Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 22. 11. 2012 12:30

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co pod stromeček?

Vilemína napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Vilemino a vis jak je krasne videt ty rozzarene oci deti,kdyz maji stromecek jako prekvapeni?Tim nemyslim ten zdobeny na prirodno.U nas vzdycky byli ty barevne ozdoby a k tomu blikajicí svicky.To se detem,kdyz jsou male libi nejvic.Dodnes si pamatuju,kdyz sly deti ke stromecku,kde prskali prskavky a blikali svicky jak oba najednou rekli slovo JE!!Ne v ten moment na darky,ale na ten nadherny stromecek v oci deti.....a vanoce jsou predevsim pro deti.

Erem, my začali zdobit stromek na přírodno až v mých 16 letech. Dřív jsme měli na stromku převážně pestrobarevné baňky. Možná si představuješ, že stromeček zdobený na přírodno je nijaký, fádní, ale tak to vůbec není. Náš rozhodně ne. Používám sušené pomeranče, ty stromek hodně prosvětlí, dávám andílky z barevného papíru, dřevěné figurky a taky máme elektrické svíčky (ty opravdové kvůli bezpečnosti nemámem). Hodně záleží, jak to kdo pojme.
Souhlasím s tebou, že Vánoce jsou hlavně pro děti. Věříš, že já si nepamatuju, že bych měla stromek jako překvapení?! Jako hodně malá jsem ho těžko mohla zdobit. Ale pak jsem ho pomáhala zdobit mamce a v době povinné školní docházky jsme ho zdobili s bratrem. Teď jsem na to sama a neuvěřitelně si to vychutnávám. Zpět ale k ranému dětství. Co si naopak pamatuju, je pečení cukroví s babičkou. Pak taky na jedny Vánoce, kdy nám babička s dědou koupili živého kapra a my s bráchou ho pozorovali. Pak na pravé svíčky na stromečku, to měla babička na stromku.

Nerikam,ze by se me nelibil stromecek zdobeny na prirodno,ale musi k tomu ladit i byt.Kamaradka ho zdobi jen na prirodno a je pekny.Ma ted male dite 3 roky a myslim,ze dite takovy stromecek nenadchne.Deti porad chodili a sahali na ty ozdoby libili se jim jak jsou lekle.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#177 22. 11. 2012 12:59

aminel
♥♥♥----

Každý jsme jiný.
Když jsem byla dítě, otec živý stromek různě upravoval. Stromek býval vysoký 180-200 cm.  Vzhledem k výšce měl i široký kmínek, tak ho opracoval, aby se vešel do stojanu. Větve různě navrtával a sesazoval, aby byl stromek bohatý a nebyly v něm "díry".  Těžký stojan ve formě pařezu máme dodnes. Stejně tak se to od něho naučil manžel a dělal to, pokud byly děti doma. Jen výšku stromku jsme omezili, tak kolem 150 cm.
Když byly děti úplně malé, fungoval systém zamčeného pokoje. Pro nás i pro ně to byla doba tajemství, napjatého očekávání a překvapení. Nepopsatelné chvíle.  Později, když už věděly jak to je, se na zdobení stromku podílely a přidávaly si vlastnoručně vyrobené ozdoby. 
Dnes už mají řadu let děti svoje rodiny a my máme stromek umělý. Jen šišky na něm jsou pravé.
Nemám ráda přírodní zdobení, připadá mi to smutné. U nás musí stromek opravdu zářit, mám ráda i větší koule a podlouhlé tvary. Máme i barevné ozdoby, červené, zlaté a zelené, ale jen pro oživení, jinak celkově převažují stříbrné.  Na konci některých větví  přiměřeně zdobíme  stříbrnými třásněmi, které visí, není vůbec poznat, že je stromek umělý, i když je vidět. Některé větve máme různě ohnuté, tak o perfektní pravidelnosti není řeč.
Kdybych neměla zářící stromek, tak bych nechtěla žádný.
Každému se líbí něco jiného, máme jiné zvyky.
Neznamená to, že v běžném životě nedávám přednost přírodním materiálům. Vánoce jsou ale výjimečné.

Není tady

#178 22. 11. 2012 13:11

aminel
♥♥♥----

Erem, napsala jsi to hezky.
Zář ze stromečku podtrhuje tajemnou atmosféru večera, alespoň u nás.

Není tady

#179 22. 11. 2012 13:26

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

aminel napsal(a):

Každý jsme jiný.
Když jsem byla dítě, otec živý stromek různě upravoval. Stromek býval vysoký 180-200 cm.  Vzhledem k výšce měl i široký kmínek, tak ho opracoval, aby se vešel do stojanu. Větve různě navrtával a sesazoval, aby byl stromek bohatý a nebyly v něm "díry".  Těžký stojan ve formě pařezu máme dodnes. Stejně tak se to od něho naučil manžel a dělal to, pokud byly děti doma. Jen výšku stromku jsme omezili, tak kolem 150 cm.
Když byly děti úplně malé, fungoval systém zamčeného pokoje. Pro nás i pro ně to byla doba tajemství, napjatého očekávání a překvapení. Nepopsatelné chvíle.  Později, když už věděly jak to je, se na zdobení stromku podílely a přidávaly si vlastnoručně vyrobené ozdoby. 
Dnes už mají řadu let děti svoje rodiny a my máme stromek umělý. Jen šišky na něm jsou pravé.
Nemám ráda přírodní zdobení, připadá mi to smutné. U nás musí stromek opravdu zářit, mám ráda i větší koule a podlouhlé tvary. Máme i barevné ozdoby, červené, zlaté a zelené, ale jen pro oživení, jinak celkově převažují stříbrné.  Na konci některých větví  přiměřeně zdobíme  stříbrnými třásněmi, které visí, není vůbec poznat, že je stromek umělý, i když je vidět. Některé větve máme různě ohnuté, tak o perfektní pravidelnosti není řeč.
Kdybych neměla zářící stromek, tak bych nechtěla žádný.
Každému se líbí něco jiného, máme jiné zvyky.
Neznamená to, že v běžném životě nedávám přednost přírodním materiálům. Vánoce jsou ale výjimečné.

Souhlasím s tebou.My máme umělý stromek už hodně dlouho,i když děti byly malé a zdobíme snad uplnšě stgejně jako vy.Nikdy se nám to tzv.přírodní zdobení ani nelíbilo,bylo pro nás takové nevýrazné.Živý kapr byl ve vaně párkrát,opravdu jen po dobu,co se ty fakt kluci užili coby živou rybu ve vaně,pak jsme velmi svižně a rádi přešli na rovnou zabitého a dnes už stejně kapra nejedí.Já teda ano,prostě smažená klasika+bramb.salát.

A ani v životě nedávám tedy výraznou přednost něčemu před něčím,tedy neni pro mě důležité jestli se jedná o přír.materiál či umělinu,důležité je účel pořízení,užitné vlastnosti a cena.

Nenávidím když  si tady i jinde hrají lidi na falešené ekology,mravokárce a vůbec spasitele celé této planety.

Není tady

#180 22. 11. 2012 13:38

Bigben61
♥♥♥♥---

nemáte někdo tip na vánoční dárek? chci udělat radost manželce, která má ráda ruční práce - plete, vyšívá, teď dělá věnečky z papíru a pořád si něco vymýšlí. Poradíte mi?

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#181 22. 11. 2012 13:45

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Mně se třeba nelíbí stromek laděný do jedné barvy - např. stříbrná, ale může to být i červená nebo zlatá, jedno jaká barva. Mnohé baňky jsou nádherné. Nechápu lidi, co každý rok kupují nové ozdoby (hlavně baňky), protože letos chtějí mít stromek laděný do jiné barvy. To když už baňky, tak různobarevné, mám ráda ozdoby, ke kterým se váže nějaký příběh a ne jen sezónní ozdoby, které čl. použije jednou a pak už jsou "out".

My míváme nejčastěji borovičku. Nejprve mi mamka dá na stromek elektrické svíčky (to se mi tak dává špatně), pak už zdobím sama. Dávám slaměné ozdoby, ozdoby z včelího vosku, dřevěné figurky, papírové pestrobarevné andílky, čokoládové figurky (ne kakaová pochoutka, ale čokoláda), slaměný řetěz, slaměná hvězda místo špičky, pomeranče (kupujeme tak tři týdny před Štědrým dnem v akci pomeranče a sušíme na radiátorech), zkoušeli jsme i citróny, ale ty nejsou pěkné, jsou moc tmavé, někdy dáváme i perníčky. Možná to úplně není ten pravý stromek zdobený na přírodno, když tam dávám čokoládové figurky, ale to mně nevadí. Moc se mi líbí dřevěné figurky, ty jsou asi nejhezčí. Jednu sadu jsem si koupila minulý rok v Berlíně.

Papírové andílky jsem dělala podle této šablony: http://www.pastorace.cz/Tematicke-texty … razek.html  (nejsem věřící, nechci nic propagovat, jen se mi prostě tato šablona líbí).

Není tady

#182 22. 11. 2012 13:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

má ráda ruční práce
Předplatný - Praktická žena, Dekor, Sandra, Anna... stačí se podívat a poptat v nejbližší trafice, co všechno vychází a pak si jen vybrat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#183 22. 11. 2012 13:52

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

Nenávidím když  si tady i jinde hrají lidi na falešené ekology,mravokárce a vůbec spasitele celé této planety.

Možná jsi to špatně pochopila, Jaku, ale já v žádném případě nikomu nic nevnucuju! Jen píšu, co se mi líbí. A živý stromek nemáme proto, že bychom byli ekologicky zaměření, ale proto, že se nám líbí více než umělý. Ekologie v tom nehraje až takovou roli. Každý to má prostě jinak nastavené. Někdo má živý stromek a neumí si bez toho představit mít Vánoce (např. to tak mám já) a někdy zase musí na Silvestra odpalovat petardy. Není to o tom, že by něco bylo špatně. Ať si to každý dělá po svém.

Není tady

#184 22. 11. 2012 13:59

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Bigben61 napsal(a):

nemáte někdo tip na vánoční dárek? chci udělat radost manželce, která má ráda ruční práce - plete, vyšívá, teď dělá věnečky z papíru a pořád si něco vymýšlí. Poradíte mi?

Helena ti dala dobrý tip. Ještě bych zkusila navštívit galanterku, prodávají např. ubrusy s natištěným vzorem na vyšití či předlohy pro křížkovou výšivku. Zeptej se prodavačky. Ta křížková výšivka by se manželce mohla líbit, je to už přímo natištěné na kanavě, není tedy nutné nic počítat a párat (což se často stává), jen se vyšívá a často prodávají pěkné motivy a velké. Kdybys k tomu ještě dokoupil rámeček (předlohy jsou myšleny jako obraz na zeď), byl by to jistě moc pěkný dárek.

Není tady

#185 22. 11. 2012 14:08

holcina
♥♥♥♥♥♥-

My máme na stromečku perníčky, slaměné a dřevěné ozdoby ozdoby, červené baňky a červené třásně. A asi 300 nebo kolik jednobarevných bílých světýlek:-) když byly děti malé byla na stromku i kolekce ( tu už vůbec nekupuju) a různé ozdůbky ze školky a školy. A i když ekologicky zaměřená asi jsem nemám to kvůli tomu, ale protože se mi to líbí. Mám ráda jednoduché věci

Není tady

#186 22. 11. 2012 14:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemíno, natištěnej křížek NIKDY nedopadne tak dobře, jako počítanej, protože ten tisk se prostě přesně netrefí. Podtisk je vhodnější pro linky, plnou výšivku a pod. To už je lepší koupit komplet - předloha, panama, bavlnky v jednom. Sice je to nechutně drahý oproti předloze z časopisu, ale když to má bejt dárek, tak proč ne.
Omluva za http://fora.babinet.cz/img/smilies/offtopic.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#187 22. 11. 2012 14:14

Bigben61
♥♥♥♥---

Vilemína napsal(a):

Bigben61 napsal(a):

Helena ti dala dobrý tip. Ještě bych zkusila navštívit galanterku, prodávají např. ubrusy s natištěným vzorem na vyšití či předlohy pro křížkovou výšivku. Zeptej se prodavačky. Ta křížková výšivka by se manželce mohla líbit, je to už přímo natištěné na kanavě, není tedy nutné nic počítat a párat (což se často stává), jen se vyšívá a často prodávají pěkné motivy a velké. Kdybys k tomu ještě dokoupil rámeček (předlohy jsou myšleny jako obraz na zeď), byl by to jistě moc pěkný dárek.

díky, taky mě to napadlo, ale máme toho po bytě dost a navíc si stěžuje, že už na to nevidí, takže nevím. rád bych přišel s něčím novým.

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#188 22. 11. 2012 14:15

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

helena napsal(a):

má ráda ruční práce
Předplatný - Praktická žena, Dekor, Sandra, Anna... stačí se podívat a poptat v nejbližší trafice, co všechno vychází a pak si jen vybrat.

Naprostý souhlas, to jsou jedny z nej dárků a určitě potěší tummenupp

Není tady

#189 22. 11. 2012 14:17

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Vilemíno, natištěnej křížek NIKDY nedopadne tak dobře, jako počítanej, protože ten tisk se prostě přesně netrefí. Podtisk je vhodnější pro linky, plnou výšivku a pod. To už je lepší koupit komplet - předloha, panama, bavlnky v jednom. Sice je to nechutně drahý oproti předloze z časopisu, ale když to má bejt dárek, tak proč ne.
Omluva za http://fora.babinet.cz/img/smilies/offtopic.gif

Tak to určitě. Já to brala podle sebe. Pár křížkových počtíaných výšivek jsem vyšila - drobnosti a hlavně pak obraz Ametyst od Alfonse Muchy, ten jsem vyšívala někdy na SŠ, párkrát jsem musela samozřejmě párat a neskutečně mě to štvalo. Teď vyšívám stonkovým stehem ubrusy (kupuju si předtištěné) a je to opravdu relax, to u počítané křížkové výšivky jsem musela dávat pořád velký pozor a stejně jsem občas párala.

Není tady

#190 22. 11. 2012 14:18

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Bigben61 napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Bigben61 napsal(a):

díky, taky mě to napadlo, ale máme toho po bytě dost a navíc si stěžuje, že už na to nevidí, takže nevím. rád bych přišel s něčím novým.

Tak v tom případě "zásobu materiálu", pokud plete, tak krabici různých vln a podobně.  A nebo co nějaký šikovný kus nábytku ve stylu úložného prostoru právě na ten potřebný materiál či časopisy a podobně.

Není tady

#191 22. 11. 2012 14:20

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Strašně moc se mi líbí ozdoby z kukuřičného šustí, minulý rok jsem si jednoho andílka na trzích zakoupila. Bohužel je to dost drahé a ozdoby jsou hodně křehké.

Není tady

#192 22. 11. 2012 14:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

AndreaP. napsal(a):

helena napsal(a):

má ráda ruční práce

Naprostý souhlas, to jsou jedny z nej dárků a určitě potěší tummenupp

Určitě znáš vkus manželky, tak bych se poohlídla po luxusnější vlně na svetr. Nebo jsou ted v mode pletené šály ze stužkové příze. Stačí zajít do galenterky a prodavačka Ti určitě poradí, co je in. A nebo bych jí potají dělala ruličky. To by určitě potěšilo. tongue

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#193 22. 11. 2012 14:55

aminel
♥♥♥----

Vilemíno, ozdoby z kukuřičného šustí si můžeš vyrobit sama. Je to jednoduché, když byly děti malé, vyráběly jsme z něho  všechny možné figurky, i koně. Když se sklízela kukuřice, jeli jsme na výlet a kde sklízeli, tam jsme je o lupeny poprosili. Vždycky nám jich dávali tolik, že jsme je ani nespotřebovali. Nechali je usušit a před prací s nimi je namočili, aby byly měkké a daly se dobře tvarovat. Doplnit je můžeš jakoukoliv sušenou přírodninou, např.  jako vlasy a pod.

Není tady

#194 23. 11. 2012 8:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Vilemino a vis jak je krasne videt ty rozzarene oci deti,kdyz maji stromecek jako prekvapeni?Tim nemyslim ten zdobeny na prirodno.U nas vzdycky byli ty barevne ozdoby a k tomu blikajicí svicky.To se detem,kdyz jsou male libi nejvic.Dodnes si pamatuju,kdyz sly deti ke stromecku,kde prskali prskavky a blikali svicky jak oba najednou rekli slovo JE!!Ne v ten moment na darky,ale na ten nadherny stromecek v oci deti.....a vanoce jsou predevsim pro deti.

erem, v podstatě souhlasím, až teda na ty blikající svíčky. krásně osvětlenej stromeček - ano. ale ne blikající. nelíbí se mi to, připadala bych si jako u komediantů.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#195 23. 11. 2012 10:20

aminel
♥♥♥----

Bigben:
Co jí koupit lupu na stojánku?  Lupa je s ním pevně spojená jakýnsi kloubem. Stojánek, díky několika dalším kloubům se dá natočit do jakékoliv polohy, drží lupu bez pomoci rukou a má i "banánky", které  v případě potřeby mohou držet i práci. Je to super vychytávka, hodí se mi, když potřebuji mít perfektní detaily.

Není tady

#196 23. 11. 2012 10:27

aminel
♥♥♥----

PPavlaa:
Každému se líbí něco jiného. U nás by také blikající světla neuspěla. Máme světla ve tvaru klasické svíčky. Když nám odešly, nemohli jsme je sehnat, museli jsme kupit jiný tvar. Sháněli jsme dál, až se nám to podařilo a ty jiné jsme nechali jako náhradní.

Není tady

#197 23. 11. 2012 14:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ty světla ve tvaru svíčky o kterých mluvíš, si pamatuju jako děcko, pokud teda máme na mysli obě to stejný smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#198 23. 11. 2012 14:40

světýlko
♥♥♥♥---

Holky, teď jsem viděla světýlka - svíčky - v OBI, jsou bílá, cca 10 cm odhaduju, je jich 16, za pouhých 120 korun - to jde, ne? wink

Není tady

#199 23. 11. 2012 16:26

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

aminel napsal(a):

PPavlaa:
Každému se líbí něco jiného. U nás by také blikající světla neuspěla. Máme světla ve tvaru klasické svíčky. Když nám odešly, nemohli jsme je sehnat, museli jsme kupit jiný tvar. Sháněli jsme dál, až se nám to podařilo a ty jiné jsme nechali jako náhradní.

U nás taky ne. Strašně by mi to po minutě lezlo na nervy, bolely by mě z toho oči. Máme takové nenápadné, průhledné žárovky, bohatě to ale stačí.

Není tady

#200 23. 11. 2012 18:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

U nás světýlka co nejvíc, co nejmenší, nebarevné, neblikající. Musím dokoupit, až teď mi došlo, že nám loni kocour shodil stromeček a některé rozbil:-(

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí