Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 19. 11. 2012 11:45

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Jde změnit sama sebe radikálně?

Jinak děkuji všem za podporu hjarta

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#77 19. 11. 2012 11:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evo,
já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyužívá mých schopností. Pro mě je to práce k ničemu.
Pokud to vidíš tak, že tou prací pohrdám a že jsem namyšlená, protože nad tou prací ohrnuju nos, kdo to tak vidí ? wink

Není tady

#78 19. 11. 2012 12:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tuli - nic ve zlém. První tvůj příspěvek vyzněl, jako že fakt Ti skončí podpora, a Ty nebudeš mít na jídlo. ALe jak Tě postupně čtu, nejde tu o to, že nebudeš mít peníze, ale že nedokážeš naplnit své představy seberealizace.
Možná být Tebou bych se koukla, jestli ty představy ke splnění jsou reálné. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#79 19. 11. 2012 12:20

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Duši,
kdybych tak věděla, co mi přesně vadí, hned bych to zrušila :-)
Pravda je ta, že když mi skončí podpora, tak budu muset dost brutálně šetřit. Já nechci, aby Davídek zažíval to, co já v dětství, když se mnou mamka byla doma, nepracovala a já si nemohla pořídit vůbec nic.
Pravda je i ta, že nedokážu naplnit své představy seberealizace a já už nechci celý život dělat práci, která je k ničemu, na které nevidím nic dobrého a mám ji jen proto, abychom dokázali splatit závazky. Prostě chci už najít práci, která mě bude bavit a budu ji také zvládat.
Je to prostě několik věcí, ze kterých jsem měla depku. Proto jsem se ptala, zda je možné změnit sama sebe radikálně.

Není tady

#80 19. 11. 2012 12:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli - Davídek je ještě malej, a řekla bych, že ted potřebuje mámu,která je sama se s sebou spokojená,která se mu věnuje,která si s ním povídá, hraje, maluje. To nenahradí žádné hračky.

Není tady

#81 19. 11. 2012 12:35

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Heluška napsal(a):

Tulipánko,
prožívᚠtěžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.

Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.stolt

Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje  běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.

Jsem to já. Díky, Heluško rodna

No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, že hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, že mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepší, než se zdál. tummenupp
Každý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně považuji stav "musím brutálně šetřit" za štěstí - když musím šetřit, znamená to, že můžu - a když můžu, znamená to, že mám z čeho.  smile

Upravil(a) Háňa* (19. 11. 2012 12:50)

Není tady

#82 19. 11. 2012 12:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tulip, co je pro tebe důležitější?
Stát se "šastným, vyrovnaným, bohatým a dlouhodobě spokojeným" člověkem, nebo něco udělat s momentálně nepříznivou situací - "Ke konci prosince mi končí podpora a já vlastně ani pořádně nevím, co bych měla dělat… Nelíbilo by se mi, kdybych neměla skoro co jíst tedy."?

já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyužívá mých schopností
To já taky... a asi nejsem zdaleka sama. Berme výraz "stát u stroje" ne konkrétně, ale jako výraz něčeho, co tedy pokud možno ne (pro mě je to představa montáže jednoho a toho samýho šroubku celej den, měsíc, rok, život...).
Jenomže s hypotékou, malým děckem a končící podporou bych holt šroubovala, a PŘITOM hledala "práci, která mě bude bavit a budu ji také zvládat". Bohužel ty závazky je potřeba splácet - a banku nezajímá, jestli ty prachy jsou vydělaný z radosti nebo z musu.

Upravil(a) helena (19. 11. 2012 12:47)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#83 19. 11. 2012 12:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Háňo,
já byla v ty dny totálně v depce, všechno černé, takže to mé psaní bylo špatně pochopené.
Mám manžela, který pracuje. Když zaplatíme hypotéku, splátku auta, energie, vodu, internet a nebudu mít žádnou podporu, budu muset počítat každou korunu, kterou vydáme. Zbyde nám totiž na jídlo pro 3 osoby asi 3.000 Kč měsíčně. Takže hlady neumřeme, ale je to fakt na prd.
Už je ta depka v pořádku, děkuji :-)

Není tady

#84 19. 11. 2012 14:55

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Tulipánka napsal(a):

Háňo,
já byla v ty dny totálně v depce, všechno černé, takže to mé psaní bylo špatně pochopené.
Mám manžela, který pracuje. Když zaplatíme hypotéku, splátku auta, energie, vodu, internet a nebudu mít žádnou podporu, budu muset počítat každou korunu, kterou vydáme. Zbyde nám totiž na jídlo pro 3 osoby asi 3.000 Kč měsíčně. Takže hlady neumřeme, ale je to fakt na prd.

Super storstark. Tak to jsem ráda, že je depka pryč tummenupp - chápu - když na člověka přijdou černé myšlenky, vidí všechno horší, než to je. 3000 na měsíc není žádné terno, ale dá se to - stovka na den - za stovku se vyžít dá. Jestlipak Tvoje dítě ví, jak chutnají třeba takové škubánky wink - recepty našich babiček jsou levné a často velmi dobré wink - ještě z toho můžeš udělat hru ........Hlavně, že je na tu hypotéku a energie - vidíš - žádná sláva to nebude, ale přece je z čeho mít radost - že je to alespoň tak, jak to je. Dneska stačí jednou něco nezaplatit, a už se to s člověkem táhne. Buď ráda, že máte na ty poplatky hlavně.
Jestli mᚠmalé dítě, co se vykašlat na depky a na práci teď a užít si s ním advent ? - péct perníková srdíčka, patlat moduritové sněhuláky, vystřihovat betlém ......... užít si ho, když už Ti ho  tam nahoře přidělili wink

Každopádně Ti přeji spokojenost a štěstí - však Ty už ho v něčem najdeš smilestorstark

Upravil(a) Háňa* (19. 11. 2012 14:59)

Není tady

#85 19. 11. 2012 15:15

penelopa66
♥------

Tulipánka napsal(a):

Háňo,

Tuli a se všechno v dobré obrátí. A nezapomeň, že na co myslíme, to pozvedáváme do reality. V poslední době to funguje čím dál rychleji!  smile

Jen jeden hlas je důležitý. Hlas tvého srdce

Není tady

#86 19. 11. 2012 17:41

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tak to já jsem podle tvého psaní taky myslela, že jsi nezaměstnaná bez manžela a bez koruny. Takhle to vypadá úplně jinak - asi opravdu depka. Já taky nejsem spokojená v zaměstnání, chodím tam je kvůli tomu, že nějak si holt ty peníze vydělávat musím a děkuju pánubohu, že mě zatím nevyrazili, ale práce mě nebaví a ani mi to kór moc nejde. Taky mám šéfku, s níž si vůbec nerozumím a bojím se jí, ale to jsem tu už kdysi psala a dostala jsem pěkně za uši, tak už jsem radši ticho. Vím, že jiné zaměstnání prostě neseženu, poohlížím se, ale v podstatě nic moc neumím, myslím, že u toho stroje bych si spíš uřízla ruku ( na jedné povinné brigádě na VŠ jsem dělala měsíc u frézy - myslela jsem tehdy, že snad budu muset doplácet, vydělal jsem si asi 200,- Kčs, jsem prostě holka šikovná :-) Co se týče cizích jazyků, umím jen blbě anglicky, ruštinu jsem už zapomněla komplet. Účetnictví je pro mě španělská vesnice, bojím se jednat s lidmi, nemám organizační talent, no hrůza. Přesto si stále myslím, že to musím překonat, že je to ve mně se s tímhle vyrovnat. Nepředělám se, nebude ze mě nikdy mladá, asertivní, flexibilní manažerka znalá cizích jazyků a jiných užitečných věcí, ale kašlu na to. Jsem jaká jsem a s tím nic nenadělám. Přesto si myslím, že i tak můžu být šastná a spokojená (aspoň do jisté míry).

Není tady

#87 19. 11. 2012 18:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Háňa* napsal(a):

Heluška napsal(a):

Tulipánko,
prožívᚠtěžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.

Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.stolt

Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje  běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.

Jsem to já. Díky, Heluško rodna

No, debata pokročila - ze začátku jsem myslela, že hovořím k osůbce ve stavu totální bezradnosti, která je sama s dítětem, bude bez koruny a má strach, že mu nebude mít co dát k večeři.
Věci jsou jinak, jak jsem tu teď zjistila .......... ale ono je to vlastně jedno - svým způsobem je to dobře - stav je lepší, než se zdál. tummenupp
Každý holt vnímá jako nouzi něco jiného. Osobně považuji stav "musím brutálně šetřit" za štěstí - když musím šetřit, znamená to, že můžu - a když můžu, znamená to, že mám z čeho.  smile

nechodila jsi sem kdysi pod nickem mashanka ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#88 19. 11. 2012 18:19

Ziki
♥♥♥♥♥--

Tulipánka napsal(a):

Evo,
já chápu práci u stroje jako něco, co nenaplňuje mé představy seberealizace, co nevyužívá mých schopností. Pro mě je to práce k ničemu.
Pokud to vidíš tak, že tou prací pohrdám a že jsem namyšlená, protože nad tou prací ohrnuju nos, kdo to tak vidí ? wink

Tulipánko, a co zkusit nějaké psychologicko-personální poradenství? Dají se najít specializovaní psychologové či kariérní poradci.. myslím,že na internetu bys o tom něco našla. Tady jen příklad http://www.cooperation.cz/hoganuv_test.php nebo http://www.vychova-vzdelavani.cz/karierove-poradenstvi/. Možná by tě alespoň nasměrovali stolt

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#89 19. 11. 2012 18:37

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ziki,
děkuji ti za tipy. Já teď asi zkusím na úřadu práce navrhnout, aby mi zaplatili kurz obchodního zástupce, po tu dobu budu brát podporu a pak se uvidí.
Byla jsem teď na zajímavém výběrovém řízení, kde nás celý den sledovali při práci a bylo mi doporučeno dělat v organizaci a řízení. Jen se tam bez praxe dostat...

Není tady

#90 19. 11. 2012 18:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli  - já myslela, že už pracovní úřady neplatí rekvalifikaci a kurzy. NEbo ano? Poptám se, ale jdu se hlásit až 3.prosince

Není tady

#91 19. 11. 2012 18:46

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Duši,
já nevím, jestli platí, taky se tam půjdu zeptat....

Není tady

#92 19. 11. 2012 19:34

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, tobě už končí podpora a neptala ses na rekvalifikační kurzy? Na co jsi čekala?
Úřad práce může zaplatit rekvalifikační kurz, pokud mu bude připadat smyslplný. Není to nárok, jen možnost. Většinou chtějí písemný příslib od budoucího zaměstnavatele o zaměstnání uchazeče. Kurz musí být akreditovaný a taky záleží kolik má který kraj na rozvoj zaměstnanosti peněz

Není tady

#93 19. 11. 2012 19:42

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, pokud umíš jazyky, tak co je třeba doučovat? Mám na mysli žáky a studenty....nebo vlastně kohokoliv smile

Není tady

#94 19. 11. 2012 20:08

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Tuli - co když mᚠza úkol se smířit s tím, co máš.
Podívej, píšeš,že nemᚠpráci, skončí podpora , nebudeš mít co jíst. Co když to má znamenat, že si doma budeš pěstovat obilí, zeleninu, a tak. Budeš jíst málo a zdravě a zhubneš. Pak se budeš cítit líp.
Co Ti vadí na sobě?
Proč se podceňuješ?
Jak píše Pan,si dospělá, nemůžeš se pořád ohlížet, jak si vyrůstala.

...pěstovat obilí...asi blbě vidím, myslím, že Tulipánka má klasický strach z toho co bude a není se vůbec čemu divit, čarovat a ruškovat je prd platné, když není práce a tím pádem není na bydlení a jídlo. Problém může zkoušet řešit všelijak, může se v zoufalství upínat k nevyslyšeným modlitbám, možná to pomůže psychicky, skutečně však pomůže až práce a jistota příjmu. Nemluvím o milionech, ale o důstojném žití a jistotě mít co jíst i v lednu. Obilí bych fakt teď na zimu nesela, bylo by to v téhle situaci platné jako duchaření...to, že se Tulipánka upíná k nešastnému dětství není nic podivného, ono plno neštěstí má pramen na začátku života. K dospělosti patří naučit se s tím žít, pochopit, že to co bylo změnit nejde. Stejně jako nejde změnit svojí osobnost, s tou se rodíme a umíráme a v zátěžových situacích se každý odkope. Nervák ve stresu ječí a útočí a neprůbojný pláče, fňuká a upíná se k jakékoli berličce...můžeme to chtít změnit, ale z nerváka se nikdy ovečka nestane, může to zkoušet, hrát i předstírat, jen do doby než na něj někdo nečekaně vystartuje. Nechtěj se měnit, najdi si práci a bude dobře...

dum spiro spero

Není tady

#95 19. 11. 2012 20:14

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Ziki,
děkuji ti za tipy. Já teď asi zkusím na úřadu práce navrhnout, aby mi zaplatili kurz obchodního zástupce, po tu dobu budu brát podporu a pak se uvidí.
Byla jsem teď na zajímavém výběrovém řízení, kde nás celý den sledovali při práci a bylo mi doporučeno dělat v organizaci a řízení. Jen se tam bez praxe dostat...

...odpověděla sis sama, nikdo nečeká na člověka bez zkušeností, aby mu svěřil něco tak důležitého jako je plánování nebo dokonce řízení. Chce to trochu zvolnit, začni třeba někde v obchodě, pokud je pravda, že si schopná organizovat a řídit, jistě to někdo uvidí a postoupíš na místo, kde tě to bude bavit a budeš řídit. Rovnou to půjde těžko.  Snad se neurazíš pokud se mi tvoje schopnost organizovat a řídit nezdá. Svůj život si organizuješ a řídíš dost nešastně, už dávno si měla nahánět nějakou rekvalifikaci. Na konci podpory je to trochu na hraně...každopádně držím palce.

dum spiro spero

Není tady

#96 19. 11. 2012 20:54

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak děvčata, já jsem se na rekvalifikaci ptala na začátku podpory a bylo mi řečeno, že takhle brzo v žádném případě. Že spíš až mi bude končit. Takže pokud nevíte, jak to je, nesuďte.

Není tady

#97 19. 11. 2012 21:11

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, ale ty jsi psala, že nevíš, jestli platí. Ne že by ti ho zaplatili až po několika měsících na ÚP ( většinou po třech, ale to je individuální). Já ještě na pracáku nejsem, ale už jsem se ptala

Není tady

#98 19. 11. 2012 21:15

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holčino,
ano, psala jsem, že nevím, jestli ho PLATÍ. Tzn. zda mi ho zaplatí oni nebo ne.

Není tady

#99 19. 11. 2012 21:18

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Psala jsi obecně...jestli ho platí, ne jestli mi ho zaplatí. Tak se nevztekej, protože dle toho co jsi napsala jsem usoudila, že ses neptala. To se na mě nemůžeš zlobit:-) je jasné, že dokud si ten kurz neseženeš tak nebudeš vědět jestli ti ho zaplatí. A taky jestli nebudou chtít ten příslib jak jsem psala, což může být někde podmínkou

Není tady

#100 19. 11. 2012 21:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holčino,
já to u nás na pracáku musím z nich doslova tahat. Ne že by mi práci nesehnali, to od nich vůbec nečekám, ale pokud si něco nenajdu sama, nic mi nenabídnou. Takže hledám různé možnosti. Ptala jsem se na začátku a odbyli mě, že to se bude řešit až tak ke konci podpory. A víc se se mnou odmítli bavit. Mám teď konec 4. měsíce, tak si myslím, že už by se bavit mohli.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí