Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 30. 10. 2012 12:35

Jajik
♥------
Místo: Petřvald

Manželky řidičů z povolání aneb opouštějí nás a zase se vracejí

Ahojky, jsem Lenka, táhne mi na třicet a jsem maminkou dvou princezen (skoro 5, skoro 2 ročky) a taky manželkou řidiče z povolání. Nemůžu říct, že bych si tenhle život vybrala, ale můjmuž tím žije a já žila taky. Až do doby... Nechápu co se stalo, ale vůbec se mi neozývá, nedávno začal jezdit zahraničí,sms jej stojí stejně jako u nás v ČR, ale napíše mi tak na dobrou noc. Kdyby jej nevytěžoval tchán, nevím kde je, prostě nic. Jsou tady maminky či ženy kamioňáků a řidičů? Máte to taky tak? Díky.smile

Upravil(a) Jajik (30. 10. 2012 12:36)

Není tady

#2 30. 10. 2012 13:01

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Re: Manželky řidičů z povolání aneb opouštějí nás a zase se vracejí

Jsem manželkou kamioňáka - jezdí už 12 let.  Většinou si nepíšeme, jen když má přijet, abych věděla kdy.  Když je něco moc důležitého,  tak volám.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#3 30. 10. 2012 13:09

Jajik
♥------

Nenapíše ani sms, že mu chybíš, nebo tak? Tobě to nechybí, jako myslí, že ti tím dá najevo že na tebe aspoň myslí nebo tak?

Není tady

#4 30. 10. 2012 13:12

Jajik
♥------

Víš, vždycky mi třeba zavolal, nebo napsal když měl čas, teď poslední dva týdny se neozývá, když přijede, tak je na mě jak psa, jako kdybych nebyla. Člověk by čekal, že když po týdnu přijede bude chtít být s dětmi a se mnou,ale on se klidně sebere a jde s otcem do hospody. Já nevím, mi to přijde divné.

Není tady

#5 30. 10. 2012 14:03

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Není pravidlem, že bychom si psali.  Po těch letech vím, že na nás myslí a já myslím na něho.  Ale má svých starostí dost. Kdybychom se já nebo on třeba neozývali, tak bychom znervózněli.
Já ani nevím, kde je, nechci to vědět, abych se zbytečně nebála, že se mu něco stalo. 
Momentálně třeba vím, že včera jel do Rakouska, ale vůbec nevím nic bližšího.

Třeba se ti neozývá, protože  je unavený, ta práce je hodně psychicky náročná.  Myslím, že má dost starostí sám se sebou.

Taky jsem se naučila, že když přijede, ten den se ho moc na nic nevyptávám, pokud sám nemluví. Taky jde na pivo, potřebuje se"aklimatizovat".  smile

Není tady

#6 30. 10. 2012 14:26

Jajik
♥------

Mě spíš mrzí, že se vykecává s otcem, třeba dvě hodiny a mě ani nezavolá,pokud se neozvu já. Nebo mi nevezme telefon, protože se vykecává s nějakým skladníkem apod. Já už to celkem nedávám. Vím, že miluje svoji práci, že je to jeho život, loni byl kanclu a málem zešílel, prosila jsem jeho otce ať to nějak udělá aby mohl zase pod ním jezdit, jinak to nedopadne dobře, ale přesto... Nemáme s dětmi 4 kola a volant,takže kdyby přijel a mi tu nebyli ani by si nevšiml. Věřím že je to náročné, párkrát jsem s ním jela, jako mladá jsem s ním jezdila každou chvilku, ale když vím že někde sedí nekolik hodin a ani nenapíše,aby věděl jak se máme, není to nic příjemného.

Není tady

#7 30. 10. 2012 15:02

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Zkus mu to říct, až bude vhodná chvilka, třeba pochopí.  Možná musíš jen vydržet a on pochopí později. 

Taky jsem něčím podobným prošla, ale vydrželi jsme a teď je to fajn.  Je mi 44 a velmi dobře si pamatuji, že po třicítce to bylo docela dost hororové. big_smile

Není tady

#8 2. 11. 2012 7:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně teda přijde zvláštní, když spolu partneři celý týden nejsou a nenapíšou si, nezavolají, když ta možnost je roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#9 2. 11. 2012 7:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Nela napsal(a):

Není pravidlem, že bychom si psali.  Po těch letech vím, že na nás myslí a já myslím na něho.  Ale má svých starostí dost. Kdybychom se já nebo on třeba neozývali, tak bychom znervózněli.
Já ani nevím, kde je, nechci to vědět, abych se zbytečně nebála, že se mu něco stalo. 
Momentálně třeba vím, že včera jel do Rakouska, ale vůbec nevím nic bližšího.

Třeba se ti neozývá, protože  je unavený, ta práce je hodně psychicky náročná.  Myslím, že má dost starostí sám se sebou.

Taky jsem se naučila, že když přijede, ten den se ho moc na nic nevyptávám, pokud sám nemluví. Taky jde na pivo, potřebuje se"aklimatizovat".  smile

nelo, mně teda taková omluva přijde blbá. ne že bych nevěřila, že je to pro něj náročný a je unavenej, ale to je jájik taky, ne ? vždyť je celý týden na všechno sama, nemá to lehčí, než on.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#10 2. 11. 2012 7:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jájiku a zkoušela jsi s ním o tom mluvit ?
mně by to teda vadilo taky.

Není tady

#11 2. 11. 2012 8:13

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Pavlo, já neříkám, že to máme  doma  my manželky kamioŃáků lehčí.  Nemyslím si to, ale když manželé přijmou  takový  způsob života, tak se k tomu musí prostě postavit.   Musí být oba dost silné osobnosti, aby to zvládli.
Kolikrát jsem byla zoufalá, přišly chvíle, kdy jsem manžela doma potřebovala..... Při opravdu těžkých chvílích mi byl vždy oporou a se mnou.   Proto nebazíruju na tom, jestli mi pošle SMS každý den, nebo mi zavolá  jen když je to nutné.   
Kolikrát mi bylo smutno, že jsem doma se synem sama, záviděla i závidím ostatním párům, že jsou spolu.  Na druhou stranu vím, že společné dny si intenzivně užíváme a dovedeme si sebe vážit.

Není tady

#12 2. 11. 2012 8:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak já si nemyslím, že je to o tom, že chlap přijme takovej způsob života a ženská se k tomu musí něják prostě postavit. jednou je pán ženatý, má rodinu, tak to, jestli rodina povede takový život není jen na něm.

Není tady

#13 2. 11. 2012 8:44

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Ty mne, Pavlo, nechápeš, nebo spíše nechceš chápat.   

Jestli je manžel kamioňák, nebo vykonává jakoukoliv jinou profesi, kde není  doma, není to jen rozhodnutí jeho, ale obou.     Buď s takovým chlapem chci být, protože jsem přesvědčená o tom, že  mi za to  stojí, nebo s ním nechci být a prostě takovou skutečnost nepřijmu. 

Já přece neříkám, že je to výborné řešení, ale nejsem si jistá, jestli jsou manželky, které sice mají manžela každý den doma, ale ten přijde pozdě večer a padne do postele a stejně neřeší provozní záležitosti, jsou na tom lépe.   Myslím, že ne.

Svým příspěvkem jsem chtěla Lence pomoci v tom,  aby se zbytečně netrápila, protože pak to má ještě těžší.

Není tady

#14 2. 11. 2012 8:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já si naopak myslím, že by to řešit měla. je mladá, chlap přes týden pryč, neozve se a když se vrátí, moc zájmu o rodinu neprojevuje. to je tak akorát na nejlepší cestě, aby šlo jejich manželství do pr.... nebo si našla někoho, kdo o ni zájem projevovat bude. okecávat to kolem, aby se netrápila, mi přijde jako zametání problému pod koberec.

jinak máš asi se vztahy kolem sebe jiné zkušenosti, já asi neznám žádnej, kdy se chlap vrátí večer, padne do postele a nic ho nezajímá.

Upravil(a) PPavlaa (2. 11. 2012 8:55)

Není tady

#15 9. 11. 2012 15:24

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já jsem přesvědčená, že to , co popisuje Jájik je jiná káva než to , čím žije  Nela.  Nela  píše, že po návratu z točky je muž s ní,  a se synem, užívají se vzájemně.
Jájík píše, že manžel nemá potřebu trávit čas s manželkou  a mlčí. To je safra rozdíl. 
Když se kolem sebe Nela i Jájik podívá, tak kamioňáci jsou ve velkém případě  těmi, kterým manželství krachne.  Bohužel , to je pravda.  Jajik se asi netrápí představou, že jí manža zahýbá( je pod "dohledem" táty, dalo by se říct),ale zřejmě začal natolik žít prací, že rodinku začíná brát jako obtížný hmyz na skle autíčka... Ona má dvě děti a život doma- on má kamion. společné se ale vytrácí.
Oba by měli sednout a  natvrdo a bez emocí si říct , co se děje. Jinak se dostanou do  fáze, že  přestanou mluvit a začnou po sobě ječet nebo  je to natolik odcizí že nebudou už mít mluvit o čem.
Smutné, očekávatelné.  Ještě bych se otázala Jájika, zda funguje manželský život.  Pokud začne být problém i  v něm, je to dost velký průšvih... Fofr - mluvit a  hlavně vědět , že je   mezi nimi víc než jen práce a dvě děti. sad

Není tady

#16 9. 11. 2012 16:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já bych neřekla, že se kamioňákům rozpadají vztahy víc, jak jinejm. znám dost rozvedených, ale i těch, kterým to vydrželo.
z toho, že je pod dohledem táty, bych asi taky žádné závěry nedělala, jeden můj kamarád, co taky jezdí, je taky takhle něják podobně pod dohledem, ale přítelku, se kterou má dvě děti, podvádí už roky imrvere.
když někdo chce podvést, podvede a nezabráníš tomu a kdo nechce, ten prostě nechce.
ale řešit by to rozhodně měli roll

Není tady

#17 9. 11. 2012 17:59

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já tedy mám tu smůlu, že kamioňáci, které znám , jsou ze 3/4 rozvedení popř v druhých vztazích  po prvním krachu. Nedivím se.  Je to život na  dvě věci. Peníze se rozkutálí a když ten dotyčný jednoho dne z kamionu sleze, zjistí, že  s manželkou jsou každý jinde,manželka ho buď nepotřebuje ,protože se naučila žít bez něho nebo ho bere jako nutnou návštěvu, které se musí navařit a  vyprat. Děti ho v lepším případě pozdraví , v horším ho prakticky neznají,kamarádi mají své zájmy  a  kromě hospody  jim toho mnoho nezbude. Když tedy opomenu podlomené zdraví životosprávou na cestách....  Mluvím teď o těch slušňácích, co drtí kilometry pro rodinu. Opomenu skupinu těch, kteří své vydělané peníze investují do lehkých děvenek a  chlastu. 
Právě proto by Jájik měla  s mužem začít mluvit- respektive snažit se aby on začal mluvit s ní.  K  úpadku  dobrého vztahu někdy vystačí méně než být každý  většinu týdne či měsíce jinde. Když problémy a  starosti čekají na vyřízení tři týdny až se partner vrátí  s kamionem na víkend ,ticho prohlubuje dusno, když "nezbyde čas a chuť mluvit" může být  i triviální blbost problém na  měsíce....  Brrr. Nezávidím.sad

Není tady

#18 9. 11. 2012 18:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tak záleží na vztahu a na komunikaci.
Můžou být spolu doma celý den a můžou se odcizit. Nemusí se vidět měsíc, a víkend strávit intenzivně spolu.
Mně osobně takovýhle život vyhovuje, jo a nepíšem si každý den,třeba jednou za tři dny a je jedno,kdo napíše první. Ke konci už se nám stýská.
A co se týče zahýbání. Když se někdo zakouká někam jinam, tak to není o té vzálenosti km.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#19 9. 11. 2012 19:25

Kely
♥♥♥♥---

Můj muž chodí do práce a ještě má svojí firmu. Ráno jezdí do práce v šest vrací se v 16h a potom podniká a vrací se ve 20h domů. O víkedech je doma jen dopoledne a odpoledne podniká. Máme dvouletou dceru, takže taky jsem z toho už trošku "na palici". Je fakt, že přes den, v jeho práci jsme ve spojení na Skype.

Není tady

#20 9. 11. 2012 19:44

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Tak záleží na vztahu a na komunikaci.
Můžou být spolu doma celý den a můžou se odcizit. Nemusí se vidět měsíc, a víkend strávit intenzivně spolu.
Mně osobně takovýhle život vyhovuje, jo a nepíšem si každý den,třeba jednou za tři dny a je jedno,kdo napíše první. Ke konci už se nám stýská.
A co se týče zahýbání. Když se někdo zakouká někam jinam, tak to není o té vzálenosti km.

Komunikace  u  Jájik zjevně uvízla.

Víkend intenzivně spolu?  Víš, mám též osobní zkušenost. Intenzivní víkend lze praktikovat DOBŘE  pokud nejsou ve vztahu děti s nějakým  na pomoc rodičů náročným koníčkem, stárnoucí rodiče, velký dům s jeho potřebami atd atd.   Pokud uštvaná ženská po týdnu se spalničkami, návštěvami  ve špitálu ležících tchánovců,  zabezpečování sportovních aktivit zdravějších členů domácnosti má  "intenzivně " prožít víkend, je to spíš  zázrak , když se zadaří.  A čím jsi starší tím buď slevuješ z nároků na intenzitu  víkendové vzájemnosti nebo ti ten druhý prachobyčejně chybí v okamžicích , na které jsou ty baby kolem tebe   s partnerem dva. A v okamžiku, kdy  děti ( odrostlé víceméně pouze s matkou) vypadnou z hnízda, tak  ještě víc než ti ostatní lidé kolem, stojí pár před  otázkou CO bude dál.    Víkendové manželství  je fajn než o něco jde, nebo když máš široké zázemí  s kamarádkami , babičkami,  příbuznými  v blízkosti.   Moc dobře vím, co to je čekat tři týdny než se muž vrátí, těšit se, nedej Bože něco plánovat na víkend . A pak stačí  jedna smska- sorry nestihnul jsem nakládku , víkenduji  v  ..... doplň   místo  stellpaltzu kdekoliv v Evropě.       Každý kdo  tím projde a  uvědomí si oč ti dva ( potažmo celá rodina) přichází, dojdou ve finále  k náhledu, že  je to  blbě placená řehole.  Nejen pro toho šoféra.  Jsem velký skeptik na  harmonické vztahy lidí, co  se sejdou jednou za několik týdnů- tedy pokud  už mají společné závazky . Do té doby je to opravdu fajn.  Týden dva pro sebe,pak  víkend  pro něho.    S dětmi už to taková  švanda není.   Už jen proto, že  tatínek je tam funkční asi tak jako  Mikuláš. hmm

Není tady

#21 9. 11. 2012 20:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi - a jak je funkční tatínek který dělá do osmi do večera? Jako třeba u Kely?
Navíc když přijde večer domů, tak je to večeře, nádobí, pračka. PRostě je to znát,když chlap není doma.
Zuzi - mám tři děti. Sice kluci už jsou odrostlí, ale jsou zvyklí si dělat plno věcí sami. Takže zas tak to není záhul být s dětmi sama.
Asi je to o lidech. Někdo to snáší, někdo ne.
Já mám ráda samotu. Já čučím v noci do monitoru, věnuju se svým koníčkům a nějak mi nevadí, že manžela nemám doma. Stejně mi chrápal u tv.
Nebo možná už stárnu.Když jsem byla mladší, vyžadovala jsem pozornost o manžela, chtěla jsem,aby mi říkal,že mě má rád, chtěla jsem být v jeho přítomnosti, prostě jako dokazovat, že jsme spolu.
A ted mi je 42 a já umím být sama a vychutnat si to.
Možná život beru takový jaký je.
A chápu i Jájika. Před 10 lety jsem byla víc akční a dělala scény,jak se mě manžel nevěnuje,jak mu jsou přednější kamarádi, rodina až na poslední chvíli.
Ale není to tak. Chlapi to maj jinak. Chlapi nebo aspoň ten můj, vyjádřil se,že je spokojený,když je spokojená manželka, spokojený děti, když je doma útulno,příjemno, a to považuje za projev, že si jsou ti dva blízcí.
A ještě k intenzivnímu víkendu. Měla jsem na mysli víkend strávený s rodinou. Prostě s manželkou a dětma. stolt
Jo jasně, všechno má své pro a proti.
To,že mám manžela pryč, a poruchový starý auto, bála jsem se na silnici,abych si nemusela tahat odtahovku.KDyby byl v místě,stačilo by mu brnknout a odtáhl by mě. Takhle musím jezdit busem.
Mám mámku,která holku pohlídá. Ale není to o tom,že mám manžela tři týdny pryč.

Není tady

#22 9. 11. 2012 20:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Přirovnala bych to k tomuhle. Někde jsem to četla, ale už nevím kde.
Víš kdy je chlap spokojenej?
Tři páry sedí v hospodě, chlapi u jednoho stolu,ženský u druhého. ženský si povídaj, chechtaj a muži na ně koukaj a jsou spokojený a štastný,že maj štastnou manželku.
My ženský jsme jiný. vissla

Není tady

#23 9. 11. 2012 21:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Zuzi - a jak je funkční tatínek který dělá do osmi do večera? Jako třeba u Kely?
Navíc když přijde večer domů, tak je to večeře, nádobí, pračka. PRostě je to znát,když chlap není doma.
Zuzi - mám tři děti. Sice kluci už jsou odrostlí, ale jsou zvyklí si dělat plno věcí sami. Takže zas tak to není záhul být s dětmi sama.
Asi je to o lidech. Někdo to snáší, někdo ne.
Já mám ráda samotu. Já čučím v noci do monitoru, věnuju se svým koníčkům a nějak mi nevadí, že manžela nemám doma. Stejně mi chrápal u tv.
Nebo možná už stárnu.Když jsem byla mladší, vyžadovala jsem pozornost o manžela, chtěla jsem,aby mi říkal,že mě má rád, chtěla jsem být v jeho přítomnosti, prostě jako dokazovat, že jsme spolu.
A ted mi je 42 a já umím být sama a vychutnat si to.
Možná život beru takový jaký je.
A chápu i Jájika. Před 10 lety jsem byla víc akční a dělala scény,jak se mě manžel nevěnuje,jak mu jsou přednější kamarádi, rodina až na poslední chvíli.
Ale není to tak. Chlapi to maj jinak. Chlapi nebo aspoň ten můj, vyjádřil se,že je spokojený,když je spokojená manželka, spokojený děti, když je doma útulno,příjemno, a to považuje za projev, že si jsou ti dva blízcí.
A ještě k intenzivnímu víkendu. Měla jsem na mysli víkend strávený s rodinou. Prostě s manželkou a dětma. stolt
Jo jasně, všechno má své pro a proti.
To,že mám manžela pryč, a poruchový starý auto, bála jsem se na silnici,abych si nemusela tahat odtahovku.KDyby byl v místě,stačilo by mu brnknout a odtáhl by mě. Takhle musím jezdit busem.
Mám mámku,která holku pohlídá. Ale není to o tom,že mám manžela tři týdny pryč.

běžný tatínek nefunguje jako u kely.
a že ty jsi ráda sama - tvý manželství nepatří zrovna mezi fungující, tohle není nejlepší příklad.

Není tady

#24 9. 11. 2012 21:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli
jasně, všude je něco, nemám ideální manželství.
Ale píšu tu z pohledu toho,že když byl chlap doma nevěnoval se nám tolik, jako když je pryč. stolt
A taky píšu, že si to každý musí udělat po svým.
A já píšu jak to vyhovuje mě, nedávám moje manželství jako vzor. To si vyčetla kde big_smilelol

Upravil(a) dusička (9. 11. 2012 21:22)

Není tady

#25 9. 11. 2012 21:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Nela napsal(a):

Zkus mu to říct, až bude vhodná chvilka, třeba pochopí.  Možná musíš jen vydržet a on pochopí později. 

Taky jsem něčím podobným prošla, ale vydrželi jsme a teď je to fajn.  Je mi 44 a velmi dobře si pamatuji, že po třicítce to bylo docela dost hororové. big_smile

Přesně o tomhle jsem psala v předešlém příspěvku

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí