen namlouvá. Za asi půl roku tohoto "chytrolína" něco hodně bolelo a od té doby u nikdy nic takového, e stačí chtít a e si to jen dotyčný namlouvá, neřekl. Bohuel často "sytý hladovému nevěří".
Není tady
Houser a nadměrná tlouka jsou zcela odliné věci, které mají zcela odliné příčiny.
Neprobíráme, e někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.
Upravil(a) Eva. (3. 12. 2012 21:16)
Není tady
Eva. napsal(a):
Houser a nadměrná tlouka jsou zcela odliné věci, které mají zcela odliné příčiny.Neprobíráme, e někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.
Jen mně to připomnělo to tvoje "Stačí chtít". Opakuji jetě jednou. Větina tlustých lidí si za svoji tlouku můe samo a řada lidí, co váí nad 100 kg, by váit tolik nemusela. Ale pak tu mezi námi jsou lidé, kt. ze zdravotních důvodů mají nadváhu a za tu si a tak sami nemůou. A jetě je třeba brát jednu věc, řada chlapů vysokých kolem dvou metrů váí slabě přes 100 kg a nejsou tlustí. Např. jsem loni doučovala kluka ze sportovního gymnázia, měřil téměř dva metry, závodně hraje volejbal, jeho maminka mi říkala, e váí 100 kg (na váhu jsem se neptala, jen to tak mezi řečí prohodila). Moná je to jen slovíčkaření, ale s tím tvým "limitem" 100 kg nesouhlasím, spí bych řekla tak 115-120 kg.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Eva. napsal(a):
Houser a nadměrná tlouka jsou zcela odliné věci, které mají zcela odliné příčiny.Neprobíráme, e někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.
Jen mně to připomnělo to tvoje "Stačí chtít". Opakuji jetě jednou. Větina tlustých lidí si za svoji tlouku můe samo a řada lidí, co váí nad 100 kg, by váit tolik nemusela. Ale pak tu mezi námi jsou lidé, kt. ze zdravotních důvodů mají nadváhu a za tu si a tak sami nemůou. A jetě je třeba brát jednu věc, řada chlapů vysokých kolem dvou metrů váí slabě přes 100 kg a nejsou tlustí. Např. jsem loni doučovala kluka ze sportovního gymnázia, měřil téměř dva metry, závodně hraje volejbal, jeho maminka mi říkala, e váí 100 kg (na váhu jsem se neptala, jen to tak mezi řečí prohodila). Moná je to jen slovíčkaření, ale s tím tvým "limitem" 100 kg nesouhlasím, spí bych řekla tak 115-120 kg.
myslím, e majka měla na mysli průměrnou výku. je jasné, e dvoumetrový chlap bude váit víc ne ten co má s bídou metrsedmdesát
Není tady
holcina napsal(a):
To mas pravdu,ze se zvlada hur.Ja jsem tim prikladem.Byla jsem vzdycky obezni v 15 letech se me podarilo schodit mozna 15 kilo.Mela jsem 55 kilo,ale ja si pripadala stale tlusta....moje dieta spocivala v tom,ze jsem jen snidala.....jak jsem to dokazala vydrzet dnes nechapu.Pak mamka koupila osobni vahu a ja blba zase zacala nabirat.Kdyz jsem se vdavala mela jsem,uz 72 kilo
Pak se me podarilo schodit ve 37 letech 15 kilo.Zmenila jsem cely satnik a byla stastna,ze jsem to dokazala a rikala si vzdyd je to tak lehke,lide co me na ulici potkavali me rikali jak me to slusi.Svlekli se zimni bundy a bylo to na me na jare hodne videt.Pomohli me prasky a hlavne to,ze jsem vecer nejedla nic.
Co jsem s pritelem coz jssou 4 roky nabrala jsem 12 kilo.Zacinaji me bolet klouby a ne a ne dokazat zhubnout.Mam narvane skrine oblecenim ktere me neni.....
Není tady
erem, u tebe to není nemocí, práky jsou naprd. Tipuju, e by ti stačil pravidelný pohyb v reimu spalování
Není tady
zaleí kolik měří , já mam cca 160 a něco přes 50 kg a ensky si připádám
Grainne, kadej se cejtí jinak - ale ona je fakt takový "pometlo" - ádný prsa, ádný boky, hubený nohy... kde nic tu nic.
Houser a nadměrná tlouka jsou zcela odliné věci, které mají zcela odliné příčiny.
To má sice recht, jene taky "sytý hladovýmu nevěří"... take kdy někdo nějakej problém nezná na vlastní tělo, hezky se mu vykládá, co a jak by ten druhej měl udělat a jak je to vlastně jednoduchý...
Není tady
holcina napsal(a):
erem, u tebe to není nemocí, práky jsou naprd. Tipuju, e by ti stačil pravidelný pohyb v reimu spalování
Pohybu mam v praci dost,az me s toho potom boli klouby.
Ale doma toho pohybu moc nemam a strasne rada jim.To bude ten problem....
Není tady
erem:-))) tu je řeč o závislosti na jídle:-) pohyb v práci asi není ve spalovacím reimu. Navíc co si budem povídat, věkem se u větiny spalování zpomaluje
Není tady
To, e tě něco bolí, jetě neznamená, e je ten pohyb dostatečnej - spí patnej a jednostrannej. A kdy k tomu přidá "strasne rada jim", tak se není co divit
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Ale doma toho pohybu moc nemam a strasne rada jim.To bude ten problem....
psala jsi, e jsi baculka , tak to asi bude důvod proč tě bolí klouby
a kdy si uvědomím, jak se stravuje a jaký "dietní reim" jsi měla, tak se tomu ani nedivím, e jsi buclatá
Není tady
Plánujeme dovolenou ve panělsku. Kdybychom tam museli zaplatit v hotovosti za lékařské oetření, proplatí mi to VZP, jejím jsem pojitěncem? Jaké doklady musím mít? Obecně lze říci, e podle zákona o veřejném zdravotním pojitění se pojitěncům vdy uhradí částka, kterou vynaloili na neodkladnou zdravotní péči, její potřeba nastala během jejich pobytu v cizině, a to do výe stanovené pro úhradu takové péče na území České republiky (viz § 14 zákona č. 48/1997 Sb.). Neodkladnou je míněna zdravotní péče, její poskytnutí je nezbytné pro odvrácení ohroení zdraví či ivota a nedá se odsunout a do doby návratu do ČR. V zemích EU vak zároveň platí pravidla podle evropských nařízení. Více zde: http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/ota … -refundace
Není tady