6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
NAE MIMINKA:
JULIE ANNA od PetraP
Narozena: 28.července 2012
Měřila:
Váila:
IVANKA od JaVy
Narozena: 4.října 2012
Měřila: 48cm
Váila: 3190g
JULIE od Sakura
Narozena: 12.října 2012 v 18:09, 41+2tt (42tt podle PM)
Měřila: 48cm
Váila: 3280g
EMA od Ewule
Narozena: 13.října 2012 ve 13:38
Měřila: 50cm
Váila: 3650g
ADÁMEK od Leontýna
Narozen: 18.října 2012 v 10:28
Měřil: 45cm
Váil: 2320g
LEXÍK od hela86
Narozen: 22.října 2012 ve 22:35
Měřil: 52cm
Váil: 4290g
MAXÍK od Tanka
Narozen: 25.října 2012, 6 dní před termínem
Měřil: 48cm
Váil: 3,18kg
JOHANKA od keks
Narozena: 8.listopadu 2012 v 5:40, 37+4tt
Váila: 3350g
NATANIEL od Sita
Narozen: 12.listopadu 2012 v 11:50
Měřil: 52cm
Váil: 3950g
KLÁRKA od ledoveček
Narozena: 27.listopadu 2012 v 17:29
Váila: 4,2kg
ADÁMEK od Lenka77
Narozen: 29.listopadu 2012
Měřil: 50cm
Váil: 3670g
Poslední aktualizace: 10.12.2012
Upravil(a) Sakura (10. 12. 2012 2:54)
Není tady
Ná poslední chlívek jetě v Těhotenství. Přeju naim těhulkám co nejkratí porody a krásná a zdravá miminka.
Není tady
Saku, děkujeme za chlívek a tady u asi porodíme vechny...
Není tady
Holky, mám na vás technický dotaz. Po měsíční kontrole poprvé vyrazím s Julinkou ven. Doteď mi chození ven tchýně striktně zakazovala a kdy jsem la nakoupit, vdy mi ji hlídala. Ale po měsíční kontrole chystám vytáhnout kočár a pomalu a jistě chodit ven na procházky, ze začátku aspoň na ten nákup do blízké sámoky. Jeliko mám kočárek s korbičkou porvé, nevím, co se do něj dává, čím ho vystlat a do čeho miminko zabalit. Asi koupím kombinézku - overálek, na to teplou deku, ale nevím, co dospod a okolo miminka. Asi taky nějaké deky? Sice tu nemáme tak chladno jako u vás (momentálně cca 17 stupňů), ale bude se ochlazovat. Moc děkuju za pomoc! U se moc těím na první procházku.
Není tady
Keks, to by bylo, abyste v tomhle chlívku neporodily. Vak u se brzo dočkáte.
Není tady
Helu s tím kojením holky napsaly vechno. A nejhorí na tom je ta reakce tvého manela a tchýně Moc drím palce, aby jsi to ustála. A jestli kojení nevyjde, o nic nejde. Důleitá je v pohodová maminka a klidné dítko
Saku ti chlapi jsou fakt na palici
A já do kočárku dávám taku a v ní mám deku (ve spod i navrch a dítko v kombinézce. Mám takovou podzimní kombinézku. A nebo je dobrý lehky fusak. A tka má dekl a takhle to dávám do kočárku a ten jetě zadekluju
Na velkou zimu mám zimní fusak a zimní kombinézu
Ledí asi prostě potřebuje vodu. Tak pij a pij a pij. Pokud by to trvalo i po porodu, tak si nech udělat test na cukrovku
Není tady
Ahoj holky...
Saku.. diky za novy chliv.. ten nam jiste vystaci az do Vanoc Cetla jsem, ze manzel Te pekne zlobi... i ten jeden....
Ledi.. jak ses ptala na tu materkou kdy chodi.. ja jsem dala papiry mzdove v pulce rijna, s tim, ze vyplneny nastup jsem mela 14 rijna a penize za tech pul mesice mi prisly uz 31 rijna... firma co nam dela mzdy mi rekla, ze socialka si bere 14 dnu na zprac. zadosti... tak to prislo pomerne rychle..
mne mímo dneska tlaci pekne dole.
Není tady
Krásný večer maminky a těhulky to je nádhera, e máme i třetí chlívek Jetě se pamatuji, jak Situ psala, e by chtěla porodit alespoň ve chlívku č.3 a ono ji to fakt vyjde
Saku to je ílené ti chlapi by zaslouil fakt, takhle tě nechat doma samotnou Snad ho to brzo přejde a budete si spolu uívat Julinku...ono to u nas vypadá obdobně akrotá manel neodchází protoe nemá kam to vypadá jako spíe ti chlapi měli estinedělí a ne my Saku a o tom kočárku, já jsem si dospodu uila takovou měkou vloku (uvnítř mám vatelín) a pak dávám jenom na to a přikryju dečkou ale jak je pak větí zima tak fusak a hrubí deku a mimi oblíkám do takové chlupaté kombinezky a v zimě do zimní
Heli ani neví jak tě chápu, já bydlím s rodičema a jetě i s babičkou a tetou tak vím jaké to je kdy tě blízcí nepodrí a nepochopí Neboj věřím v to, e dělá vechno pro to aby kojení lo, ale holky ti to tady moc hezky napsaly obzvlá Keks prostě hlavně buď v klidu...svět se nezboří A vechny moné rady tady u padly, nezoufej ono se to moná jetě spraví
Leni, Keks, Ledi holky moje moooc na Vás myslím a to máte uuuu za sebou a kocháme se krásnýma miminkama
Není tady
Ahoj holky, tak u nás je to s tím starím dítkem právě naopak. Lenička chce jenom mě, abych jí krmila a oblékala, od manela to moc nechce. Chtěla jsem se zeptat, jak se sem vkládají fotky, u jsem to dlouho nedělala a nějak jsme na to sama nepřila. Díky
Není tady
Holky diky moc, jste zlaty a dodaly jste mi optimismus.
Jinak dneska se u nas mohla stat katastrofa, byli tu na navsteve znami s dvouletou holcickou, v jednu chvili jsem sedela vedle Lexika na zemi, on lezel na podlozce a koukal na hrazdicku a Anicka sla kolem, zakopla a spadla milimetr od jeho hlavicky. Myslela jsem, ze me klepne, nastesti se nic nestalo, ale o kousicek dal a mohl mit rozmackanou hlavu. Takze problemy s kojenim hazim daleko za hlavu a dekuju vyssi moci, ze je muj chlapecek v poradku a spi tady vedle me v kosiku.
Není tady
Ahoj holky,
diky za novy chlivek,tady proste porodime.
Leni,jak to?No ja sla k 1.10.2012 a materskou jeste nemam.Jen jestli mi prijde, zamenstanavateli jsem davala vse,tak ocekavam, ze to prijde, chodi to mesic pozpatku.Takze ocekavam, jinak bude pruser.
Heli, vykasli se na manzela i pribuzne, je to tvoje rozhodnuti, manzelovi rekni, ze pokud chce kojit za kazdou cenu,. tak muze klidne kojit sam,kdyz je tak moudry a tebe at zbytecne nestresuje a tchyni rekni, ze jestli to chce zkusit sama, ze muze, ze davat rady umi kazdy,delas pro to vsechno,ale pujde ti to cimdal hure,kdyz te budou stresovat blbyma radama a recma o necem, o cem vi chlap velke prd.Proste stres laktaci zastavuje, cim jsem byla nervoznejsi a propadala jsem beznadeji,ze jsem zla matka, tim mene mleka jsem mela a maly byl obrovsky jedlik.Jsem hrozne razny clovek, kdyz se jedna o to, co si mysli ostatni a kdyz potrebuji radu, zeptam se,ale zbytecne rady nepotrebuji.Takze dej na sebe, jedine pohodova maminka ma pohodove miminko a odrazi se to na nalade v rodine, jak jsem prehodila maleho na UM,tak zavladl klid a harmonie, dokonce i manzel za mne o vikendu vzal nocni sichtu na krmeni a neremcal a uprimne se mi to vyplatilo,protoze na mne maly nebyl zavisly a vyklubal se z nej velice samostatny clovicek, takze jsem nikdy neresila to, ze by rval, kdyz me nevidel a ja ho klidne mohla dat v 7 mesicich na hlidani do jesli a bez problemu a ja mohla do prace a byli jsme oba v poradku a nemyslim, ze bych byla horsi mama nez ostatni, dodnes ho muze pohlidat kdokoli ma cas a neresi, ze maminka neni pobliz.Jasne, ze mne nekdo odsuzoval,ale co nadelam, nikdy se nezavdecim kazdemu.
JInak hlavne, ze je Lexik v poradku a nic se mu nestalo, nejhlavnejsi je zdrave miminko a spokojene, napapane a hlavne spokojena maminka, takze drzim pesti, pokud se budes snazit kojit, dalsi rada, lahev mu kdyz tak nedavej,aby nebyl liny sat z prsu,ale davej mu mlicko pres strikacku, sam si ho nasaje zpusobem, jakym saje z prsu, ja to delala 3 mesice, sice obcas opruz,ale pokud fakt chces zachovat kojeni, je toto moznost jak mu nedat lahev.Pak je moznost, ze si strikacku pripevnisna rameno a ppvedes tenkou hadicku k bradavce pripevnis a maly saje prs,ale i UM ze strikacky a bude syty, je to pomic matkam, co maji malo mlika,ale kojeni se vzdat necvhteji, zapomnela nazev,jak se to jmenuje.
Upravil(a) ledovecek (8. 11. 2012 8:20)
Není tady
Helou...
no Ledi.. taky mne to jaksi prekvapilo, ze mi to prislo uz 31 rijna nebo tak... prisla mi sms se stavem uctu a rikam si.. co to jako je... ze co mi tam pribylo a je to fakt od socialky...tak kdyz budou takhle rychly kazdej mesic.. tak jedine dobre mam tam nejaky trvaly prikazy.. tak abych je nemusela predelavat.. kdyby to pak melo chodit jine dny
Není tady
Ledi ja jsem na matersky od 24/8 a prvni penize mi prisly na zacatku zari, divila jsem se, ze to slo tak rychle. Materskou za minuly mesic jsem dostala dneska, takze ja to mam takhle na zacatku mesice.
Není tady
No je 8.11. a nic,asi zkrachuji, protoze mam nastavene trvale prikazy, hjuza, ze ty urady nedokazou nic posilat v pohode, je to na zabiti.
No jinak holky, kouknete na konecnik dlouhodobek na novem babinete, je tam uzasna novinka, kdo tam chodite.
Jinak holky, to tvrdnuti je silene,vcera jsem citiůla pred spanim takove cyklicke tlaky v podbrisku a dneska po kazdem delsim stani mam bricho jako sutr,uz abych chodila do porodky, jsem blba, jsem se tam uz mela nechat prelozit,aby se nic nezanedbalo.No verim holkam uz maminkam, jak rikali, ze je to na palici.JEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! Dala bych kralovstvi za to, aby uz to prislo,na to bricho se koukam s cim dal vetsim odporem a vcera jsem omylem vrazila dverma do nej, kdyz jsem sla na WC a bylo mi az do breku, kdyz jsem videla, ze se tam pomalu na sirku nevlezu.Porad s nim nekde narazim, chudak mimino.
Není tady
Ledi mě mateřská chodí kadého 6. v měsíci.
jsem si tu novinku zjitila. Se mi podařilo po letech přihlásit
Upravil(a) PetraP (8. 11. 2012 15:47)
Není tady
Mně se to nechce otevřít!
Není tady
Peti, proste jsem to musela pustit vwen, jinak bych praskla, tise drzim vse, co se drzet muze.
Jo tak materska se nekde zadrhla, asi budem hlady.....
Není tady
ja jsem to uz taky cetla... je to bombice
Ledi... tak mas snad jeste manzela ne??
Není tady
Heli krásné!!!!
A Lexík u sleduje hrazdičku? Já zrovna přemýlím, jesli to mám vytáhnout. Nad postýlku jsme jí dali létající papírové kytičky , co jsme s Danym dělali, ale nijak jí to nezajímá
Ledí je to krásná zpráva. Já moc drím, ve co mám, aby to tentokrát vylo
Není tady
Heli, ty jsou sladciii.Krasna fotecka.
Leni, no manzel sice jo,ale mame to u nas doma trosku jinak,ja platim uplne jine veci nez manzel.Mame to takhle divne uz dlouho a ja nejak nemam silu neco menit(takze si o penize nerikam), no mozna casem spise zmenit manzela nez abych tedka neco menila, protoze ten chlap mi pije krev cimdal vice,kdyz mu neco preleti popodnos.Hjuza.Nechapu,proc se rika, ze se neda vyjit se zenskou, kdyz je to uplne naopak.
Upravil(a) ledovecek (9. 11. 2012 7:50)
Není tady
Dobré ráno
Teda Ledí Ty má na něj pifku
Já mau na katastr, jsem jako po roce a něco zjistila, e jsem se vdala a figuruju tam jako majitel pořád pod starým jménem v na to, e se změny mají hlásit do 30 dnů... no to jsem trochu nezvládla
Není tady
Leni mam, protoze misto mne, lomcujou hormony s nim, hjuza, jsme spolu 8.rok a nekdy se nestacim divit.
Tak jsem udelala komplet uklid, umyla jsem prckovi v pokoji okno,vecer horka koupel a sklenicka dobreho cerveneho a to by bylo,aby prcek v brichu odolal,bylo by krasne, kdyby se mala narodila na martina, tak se jmenuje synator. Bylo by to krasne...
Není tady
Ahoj holky,
diky za pochvaly nasich mrnousu . My jsme dneska normalne prespani, meli jsme uplne skvelou noc, sice s dokrmem, ale zato jsme se paradne vychrneli.
Jinak k otazkam workoholismu- dneska jsem dostala nabidku na preklad dalsiho romanu a nedokazala jsem rict ne , takze na dalsi rok mam o praci postarano. Sice uz tady asi nikdy nebude uklizeno, pac si budu jen hrat s mrnatama a prekladat, ale to je fuk, potrebuju praci k dusevni rovnovaze .
Není tady