6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja na stedry den budu jen se synem.Pritel bude u sve matky.Tak jsme se dohodli.Az muj syn odejde domu pritel pro me prijede .Spat budu u jeho matky a rano pojedu domu.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
S tím "sama na tědrý večer" teď řeíme s mamkou. Bydlí se sestrou v RD, oddělené byty. A chce večeřet sama. Prý "mladé" chce nechat jak jsou zvyklí. Přemlouvám ji, aby byla u nás, zatím nechce:-(
já myslím, e na tědrý den by neměl být nikdo sám. kdyby lo o mou mámu, vzala bych ji k nám, i kdybych ji měla svázat a přitáhnout násilím :-))
Nebude sama, večer kadý rok přichází na chvilku k nám, na chvilku k sestře. Ale mě jde o tu večeři, chce večeřet sama a mě se to nezdá. Tahat násilím ji nebudu:-))) na to se u nás nehraje. A e snad kadý ví v rodině kdo co chce? No máme tuto situaci poprvé, první vánoce, kdy je mma sama, tudí opravdu nevím. A taky je moný, e neví ani ona
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
S tím "sama na tědrý večer" teď řeíme s mamkou. Bydlí se sestrou v RD, oddělené byty. A chce večeřet sama. Prý "mladé" chce nechat jak jsou zvyklí. Přemlouvám ji, aby byla u nás, zatím nechce:-(
já myslím, e na tědrý den by neměl být nikdo sám. kdyby lo o mou mámu, vzala bych ji k nám, i kdybych ji měla svázat a přitáhnout násilím :-))
Nebude sama, večer kadý rok přichází na chvilku k nám, na chvilku k sestře. Ale mě jde o tu večeři, chce večeřet sama a mě se to nezdá. Tahat násilím ji nebudu:-))) na to se u nás nehraje. A e snad kadý ví v rodině kdo co chce? No máme tuto situaci poprvé, první vánoce, kdy je mma sama, tudí opravdu nevím. A taky je moný, e neví ani ona
Jak jsem u psala, měla jsem to stejně jako PPavla, ne jsem poznala tchyni. A teď po letech u znám více lidí, kteří si tědrý večer uijí sami, doma, v klidu a pohodě a pak se těí na svátky, jak navtíví rodinu. Proto bych u teď nikoho ani nepřemlouvala, ani nenutila a je s námi. Ale tu zkuenost si musí kadý udělat sám :-)
Není tady
Holči, nevím, proč je maminka sama, ale úplně mi to připomnělo babičku, která taky odmítá být na večeři jinde ne sama ve své jídelně. Na stůl si postaví fotku dědy a večeří s ním... Kadý rok mě to stejně dojme... Po večeři u je ji to jedno a jde ke stromečku se svou dcerou a její rodinou.
Moná je to i její případ, ne?
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Tak to já u aspoň 12 let na tědrý večer v hlavním vysílacím čase nic nesleduju. Kochám se dárky, udělám si čaj nebo svařené víno a uívám si pohody u rozsvíceného voňavého vánočního stromku. Vím ale, e ije sama, tak to je asi něco jiného. Kdybych ila sama, tak se asi taky více dívám na televizi.tak u nas to bylo vzdy tak, aby do ...popelky.... bzlo vse hotovo letos zrejme budu sama, tak neni co resit
Loni jsem byla poprvé sama na tědrý večer, děti byly u tatínka a přily a na Boí hod na oběd. Byla jsem na hřbitově zapálit svíčku rodičům, večer jsem si usmaila kousek kapra a udělala si k tomu salát, polívku jsem vynechala a pak jsem se koukala na pohádku a moc jsem si to uívala. Já jsem sama ráda.
Já to tak pozitivně nevidím, ale prostě to musím přeít - je to jen pár hodin
Není tady
Zuzina napsal(a):
Holči, nevím, proč je maminka sama, ale úplně mi to připomnělo babičku, která taky odmítá být na večeři jinde ne sama ve své jídelně. Na stůl si postaví fotku dědy a večeří s ním... Kadý rok mě to stejně dojme... Po večeři u je ji to jedno a jde ke stromečku se svou dcerou a její rodinou.
Moná je to i její případ, ne?
Moná to je i její případ. Nevím. A myslím, e to ani neví ona. Je poprvé sama, táta letos umřel
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
Moje máma je taky sama a bydlíme ted kousek od sebe , ptala jsem se, jestli to nechce nějak spojit , ale nějak moc se netvářila , tak se nebudu vnucovat .
Není tady
holcina napsal(a):
Zuzina napsal(a):
Moná je to i její případ, ne?Moná to je i její případ. Nevím. A myslím, e to ani neví ona. Je poprvé sama, táta letos umřel
..to mě mrzí...
Pokud tedy nechce jít k nikomu, tak ji nenute. Má k tomu své důvody...
Není tady
Je poprvé sama, táta letos umřel
Tos ovem doteď nezmínila...
Tím spí jí (asi) rozumím, e nechce večeřet u mladejch. Jednak si můe chtít v klidu a tichu zavzpomínat, jednak má moná strach, aby "neobtěovala a nekazila večer" třeba slzičkama...
Já nevím - ale asi bych jí nechala, a si to udělá podle svýho s tím, e kdykoli můe zavolat a někdo z vás si buď k ní nebo pro ni přijde. A samozřejmě bych se jí ozvala i sama.
Není tady
Psala jsem, e je je poprvé sama a e to je nová situace pro nás vechny. Jojo, nechám ji a´t je sama, zajdeme k ní odpoledne jestli si to nerozmyslela a pak přijde jako kadý rok po večeři k nám.
Není tady
No u nas to take bude zajimave jak jsem psala,ze jsme se dohodli,ze pritel bude na vanoce u matky a ja se synem doma.Tak pritel chce veceret se mnou, takze na me budou s veceri cekat u mamy nez muj kluk odejde domu.Stve me to,protoze ja kluka vyhazovat nebudu chci byt s nim.Vim,ze kluk vecer odejde s klukama na pivo jako kazdy rok,ale v kolik hodin to bude nevim.
Takze takhle budeme mit zkazene vanoce vsichni,protoze se muze stat,ze tam kluk klidne bude do 22 hodin a oni stale bez vecere nastvani,ze,uz nejedu.Nebo pritel bude volat jestli,uz ma priject a tim padem kluk se zbali a pujde domu,aby neotravoval.
Upravil(a) eremuruss (26. 11. 2012 13:35)
Není tady
Tak a na tebe nečekají. Vím, e u jsi to psala, jak se kdo s kým nesnese tak proč to komplikovat. Ty se synem a přítel s matkou. A dcera s přítelem? jetě spolu jsou?
Není tady
Zase hledá problém, erem?
Jestlie "pritel chce veceret" s tebou, tak holt buď bude muset počkat (a vysvětlit to mamince) - bez toho, aby otravoval a volal "jestli,uz ma priject"... nebo se najíst v klidu jen s mámou a počkat, a se mu ozve.
Nakonec - on taky chce (musí?) být s maminkou, tak by měl pochopit, e ty chce být se synem.
Není tady
holcina napsal(a):
Tak a na tebe nečekají. Vím, e u jsi to psala, jak se kdo s kým nesnese tak proč to komplikovat. Ty se synem a přítel s matkou. A dcera s přítelem? jetě spolu jsou?
Jo ,dcera s pritelem je porad.To,aby na me necekali jsem pritelovi rekla, nechce o tom ani slyset,ze pry chce veceret se mnou.
Upravil(a) eremuruss (26. 11. 2012 14:17)
Není tady
helena napsal(a):
Zase hledá problém, erem?
Jestlie "pritel chce veceret" s tebou, tak holt buď bude muset počkat (a vysvětlit to mamince) - bez toho, aby otravoval a volal "jestli,uz ma priject"... nebo se najíst v klidu jen s mámou a počkat, a se mu ozve.
Nakonec - on taky chce (musí?) být s maminkou, tak by měl pochopit, e ty chce být se synem.
Jo musi byt s maminkou,protoze maminka si to vynutila.K nam ject nechce a sama byt taky nechce,pry by to neprezila.Myslim,ze tyhle vanoce budou moje nejhorsi v zivote.Nejradci bych byla doma sama nez ject na vanoce ke tchyni.
Není tady
To se ti nedivím, k tchýni bych taky nejela. Ale ta by přila jak ji znám. To moje máma nechce. To jsou starosti s rodičema:-)
Není tady
Koukám, erem, e a udělá co udělá, vdycky bude někdo natvanej.
Blbý na tom je, e to bude TY, kdo se bude cítit jako původce onoho namíchnutí...
Není tady
helena napsal(a):
Koukám, erem, e a udělá co udělá, vdycky bude někdo natvanej.
Blbý na tom je, e to bude TY, kdo se bude cítit jako původce onoho namíchnutí...
Proc ja puvodce?Nerozumim.
Není tady
eremuruss napsal(a):
No u nas to take bude zajimave jak jsem psala,ze jsme se dohodli,ze pritel bude na vanoce u matky a ja se synem doma.Tak pritel chce veceret se mnou, takze na me budou s veceri cekat u mamy nez muj kluk odejde domu.Stve me to,protoze ja kluka vyhazovat nebudu chci byt s nim.Vim,ze kluk vecer odejde s klukama na pivo jako kazdy rok,ale v kolik hodin to bude nevim.
Takze takhle budeme mit zkazene vanoce vsichni,protoze se muze stat,ze tam kluk klidne bude do 22 hodin a oni stale bez vecere nastvani,ze,uz nejedu.Nebo pritel bude volat jestli,uz ma priject a tim padem kluk se zbali a pujde domu,aby neotravoval.
boeboe...Erem,ta vae famílie by mohla mít továrnu na vymýlení problémů!Proč si pořád tak komplikujete ivot?Holt musí to být evidentně ty,která rozhodne,jak bude,take rázně oznam svému příteli,e ty letos slaví vánoce se synem a on tedy je stráví se svou matkou.a e s večeří at ne tebe nečekajíTECKA.
Druhou moností je,pokud se vzájemně rodina nemusí,aby ty si strávila vánoce s tím,s kým ije,protoe ho má asi ráda,ne?A holt za synem a za tchýní se půjde násl.dny.Věčně synovi a ani tvůj přítel své matce nemůete být za zadkem přeci,kadý má právo na svůj vl.ivot a zvlát u dospělých lidí to platí dvojnásob.
.
Není tady
Jaku napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Takze takhle budeme mit zkazene vanoce vsichni,protoze se muze stat,ze tam kluk klidne bude do 22 hodin a oni stale bez vecere nastvani,ze,uz nejedu.Nebo pritel bude volat jestli,uz ma priject a tim padem kluk se zbali a pujde domu,aby neotravoval.boeboe...Erem,ta vae famílie by mohla mít továrnu na vymýlení problémů!Proč si pořád tak komplikujete ivot?Holt musí to být evidentně ty,která rozhodne,jak bude,take rázně oznam svému příteli,e ty letos slaví vánoce se synem a on tedy je stráví se svou matkou.a e s večeří at ne tebe nečekajíTECKA.
Druhou moností je,pokud se vzájemně rodina nemusí,aby ty si strávila vánoce s tím,s kým ije,protoe ho má asi ráda,ne?A holt za synem a za tchýní se půjde násl.dny.Věčně synovi a ani tvůj přítel své matce nemůete být za zadkem přeci,kadý má právo na svůj vl.ivot a zvlát u dospělých lidí to platí dvojnásob.
.
Jenomze on za zadkem sve mamince je porad.V praci propustka za propustkou,protoze maminka potrebuje k doktoru a sama nedokaze ject,protoze je psychicky na dne.Vse se toci jenom kolem maminky.......Vcera mu jejich sousedka rekla ,ze na jeho byvalce bylo videt jak je falesna a,ze me uprimnost kouka z oci,ze jsem hodna a nedokazala bych ublizit.Pritele zarazilo,ze jsem mu na to rekla jem hmm.....protoze vim,ze ta sousedka nema pravdu ,uprimna nejsem ani trochu,kdybych byla asi by vsichni koukali co jsem zac....
Upravil(a) eremuruss (26. 11. 2012 17:01)
Není tady
erem, chápu, e nechce nechat matinku samotnou, i kdy jetě s bráchou ne? Ale nechápu proč nemůou přijet vichni k vám. Ale je fakt, podle toho co tu píe, e si maminka troku vymýlí. Ale zas na druhou stranu, kdy ví, e synek bude skákat proč ne. To neře.Tak to udělej jak navrhuje přítel, vypni si mobil, uij si večer se synem a a odjede zapni mobil, e u můe jet. A čekají, kdy chtějí
Není tady
Proc ja puvodce?Nerozumim.
Neříkám, e bude, ale e se tak bude cítit.
A proč? To je jednoduchý... "protoze se muze stat,ze tam kluk klidne bude do 22 hodin a oni stale bez vecere nastvani,ze,uz nejedu.Nebo pritel bude volat jestli,uz ma priject a tim padem kluk se zbali a pujde domu,aby neotravoval" - a v obou případech, jak se mi tak jeví, se za ty "zkazene vanoce" bude cejtit "odpovědná".
uprimna nejsem ani trochu,kdybych byla asi by vsichni koukali co jsem zac
Hm... moná by ty nadcházející Vánoce byly vhodnou příeitostí, aby ses konečně projevila
Třeba by se leccos vyjasnilo.
Není tady
meho syna nebavia filmove pohadky jenom kreslene vteto chvily mne zadna cisto o vanocich nenapada ale zbonuje mau a medveda a tam je aj jedna čast o vanocích. pak samozrejma mickey a moulove nic tak častejsie ani nechce sledovat
Není tady