Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 10. 2012 10:45

tomasl
♥------

Pohled nevěrného

Ahojte všichni, poslední dny netrávím ničím jiným, než čtením příspěvků v diskuzích, ale asi to vezmeme od začátku:
Jsem muž a omlouvám se dopředu, pokud vám tu narušuju vaše témata. S manželkou jsem něco přes 9 let, z toho poslední dva roky jsme manželé. Před několika měsíci jsem si úplně zničil svůj život. Byl jsem manželce nevěrný (sex v tom nebyl), cítil jsem se hodně dlouho před tím sám, přehlížený a zkrátka jsem přemýšlel sobecky. Nicméně mě nikdy nenapadlo, že bych od manželky odešel, chtěl jsem jen přečkat trochu horší období. Nevěru utnula až manželka, když na ni přišla. Já jsem samozřejmě hned vše ukončil a už asi 3 měsíce se snažím, aby bylo všechno jako dřív, abychom žili jeden pro druhého. Manželka procházela mnoha fázemi, od toho, že chtěla být neustále se mnou, až po faze, kdy jí bylo jedno, jestli jsem či ne. Díky diskuzím i nějakému svému sebepoznání se ji snažím chápat. Zničil jsem všechno, o čem jsme si před pár lety snili, jistotu, kterou u mě vždy měla, věrnost (nikdy jindy jsem jí nevěrný nebyl, všechny hodnoty...
momenálně je situace taková, že si manželka našla "kamaráda", tvrdí, že s ním nic nemá, i když jí není lhostejný a že to, že on jí lichotí jí pomáhá zapomenout na tu hrůzu, co jsem jí způsobil. Já se snažím být trpělivý, svým způsobem jí rozumím, ale bojím se, že to prostě neukočíruje a že se tím vším už definitivně nᚠvztah rozpadne. Já jsem si za poslední měsíce taky prošel peklem, zjistil jsem své opravdové hodnoty, to, co chci od života a manželku miluji. Vím, že mé peklo se dá jen těžko srovnávat s jejím, ale chodím k psychologovi, abych to nějak zvládl.
Proč to píšu sem? Byl moc rád, kdybyste mi dali nějaké rady, jak to vše zvládnout, jak říct manželce, že to bylo uklouznutí, ze kterého jsem se poučil, že nic  takového už nikdy nebude a jak to udělat, aby zase měla chu do našeho vztahu investovat (občas působí rezignovaně).
V neposlední řadě klobouk dolů před váma všema, co s tím musíte bojovat, a co s tím bojujete, držím palce, a vám vše vyjde v životě, a najdete to pravé partnerské štěstí. Já, co jsem měl, jako bych to zahodil a tak teď mohu jen doufat....

Není tady

#2 25. 10. 2012 11:53

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pohled nevěrného

tomasl napsal(a):

Ahojte všichni, poslední dny netrávím ničím jiným, než čtením příspěvků v diskuzích, ale asi to vezmeme od začátku:
Jsem muž a omlouvám se dopředu, pokud vám tu narušuju vaše témata. S manželkou jsem něco přes 9 let, z toho poslední dva roky jsme manželé. Před několika měsíci jsem si úplně zničil svůj život. Byl jsem manželce nevěrný (sex v tom nebyl), cítil jsem se hodně dlouho před tím sám, přehlížený a zkrátka jsem přemýšlel sobecky. Nicméně mě nikdy nenapadlo, že bych od manželky odešel, chtěl jsem jen přečkat trochu horší období. Nevěru utnula až manželka, když na ni přišla. Já jsem samozřejmě hned vše ukončil a už asi 3 měsíce se snažím, aby bylo všechno jako dřív, abychom žili jeden pro druhého. Manželka procházela mnoha fázemi, od toho, že chtěla být neustále se mnou, až po faze, kdy jí bylo jedno, jestli jsem či ne. Díky diskuzím i nějakému svému sebepoznání se ji snažím chápat. Zničil jsem všechno, o čem jsme si před pár lety snili, jistotu, kterou u mě vždy měla, věrnost (nikdy jindy jsem jí nevěrný nebyl, všechny hodnoty...
momenálně je situace taková, že si manželka našla "kamaráda", tvrdí, že s ním nic nemá, i když jí není lhostejný a že to, že on jí lichotí jí pomáhá zapomenout na tu hrůzu, co jsem jí způsobil. Já se snažím být trpělivý, svým způsobem jí rozumím, ale bojím se, že to prostě neukočíruje a že se tím vším už definitivně nᚠvztah rozpadne. Já jsem si za poslední měsíce taky prošel peklem, zjistil jsem své opravdové hodnoty, to, co chci od života a manželku miluji. Vím, že mé peklo se dá jen těžko srovnávat s jejím, ale chodím k psychologovi, abych to nějak zvládl.
Proč to píšu sem? Byl moc rád, kdybyste mi dali nějaké rady, jak to vše zvládnout, jak říct manželce, že to bylo uklouznutí, ze kterého jsem se poučil, že nic  takového už nikdy nebude a jak to udělat, aby zase měla chu do našeho vztahu investovat (občas působí rezignovaně).
V neposlední řadě klobouk dolů před váma všema, co s tím musíte bojovat, a co s tím bojujete, držím palce, a vám vše vyjde v životě, a najdete to pravé partnerské štěstí. Já, co jsem měl, jako bych to zahodil a tak teď mohu jen doufat....

tomu nerozumím.
pokud vše skončilo "teprve" před 3 měsíci, ještě je možná brzo na to, aby manželka vše v sobě porovnala/srovnala. Také je důležité, jak dlouho nevěra trvala - i to se může odrazit v chování manželky.

Není tady

#3 25. 10. 2012 14:55

tomasl
♥------

ono to bylo pár týdnů, vím, že to chce čas, říká to i manželka, jen nějak nevím a mám takový strach, že ten čas bude spíše proti nám, že se spíše ještě více odcizíme a pak už nebude na čem stavět. Ale samozřejmě chci doufat, že to vše dobře dopadne....

Není tady

#4 26. 10. 2012 7:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

chlapa poznᚠpodle činů. Seber se a mazej do poradny pro mezilidské vztahy a trochu na sobě zapracuj. Žádnými slovy ani omluvami svoji chybu neodčiníš. Budu dokonce tak troufalá a řeknu ti, že odčinit ji nejde. Musíš totiž začít budovat to, co jsi rozbořil. Svými pozornostmi, povídáním obnovit důvěru a intimitu vztahu.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#5 26. 10. 2012 16:33

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Skoro bych si troufla říct, že ta nevěra ve vašem vztahu zůstane pořád.
Jediné, co se změní , bude přístup k této situaci.
Podaří-li se, budete se za pár roků usmívat své pošetilosti, zbydou významnější věci, na které člověk bude vzpomínat.

Ale univerzální způsob, jak rychle nahodit vztah zpátky - to není. Ono by se totiž jednalo o tu snadnou cestu do pekla.
Musíte oba pomaloučku, polehoučku. A snad ještě stanovit si nějaká ta pravidla : nevytvářet si doměnky, komunikovat a nelhat. A uspořádat si priority.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 26. 10. 2012 17:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sypat si popel na hlavu je moc hezký, ale dej si bacha, abys neskončil jak Pomepeje stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#7 26. 10. 2012 18:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

tomasl napsal(a):

To sa nedá "říct", to by mala z Teba, tvojho správania a vyžarovania cíti... Ak nie, tak jej môžeš recitova aj Bibliu a nepomôže to... wink Inak, nechápem prečo jej nedopraješ to, čo si si predtým dopriaval ty, kým ti na to neprišla... tongue  T. j. trochu tých pekných citov bez sexu... Prečo si myslíš, že to neukočíruje, keď ty si to ukočíroval?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 27. 10. 2012 11:13

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tomasl, dívᚠse na to z naprosto chybné perspektivy. Jediná správná perspektiva je následující:

(i)

Tak jako tobě není nic do toho, komu je nakloněna tvoje žena, jí není nic do toho s kým mᚠty platonický nebo jiný vztah. Debaty na tohle téma bys neměl vůbec připouštět a už vůbec by sis neměl nechat implantovat nějaký pocit viny. Zvl᚝ ne od někoho, kdo byl z padesáti procent spoluodpovědný za kvalitu vašeho vztahu a za to, že se v něm cítíte oba dobře.

(ii)

Do čeho je tvojí ženě naopak „všechno“ je jaký máte vztah vy dva; zda je pro tebe ta, u které obdivuješ její inteligenci, rozhled, velkorysost, postavu a vůni, zda je pro tebe žena, která tě inspiruje a kterou miluješ v dobrém i zlém až za hrob. Pokud tohle z tebe nevyzařuje, nejsi v tom autentický a neříkají to tvoje činy, můžeš si sypat popel na hlavu jak chceš, být věrný až na půdu a stejně to bude naprosto bezcenné.

Domnívám se, že investovat, by jen vteřinu své pozornosti, do (i) je pomatenost, investovat bys měl do (ii). Myslím tu tvojí část, bez paní to samozřejmě nepůjde. smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#9 27. 10. 2012 13:50

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Tomasl, dívᚠse na to z naprosto chybné perspektivy. Jediná správná perspektiva je následující:

(i)

Tak jako tobě není nic do toho, komu je nakloněna tvoje žena, jí není nic do toho s kým mᚠty platonický nebo jiný vztah. Debaty na tohle téma bys neměl vůbec připouštět a už vůbec by sis neměl nechat implantovat nějaký pocit viny. Zvl᚝ ne od někoho, kdo byl z padesáti procent spoluodpovědný za kvalitu vašeho vztahu a za to, že se v něm cítíte oba dobře.

(ii)

Do čeho je tvojí ženě naopak „všechno“ je jaký máte vztah vy dva; zda je pro tebe ta, u které obdivuješ její inteligenci, rozhled, velkorysost, postavu a vůni, zda je pro tebe žena, která tě inspiruje a kterou miluješ v dobrém i zlém až za hrob. Pokud tohle z tebe nevyzařuje, nejsi v tom autentický a neříkají to tvoje činy, můžeš si sypat popel na hlavu jak chceš, být věrný až na půdu a stejně to bude naprosto bezcenné.

Domnívám se, že investovat, by jen vteřinu své pozornosti, do (i) je pomatenost, investovat bys měl do (ii). Myslím tu tvojí část, bez paní to samozřejmě nepůjde. smile

hezky napsané

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#10 29. 10. 2012 18:53

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

tomasl napsal(a):

ono to bylo pár týdnů, vím, že to chce čas, říká to i manželka, jen nějak nevím a mám takový strach, že ten čas bude spíše proti nám, že se spíše ještě více odcizíme a pak už nebude na čem stavět. Ale samozřejmě chci doufat, že to vše dobře dopadne....

Mi připadá, že mᚠspíš strach o sebe. Co když bude manželka šastná i bez tebe.... no sakra jak si tohle jen může dovolit! Už to začíná s tím kamarádem!

Jj hodnot druhého si začnem vážit až po té co ho ztrácíme. Sypáním popela na hlavu nic nezískáš. Musíš být v jejích očích zase jen ten jediný. Když jste spolu začli chodit, tak ti taky určitě nedůvěřovala hned za tři měsíce.... chce to opravdu čas. A tenkrát jsi měl velkou výhodu oproti dnešku - nezradil jsi její důvěru. Tak si to uvědom a nespěchej na ní.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#11 30. 10. 2012 7:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

tomasl napsal(a):

Mi připadá, že mᚠspíš strach o sebe. Co když bude manželka šastná i bez tebe.... no sakra jak si tohle jen může dovolit! Už to začíná s tím kamarádem!

Jj hodnot druhého si začnem vážit až po té co ho ztrácíme. Sypáním popela na hlavu nic nezískáš. Musíš být v jejích očích zase jen ten jediný. Když jste spolu začli chodit, tak ti taky určitě nedůvěřovala hned za tři měsíce.... chce to opravdu čas. A tenkrát jsi měl velkou výhodu oproti dnešku - nezradil jsi její důvěru. Tak si to uvědom a nespěchej na ní.

a nebo taky ....jen at je zase všechno , jak si myslím, že má být a já mám klid. už se vtom nechci "hrabat" , chci to uzavřit, tak at to manželka udělá taky a budeme předstírat, že se vlastně nic nestalo.

Není tady

#12 3. 11. 2012 14:19

světýlko
♥♥♥♥---

Tomas, jestli chceš zachraňovat manželství a myslíš to vážně, tak své nevěře neříkej "uklouznutí",  - to se dá říct o jednorázové nevěře a ne o té, která pokračuje a zastaví ji až fakt, že na ni Tvá žena přijde.
Doporučuju, abys byl upřímný (nezlehčoval to) a pokorný v tom zdravém slova smyslu. Abys to před ní pojmenoval nevěra a sobectví a poprosil jí, aby Ti odpustila. Pokud ten vᚠvztah celé minulé roky měl hodnotu a hloubku, tak věřím, že má naději - ale jen v případě, že zapomeneš "počítat", jak dlouho se už "snažíš" a dᚠdo toho svých 100% poctivého a celého sebe.
Jakákoliv kalkulace a hra na oko je začátek definitivního konce.
Nalévej do ní lásku všemi způsoby - zejména těmi, na které je nejcitlivější a buď statečný a nelituj se. Pokud budeš opravdový, je naděje. (A vůbec ji nevyčítej toho kamaráda, pokud Ti uvěří, sama toho časem nechá - nakonec to byla reakce na Tvoji nevěru,ne?)
Mám přátele, kde to bylo moc dobré, pak se on zbláznil do jedné a probral, prosil o odpuštění jí i děti -  (každé zvl᚝, protože odešel ) a teď jsou už víc než sedm let ještě lepší, než byli a pár let vychovávají i adoptovanou holčičku.

Není tady

#13 4. 11. 2012 11:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhlasím s Axim.
Představa, že jeden partner se pasuje do role toho, kterého je třeba prosit, aby odpustil, je dost zvláštní, pokud hovoříme o Lásce.
Láska nepotřebuje žádné ponižování toho druhého, ani odprošování, pokání a sebe mrskání. Láska totiž nikoho nesoudí, ona jen miluje.

Projev lítosti nad tím, co se stalo, nad tím, že jsem ublížila druhému a prošení za odpuštění jsou dvě různé kvality.
Pokud se někdo nechá prosit, sám Lásku vůbec nezná, netuší ani náhodou, co Láska vlastně je.

Představa, že otec prosí o dopuštění svoje děti je naprosté postavení Řádu na hlavu. Děti nemají svého otce co soudit a on nemá právo je zatahovat do konfliktů mezi sebou a svou ženou. Pokud to udělá, sebehoroucnější prošení jeho provinění nenapraví. Až jeho děti dospějí, budou mít nejspíš problém, protože otcovým "odprošováním" ztratily Řád.
A nejspíš i úctu k němu, protože je podrobil něčemu, čemu nemohly rozumět. A je jedno, kolik jim bylo let.

Odpuštění, tak to by měl Tomᚠpředevším dopřát sám sobě. Odpustit si, že není tak dokonalý, jak si myslí, že druzí od něj očekávali. Odpustit si, že je jaký je a pak pracovat na tom, aby byl lepší a tak sám se sebou spokojený.
Pak nebude muset nikoho prosit, ani se omlouvat, ani litovat svých činů.

Není tady

#14 4. 11. 2012 23:54

světýlko
♥♥♥♥---

To je pravda, že se člověk nemá "pasovat" do role - ale pokud to tak cítí a udělá, je to uzdravující a sbližující akt pro obě strany a není v tom není nic ponižujícího - protože, souhlas, Láska neponižuje - ale dává se - a tohle je takový dar. Člověk, který mohl odpustit sám sobě, se snaží usnadnit situaci tomu, koho miluje.
(Jinak ten táta se dětem omluvil za to, že od nich odešel - čili za to, čím jim způsobil bolest, netahal je do manželských konfliktů.)

Není tady

#15 5. 11. 2012 9:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sorry, světýlko, nevím, odkud ty čerpᚠinformace pro svá tvrzení, ale já v praxi viděla už desítky lidí, kterým tento přístup stále nabourával energetický systém a stále "nefungovali".
Možná si jen nerozumíme a chápeme různě význam slov, ale trvám si na tom, že je PODSTATNÝ rozdíl mezi projevenou lítostí a omlouváním se.
Chápu, že potřeba satisfakce u toho "ublíženého" je veliká, ale právě když to tak cítí, tak je své Lásce nejdál.
A by se otec omlouval dětem za cokoliv, to je prostě porušení Řádu  jak víno. Může projevit lítost a svým dalším konáním dokázat, že už se od něho nemusejí něčeho podobného bát, ale nemá se co omlouvat, protože všechno je v danou chvíli tak, jak to je a je to tak kvůli něčemu, nikoliv náhodou.

Není tady

#16 5. 11. 2012 10:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pan já ted tu budu offtopic
ale co je na tom,když se rodič omluví svým dětem,že udělal chybu. Já se omlouvám svým synům,třeba za to,že jsem věc viděla jinak než je, že jsem na ní měla jiný názor. Omluvím se za to,že vyjedu. Proč je to porušení řádu?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#17 5. 11. 2012 10:41

světýlko
♥♥♥♥---

No, možná je to o různém chápání smyslu slov, nevím, Pan. Ti lidé, jak píšu, používají to "omlouvám se" a energii jim to neubírá, naopak měli a mají ji i na tu adoptovanou holčičku (a přála bych každému adopt. dítěti, aby bylo tak šastné, jako ona.)
No a my doma máme s "omlouváním" zkušenost takovou, jak jsem popsala: sbližuje nás to. A nevím o nikom, u koho by to neslo špatné ovoce.
Nepředstavuji si pod tím žádné sebeznehodnocující projevy, ale účast s druhým člověkem.

Není tady

#18 5. 11. 2012 10:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nejsi off topic.
Také se svým dětem omlouvám za to, když emočně ujedu, asi takhle:  je mi to líto, promiň.
Za svá rozhodnutí a následné jednání se ale neomlouvám. To bych se totiž nejprve musela omluvit sama sobě, že?

Není tady

#19 5. 11. 2012 10:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

světýlko, myslím, že face to face bychom nejspíš našly společnou řeč.

Není tady

#20 5. 11. 2012 11:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Nejsi off topic.
Také se svým dětem omlouvám za to, když emočně ujedu, asi takhle:  je mi to líto, promiň.
Za svá rozhodnutí a následné jednání se ale neomlouvám. To bych se totiž nejprve musela omluvit sama sobě, že?

Každý chybuje, proč se neomluvit sama sobě? stolt

Není tady

#21 5. 11. 2012 13:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nejsi off topic.

Každý chybuje, proč se neomluvit sama sobě? stolt

A proč ano? K čemu? Ty to potřebuješ? A dovedeš vždy najít tu část sama sebe, které je potřeb se omluvit, která po tom touží? Kolik lidí to umí - třeba jen pochovat a polaskat své vnitřní dítě?....
Kolik lidí plýtvá slovy a při tom, je stále nedokáže žít?

Důležitější než všechny omluvy je si své omyly uvědomit, přijmout a napravit je. Nakonec to je prapodstata odpuštění.

Není tady

#22 5. 11. 2012 13:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pan ano, ale těžko se budu omlouvat sama sobě,když si chybu neuvědomím.
A proto to uvědomění je první krok stolt nejdůležitější
Spíš jsem měla na mysli to přijmutí - jako omluvu.I když když nad tím přemýšlím,není to doslova a do písmene omluva. Jako promiň, ublížila jsem Ti (vnitřnímu dítěti)

Není tady

#23 5. 11. 2012 13:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

začínám mít pocit, že jsem tu na duchnách ne na nevěře.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#24 5. 11. 2012 14:50

světýlko
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

začínám mít pocit, že jsem tu na duchnách ne na nevěře.

smile No a po Tomaslovi jako by se země slehla, že jo. dumbom

Upravil(a) světýlko (5. 11. 2012 14:51)

Není tady

#25 5. 11. 2012 16:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tady na tomhle vlákně si vystačí i bez něj vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí