Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 24. 11. 2012 18:33

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Re: Jde změnit sama sebe radikálně?

bellatrix napsal(a):

Háňa* napsal(a):

Heluška napsal(a):

Tulipánko,
prožíváš těžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neťukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.

Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.stolt

Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje  běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.

Jsem to já. Díky, Heluško rodna

No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, že hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, že mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepší, než se zdál. tummenupp
Každý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně považuji stav "musím brutálně šetřit" za štěstí - když musím šetřit, znamená to, že můžu - a když můžu, znamená to, že mám z čeho.  smile

offtopic A mne sa zdá, že Háňa je Mashanka. vissla Ak sa mýlim, tak pardon. Ja som rada čítala aj Mashanku. wink

Samozřejmě, že se mýlíš wink Háňa je Háňa a Mashanka je Mashanka. Pohanka je přece také něco jiného, než Johanka a kočí je něco jiného, než močí big_smile

To jenom tady to rozlišování trochu vázne - nedávno mi bylo zprzněno slovo s ú.p.o.r.n.o.s.t í .......... asi pro svůj základ slova ......tongue..... jóó město není ves a kočka není pes - akorát, že to každý neví, takže potom v návalu aktivity udělá z komára somára  smile

Upravil(a) Háňa* (24. 11. 2012 18:46)

Není tady

#127 24. 11. 2012 19:01

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Tulipánka napsal(a):

Duši,
píšu to proto, že jsem rozčilená, proč to ty lidi dělají. Ale to je jedno.  Pro mě je třeba věta: blbě manažeruješ svůj život, když ... výrazem soudu. Ale to je na mě si to vyrušit.

Jinak jsem zjistila, že kurz ÚP hradí jen když máš buď příslib budoucího zaměstnání nebo podnikatelský záměr. V Semilech jsou o poznání ochotnější :-)

A není to jedno, jestli to měl od dotyčného být záměrný soud nebo ne ? Není důležitější, že je to asi pravda a pokud si to přiznáš, máš se od čeho odpíchnout , takže to můžeš vlastně považovat za dobrou službu ?  Záleží právě jen na Tobě - jako co si to sama nazveš, to to pro Tebe bude - takže zase - nikdo jiný za Tvé vyhodnocování nemůže. A navíc teď vlastně taky soudíš - že Tě někdo odsoudil - ale co když to ten člověk myslel upřímně a nic zlého tím nemyslel, jen se nevědomky dotkl Tvého citlivého místa ? .......... Teď už zbývá jen zamyslet se, proč je asi zrovna tohle místo pro Tebe tak citlivé wink

To přece nemůžeš popřít, že kdo není v životě šťastný, nevidí nikde nic pěkného ani pozitivního a neumí si najít způsob, jak žít spokojeně, skutečně někde dělá něco špatně. vissla

Není žádná potupa, udělat něco blbě - od toho jsme tady, abychom se učili, sbírali zkušenosti, hledali cesty, způsoby, rozmotávali uzly a zametali bordel. Já, osobně, jsem třeba ráda, pokud mi někdo pomůže se na můj problém podívat zvenčí - to přece neznamená, že to budu považovat hned za bernou minci - buď mi to něco dá nebo ne, ale každý názor je fajn - sám sebe člověk nevnímá objektivně - má v tom emoce, ego a další tyhle narušitele - a to ho ruší  - zkresluje mu to realitu wink

Spíš by se slušelo těm, co věnují svůj čas tomu, že s Tebou rozebírají Tvůj problém, poděkovat, než na ně prskat

Upravil(a) Háňa* (24. 11. 2012 19:22)

Není tady

#128 21. 1. 2013 18:09

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Děvčata,
tak práci jsem nakonec sehnala smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#129 21. 1. 2013 18:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tulipánka napsal(a):

Děvčata,
tak práci jsem nakonec sehnala smile

Tak povídej, přeháněj, jaká je to práce.
Samozřejmě že gratuluju tummenupp

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#130 21. 1. 2013 19:46

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dušičko,
děkuji smile
no přehánět není co. Je to práce a jsem za ni ráda. Nechci to tu blíž rozebírat.

Není tady

#131 22. 1. 2013 11:59

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánko, gratuluji! Přeju si pro sebe to samé.

Není tady

#132 22. 1. 2013 14:27

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

[kapitulation

Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 16:05)

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#133 22. 1. 2013 17:52

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já ani nevím co je Sales. A Špindl je daleko od Brna. Co se dá dělat, hledám v Brně a okolí něco, co bych mohla dělat, ale je to strašně těžké.

Není tady

#134 23. 1. 2013 0:01

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, gratuluji , ať vydrží, nebo je mezistupněm k něčemu, po čem toužíš více storstark

Není tady

#135 23. 1. 2013 0:01

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

A taky nevím, co je Sales

Není tady

#136 23. 1. 2013 8:54

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

.

Upravil(a) Jessika (23. 1. 2013 8:55)

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#137 23. 1. 2013 18:28

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Graine, Heluško, děkuju smile

Není tady

#138 23. 1. 2013 18:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivano,
u mě to také vypadalo beznadějně a už mám pozvánku na další pohovor smile Držím ti pěsti.

Není tady

#139 24. 1. 2013 11:19

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, já občas na nějaký pohovor jdu, ale zatím to nikdy nevyšlo. Teď jdu zas v pondělí, ale moc nadějí tomu nedávám, je to sice právník, ale takové obory, které jsem nikdy nedělala.

Není tady

#140 24. 1. 2013 15:51

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivano,
zapracuj na své hodnotě. Pokud nemáš hodnotu sama pro sebe, myslíš, že budeš mít hodnotu pro svého zaměstnavatele?

Není tady

#141 24. 1. 2013 16:40

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Moc nevím, jak to myslíš. Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.

Není tady

#142 24. 1. 2013 16:55

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivano,
já reaguji i na tvé předešlé příspěvky. Připadá mi, že to máme spolu společné. Pokud uvěříš, že máš vysokou hodnotu, že se práci rychle naučíš a že budeš pro firmu potřebná, bude to cítit i zaměstnavatel. A naopak...

Není tady

#143 24. 1. 2013 18:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

Tuli, já občas na nějaký pohovor jdu, ale zatím to nikdy nevyšlo. Teď jdu zas v pondělí, ale moc nadějí tomu nedávám, je to sice právník, ale takové obory, které jsem nikdy nedělala.

Ivano, umíš si představit, že by to vyšlo? Že to zvládneš, budeš úspěšná a spokojená ve své práci se vším všudy, co to přináší? Tedy že už si nebudeš mít na co stěžovat... budeš mít všechno ve svých rukou?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#144 24. 1. 2013 19:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Moc nevím, jak to myslíš. Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.

Vzpomněla jsem si na jednu moji známou - účetní. Neměla práci, tak jsem ji zavolala, že u nás účetní shání, ale ona to nevzala s tím, že s tímto typem účetnictví nemá žádné zkušenosti a že ho neumí. Taky jsem si myslela, že účetní je prostě účetní.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#145 24. 1. 2013 19:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Není účetní jako účetní.
Např. finanční, mzdová, skladová.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#146 24. 1. 2013 19:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Není účetní jako účetní.
Např. finanční, mzdová, skladová.

No vidíš a to já právě nevěděla. Teď to vím, proto trochu chápu Ivaniny obavy.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#147 24. 1. 2013 19:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A pak je ještě účetní, která umí dát všechno dohromady, udělat celou účetní závěrku a daňová přiznání ke všem daním...
Já jsem zase nevěděla, že to lidé neví. Vždyť v práci přijdou obvykle do styku minimálně se svou mzdovou účetní a třeba i finanční, když ne s těmi dalšími...

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#148 24. 1. 2013 20:00

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vždyť je tolik věcí, které se mohu naučit. Já v tom problém nevidím. Pokud neznám zákony, účetní dělat nepůjdu. Ale já bych šla klidně dělat asistentku k právníkovi, i když jsem to nikdy nedělala.

Není tady

#149 24. 1. 2013 22:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tulipánka napsal(a):

Ivano,
zapracuj na své hodnotě. Pokud nemáš hodnotu sama pro sebe, myslíš, že budeš mít hodnotu pro svého zaměstnavatele?

No já získávám pocit, že už je to výhradně o tom, protože kolik je lidí, kteří dělají naprosto zbytnou a často úplně nesmyslnou práci za neskutečný peníz? usch To už je výhradně věc jejich sebehodnoty.........ne hodnoty obecné.
A kolik důležité práce se udělá skoro zadarmo....
Taky  melduju, že si člověk nemá pořád opakovat "mám/nemám PRÁCI, potřebuju nutně PRÁCI"...protože pak ji od milého univerza i dostane, tu práci. Hodně práce. S dodatkem "vo penězích jste neříkali ničehož nic" cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#150 25. 1. 2013 7:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem tím chtěla říct, že tam, kam jdu chtějí rodinné právo, já celý život dělám majetkové. S mojí hodnotou to nemá nic společného.
Ale má... ne "oni chtějí - já neumím", ale "oni chtějí - já nabídnu co umím a v čem si nejsem jistá, to si průběžně naštuduju" - a hlavně to, v čem si nejsem jistá, nebudu sama od sebe(!) příliš zdůrazňovat. Jen na přímý dotaz stručnou odpověď... ne tajit, ale taky nedávat najevo, že "tohle asi nebudu umět".
Podívej, buď můžeš hledat místo přesně podle svých zkušeností a praxe (což tě značně omezí), nebo SEBE přizpůsobit požadavkům potencionálního zaměstnavatele (což ale znamená učit se nový věci, páč vymlouvat se na neznalost můžeš tak první měsíc)... anebo se na celý vzdělání a praxi vykašlat a jít dělat cokoliv přijatelnýho.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí