Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 11. 2012 14:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jde změnit sama sebe radikálně?

dusička napsal(a):

Tak to se mnou neřeš, já tu píšu Tuli ne Tobě.
Nebo to může být proto,třeba jako zkouška mezi Tebou Tuli a manželem,jestli se máte rádi. A jestli Tě nenechá. Kdo ví.

ano, ale píšeš to veřejně, tak se nediv.
já samozřejmě vím, že to nemyslíš zle. ale není to tak dlouho, co jsi sama přišla o práci a psala, jak jsi ráda, žes neodešla od manžela, že tohoto ses bála, že bys byla teď v pytli. a pokud vím, tak i ten tvůj strach z toho, jak bys to zvládla, byl jedním - a řekla bych z hlavních důvodů, proč jsi zůstala. nevyčítám ti to. jen si myslím, že bys teď mohla mít větší pochopení pro strachy tulipánky. ono když jsi nějákou dobu na podpoře a i přes veškerou snahu nejsi schopna zakopnout o práci, tak ti to na sebevědomí zrovna dvakrát nepřidá. plus pokud se k tomu přidruží další problémy, člověk pak má holt tendence se litovat, nebo má pocit, že na co sáhne, to stojí za ho :-).
mně prostě ty tvý řeči o tom, jak to může znamenat, aby si začala pěstovat obilí, připadají neuvěřitelný. ona totiž tulipánka by sice asi mohla nějákou dobu chroupat mrkev, ale to ji energie ani složenky nezaplatí, děti budou těžko pouze o mrkvičce a oblečení, boty + další věci jim prostě zajistit musí.
prostě mám pocit, že pokud jde o tebe samou, to jsi realistka, pokud o druhý, lítáš pořád někde v duchovnu a hledáš za tím nějáké znamení a bůh ví co ještě.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#52 17. 11. 2012 14:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pavli - umím se vžít do role Tulipánky (jasně že ne uplně, každý žije svůj život). Nemám nic proti Tulipánce, ani ji nějak nenapadám. Chápu ji. Věřím, že má z toho všeho depku.
Ale jestliže se bude litovat, stejně s tím nic neudělá.
A mám pochopení pro Tuli.
Jen jsem jí chtěla napsat, že ta lekce, nebo zkouška, to je jedno, je pro otevření nových dveří. A otevřou se samy, netřeba lomcovat klikou.
A to jsem si v první řadě musela uvědomit sama, píšu svou zkušenost, co mi pomohlo,proto to píšu  Tulipánce

Upravil(a) dusička (17. 11. 2012 14:44)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#53 17. 11. 2012 14:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Ráda bych se zeptala: podařilo se tady někomu, nebo znáte někoho, kdo se z nicky s nízkým sebevědomím, nedostatkem peněz a problémy se vztahy podařilo stát se šťastným, vyrovnaným, bohatým a dlouhodobě spokojeným?
Myslela jsem si, že směr, který vyznávám, mi k tomu pomůže, ale zatím ze svých spolubojovníků nevím snad o jediném, kterému by se to podařilo dlouhodobě a trvale zvrátit.....

Nízké sebevědomí, tam vidím největší problém.
Není to nedostatek peněz,problémy se vztahy, to už je ta omáčka okolo. Nejvíc bych řekla, že Tulipánce vadí ,že je nicka s nizkým sebevědomím.
Jak z toho kolotoče ven? Dělat sám sobě doktora?
Určitě bych vyhledala pomoc. Třeba Ruška není to pravé ořechové.

Není tady

#54 17. 11. 2012 15:30

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Pandorraa napsal(a):

To Tulip, sory, ale to není o tom, že ti RUŠka funguje jinak, než bys chtěla nebo že ti dokonce nefunguje vůbec. To je jen o tom, že to děláš blbě - sama sebe a nebo svého terapeuta prostě umíš oklamat.
A jsme zase u toho: vyměň terapeuta, najdi si někoho,kdo se s tebou nebude párat, ale taky to nepřepískne.
Tahle tvoje část, která ti tohle dělá, se jistě náramně baví, protože jinak by se musela bát...No a to ty nemůžeš připustit, jenže nezávislý člověk to nejen připustí, ale tě tím i bezpečně provede stolt

Když už to takhle máš, tak si prostě přijmi, že všechny cesty ti jsou uzavřeny a ty nejspíš umřeš před zavřenou branou k bohatství, prosperitě a spokojenosti. Prostě se seber, vykašli se momentálně na nějaké usilovné RUŠení a choď co nejvíc do přírody, přijímej to, co k tobě přichází, raduj se z toho, co máš a pouštěj své chtění toho, co nemáš.
Hele a moc dobře vím, co říkám. Tohle, s čím ty teď bojuješ, já mám celkem krátce za sebou. Sice jsem nezbohatla, ale už mě to neštve. Věci se přinejmenším změnily v tom, že mám přesně tolik, kolik potřebuju, nenervuju se, neplýtvám časem na vymýšlení hovadin typu co BY KDYBY, co BUDU dělat, KDYŽ.... Tyhle myšlenky jsem pustila z hlavy. Stejně to je jen sajrakt, který tam jen zahnívá a překáží.
A věci se začínají dít samy od sebe....teď jen koukám a žasnu smile

Jo a připomínám základní tezi RUŠky - něco příjmout neznamená, že s tím souhlasíš. Jen vezmeš na vědomí, že to EXISTUJE a přestaneš se vysilovat zbytečným bojem, kterým se to snažíš POPŘÍT. Síly soustředíš na to, abys to mohla ZMENIT smile

Pan,
to o tom tlučení na dveře jsem si tak nějak jistě uvědomila až teď, když jsem o tom všem přemýšlala. Tak se do toho pustím. Jinak terapeuty střídám, mám min. 2 :-) A ty základy rušky, ty by se lidem měli do té hlavy rýt klínem, protože občas to pak člověk špatně pochopí :-)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#55 17. 11. 2012 15:31

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

že tím, že budu moc chtít, že se mi to podaří
Ale prd a vořech... některý věci holt silou neurveš. Nebo urveš, ale po*kur*víš.
Tluču na dveře jak vůl a nic.
Jestli se ty dveře, který se mermomocí snažíš otevřít ven, náhodou neotevírají dovnitř...

Heleno,
i tobě děkuji. Ony se ty dveře otevřou, ale samy, až na ně nebudu tlouct. Teď jsem ten vzorec asi našla u mamky, tak se na to zaměřím :-)

Není tady

#56 17. 11. 2012 15:32

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

PPavlaa napsal(a):

tulipánko, já myslím, že máš prostě jen blbý období, asi se ti to zrovna sere kde může, to čas od času potká snad každýho. jak se říká - na posranýho i hajzl spadne. ono to zase přejde.

Pavlo,
děkuji smile Jo, teď se to prostě nějak všechno sere, ale není to poprvé, bude to asi vzorec, musím to vyčistit :-)

Není tady

#57 17. 11. 2012 15:35

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivana napsal(a):

Podle mě se nelze změnit totálně. Jsi-li citrón, budeš vždycky citrón, ale můžeš být pěkně lesklý, šťavnatý citrón nebo svrasklý a plesnivý.
Myslím si, že ty s těmi svými ruškami a jinými ezoterickými (nezlob se) hovadinkami strašně tlačíš na pilu. Pokud nemáš práci, tak se soustřeď na to nějakou najít. Teprve až budeš mít z čeho žít, tak si můžeš dovolit ten luxus řešit ostatní věci. Jsem v tomhle zajedno s Marxem, nejdřív ekonomická základna, potom duchovní nadstavba.
Myslím si, že tajemství šťastného života je opravdu v tom smířit se s tím, co nejde změnit. Například minulost prostě nezměníš. Smiř se s tím, jaká byla tvoje původní rodina, udělej za tím tlustou čáru a jdi dál. V budoucnosti, tam můžeš udělat změnu - vytvořit si takovou rodinu, jakou chceš. Většinou. Někdy to nejde ani tak - prostě nepotkáš toho správného partnera. Pak je dobré se smířit s tím, že nemám toho, koho bych si představovala a žít s tím, kdo je k dispozici nebo být sama. Ale je dobré stát oběma nohama  na zemi a nemalovat si stále vzdušné zámky. Hrát prostě můžeš jen s těmi kartami, co máš.

Ivano,
hledám práci. A právě takový konkurz  mě dostal do téhle depky. Takže to chci vyřešit, abych se po prohraných konkurzech do takových depek znovu nedostávala.
S rodinou jsem smířená. Tohle bylo vše podstatné, co jsem si s rodinou řešila. A hrát s kartami co mám? No, tak to bych asi skončila hodně špatně :-( To je téma na čištění...

Není tady

#58 17. 11. 2012 15:35

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Tak to se mnou neřeš, já tu píšu Tuli ne Tobě.
Nebo to může být proto,třeba jako zkouška mezi Tebou Tuli a manželem,jestli se máte rádi. A jestli Tě nenechá. Kdo ví.

Duši,
manžel je v pohodě, to já to jen řeším, páč mám z toho depky :-)

Není tady

#59 17. 11. 2012 15:36

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

když si Tuli nebude věřit, práci nenajde
Ale najde... jenže akorát takovou, na kterou si "věřit" bude.

Heleno,
když si nebudu věřit, budu moct jít tak ke stroji :-(

Není tady

#60 17. 11. 2012 15:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

helena napsal(a):

Heleno,

Tuli,když neseženu práci, půjdu třeba i k mašine. No a co? Je to taky práce. A časem se vyskytne třeba něco lepšího. Lepší fyzická práce než doma brečet, že nemám co do pusy.

Není tady

#61 17. 11. 2012 15:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Pavli - umím se vžít do role Tulipánky (jasně že ne uplně, každý žije svůj život). Nemám nic proti Tulipánce, ani ji nějak nenapadám. Chápu ji. Věřím, že má z toho všeho depku.
Ale jestliže se bude litovat, stejně s tím nic neudělá.
A mám pochopení pro Tuli.
Jen jsem jí chtěla napsat, že ta lekce, nebo zkouška, to je jedno, je pro otevření nových dveří. A otevřou se samy, netřeba lomcovat klikou.
A to jsem si v první řadě musela uvědomit sama, píšu svou zkušenost, co mi pomohlo,proto to píšu  Tulipánce

Děkuji :-)
Já už teď nejsem nicka s nízkým sebevědomím. Naopak, myslím, že sebevědomí už mám docela v pořádku, i když ta nejistota tam ještě pořád je. Proto píšu, že ty věci nejsou dořešené, ale pomáhá to, cítím se díky rušce o hodně lépe. Ve čtvrtek jsem si vzala skupinu nás 10 uchazečů na povel a řídila jsem společný projekt a dostala jsem pochvalu. Což opravdu hodně pomohlo mé sebejistotě, ale tak nějak mě uvedlo do depky.
Ale jak už jsem tu psala, asi už tu příčinu těch zavřených dveří znám. Té nemožnosti změny. Dočistím si maminku a generála. Tohle všechno jsem s ní prožívala :-)

Není tady

#62 17. 11. 2012 16:00

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

helena napsal(a):

Heleno,

Tuli,když neseženu práci, půjdu třeba i k mašine. No a co? Je to taky práce. A časem se vyskytne třeba něco lepšího. Lepší fyzická práce než doma brečet, že nemám co do pusy.

Duši,
když nebude zbytí....
Ale já pořád věřím, že to vyřešit lze. Protože VÍM, že na tu práci mám. Dokážu strašně moc věcí, prakticky sama jsem vytvořila, dala dohromady, zpropagovala a se 2 lidmi organizačně zmákla pohádkový les s 50 dobrovolníky a 600 účastníky. Rychle se učím, umím s počítačem, 2 jazyky, základy účetnictví.... jen možná na ty asistentky hold už nejsem dost devótní. Takže začínám shánět místo obchodního zástupce. Ale to je pekelně o sebedůvěře, takže si tím ještě nejsem moc jistá....

Není tady

#63 17. 11. 2012 17:28

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Tulipánka napsal(a):

Háňo,
děliko :-). Jak jinak se dá  myslet pozitivně, když nevěříš, že to pozitivně dopadne? Případně jak uvěřit, že to pozitvně dopadne.

Dopadne.... když něco nějak dopadlo, znamená to, že už je to konec. A konec  je smrt - tak to DOPADNE nám všem - takže jak to dopadne není třeba řešit - to přece víme ....... a všechno před tím je jen děj, žádný konec ničeho - jen cesty, křižovatky, zatáčky, údolí a kopce. Tak jdi, dívej se na cestu a kolem a buď ráda, že jsi tu a užíváš si každý den zážitků

Myslet pozitivně neznamená malovat si vzdušné zámky do budoucna a upínat se k obrazům, které sis namalovala, ale vnímat to, co je - neodstrkovat, neponižovat a nezastiňovat to příjemné jen proto, že se mi děje i něco nepříjemného - nepřestat i tak to hezké vidět.

Není tady

#64 17. 11. 2012 17:39

Háňa*
♥♥-----

Tulipánka napsal(a):

Pan,
děkuji za tip na kurz. Já nevím, zda tam mám vzorce nemát to cenu, budu mít smůlu, stejně to nedokážu - i když k té smůle mě tam nějaký nepříjemný pocit vyjel. Spíš je tam pocit determinace a nemožnosti se změnit, od základů. Jak to psala šamanka teď pěkně na facebooku - když si citrón, citrónem zůstaneš. A to mě na tom děsí. Ta nemožnost to změnit. Nebo ta iluze. Proto jsem se na začátku ptala, jestli se to někomu povedlo a evidentně to jde. Ale možná jinou cestou než už nechci být citron, CHCI být pomeranč a teď si všechno sama a společně s kolegy vyruším, abych už mohla být ten pomeranč. Tohle jsem celou tu dobu jela. JÁ PROSTĚ NECHCI UŽ BÝT TÍM po*nÝM CITRÓNEM, BEZ PENĚZ, BEZ ÚSPĚCHU, BEZ TOHO, ABY SE MI DAŘILO TO, CO CHCI DĚLAT. Když si něco opravdu přeji, nikdy se mi to nesplní a to je fakt hnusný pocit, ze kterého mám depky. Já mám prostě pocit, že nemůžu být úspěšná. Prostě jsem se narodila jako nikdo do rodiny bez peněz, život plný pochybností, nízké sebeúcty, vztahy v rodině na ho :-), matka generál, téměř nulová svoboda a po 2 letech rušení mám pocit, že jsem se z toho ještě nevyhrabala. A mám strach, že to vůbec nejde, protože kolegům se to též nedaří.  A opravdu MOC SI TO PŘEJI to změnit, být sama sebou a dělám pro to maximum.
Ale jak tu děvčata píšou, asi jdu prostě špatnou cestou. Místo chtít se změnit na pomeranč to chce přijmout, že jsem prostě citrón. Ale představa je to fakt hnusná, hodná vyrušení. Protože ruška mi funguje, jen ne tak, jak bych si přála.
Takže ve středu jedu k Aničce a vyřešíme spolu ten citrón a tu touhu změnit se na pomeranč :-)

Pokud chceš být sama sebou a mít se ráda, nezbývá Ti, než začít milovat citróny wink

To byl vtip, samozřejmě, ale jen částečně - chtít být někým jiným, to je kalamita. Jenomže otázka je, jestli je to druhem - dejme tomu, že se staneš pomerančem - ale kde máš záruku, že nebudeš taková, jaká jsi, i jako pomeranč ? Možná by bylo lepší přijmout to, čím jsi, ale změnit celkovou "náladu". Buď veselým, příjemným, láskyplným citrónem. Já osobně miluji citróny - jsou tak osvěžující wink

Není tady

#65 17. 11. 2012 17:45

Háňa*
♥♥-----

Tulipánka napsal(a):

Pan,
ani nevíš, jak moc bych si přála přestat být bezmocná. Problém je stále v tom, že když se postavím na vlastní nohy, vždy je tu obrovská zeď a já do ní ze všech stran narážím. Nemůžu svůj život tvořit, protože mám pocit, že Něco (samozřejmě má část) mě prostě nepustí nikam jinam, než jen zpátky do sraček. Všechny cesty k nalezení sebe sama a štěstí jsou mi uzavřené. Tluču na dveře jak vůl a nic. Tluču víc a víc a pak šup, depka. Nemožnost nic změnit.

Přestaň tlouct - prostě vezmi za kliku, otevři je a jdi wink

Upravil(a) Háňa* (17. 11. 2012 17:54)

Není tady

#66 18. 11. 2012 8:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

helena napsal(a):

Heleno,

stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#67 18. 11. 2012 8:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

dusička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Heleno,

Duši,
když nebude zbytí....
Ale já pořád věřím, že to vyřešit lze. Protože VÍM, že na tu práci mám. Dokážu strašně moc věcí, prakticky sama jsem vytvořila, dala dohromady, zpropagovala a se 2 lidmi organizačně zmákla pohádkový les s 50 dobrovolníky a 600 účastníky. Rychle se učím, umím s počítačem, 2 jazyky, základy účetnictví.... jen možná na ty asistentky hold už nejsem dost devótní. Takže začínám shánět místo obchodního zástupce. Ale to je pekelně o sebedůvěře, takže si tím ještě nejsem moc jistá....

tulipánko, já nevím, ale přijde mi, že lidí, co umí, ví, jsou šikovní - je na lopaty. ale té práce tolik není. pokud opravdu momentálně řešíš, že nejsou peníze a začíná jít do tuhýho, vzala bych práci, která je, abych měla pravidelný příjem. to přece neznamená konečnou, pořád si můžeš dál obíhat konkurzy, snažit se najít práci, která by ti vyhovovala.

Není tady

#68 18. 11. 2012 10:31

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pavlo,
jasně, ale tohle řešení je jen krajní. Nejsem úplně zdravá a celodenní fyzickou námahu moc nezvládám (vím, že se tady často dělají i dvanáctky)

Není tady

#69 18. 11. 2012 21:13

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánko,
prožíváš těžké období, Pan a Háňa to napsaly moc hezky, není moc co dodat. Přeji ti, abys co nejdříve našla práci- jakoukoliv, odrazila se ode dna a mohla už jen stoupat. Pokud jsi ovšem nepřišla s plánem poznat ještě větší trampoty a naučit se je zpracovat. To víš jen ty , spíš ta část tebe, se kterou zřejmě neumíš pracovat, nebo využívat její potenciál. A kdo z nás to umí? že jo. Já taky ne.
S EFT mám dobré zkušenosti (Už jsem dlouho neťukala, přiznávám), tam se neoblafneš i když pracuješ sama se sebou, poznáš, kdy se něco děje, kdy jsi trefila hřebíček na hlavičku a kdy jsi vedle.

Háňo, moc hezky se čteš a jsi mi moc sympatická od pohledu, pokud jsi to ty na nicku.stolt

Ivano, trochu mi naskočila husina při tvém odsudku různých terapíí. Někomu funguje  běh do úplného vyčerpání, sedřít se fyzicky , umýt okna v celém baráku , někomu antidepresiva a někdo se musí vypovídat u odborníka a někomu pasují tyhle techniky.

Není tady

#70 19. 11. 2012 9:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když si nebudu věřit, budu moct jít tak ke stroji
No a?
Třeba by ti to pomohlo, abys tak zaťatě netřískala do dveří... přinejmenším bys měla čistou hlavu, vejplatu a tudíž čas a možnost přemejšlet jinak.
Dokážu strašně moc věcí... Rychle se učím, umím s počítačem, 2 jazyky, základy účetnictví...
Tak TOHLE je nedostatek sebevědomí a sebedůvěry?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#71 19. 11. 2012 9:40

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

No a?
Třeba by ti to pomohlo, abys tak zaťatě netřískala do dveří... přinejmenším bys měla čistou hlavu, vejplatu a tudíž čas a možnost přemejšlet jinak.
Dokážu strašně moc věcí... Rychle se učím, umím s počítačem, 2 jazyky, základy účetnictví...

taky jsem několik let dělala u stroje, dokonce jsem doslova a do písmene zametala ulice . No a?
Proč takovou práci podcenuješ? Myslím T.

Není tady

#72 19. 11. 2012 10:47

rentle
♥♥-----

Omlouvám se, že se vměšuji do debaty, ale na práci u stroje by měl být člověk zdráv, tu nemoc, co má Tulipánka mají i obě moje děti a tohle bych jim v žádném případě nedoporučovala, ani jejich ošetřující lékař, zdraví je přednější. A noční směny nepřichází do úvahy vůbec.

Není tady

#73 19. 11. 2012 11:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánko, rentle tu zmiňuje nějakou nemoc, asi tě víc zná. Máš invalidní důchod? Nebo ho můžeš mít? Abys měla aspoň nějaký příjem, jestli máš takové zdravotní problémy, že nemůžeš dělat jakoukoliv práci.

Mám VŠ a také jsem nějakou dobu, ještě za socializmu, pracovala jako uklízečka. Protože dcerka měla srdeční vadu a nemohla do jesliček.

Vyjadřovat se pohrdavě o jakékoliv práci mnohé o sebevědomí (nezdravém) napovídá. Pracuješ i s tímto, Tulipánko?
Mně vysvětlila má psycholožka, že sebevědomí není, jak se mnozí domníváme, nízké nebo vysoké. Ale zdravé a nezdravé. Ty ho nemáš "málo", ale spíš bych řekla, že ho máš nezdravé. Na to už poukázala helena, jakým způsobem píšeš o tom, co všechno umíš.

(Mimochodem, jelikož jsem účetní, tak "základy účetnictví" jsou dost málo, řekla bych, že celkem k ničemu. Buď účetnictví umím, nebo ne. Účetní, která umí třeba pouze přijaté faktury, nebo vydané, nebo pokladnu, není účetní. Umím s počítačem je taky velice široký pojem.)

Upravil(a) Eva. (19. 11. 2012 11:40)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#74 19. 11. 2012 11:40

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

No a?

Heleno,
myslím, že z toho sebevědomí jsem se už docela vzpamatovala. Tohle se mi daří vyčistit zatím nejvíc, i když je to ještě hodně na vědomé úrovni a na podvědomé úrovni o sobě ještě trochu pochybuju.

Není tady

#75 19. 11. 2012 11:44

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

agewa napsal(a):

helena napsal(a):

No a?

taky jsem několik let dělala u stroje, dokonce jsem doslova a do písmene zametala ulice . No a?
Proč takovou práci podcenuješ? Myslím T.

Agewo,
na škole jsem dělala brigády v provozu, vím, jaké to je a nepodceňuju tu práci. Jen říkám, že je to pro mě krajní řešení - není optimální.
Pro ostatní: mám cukrovku 1. typu. Když jedu u mašiny, nemůžu jednoduše odejít a říct - heleďte, mám hypoglykémii nebo hyperglykémii, postavte si k tomu stroji koho chcete. Navíc když glykémie nemám srovnané, jsem unavená a nezvládám delší směny. Toť tak.
Mám částečný invalidní důchod. Ale manžel chtěl domek a z těchto důvodů máme dost vysokou hypotéku. Bez ní bych si fakt pískala smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí