29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu. Mám 13 denního chlapečka, kterého plně kojím, ale od včerejška mám pocit, že mu moje mléko tak úplně nestačí. Je neklidnější než dřív, víc se budí s opakovaným kňouráním, přitom ho nebolí bříško apod. Prostě příznaky začínající laktační krize. Od porodu dodržuju pitný režim, piju caro, kojící čaje, obyčejnou vodu bez bublinek, za den vypiju tak odhadem mezi 2-3 litry tekutin.
Chtěla jsem se zeptat, jaké potraviny/tekutiny pomáhaly vám při kojení. Jestli máte nějaké tajné tipy v rukávu, sem s nimi, budu moc vděčná .
Není tady
Homeopatika: ricinus communis. Nebrat ale v tak velkých dávkách, jak se píše na netu. Stačí jedna dvě kuličky. Nebrat určitě když se začnou nalévat prsa. Pak účinkuje přesně naopak. Koupíš v lékarně.
Není tady
Po dvou týdnech a laktační krize? Kojila jsem dvě děti,ale pokud není dítko 4,5 kg macík,tak si myslím,že má mlíčka dost. Jinak na tvorbu mlíčka také pomáhá silný vývar a mě pomáhaly i opravdu hutně zapražené polévky třeba kmínová s máslem nebo opravdu hustá zeleninová polévka. Co je ale nejdůležitější je klid a pohoda. Držím pěstičky.
Není tady
Holky díky . Vyzkouším polívky a vývary. A jinak on Lexík právě je 4,5kilovej macík, při porodu měl 4290, na kontrole u naší dětský dr už něco přes 4400, takže ukojit ho je celkem zápřah
.
Není tady
Helí ani nevíš, jak Tě chápu .D Malý se narodil s váhou 4480g. teď má 9,2 kila...
Nám přišla první laktační krize po třech týdnech. Pak byla ještě jedna. Ale fakt díky homeo jsme to zvládli. dneska už kromě kojení papkáme zeleninku a ovoce
Není tady
Zuzi diky, jsi hodna . Nechci to zakriknout, ale jen co jsem koupila ty homeopatika (a nestihla je jeste ani pouzit), tak jsme meli den bez dokrmu, tak snad se to lepsi a vyresi, nebo zkusim pak ty prasky.
Není tady
Heli, homeo.. jsou opravdu silné. Mi radila homeopatka, že při menších potížích stačí je mít u sebe. Třeba v kapse
Není tady
holky na tvorbu mlíka jsem používala e m u l i p s, je to stoprocentně přírodní jen z bylinek, bez chemie, mlíka bylo na rozdávání a ještě navíc jsem rychleji ztratila váhu po porodu, je dobrý na trávení a pro miminka na větříky, vstřebává líp i vitamíny, cenově výhodný. Jestli máte zájem se dozvědět více napište mi kep.kla zavináč seznam.cz
Není tady
Za 3 tydny se mi narodi me druhe ditko a uz ted si delam starosti kvuli kojeni.U prvniho jsem mela malo mleko ,za den asi jen 150 ml ,takze to nestacilo a musela jsem prikrmovat.Nic mi na tvorbu mleka nepomahalo ,zadny vyvar atp...Ted nevim jestli se mam podruhe na to kojeni vubec dat .Prsa nebyla nikdy nalita ,jak jsem videla u ostatnich zen v porodnici ,bradavky se taky nijak nezvetsily.Myslim si ,ze bohuzel patrim k tomu malemu procentu zen ,co proste skoro vubec mleko nemaji.Mleko jsem i odpumpovavala a taky slabota,po 2 mesicich jsem toho musela nechat ,maly rval porad hlady.Mam z toho docela dilema a strach .Nevite jak spravne na to?
Není tady
nestrersovat se dopředu. První dceru jsem taky skoro nekolia, plně asi 5 týdnů, byla jsem nervní, furt brečela, jak jsem nemožná. Teď jsem v pohodě ukojila dvojčata. Pomohli mi v nemocnici. Prostě co 3 hodiny kojit, hlavně v noci, hodně pít (já dala i litr jen během jednoho kojení), odpočívat co to jde. A věřit tomu. S tím, že když kojit nebudeš, prd se stane, prostě bude na UM a hotovo. Já čekala, že dvojčata kojit nebudu a kojila jsem asi 10 - 11 měsíců, kdy se odstavili sami. A nebyl naprosto problém, přibírali, i když zpočátku v nemocnici dokrm mým mlíkem z lahve, byli malí a nevydrželi tak dlouho sát. U dětí s normální porodní váhou to jde, hlavně žádnej stres dopředu.
Není tady
Souhlasím s Borůvkou, hlavně se nestresovat předem...první dítě jsem též téměř nekojila, nešlo to, Jonášek nesál, mě se mléko netvořilo, odstát jsem nedokázala téměř nic, tak jsem to už v 6-ti nedělí zabalila..stejně jsem od začátku přikrmovala...v porodnici jsem byla s Jonáškem 10 dní, protože se narodil trošku dříve a měl nějaké menší problémy a taky jsem tam viděla ty maminy, jak jim mléko teklo samo, já seděla hodinu na odsávačce a téměř nic...
teď před druhým dítětem jsem si říkala, buď to půjde a bude to fajn a buď to nepůjde a stejně malá vyroste, i když na UM...prostě se nezblázním...moc jsem nevěřila tomu, že to dám...no a světe div se, jde to od samého začátku...malá se už pěkně přisála v porodnici a kojím stále, zatím jsme bez dokrmu...sice je mléka tak akurát, odsát už nedokážu, ale malé to stačí a vytáhne si to...
Ono aby to šlo, tak musí chtít i to dítě....pokud je mimčo spavě, lenošnější, tak to jde hůř...
Doporučení je asi takové, jak tu všichni psali, a najdeš toho milion na internetu, ale né vždy to prostě funguje, každá má jiný problém, dávat rady předem moc nejde...kdyby jsi chtěla kojit, určitě se spíš obrať na laktační poradkyni, ta poradí přímo v tom konkrétním případě...
Není tady
Na podporu kojení moc doporučuji Litai
http://www.slonecek.cz/product/kosmetik … -masaz/218
od retence mléka mi pomohla Moira
http://www.slonecek.cz/product/kosmetik … -proti/215
Není tady