6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hermelín se pouívá nejčastějí ke smaení, máte někdo nápad, co dalího se dá udělat z hermelínu za dobrotu? Byla bych věčná za kadý originální receptík. Děkuji
Není tady
Tak asi ne zrovna originální, ale mezi dalí známé, co si vzpomínám, patří nakládaný hermelín, hermelín v bramborákovém těstě, hermelínová pomazánka, plněný hermelín (studená chuovka).
Není tady
Andreo, děkuji , a grilovat nebo zapékat jsi nezkouela? Na webu je hodně receptů, ale nevím, zda fungují v praxi. Spíe hledám opravdovou chuovku, co je ji odzkouená. Ne vechny druhy heremlínu se na pokrmy hodí, čert, aby se v nich vyznal.....
Není tady
Ahoj, druhy hermelínu nemá smysl řeit. Na zapékání a grilování si kup normálně nějakého Pepu na gril a na ostatní pouij obyčejného Sedlčana, uvidí, e Ti budou chutnat a jen se po nich u vás zapráí ....k tomu pivečko a večeře je "raz dva"
Není tady
Přesně tak, Danielo.
Dadaji, grilovat i zapékat jsem zkouela, já hermelín miluju, a právě jsem taky vdy pouila řadu "Pepa" a fakt luxusní. Jinak si ale rovně myslím, e to jde z kadého hermelínu.
Není tady
Dadaji, vyzkouej tento recept. Mám ho z Internetu, z prima-receptář, ale moje mamka ho dělá u dlouho, fakt je neobvkyklý a neobvykle chutná dobře
Na hrubo nastrouhané 4 velké syrové brambory smícháme s na kostky nakrájenými, v mléce namočenými houskami (stačí 2 housky nebo rohlíky). Přidáme 2 vejce, 3 srouky česneku (prolisujeme), 10 dkg anglické slaniny (na mení kostičky).
Směs dochutíme:
½ ličky majoránky
lička soli
petka pepře
Směs vloíme na vymazaný a vysypaný plech. Zde nám utvoří asi 3 cm vysokou deku a dáme zakryté dáme zapét cca 30 min (stačí zakrýt alobalem nebo druhým plechem). Na jetě horkou deku vloíme rozkrojený hermelín a necháme v troubě 5-10 min rozpustit.
Uvidí, e si pochutná
Není tady
Zdravím,
my si doma rádi děláme hermelín v troubě. Na alobal dám celý hermelín, posypu oblíbeným kořením, pokapu trochu olejem a kolem hermelína dám na plátky česnek a cibulku. Zabalím alobal a poloím na pekáč a dám do trouby na 15 - 20 minut. Nejlépe s čerstvým pečivem.
Upravil(a) ElizabethZlo (3. 12. 2012 20:57)
Není tady
Já jsem se zatím nechala inspirovat na recepty s hermelínem zde: http://www.sedlcansky.cz/varime-s-pepou/grilovani/, mám jistotu, e to museli vyzkouet ne to publikovali. U jsem nějaké vyzkouela a jsou moc chutné.
Není tady
Hezký den. Pokud chcete opravdovou pochoutku, kupte si místo hermelínu camembert a láhev dobrého vína ;-)
Není tady