6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mé děti milují vánoční animované pohádky. Zřejmě to kouzlo příběhu spojené s grafikou dělají své. Je zvláštní, jak během roku nás ani nenapadne kouknout se na nějaký zimní či vánoční příběh, s nástupem pozdního podzimu a blížícím se Ježíškem se u nás v obýváku tyto pohádky objeví a baví nás všechny. A tak mě napadlo vytvořit vlákno právě na toto téma. Jaké jsou vaše (případně vašich dětí) oblíbené vánoční/zimní pohádky? Nemusí to být jen ty animované, i když tipy na další krásné pohádky nám dosud neznámé moc uvítám.
U nás velmi oblíbené z těch animovaných je
Medvídek Mandarinka - nádherný příběh
Franklinovy kouzelné vánoce - v hlavní roli je malý želváček
Jak Nody zachránil kouzelnou nadílku
Vánoce v New Yourku
A bez jaké pohádky či i filmu si vánoce prostě neumíte představit? Já mám třeba vánoce naprosto spojené s nádhernou starou klasikou Tři oříšky pro Popelku
Není tady
Popelka s Trávníčkem. PRostě nesmí chybět. MIluju ji. Markétce se taky líbí.
Kluci když byli menší koukali v době vánoc na Sám doma.
Andrej - viděli jste Dokonalé vánoce s Barbie? Moc se nám to líbí,koukala jsem i já. Sice je to novinka,žádná klasika, ale doporučuju.
Není tady
Duši ne, Dokonalé vánoce s Barbie mi nic neříká - díky za tip, mrknu se po tom
Není tady
Tak prní, co mě napadlo, je Vánoční koleda ( ta starší, hraná, z roku 1999). Je to spíše kouzelný vánoční příběh,než typická pohádka, ale navozuje dokonale tu sváteční atmosféru Vánoc ve starém světě. Její postavy jsou vykresleny věrně podle předlohy Charlese Dickense a nechybí jim pohádková jednoznačnost statečných, hodných a zlých hrdinů - navíc s úžasným závěrem. Zvládnou ji děti od osmi,devíti let.
Jinak ještě máme moc rádi "Jak se budí princezny" - je romantická i vtipná.
A jestli to nevadí, tak mě by docela zajímaly vaše typy na vánoční film.
Upravil(a) světýlko (7. 11. 2012 1:22)
Není tady
Tak další tip na animovanou pohádku pro menší děti je My Little Pony - Mentolka a vánoce.
Není tady
já se na pohádky o Vánocích těším, ale pak se zpravidla nedívám, protože jak je máme i na DVD ze stánků, tak je mám okoukané..takže většinou kouknu jen na nějakou novou. Jinak mám ráda Popelku a S čerty nejsou žerty.A z těch novějších to je pohádka, kde jirka Mádl hraje čerta Záprtka a jeho babičku J.Bohdalová.
Vánoční koledu jsem viděla v kině předloni ve 3D a bylo to nadherné..
Není tady
Mám ráda český hraný pohádky, i jako "dáma v letech"
Není tady
Krásné téma . U mě to je naprosto jednoznačné, vánoce si neumím představit bez pohádky Tři oříšky pro popelku (Šafránková - Trávníček) - rok co rok se na ní strašně moc těším a neomrzí se mi nikdy.
Není tady
Přemýšlím o filmech - k vánocům mi patří také Krakonoš a lyžníci, S tebou mě baví svět, Láska nebeská, rodinná komedie Vánoční prázdniny...
Upravil(a) LENNNA (15. 11. 2012 22:22)
Není tady
Rada koukam o vanocich na Babicku s Libusi Safrankovou a Marii Kurandovou.
Není tady
Jak už tu mnozí psali, pro mě patří k vánocům Krakonoš a lyžníci, úžasné, hřejivé, milé. I když je to vlastně o velikonocích:-))))
Není tady
krakonoš a lyžníci, to jsem viděla vždycky jen kousek, nezaujalo mě to nikdy tak, abych se na to dívala do konce.
jinak mám pohádky ráda, hlavně naše. co moc nemusím jsou ty americký kraviny, co běží v televizi.
Není tady
Nemám ráda filmy, které už znám. Někdy se kouknu na kousek Popelky apod., ale dlouho mě to nebaví. Vždycky se těším na novou pohádku na Štědrý večer na ČT1.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
krakonoš a lyžníci, to jsem viděla vždycky jen kousek, nezaujalo mě to nikdy tak, abych se na to dívala do konce.
jinak mám pohádky ráda, hlavně naše. co moc nemusím jsou ty americký kraviny, co běží v televizi.
Krakonoš a lyžníci jsou pro mě taková oddechovka, líbí se mi ta doba, ve které se to odehrává a tedy i jména dětí - Jan, Matěj, Vítek, Josef, Rozálie, Amálie... Jednou jsem si je i vypsala.
Moje nejoblíbenější pohádka je (překvapivě ) Tři oříšky pro Popelku. Jinak pohádky moc nemusím, hlavně ne ty moderní.
Americké vánoční filmy mi přijdou taktéž většinou stupidní. A ještě žalostnější mi přijde Santa Claus a jeho propagace a vnucování v ČR. Já ho teda nepodporuju. Bohužel se s ním setkávám před Vánoci na každém kroku. Dokonce jednou (možná i víckrát) ho měli jako výzdobu na fasádě hotelu Grand v Brně (to je známý čtyřhvězdičkový hotel v Brně, nedaleko Hl. nádraží), zvolili to nejhorší provedení, ty nejlacinější materály.
Není tady
Ivana napsal(a):
Nemám ráda filmy, které už znám. Někdy se kouknu na kousek Popelky apod., ale dlouho mě to nebaví. Vždycky se těším na novou pohádku na Štědrý večer na ČT1.
Tak to já už aspoň 12 let na Štědrý večer v hlavním vysílacím čase nic nesleduju. Kochám se dárky, udělám si čaj nebo svařené víno a užívám si pohody u rozsvíceného voňavého vánočního stromku. Vím ale, že žiješ sama, tak to je asi něco jiného. Kdybych žila sama, tak se asi taky více dívám na televizi.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Rada koukam o vanocich na Babicku s Libusi Safrankovou a Marii Kurandovou.
Taky se mi tato Babička moc líbí, Libuši Šafránkové ta role sedí jako ulitá. A Babičku mám moc ráda i v knižní podobě, ať si říká kdo chce co chce.
Není tady
Tři oříšky pro Popelku u mně naprosto vedou už 37 let (to mi bylo 7 a naši koupili televizi)
Jinak Krakonoš a lyžníci, Jak se budí princezny, nepohrnu ani filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo S tebou mně baví svět
Novější pohádky se mi některé líbí, ale žádná mi nijak více k srdci nepřirostla, abych si ji spojila s Vánocemi
Není tady
Máme krásné filmové pohádky. Z těch novějších se mi líbí Anděl Páně, ze starších Z čerty nejsou žerty, Tři oříšky, Krakonoš a lyžníci - tam je krásná hudba.
Na Štědrý den premiérovou pohádku taky nestíháme, i když se o to moc snažím, pohádky mám ráda, ale i když posuneme začátek večeře, nikdy se to nestihne.
Není tady
Na Štědrý večer pohádky nestíháme, vlastně jsem neviděla z těch nových ani jednu
Není tady
holcina napsal(a):
Na Štědrý večer pohádky nestíháme, vlastně jsem neviděla z těch nových ani jednu
U nás naprosto to stejné, nemáme šanci to stíhat, a vlastně ani nechceme. TV nám tak nějak k štědrému večeru nepatří. Vlastně ani nevím, proč to dávají v takovou dobu, kdy jsou lidé tak nějak pohromadě a na televizi moc čas ten večer není. Ale beru, že každý to má jinak.
Není tady
Kdyz jsem mela deti male obdivovala jsem lidi co se prochazeli o stedrem dnu okolo nasich oken.Nikdo zadnou praci,vsichni v pohode.Muj tata si vzdycky bral deti ven a k sobe na stedry den ve 14 hodin a k veceri zasedli v 17 hodin u nas.Mezi tim ja musela stihnout ozdobit stromecek,zabalit darky,poklidit ,pripravit stul a usmazit kapra.Mela jsem to jen tak tak.
Proto jsem obdivovala ty lidi prochazejici se venku.I moje sousedka se na stedry vecer nepretrhla salat udelala den predem a obaleneho kapra mesic predem vyndala na stedry den z mrazaku.Cely den se valela u televize.Mela jsem rada vanoce,kdyz byli deti male to kouzlo vanoc a jejich radost s darecku.
Není tady
Co nestihnu do 23 tak už neřeším. Na štědrý den už jen obalit řízky a stromeček zdobit u pohádky.
Erem - Ty balíš dárky až 24 ?
Jo a taky nějak nestíháme koukat na novou pohádku.
Není tady
erem, letos se můžeš taky procházet.-)
letos se nějak víc těším na vánoce než jindy, ani nevím proč
Není tady
holcina napsal(a):
erem, letos se můžeš taky procházet.-)
letos se nějak víc těším na vánoce než jindy, ani nevím proč
Nebudu se prochazet,budu skoro do 17 hodin v praci a pak,uz budu se synem.
Není tady
dusička napsal(a):
Co nestihnu do 23 tak už neřeším. Na štědrý den už jen obalit řízky a stromeček zdobit u pohádky.
Erem - Ty balíš dárky až 24 ?
Jo a taky nějak nestíháme koukat na novou pohádku.
Ano darky,kdyz deti byli trochu vetsi jsem mela schovane u nasich,protoze deti zacali sumovat.
Není tady