|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
helena napsal(a):
Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Ale má... ne "oni chtějí - já neumím", ale "oni chtějí - já nabídnu co umím a v čem si nejsem jistá, to si průběžně naštuduju" - a hlavně to, v čem si nejsem jistá, nebudu sama od sebe(!) příliš zdůrazňovat. Jen na přímý dotaz stručnou odpověď... ne tajit, ale taky nedávat najevo, že "tohle asi nebudu umět".
Podívej, buď můžeš hledat místo přesně podle svých zkušeností a praxe (což tě značně omezí), nebo SEBE přizpůsobit požadavkům potencionálního zaměstnavatele (což ale znamená učit se nový věci, páč vymlouvat se na neznalost můžeš tak první měsíc)... anebo se na celý vzdělání a praxi vykašlat a jít dělat cokoliv přijatelnýho.
A kde píšu, že se to nehodlám učit? Samozřejmě, že než tam půjdu, podívám se na trestní, rodinné, sociální právo, ale je něco jiného si to přečíst v zákoně a něco jiného to prakticky dělat. Půjdu tam, řeknu jim, že bych to strašně ráda dělala, protože tohle, co nabízejí, se mi opravdu líbí a mám pocit, že je to i smysluplné, ale, jak jistě pochopí z mého životopisu, jsem v této oblasti nikdy nepracovala. Že se musím naučit něco nového, to je normální, vždyť se učím celý život, každý ví, kolik nových zákonů pořád vychází a jak se vše stále mění.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Ale má... ne "oni chtějí - já neumím", ale "oni chtějí - já nabídnu co umím a v čem si nejsem jistá, to si průběžně naštuduju" - a hlavně to, v čem si nejsem jistá, nebudu sama od sebe(!) příliš zdůrazňovat. Jen na přímý dotaz stručnou odpověď... ne tajit, ale taky nedávat najevo, že "tohle asi nebudu umět".
Podívej, buď můžeš hledat místo přesně podle svých zkušeností a praxe (což tě značně omezí), nebo SEBE přizpůsobit požadavkům potencionálního zaměstnavatele (což ale znamená učit se nový věci, páč vymlouvat se na neznalost můžeš tak první měsíc)... anebo se na celý vzdělání a praxi vykašlat a jít dělat cokoliv přijatelnýho.A kde píšu, že se to nehodlám učit? Samozřejmě, že než tam půjdu, podívám se na trestní, rodinné, sociální právo, ale je něco jiného si to přečíst v zákoně a něco jiného to prakticky dělat. Půjdu tam, řeknu jim, že bych to strašně ráda dělala, protože tohle, co nabízejí, se mi opravdu líbí a mám pocit, že je to i smysluplné, ale, jak jistě pochopí z mého životopisu, jsem v této oblasti nikdy nepracovala. Že se musím naučit něco nového, to je normální, vždyť se učím celý život, každý ví, kolik nových zákonů pořád vychází a jak se vše stále mění.
Ivano, nevím proč, ale já ti to nějak nevěřím 
Není tady

Já Ivaně věřím, jestli tady lze věřit. Tulipánko, nechápu. Na tom není nic k věření nebo nevěření. Ivana prostě půjde na výběrko a předtím se podívá do zákonů. To je snad normální, nebo u tebe ne?
Není tady
Ivana píše pro mě srozumitelně. Mám to taky jako ona. A nevidím důvod ji nevěřit.
Není tady
tulipánka sama tady byla ne zas tak dlouho zpátky docela na hadry a teď tady zpochybňuje psaní ivany 
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Evo,
já jí nevěřím, že bude znát svoji hodnotu na výběrku, o kterém si není jistá, že je to "její šálek kávy".
Tohle, cos napsala, je příliš šroubované. Řekla bych - takové kecy.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tulipánka sama tady byla ne zas tak dlouho zpátky docela na hadry a teď tady zpochybňuje psaní ivany
Pavlo,
pokud mi někdo řekne, že to, co říkám nebo píšu, je jen na povrchu, taky o tom přemýšlím. Můžou to být mé logické zdůvodnění ale ne to, jak to opravdu mám. Třeba něco skrývám sama před sebou a jsem vděčná, když mi to někdo napíše a já si můžu uvědomit, jak to mám. A třeba to pravda být nemusí, ale zamyslím se nad tím.
Pokud to chápeš jako z mé strany negativní krok vůči Ivaně, tak já to tak nemám. Právě naopak. Kdyby mi na ní vůbec nezáleželo, tak bych se na ni vykašlala a nic nepsala.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Evo,
já jí nevěřím, že bude znát svoji hodnotu na výběrku, o kterém si není jistá, že je to "její šálek kávy".Tohle, cos napsala, je příliš šroubované. Řekla bych - takové kecy.
No, nevím, jak bych to lépe napsala. Připadá mi, že Ivana se snaží rozumem "oblbnout" sama sebe. Tzn. že si myslí, že to tak má, ale ve skutečnosti to tak nemá. Ale logicky si to zdůvodní, aby to znělo dobře. Jak jsem psala Pavle, skrývá něco sama před sebou.
Ale jelikož tudíž a protože to dělám i sama sobě, může to být klidně i moje 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pavlo,
pokud mi někdo řekne, že to, co říkám nebo píšu, je jen na povrchu, taky o tom přemýšlím. Můžou to být mé logické zdůvodnění ale ne to, jak to opravdu mám. Třeba něco skrývám sama před sebou a jsem vděčná, když mi to někdo napíše a já si můžu uvědomit, jak to mám. A třeba to pravda být nemusí, ale zamyslím se nad tím.
Pokud to chápeš jako z mé strany negativní krok vůči Ivaně, tak já to tak nemám. Právě naopak. Kdyby mi na ní vůbec nezáleželo, tak bych se na ni vykašlala a nic nepsala.
tulipánko, ale mě to přijde jako zbytečný se nimrat v podstatě v ničem. sice můžeš mít pravdu, ale já to opravdu tak něják vnímám negativně i když si myslím, žes to špatně nemyslela.
ale řekla bych, že ivana by potřebovala spíš povzbudit, pozitivně motivovat, než se takhle v tom vrtat a říkat, co a jak ona asi opravdu má nebo nemá. tohle ji možná spíš přitíží, než pomůže.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Evo,
já jí nevěřím, že bude znát svoji hodnotu na výběrku, o kterém si není jistá, že je to "její šálek kávy".Tohle, cos napsala, je příliš šroubované. Řekla bych - takové kecy.
No, nevím, jak bych to lépe napsala. Připadá mi, že Ivana se snaží rozumem "oblbnout" sama sebe. Tzn. že si myslí, že to tak má, ale ve skutečnosti to tak nemá. Ale logicky si to zdůvodní, aby to znělo dobře. Jak jsem psala Pavle, skrývá něco sama před sebou.
Ale jelikož tudíž a protože to dělám i sama sobě, může to být klidně i moje
a i kdyby to tak bylo, tak co ? proč to řešíš ? mně taky přijde, že si některé věci zdůvodňuješ rozumově, aniž bys je tak doopravdy cítila a necpu ti to.
Není tady
Pavlo,
vždyť jsem to tu psala, že to rozumové zdůvodnění je i můj případ 
Já věřím, že to, co máme v podvědomí, ve skutečnosti řídí náš život. A když si někdo namlouvá, že má sebedůvěru v pořádku a uvnitř to tak není, tak pak se může stavět na hlavu, ale práci, kterou si přeje, nezíská. Můžeme toho člověka podporovat, ale jeho vnitřní přesvědčení to těžko změní.
Takže můžeme žít klidně v iluzi, že je všechno v pořádku, ale můžeme si také uvědomit, jak to máme uvnitř sebe doopravdy a pak s tím začít něco dělat.
Upravil(a) Tulipánka (26. 1. 2013 12:33)
Není tady
a ty už jsi s tím něco začala dělat, aby tvoje sebevědomí bylo v pořádku, protože taky vůbec nejde ruku v ruce s tím, co bys chtěla, nebo to tu jen radíš jiným a skutek utek ?
tulipánko, sorry, ale někdy mi přijdeš jako slon v porcelánu. já bych opravdu skákala nadšením nad kamarádkou jako jsi ty, která by mi ve chvíli, kdy budu potřebovat spíš povzbudit tloukla do hlavy, že to bude celý k prdu, protože to tak vnitřně necítím - jak to sakra můžeš vědět ?
Upravil(a) PPavlaa (26. 1. 2013 12:43)
Není tady
Pavlo,
ano, já už jsem s tím začala něco dělat, aby mé sebevědomí bylo v pořádku. A už si v práci začínám věřit a pomalu si začínám i věřit, že bych měla ještě na lepší práci. Ale vím, že je to běh na dlouhou trať.
A já mám třeba 2 druhy kamarádek: jedny mě podrží, druhé nakopnou. Mít jen kamarádky, které mi mažou med kolem musy a chválí, jak jsem úžasná, nemohla bych poznat sama sebe a své silné a slabé stránky. Většinou mi nejvíc pomůžou ty, co mě nakopnou. Když jsem fakt v pr..., pomohou ty, co utěší. Ale pak už musím jít dál a řešit svůj život.
Není tady
ale ty tady mluvíš o něčem jiném než já. já si prostě myslím, že ve chvíli, kdy má ivana před sebou pohovor není na místě ji říkat, že to necítí vnitřně, proto to bude stát za kulový. teď by spíš potřebovala povzbudit, poradit, na co si dát pozor, co nastudovat a x jiných věcí. protože když ji teď budeš říkat, co ji říkáš, může se to pak projevit při tom pohovoru, ať už bude chtít nebo ne. třeba jen tím, že si díky tomu bude míň věřit, bude pochybovat. protože jsi ji to do toho podvědomí naočkovala. a pak z ní ty pochybnosti budou vyzařovat, bude dělat seky nebo kdo ví co a výsledek pak bude podle toho vypadat.
tohle ji můžeš říkat jindy, aby nad tím mohla přemýšlet, třeba na tom zkusit zapracovat. ale to tvý načasování na sdělování takových věcí mi prostě přijde na prd. jako proč se ji snažit teď znejistit ?
to nemá co dělat s tvými dvěma druhy kamarádek.
Není tady
Pavlo,
já nevím o tom, že jde Ivana na nějaký důležitý pohovor. Já měla za to, že občas na nějaký jde a teď je to právě jeden z těch, u kterých si není jistá, protože to není její obor...
Není tady
no tak si není jistá, protože to není její obor. to není důvod ji ještě víc znejistit. a co je nakonec důležitý a nedůležitý pohovor, když je stále bez práce a nemá moc peněz ?
nakonec - ty si vystačíš s tím, co ses kdysi naučila a nemusíš se učit nový věci ?
Není tady
Pavlo,
my si nějak nerozumíme
Miluju učení se novým věcem a mám ráda nové výzvy. A samozřejmě jsou zaměstnání, která bych dělat nemohla (např. obchodní zástupce - je nutné výborné sebevědomí).
Ivě se snažím pomoct podle mých zkušeností. Pokud se nejedná o žádný pohovor, na kterém mi velmi záleží, beru pohovory jako příležitost najít v sobě co nejvíc věcí, které si mohu zpracovat, abych příště dostala zaměstnání podle mých představ. Beru to jako příležitost poznat sama sebe. Jsem ráda, když mi někdo umožní najít v sobě něco, co ještě nevím.
Každá asi máme svoji pravdu, tak mě prosím nech psát co já sama považuji za dobré a ty piš co ty sama považuješ za dobré 
Není tady
tulipánko, ty jsi komediantka. možná ses minula povoláním, měla bys zkusit politiku, protože okecávání čehokoliv ti jde na výbornou.
a myslím si, že nejsi tak hloupá, abys mi nerozuměla, co ti tady celou dobu píšu. jen se ti to nehodí do krámu, tak děláš, že nevíš vo co gou.
tvoje poslední věta mě rozesmála 
Není tady
Pavlo,
já moc dobře vím, o co ti jde, v tom jsem žila celé svě dětství. Pak jsem poznala, že tohle pro mě není dobré a od té doby to mám jinak.
Není tady
A kde píšu, že se to nehodlám učit?
Ivano, vytáhla jsi přesně to nejmíň podstatný... 
Není tady
Podle mě Ivana je soudná,napsala a ví sama, na co má a co nemá.
Tuli - přijde mi,že do toho pleteš svůj problém A to ten, že si chceš věřit, ale podvědomě si nevěříš.
U Ivany tohle fakt nevidím.
Není tady

Všetko sa dá.... ale je to makačka.
Není tady
Tak děvčata, celý víkend jsem se učila trestní právo, rodinné právo, sociální právo až v tom mám úplnej guláš. Docela by mě totiž bavilo pomáhat ženám, které zažívají domácí násilí, rozhodně to je smysluplnější než převody pozemků pod komunikacemi. Moc ráda bych byla užitečná. Jenže přečíst si to, je něco úplně jiného, než v té oblasti nějakou dobu dělat. Moc bych si přála, aby mi řekli, že se mnou počítají a poslali mě na nějaké školení. Moc o tu práci stojím, ale musím se ji naučit. Tak uvidím, co mi řeknou. Přijdu k nim se srdcem na dlani, nebudu lhát, nebudu předstírat. Napíšu vám pak, jak to probíhalo a jak jsem dopadla.
Držte mi pěsti!!!!!
Není tady