6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vlákno určeno k diskuzi o vánočních dárcích, co teď frčí u vašich dětí, co kupujete svým protějšům, rodičům... prostě dárky od A do Z. Těšíme se na vaše tipy.
Není tady
A přidávám dotaz, už jste začali s nákupem dárků? Je fakt, že já se teď už hodně dívám po netu, hledám nápady, co by mě zaujalo...nějak nevím, co letos nakoupit, aby to potěšilo, ale zároveň to nebyla jen kravina ve smyslu "aby tam prostě něco bylo". Děti kupodivu svorně prohlásili, že by chtěli lego, do této doby je lego absolutně míjelo, tak jsem si řekla, že zkusíme...koupila jsem základní boxy a uvidím, pokud je to bude bavit, bylo by to fajn, další roky o dárky postaráno.
Není tady
je prima, že kdo začne včas může díky slevovým portálům dost ušetřit.
kdybychom neposlali teď babičku s dědou na 3 dny s polopenzí do šumavského hotelu, jako dárek pro oba k narozeninám, dostali by takový poukaz pod stromeček.
Není tady
laminanonte napsal(a):
je prima, že kdo začne včas může díky slevovým portálům dost ušetřit.
kdybychom neposlali teď babičku s dědou na 3 dny s polopenzí do šumavského hotelu, jako dárek pro oba k narozeninám, dostali by takový poukaz pod stromeček.
Jj,my zas dostali takový poukaz od našich kluků k loňským vánocům - 3 dny v Orlických horách s PP za 1100,-Kč.A bylo to supr,užili jsme si to vlastně letos v březnu při krásném jarním lyžování na firnu.Jsem tak nesměle doma podotkla,že by to mohlo být každý rok.
Minulý rok jsem od kluků dostala asi 5cm sádrového psa - to jsem se teda naštvala,jak vím,že se nad dárkem nemaj dělat xichty,tak tohle by tak odpovídalo malému dítěti - i když se z toho snažily děcka vykroutit s tím,že vůbec nevěděli co mi mají koupit. Tak to zklamání jsem jim tenkrát teda dala pocítit.
Není tady
Ty slevové servery se opravdu vyplatí - jasně jsou určitě i případy, kdy člověk tak nějak naletí - ale tak to může vždy a všude. Zrovna co se týká těch pobytů, tak ty jsou velmi časté a jsou krásné, vlastně jsem i uvažovala docela nedávno, že bych dala takový hromadný dárek pro nás, nějaký prodloužený víkend na horách. Jinak přes léto jsem se na ně nijak moc nedívala, teď už zas pokukuju a čekám akce na hračky
Jaku, no sádrový pes by mě asi taky nepotěšil, ale tak u nás se ještě stále věří na Ježíška, tak snad nic takového nehrozí ... i když je fakt, že syn už pochybuje, má jako takové "kecy" kolem a kolem...a já tak chci ještě to kouzlo zachovat
Není tady
Dárky mám tak zhruba v hlavě, ve skříni ještě žádný. Tak v září začnu sledovat co by kdo chtěl, kdo se čím zabývá a vymýšlím moc ráda. Mnohem méně ráda nakupuju:-(
Andrejko, jak jsou děti ještě "věřící na Ježíška" to je úžasné období. Dodnes vidím ty rozzářené očka(synek zalité slzama) jak děkují z okna Ježíškovi:-)
Není tady
no Andrej, ono dnes je to jiné..když mě bylo 8let ,bylo asi celkem běžné, že většina dětí ve třídě věřila, že dárky nosí Ježíšek. Dnešní děti jsou jinde a tak je dost možné,že když dojde ve třídě mezi dětmi k diskusi na toto téma, mohly by se mu i smát.. ono taky dnešním dětem vymýšlet dárky..každé chce už v první třídě mobil, panenky už tak od 10let nefrčí..
Není tady
holcina napsal(a):
Dárky mám tak zhruba v hlavě, ve skříni ještě žádný. Tak v září začnu sledovat co by kdo chtěl, kdo se čím zabývá a vymýšlím moc ráda. Mnohem méně ráda nakupuju:-(
Andrejko, jak jsou děti ještě "věřící na Ježíška" to je úžasné období. Dodnes vidím ty rozzářené očka(synek zalité slzama) jak děkují z okna Ježíškovi:-)
já minulý rok většinu dárků koupila přes internet..je to pohodlné a ušetří to čas. Navíc si v klidu vyberu.
Není tady
laminanonte napsal(a):
no Andrej, ono dnes je to jiné..když mě bylo 8let ,bylo asi celkem běžné, že většina dětí ve třídě věřila, že dárky nosí Ježíšek. Dnešní děti jsou jinde a tak je dost možné,že když dojde ve třídě mezi dětmi k diskusi na toto téma, mohly by se mu i smát.. ono taky dnešním dětem vymýšlet dárky..každé chce už v první třídě mobil, panenky už tak od 10let nefrčí..
Leno - není pravda, že dítko chce v první třídě mobil. A panenky co si pamatuju ani za nás v deseti letech už nefrčely. Desetileté holky jsou na panenky a na vození kočárku po venku velké.
Není tady
laminanonte napsal(a):
holcina napsal(a):
Andrejko, jak jsou děti ještě "věřící na Ježíška" to je úžasné období. Dodnes vidím ty rozzářené očka(synek zalité slzama) jak děkují z okna Ježíškovi:-)já minulý rok většinu dárků koupila přes internet..je to pohodlné a ušetří to čas. Navíc si v klidu vyberu.
Nojo, ale chci koupit třeba hodinky a ty si prostě "musím" prohlídnout:-))
Jinak v poslední době často kupuju i dárkové poukazy. Třeba synovi do obchodu se sportovním oblečením - nevím třeba který triko by chtěl
Není tady
Já postupně připravuju holku (a připravovala jsem i kluky) na to, že možná JEžíšek je, možná není. Protože si sama pamatuju, ve druhé třídě, jak jsem se hádala, že Ježíšek existuje. Bylo to ve družine a družinářka mi řekla, že nemám pravdu, že Ježíšek není.
Takže já ted dceři vyprávím, že Ježíšek má hodně moc práce a tak táta, bráškové, babičky a prostě lidé nakupují nebo vyrábí svým blízkým,který maj rádi dárečky,který pak potají schovají pod stromeček.
Takže stále věří,ale ví...
Já jsem dělala fotoknihy, jednu pro naše, byla ve velké akci. Pojmenovala jsem jí Markétka na zahrádce, naši žijou zahrádkou a tak jsem vybírala fotky,kde byla nejenom Markétka, ale i naši, rozkvetlé kytky, stromy. a prostě život na zahrádce. Vešlo se mi tam pět let. Rozdělovala jsem podle ročního období.
Manželovi jsem udělala fotoknihu - Tátova holka, tak nějak nejhezčí záběry Markétky.
Mám v plánu udělat kalendáře, nevím, jestli budu stíhat, tchánovcům i našim.
Tchyni bych chtěla uháčkovat malé dečky, jdou rychle, mamka už je ode mě má.
KLukům jsem zatím vymyslela - a jejich holčinám taky. Hrnečky s fotkou miláčků.
Taky jsem si ted dala do oblíbených háčkovaný pouzdro na mobil.
Jinak kluci dostanou asi sluchátka , myš ,přemýšlím nad pevným zálohovým nosičem. A zřejmě zabalené penízky na oblečky . To si zřejmě nerisknu sama bez nich.
Andrej - nebo se lega. Holka si až ted začala hrát s malým legem co mám po klukách.Ale já nebudu kupovat box, koupím nějakou sadu pro holky. Viděla jsem lego - prostě holka si udělá růžové auto (je propracované, otvírací dveře atd) domeček k tomu. Lego bude hlavní dárek.
Není tady
Holči - ty poukázy nejsou vůbec špatné. Maj to všechny obchody. U nás v krajském městě máme velké Obchodní forum, tak kluci nejradši nakupujou. Musím to pozjištovat, bylo by to lepší než peníze. Díky za inspiraci.
Není tady
dusička napsal(a):
Holči - ty poukázy nejsou vůbec špatné. Maj to všechny obchody. U nás v krajském městě máme velké Obchodní forum, tak kluci nejradši nakupujou. Musím to pozjištovat, bylo by to lepší než peníze. Díky za inspiraci.
Mě se to líbí víc jak peníze i když je to vpodstatě totéž:-)
Není tady
teď jsem objevila keramický rozpékač jablek..nemáte doma někdo? Opravdu to dokáže krásně provonit pokoj?
Není tady
laminanonte napsal(a):
Ano já vím, já právě i pročítala i nějaké diskuze, jak to mají jinde, tak dost dětí toho věku "ještě věří", je to tak půl napůl řekla bych. Problém je, že mám pětiletou dceru a té bych toho Ježíška fakt chtěla zachovat...to je tak krásné období, které se už nikdy nevrátí. No uvidím, jak se to vyvrbí, budu to muset nějak vymyslet ... ale fakt mě to mrzí. Ty rozzářená očka a čekání na toho Ježíška...to je prostě něco, co je kouzelné.
Není tady
laminanonte, mám. Je to jak aromalampa. Tam taky dávám jabko. Můžeš dát i pomeranč, limetka je příjemná...V zimě mi tu pořád něco hoří:-) akorát mě štvalo, že kdokoliv přišel tak první co řekl bylo " tys pekla?":-)
Není tady
Duši vidíš, a mě právě tak poradili i ve speciálce s legem, že pokud ještě nemají nic, tak je nejlepší začít s těmi boxy, a když tak k tomu dokoupit pak nějaké malé tématické dle zájmů - takže Tomovi něco klučičího a Káti něco z toho lego friends. Takže mám doma dva stejné velké boxy - byly v akci a je tam i podložka, koupili jsme každému jednu figurku a k tomu pak možná každému jednu malou krabičku, uvidím
Není tady
Andrej - tak to jo. Já mám velkou podložku po klukách. A kluci měli nejradši právě ty malý modýlky,který mohli dávat dohromady a pak ty auta měnit, všelijak upravovat a tak. Lego není jen o stavění, ale hlavně o tom hraní. . Měli i box, ale jen tak kostky to je moc nebavilo stavět. Kostky na sebe. Víš jak to myslím.
Není tady
Jo Duši, vím jak to myslíš. Já to mám vysloveně na zkoušku, jak jsem psala, nemáme z lega nic, takže uvidím, jak se to chytne. Nějak letos nevím co, Tom je tak nějak ve věku, kdy na autíčka už je velký, ale z oblečení ještě radost mít asi nebude (prostě ani velký, ani malý). No a Káťa, tam taky moc nevím, asi miliontou panenku Co kupuješ ty, malé? Máme holky stejně staré, dej nějaký tip. Já mám pro ni zatím tu střapatou hlavu, jak to nazývám, vždy zapomenu název...už vím shnooks, takovou tašku Zvonilku, hru do xboxu...a tím je má fantazie vyčerpaná (a nejhorší varianta, že mi dárky ještě rozeberou babičky, takže ve finále budu mít zase nic).
Není tady
Dárkové poukazy - jsou super,loni kluci od nás taky dostali do RESERVED,sami si řekli,kde si chtějí hadry nakoupit.A byli spokojeni,protože v rámci nákupu dostali pak ještě další zajímavé slevy.
Zajímalo by mě,jak jste tu psali,že dáváte do aromalampy limetku,jabko - to asi vždy kousky ovoce,že?A musí být ve vodě taky,ne?U té limetky bych to chápala,že tam asi nakapu štávu z ní,ale jak s jabkem?
Já třeba do aroma lampy dávám do vody hřebíček a skořici-krásná vůně.
Jinak by mě snad ani nenaštvalo,když by návštěva cítila vůni po pečení - to je ještě takové milejší a příjemnější,ne?
JInak holky lego určitě a hodně všem pro děti doporučuju - Duši,jde hlavně o to stavění a o představivost,kterou jsou děti nuceny spolu s tím vyvíjet.Naši kluci na to vyrostli a peníze do toho investované jsme nikdy nelitovali,i když v tom je několik tisíc.Dnes to je schovaný pro vnoučata.
A zvlášť holky bych u toho podporovala-kluci v sobě tu techniku atech.představivost mají víc - určitě chcete,aby se v budoucnu vaše děti měli dobře a měli uplatnění na prac.trhu,kde by byl o ně zájem a byli i královsky oceněni.Vím o čem mluvím - sory teda za - ale např.firma Bosch v JIhlavě - mají tam technické popzice,které chtějí obsadit ženskýma s tech.vzděláním,tyto se jim ale nedostávají,jinak by hned jakoukoli absolventku tech.školy zaměstnali,zrovna tak i jedna velká stroj.firma v Brně - doslova čekají na studentky absolventky.A tyto holky jsou i během studia na technice hýčkány a jsou na škole téměř za princezny - je jich tam málo,ale o to mají snadnější pozice.
Takže Lego hoklám určitě ano a nejen to s těma panenkama.
Není tady
Jaku, já to právě nějak tak myslela, jak jsme to doma řešili, tak jsem si i říkala, proč bych měla koupit nevím lego auto, které složí a tím končí, neb je to dané a dílky na to přesně určené. To raději tady máte krabici kostiček, a jen ukažte děti, co ve vás je Syna stavebnice celkem baví, vyrůstá třeba na Sevě, má už doma asi 4 sady, včetně elektronické a vojenské, koupila jsem mu na to takovou tu super úložnou krabici z Ikeii, tam to má vše pohromadě a je to luxusní. Tak tak nějak tajně doufám, že je to lego chytí a budu mít další roky co kupovat Jinak jsem namydlená.
Není tady
Tak bacha, jste mě nepochopili. Lego není určitě určené a dané. Není to o tom složit jedno autíčko a konec. Dílky se navzájem vyměnují, doplnují,takže vznikne originální auto prostě podle fantazie. A věř že si kluci vyhráli. PRostě v tom boxu chyběj vychytávky jako volant,kola, sedačky, miniaturní počítač, světýlka a td.
Kluci na legu vyrůstali.Každý rok jsme jim přikupovali, jak my, tak babičky.
Měli i lego duplo - hasiče. Byli tam kostky a navíc šroubovák a kola se museli našroubovávat. To je nejvíc bavilo.
Holka je po mně technický typ (aspon se zdá) baví jí stavebnice, než nějaký vození panenek. A proto chci pro ní lego - stavění, ale i na hraní.
Andrej - napíšu večer, co Marky. Psali jsme už dopis pro Ježíška, ted musím jít pracovat
Upravil(a) dusička (16. 10. 2012 13:23)
Není tady
Jaku napsal(a):
Dárkové poukazy - jsou super,loni kluci od nás taky dostali do RESERVED,sami si řekli,kde si chtějí hadry nakoupit.A byli spokojeni,protože v rámci nákupu dostali pak ještě další zajímavé slevy.
Zajímalo by mě,jak jste tu psali,že dáváte do aromalampy limetku,jabko - to asi vždy kousky ovoce,že?A musí být ve vodě taky,ne?U té limetky bych to chápala,že tam asi nakapu štávu z ní,ale jak s jabkem?
Jinak by mě snad ani nenaštvalo,když by návštěva cítila vůni po pečení - to je ještě takové milejší a příjemnější,ne?
to je rozpékač, ne aroma lampa..dává se tam celé jablko a nebo krájené,jak je patrné z fotek
http://www.slevomor.cz/slevy/675
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Jaku, já to právě nějak tak myslela, jak jsme to doma řešili, tak jsem si i říkala, proč bych měla koupit nevím lego auto, které složí a tím končí, neb je to dané a dílky na to přesně určené. To raději tady máte krabici kostiček, a jen ukažte děti, co ve vás je Syna stavebnice celkem baví, vyrůstá třeba na Sevě, má už doma asi 4 sady, včetně elektronické a vojenské, koupila jsem mu na to takovou tu super úložnou krabici z Ikeii, tam to má vše pohromadě a je to luxusní. Tak tak nějak tajně doufám, že je to lego chytí a budu mít další roky co kupovat Jinak jsem namydlená.
Krom Dupla,se tkerým hoši fakt jen začínali,tak bylo v začátcích i to jiné lego,které se už dalo různě používat.Ale bacha - u nás se klukůmv tomto hodně věnoval manžel,ukazoval jim,co se vše možný a tak,což klukům velmi do začátků pomohlo,navedlo je to,protože některé děti nemají takovou trpělivost aby zkoušely co ještě všechno,a pak to brzy vše mohou zabalit.Tak na to pozor,nenechávat v tom děti až tak samotné!
Není tady
laminanonte napsal(a):
Jaku napsal(a):
Jinak by mě snad ani nenaštvalo,když by návštěva cítila vůni po pečení - to je ještě takové milejší a příjemnější,ne?to je rozpékač, ne aroma lampa..dává se tam celé jablko a nebo krájené,jak je patrné z fotek
http://www.slevomor.cz/slevy/675
aha,takže další žrout elektřiny,tak to za mě vystačím s tou aroma lampou.
Není tady