Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 2. 11. 2012 8:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co pod stromeček?

jj i letos se tím budu utěšovat smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#152 2. 11. 2012 8:36

holcina
♥♥♥♥♥♥-

:-) my si stromky pěstujeme sami

Není tady

#153 2. 11. 2012 8:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jak to myslíš ? jako ty v květináčích ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#154 2. 11. 2012 8:58

holcina
♥♥♥♥♥♥-

na zahradě, zasadíme, vyrostený uřežeme a zasadíme další. Některý rok se stane, že jsou všechny malý tak koupím od lesníka při prořezávce a další rok jich zas vyroste víc tak někomu darujem

Není tady

#155 2. 11. 2012 9:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak to jo wink

Není tady

#156 2. 11. 2012 11:21

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

aprill napsal(a):

aminel napsal(a):

Jsem na boty hodně náročná a jsou-li  pohodlné a ještě krásné, šup šup a mám dva páry. Někdy se totiž stane, že aktuálně neseženu boty, které by splňovaly moje požadavky. Bez stresu sháním dál, když vím, že mám k dispozici vyhovující nový pár. Kamarádka to dřív nemohla pochopit, ale už to dělá také. Od té doby,co jí u bot nečekaně "odešla" podrážka a nemohla sehnat nové, hlavně  vyhovující boty. Ona je vysoká a má č. bot 43. Nějakou dobu chodila s dírou v podrážce, přímo po zemi. Teď si bez mrknutí oka koupí dva stejné páry a diví se, proč už to nedělala dřív.

offtopic kupuješ si další boty až když ty první odcházejí od věčných lovišť?  já si koupím boty tehdy když se mi líbí a vůbec nepřemýšlím jestli je potřebuji nebo ne. vlastně už dávno jsem si nekoupila boty, protože jsem je potřebovala vissla

aprill, já zase nevidím nic divnýho na tom, že si někdo koupí boty, až když musí. bohužel jsou rodiny, kde nemají měsíčně k dispozici majlant a v první řádě musí koupit boty a oblečení dětem a na ně už prostě leckdy nezbývá. to se nedá nic dělat.

Já na tom taky nic divného nevidím. Sama to tak většinou dělám. Nakupování botů bytostně nesnáším. Mám nohu velikosti 44 (někdy 43, někdy dokonce 45), takže nakupuju unisex boty v pánském, nic jiného mi nezbývá, sice existuje speciální obchod s nadměrnou obuví, ale extra výběr tam nemají, navíc mi tamní boty moc nesedí (na svou velikost mám úzkou nohu).

Není tady

#157 2. 11. 2012 11:21

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Vil, kdybych si musela já vybrat tak vyhraje živý stromek před kaprem:-) bez toho si vánoce neumím představit

U mně by vyhrál kapr smile, ale naštěstí jsem toto ještě nikdy nemusela řešit.

Není tady

#158 2. 11. 2012 11:49

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ještě k vánočnímu stromku. Ještě jsem neviděla žádný umělý stromek, který by se mi líbil. Všechny mi připadají nepřirozené - příliš lesklé, větve pravidelné či příliš husté... Umělé stromky se hodí do nákupních středisek či jiných společenských prostorů, tam uznávám, že je to daleko praktičtější. Domů bych to nechtěla ani zadarmo. Když bych na živý neměla peníze, tak si koupím za pár korun větve a nazdobím je.
Musím se přiznat, že nebýt mě, tak bychom doma stromek už asi pár let neměli. Naši by se bez něj obešli, bráchovi by to bylo jedno. Já si ale bez něj nedovedu představit Vánoce. Zdobím ho sama, vždycky dopoledne na Štědrý den, k tomu si pustím koledy a užívám si vánoční atmosféry. Poslední léta je ale problém koupit vánoční stromek, aby se nám hodil do pokoje. Většina stromků má hodně tlusté kmeny či příliš košaté větve, minulý rok to už vypadalo, že žádný mít nebudeme. Byla jsem z toho dost špatná. Nakonec se sehnala pěkná borovička.
Stromek už asi osm let zdobím na přírodno. Nádherné jsou sušené pomeranče, papírové ozdoby, slaměnné ozdoby, ozdoby z včelího vosku, dřevěné figurky. Kdybych měla děti, určitě bych je zapojila do zdobení stromku a pojala to tak, že část ozdob by si samy vyrobily (zejména z papíru). Nikdy jsem nechápala rodiny, kde rodiče nazdobí večer stromek a děti to mají jako překvapení. Tak to měla babička, praděda prý 23. prosince nazdobil večer stromek, pokoj zamknul a otevřel ho až večer na Štědrý den. Mně se ale více líbí, když si ho děti zdobí samy.
Vrátím se ještě jednou k umělým stromkům. Někteří lidé argumentují tím, že umělý stromek je šetrnější k ekologii. S tím já moc nesouhlasím. Jeho případná likvidace zatěžuje dle mě životní prostředí daleko více než živé stromky a to i za předpokladu, že umělý vydrží 10 či 15 let.
Všeobecně se mi umělé věci nelíbí, zejména umělé květiny, umělá prsa (chápu ženské po rakovině prsu, že si nechají dát silikony, ale ostatní ne, téměř každé silikony jdou poznat), umělé nehty (dnes je to velká móda, mně se to vůbec nelíbí, když vidím postarší ženské, jak je mají a ještě k tomu na nich mají ze pět barviček, musím se smát), umělé kožichy. Nevadí mi naopak plastová okna či koženkové boty.

Není tady

#159 2. 11. 2012 11:54

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Zpět k dárkům. Mám nejraději přístup, kdy si dotyčný řekne, co by chtěl dostat pod stromeček, samozřejmě v rámci finančních možností. Tak to dělám např. já. Naopak mi přijde k ničemu, když čl. pronáší věty "Nic nepotřebuju. Všechno mám.". To jen ztěžuje příbuzným či známým situaci, protože něco nakonec koupit musí. Nejvíc mám "ráda" lidi, co nic nepotřebují a nic nechcou, ale v momentě, kdyby skutečně nic nedostali pod stromeček, cítili by se uražení.

Není tady

#160 2. 11. 2012 12:00

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Živý stromek je ekologičtější než umělý. Když byly děti malé taky jsme zdobili stromeček večer a ráno bylo překvapení. Až povyrostli už si ho zdobili sami (takže o nějakém stylu nemohla být řeč:-))) a teď zdobím většinou s dcerou, jen slámový ozdoby, pomeranče, jak psala Vil.

Není tady

#161 2. 11. 2012 19:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Živý stromek je ekologičtější než umělý. Když byly děti malé taky jsme zdobili stromeček večer a ráno bylo překvapení. Až povyrostli už si ho zdobili sami (takže o nějakém stylu nemohla být řeč:-))) a teď zdobím většinou s dcerou, jen slámový ozdoby, pomeranče, jak psala Vil.

u nás to bylo stejný. když jsou děti malinký, proč by neměly, vil věřit, že jim stromeček přinesl ježíšek i s dárky ? mně bylo naopak docela nepříjemný, když si třeba ve školce zdobily děcka stromeček samy.

Není tady

#162 2. 11. 2012 20:05

Bigben61
♥♥♥♥---

Zdobíme si smrček, který máme na zahradě, doma máme umělý.  Už to moc nepřeháníme, ale když byl syn ještě malý, tak jsme měli vánoční výzdobu všude.

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#163 2. 11. 2012 20:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nejlepší vánoce jsou, když jsou děcka ještě malý a věří na ježíška. to pak mají úplně jiný kouzlo, než když už ví, jak to je.

Není tady

#164 2. 11. 2012 21:06

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

holcina napsal(a):

u nás to bylo stejný. když jsou děti malinký, proč by neměly, vil věřit, že jim stromeček přinesl ježíšek i s dárky ? mně bylo naopak docela nepříjemný, když si třeba ve školce zdobily děcka stromeček samy.

Já co si pamatuju, tak jsme s bráchou zdobívali stromek dopoledne 24., samozřejmě za asistence naší mamky. Když mně byly dva roky, tak jsem ho samozřejmě těžko mohla zdobit, to zdobili naši, ale brzo zapojili i mě.
Mně na tom naopak nic nepříjemnýho nepřijde.

Není tady

#165 3. 11. 2012 16:51

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Holky, díky za tipy ohledně loutkového divadla, když to shrnu, tak to defacto nikoho nebavilo, tak jste mě od nákupu odradily lol Vymyslím teda něco jiného.

Není tady

#166 3. 11. 2012 19:03

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

Holky, díky za tipy ohledně loutkového divadla, když to shrnu, tak to defacto nikoho nebavilo, tak jste mě od nákupu odradily lol Vymyslím teda něco jiného.

Tak nějak. Neznám nikoho, koho by to bavilo, což ale nevylučuje, že takový někdo existuje.

Nevím, jak jsou tvoje děti šikovné a hlavně trpělivé, ale já bych jim na tvém místě koupila puzzle. Tvůj syn má podle metříku více jak 8 let, myslím, že takových 200 kusů by mohl zvládnout. Můj brácha si v jeho věku hodně vyhrál se dřevěnou stavebnicí Walachia, lepí se to Herkulesem a dobarvuje barvama, koupíš jednu stavebnici, šmirgl papíř a lepidlo Herkules a syn se do toho může pustit. Jestli to neznáš, tak stojí za to to koupit, je u toho plánek, určitě by to tvůj syn zvládl. Nebo pak je dobré pro kluky koupit plastové modýlky, v jeho věku by už měl zvládnout ty nejjednodušší, myslím, že zrovna v osmi letech dostal můj bratr první plastový modýlek - loďku Santa Maria, se skládáním mu pomáhal otec, další modely už lepil sám. Samozřejmě si jsem vědoma, že ne každého kluka to baví a ne každý kluk k tomu má vlohy. Můj bratr je středně zručný, vyloženě Pat a Mat není, ale žádný expert taky ne a šlo mu to. Tu Walachii bych mu koupila, to je vcelku jednoduché, pak si to může vystavit na skříň/stolek v pokojíku a mít z toho radost. A vypadá to pěkně.
Dceři bych se snažila koupit nějaký tvořivý set. Mně hodně bavilo vymalovávání podle čísel, určitě jsi to někde viděla, ty nejjednodušší by už mohla zvládnout. Nebo jsou taky dobré škrabací obrázky, opět musíš vzít to nejjednodušší.

Není tady

#167 3. 11. 2012 19:43

aminel
♥♥♥----

Naše původní divadlo jsem darovala a stalo se putovním, nikoho moc dlouho nebavilo.
Co ale moje děti a dnes i vnoučata neskutečně baví, jsou loutky, které si vyrábějí a s nimi potom divadlo hrají. Nakreslí si, nebo vystříhají nejrůznější obrázky, zvířata, stromy, auta,lodě, ryby, domy,  prostě cokoliv, co právě potřebují a obrázky nalepují na kartonové ruličky od toaletního papíru. Krásně drží, pěkně stojí a dobře se s nimi pohybuje. Vůbec nevadí, že nejsou dokonalé, ani nevadí, že některý obrázek je vystřižený z časopisu a jiný vlastnoručně nakreslený. Hrají si, jako by všechno bylo skutečné. Podněcuje to jejich fantazii, co jim ve hře chybi, hned si dokreslí. Samozřejmě, taková hra rozvíjí i slovní zásobu a komunikaci vůbec, včetně vymýšlení příběhů.  Já vím, jako vánoční dárek ne, ale jako divadlo při běžném hraní mohu jen doporučit. A je to zadarmo!

Není tady

#168 3. 11. 2012 19:57

aminel
♥♥♥----

Dnes jsem koupila nejmladší vnučce perplexus, my s manželem si s ním celé odpoledne pořád dokola hrajeme, snad se jí bude líbit. Tedy, pokud ho vůbec dostane. Po ničem konkrétním netouží, jen pasivně čeká, co dostane. Uvidíme, jak to letos dopadne.

Není tady

#169 20. 11. 2012 9:15

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Koupila jsem skvělou přírodní kosmetiku, ještě nevím kdo ji dostane:-) mají i eshop, kdyby chtěl někdo mrknout manufaktura.cz

Není tady

#170 20. 11. 2012 12:39

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Koupila jsem skvělou přírodní kosmetiku, ještě nevím kdo ji dostane:-) mají i eshop, kdyby chtěl někdo mrknout manufaktura.cz

big_smile

Manufakturu znám, je to univerzální dárek, který potěší snad každého.

Není tady

#171 22. 11. 2012 10:33

majka0611
♥------

holcina napsal(a):

Vil, kdybych si musela já vybrat tak vyhraje živý stromek před kaprem:-) bez toho si vánoce neumím představit

U mě taky, s tímto názorem souhlasím. K večeři se dá i jiná ryba - nemusí zrovna plavat kapr ve vaně (pokud nejsou malé děti). Ale bez stromečku si fakt vánoce dokáži představit dost těžko.

Děti už máme velké, tak dárky budeme kupovat asi s nimi, to se človět už těžko trefuje.
A viděla jsem i nějaké soutěže na netu, možná něco zkusím.

Na  http://www.keramickadlazba.cz/souteze se dá vyhrát sleva na dlažbu či obklad, to by se možná hodilo a ještě jsem tam viděla nějaký parfém, to by dcera taky ocenila.

Není tady

#172 22. 11. 2012 10:41

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Ještě k vánočnímu stromku. Ještě jsem neviděla žádný umělý stromek, který by se mi líbil. Všechny mi připadají nepřirozené - příliš lesklé, větve pravidelné či příliš husté... Umělé stromky se hodí do nákupních středisek či jiných společenských prostorů, tam uznávám, že je to daleko praktičtější. Domů bych to nechtěla ani zadarmo. Když bych na živý neměla peníze, tak si koupím za pár korun větve a nazdobím je.
Musím se přiznat, že nebýt mě, tak bychom doma stromek už asi pár let neměli. Naši by se bez něj obešli, bráchovi by to bylo jedno. Já si ale bez něj nedovedu představit Vánoce. Zdobím ho sama, vždycky dopoledne na Štědrý den, k tomu si pustím koledy a užívám si vánoční atmosféry. Poslední léta je ale problém koupit vánoční stromek, aby se nám hodil do pokoje. Většina stromků má hodně tlusté kmeny či příliš košaté větve, minulý rok to už vypadalo, že žádný mít nebudeme. Byla jsem z toho dost špatná. Nakonec se sehnala pěkná borovička.
Stromek už asi osm let zdobím na přírodno. Nádherné jsou sušené pomeranče, papírové ozdoby, slaměnné ozdoby, ozdoby z včelího vosku, dřevěné figurky. Kdybych měla děti, určitě bych je zapojila do zdobení stromku a pojala to tak, že část ozdob by si samy vyrobily (zejména z papíru). Nikdy jsem nechápala rodiny, kde rodiče nazdobí večer stromek a děti to mají jako překvapení. Tak to měla babička, praděda prý 23. prosince nazdobil večer stromek, pokoj zamknul a otevřel ho až večer na Štědrý den. Mně se ale více líbí, když si ho děti zdobí samy.
Vrátím se ještě jednou k umělým stromkům. Někteří lidé argumentují tím, že umělý stromek je šetrnější k ekologii. S tím já moc nesouhlasím. Jeho případná likvidace zatěžuje dle mě životní prostředí daleko více než živé stromky a to i za předpokladu, že umělý vydrží 10 či 15 let.
Všeobecně se mi umělé věci nelíbí, zejména umělé květiny, umělá prsa (chápu ženské po rakovině prsu, že si nechají dát silikony, ale ostatní ne, téměř každé silikony jdou poznat), umělé nehty (dnes je to velká móda, mně se to vůbec nelíbí, když vidím postarší ženské, jak je mají a ještě k tomu na nich mají ze pět barviček, musím se smát), umělé kožichy. Nevadí mi naopak plastová okna či koženkové boty.

S TEBOU BY ZAS VYBĚHLI OCHRÁNCI ZVÍŘAT

Není tady

#173 22. 11. 2012 11:25

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemino a vis jak je krasne videt ty rozzarene oci deti,kdyz maji stromecek jako prekvapeni?Tim nemyslim ten zdobeny na prirodno.U nas vzdycky byli ty barevne ozdoby a k tomu blikajicí svicky.To se detem,kdyz jsou male libi nejvic.Dodnes si pamatuju,kdyz sly deti ke stromecku,kde prskali prskavky a blikali svicky jak oba najednou rekli slovo JE!!Ne v ten moment na darky,ale na ten nadherny stromecek v oci deti.....a vanoce jsou predevsim pro deti.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#174 22. 11. 2012 11:52

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jaku, nevyběhli by se mnou ochránci zvířat, protože já pravé kožichy nenosím.

Není tady

#175 22. 11. 2012 12:14

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Vilemino a vis jak je krasne videt ty rozzarene oci deti,kdyz maji stromecek jako prekvapeni?Tim nemyslim ten zdobeny na prirodno.U nas vzdycky byli ty barevne ozdoby a k tomu blikajicí svicky.To se detem,kdyz jsou male libi nejvic.Dodnes si pamatuju,kdyz sly deti ke stromecku,kde prskali prskavky a blikali svicky jak oba najednou rekli slovo JE!!Ne v ten moment na darky,ale na ten nadherny stromecek v oci deti.....a vanoce jsou predevsim pro deti.

Erem, my začali zdobit stromek na přírodno až v mých 16 letech. Dřív jsme měli na stromku převážně pestrobarevné baňky. Možná si představuješ, že stromeček zdobený na přírodno je nijaký, fádní, ale tak to vůbec není. Náš rozhodně ne. Používám sušené pomeranče, ty stromek hodně prosvětlí, dávám andílky z barevného papíru, dřevěné figurky a taky máme elektrické svíčky (ty opravdové kvůli bezpečnosti nemámem). Hodně záleží, jak to kdo pojme.
Souhlasím s tebou, že Vánoce jsou hlavně pro děti. Věříš, že já si nepamatuju, že bych měla stromek jako překvapení?! Jako hodně malá jsem ho těžko mohla zdobit. Ale pak jsem ho pomáhala zdobit mamce a v době povinné školní docházky jsme ho zdobili s bratrem. Teď jsem na to sama a neuvěřitelně si to vychutnávám. Zpět ale k ranému dětství. Co si naopak pamatuju, je pečení cukroví s babičkou. Pak taky na jedny Vánoce, kdy nám babička s dědou koupili živého kapra a my s bráchou ho pozorovali. Pak na pravé svíčky na stromečku, to měla babička na stromku.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí