Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 19. 11. 2012 21:32

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jde změnit sama sebe radikálně?

Nesmíš se nechat odbýt. Mě řekli jaké jsou možnosti a to tam ještě nejsem vedená. Ono už je to mimo téma, ale řeknu ti jak to bylo u mě. Po mateřské jsem nemohla sehnat práci, nakonec jsem vzala fyzickou práci a byla tam něco přes dva roky. Pak se mi dostal do ruky inzerát na práci v kanceláři, já bez praxe, bez znalosti na PC(tenkrát jsme ho ani neměli doma). Tak mě kamarád u něj v práci po večerech učil office. Dostala jsem se ve výběrovce mezi tři nejlepší a pak už rozhodlo štěstí. Budoucí kolegyně si mě vybrala jen na základě toho, že jsem jí byla z těch tří věkově nejblíž. Tak držím palce a nedej se-)

Není tady

#102 19. 11. 2012 21:34

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Holčino,
ano, tohle mě fakt rozčílí. Když někdo soudí a neví, jak to je. Já abych se tady rozepisovala o celém svém osudu....
Já opravdu nevím, zda ho platí. Prostě mi to neřekli. Utli mě a vyřizovali se mnou jiné věci. Teď se jdu zeptat, zda ho platí a také zda mi konkrétní kurz, který jsem si vybrala, zaplatí.

Jinak já si myslím, že tohle téma už je docela hodně off topic, takže pro tyto diskuze bych ho uzavřela.

Pokud bude mít někdo příspěvek k tématu, zda je možné změnit sama sebe radikálně, ráda si ho přečtu.

Děkuji

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#103 19. 11. 2012 21:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

To byla radikální změna během pár dní.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#104 19. 11. 2012 22:02

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eva. napsal(a):

To byla radikální změna během pár dní.

Děkuji :-) To bylo vylezení z depky big_smile

Není tady

#105 20. 11. 2012 7:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já to u nás na pracáku musím z nich doslova tahat
Tady mᚠnějaký informace, třeba ti při jednání s ÚP pomůžou:
http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/rekvalifikace

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#106 20. 11. 2012 7:45

holcina
♥♥♥♥♥♥-

ano, tohle mě fakt rozčílí. Když někdo soudí a neví, jak to je
Klidně se rozčiluj, napsala jsi jen část, tak jsem se vyjádřila jen k části. Nemůžu vědět co si myslíš.
Jinak to souvisí s tématem v tom, že jsi hrozně zaatá....chci a chci a chci a ještě si dupni. Na tohle bych se asi zaměřila

Není tady

#107 20. 11. 2012 7:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tuli - je tu virtuální psaní, proto když něco napíšeš, může to druhý pochopit jinak. Já to taky pochopila jako Holčina.
Já jsem byla před touto prací po mateřský na pracáku pět měsíců (začátkem roku 2010) a stihla jsem rekvalifikaci účetnictví. Bylo to pro mě takový opáčko, lepší než sedět doma. Pak jsem si sama zaplatila od MŠ akreditovaný kurz mzdové účetní (kvůli novinkám mám praxi 5 let jako mzdovka), na který sem už nenastoupila,protože jsem sehnala práci. Ale na pracáku už tenkrát mi řekli, že ten kurz účetnictví byl poslední,že už nejsou prachy.
Z dvaceti uchazečů o práci vybrali mě. stolt a paradoxně kvůli tomu,že jsem po mateřský po klukách dělala skladovou účetní - a byla jsem ve "styku" s chlapama - stála jsem v mrazu u kamionu a počítala vykládané zboží, kontrolovala navážku do výroby. Byla to práce v dělnickým. No a kvůli této praxi,že jsem byla v kolektivu s chlapama, jsem dostala práci finanční účetní. Protože účetní je spojená s výrobou (dodání věcí k fakturaci atd atd atd)
Co bude dál nevím. Ted mám 14 dní dovolenou. Mám dovolenou druhý den a líbí se mi to. Holka nadšená,že jí odvádím a chodím pro ní do školky, dopoledne pletu a uklízím. Prostě pohoda. Takže ted neřeším. No ale jak se znám,za 14 dnů mi poleze krkem a já budu hledat změnu. big_smile

Upravil(a) dusička (20. 11. 2012 7:59)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#108 20. 11. 2012 9:22

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ano, je mi jasné, že když neuvedu přesné informace, tak to může být špatně pochopeno. Ale já jsem primárně nechtěla řešit svoji situaci. Takže jen koukám, že lidi hned soudí.
OK, mně to vadí, já si to vyřeším. Ale co z toho ty lidi mají? No, asi se jim uleví....

Není tady

#109 20. 11. 2012 9:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli - nikdo tady nesoudil.
Jen osobně třeba mě zarazilo,že si na pracáku pět měsíců a nevíš,jestli kurzy proplácí. Ok, Holčina se zeptala. To nebylo souzení.
A ta Tvoje poslední věta - co z toho Ti lidi maj? No asi se jim uleví?
Nějak nechápu, proč to píšeš?

Není tady

#110 20. 11. 2012 9:40

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, cítíš se ublíženě, ale zbytečně. Nikdo tě nesoudí. Tohle si zkus vyRUŠit

Není tady

#111 20. 11. 2012 9:47

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Duši,
píšu to proto, že jsem rozčilená, proč to ty lidi dělají. Ale to je jedno.  Pro mě je třeba věta: blbě manažeruješ svůj život, když ... výrazem soudu. Ale to je na mě si to vyrušit.

Jinak jsem zjistila, že kurz ÚP hradí jen když mᚠbuď příslib budoucího zaměstnání nebo podnikatelský záměr. V Semilech jsou o poznání ochotnější :-)

Není tady

#112 20. 11. 2012 9:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já jsem primárně nechtěla řešit svoji situaci.
A ČÍ situace se na předcházejících stránkách řeší? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif

Není tady

#113 20. 11. 2012 9:53

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Ale já jsem primárně nechtěla řešit svoji situaci.
A ČÍ situace se na předcházejících stránkách řeší? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif

Heleno,
diskuzní fórum je pro diskuzi, nemusí to být jen probírání problémů osob. Může to být i k diskuzi o tématu, zda se někomu podařilo radikálně změnit sama sebe nebo někoho takového zná. A diskutovat o tom, jak toho člověk dosáhl.

Není tady

#114 20. 11. 2012 9:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Duši,
píšu to proto, že jsem rozčilená, proč to ty lidi dělají. Ale to je jedno.  Pro mě je třeba věta: blbě manažeruješ svůj život, když ... výrazem soudu. Ale to je na mě si to vyrušit.

Jinak jsem zjistila, že kurz ÚP hradí jen když mᚠbuď příslib budoucího zaměstnání nebo podnikatelský záměr. V Semilech jsou o poznání ochotnější :-)

To že Ti někdo řekne blbě manažeruješ svůj život je důvod k tomu,že si rozčilená? Vždyt at si každý říká co chce ne? A že se rozčílíš není o tom, kdo to řekl,ale že sis to převzala na sebe. Jojo, znám to, co se mě dotýká, to mě rozčílí.
A řekla bych,že tak nějak podvědomě víš, že ta věta je možná pravdivá, ale nechceš to přiznat.
A neřekla bych že tyto věty jsou výrazem soudu. Je to jen názor.

Není tady

#115 20. 11. 2012 10:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Může to být i k diskuzi o tématu, zda se někomu podařilo radikálně změnit sama sebe nebo někoho takového zná. A diskutovat o tom, jak toho člověk dosáhl.
Jojo... ta první otázka zněla nějak podobně, to mᚠrecht.
Ale pak už se většina debaty točí kolem toho, jak TOBĚ se to nedaří...

Není tady

#116 20. 11. 2012 10:51

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Heleno,
točí se to kolem mě, protože jste se mě začaly ptát a já jsem vám odpovídala. Kdybych potřebovala názor na svůj život, napsala bych svůj život, abyste měly dostatek informací k vyhodnocení a správné odpovědi. Ale to jsem nenapsala.
Napsala jsem dotaz: "Ráda bych se zeptala: podařilo se tady někomu, nebo znáte někoho, kdo...."
A napsala jsem pak dodatek, abych vás uvedla do sitauce "Myslela jsem si, že směr, který vyznávám, mi k tomu pomůže, ale zatím ze svých spolubojovníků nevím snad o jediném, kterému by se to podařilo dlouhodobě a trvale zvrátit....."
Ale v každém případě mi to dalo tipy, kde mám ještě mezery v té nejistotě. A že to, co mi tady píšete, beru jako útoky. Takže ty útoky a odsuzování si zpracuju, díky smile

Není tady

#117 20. 11. 2012 10:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

PS: zapomněla jsem napsat, že nově už není ani nárok na braní podpory po dobu rekvalifikace.

Není tady

#118 20. 11. 2012 10:58

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Duši,

To že Ti někdo řekne blbě manažeruješ svůj život je důvod k tomu,že si rozčilená? Vždyt at si každý říká co chce ne? A že se rozčílíš není o tom, kdo to řekl,ale že sis to převzala na sebe. Jojo, znám to, co se mě dotýká, to mě rozčílí.
A řekla bych,že tak nějak podvědomě víš, že ta věta je možná pravdivá, ale nechceš to přiznat.
A neřekla bych že tyto věty jsou výrazem soudu. Je to jen názor.

Duši,
ona věta "nedokážeš se postarat o své dítě, když ho nechᚠbez dozoru" je prakticky taky jen můj názor....
Ano, nejsem si tímto ještě jistá a když mi někdo řekne opak, srazí moji důvěru sama v sebe. Proto se mě to dotkne.

Není tady

#119 20. 11. 2012 12:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

T. cítím z tebe obrovskou útočnost. Čemu/ komu se bráníš?
Neustále tu opakuješ, že tě někdo soudí. Ale já to v příspěvcích ostatních nevidím. Soudíš ty sama sebe?

Není tady

#120 20. 11. 2012 16:16

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tulipánka napsal(a):

PS: zapomněla jsem napsat, že nově už není ani nárok na braní podpory po dobu rekvalifikace.

nově? mýlíš se. v případě, že ti rekvalifikaci nabídne ÚP , mᚠnárok na podporu.

Není tady

#121 20. 11. 2012 16:34

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

April,
mᚠasi přístup k informacím, které nemám. Já dostala info v mailu a tam bylo, že během rekvalifikace není nárok na podporu.

Není tady

#122 20. 11. 2012 16:37

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hrazení zvolené rekvalifikace Úřadem práce není nárokové, je plně na zvážení Úřadu práce, zda rekvalifikaci uhradí. Úřad práce uhradí cenu zvolené rekvalifikace pouze po úspěšném absolvování rekvalifikace přímo rekvalifikačnímu zařízení.

Pokud zájemce o zvolenou rekvalifikaci odmítne bez vážných důvodů nastoupit do zaměstnání odpovídajícího nově získané kvalifikaci, bude povinen cenu rekvalifikace Úřadu práce uhradit. Nedokončí-li rekvalifikaci bez vážných důvodů, Úřad práce za něho cenu zvolené rekvalifikace neuhradí.

Úřad práce v souvislosti se ZVOLENOU rekvalifikaci nehradí:
- případné lékařské vyšetření
- jízdné.
V tomto novém modelu není nárok na  podporu v nezaměstnanosti při rekvalifikaci!

Není tady

#123 20. 11. 2012 16:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tulipánka napsal(a):

Hrazení zvolené rekvalifikace Úřadem práce není nárokové, je plně na zvážení Úřadu práce, zda rekvalifikaci uhradí. Úřad práce uhradí cenu zvolené rekvalifikace pouze po úspěšném absolvování rekvalifikace přímo rekvalifikačnímu zařízení.

Pokud zájemce o zvolenou rekvalifikaci odmítne bez vážných důvodů nastoupit do zaměstnání odpovídajícího nově získané kvalifikaci, bude povinen cenu rekvalifikace Úřadu práce uhradit. Nedokončí-li rekvalifikaci bez vážných důvodů, Úřad práce za něho cenu zvolené rekvalifikace neuhradí.

Úřad práce v souvislosti se ZVOLENOU rekvalifikaci nehradí:
- případné lékařské vyšetření
- jízdné.
V tomto novém modelu není nárok na  podporu v nezaměstnanosti při rekvalifikaci!

zvolená je ta, která není v nabídce ÚP

Není tady

#124 20. 11. 2012 17:06

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Aprill,
díky smile

Není tady

#125 24. 11. 2012 14:52

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Háňa* napsal(a):

Heluška napsal(a):

Tulipánko,
prožívᚠtěžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.

Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.stolt

Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje  běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.

Jsem to já. Díky, Heluško rodna

No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, že hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, že mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepší, než se zdál. tummenupp
Každý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně považuji stav "musím brutálně šetřit" za štěstí - když musím šetřit, znamená to, že můžu - a když můžu, znamená to, že mám z čeho.  smile

offtopic A mne sa zdá, že Háňa je Mashanka. vissla Ak sa mýlim, tak pardon. Ja som rada čítala aj Mashanku. wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí