6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Evo,
já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyuívá mých schopností. Pro mě je to práce k ničemu.
Pokud to vidí tak, e tou prací pohrdám a e jsem namylená, protoe nad tou prací ohrnuju nos, kdo to tak vidí ?
Není tady
Tuli - nic ve zlém. První tvůj příspěvek vyzněl, jako e fakt Ti skončí podpora, a Ty nebude mít na jídlo. ALe jak Tě postupně čtu, nejde tu o to, e nebude mít peníze, ale e nedokáe naplnit své představy seberealizace.
Moná být Tebou bych se koukla, jestli ty představy ke splnění jsou reálné.
Není tady
Dui,
kdybych tak věděla, co mi přesně vadí, hned bych to zruila :-)
Pravda je ta, e kdy mi skončí podpora, tak budu muset dost brutálně etřit. Já nechci, aby Davídek zaíval to, co já v dětství, kdy se mnou mamka byla doma, nepracovala a já si nemohla pořídit vůbec nic.
Pravda je i ta, e nedokáu naplnit své představy seberealizace a já u nechci celý ivot dělat práci, která je k ničemu, na které nevidím nic dobrého a mám ji jen proto, abychom dokázali splatit závazky. Prostě chci u najít práci, která mě bude bavit a budu ji také zvládat.
Je to prostě několik věcí, ze kterých jsem měla depku. Proto jsem se ptala, zda je moné změnit sama sebe radikálně.
Není tady
Tuli - Davídek je jetě malej, a řekla bych, e ted potřebuje mámu,která je sama se s sebou spokojená,která se mu věnuje,která si s ním povídá, hraje, maluje. To nenahradí ádné hračky.
Není tady
Heluka napsal(a):
Tulipánko,
proívá těké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve nala práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla u jen stoupat. Pokud jsi ovem nepřila s plánem poznat jetě větí trampoty a naučit se je zpracovat. To ví jen ty , spí ta část tebe, se kterou zřejmě neumí pracovat, nebo vyuívat její potenciál. A kdo z nás to umí? e jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkuenosti (U jsem dlouho neukala, přiznávám), tam se neoblafne i kdy pracuje sama se sebou, pozná, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.
Háňo, moc hezky se čte a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.
Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.
Jsem to já. Díky, Heluko
No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, e hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, e mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepí, ne se zdál.
Kadý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně povauji stav "musím brutálně etřit" za těstí - kdy musím etřit, znamená to, e můu - a kdy můu, znamená to, e mám z čeho.
Upravil(a) Háňa* (19. 11. 2012 12:50)
Není tady
Tulip, co je pro tebe důleitějí?
Stát se "astným, vyrovnaným, bohatým a dlouhodobě spokojeným" člověkem, nebo něco udělat s momentálně nepříznivou situací - "Ke konci prosince mi končí podpora a já vlastně ani pořádně nevím, co bych měla dělat
Nelíbilo by se mi, kdybych neměla skoro co jíst tedy."?
já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyuívá mých schopností
To já taky... a asi nejsem zdaleka sama. Berme výraz "stát u stroje" ne konkrétně, ale jako výraz něčeho, co tedy pokud mono ne (pro mě je to představa montáe jednoho a toho samýho roubku celej den, měsíc, rok, ivot...).
Jenome s hypotékou, malým děckem a končící podporou bych holt roubovala, a PŘITOM hledala "práci, která mě bude bavit a budu ji také zvládat". Bohuel ty závazky je potřeba splácet - a banku nezajímá, jestli ty prachy jsou vydělaný z radosti nebo z musu.
Upravil(a) helena (19. 11. 2012 12:47)
Není tady
Háňo,
já byla v ty dny totálně v depce, vechno černé, take to mé psaní bylo patně pochopené.
Mám manela, který pracuje. Kdy zaplatíme hypotéku, splátku auta, energie, vodu, internet a nebudu mít ádnou podporu, budu muset počítat kadou korunu, kterou vydáme. Zbyde nám toti na jídlo pro 3 osoby asi 3.000 Kč měsíčně. Take hlady neumřeme, ale je to fakt na prd.
U je ta depka v pořádku, děkuji :-)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Háňo,
já byla v ty dny totálně v depce, vechno černé, take to mé psaní bylo patně pochopené.
Mám manela, který pracuje. Kdy zaplatíme hypotéku, splátku auta, energie, vodu, internet a nebudu mít ádnou podporu, budu muset počítat kadou korunu, kterou vydáme. Zbyde nám toti na jídlo pro 3 osoby asi 3.000 Kč měsíčně. Take hlady neumřeme, ale je to fakt na prd.
Super . Tak to jsem ráda, e je depka pryč - chápu - kdy na člověka přijdou černé mylenky, vidí vechno horí, ne to je. 3000 na měsíc není ádné terno, ale dá se to - stovka na den - za stovku se vyít dá. Jestlipak Tvoje dítě ví, jak chutnají třeba takové kubánky - recepty naich babiček jsou levné a často velmi dobré - jetě z toho můe udělat hru ........Hlavně, e je na tu hypotéku a energie - vidí - ádná sláva to nebude, ale přece je z čeho mít radost - e je to alespoň tak, jak to je. Dneska stačí jednou něco nezaplatit, a u se to s člověkem táhne. Buď ráda, e máte na ty poplatky hlavně.
Jestli má malé dítě, co se vykalat na depky a na práci teď a uít si s ním advent ? - péct perníková srdíčka, patlat moduritové sněhuláky, vystřihovat betlém ......... uít si ho, kdy u Ti ho tam nahoře přidělili
Kadopádně Ti přeji spokojenost a těstí - vak Ty u ho v něčem najde
Upravil(a) Háňa* (19. 11. 2012 14:59)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Háňo,
Tuli a se vechno v dobré obrátí. A nezapomeň, e na co myslíme, to pozvedáváme do reality. V poslední době to funguje čím dál rychleji!
Není tady
Tak to já jsem podle tvého psaní taky myslela, e jsi nezaměstnaná bez manela a bez koruny. Takhle to vypadá úplně jinak - asi opravdu depka. Já taky nejsem spokojená v zaměstnání, chodím tam je kvůli tomu, e nějak si holt ty peníze vydělávat musím a děkuju pánubohu, e mě zatím nevyrazili, ale práce mě nebaví a ani mi to kór moc nejde. Taky mám éfku, s ní si vůbec nerozumím a bojím se jí, ale to jsem tu u kdysi psala a dostala jsem pěkně za ui, tak u jsem radi ticho. Vím, e jiné zaměstnání prostě neseenu, poohlíím se, ale v podstatě nic moc neumím, myslím, e u toho stroje bych si spí uřízla ruku ( na jedné povinné brigádě na V jsem dělala měsíc u frézy - myslela jsem tehdy, e snad budu muset doplácet, vydělal jsem si asi 200,- Kčs, jsem prostě holka ikovná :-) Co se týče cizích jazyků, umím jen blbě anglicky, rutinu jsem u zapomněla komplet. Účetnictví je pro mě panělská vesnice, bojím se jednat s lidmi, nemám organizační talent, no hrůza. Přesto si stále myslím, e to musím překonat, e je to ve mně se s tímhle vyrovnat. Nepředělám se, nebude ze mě nikdy mladá, asertivní, flexibilní manaerka znalá cizích jazyků a jiných uitečných věcí, ale kalu na to. Jsem jaká jsem a s tím nic nenadělám. Přesto si myslím, e i tak můu být astná a spokojená (aspoň do jisté míry).
Není tady
Háňa* napsal(a):
Heluka napsal(a):
Tulipánko,
proívá těké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve nala práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla u jen stoupat. Pokud jsi ovem nepřila s plánem poznat jetě větí trampoty a naučit se je zpracovat. To ví jen ty , spí ta část tebe, se kterou zřejmě neumí pracovat, nebo vyuívat její potenciál. A kdo z nás to umí? e jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkuenosti (U jsem dlouho neukala, přiznávám), tam se neoblafne i kdy pracuje sama se sebou, pozná, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.
Háňo, moc hezky se čte a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.
Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.Jsem to já. Díky, Heluko
No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, e hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, e mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepí, ne se zdál.
Kadý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně povauji stav "musím brutálně etřit" za těstí - kdy musím etřit, znamená to, e můu - a kdy můu, znamená to, e mám z čeho.
nechodila jsi sem kdysi pod nickem mashanka ?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Evo,
já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyuívá mých schopností. Pro mě je to práce k ničemu.
Pokud to vidí tak, e tou prací pohrdám a e jsem namylená, protoe nad tou prací ohrnuju nos, kdo to tak vidí ?
Tulipánko, a co zkusit nějaké psychologicko-personální poradenství? Dají se najít specializovaní psychologové či kariérní poradci.. myslím,e na internetu bys o tom něco nala. Tady jen příklad http://www.cooperation.cz/hoganuv_test.php nebo http://www.vychova-vzdelavani.cz/karierove-poradenstvi/. Moná by tě alespoň nasměrovali
Není tady
Ziki,
děkuji ti za tipy. Já teď asi zkusím na úřadu práce navrhnout, aby mi zaplatili kurz obchodního zástupce, po tu dobu budu brát podporu a pak se uvidí.
Byla jsem teď na zajímavém výběrovém řízení, kde nás celý den sledovali při práci a bylo mi doporučeno dělat v organizaci a řízení. Jen se tam bez praxe dostat...
Není tady
Tuli - já myslela, e u pracovní úřady neplatí rekvalifikaci a kurzy. NEbo ano? Poptám se, ale jdu se hlásit a 3.prosince
Není tady
Tuli, tobě u končí podpora a neptala ses na rekvalifikační kurzy? Na co jsi čekala?
Úřad práce můe zaplatit rekvalifikační kurz, pokud mu bude připadat smyslplný. Není to nárok, jen monost. Větinou chtějí písemný příslib od budoucího zaměstnavatele o zaměstnání uchazeče. Kurz musí být akreditovaný a taky záleí kolik má který kraj na rozvoj zaměstnanosti peněz
Není tady
Tuli, pokud umí jazyky, tak co je třeba doučovat? Mám na mysli áky a studenty....nebo vlastně kohokoliv
Není tady
dusička napsal(a):
Tuli - co kdy má za úkol se smířit s tím, co má.
Podívej, píe,e nemá práci, skončí podpora , nebude mít co jíst. Co kdy to má znamenat, e si doma bude pěstovat obilí, zeleninu, a tak. Bude jíst málo a zdravě a zhubne. Pak se bude cítit líp.
Co Ti vadí na sobě?
Proč se podceňuje?
Jak píe Pan,si dospělá, nemůe se pořád ohlíet, jak si vyrůstala.
...pěstovat obilí...asi blbě vidím, myslím, e Tulipánka má klasický strach z toho co bude a není se vůbec čemu divit, čarovat a rukovat je prd platné, kdy není práce a tím pádem není na bydlení a jídlo. Problém můe zkouet řeit velijak, můe se v zoufalství upínat k nevyslyeným modlitbám, moná to pomůe psychicky, skutečně vak pomůe a práce a jistota příjmu. Nemluvím o milionech, ale o důstojném ití a jistotě mít co jíst i v lednu. Obilí bych fakt teď na zimu nesela, bylo by to v téhle situaci platné jako duchaření...to, e se Tulipánka upíná k neastnému dětství není nic podivného, ono plno netěstí má pramen na začátku ivota. K dospělosti patří naučit se s tím ít, pochopit, e to co bylo změnit nejde. Stejně jako nejde změnit svojí osobnost, s tou se rodíme a umíráme a v zátěových situacích se kadý odkope. Nervák ve stresu ječí a útočí a neprůbojný pláče, fňuká a upíná se k jakékoli berličce...můeme to chtít změnit, ale z nerváka se nikdy ovečka nestane, můe to zkouet, hrát i předstírat, jen do doby ne na něj někdo nečekaně vystartuje. Nechtěj se měnit, najdi si práci a bude dobře...
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Ziki,
děkuji ti za tipy. Já teď asi zkusím na úřadu práce navrhnout, aby mi zaplatili kurz obchodního zástupce, po tu dobu budu brát podporu a pak se uvidí.
Byla jsem teď na zajímavém výběrovém řízení, kde nás celý den sledovali při práci a bylo mi doporučeno dělat v organizaci a řízení. Jen se tam bez praxe dostat...
...odpověděla sis sama, nikdo nečeká na člověka bez zkueností, aby mu svěřil něco tak důleitého jako je plánování nebo dokonce řízení. Chce to trochu zvolnit, začni třeba někde v obchodě, pokud je pravda, e si schopná organizovat a řídit, jistě to někdo uvidí a postoupí na místo, kde tě to bude bavit a bude řídit. Rovnou to půjde těko. Snad se neurazí pokud se mi tvoje schopnost organizovat a řídit nezdá. Svůj ivot si organizuje a řídí dost neastně, u dávno si měla nahánět nějakou rekvalifikaci. Na konci podpory je to trochu na hraně...kadopádně drím palce.
Není tady
Tak děvčata, já jsem se na rekvalifikaci ptala na začátku podpory a bylo mi řečeno, e takhle brzo v ádném případě. e spí a mi bude končit. Take pokud nevíte, jak to je, nesuďte.
Není tady
Tuli, ale ty jsi psala, e neví, jestli platí. Ne e by ti ho zaplatili a po několika měsících na ÚP ( větinou po třech, ale to je individuální). Já jetě na pracáku nejsem, ale u jsem se ptala
Není tady
Psala jsi obecně...jestli ho platí, ne jestli mi ho zaplatí. Tak se nevztekej, protoe dle toho co jsi napsala jsem usoudila, e ses neptala. To se na mě nemůe zlobit:-) je jasné, e dokud si ten kurz neseene tak nebude vědět jestli ti ho zaplatí. A taky jestli nebudou chtít ten příslib jak jsem psala, co můe být někde podmínkou
Není tady
Holčino,
já to u nás na pracáku musím z nich doslova tahat. Ne e by mi práci nesehnali, to od nich vůbec nečekám, ale pokud si něco nenajdu sama, nic mi nenabídnou. Take hledám různé monosti. Ptala jsem se na začátku a odbyli mě, e to se bude řeit a tak ke konci podpory. A víc se se mnou odmítli bavit. Mám teď konec 4. měsíce, tak si myslím, e u by se bavit mohli.
Není tady