Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 12. 2012 0:24

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Dovolená s XXL

miaa napsal(a):

Já jsem tlusté lidi taky nechápala, když jsem měla 56 kg a myslela si, že sport vše vyřeší a že jsou třeba jen líní. Dnes když mám o cca 35 kg víc, už chápu, co způsobí léky, nemoce. Navíc mám zpomalený metabolizmus, což jsem asi kdysi neměla. Jsem ráda,že nemám potíže se štítnou žlázou, protože pak bych vážila o hodně víc a ty lidi zato nemůžou. Stydí se, stejně jako já. Nejsem ráda v této kůži nebo těle, snažím se s tím něco dělat, ale už to nějak nejde. Zažila jsem v busu pani, která byla tak objemní, že když se zastavila, protože autobus by narván, tak už se nikdo nepohnul ani dopředu ani dozadu a nikdo víc už nemohl nastoupit. Tak se jedna slečna postavila, paní si sedla. Pak sice vytékala ze sedadla, ale alespoň mohly lidi dál nastupovat... Bylo dost fuj, být na ní nalepená, resp. namáčknutá. Mé myšlenky směřují jen k tomu zbožnému přání: zhubnout.
Letět se 100 kg, to mne připadá absolutně normální.

To verim , mam taky nejakych 50 +  a po 40. jsem pribrala cca 10 kg a neslo to shodit , i kdyz musim priznat , ze uplne maximum jsem proto neudelala .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#27 3. 12. 2012 0:45

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Já si také myslím, že není žádný člověk na světě, který by MUSEL vážit víc než řekněme 100 kg. Že by musel nutně jíst tolik, aby mu takhle stoupala váha. Stejně jako žádný člověk na světe NEMUSÍ kouřit, pít alkohol, brát drogy... Podle mě je dokonce lehčí míň jíst, než se vyléčit ze závislosti na kouření, alkoholu, drogách. Je přece lehké trávit den jinak, než cpaním se nadměrným množstvím jídla, i kdyby měl člověk nevím jaké zdravotní problémy...
Jen chtít a najít to správné řešení.
Obézní člověk si halt musí za svou vášeň k jídlu nést následky stejně, jako každý jiný za své vášně, které nedokáže ovládnout. Třeba si připlatit za další sedadlo v letadle. Nebo letět takovým letadlem či luxusnější třídou, kam se prostě vejde.

Tak musíš brát v potaz tak výšku. Můj brácha měří 192 cm, má mohutnější kostru a váha 100 kg je pro něj ideální. On, když byl hodně vyhublý, tak měl BMI okolo 25, což už je hranice mezi štíhlostí a nadváhou. Jinak se posuzuje 150 cm žena a téměř dvoumetrový chlap.

K vytučněnému. Můj bratr je vážně psychicky nemocný. Na začátku léčby bral čtyři měsíce Zyprexu, po ní přibral cca 30 kg. Na začátku léčby byl kost a kůže, dle tabulek BMI měl ideální váhu na svou výšku (tady je vidět, jaká je blbost se skriktně držet tabulek). Za asi rok a půl po Zyprexe, kterou měl už dávno vysazenou, se dostal do stavu, kdy jen ležel a nejevil absolutně o nic zájem. Je to dva roky a pamatuju si na to velmi přesně. Vrátil se z psychiatrické léčebny, kde byl hospitalizovaný měsíc. Najednou měl tolik energie, plánů, že zhubne, týden chodil střídavě plavat a do posilovny, vydrželo to ale jen týden nebo deset dní. Pak z ničeho nic energie opadla a on opravdu jen ležel v posteli, měl zapnutou televizi a ani se na ni nedíval, nechtěl se ani umýt, nic. Psychiatr mu nasadit Mirtazapin a opět během krátké doby šíleně přibral. Teprve tento rok v létě se převážnou část těch kil podařilo zhubnout. S odstupem času to hodnotí bratr tak, že když bral Zyprexu a pak Mirtazapin, měl takové neovladatelné chutě, neustálý hlad, rady, že má jíst zeleninu, to všechno jsme zkoušeli, jenže ho to absolutně nezasytilo. Jak po Zyprexe, tak po Mirtazapinu spousta lidí strašně přibere, i když se snaží hlídat, to prostě nejde. Psychiatři tyto léky nasazují proto, že na psychiku ihned snad každému zaberou. Vím, že je brácha specifický případ, ale psát, Majko (Evo.), že stačí chtít, tak to vždy neplatí. Nemám to ráda, nedá se to aplikovat na všechny. Většina morbidně obézních lidí si za to může sama, brácha nevypadal jako morbidně obézní, ale ty bys mu jistě taky řekla, že stačí chtít. Hned, jak Zyprexu a po čase Mirtazapin vysadil, ihned přestal míň jíst. Jinak mám vypozorované, že hodně psychicky nemocných lidí přibere. Existuje opačná skupina lidí, ale těch lidí, co nemůžou jíst, není tolik.

Není tady

#28 3. 12. 2012 7:26

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

holcina napsal(a):

Ono je logické, že závislost na jídlě se zvládá hůř než třeba kouření. Protože když teda nechci tak si nezapálím, nekoupím si cigára, nejpůjdu do hospody, kde mě to třeba svádí. Ale jíst se musí pořád a o to je to t잚í

tak to je asi vec nazoru, pro mne tedy uplne opacne - nekoupit si  cigara tedy opravdu nestaci smile

když nechceš tak samozřejmě nestačí. Ale jíst se musí

Není tady

#29 3. 12. 2012 7:28

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Je spousta nemocí, při kterých jde váha nahoru. Ne všichni tlustí za to můžou. ono se to lehce říká, když má člověk 50kilo i s botama

Není tady

#30 3. 12. 2012 7:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když má člověk 50kilo i s botama
Jednu takovou znám přes třicet let, pořád je stejná a že by ji to nějak těšilo, to teda ne-e. Sice nemá problém v letadle, ale zas si celej život přeje mít alespoň trochu figuru jako ženská.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 3. 12. 2012 8:00

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Můj synek by taky rád přibral, cpe se vším možným a prostě nepřibere. Každý má jiný metabolismus a léky ho dokážou pořádně zabrzdit

Není tady

#32 3. 12. 2012 20:37

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Grainne napsal(a):

holcina napsal(a):

Ono je logické, že závislost na jídlě se zvládá hůř než třeba kouření. Protože když teda nechci tak si nezapálím, nekoupím si cigára, nejpůjdu do hospody, kde mě to třeba svádí. Ale jíst se musí pořád a o to je to t잚í

tak to je asi vec nazoru, pro mne tedy uplne opacne - nekoupit si  cigara tedy opravdu nestaci smile

jíst ano, ale normálně , ne se cpát .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#33 3. 12. 2012 20:39

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

když má člověk 50kilo i s botama
Jednu takovou znám přes třicet let, pořád je stejná a že by ji to nějak těšilo, to teda ne-e. Sice nemá problém v letadle, ale zas si celej život přeje mít alespoň trochu figuru jako ženská.

zaleží kolik měří , já mam cca 160 a něco přes 50 kg a žensky si připádám . Když jsem měla 60 byla jsem už opravdu tlustá .

Není tady

#34 3. 12. 2012 20:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

holcina napsal(a):

Grainne napsal(a):

jíst ano, ale normálně , ne se cpát .

grainne, myslím, že nerozumíš, jak to holčina myslela.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#35 3. 12. 2012 21:04

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jen navážu na svůj příspěvek. Jsem si vědoma toho, že většina tlustých lidí (mezi ně se v podstatě řadím i já, mám mohutnou kostru, silné kosti, široká ramena a jsem vysoká, ale nadváhu mám taky) si za svoji nadváhu může sama (je to důsledek jejich přežírání), existuje ale malé procento lidí, kteří za to zkrátka nemohou. A některé léky dokáží rozhodit metabolismus, viz případ mého bratra, nabral hodně kil, ale taky v sobě zadržoval vodu.

Majčina (Evina.) slova, že STAČÍ CHTÍT a že na světě nikdo nemusí vážit více než 100 kg, mi připomněla primáře neurologie jedné brněnské nemocnice. Ten leta vykřikoval, že kdyby pacienti cvičili jako on, tak nemají housery a jiné problémy se zády, tím vlastně naznačoval, že si ty všechny problémy způsobili svou leností. Primář zestárnul a jednoho dne dostal i on housera a chodil zkroucený jako paragraf. Od té doby už mlčel. A druhý případ. Otec dost trpí na housery, zvláště v létě, kdy je průvan a nebo někde klimatizace. Občas ho to tak bolí, že musí chodit na infuze, léky mu zkrátka už nepomáhají. Jedno léto ho opět bolela záda, otcův dnes již bývalý kolega v práci (mimochodem starší než můj otec) poznamenal, že to je jen otázka psychiky, že si tu bolest jen namlouvá. Za asi půl roku tohoto "chytrolína" něco hodně bolelo a od té doby už nikdy nic takového, že stačí chtít a že si to jen dotyčný namlouvá, neřekl. Bohužel často "sytý hladovému nevěří".

Není tady

#36 3. 12. 2012 21:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Houser a nadměrná tlouška jsou zcela odlišné věci, které mají zcela odlišné příčiny.
Neprobíráme, že někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.

Upravil(a) Eva. (3. 12. 2012 21:16)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#37 3. 12. 2012 21:22

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Houser a nadměrná tlouška jsou zcela odlišné věci, které mají zcela odlišné příčiny.Neprobíráme, že někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.

Jen mně to připomnělo to tvoje "Stačí chtít". Opakuji ještě jednou. Většina tlustých lidí si za svoji tloušku může samo a řada lidí, co váží nad 100 kg, by vážit tolik nemusela. Ale pak tu mezi námi jsou lidé, kt. ze zdravotních důvodů mají nadváhu a za tu si až tak sami nemůžou. A ještě je třeba brát jednu věc, řada chlapů vysokých kolem dvou metrů váží slabě přes 100 kg a nejsou tlustí. Např. jsem loni doučovala kluka ze sportovního gymnázia, měřil téměř dva metry, závodně hraje volejbal, jeho maminka mi říkala, že váží 100 kg (na váhu jsem se neptala, jen to tak mezi řečí prohodila). Možná je to jen slovíčkaření, ale s tím tvým "limitem" 100 kg nesouhlasím, spíš bych řekla tak 115-120 kg.

Není tady

#38 3. 12. 2012 21:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vilemína napsal(a):

Eva. napsal(a):

Houser a nadměrná tlouška jsou zcela odlišné věci, které mají zcela odlišné příčiny.Neprobíráme, že někoho něco bolí, probíráme jednu konkrétní věc a tou je nadměrná hmotnost.

Jen mně to připomnělo to tvoje "Stačí chtít". Opakuji ještě jednou. Většina tlustých lidí si za svoji tloušku může samo a řada lidí, co váží nad 100 kg, by vážit tolik nemusela. Ale pak tu mezi námi jsou lidé, kt. ze zdravotních důvodů mají nadváhu a za tu si až tak sami nemůžou. A ještě je třeba brát jednu věc, řada chlapů vysokých kolem dvou metrů váží slabě přes 100 kg a nejsou tlustí. Např. jsem loni doučovala kluka ze sportovního gymnázia, měřil téměř dva metry, závodně hraje volejbal, jeho maminka mi říkala, že váží 100 kg (na váhu jsem se neptala, jen to tak mezi řečí prohodila). Možná je to jen slovíčkaření, ale s tím tvým "limitem" 100 kg nesouhlasím, spíš bych řekla tak 115-120 kg.

myslím, že majka měla na mysli průměrnou výšku. je jasné, že dvoumetrový chlap bude vážit víc než ten co má s bídou metrsedmdesát kapitulation

Není tady

#39 4. 12. 2012 6:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

To mas pravdu,ze se zvlada hur.Ja jsem tim prikladem.Byla jsem vzdycky obezni v 15 letech se me podarilo schodit mozna 15 kilo.Mela jsem 55 kilo,ale ja si pripadala stale tlusta....moje dieta spocivala v tom,ze jsem jen snidala.....jak jsem to dokazala vydrzet dnes nechapu.Pak mamka koupila osobni vahu a ja blba zase zacala nabirat.Kdyz jsem se vdavala mela jsem,uz 72 kilo
Pak se me podarilo schodit ve 37 letech 15 kilo.Zmenila jsem cely satnik a byla stastna,ze jsem to dokazala a rikala si vzdyd je to tak lehke,lide co me na ulici potkavali me rikali jak me to slusi.Svlekli se zimni bundy a bylo to na me na jare hodne videt.Pomohli me prasky a hlavne to,ze jsem vecer nejedla nic.
Co jsem s pritelem coz jssou 4 roky nabrala jsem 12 kilo.Zacinaji me bolet klouby a ne a ne dokazat zhubnout.Mam narvane skrine oblecenim ktere me neni.....grater

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#40 4. 12. 2012 10:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, u tebe to není nemocí, prášky jsou naprd. Tipuju, že by ti stačil pravidelný pohyb v režimu spalování

Není tady

#41 4. 12. 2012 10:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zaleží kolik měří , já mam cca 160 a něco přes 50 kg a žensky si připádám
Grainne, každej se cejtí jinak - ale ona je fakt takový "pometlo" - žádný prsa, žádný boky, hubený nohy... kde nic tu nic.

Houser a nadměrná tlouška jsou zcela odlišné věci, které mají zcela odlišné příčiny.
To mᚠsice recht, jenže taky "sytý hladovýmu nevěří"... takže když někdo nějakej problém nezná na vlastní tělo, hezky se mu vykládá, co a jak by ten druhej měl udělat a jak je to vlastně jednoduchý...

Není tady

#42 4. 12. 2012 10:47

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

erem, u tebe to není nemocí, prášky jsou naprd. Tipuju, že by ti stačil pravidelný pohyb v režimu spalování

Pohybu mam v praci dost,az me s toho potom boli klouby.big_smile
Ale doma toho pohybu moc nemam a strasne rada jim.To bude ten problem....lol

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#43 4. 12. 2012 10:48

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem:-))) tu je řeč o závislosti na jídle:-) pohyb v práci asi není ve spalovacím režimu. Navíc co si budem povídat, věkem se u většiny spalování zpomaluje

Není tady

#44 4. 12. 2012 11:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pohybu mam v praci dost,az me s toho potom boli klouby.
To, že tě něco bolí, ještě neznamená, že je ten pohyb dostatečnej - spíš špatnej a jednostrannej. A když k tomu přidᚠ"strasne rada jim", tak se není co divit http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#45 4. 12. 2012 15:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Pohybu mam v praci dost,az me s toho potom boli klouby.big_smile
Ale doma toho pohybu moc nemam a strasne rada jim.To bude ten problem....lol

psala jsi, že jsi baculka , tak to asi bude důvod proč tě bolí klouby kapitulation
a když si uvědomím, jak se stravuješ a jaký "dietní režim" jsi měla, tak se tomu ani nedivím, že jsi buclatá

Není tady

#46 9. 6. 2013 10:10

sindyy
♥♥-----

Plánujeme dovolenou ve Španělsku. Kdybychom tam museli zaplatit v hotovosti za lékařské ošetření, proplatí mi to VZP, jejímž jsem pojištěncem? Jaké doklady musím mít? Obecně lze říci, že podle zákona o veřejném zdravotním pojištění se pojištěncům vždy uhradí částka, kterou vynaložili na neodkladnou zdravotní péči, jejíž potřeba nastala během jejich pobytu v cizině, a to do výše stanovené pro úhradu takové péče na území České republiky (viz § 14 zákona č. 48/1997 Sb.). Neodkladnou je míněna zdravotní péče, jejíž poskytnutí je nezbytné pro odvrácení ohrožení zdraví či života a nedá se odsunout až do doby návratu do ČR. V zemích EU však zároveň platí pravidla podle evropských nařízení. Více zde: http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/ota … -refundace

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí