6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte vichni, poslední dny netrávím ničím jiným, ne čtením příspěvků v diskuzích, ale asi to vezmeme od začátku:
Jsem mu a omlouvám se dopředu, pokud vám tu naruuju vae témata. S manelkou jsem něco přes 9 let, z toho poslední dva roky jsme manelé. Před několika měsíci jsem si úplně zničil svůj ivot. Byl jsem manelce nevěrný (sex v tom nebyl), cítil jsem se hodně dlouho před tím sám, přehlíený a zkrátka jsem přemýlel sobecky. Nicméně mě nikdy nenapadlo, e bych od manelky odeel, chtěl jsem jen přečkat trochu horí období. Nevěru utnula a manelka, kdy na ni přila. Já jsem samozřejmě hned ve ukončil a u asi 3 měsíce se snaím, aby bylo vechno jako dřív, abychom ili jeden pro druhého. Manelka procházela mnoha fázemi, od toho, e chtěla být neustále se mnou, a po faze, kdy jí bylo jedno, jestli jsem či ne. Díky diskuzím i nějakému svému sebepoznání se ji snaím chápat. Zničil jsem vechno, o čem jsme si před pár lety snili, jistotu, kterou u mě vdy měla, věrnost (nikdy jindy jsem jí nevěrný nebyl, vechny hodnoty...
momenálně je situace taková, e si manelka nala "kamaráda", tvrdí, e s ním nic nemá, i kdy jí není lhostejný a e to, e on jí lichotí jí pomáhá zapomenout na tu hrůzu, co jsem jí způsobil. Já se snaím být trpělivý, svým způsobem jí rozumím, ale bojím se, e to prostě neukočíruje a e se tím vím u definitivně ná vztah rozpadne. Já jsem si za poslední měsíce taky proel peklem, zjistil jsem své opravdové hodnoty, to, co chci od ivota a manelku miluji. Vím, e mé peklo se dá jen těko srovnávat s jejím, ale chodím k psychologovi, abych to nějak zvládl.
Proč to píu sem? Byl moc rád, kdybyste mi dali nějaké rady, jak to ve zvládnout, jak říct manelce, e to bylo uklouznutí, ze kterého jsem se poučil, e nic takového u nikdy nebude a jak to udělat, aby zase měla chu do naeho vztahu investovat (občas působí rezignovaně).
V neposlední řadě klobouk dolů před váma vema, co s tím musíte bojovat, a co s tím bojujete, drím palce, a vám ve vyjde v ivotě, a najdete to pravé partnerské těstí. Já, co jsem měl, jako bych to zahodil a tak teď mohu jen doufat....
Není tady
tomasl napsal(a):
Ahojte vichni, poslední dny netrávím ničím jiným, ne čtením příspěvků v diskuzích, ale asi to vezmeme od začátku:
Jsem mu a omlouvám se dopředu, pokud vám tu naruuju vae témata. S manelkou jsem něco přes 9 let, z toho poslední dva roky jsme manelé. Před několika měsíci jsem si úplně zničil svůj ivot. Byl jsem manelce nevěrný (sex v tom nebyl), cítil jsem se hodně dlouho před tím sám, přehlíený a zkrátka jsem přemýlel sobecky. Nicméně mě nikdy nenapadlo, e bych od manelky odeel, chtěl jsem jen přečkat trochu horí období. Nevěru utnula a manelka, kdy na ni přila. Já jsem samozřejmě hned ve ukončil a u asi 3 měsíce se snaím, aby bylo vechno jako dřív, abychom ili jeden pro druhého. Manelka procházela mnoha fázemi, od toho, e chtěla být neustále se mnou, a po faze, kdy jí bylo jedno, jestli jsem či ne. Díky diskuzím i nějakému svému sebepoznání se ji snaím chápat. Zničil jsem vechno, o čem jsme si před pár lety snili, jistotu, kterou u mě vdy měla, věrnost (nikdy jindy jsem jí nevěrný nebyl, vechny hodnoty...
momenálně je situace taková, e si manelka nala "kamaráda", tvrdí, e s ním nic nemá, i kdy jí není lhostejný a e to, e on jí lichotí jí pomáhá zapomenout na tu hrůzu, co jsem jí způsobil. Já se snaím být trpělivý, svým způsobem jí rozumím, ale bojím se, e to prostě neukočíruje a e se tím vím u definitivně ná vztah rozpadne. Já jsem si za poslední měsíce taky proel peklem, zjistil jsem své opravdové hodnoty, to, co chci od ivota a manelku miluji. Vím, e mé peklo se dá jen těko srovnávat s jejím, ale chodím k psychologovi, abych to nějak zvládl.
Proč to píu sem? Byl moc rád, kdybyste mi dali nějaké rady, jak to ve zvládnout, jak říct manelce, e to bylo uklouznutí, ze kterého jsem se poučil, e nic takového u nikdy nebude a jak to udělat, aby zase měla chu do naeho vztahu investovat (občas působí rezignovaně).
V neposlední řadě klobouk dolů před váma vema, co s tím musíte bojovat, a co s tím bojujete, drím palce, a vám ve vyjde v ivotě, a najdete to pravé partnerské těstí. Já, co jsem měl, jako bych to zahodil a tak teď mohu jen doufat....
tomu nerozumím.
pokud ve skončilo "teprve" před 3 měsíci, jetě je moná brzo na to, aby manelka ve v sobě porovnala/srovnala. Také je důleité, jak dlouho nevěra trvala - i to se můe odrazit v chování manelky.
Není tady
ono to bylo pár týdnů, vím, e to chce čas, říká to i manelka, jen nějak nevím a mám takový strach, e ten čas bude spíe proti nám, e se spíe jetě více odcizíme a pak u nebude na čem stavět. Ale samozřejmě chci doufat, e to ve dobře dopadne....
Není tady
chlapa pozná podle činů. Seber se a mazej do poradny pro mezilidské vztahy a trochu na sobě zapracuj. ádnými slovy ani omluvami svoji chybu neodčiní. Budu dokonce tak troufalá a řeknu ti, e odčinit ji nejde. Musí toti začít budovat to, co jsi rozbořil. Svými pozornostmi, povídáním obnovit důvěru a intimitu vztahu.
Není tady
Skoro bych si troufla říct, e ta nevěra ve vaem vztahu zůstane pořád.
Jediné, co se změní , bude přístup k této situaci.
Podaří-li se, budete se za pár roků usmívat své poetilosti, zbydou významnějí věci, na které člověk bude vzpomínat.
Ale univerzální způsob, jak rychle nahodit vztah zpátky - to není. Ono by se toti jednalo o tu snadnou cestu do pekla.
Musíte oba pomaloučku, polehoučku. A snad jetě stanovit si nějaká ta pravidla : nevytvářet si doměnky, komunikovat a nelhat. A uspořádat si priority.
Není tady
tomasl napsal(a):
To sa nedá "říct", to by mala z Teba, tvojho správania a vyarovania cíti... Ak nie, tak jej môe recitova aj Bibliu a nepomôe to... Inak, nechápem prečo jej nedopraje to, čo si si predtým dopriaval ty, kým ti na to neprila... T. j. trochu tých pekných citov bez sexu... Prečo si myslí, e to neukočíruje, keď ty si to ukočíroval?
Není tady
Tomasl, dívá se na to z naprosto chybné perspektivy. Jediná správná perspektiva je následující:
(i)
Tak jako tobě není nic do toho, komu je nakloněna tvoje ena, jí není nic do toho s kým má ty platonický nebo jiný vztah. Debaty na tohle téma bys neměl vůbec připoutět a u vůbec by sis neměl nechat implantovat nějaký pocit viny. Zvlá ne od někoho, kdo byl z padesáti procent spoluodpovědný za kvalitu vaeho vztahu a za to, e se v něm cítíte oba dobře.
(ii)
Do čeho je tvojí eně naopak vechno je jaký máte vztah vy dva; zda je pro tebe ta, u které obdivuje její inteligenci, rozhled, velkorysost, postavu a vůni, zda je pro tebe ena, která tě inspiruje a kterou miluje v dobrém i zlém a za hrob. Pokud tohle z tebe nevyzařuje, nejsi v tom autentický a neříkají to tvoje činy, můe si sypat popel na hlavu jak chce, být věrný a na půdu a stejně to bude naprosto bezcenné.
Domnívám se, e investovat, by jen vteřinu své pozornosti, do (i) je pomatenost, investovat bys měl do (ii). Myslím tu tvojí část, bez paní to samozřejmě nepůjde.
Není tady
Axi napsal(a):
Tomasl, dívá se na to z naprosto chybné perspektivy. Jediná správná perspektiva je následující:
(i)
Tak jako tobě není nic do toho, komu je nakloněna tvoje ena, jí není nic do toho s kým má ty platonický nebo jiný vztah. Debaty na tohle téma bys neměl vůbec připoutět a u vůbec by sis neměl nechat implantovat nějaký pocit viny. Zvlá ne od někoho, kdo byl z padesáti procent spoluodpovědný za kvalitu vaeho vztahu a za to, e se v něm cítíte oba dobře.
(ii)
Do čeho je tvojí eně naopak vechno je jaký máte vztah vy dva; zda je pro tebe ta, u které obdivuje její inteligenci, rozhled, velkorysost, postavu a vůni, zda je pro tebe ena, která tě inspiruje a kterou miluje v dobrém i zlém a za hrob. Pokud tohle z tebe nevyzařuje, nejsi v tom autentický a neříkají to tvoje činy, můe si sypat popel na hlavu jak chce, být věrný a na půdu a stejně to bude naprosto bezcenné.
Domnívám se, e investovat, by jen vteřinu své pozornosti, do (i) je pomatenost, investovat bys měl do (ii). Myslím tu tvojí část, bez paní to samozřejmě nepůjde.
hezky napsané
Není tady
tomasl napsal(a):
ono to bylo pár týdnů, vím, e to chce čas, říká to i manelka, jen nějak nevím a mám takový strach, e ten čas bude spíe proti nám, e se spíe jetě více odcizíme a pak u nebude na čem stavět. Ale samozřejmě chci doufat, e to ve dobře dopadne....
Mi připadá, e má spí strach o sebe. Co kdy bude manelka astná i bez tebe.... no sakra jak si tohle jen můe dovolit! U to začíná s tím kamarádem!
Jj hodnot druhého si začnem váit a po té co ho ztrácíme. Sypáním popela na hlavu nic nezíská. Musí být v jejích očích zase jen ten jediný. Kdy jste spolu začli chodit, tak ti taky určitě nedůvěřovala hned za tři měsíce.... chce to opravdu čas. A tenkrát jsi měl velkou výhodu oproti dneku - nezradil jsi její důvěru. Tak si to uvědom a nespěchej na ní.
Není tady
pomněnka napsal(a):
tomasl napsal(a):
Mi připadá, e má spí strach o sebe. Co kdy bude manelka astná i bez tebe.... no sakra jak si tohle jen můe dovolit! U to začíná s tím kamarádem!
Jj hodnot druhého si začnem váit a po té co ho ztrácíme. Sypáním popela na hlavu nic nezíská. Musí být v jejích očích zase jen ten jediný. Kdy jste spolu začli chodit, tak ti taky určitě nedůvěřovala hned za tři měsíce.... chce to opravdu čas. A tenkrát jsi měl velkou výhodu oproti dneku - nezradil jsi její důvěru. Tak si to uvědom a nespěchej na ní.
a nebo taky ....jen at je zase vechno , jak si myslím, e má být a já mám klid. u se vtom nechci "hrabat" , chci to uzavřit, tak at to manelka udělá taky a budeme předstírat, e se vlastně nic nestalo.
Není tady
Tomas, jestli chce zachraňovat manelství a myslí to váně, tak své nevěře neříkej "uklouznutí", - to se dá říct o jednorázové nevěře a ne o té, která pokračuje a zastaví ji a fakt, e na ni Tvá ena přijde.
Doporučuju, abys byl upřímný (nezlehčoval to) a pokorný v tom zdravém slova smyslu. Abys to před ní pojmenoval nevěra a sobectví a poprosil jí, aby Ti odpustila. Pokud ten vá vztah celé minulé roky měl hodnotu a hloubku, tak věřím, e má naději - ale jen v případě, e zapomene "počítat", jak dlouho se u "snaí" a dá do toho svých 100% poctivého a celého sebe.
Jakákoliv kalkulace a hra na oko je začátek definitivního konce.
Nalévej do ní lásku vemi způsoby - zejména těmi, na které je nejcitlivějí a buď statečný a nelituj se. Pokud bude opravdový, je naděje. (A vůbec ji nevyčítej toho kamaráda, pokud Ti uvěří, sama toho časem nechá - nakonec to byla reakce na Tvoji nevěru,ne?)
Mám přátele, kde to bylo moc dobré, pak se on zbláznil do jedné a probral, prosil o odputění jí i děti - (kadé zvlá, protoe odeel ) a teď jsou u víc ne sedm let jetě lepí, ne byli a pár let vychovávají i adoptovanou holčičku.
Není tady
Souhlasím s Axim.
Představa, e jeden partner se pasuje do role toho, kterého je třeba prosit, aby odpustil, je dost zvlátní, pokud hovoříme o Lásce.
Láska nepotřebuje ádné poniování toho druhého, ani odproování, pokání a sebe mrskání. Láska toti nikoho nesoudí, ona jen miluje.
Projev lítosti nad tím, co se stalo, nad tím, e jsem ublíila druhému a proení za odputění jsou dvě různé kvality.
Pokud se někdo nechá prosit, sám Lásku vůbec nezná, netuí ani náhodou, co Láska vlastně je.
Představa, e otec prosí o doputění svoje děti je naprosté postavení Řádu na hlavu. Děti nemají svého otce co soudit a on nemá právo je zatahovat do konfliktů mezi sebou a svou enou. Pokud to udělá, sebehoroucnějí proení jeho provinění nenapraví. A jeho děti dospějí, budou mít nejspí problém, protoe otcovým "odproováním" ztratily Řád.
A nejspí i úctu k němu, protoe je podrobil něčemu, čemu nemohly rozumět. A je jedno, kolik jim bylo let.
Odputění, tak to by měl Tomá předevím dopřát sám sobě. Odpustit si, e není tak dokonalý, jak si myslí, e druzí od něj očekávali. Odpustit si, e je jaký je a pak pracovat na tom, aby byl lepí a tak sám se sebou spokojený.
Pak nebude muset nikoho prosit, ani se omlouvat, ani litovat svých činů.
Není tady
To je pravda, e se člověk nemá "pasovat" do role - ale pokud to tak cítí a udělá, je to uzdravující a sbliující akt pro obě strany a není v tom není nic poniujícího - protoe, souhlas, Láska neponiuje - ale dává se - a tohle je takový dar. Člověk, který mohl odpustit sám sobě, se snaí usnadnit situaci tomu, koho miluje.
(Jinak ten táta se dětem omluvil za to, e od nich odeel - čili za to, čím jim způsobil bolest, netahal je do manelských konfliktů.)
Není tady
Sorry, světýlko, nevím, odkud ty čerpá informace pro svá tvrzení, ale já v praxi viděla u desítky lidí, kterým tento přístup stále nabourával energetický systém a stále "nefungovali".
Moná si jen nerozumíme a chápeme různě význam slov, ale trvám si na tom, e je PODSTATNÝ rozdíl mezi projevenou lítostí a omlouváním se.
Chápu, e potřeba satisfakce u toho "ublíeného" je veliká, ale právě kdy to tak cítí, tak je své Lásce nejdál.
A by se otec omlouval dětem za cokoliv, to je prostě poruení Řádu jak víno. Můe projevit lítost a svým dalím konáním dokázat, e u se od něho nemusejí něčeho podobného bát, ale nemá se co omlouvat, protoe vechno je v danou chvíli tak, jak to je a je to tak kvůli něčemu, nikoliv náhodou.
Není tady
Pan já ted tu budu
ale co je na tom,kdy se rodič omluví svým dětem,e udělal chybu. Já se omlouvám svým synům,třeba za to,e jsem věc viděla jinak ne je, e jsem na ní měla jiný názor. Omluvím se za to,e vyjedu. Proč je to poruení řádu?
Není tady
No, moná je to o různém chápání smyslu slov, nevím, Pan. Ti lidé, jak píu, pouívají to "omlouvám se" a energii jim to neubírá, naopak měli a mají ji i na tu adoptovanou holčičku (a přála bych kadému adopt. dítěti, aby bylo tak astné, jako ona.)
No a my doma máme s "omlouváním" zkuenost takovou, jak jsem popsala: sbliuje nás to. A nevím o nikom, u koho by to neslo patné ovoce.
Nepředstavuji si pod tím ádné sebeznehodnocující projevy, ale účast s druhým člověkem.
Není tady
Nejsi off topic.
Také se svým dětem omlouvám za to, kdy emočně ujedu, asi takhle: je mi to líto, promiň.
Za svá rozhodnutí a následné jednání se ale neomlouvám. To bych se toti nejprve musela omluvit sama sobě, e?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nejsi off topic.
Také se svým dětem omlouvám za to, kdy emočně ujedu, asi takhle: je mi to líto, promiň.
Za svá rozhodnutí a následné jednání se ale neomlouvám. To bych se toti nejprve musela omluvit sama sobě, e?
Kadý chybuje, proč se neomluvit sama sobě?
Není tady
dusička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Nejsi off topic.
Za svá rozhodnutí a následné jednání se ale neomlouvám. To bych se toti nejprve musela omluvit sama sobě, e?Kadý chybuje, proč se neomluvit sama sobě?
A proč ano? K čemu? Ty to potřebuje? A dovede vdy najít tu část sama sebe, které je potřeb se omluvit, která po tom touí? Kolik lidí to umí - třeba jen pochovat a polaskat své vnitřní dítě?....
Kolik lidí plýtvá slovy a při tom, je stále nedokáe ít?
Důleitějí ne vechny omluvy je si své omyly uvědomit, přijmout a napravit je. Nakonec to je prapodstata odputění.
Není tady
Pan ano, ale těko se budu omlouvat sama sobě,kdy si chybu neuvědomím.
A proto to uvědomění je první krok nejdůleitějí
Spí jsem měla na mysli to přijmutí - jako omluvu.I kdy kdy nad tím přemýlím,není to doslova a do písmene omluva. Jako promiň, ublíila jsem Ti (vnitřnímu dítěti)
Není tady
začínám mít pocit, e jsem tu na duchnách ne na nevěře.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
začínám mít pocit, e jsem tu na duchnách ne na nevěře.
No a po Tomaslovi jako by se země slehla, e jo.
Upravil(a) světýlko (5. 11. 2012 14:51)
Není tady
tady na tomhle vlákně si vystačí i bez něj
Není tady