|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Držím 
Není tady

Ivano, myslela jsem na tebe.
Není tady
Ivana napsal(a):
Tak děvčata, celý víkend jsem se učila trestní právo, rodinné právo, sociální právo až v tom mám úplnej guláš. Docela by mě totiž bavilo pomáhat ženám, které zažívají domácí násilí, rozhodně to je smysluplnější než převody pozemků pod komunikacemi. Moc ráda bych byla užitečná. Jenže přečíst si to, je něco úplně jiného, než v té oblasti nějakou dobu dělat. Moc bych si přála, aby mi řekli, že se mnou počítají a poslali mě na nějaké školení. Moc o tu práci stojím, ale musím se ji naučit. Tak uvidím, co mi řeknou. Přijdu k nim se srdcem na dlani, nebudu lhát, nebudu předstírat. Napíšu vám pak, jak to probíhalo a jak jsem dopadla.
Držte mi pěsti!!!!!
držím 
Není tady

Ivanka,tiež držím palce,určite to dopadne dobre.
Není tady

Držím ,držím všetky zvierače... znie to super.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Ráda bych se zeptala: podařilo se tady někomu, nebo znáte někoho, kdo se z nicky s nízkým sebevědomím, nedostatkem peněz a problémy se vztahy podařilo stát se šťastným, vyrovnaným, bohatým a dlouhodobě spokojeným?
Myslela jsem si, že směr, který vyznávám, mi k tomu pomůže, ale zatím ze svých spolubojovníků nevím snad o jediném, kterému by se to podařilo dlouhodobě a trvale zvrátit.....
Nepoznám nikoho, kto by bol 100% stále šťastný vo všetkých oblastiach, ale... poznám ľudí, ktorí sa z ustráchaných, plachých osamelých a nespokojných introvertov stali spokojnými a vyrovnanými ľuďmi, ktorí primerane znášajú životné výkyvy - a o to podľa mňa ide. Ale je to fakt makačka, väšľia ako shcudnúť 15 kíl alebo natrénovať na maratón...
Hoci aj takých poznám.
Není tady

Grainne napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Ráda bych se zeptala: podařilo se tady někomu, nebo znáte někoho, kdo se z nicky s nízkým sebevědomím, nedostatkem peněz a problémy se vztahy podařilo stát se šťastným, vyrovnaným, bohatým a dlouhodobě spokojeným?
Myslela jsem si, že směr, který vyznávám, mi k tomu pomůže, ale zatím ze svých spolubojovníků nevím snad o jediném, kterému by se to podařilo dlouhodobě a trvale zvrátit.....Přidávám se, ví tu někdo , jak na to ?
Každý má svoju cestu... Začiatok je chcieť a možno si nechať poradiť... Čítať, počúvať, pozerať sa okolo seba... a trebárs aj nájsť si sprievodcu, ktorý tou cestou už šiel a má skúsenosti.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Ivo,
takže myslíš, že když se někomu v nějakém směru nedaří, že to nejde změnit? Myslím tím cílenou prací?
Niekedy je to otázka "rodinných vzorcov" alebo starých, niekoľkogeneračných "hriechov". A niekedy ide o to, pokorne prijať, že v jednej oblasti sa mi darí a v inej nie...
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Děvčata,
tak práci jsem nakonec sehnala

Není tady

Ako je, Ivi?
Není tady
Seli, byla jsem na tom pohovoru, na odborné věci vůbec nedošlo, dělala jsem nějaký psychotest a ptali se mě proč u nich chi pracovat, jaké jsou moje silné a slabé stránky, co vím o domácím násilí, jak si představuju, že jako poradna fungují a tak. Řekli, že mi dají vědět, jak jsem dopadla, ale zatím nic. Všechno, co jsem tam uvedla, jsem napsala i řekla přesně podle pravdy, nic jsem nepředstírala. Tak uvidím. Ani nevím kolik uchazečů měli, já tam byla sama.
Není tady

Tak vyčkaj a uvidíš... Možno ich majú viac a testujú si ich postupne... Stále držím päste. Ale nie je to určite jediné možné miesto...
Není tady
Selima napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Myslela jsem si, že směr, který vyznávám, mi k tomu pomůže, ale zatím ze svých spolubojovníků nevím snad o jediném, kterému by se to podařilo dlouhodobě a trvale zvrátit.....Nepoznám nikoho, kto by bol 100% stále šťastný vo všetkých oblastiach, ale... poznám ľudí, ktorí sa z ustráchaných, plachých osamelých a nespokojných introvertov stali spokojnými a vyrovnanými ľuďmi, ktorí primerane znášajú životné výkyvy - a o to podľa mňa ide. Ale je to fakt makačka, väšľia ako shcudnúť 15 kíl alebo natrénovať na maratón...
Hoci aj takých poznám.
Mně se podařilo, Tuli. Jak říká Seli, ne že by ze mně byla nějaká hvězda, nebo co - ale je to asi tak o tisíc procent lepší, než bývalo.
Tedy, nevím, jaké je to trénovat na maraton, ale každopádně to bylo daleko pracnější a dlouhodobější, než schudnúť 15 kíl
Nicméně o totéž více uspokojivé.
Není tady
Jak vypadám, to moc nevím
každopádně děkuji za poklonu. Rozhodně ale vím, jak se cítím - a to je naprosté nebe a dudy. I zuby se mi přestaly kazit, představ si 
Není tady
Ahoj Tulipánko,
odpověď jsi napsala sama. Silní si příležitost vytvářejí. Co pomohlo mně? V prvé řadě to je vzdělání a ochota se stále učit. Pak to byla ochota poprat se s překážkami. Zdědila jsem domek a začala jej rekonstruovat. Těžké práce/ střecha/ či odborné /ústřední topení, elektrika/ apod. jsem si nechala udělat. Řadu věcí jsem dělala sama - sádrokartony, podlahy, zateplení domu, omítky aj. Stavební dozor nenašel chybičku. Z každého kroku jsem měla radost. Někdy ani není potřeba tolik peněz. Člověk nemusí být bohatý. Stačí když své potřeby přizpůsobí svým financím. Během rekonstrukce mi onemocněla i mamka a bylo to zlé. Musela jsem přestat a všechny síly věnovat jí, aby přežila. Postavit se čelem překážkám, umět život přijmout, jak přichází, dává sílu. Nemusí se vše podařit hned, můžeme občas i prohrát, ale důležité je to nevzdat.
Není tady
Lupi,
já už teď krmím toho správného vlka
a začíná se v práci dařit. Dala jsem si záměr na ideální práci, několik bodů, aby byla ideální a představ si, za 2 dny možná ani ne jsem našla inzerát přesně podle mých představ. Udělala jsem 1. kolo - test PC znalostí a už věděla, že tu práci dostanu. Věděla jsem to i po pohovoru. A v úterý nastupuju. A čím víc novou práci a lidi potkávám, tím víc jsem spokojenější a víc se těším 
Upravil(a) Tulipánka (26. 3. 2013 17:22)
Není tady
Jé, gratuluju!
Krásný voseníčko, parádní
Tak ať se ti daří, Tulipánečko! Já potřebuju vyřešit ještě jeden velký životní problém a nevím jak - tedy, nevím, které řešení by bylo nejlepší z hlediska dlouhodobé perspektivy (myslím duše, ne tohoto života, tam už ta perspektiva tak dlouhodobá není, žejo
)
Není tady
Lupi, děkuji 
Jestli můžu dát radu, jak to tvé dilema vyřešit: jdi tam, kam tě to víc táhne
, ne
, ani
,
tím také ne a
tím už vůbec ne
. Ať se daří!
Není tady
Tak jsem sem zabloudila a
mám radost, Tuli, že máš práci !
Gratuluju 
Není tady
Tuli, taky gratuluji! Nemohla bys mi, třeba do SZ napsat podrobněji, jaks to udělala? Já už od prosince hledám a hledám, chodím na pohovory a nic. Učím se, jako bych se vrátila zpátky do doby na VŠ, strašně u toho trpím, protože mě to šíleně nebaví, násilím si to natluču do hlavy, napíšu test, inteligentně zodpovím další otázky a nevezmou mě, neb jsem nejstarší z uchazečů. Já tedy přesně nevím, jakou práci chci, aby byla potřebná, abych ji uměla dělat, aby moji kolegové a šéfové byli milí, bych se z ní dokázala uživit a aby mi vydržela do důchodu, Ale co konkrétního, to si neumím představit. Stačí to takhle? A jak často si to mám říkat? A co mám udělat, když na mě neustále vyskakuje čertík a volá na mě - ty žádnou práci stejně nenajdeš, jsi stará, hloupá a neschopná! Jak ho mám zarazit?
Není tady
Ahoj Ivano,
já se zatím v tomhle nepovažuji za experta, ale řeknu ti, odkud jsem čerpala:
http://www.youtube.com/watch?v=Sny6hgqA … ture=share - tohle funguje na všechno, nejen na peníze, ale i na práci
Takže myslet pozitivně, i když ti na mysl přichází spousta negativních iluzí, jako že jsi už moc stará a pod. Já si ty iluze ještě navíc RUŠím.
A podle čeho ještě jedu: podle toho jednoduchého příběhu o vlkovi.
Jednou vyprávěl starý indián svému vnukovi o velké bitvě, která probíhá v nitru každého člověka. Řekl mu:
„Chlapče, ta bitva v každém z nás je bitvou mezi dvěma vlky.
Jeden je zlý. Je to vztek, žárlivost, závist, smutek, sobectví, namyšlenost, hrubost, nenávist, sebestřednost a falešnost.
Ten druhý je dobrý. Je to láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, naděje, empatie, štědrost, věrnost, soucit, důvěra a víra.“
Vnuk o tom chvíli přemýšlel a potom se zeptal: „A který vlk vyhraje?“
Starý indián odpověděl:
„Ten, kterého krmíš...“
Takže krmím dobrého vlka. Pokud se ti podaří vyslat do vesmíru víc pozitivní energie než negativní, máš vyhráno 
Já si často představuji tu práci, která mě baví, jak si to užívám. Tzn. i když mám ještě spoustu negativních myšlenek, přebíjím je těmi pozitivními.
Není tady