6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bellatrix napsal(a):
Háňa* napsal(a):
Heluška napsal(a):
Tulipánko,
prožíváš těžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neťukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.
Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.
Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.Jsem to já. Díky, Heluško
No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, že hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, že mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepší, než se zdál.
Každý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně považuji stav "musím brutálně šetřit" za štěstí - když musím šetřit, znamená to, že můžu - a když můžu, znamená to, že mám z čeho.A mne sa zdá, že Háňa je Mashanka. Ak sa mýlim, tak pardon. Ja som rada čítala aj Mashanku.
Samozřejmě, že se mýlíš Háňa je Háňa a Mashanka je Mashanka. Pohanka je přece také něco jiného, než Johanka a kočí je něco jiného, než močí
To jenom tady to rozlišování trochu vázne - nedávno mi bylo zprzněno slovo s ú.p.o.r.n.o.s.t í .......... asi pro svůj základ slova ........... jóó město není ves a kočka není pes - akorát, že to každý neví, takže potom v návalu aktivity udělá z komára somára
Upravil(a) Háňa* (24. 11. 2012 18:46)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Duši,
píšu to proto, že jsem rozčilená, proč to ty lidi dělají. Ale to je jedno. Pro mě je třeba věta: blbě manažeruješ svůj život, když ... výrazem soudu. Ale to je na mě si to vyrušit.
Jinak jsem zjistila, že kurz ÚP hradí jen když máš buď příslib budoucího zaměstnání nebo podnikatelský záměr. V Semilech jsou o poznání ochotnější :-)
A není to jedno, jestli to měl od dotyčného být záměrný soud nebo ne ? Není důležitější, že je to asi pravda a pokud si to přiznáš, máš se od čeho odpíchnout , takže to můžeš vlastně považovat za dobrou službu ? Záleží právě jen na Tobě - jako co si to sama nazveš, to to pro Tebe bude - takže zase - nikdo jiný za Tvé vyhodnocování nemůže. A navíc teď vlastně taky soudíš - že Tě někdo odsoudil - ale co když to ten člověk myslel upřímně a nic zlého tím nemyslel, jen se nevědomky dotkl Tvého citlivého místa ? .......... Teď už zbývá jen zamyslet se, proč je asi zrovna tohle místo pro Tebe tak citlivé
To přece nemůžeš popřít, že kdo není v životě šťastný, nevidí nikde nic pěkného ani pozitivního a neumí si najít způsob, jak žít spokojeně, skutečně někde dělá něco špatně.
Není žádná potupa, udělat něco blbě - od toho jsme tady, abychom se učili, sbírali zkušenosti, hledali cesty, způsoby, rozmotávali uzly a zametali bordel. Já, osobně, jsem třeba ráda, pokud mi někdo pomůže se na můj problém podívat zvenčí - to přece neznamená, že to budu považovat hned za bernou minci - buď mi to něco dá nebo ne, ale každý názor je fajn - sám sebe člověk nevnímá objektivně - má v tom emoce, ego a další tyhle narušitele - a to ho ruší - zkresluje mu to realitu
Spíš by se slušelo těm, co věnují svůj čas tomu, že s Tebou rozebírají Tvůj problém, poděkovat, než na ně prskat
Upravil(a) Háňa* (24. 11. 2012 19:22)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Děvčata,
tak práci jsem nakonec sehnala
Tak povídej, přeháněj, jaká je to práce.
Samozřejmě že gratuluju
Není tady
Tulipánko, gratuluji! Přeju si pro sebe to samé.
Není tady
[
Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 16:05)
Není tady
Já ani nevím co je Sales. A Špindl je daleko od Brna. Co se dá dělat, hledám v Brně a okolí něco, co bych mohla dělat, ale je to strašně těžké.
Není tady
Tuli, gratuluji , ať vydrží, nebo je mezistupněm k něčemu, po čem toužíš více
Není tady
A taky nevím, co je Sales
Není tady
.
Upravil(a) Jessika (23. 1. 2013 8:55)
Není tady
Tuli, já občas na nějaký pohovor jdu, ale zatím to nikdy nevyšlo. Teď jdu zas v pondělí, ale moc nadějí tomu nedávám, je to sice právník, ale takové obory, které jsem nikdy nedělala.
Není tady
Moc nevím, jak to myslíš. Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Není tady
Ivano,
já reaguji i na tvé předešlé příspěvky. Připadá mi, že to máme spolu společné. Pokud uvěříš, že máš vysokou hodnotu, že se práci rychle naučíš a že budeš pro firmu potřebná, bude to cítit i zaměstnavatel. A naopak...
Není tady
Ivana napsal(a):
Tuli, já občas na nějaký pohovor jdu, ale zatím to nikdy nevyšlo. Teď jdu zas v pondělí, ale moc nadějí tomu nedávám, je to sice právník, ale takové obory, které jsem nikdy nedělala.
Ivano, umíš si představit, že by to vyšlo? Že to zvládneš, budeš úspěšná a spokojená ve své práci se vším všudy, co to přináší? Tedy že už si nebudeš mít na co stěžovat... budeš mít všechno ve svých rukou?
Není tady
Ivana napsal(a):
Moc nevím, jak to myslíš. Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Vzpomněla jsem si na jednu moji známou - účetní. Neměla práci, tak jsem ji zavolala, že u nás účetní shání, ale ona to nevzala s tím, že s tímto typem účetnictví nemá žádné zkušenosti a že ho neumí. Taky jsem si myslela, že účetní je prostě účetní.
Není tady
Není účetní jako účetní.
Např. finanční, mzdová, skladová.
Není tady
dusička napsal(a):
Není účetní jako účetní.
Např. finanční, mzdová, skladová.
No vidíš a to já právě nevěděla. Teď to vím, proto trochu chápu Ivaniny obavy.
Není tady
A pak je ještě účetní, která umí dát všechno dohromady, udělat celou účetní závěrku a daňová přiznání ke všem daním...
Já jsem zase nevěděla, že to lidé neví. Vždyť v práci přijdou obvykle do styku minimálně se svou mzdovou účetní a třeba i finanční, když ne s těmi dalšími...
Není tady
Vždyť je tolik věcí, které se mohu naučit. Já v tom problém nevidím. Pokud neznám zákony, účetní dělat nepůjdu. Ale já bych šla klidně dělat asistentku k právníkovi, i když jsem to nikdy nedělala.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Ivano,
zapracuj na své hodnotě. Pokud nemáš hodnotu sama pro sebe, myslíš, že budeš mít hodnotu pro svého zaměstnavatele?
No já získávám pocit, že už je to výhradně o tom, protože kolik je lidí, kteří dělají naprosto zbytnou a často úplně nesmyslnou práci za neskutečný peníz? To už je výhradně věc jejich sebehodnoty.........ne hodnoty obecné.
A kolik důležité práce se udělá skoro zadarmo....
Taky melduju, že si člověk nemá pořád opakovat "mám/nemám PRÁCI, potřebuju nutně PRÁCI"...protože pak ji od milého univerza i dostane, tu práci. Hodně práce. S dodatkem "vo penězích jste neříkali ničehož nic"
Není tady
Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Ale má... ne "oni chtějí - já neumím", ale "oni chtějí - já nabídnu co umím a v čem si nejsem jistá, to si průběžně naštuduju" - a hlavně to, v čem si nejsem jistá, nebudu sama od sebe(!) příliš zdůrazňovat. Jen na přímý dotaz stručnou odpověď... ne tajit, ale taky nedávat najevo, že "tohle asi nebudu umět".
Podívej, buď můžeš hledat místo přesně podle svých zkušeností a praxe (což tě značně omezí), nebo SEBE přizpůsobit požadavkům potencionálního zaměstnavatele (což ale znamená učit se nový věci, páč vymlouvat se na neznalost můžeš tak první měsíc)... anebo se na celý vzdělání a praxi vykašlat a jít dělat cokoliv přijatelnýho.
Není tady